|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3482 |
|
Rozeznanie
|
może się uda..
![]() a z tym stopniem łożyska to ja też nie wiem jaki mam ![]() nigdy nic gin nie mówiła na ten temat, zapytam w pon jak nie zapomnę.. ![]() a teraz lecę spać.. ![]() dobranoc..
|
|
#3483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byly tez przypadki ze dzieci zadlawialy się jej nogami.... wiec zrezygnowalam na rzecz pana metki i pani szelescik |
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
no nic laseczki
Lece spac .... slodkich snow kazdej z osobna nestelle tobie szczegolnie bys sie dzis wyspala |
|
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się żegnam na dzisiaj.
Życzę wszystkim przespanych nocy i wypoczynku ![]() (ja śpię codziennie jak dziecko - dosłownie).
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marzenie Cytat:
|
|
|
|
#3489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze chciałam czarny i gdyby był synek to był by na pewno a dla dziewcznki jakoś mi się spodobał quinny na białej ramie i go biorę choć jedyny plus to to że ma z przodu wymieniane 1 na 2 kółka bo 3 kołowce mi się nie podobają ale jeśli jest funkcja by przerobić jak najbardziej ![]() Malkpka śliczna krolewna ![]() Cytat:
w końcu dziś ugotowalam zupę, wymyłam meble w kuchni, drzwi i futryny i szafę w sypialni zrobiłam kolację i się obijam a i na zakupach byłam normalnie mam tyle energi że przez pierwsze 5 miesięcy ciąży tyle nie miałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jedynie mebelki będę zamawiać gdzieś za 2-3 tygodnie bo akurat na te z kubusiem trzeba czekać 4 tygodnie. Tak biorę te z kubusiem puchatkiem zrobiłam ankietę w domu i większość też się za nimi opowiada tak więc będą te.
|
||||
|
|
|
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez tak myślałam
Nawet w sumie nie pytałam o to... tylko ostatnio w sklepie babka sama o tym powiedziała... No i sie zdziwiliśmy Poszliśmy do innego sklepu też zapytać a tam to samo
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w realu od dziś są te chusteczki huggies zielone które były polecane w rankingu za 25 zł 6ciopak
![]() ja kupiłam odstatnio 3x3paki w rossmanie, jeden 3pak kosztował mnie 14 zł więc też nie tak drogo ![]() a i sudocrem jest też w reali na promocji Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiem tylko ze mam stopień drugii
|
|||
|
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaha hahaha choc raz bede 1wsza
witam sie w 31 tyg - za tydzien zaczynam magiczna 8 Wiec coraz blizej do P ![]() Obudzilam sie na siku i od pol godz wierce sie na lozku A w dodatku znowu zaczhna bolec mnie ta lewa pachwina u nogi, nawet przekrecenie sie na drugi bok staje sie wielkiem wyczynem |
|
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laseczki
Ja jestem po wczorajszej wizycie na Kopernika Miałyście rację, wróciłam do domu koło 16, mega zmęczona, ledwo się trzymałam na nogach. Przyznam,że trochę mnie to wszystko przerasta, ta dieta, jak to wszystko komponować, a teraz najbardziej to sprawdzanie paskami i glukometrem. Chciałam dzisiaj zacząć prowadzić zapiski , ale pokłułam 3 palce, zużyłam 3 paski, a glukometr nie pokazał mi wyniku. Jestem zła, wkurzona, nieszczęśliwa, straciłam na to 20min, spóźniłabym się do pracy, dawałam na ten pasek coraz więcej krwi za każdym razem i nic, dalej wołał o kroplę Więc dzisiaj już raczej odpuszczę i spróbuje znowu jutro rano. Może w weekend będzie bardziej bez nerwów.Powoli przestaję się łudzić i będę musiała raczej iść na L4 w końcu, bo nie wyobrażam sobie zgrać tego wszystkiego, diety, pracy, pomiarów, dojazdów 40km w jedną stronę, 10 godzin poza domem codziennie. Mam okropny nastrój i beczeć mi się chce
|
|
#3494 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
u nas znowu śnieg pada, już go tyle napadało a końca nie widać a myślałam że wiosna może przyjdzie ![]() Dziękuję wam wszystkim za miłe słowa o mojej Julci: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyteCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
ja energie też bym miała ale co z tego jak mi nie wolno eh Cytat:
![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-25 o 08:26 |
|||||||
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Nie umiem spać.... Byłam wczoraj na tym spotkaniu, niby fajnie, ale żałuję w sumie, ze poszłam. Na szczęście mam już wszystko z głowy. Gdy wszyscy zaczęli sobie dziękować w tym szefowej, to pomyślałam- taaaaaa, akurat. Odebrałam dokumenty i mam już firmę z głowy. No i dostałam stówę za zaległy urlop- czyli wg słów męża 'Tydzień jedzenia w Biedronce" ![]() Następne L4 musze dostarczyć do ZUSu wraz z wypowiedzeniem. Jednak dopytam czy w 100% NIP ostatniego płatnika wpisać. Wczoraj dwa razy miałam wyjście do przychodni i mały dziwnie to zniósł. Jakiś taki marudny się zrobił, brzuch miałam napięty i miałam problem z chodzeniem. Dziś powinien się uspokoić. Ale oburzyłam się wczoraj pewną rzeczą. Znajoma urodziła 27 grudnia, karmi piersią, a pali jak lokomotywa. Gdy ujrzał ją mój TŻ, to nie potrafił tego całą noc przeżyć. No proszę Was....
|
|
|
#3496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
U mnie w pracy dziewczyny jest w starszej o 2 tygodnie ciąży i jej wyszła bardzo wysoka glukoza i wzięli ją do szpitala na obserwacje i wyszło na to że po takiej wysokiej dawce glukzy jej tak skoczyła bo ona np słodyczy w ogóle nie jada taka mięsna dziewczyna no oczywiście utrzymują że ta cukrzyca jest ale jej nie kazali badać się co dwie godziny tylko trzymać delikatną dietę bo tak cukry ma w porządku bo w tym szpitalu co 1-2 godziny jej mierzyli i wszystko było ok i miała jeść to co normalnie na co ma ochotę. Może Tobie niech ginekolog da skierowanie może wyjdzie tak jak u niej i nie będziesz musiała się stresować codziennymi pomiarami itp. ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() już ostatki ![]() Możesz wpaść na zupkę ale dałam czasu z chili i papryka
|
||
|
|
|
|
#3497 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślicie że te kolorowe farbują? ![]() Cytat:
![]() jeszcze ma czas do obrócenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ok nadrobiłam mogę się dalej kłaść i próbować spać co do hektolitrów wody też mnie to dotyczy, tylko nie wody, a ogólnie picia. ja dzisiaj na wizyte do ginka ( ale bez usg) strasznie mi sie nie chce. ale chociaż serduszka posłucham , może zapytam o ktg czy oni robią.
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana i znowu usnac nie moge - mlody saleje a ta pachwina dalej boli nawet na wzgorek promieniuje :-/
I mialam teraz taki okropnie reaslistyczny sen - ze moj ojciec chcial mnie zabic No mowie wam obudzilam sie zlana potem .... No ze y takie sny sie ludziom snily - tosz to wielka przesada |
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też psułam paski, bo od zawsze mam problemy z krwią nie wiem jaki masz typ glukometru, ale mój select mini ma regulowaną głębokość wkłucia. Na Kopernika pani powiedziała, żeby nastawić na 4 i kłuć bok palca. No u mnie nie przejdzie. mam na 6/7 i kłuję samą opuszkę, bo glukometr krzyczał error 5 - wcześniej nie było odpowiedniej ilości krwi.No i mój zasysa krew. Żadne tam "kropla na pasek" raczej kropla DO paska. Nabierzesz wprawy. Nic przyjemnego, ale jak mus to mus Cytat:
i zapowiedzialam, że nie dam jej Torreska, jak bedzie kopcić.hehe ale też uważam, że DWA papierosy dziennie to fanaberia (bo co?!) i może sobie odpuścić ![]() my z chłopem... heh. jak zaczęliśmy być razem, ja popalałam, ale mi rzucił smarkacz, że albo palę, albo związek (strasznie mnie wkurzyło to ultimatum, nie raz się kłócilismy o to, nawet nie o kwestię a o postawienie tak sprawy). no i 10,5 roku nie mam fajki w zębach. i jestem bezwzględna wobec palaczy w moim domu... tja. neofici są najgorsi ![]()
|
|
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiele ciekawych wątków poruszacie obecnie , sama jestem na etapie wyszukiwania wózka i całej wyprawki - ale informacja o palącej jak smok dziewczynie, która dopiero co urodziła i karmi piersią to aż mną wstrząsnęła co za brak odpowiedzialności, skoncentrowanie wyłącznie na zaspokojeniu własnych potrzeb nikotynowych i nie myśleniu o tym co po przez swoją własną głupotę można zafundować własnemu dziecku - brak mi słów co do takich kobiet!należy zdroworozsądkowo podchodzić do wszystkiego ale co do tej kwestii to się raczej nie dam przekonać! wracając do przyjemniejszych wątków to będąc w 28 tc moj córeczka też ważyła 1475 g, teraz jestem tydzień po wizycie i ciekawe ile jej się przybrało na wadze, z tego co mówią koleżanki to w tym 3 trymestrze to dzieciaczki zaczynają z tyg na tyg sporo przybierać na wadze ![]() wyniki glukozy wyszły bardzo dobrze więc skuszę się na jednego cukiereczka też spać za długo nie mogę i wstaję razem z mężem to chociaż zjemy razem śniadanko ![]() pozdrawiam z samego ranka bardzo mroźnego
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki
Nie ma co... sny w ciąży są szalone! Ja też dzisiaj miałam sen z cyklu "konflikt z ojcem" A propos papierosów - mój ojciec jak się dowiedział, że jestem w ciąży rzucił Gorzej z mamą.... ale będę mieć argumenty, żeby w końcu przestałaJa się powoli zbieram bo muszę mojego gin nawiedzić i zabrać L4, a potem je do pracy zawieźć... tak mi się nie chce wyłazić bo za oknem znów szaro i buro... a no i oczywista jak to w piątek imprezka - skończony 31tc
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-25 o 09:21 |
|
|
|
|
#3502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 31 tygodniu
9.... ![]() Cytat:
A ja kolejny poranek niskich cukrów - na dwóch gluko Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie nie krzyczy error tylko po prostu ciagle miga,że chce krwi, jakby nie widzial,ze juz jest na pasku ![]() Acha i jeszcze pytanie - mam 12 igieł w zestawie startowym, ile razy można uzywac jedną? Bo na nie nie było zadnej recepty. To się normalnie dokupuje w aptece?
|
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() piękne!!!!!!!!!!!!!!!!! no i balujemy na imprezce pt. 31 Cytat:
![]() ![]() super. o ile spadło? ile masz na czczo?! Cytat:
) dziś po wizycie podejdę do sklepu medycznego po igły (0,50 gr) - do mojego w aptece nie ma. a krew - przystawiasz palec a nie kładziesz czy kapiesz zassawka
|
|
|
|
#3505 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Mnie dzisiaj też dopadła bezsenność od 3 przewracałam się z boku na bok i dupa nie mogłam zasnąć a do tego Igorek miał w nocy 2 razy czkawkę, więc znów pobudka.No i oczywiście witam się w skończonym 31t Cytat:
za wizytę, trzeba było zapytać lekarza czy możecie chociaż na chwilkę zerknąć na malucha![]() i pokaż skarpeteczki ![]() Cytat:
![]() ![]() Prawdziwa Księżniczka Cytat:
za wizytę a to żelazo t strasznie drogie. Jaką miałaś hemoglobinę ze dostałas do picia?Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
------------------------------------------------------------ Takie pytanie czy każda z Was była lub się wybiera dodatkowo na to usg 3d w III trym ? Bo zastanawiam się czy iść, skoro na poprzednich 2 było wszystko w porządku? Czy coś nowego jest badane na nich? Dodam, że mój gin robi mi zwykłe usg na każdej wizycie. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ![]() Ciekawe , która z Nas pierwsza wyląduję na porodówce![]() Cytat:
za niskie cukryA co do tej hemoglobiny glikowanej to kazał Ci diabetolog zrobić czy sama dla siebie sprawdziłaś? I co jeżeli wyszło by powyżej 6,1? Czy to tylko dla informacji? Czy coś się z tym robi? |
|||||||
|
|
|
|
#3506 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przyzwyczaisz się i będzie ok.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do palenia, dla mnie totalna głupota i nieodpowiedzialność.. znajoma teściowej piła w ciąży przy każdej okazji i niestety dzieci mają padaczki i jakieś inne choroby.. straszne.. Cytat:
![]() ![]() ![]() dzień dobry.. ![]() wyspałam się dziś cudnie, jeszcze leżymy z córą i leniuchujemy..
|
|
|
#3507 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć! Zaczynam nadrabiać
wczoraj już nie dałam rady, jak zaczęłam prasować mini ciuszki o godz. 17:30 tak skończyłam po 21, tzn nie że skończyłam bo już nie miałam co prasować, tylko plecy już tak bolały że nie dałam rady dziś będę kończyć ale powiem Wam, ze tempo miałam zawrotne. zaczęłam od najgorszego czyli od pajacyków no i z jednym pajacykiem schodziło mi 10-15 min ale potem było już coraz łatwiej- śpiochy, pieluchy, body z długim i z krótkim...a tera głupie pytanie - kocyk tez się prasuje? chyba nie...?i czy pierze się kołdrę, podusię i rożki? Cytat:
Cytat:
można tylko pozazdrościć jego przyszłej żoniefajny ładne kolorkiCytat:
Cytat:
ale z tym alarmem i papierem masakra ![]() Cytat:
miałabyś roboty na cały dzień ![]() Cytat:
w takim razie zmieniam zdanie i obstawiam 2400-2500 a kiedy ta wizyta? nie wczoraj?piękna królewna ![]() Cytat:
u mnie dopiero poszły 2 pralki białych ubranek i jak teraz patrzę to myślę, że pozostałych będzie jeszcze na 3-4 pralki ale zobaczymy ![]() a mój mały jakoś słabo się rusza od wczoraj. z rana tez zbytnio nie kopał, czkawkę miał i parę razy poruszył się aż zabolało ale już nie rusza się tyle co jeszcze niedawno... może ma już za mało miejsca... chyba też zacznę liczyć ruchy
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U nas swieci słoneczko, pierwszy raz od wielu dni )..Malpka ale masz sliczna krolewne ![]() a dzisiaj ma przyjsc paczka.. ja juz sama trace rachube, co gdzie zamowilam (koszmar siedzenia w domu = zakupy )... no i ma przyjsc termometr elektroniczny do mierzenia temperatury w pomieszczeniach i do wanny z philipsa (u nas w lecie moze byc zimno w pokojach, mamy dziwna izolacje - w zimie zimno i w lecie tez zimno ).. ahh i kosz na zuzyte pieluchy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-25 o 09:48 |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Rozeznanie
|
![]() dla was.. ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
wizyta po weekendzie, w poniedziałek.. już niedługo..
|
|
|
#3510 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=wFKormGE55c 1:26 masz pokazane jak, tak robisz ? Co do igieł, ja nie zmieniam tak często, to jakieś kolejne naciągactwo koncernów, sama z tego korzystam więc zagrożeń epidemiologicznych nie mam ja mam zresztą taki co sam mówi kiedy zmienić, Mąż zmieniał chyba raz na dwa tyg. ![]() Na tym Kopernikowski 70... na "moim" 80 ![]() Cytat:
Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-25 o 10:02 Powód: złe cytowanie |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Z drugiej strony to może i lepiej - będzie argument dla teściowej że do marca czekac z zakupem nie może

a i na zakupach byłam normalnie mam tyle energi że przez pierwsze 5 miesięcy ciąży tyle nie miałam 

witam sie w 31 tyg - za tydzien zaczynam magiczna 8 
Miałyście rację, wróciłam do domu koło 16, mega zmęczona, ledwo się trzymałam na nogach. Przyznam,że trochę mnie to wszystko przerasta, ta dieta, jak to wszystko komponować, a teraz najbardziej to sprawdzanie paskami i glukometrem. Chciałam dzisiaj zacząć prowadzić zapiski , ale pokłułam 3 palce, zużyłam 3 paski, a glukometr nie pokazał mi wyniku. Jestem zła, wkurzona, nieszczęśliwa, straciłam na to 20min, spóźniłabym się do pracy, dawałam na ten pasek coraz więcej krwi za każdym razem i nic, dalej wołał o kroplę
05.07.2008 
nie wiem jaki masz typ glukometru, ale mój select mini ma regulowaną głębokość wkłucia. Na Kopernika pani powiedziała, żeby nastawić na 4 i kłuć bok palca. No u mnie nie przejdzie. mam na 6/7 i kłuję samą opuszkę, bo glukometr krzyczał error 5 - wcześniej nie było odpowiedniej ilości krwi.
co za brak odpowiedzialności, skoncentrowanie wyłącznie na zaspokojeniu własnych potrzeb nikotynowych i nie myśleniu o tym co po przez swoją własną głupotę można zafundować własnemu dziecku - brak mi słów co do takich kobiet!