Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 10:08   #4171
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

hej laski

wpadam na chwilę bo dzisiaj impreza babcino-dziadkowa i jeszcze w proszku jestem. Robię odciski rączek i nóżek moich dzieci. I jeszcze zdjęcia chciałam wydrukować.

miałam taki gips do rozrobienia i tam jest napisane, ze po 15 minutach zrobić odcisk. dzieci mnie zajeły - przychodze po 20 minutach, a to tak zastygnięte, że nic się da zrobić myślałam, że wyjdę z siebie.
Dobrze, że kto wymyślił masę solną.

Mężowi jakoś nie podpasowała Chodakowska. On woli na powietrzu - rowerem do pracy, biegi po lesie.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:14   #4172
kraven
Zakorzenienie

Katee witaj z powrotem

Katiem dobrze że mi przypomniałaś - też musimy zrobić odciski. Oj to trzeba będzie pilnować masy.

Ja muszę w końcu zacząć ćwiczyć

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 10:18   #4173
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam sie i od razu pytam

Skoro przed wczoraj i wczoraj dawałam jabłuszko i nic Małemu nie dolega, kupka jest normalna, mogę dać dzisiaj troszkę marchewki czy trzeba odczekać jabłko albo dać dzisiaj trzeci raz???? Proszę odpowiedzcie.
Ja bym dała

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Wiecie co, tak mi głupio! Mój mąż wystawił mi rowerek, ja ani razu na nim nie pojeździłam, a teraz on nie dość, że pojeździł, to właśnie robi Chodakowską!!! A ja siedzę na kanapie, jem owsiankę i się gapię , zamiast też zrobić...

Krop zaniósł mi rower do piwnicy przed świętami, teraz chcialam aby przyniósł mi ale mówi że dopiero jak choinkę rozbierzemy, a mi się nie chce jej rozbierać Krop też się odchudza bo stwierdził że też ma dżabę, nie je wieczorem. On twardo się trzyma a ja podjadam I tym sposobem w tym tygodniu nie schudłam ani grama, ciekawe jak Krop... No i właśnie wczoraj wpadłam na pomysł abyśmy razem ćwiczyli, ale niewiem czy go przekonam bo to leń śmierdzący.

PYTANIE DO DZIEWCZYN CO MIAŁY JUŻ CHRZCINY:
podajcie mi swoje menu bo muszę ułożyć. Błagam. Na obiad wiem co, ale później na tą zimną płytę, przekąski już pomysłu nie mam. Ratujcie. Pytanie będę uprzedzam, ponawiała do usranej śmierci, dopóki nie ułożę menu z Waszą pomocą, a upierdliwa potrafię być także piszcie
Stary 2013-01-26, 10:44   #4174
marzenka1984
Rozeznanie

Dałam marchewkę i smakowała Mu bardziej nić jabłko
Stary 2013-01-26, 10:44   #4175
Iwoncia81
Zakorzenienie

Katiem apropo tego nosidła womar zaffiro co pisałaś.
No jednak niezbyt znowu bo zbliża sie wiosna, lato a ten materiał jest zdecydowanie za gruby.
Opinie różne ale ponoć dosyć ciężko samemu sie dzidzie wkłada do niego.
Eh, coś czuje że nosidła nie nabęde wcale
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:01   #4176
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz robi Chodakowską? Bo mój wymiękł w połowie
Nie, chyba trzeci

