Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-25, 21:03   #4141
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

cześć dziewczyny.

powoli nadrabiam zaległości w czytaniu. ale naskrobałyście

jutro mam wizytę u okulisty w sprawie oczka Leny ale od wczoraj nagle przestało ropieć i łzawić
jeśli do rana nic się nie zmieni to odwołam wizytę.
specjalnie niczym, oprócz wody, nie przecierałam by lekarka mogła pobrać próbkę do wymazu.
i teraz się zastanawiam czy to przypadkiem sól fizjologiczna nie powodowała podrażnienia oczka

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Dziewczyny pierzecie nadal w proszkach dla dzieci? Bo mi się Lovela do kolorów skończyła i niewiem czy kupować czy już w naszym prać, a najwyżej płyn do płukania lovelę kupić. Jak jest u Was?
ja piorę w dziecięcym.
płynu do płukania nie używam. za to cały czas prasuję ciuszki.

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie

My właśnie wróciliśmy od pediatry, Filip była ważony i przez 3 tyg. przybrał jedynie 200 g czyli jednak się nie najada. Dostał żelazo , ma początki anemii jednak osłuchowo czysty. Pediatra kazała mi odciągać laktatorem elektrycznym mleko co 3 godz. po 15 minut każda piers i mu to podawać. Dodam, że zostawić moje dziecko samo na 30 minut graniczy z cudem, bo drze się jak obdzierany ze skóry. Jednocześnie mam go dokarmiać sporadycznie mm. Pożyczyłam już od przyjaciółki elektryczny i będę działać, zobaczymy czy coś się uda uratować doła mam, chciałam Filipa karmić jeszcze długo, a tu wielka niewiadoma, nie chcę, żeby był głodny
Pozwoliła tez wprowadzić marchewkę, więc w piątek jak mąż będzie ze mną w domu to spróbujemy.

a co dostaliście na anemię?
Lena ma zapisany Ferrum lek, witaminę C w kropelkach, kwas foliowy i witaminę B2.
muszę w następnym tygodniu jechać z nią na pobranie krwi.mam nadzieję, że wyniki poszły w górę i będzie można odstawić te wszystkie leki.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za odp w sprawie petit. ale nie bede kombinowac sama. martwi mnie ta wysypka Giuli na policzkach. utrzymuj sei caly czas. znika i od nowa sie pojawia. czytam na necie ale niby pisze ze przy skazie lakierowane policzki i łuszczy sie a Giulia tego nie ma. pediatra i dermatolog tez nic o skazie nawet nie wspomnieli widzac ta wysypke. a ja juz nie wiem co robic, siedze i mysle co ja moze uczulac zamiast sie uczyc
Kasia, a masz w domu zwierzęta?
pytam dlatego, że gdy Lena miała brzydkie krostki na buzi lekarz właśnie o to nas zapytał.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A jaki kleik używacie? Ryżowy czy kukurydziany?
kupiłam ryżowy.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślałam, że padnę jak dzisiaj odkryłam, że... ząbkuję!!! Nie Antoś... ja!!! Coś mnie pobolewało ostatnio w buzi i dziś odkryłam, że ósemka mi wychodzi. TŻ się śmieje, że będę testowała na sobie maści na ząbkowanie.

nadrabiam dalej
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:04   #4142
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja dzisiaj miałam dzień odpoczynku i relaksu. TŻ był w domu i razem z moją mamą opiekowali się Jasiem.
Rano się wyspałam, a potem pojechałam na depilacje laserową. Troche bolało ale mam nadzieje, że efekty będą tego warte

J obecnie używam Euphorii CK - to jest mój zapach na zime już od kilku la. Za to na lato uwielbian CHloe i Daisy MJ.
A właśnie zastanawiałam się która z dziewczyn pisała o tym, bo ja się bardzo chcę wybrać. Nie wiem tylko czy karmiąc mogę się poddać temu zabiegowi? A jaką część ciała robiłaś, jeśli mogę spytać? I ile Cię to kosztowało? Ja to mam do zrobienia ... hmm większe połacie
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:19   #4143
kraven
Zakorzenienie

Lewek karmienie jest przeciwwskazaniem do depilacji.
Ja miałam robione nogi ,bikini i pachy. Będzie potrzebnych kilka serii co 4 tygodnie. Włosy niestety nie znikną całkowicie zostanie ich około 10 -20 % ( co u mnie i tak będzie cudowne ). Troche bolało ale da sie wytrzymać. To jest takie uczucie ukłucia ciepłą igłą. Boli tylko w momencie zabiegu - przynajmniej u mnie.
Robiłam zabieg w Yasumi i zapłaciłam w promocji 268 zł za wszystko. Całość trwała 1,5 godziny.

Zmykam na dzisiaj bo Jasiu już śpi to i ja może troche odpoczne. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:25   #4144
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Colds, jeśli do wprowadzania glutenu używasz czegoś co ma w składzie mm (np mleczna kaszka manna, mleczna owsianka) to możesz odrobinę zmniejszyć ilość mm dodawanego do butli.
Jeśli chcesz dodać do samego mleka to zmniejsz ilość mleka o ok 0,5 miarki.
Jeśli chcesz dodać do kaszki to zmniejsz trochę ilość kaszki żeby nie było za gęste. Dajesz kaszkę ryżową czy mleczno-ryżową?
Ryżową.
A powiedz mi, dobrze kombinuje, że np.
150ml wody + 4miarki mleka + jedna łyżka owsianki (tak jak jest napisane w tym schemacie) ???

Cytat:
Colds, Tamlin, gdzie jest najtańsze Bebiko???
Ja kupuję w Biedronce, po 14,99 jest. Zdrożało, bo było złotówkę tańsze.
Stary 2013-01-25, 21:28   #4145
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
he he,fajniutka
moja kruszynka nieco ponad 6 kg wazy

a ja miałam dzis wychodnekolezanka została z dziecmi a ja do miasta rowerkiem skoczyłam.
No patrz, a większa od Kingi się urodziła, jak te dzieciaczki różnie rosną .
Cytat:
Co???????

Też Boczek
Boczek straszny, też sobie nie wyobrażam sobie, żeby tak podnosiła nóżki jak Pola Sandry, ale może mnie zaskoczy i jakoś da radę .
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hello!

nie mogłam się zalogować cholercia i dopiero teraz mi się udało

W między czasie podczytywałam więc tak znowu do tyłu to nie jestem
I zupę na jutro ugotowałam

Iwoncia pisałam już, że moja sąsiadka ma na zbyciu nosidło womar zaffiro. widziałam je i jest w idealnym stanie. musiałabyś znaleźć opinie.

muminku dla córci

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Lilka wycałuj Kingunie w te nóżki ode mnie
Już całuję
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
róż oj tak! używam od niedawna, ale nie wyobrażam sobie mojej kosmetyczki bez niego juz
Ja różu zaczęłam uzywać dopiero w ciąży, bo jakaś blada byłam, po ciąży też się sprawdza, dużo daje po nieprzespanej nocy, róż + dermablend pod oczy i można iść do ludzi.
Cytat:
Chyba dzisiaj sporo dziewczyn na problemy z logowaniem, bo cisza dzisiaj na wątku jak nigdy.
Ja miałam straszne problemy, nie wiem co się ostatnio dzieje z wizażem
Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Haha, jakbym Antka goloneczki widziała mamy takie same

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Fabiś wciągnął 180 mm z kleikiem i śpi.
Apetyt mu dopisujebo o 12 zjadł 210.

Widzę,że był temat kosmetyków,więc ja nie zbyt obeznanapodkład używam z Pierre Rene i jest dla mnie dobrybo z maybelline nie dawał rady. Tusz z maybelline a kredka to nie wiemcieni nie używam. A ulubionych perfum ściśle nie mam.

Witam nową mamusie.

Ojj zmykam do wanny i spać

Tamlin z Nadią problemu nie będziewystarczy do Kropka zagadać
No to faktycznie apetyt dopisuje. Ja jak daje mojej mm to ostatnio góra 120 ml wypije i bardzo dobrze, bo jak wygląda każdy widzi . Diety też na razie nie rozszerzam, czekam do skończonego 4 msc, bo nie chcę mojemu pulpecikowi dostarczać dodatkowych kalorii na razie.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:32   #4146
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Taaak pędzle też.

Który kolor zamówiłaś? Dobrze matuje? Podkreśla skórki?

Ooo też mam trochę. Mogę zrobić zdjęcie nawet Teraz odkryłam lakiery Essie i już innych nie kupuję.
zamówilam buff, wyczytalam ze jest najbardziej taki neutralny , czysty bez. z kolie banana wpada w żółć a cameo w róz.

matuje i to dosc mocno! skorek obecnie nie mam wiec nie wiem. dam znac jak sie znowu przesusze

a gdzie te essie mozna kupic????????????????

Cytat:
Dobry.
Poleciałam na szmatki bo Mati ma minimalną ilość pajacy a my je do spania używamy i chciałam dokupić, ale nic nie było. Jedną bluzkę mu wzięłam. Ale na dziewczynki były cuda Sukienki, bluzeczki, szrty. Kurde aż zamarzyła mi się mała Nadia
pajace 3 paki w smyku sa po 35 zeta
Nadia tez zaczeła mi sie ostatnio podobac, dokad mamy sasiadke 8miesieczna o tym imieniu

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

A co do pędzli, to ja mam z Hakuro do podkładu, ale jakoś mi się nie za bardzo nim maluje, bo mam mazie po nim i i tak muszę palcami rozetrzeć (mam też z edm flat topa i robi dokłądnie to samo, może ja mam jakąś dziwną twarz) i używam go do nakładania pudru, a do podkładu chcę wypróbować jakiś języczkowy, ale chyba wybiorę coś tańszego, bo szkoda mi kasy, jakbym się znowu przejechała.....
ciezko mi uwierzyc ze flat top nie sprawuje sie. moze zle go uzywasz. objerzyj sobie filmiki na youtube
fajne i nie drogie pedzle sa tez z EcoTools dosetpne np w rossmanie.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak u Waszych dzieciaczków ten okres stękania ? bo mojemu w końcu wczoraj minął

Jeny cały czas bebilon w Biedrze kosztował 40 zł bez grosza a teraz już 46 ! wrrr masakra jakaś
wszedzie tak podrozal my kupowalismy w auchan 800g 36 zl, teraz jest 46

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Filipek włąśnie zasnął

Wspomniane imię Nadia jest cudne, ja brałam pod uwagę jeszcze Sonia, Blanka, Nina... a mam Filipa
jakby kiedys była druga córa to na 100 Blanka

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Stanęłam na temacie perfum. Ja lubię ciężki i słodkie. Czyli jak dotąd moje ulubione to Thierry Mugler Alien Lubię też versace crystal noir, a ostatnio dostałam shiseido zen też fajne. A 2 lata temu miałam szczęście być we Francji w Grass w fabryce perfum to kupiłam sobie czyste zapachy sandał i wanilia, mieszam sobie i kocham je.

Oki, zmykam, mam nadzieję że jutro będę mogła być z Wami dłużej
tz mi go ostatnio pokazal i jest boski!!!!!!! mam obiecany wiec czekam

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

Kasia, a masz w domu zwierzęta?
pytam dlatego, że gdy Lena miała brzydkie krostki na buzi lekarz właśnie o to nas zapytał.

mamy sunie. ja sama zapytałam pediatre czy moze pies ale ona mi powiedziala ze to by sie inaczej objawialo i ze troche za wczesnie na allegrie od psa w tym wieku wiec odrzucilam to, kurcze moglam teraz jeszcze dermatologa zapytac. na razie przechodzimy na petit stopniowo, zobaczymy czy pomoze czy nie.

dobranoc mamuski jutro uczelnia

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-25 o 21:33
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:34   #4147
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
dziewczyny mozna gdzies kupic probki mleka???
Na allegro.

Dziewczyny czy któraś chciałaby śpiworek do spania dla swojego dzieciaczka? Błękitny z misiem. Stan chyba idealny.
Oddam w sumie za grosze. Rozmiar 12-18miesięcy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 21:37   #4148
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

wszedzie tak podrozal my kupowalismy w auchan 800g 36 zl, teraz jest 46
U mnie też podrożał Bebilon, kupowałam za 38 zł, a teraz patrzę 42,99 i to jeszcze niby promocja jest!

Aaa jeszcze się nie pochwaliłam, że jutro mam całe pół dnia dla siebie, najpierw idę załatwiać sprawę na uczelni, a potem do galerii handlowej, może sobie coś kupię i do smyka też wejdę, może coś dla Kingi znajdę w przecenie

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2013-01-25 o 21:40
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:41   #4149
gda
Zakorzenienie

Cytat:
zamówilam buff, wyczytalam ze jest najbardziej taki neutralny , czysty bez. z kolie banana wpada w żółć a cameo w róz.

matuje i to dosc mocno! skorek obecnie nie mam wiec nie wiem. dam znac jak sie znowu przesusze

a gdzie te essie mozna kupic????????????????
Ja kupuję w Superpharm. Ale chyba w Douglasie są też...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 21:44   #4150
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ryżową.
A powiedz mi, dobrze kombinuje, że np.
150ml wody + 4miarki mleka + jedna łyżka owsianki (tak jak jest napisane w tym schemacie) ???

Ja kupuję w Biedronce, po 14,99 jest. Zdrożało, bo było złotówkę tańsze.
Tak, tylko dałabym 4,5 miarki mleka, bo owsianka nie ma 100% mleka w składzie, więc na mój rozum nie może zastąpić pełnej miarki mleka.
Ja na 150 ml właśnie daję 4,5 miarki mm + 1 łyżka kaszki manny no i plus kleik (ale wiadomo kleik nie ma mleka w składzie, więc na powyższe proporcje nie wpływa, tylko na gęstość)
Stary 2013-01-25, 22:03   #4151
aga_ton
Wtajemniczenie

nadrobiłam po łepkach, mogę iść spać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-25, 22:20   #4152
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
To ja nadal refleksyjnie... Tyle dziewczyn przewinęło się przez ten pierwszy wątek, które w trakcie ciąży poznikały od nas. Niektóre z nich mają w podpisach informacje o narodzinach swoich maluszków, a po niektórych zupełnie słuch zaginął. Szkoda. Koniec refleksji.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Ale ma aptetyt ten Twój synuś! Chociaż mojemu jakbym dała taką porcję, to pewnie też by wciągnął. Z tym, że przy jego problemach z brzuszkiem nie będę eksperymentować. A Fabiś jak zje tyle to nic mu nie jest? Brzuchol nie boli, ani nie ulewa?
Niewręcz przeciwnie jest bardzo zadowolonyi nie ulewa nigdy.
Gracjanek poszedł spać o 16 i wstał o 23 zadowolony i wyspany
ciekawe do której posiedzimy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:32   #4153
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
ja wspominalam testowanie 19go stycznia,powtorne bylo 2 dni później i wtedy w dzien babci nasi rodzice dowiedzieli sie ze dziadkami zostaną wtedy pamietam w czwartek robilam test,byly 2 kreski z czego jedna prawie niewidoczna a w sob ewidentne dwie kreski Szymon planowany ale do końca nie wierzylam ze test pozytywny będzie i sie nie nastawialam :p
Ale zbieg okoliczności!!!w te same dni testowałam a u lekarza byłam zaraz z poniedziałku potwierdzić
Witajcie!jestem i mogę pisać.Cieszycie się?choć pewnie będę rzadziej..
Ps.Dziękuje katiem,Lidce i maggie za pomoc

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-25, 22:46   #4154
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ale zbieg okoliczności!!!w te same dni testowałam a u lekarza byłam zaraz z poniedziałku potwierdzić

Witaj kochana!! Jak się miewasz?

Gracjanek

Fabianek
Stary 2013-01-26, 00:47   #4155
katiem
Wtajemniczenie

Poszliśmy z mężem usypiać dzieci i zasnęliśmy
A miałam tyle do zrobienia...

Katee

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 07:42   #4156
afternoon
Rozeznanie

Czyżbym była pierwsza z rana? witajcie

Aga_ton dostaliśmy jedynie Ferrum w syropie, to dopiero poczatki anemii, kontrola morfologii za miesiąc

Lewek nie wiem dlaczego, ale byłam pewna , ze lubisz konkret zapachy, nawet Aliena obstawiałam

Marta, no właśnie tak jak pisałam wcześniej, ja maluję teraz głównie u stóp , długo mi się trzyma, zwłaszcza jak pokryję warstwą bezbarwnego, do 2 tyg. bez odprysku a u dłoni też mleczne lub bezbarwne, bo właśnie ciągły kontakt z wodą, chemią i juz tego samego dnia są odpryski

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Katee dobrze, że już jesteś
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 07:54   #4157
zielona1911
Zakorzenienie

Masakra ze mleko zdrozalo az o 1zl. Dobrze ze ja od urodzenia złuzylam tylko 1,5opakowania Ja o ile dobrze pamietam kupowalam Oskarowi NAN co kosztowal 12-13zl a potem Bebiko za 10zl.. przesada. Zreszta kiedys sloiczki deserki z Bobovity byly po 2,20. A teraz juz 3 zl. Za kilka lat jak tak dalej pojdzie to tylko bogacie beda sie decydowac na dzieci.

Czyli na Karte Rossne obowiazuje tylko niektore produkty? Ja mam dopiero karte niecaly miesiac i bylam juz 3 razy na zakupach.

Ja dostalam z Bebilonu mleko2 i śliniaczek

Zbieram sie do szkoly.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:01   #4158
zielona1911
Zakorzenienie

Tutaj na zdjeciu sa pampersy 3,zostaly mi jakies 45sztuk jeszcze. Jak myslicie czy potem przejsc na 4?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0119.jpg (88,5 KB, 46 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:03   #4159
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry
z tymi mlekami to tak jest właśnie...a najlepsze,że co sklep to inna cena
My od początku kupujemy mleko Hipp,w tesco kosztuje prawie 42 zł,w Kauflandzie troszke taniej a w Polo to już 39,99.
Wczoraj sprzedałam fotelik samochodowy za małą puszke mlekabo Nam Teściowa kupiła nowy.

Ja mam jakieś zaburzenia emocjonalne normalnietyle mam myśli w głowie,tyle przemyśleń,że chyba mi eksplodujenie będę sie w to zagłębiać

My później jedziemy do mojej mamci

Gracjanek

Fabianek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 08:25   #4160
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U nas dzisiaj niespokojna noc Otworzyłam wczoraj wieczorem nowe opakowanie NAN i zapach wydal mi się jakiś intensywniejszy niż zwykla ale go podałam przez noc i to był bląd. Jasiu od rana zrobił 3 kupki ze śluzem. Ale goraczki nie ma, apetyt jest. Już otwarłam nowe mleko z całkiem innej serii i tak nie pachnie. CHyba było źle przechowywane. Mam nadziej, że Mu przejdzie.

Za oknem -13, nici ze spaceru

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 08:54   #4161
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

U nas już standardowo pobudka na mleko o 5, a później o 8, więc noc spokojna.

Troszkę mnie mniej będzie przez weekend, bo TŻ w końcu dobija do domu. Auto mu się zepsuło w połowie trasy, więc prawie 3 dni byliśmy sami, a nie 2 tak jak to zazwyczaj bywa. Najważniejsze, że już ok i za jakieś 30 minut będzie w domu.

Ja na 13 jestem umówiona z moja znajomą, która jest w 22 tc, bo jadę malować ją i jej teściową na jakąś imprezkę. Jak ją widziałam w listopadzie to jeszcze nie miała brzuszka, więc już nie mogę się doczekać!

A w ogóle to ja się od wczoraj fatalnie czuję. Brzuch mnie boli, mdli mnie i brzydko zaczęłam plamić, a @ skończyła mi się tydzień temu. Jak nie minie przez kilka dni to będę musiała zrobić test, bo od rana wkręciłam sobie, że to może być ciąża. Chociaż teoretycznie nie ma takiej opcji!

Cytat:
Cześć.
U nas dzisiaj niespokojna noc Otworzyłam wczoraj wieczorem nowe opakowanie NAN i zapach wydal mi się jakiś intensywniejszy niż zwykla ale go podałam przez noc i to był bląd. Jasiu od rana zrobił 3 kupki ze śluzem. Ale goraczki nie ma, apetyt jest. Już otwarłam nowe mleko z całkiem innej serii i tak nie pachnie. CHyba było źle przechowywane. Mam nadziej, że Mu przejdzie.

Za oknem -13, nici ze spaceru
Ojejku biedny Jasiek. Oby szybciutko pozbył się z siebie tego mleka, które zaszkodziło.

My z Antkiem nie byliśmy na spacerze już ze 3 tygodnie. Szału dostaję od tego siedzenia w domu. Po weekendzie jedziemy do kontroli, więc zapytam kiedy będziemy mogli wychodzić.
Stary 2013-01-26, 08:59   #4162
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Nie chcę zapeszać ale wiecie jak moje dziecko ostatnio śpi Dziś cały dzień z dzieciakami bo Krop pojechał na fuchę. Zdążyłam posprzątać już kuchnię
Cytat:
pajace 3 paki w smyku sa po 35 zeta
Nadia tez zaczeła mi sie ostatnio podobac, dokad mamy sasiadke 8miesieczna o tym imieniu

mamy sunie. ja sama zapytałam pediatre czy moze pies ale ona mi powiedziala ze to by sie inaczej objawialo i ze troche za wczesnie na allegrie od psa w tym wieku wiec odrzucilam to, kurcze moglam teraz jeszcze dermatologa zapytac. na razie przechodzimy na petit stopniowo, zobaczymy czy pomoze czy nie.
Nie ma u mnie smyka, dopiero w Poznaniu.
A pies i alergia... Paula miała takie liszaje na polikach swego czasu, psa mieliśmy już 2 lata a lekarz i tak podejrzewał alergię na psa mimo że cokolwiek zaczęło się dziać po takim czasie. Ale zrobiłam testy z krwi i wychodzi na to że na nic nie jest uczulona.

Cytat:
No witaj spowrotem

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Tutaj na zdjeciu sa pampersy 3,zostaly mi jakies 45sztuk jeszcze. Jak myslicie czy potem przejsc na 4?
Ciężko powiedzieć po zdjęciu. Kup małą paczkę i sprawdzisz czy lepiej w 4 czy nie.
Stary 2013-01-26, 09:05   #4163
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj z powrotem

Cytat:
Masakra ze mleko zdrozalo az o 1zl. Dobrze ze ja od urodzenia złuzylam tylko 1,5opakowania Ja o ile dobrze pamietam kupowalam Oskarowi NAN co kosztowal 12-13zl a potem Bebiko za 10zl.. przesada. Zreszta kiedys sloiczki deserki z Bobovity byly po 2,20. A teraz juz 3 zl. Za kilka lat jak tak dalej pojdzie to tylko bogacie beda sie decydowac na dzieci.

Czyli na Karte Rossne obowiazuje tylko niektore produkty? Ja mam dopiero karte niecaly miesiac i bylam juz 3 razy na zakupach.

Ja dostalam z Bebilonu mleko2 i śliniaczek

Zbieram sie do szkoly.
Na kartę Rossnę wszystkie produkty dla dzieci wchodzą z rabatem. Tylko jest tak jak któraś z dziewczyn napisała, że na mleko poczatkowe rabat nie wchodzi, bo w Polsce jest zakaz prowadzenia jakichkolwiek akcji promocyjnych odnośnie mleka początkowego. Mleka następne już będą z rabatem.

Cytat:
Możesz kupić 4 i spróbować. Nawyżej poczekają jesli będą za duże.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 09:19   #4164
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Na kartę Rossnę wszystkie produkty dla dzieci wchodzą z rabatem. Tylko jest tak jak któraś z dziewczyn napisała, że na mleko poczatkowe rabat nie wchodzi, bo w Polsce jest zakaz prowadzenia jakichkolwiek akcji promocyjnych odnośnie mleka początkowego. Mleka następne już będą z rabatem.
Kurcze dziwne, bo jak była ta promocja pod koniec roku -20% to my kupiliśmy wtedy w tej promocji w Rossku nasze mleko, bo wychodziło po ok. 26zł i rabat normalnie wskakiwał. Chyba, że to wyjątkowo tylko w tej promocji działało.

Tż wrócił i się zestresował, więc właśnie poleciał do apteki po test.
Stary 2013-01-26, 09:26   #4165
weronika_91
Zakorzenienie

Witam mamuśki ja mam dziś odwołane zajęcia i całe szczęście bo przeziębienie mnie dopadło wcześniej tż był chory ... teraz żeby tylko Jaśko nie złapał
Jutro niestety już lecę do szkoły.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dobry
z tymi mlekami to tak jest właśnie...a najlepsze,że co sklep to inna cena
My od początku kupujemy mleko Hipp,w tesco kosztuje prawie 42 zł,w Kauflandzie troszke taniej a w Polo to już 39,99.
A najtańszy Hipp ponoć jest w Carrefourze .
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
U mnie też podrożał Bebilon, kupowałam za 38 zł, a teraz patrzę 42,99 i to jeszcze niby promocja jest!

a w jakim sklepie kupujesz?
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moje dziecko zjadlo 110 ml!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie umiem uwierzyc !!!!!!!!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Kurcze dziwne, bo jak była ta promocja pod koniec roku -20% to my kupiliśmy wtedy w tej promocji w Rossku nasze mleko, bo wychodziło po ok. 26zł i rabat normalnie wskakiwał. Chyba, że to wyjątkowo tylko w tej promocji działało.
faktycznie tak było bo jeszcze się zdziwiłam że Bebilon jest już po 46 zł a zapłaciłam za niego 39
Stary 2013-01-26, 09:40   #4166
marzenka1984
Rozeznanie

Witam sie i od razu pytam

Skoro przed wczoraj i wczoraj dawałam jabłuszko i nic Małemu nie dolega, kupka jest normalna, mogę dać dzisiaj troszkę marchewki czy trzeba odczekać jabłko albo dać dzisiaj trzeci raz???? Proszę odpowiedzcie.
Stary 2013-01-26, 09:44   #4167
Sojka1990
Zadomowienie

Marzenka dawaj po kolei jak leci spokojnie możesz dać marchewke a jeszcze lepiej jak dasz marchewke wymieszaną z jabłkiem to wtedy mniejsze szanse na zatwardzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 09:45   #4168
marzenka1984
Rozeznanie

Dziękować pomieszam jutro, dzisiaj sama marchewka
Stary 2013-01-26, 09:47   #4169
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witam sie i od razu pytam

Skoro przed wczoraj i wczoraj dawałam jabłuszko i nic Małemu nie dolega, kupka jest normalna, mogę dać dzisiaj troszkę marchewki czy trzeba odczekać jabłko albo dać dzisiaj trzeci raz???? Proszę odpowiedzcie.
Ja czytałam, że ok. 5 dni trzeba testować dany produkt, ale dziewczyny tutaj pisały, że wystarczy ok. 3 dni.

Ja czekam trochę dłużej, ale tylko dlatego, że widzę, że Henio ma skłonność do alergii. Zresztą my oboje z mężem alergicy - ja jako dziecko, on do teraz...

Wiecie co, tak mi głupio! Mój mąż wystawił mi rowerek, ja ani razu na nim nie pojeździłam, a teraz on nie dość, że pojeździł, to właśnie robi Chodakowską!!! A ja siedzę na kanapie, jem owsiankę i się gapię , zamiast też zrobić...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 09:50   #4170
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

faktycznie tak było bo jeszcze się zdziwiłam że Bebilon jest już po 46 zł a zapłaciłam za niego 39
Macie rację, tak było, a to dlatego że rabat 20% naliczał się nie od poszczególnych produktów, a od wartości całego paragonu, a to różnica

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że ok. 5 dni trzeba testować dany produkt, ale dziewczyny tutaj pisały, że wystarczy ok. 3 dni.

Ja czekam trochę dłużej, ale tylko dlatego, że widzę, że Henio ma skłonność do alergii. Zresztą my oboje z mężem alergicy - ja jako dziecko, on do teraz...

Wiecie co, tak mi głupio! Mój mąż wystawił mi rowerek, ja ani razu na nim nie pojeździłam, a teraz on nie dość, że pojeździł, to właśnie robi Chodakowską!!! A ja siedzę na kanapie, jem owsiankę i się gapię , zamiast też zrobić...
Pierwszy raz robi Chodakowską? Bo mój wymiękł w połowie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości