|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
hej laski
![]() wpadam na chwilę bo dzisiaj impreza babcino-dziadkowa i jeszcze w proszku jestem. Robię odciski rączek i nóżek moich dzieci. I jeszcze zdjęcia chciałam wydrukować. miałam taki gips do rozrobienia i tam jest napisane, ze po 15 minutach zrobić odcisk. dzieci mnie zajeły - przychodze po 20 minutach, a to tak zastygnięte, że nic się da zrobić ![]() Dobrze, że kto wymyślił masę solną. Mężowi jakoś nie podpasowała Chodakowska. On woli na powietrzu - rowerem do pracy, biegi po lesie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Katee witaj z powrotem
![]() Katiem dobrze że mi przypomniałaś - też musimy zrobić odciski. Oj to trzeba będzie pilnować masy. Ja muszę w końcu zacząć ćwiczyć ![]()
#4173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krop zaniósł mi rower do piwnicy przed świętami, teraz chcialam aby przyniósł mi ale mówi że dopiero jak choinkę rozbierzemy, a mi się nie chce jej rozbierać ![]() ![]() PYTANIE DO DZIEWCZYN CO MIAŁY JUŻ CHRZCINY: podajcie mi swoje menu bo muszę ułożyć. Błagam. Na obiad wiem co, ale później na tą zimną płytę, przekąski już pomysłu nie mam. Ratujcie. Pytanie będę uprzedzam, ponawiała do usranej śmierci, dopóki nie ułożę menu z Waszą pomocą, a upierdliwa potrafię być także piszcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Rozeznanie
|
Dałam marchewkę i smakowała Mu bardziej nić jabłko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zakorzenienie
|
Katiem apropo tego nosidła womar zaffiro co pisałaś.
No jednak niezbyt znowu bo zbliża sie wiosna, lato a ten materiał jest zdecydowanie za gruby. Opinie różne ale ponoć dosyć ciężko samemu sie dzidzie wkłada do niego. Eh, coś czuje że nosidła nie nabęde wcale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A orientuje się któraś gdzie jest najtańszy Nan? Kupuję w biedronce po niecałe 18zł i zastanawiam się czy gdzieś jest tańszy. Patrzyłam wczoraj w Tesco ale było równe 18zł. Co kupujecie TŻtom na walentynki? ![]() Wy tak się cieszycie, że maluchy zaczęły przesypiać noc, a u nas dość, że jak był malutki to budził się tylko 2 razy w nocy i zaraz po jedzeniu do spania, potem raz, a potem wcale i tak jest do tej pory. Zje o 22, czasem pół godziny później, zdarza się, że jeszcze się pobawi- pogada do karuzeli i śpi do 6-8, zje i śpi do 9.30. To moje dziecko to w ogóle takie jest kochane i grzeczne, nigdy problemów nie stwarza. Nie odczuwam tego, że mam niemowlaka w domu, w przeciwieństwie do większości rodziców.... Aż się boję, że drugie to nadrobi za niego... A co do imion to ja chcę Julcię, ale TŻ bardziej stawia na Dominikę, a chłopiec Dominik, ale TŻ kręci nosem i mówi że jak teraz ja wybierałam to drugiemu dziecku on.... Ale i tak pewnie go przegadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja tylko się melduję i uciekam ... babcia u nas była od wczoraj .. my na urodzinach bawiliśmy się cudnie .. wsio piknie ogólnie na plus .. muszę dzisiaj dom wypucować więc mnie teoretycznie nie ma .. buźka ![]() Monia my na zimną płytę mieliśmy sałatkę śledziową z pomidorkami marynowanymi, ogórkami i pieczarkami, sałatkę gyros, sałatkę jarzynową, sałatkę ze świeżych warzyw taką ala grecką i taką buraczkową dla mnie ![]() ![]() nie wiem czy coś pomogłam ![]()
#4180 |
Wtajemniczenie
|
Fakt. Ja ma Tulę i Womar zdecydowanie grubszy.Dlatego chciałam byś się zorientowała. Ale też dlatego Womar 3razy tańszy. Może jednak przekonasz się do chusty co? Bo wiesz wydaje mi się, ze nawet jak ktoś bedzie sprzedawał Tule to weźmie 200 zł jak nic bo to nosidło na lata. Ja mam po pierwszym synku - mocno eksploatowane, a cały czas wygląda tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Cytat:
![]() dobrze, że już jesteś ![]() Cytat:
![]() sałatki, np jarzynowa, z piersią i ananasem, z makaronem chińskim, brokułowa, z fetą. tak żeby była i na słodko i na ostro. można zrobić sałatkę owocową. galarety, np schab w galarecie, galareta z drobiu i warzywami (można je zrobić w malutkich salaterkach i potem delikatnie przełożyć na półmisek), plasterki synki nadziewane jajkiem z chrzanem w galarecie. - półmisek wędlin - ryba po grecku - jajka z majonezem - jakieś koreczki, ogóreczki, grzybki ... - pomidory pokrojone w plasterki przełożone mozzarellą - śledzie z cebulką ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- przedwczoraj zamówiłam w rossmanie garnuszek i piramidkę i dziś jest już do odbioru ![]() bardzo szybko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() pospałyśmy dziś do 10 ![]() ![]() Tż wrócił z pracy o 10:30 i teraz odsypia tydzień.do czwartku ma urlop,wiec troszke w domu posiedzi ![]() katee witaj spowrotem ![]()
#4184 | |||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
Troche mnie nie było, ale nie wyrabiam. Zazdroszczę mamusiom, którym dzieci śpią w nocy, moja śpi, ale koniecznie z nami, inaczej musiałabym w nocy wstawać co chwile. Przy tym ciągle się wierci i co chwile szuka piersi, a ja leże w jakichś niewygodnych pozycjach, albo przyjmuje kopniaki małej... Dzisiaj już o 7.30 wstała i koniec. No towstałam też, a mój wspaniały mąż spał do 10. Tak mnie to denerwuje. Wstaje sobie do pracy o 9, w nocy nic nie pomaga, a kiedy ja zajmuje się usypianiem małej, on sobie ogląda filmy albo gra. Dzisiaj zaś mała była w jakimś kiepskim humorze, chciała chyba spać, ale zasnąć nie mogła, a ten ze zniecierpliwioną miną siedzi przy kompie bo się uczyć nie może. Miałam ochotę go kopnąć w zada. Teraz siedzę u rodziców z małą. Nie mogłam go dzisiaj dłużej znieść. Maleńka zasnęła, a ja mogę chociaż na chwilę do Was zajrzeć. Z dobrych wiadomości, poszliśmy wczoraj na wesele i było wspaniale. Bardzo dobrze się bawiłam. Co prawda tylko do 21, ale dobre i to. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Co do bananów bo wcześniej o nich pisałyście. Sam banan w środku jest czysty. Chemia jest na skórce, dlatego lepiej myć banana przed zjedzeniem. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- o co chodzi z tą adoratorką? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zadomowienie
|
kiedyś juz Wam pisałam ,ze strasznie wypadają mi włosy i są rzadkie nad czołem na tzw.zakolach.znalazłam w necie coś takiego
http://allegro.pl/nanogen-kosmetyk-d...964196580.html jak myślicie,warto kupić czy pic na wode ![]()
#4186 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym poprosiła ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() W końcu relaks ![]() Do południa mieliśmy kolędę,super ksiadz nas odwiedził i ogólnie było miło ![]() Potem rozbierałam choinkę i wszystkie ozdoby świąteczne,ubierać lubię ale gorzej z rozbieraniem. Potem musiałam posprzątać po igłach więc odkurzyłam i umyłam od razu podłogi,teraz dopiero udało mi się zrobić obiadek w międzyczasie zabawiając dzisiaj moją marudną córę. To by było na tyle nowości u nas ![]()
#4188 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Dziękuję za miłe przyjęcie ![]() U nas bez większych zmian,wiadomo-bywało gorzej,ale jakoś żyjemy. Niektórzy mają większe problemy i muszą stawiać im czoła,więc i ja muszę dać radę ![]() ![]() Powoli biorę się za prezentację,więc proszę w miare możliwości o podsyłanie zdjęć na maila. Przypominam:jedno zdjęcie mama z dzieckiem/dziećmi,(bo niektóre z nas mają też starsze potomstwo),drugie sam bobas. Dziękuję i czekam cierpliwie na reszte. Absolutnie nie ponaglam,tylko piszę byście pamiętały ![]()
#4189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Kusi mnie ta grzywka a potem będę żałować
![]()
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śpi na kasie to niech wnukowi kupi kurdeeee, a co ![]() Bardzo mi sie Tula podoba i fajnie dziecko siedzi w tym i jest stabilne. Do chusty sie nie przekonam bo to miękkie jest a zanim ja sie w to wpakuje to mnie szlag trafi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4193 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pytam bo jestem prawie na nie zdecydowana. dziewczyny, które mają to nosidło, gdzie je kupowałyście? przez internet czy w sklepie stacjonarnym? ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Rozeznanie
|
My w lutym planujemy również zakup Tuli, prawdopodobnie któryś z poniższych wzorów
![]() http://www.babytula.pl/products/in-t...onomiczne-tula http://www.babytula.pl/products/circ...onomiczne-tula |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
Katee ja jutro podeśle zdjecie ze mną bo nie mogę żadnego znaleśc więc musze zrobić nowe
![]() Jasiu troche lepiej robi dalej kupe ze sluzem ale już mniej. I całe szczęście je ![]() Gda też mnie przekonała do Tuli więc chyba tez kupie ale w marcu ![]()
#4196 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam przez internet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i w weekendy mam swoje poranki ze snem - mąż wstaje z małym koło 8-8.30, a ja sobie śpię do 10. ![]() Musisz pogadać z mężem, że Ty czasem też potrzebujesz się wyspać! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zadomowienie
|
Jutro jak będę u rodziców to wezmę od mamy i wrzucę w klubie.
Też bym chciała, w ogóle bym obcięła włosy na takie za uszy, ale przy Mai najwygodniej mi ze związanymi :/ Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.