Pierwszy raz zrobił pierwsze dwie serie w godzinę.
Dziś wszystkie w 1,5 godziny

Dałam jabłko wymieszane z marchewką, bardzo smakowało!
A ja wsiadłam na 15 minut na rowerek i mam dość
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:02   #4177
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
podajcie mi swoje menu bo muszę ułożyć. Błagam. Na obiad wiem co, ale później na tą zimną płytę, przekąski już pomysłu nie mam. Ratujcie. Pytanie będę uprzedzam, ponawiała do usranej śmierci, dopóki nie ułożę menu z Waszą pomocą, a upierdliwa potrafię być także piszcie
My mieliśmy kucharkę, ale pewnie takie rzeczy bez problemu zrobisz sama, mianowicie mieliśmy na koniec barszczyk a do tego krokieciki z ciasta francuskiego, w środku był kabanos zawinięty w boczek. Super sprawa i bardzo szybko się robi oraz były kluski śląskie smażone w głębokim tłuszczu i nabite na patyczki, wyglądało to jak te kulki z ziemniaka smażone. Hmmm, w ogóle to było mnóstwo mięsiwa, a na zimną płytę mój brat przygotował wędzone wędliny więc tu Ci nie pomogę. Była też dobra sałatka z granata, gdybyś chciała to poproszę mamę bo ona zapisała sobie ten przepis.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 11:03   #4178
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ciezko mi uwierzyc ze flat top nie sprawuje sie. moze zle go uzywasz. objerzyj sobie filmiki na youtube
fajne i nie drogie pedzle sa tez z EcoTools dosetpne np w rossmanie.
Nie wiem, może faktycznie jakoś źle używam, bo i ten z Hakuro i z EDM dają taki sam efekt, czyli mazie na buzi Więc muszę pooglądać te filmiki, może coś się z nich dowiem A za podsunięcie tych z Rossmanna dzięki Słyszałam już od kilku osób że są fajne, więc jak będę w Rossie, to jakiś wypróbuję Poszukuję jeszcze takiego wielkiego puchacza i do omiatania buzi po nałożeniu pudru, ale nie widziałam u nich takich.

A orientuje się któraś gdzie jest najtańszy Nan? Kupuję w biedronce po niecałe 18zł i zastanawiam się czy gdzieś jest tańszy. Patrzyłam wczoraj w Tesco ale było równe 18zł.

Co kupujecie TŻtom na walentynki? Ja mam zamiar kupić serduszko łamane na pół do łańcuszka z moim i jego imieniem, albo pierwszymi literami. Widziałam kiedyś takie na allegro i chyba coś ok. 30zół wyszło. Teraz mamy literki, ale moja się zniszczyła, bo była z cyrkoniami, które powypadały już i nie za fajnie to wygląda....

Wy tak się cieszycie, że maluchy zaczęły przesypiać noc, a u nas dość, że jak był malutki to budził się tylko 2 razy w nocy i zaraz po jedzeniu do spania, potem raz, a potem wcale i tak jest do tej pory. Zje o 22, czasem pół godziny później, zdarza się, że jeszcze się pobawi- pogada do karuzeli i śpi do 6-8, zje i śpi do 9.30. To moje dziecko to w ogóle takie jest kochane i grzeczne, nigdy problemów nie stwarza. Nie odczuwam tego, że mam niemowlaka w domu, w przeciwieństwie do większości rodziców.... Aż się boję, że drugie to nadrobi za niego... A co do imion to ja chcę Julcię, ale TŻ bardziej stawia na Dominikę, a chłopiec Dominik, ale TŻ kręci nosem i mówi że jak teraz ja wybierałam to drugiemu dziecku on.... Ale i tak pewnie go przegadam

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:08   #4179
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
ja tylko się melduję i uciekam ... babcia u nas była od wczoraj .. my na urodzinach bawiliśmy się cudnie .. wsio piknie ogólnie na plus .. muszę dzisiaj dom wypucować więc mnie teoretycznie nie ma ..
buźka

Monia my na zimną płytę mieliśmy sałatkę śledziową z pomidorkami marynowanymi, ogórkami i pieczarkami, sałatkę gyros, sałatkę jarzynową, sałatkę ze świeżych warzyw taką ala grecką i taką buraczkową dla mnie , były galaretki drobiowe, kulki rybne, koreczki, mięsa pieczone oraz mięsa w galarecie, jajka faszerowane, pieczarki faszerowane, szaszłyczki drobiowe i wieprzowe oraz warzywne, babeczki z łososiem i babeczki z oliwkami, deskę serów i wędlin przekładane warzywami ... więcej nie pamiętam ... no i mieliśmy tez krokiecika z barszczykiem ale takim tradycyjnym standardowym ...
nie wiem czy coś pomogłam
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:15   #4180
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Katiem apropo tego nosidła womar zaffiro co pisałaś.
No jednak niezbyt znowu bo zbliża sie wiosna, lato a ten materiał jest zdecydowanie za gruby.
Opinie różne ale ponoć dosyć ciężko samemu sie dzidzie wkłada do niego.
Eh, coś czuje że nosidła nie nabęde wcale
Fakt. Ja ma Tulę i Womar zdecydowanie grubszy.Dlatego chciałam byś się zorientowała. Ale też dlatego Womar 3razy tańszy. Może jednak przekonasz się do chusty co? Bo wiesz wydaje mi się, ze nawet jak ktoś bedzie sprzedawał Tule to weźmie 200 zł jak nic bo to nosidło na lata. Ja mam po pierwszym synku - mocno eksploatowane, a cały czas wygląda tak samo.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:04   #4181
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
My mieliśmy kucharkę, ale pewnie takie rzeczy bez problemu zrobisz sama, mianowicie mieliśmy na koniec barszczyk a do tego krokieciki z ciasta francuskiego, w środku był kabanos zawinięty w boczek. Super sprawa i bardzo szybko się robi oraz były kluski śląskie smażone w głębokim tłuszczu i nabite na patyczki, wyglądało to jak te kulki z ziemniaka smażone. Hmmm, w ogóle to było mnóstwo mięsiwa, a na zimną płytę mój brat przygotował wędzone wędliny więc tu Ci nie pomogę. Była też dobra sałatka z granata, gdybyś chciała to poproszę mamę bo ona zapisała sobie ten przepis.
Jakoś za sałatkami z owocami nie przepadam, ale dzięki bardzo

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Monia my na zimną płytę mieliśmy sałatkę śledziową z pomidorkami marynowanymi, ogórkami i pieczarkami, sałatkę gyros, sałatkę jarzynową, sałatkę ze świeżych warzyw taką ala grecką i taką buraczkową dla mnie , były galaretki drobiowe, kulki rybne, koreczki, mięsa pieczone oraz mięsa w galarecie, jajka faszerowane, pieczarki faszerowane, szaszłyczki drobiowe i wieprzowe oraz warzywne, babeczki z łososiem i babeczki z oliwkami, deskę serów i wędlin przekładane warzywami ... więcej nie pamiętam ... no i mieliśmy tez krokiecika z barszczykiem ale takim tradycyjnym standardowym ...
nie wiem czy coś pomogłam
Sałatek będzie kilka, plus ciocia zrobi faszerowane pstrągi, galarety, będzie prosiaczek faszerowany. Zrobię jeszcze szynkę z pastą w środku, oczywiście wędliny, jajka faszerowane. A co to za kulki rybne???
Stary 2013-01-26, 12:15   #4182
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ale zbieg okoliczności!!!w te same dni testowałam a u lekarza byłam zaraz z poniedziałku potwierdzić
Witajcie!jestem i mogę pisać.Cieszycie się?choć pewnie będę rzadziej..
Ps.Dziękuje katiem,Lidce i maggie za pomoc
ja się cieszę
dobrze, że już jesteś

Cytat:

ja wprawdzie jeszcze chrzcin nie wyprawiałam ale może coś podpowiem

sałatki, np jarzynowa, z piersią i ananasem, z makaronem chińskim, brokułowa, z fetą. tak żeby była i na słodko i na ostro.

można zrobić sałatkę owocową.

galarety, np schab w galarecie, galareta z drobiu i warzywami (można je zrobić w malutkich salaterkach i potem delikatnie przełożyć na półmisek), plasterki synki nadziewane jajkiem z chrzanem w galarecie.

- półmisek wędlin
- ryba po grecku
- jajka z majonezem
- jakieś koreczki, ogóreczki, grzybki ...
- pomidory pokrojone w plasterki przełożone mozzarellą
- śledzie z cebulką

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

przedwczoraj zamówiłam w rossmanie garnuszek i piramidkę i dziś jest już do odbioru
bardzo szybko
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 12:34   #4183
sandra23s
Zadomowienie

dobry

pospałyśmy dziś do 10a Młody do 11
Tż wrócił z pracy o 10:30 i teraz odsypia tydzień.do czwartku ma urlop,wiec troszke w domu posiedzi

katee witaj spowrotem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 13:23   #4184
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cześć dziewczyny,

Troche mnie nie było, ale nie wyrabiam. Zazdroszczę mamusiom, którym dzieci śpią w nocy, moja śpi, ale koniecznie z nami, inaczej musiałabym w nocy wstawać co chwile. Przy tym ciągle się wierci i co chwile szuka piersi, a ja leże w jakichś niewygodnych pozycjach, albo przyjmuje kopniaki małej...
Dzisiaj już o 7.30 wstała i koniec. No towstałam też, a mój wspaniały mąż spał do 10. Tak mnie to denerwuje. Wstaje sobie do pracy o 9, w nocy nic nie pomaga, a kiedy ja zajmuje się usypianiem małej, on sobie ogląda filmy albo gra.
Dzisiaj zaś mała była w jakimś kiepskim humorze, chciała chyba spać, ale zasnąć nie mogła, a ten ze zniecierpliwioną miną siedzi przy kompie bo się uczyć nie może. Miałam ochotę go kopnąć w zada.
Teraz siedzę u rodziców z małą. Nie mogłam go dzisiaj dłużej znieść. Maleńka zasnęła, a ja mogę chociaż na chwilę do Was zajrzeć.

Z dobrych wiadomości, poszliśmy wczoraj na wesele i było wspaniale. Bardzo dobrze się bawiłam. Co prawda tylko do 21, ale dobre i to.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Ja czytałam, że ok. 5 dni trzeba testować dany produkt, ale dziewczyny tutaj pisały, że wystarczy ok. 3 dni.

Ja czekam trochę dłużej, ale tylko dlatego, że widzę, że Henio ma skłonność do alergii. Zresztą my oboje z mężem alergicy - ja jako dziecko, on do teraz...
Ja też testuje dłużej. 5-6 dni. Kupuje zwykle 2 słoiczki z tym samym i daje po 1/3 lub 1/2 słoiczka.

Co do bananów bo wcześniej o nich pisałyście. Sam banan w środku jest czysty. Chemia jest na skórce, dlatego lepiej myć banana przed zjedzeniem.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle smutno mi, bo mezul ma adoratorke eh....
o co chodzi z tą adoratorką?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moje dziecko zjadlo 110 ml!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie umiem uwierzyc !!!!!!!!
Radość! Niech je tak dalej i ładnie przybiera

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Miałam taką samą jazdę z karmieniem jak wczoraj na szczęście u mamy. Mama z głupia frant zapytała czy nie jest śpiąca. Ja stwierdziłam że nie, bo na spacerze spała ponad godzinę. Zaczęła ją jednak "brutalnie usypiać" (jak mówi mój tato - ciasno w rożek pierożek i intensywne bujanie) i zasnęła na 2 godziny !! a potem zjadła normalnie...
W domu to samo - zaczęła się szarpać i wyginać przy piersi, nie chcąc w ogóle zassać, więc przestałam się siłować, a mąż ją brutalnie uśpił. Co prawda na 20 min, bo koleżanki córa zaczęła ciągnąć za kocyk i Zocha się obudziła, ale z jedzeniem był potem spokój
Chciałabym żeby mój maż potrafił ją tak uśpić. Niestety usypianie to moje zadanie.
Stary 2013-01-26, 13:38   #4185
sandra23s
Zadomowienie

kiedyś juz Wam pisałam ,ze strasznie wypadają mi włosy i są rzadkie nad czołem na tzw.zakolach.znalazłam w necie coś takiego
http://allegro.pl/nanogen-kosmetyk-d...964196580.html

jak myślicie,warto kupić czy pic na wode

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:42   #4186
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
D

Nie ma u mnie smyka, dopiero w Poznaniu.
A pies i alergia... Paula miała takie liszaje na polikach swego czasu, psa mieliśmy już 2 lata a lekarz i tak podejrzewał alergię na psa mimo że cokolwiek zaczęło się dziać po takim czasie. Ale zrobiłam testy z krwi i wychodzi na to że na nic nie jest uczulona.
zaliczylismy dzis nowego pediatre i dostalismy skierowanie do alergologa. idziemy we wtorek. fajny sensowny facet, powiedzial ze najpierw trzeba znalesc przyczyne a potem dzialac. mam nadzieje, że juz wreszcie sie czego dowiemy

Cytat:
Ja czytałam, że ok. 5 dni trzeba testować dany produkt, ale dziewczyny tutaj pisały, że wystarczy ok. 3 dni.

Ja czekam trochę dłużej, ale tylko dlatego, że widzę, że Henio ma skłonność do alergii. Zresztą my oboje z mężem alergicy - ja jako dziecko, on do teraz...

Wiecie co, tak mi głupio! Mój mąż wystawił mi rowerek, ja ani razu na nim nie pojeździłam, a teraz on nie dość, że pojeździł, to właśnie robi Chodakowską!!! A ja siedzę na kanapie, jem owsiankę i się gapię , zamiast też zrobić...
kurcze ja tez bym chciala zaczac cwiczyc ale boje sie troche, czy juz moge po tej cc czy nie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

ja bym poprosiła bo my uwielbiamy granata moze do klubu bys wpisała

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:48   #4187
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

W końcu relaks

Do południa mieliśmy kolędę,super ksiadz nas odwiedził i ogólnie było miło

Potem rozbierałam choinkę i wszystkie ozdoby świąteczne,ubierać lubię ale gorzej z rozbieraniem.

Potem musiałam posprzątać po igłach więc odkurzyłam i umyłam od razu podłogi,teraz dopiero udało mi się zrobić obiadek w międzyczasie zabawiając dzisiaj moją marudną córę.

To by było na tyle nowości u nas

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:49   #4188
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witaj kochana!! Jak się miewasz?
Hej dziewczyny!
Dziękuję za miłe przyjęcie
U nas bez większych zmian,wiadomo-bywało gorzej,ale jakoś żyjemy.
Niektórzy mają większe problemy i muszą stawiać im czoła,więc i ja muszę dać radęDziękuję Wam za wsparcie

Powoli biorę się za prezentację,więc proszę w miare możliwości o podsyłanie zdjęć na maila.
Przypominam:jedno zdjęcie mama z dzieckiem/dziećmi,(bo niektóre z nas mają też starsze potomstwo),drugie sam bobas.
Dziękuję i czekam cierpliwie na reszte.
Absolutnie nie ponaglam,tylko piszę byście pamiętały

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 14:51   #4189
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
kiedyś juz Wam pisałam ,ze strasznie wypadają mi włosy i są rzadkie nad czołem na tzw.zakolach.znalazłam w necie coś takiego

Jeszcze takiego czegoś nie widziałam także niewiem jak do tego podejść.

Cytat:
zaliczylismy dzis nowego pediatre i dostalismy skierowanie do alergologa. idziemy we wtorek. fajny sensowny facet, powiedzial ze najpierw trzeba znalesc przyczyne a potem dzialac. mam nadzieje, że juz wreszcie sie czego dowiemy
Wydaje się konkretny, oby pomógł

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 15:34   #4190
marta1986222
Zakorzenienie

Kusi mnie ta grzywka a potem będę żałować

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:36   #4191
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Fakt. Ja ma Tulę i Womar zdecydowanie grubszy.Dlatego chciałam byś się zorientowała. Ale też dlatego Womar 3razy tańszy. Może jednak przekonasz się do chusty co? Bo wiesz wydaje mi się, ze nawet jak ktoś bedzie sprzedawał Tule to weźmie 200 zł jak nic bo to nosidło na lata. Ja mam po pierwszym synku - mocno eksploatowane, a cały czas wygląda tak samo.
Napomknę teściowi żeby mi Tule kupił
Śpi na kasie to niech wnukowi kupi kurdeeee, a co
Bardzo mi sie Tula podoba i fajnie dziecko siedzi w tym i jest stabilne.
Do chusty sie nie przekonam bo to miękkie jest a zanim ja sie w to wpakuje to mnie szlag trafi
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:37   #4192
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

mi to wyglada jakby po zastosowaniu włos sie rozwarstwial
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 15:58   #4193
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Katiem, jak długo Tula służyła Ci przy pierwszym dziecku?

pytam bo jestem prawie na nie zdecydowana.

dziewczyny, które mają to nosidło, gdzie je kupowałyście? przez internet czy w sklepie stacjonarnym?

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny!
Dziękuję za miłe przyjęcie
U nas bez większych zmian,wiadomo-bywało gorzej,ale jakoś żyjemy.
Niektórzy mają większe problemy i muszą stawiać im czoła,więc i ja muszę dać radęDziękuję Wam za wsparcie

Powoli biorę się za prezentację,więc proszę w miare możliwości o podsyłanie zdjęć na maila.
Przypominam:jedno zdjęcie mama z dzieckiem/dziećmi,(bo niektóre z nas mają też starsze potomstwo),drugie sam bobas.
Dziękuję i czekam cierpliwie na reszte.
Absolutnie nie ponaglam,tylko piszę byście pamiętały
Katee ja nie doczytałam wcześniej i wysłałam kilka zdjęć. Ty zdecyduj które zamieścisz w prezentacji, ok?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:01   #4194
afternoon
Rozeznanie

My w lutym planujemy również zakup Tuli, prawdopodobnie któryś z poniższych wzorów:
http://www.babytula.pl/products/in-t...onomiczne-tula
http://www.babytula.pl/products/circ...onomiczne-tula
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:03   #4195
kraven
Zakorzenienie

Katee ja jutro podeśle zdjecie ze mną bo nie mogę żadnego znaleśc więc musze zrobić nowe

Jasiu troche lepiej robi dalej kupe ze sluzem ale już mniej. I całe szczęście je

Gda też mnie przekonała do Tuli więc chyba tez kupie ale w marcu

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:11   #4196
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale zbieg okoliczności!!!w te same dni testowałam a u lekarza byłam zaraz z poniedziałku potwierdzić
Witajcie!jestem i mogę pisać.Cieszycie się?choć pewnie będę rzadziej..
Ps.Dziękuje katiem,Lidce i maggie za pomoc
Witaj nareszcie, pewnie że się cieszymy:jupi :
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:19   #4197
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
My w lutym planujemy również zakup Tuli, prawdopodobnie któryś z poniższych wzorów:
My właśnie to drugie mamy. Czarne wydaje mi się o tyle gorsze, że w lecie będzie się nagrzewać od słońca.

Ja kupowałam przez internet.
Stary 2013-01-26, 16:24   #4198
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Troche mnie nie było, ale nie wyrabiam. Zazdroszczę mamusiom, którym dzieci śpią w nocy, moja śpi, ale koniecznie z nami, inaczej musiałabym w nocy wstawać co chwile. Przy tym ciągle się wierci i co chwile szuka piersi, a ja leże w jakichś niewygodnych pozycjach, albo przyjmuje kopniaki małej...
Dzisiaj już o 7.30 wstała i koniec. No towstałam też, a mój wspaniały mąż spał do 10. Tak mnie to denerwuje. Wstaje sobie do pracy o 9, w nocy nic nie pomaga, a kiedy ja zajmuje się usypianiem małej, on sobie ogląda filmy albo gra.
Dzisiaj zaś mała była w jakimś kiepskim humorze, chciała chyba spać, ale zasnąć nie mogła, a ten ze zniecierpliwioną miną siedzi przy kompie bo się uczyć nie może. Miałam ochotę go kopnąć w zada.
Teraz siedzę u rodziców z małą. Nie mogłam go dzisiaj dłużej znieść. Maleńka zasnęła, a ja mogę chociaż na chwilę do Was zajrzeć.

Z dobrych wiadomości, poszliśmy wczoraj na wesele i było wspaniale. Bardzo dobrze się bawiłam. Co prawda tylko do 21, ale dobre i to.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ja też testuje dłużej. 5-6 dni. Kupuje zwykle 2 słoiczki z tym samym i daje po 1/3 lub 1/2 słoiczka.

Co do bananów bo wcześniej o nich pisałyście. Sam banan w środku jest czysty. Chemia jest na skórce, dlatego lepiej myć banana przed zjedzeniem.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

o co chodzi z tą adoratorką?

Radość! Niech je tak dalej i ładnie przybiera

Chciałabym żeby mój maż potrafił ją tak uśpić. Niestety usypianie to moje zadanie.
Nasz też z nami śpi. Też czasem mnie pokopie, ale już się przyzwyczaiłam. Cyca daję co 2-3 godziny przez sen właściwie. Także wysypiamy się.

No i w weekendy mam swoje poranki ze snem - mąż wstaje z małym koło 8-8.30, a ja sobie śpię do 10. Potem przynosi mi Henia i mały je cyca i ma drzemkę znowu ze mną albo ja wstaję.
Musisz pogadać z mężem, że Ty czasem też potrzebujesz się wyspać!
Stary 2013-01-26, 16:34   #4199
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodzinka!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 16:36   #4200
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
ja bym poprosiła bo my uwielbiamy granata moze do klubu bys wpisała
Jutro jak będę u rodziców to wezmę od mamy i wrzucę w klubie.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kusi mnie ta grzywka a potem będę żałować
Też bym chciała, w ogóle bym obcięła włosy na takie za uszy, ale przy Mai najwygodniej mi ze związanymi :/

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Hmmm, w sumie nie przewidywałam zakupu nosidełka, ale w sumie jak tak myślę to fajna sprawa jest. Jakie są jeszcze polecane firmy?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości