MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 17:45   #3721
Chanel_Coco
Raczkowanie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
im dłużej oglądam wózki tym większy mętlik mam w głowie zaczynam mieć dosyć dzisiaj odrzuciliśmy definitywnie lareta. co prawda ma idealną spacerówkę wg nas, tzn fajnie obszytą, nic tam nie będzie zawiewać w razie wiatru, ale ma ogromną wadę, do niego można wpiąć tylko jego fotelik albo maxi cosi (który już dawno odrzuciliśmy), więc żaden z atestowanych i branych przez nas pod uwagę nie wejdzie. został tambero i grander. tambero ma strasznie duży stelaż po złożeniu i nie wiem czy wejdzie mi do bagażnika, a już na pewno nie z gondolą grander składa się o niebo lepiej, ale nie podobała mi się w nim spacerówka, tzn ten materiał wiszący za budką, niczym nie przypinany i straszne przewiewy. ale w sklepie uświadomili nam dzisiaj, że to jest stara wersja spacerówki a nowa jest praktycznie identyczna jak w tambero, w sensie, że ten materiał nie wisi tylko jest podpinany na rzep. iiii.... dalej nic nie wiem

a, i w lutym ma być nowy model tutka - tirso http://tutek.pl/tutek-news/165-nowy-model-wozka-tirso tylko nic o nim nie mogę znaleźć.
My dziś wróciliśmy z Tambero, kolor czarny/turkus. Wybrałam jednak czarną ramę, na niebieskiej jakoś badziewnie wyglądał i mi się nie widział (jednak jest różnica widzieć wózek w realu a w necie).
W Larecie nie podoba mi się materiał że się jakoś tak błyszczy, miałam porównanie bo gość miał te larety. Co do Grandera to jakoś Tambero nowocześniej wygląda. Takie jest moje zdanie. Ogólnie gość u którego kupowaliśmy, miał sporo wózków o których tu piszemy m.in ten Coletto. Opłacało się jechać 80 km, bo zrobił ceny mniejsze niż na allegro. Wzieliśmy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix, od początku taki chcieliśmy. Kupiliśmy tez wanienkę i stojak, także grubsze zakupy mamy z głowy. Nawet nie wiecie jak się cieszę...

Cytat:
Napisane przez takinna Pokaż wiadomość
Ale noc za nami, w ogóle nie spaliśmy z Tżtem nasz boxer dostał jakiejś padaczki, biedny wieczorem weteryn. dał mu jakies środki ale nic nie pomogło, cała noc nim telepało co godzinę rano pojechali do kliniki, dostał kroplówkę i wprowadzili go w stan śpiączki, żeby trochę odpoczął ma jakieś zastrzyki i leki na epilepsję, oby pomogły,,,
Biedactwo...
Oby szybko wyzdrowiał...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy dziś iśc na ślub TŻta kuzyna. I jego dziewczyna właśnie wylądowała w szpitalu z krwawieniem i regularnymi skurczami.. termin ma na maj i teraz kończy dopiero 6 miesiąc.. Lekarze twierdzą że prawdopodobnie dziś urodzi.. proszę was o kciuki albo modlitwę
uuu....współczuję tej dziewczynie...
ale dobrze, że lekarze powstrzymali poród.
Oby wszystko się dobrze skończyło..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
oooooch wstałam dopiero ..... cudowne uczucie ....
w sumie to raczej nie wstałam bo leżę a obudziłam się .....
tż na siłce a dzieci jeszcze śpią ... no może ten w brzuchu to nie ale rusza się tak powoli jakoś ...
Wczoraj byliśmy u znajomych do nocy prawie ... dzieci się wyszalały a my się umówiliśmy na wakacje - na czerwiec ,poleci kilka par -wszystkie z dziećmi w wieku naszych...wię super !!!
Jedziesz już w czerwcu z maluszkiem na wakacje?? A gdzie się planujecie wybrać??
My myślimy nad Chorwacją...ale w czerwcu boję się że może być za wcześnie, może we wrześniu, żeby tez już takich wielkich upałów nie było..

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier
O jaki miły gest ze strony szwagra. Super Dzięki temu prezentowi masz już sporą część wyprawki dla maluszka
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 17:50   #3722
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Czyli jest jak mówia - 3 trymestr i od razu gorzej Mój lekarz powiedział, że od 30 tyg. dopiero jest kiepsko, a potem wcale nie lepiej
hmmm
mnie się ciężej wstaje, ale to tyle

Cytat:
przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...
piękny prezent!!!!!kl aski:

Cytat:
a polecą znajomi z dziećmi w wieku 0d 6 mies- do 15 lat. razem jak na razie 10-oro dzieciaków.
wow. robi wrażenie wyprawa i rozrzut wiekowy

Torres miał przedwczoraj dzień leniucha, a dziś dzień świra szaleje aż miło!
a już po podwieczorkowej gruszce to chyba jakiś breakdance odstawia

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 17:57   #3723
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Jedziesz już w czerwcu z maluszkiem na wakacje?? A gdzie się planujecie wybrać??
My myślimy nad Chorwacją...ale w czerwcu boję się że może być za wcześnie, może we wrześniu, żeby tez już takich wielkich upałów nie było..
tak myślimy nad majorką ,turcją .. nie wiemy jeszcze ... ale to będzie końcówka czerwca bo dzieci muszą szkołę skończyć ....
Co do chorwacji - ja uwielbiam ,byliśmy jednak raz w lipcu i bardzo,bardzo gorąco ,mój tż miał jeszcze wtedy nadciśnienie i bardzo żle znosił takie tropiki .... więc może malucha raczej bym wzięła tam we wrześniu.
Stary 2013-01-26, 18:13   #3724
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry w mroźną białą sobotę

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Wczoraj od rana nie czułam małego, a wiecie jak on wariuje cały czas i o 13:00 zadzwoniłam do mojej gin. Powiedziała bym przyjechała posłuchamy małego i będę spokojniejsza. To o 13:30 jak mój wrócił z pracy pojechaliśmy. Na szczęście wszystko ok, tętno ładne było, spał sobie. Gin wymacała brzuchi powiedziała "duuużyyy"

Dziś przyjęcie na 15:00 więc od rana szykuję, bo tż w pracy, a ja sama z Julą więc domyślacie się jaki to hardcore
Uff to nie wesołe przeżycia, ale ważne że wszystko ok !

Udanej imprezki

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle się zorientowałam, że dziś zaczynam 8 miesiąc

Cytat:
Dziewczyny udało się
Uff - aczkolwiek dziwne, że przekładają to o tydzień, może niech dziewczyna sobie poodpoczywa i poleży..

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
ALE tym samym uświadamiam sobie jak niewiele zostało do porodu, a my NIE MAMY NIC poza 1 pajacami, skarpetkami, nożyczkami do paznokci i chusteczkami
a fakt ile Wy macie poprostu mnie przeraża i przerasta ... ALE mam plan... otóż poczekam jeszcze do końca lutego i wtedy zakatuję sklep online i kupię wszystko z listy, tak hurtowo a w między czasie szukam na allegro:
- łóżeczka
- kompletu pościeli
- prześcieradeł
- wózka - tu już wszystko mnie osłabia - dosłownie
- fotelika do karmienia
- bujaczka - leżaczka
- maty edukacyjnej
- wanienki do kąpieli
- niani elektronicznej
- podgrzewacza
- kompletów ciuszków... ALE że Mała urodzi się dopiero w kwietniu... to najwięcej ciuszków bd mi potrzebnych wiosenno - letnich a takowych 'ni ma'
- piżamy dla mnie
Wydaje mi się, że jak na to jak w co drugim poście martwisz się że nie macie kasy, to wiele zakupów z tej listy jest po prostu zbędna np podgrzewacz... fotelik do jedzenia - kiedy on będzie potrzebny... itp

Cytat:
.Przyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....Tż do samochodu, przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...
Super ! Bardzo miły gest !

Cytat:
tak myślimy nad majorką ,turcją .. nie wiemy jeszcze ... ale to będzie końcówka czerwca bo dzieci muszą szkołę skończyć ....
Co do chorwacji - ja uwielbiam ,byliśmy jednak raz w lipcu i bardzo,bardzo gorąco ,mój tż miał jeszcze wtedy nadciśnienie i bardzo żle znosił takie tropiki .... więc może malucha raczej bym wzięła tam we wrześniu.

Super pomysł z wyjazdem, my się jak pisałam na jesień szykujemy, ale pewno będę organizować wszystko już jak młody będzie na świecie - nie mam doświadczenia jak Ty i najpierw chcę zobaczyć jak ogarniam temat. Ale wd mnie pod koniec czerwca w Turcji czy na Majorce to jest cieplej niż w Chorwacji w lipcu, w Chorwacji w ogóle jest dużo chłodniej w porównaniu do tych dwóch miejsc. My razem byliśmy razem raz, ale ja w sumie z 8 razy - z południa blisko i nie jeździmy właśnie ze względu na to że dla mojego Męża w lipcu czy sierpniu... za chłodno a on uwielbia upały..heh Dla mnie woda też zresztą bez szału w porównaniu właśnie do południa Włoch, Turcji czy innej Grecji .. ahh rozmarzyłam się... niech już to dziecko się rodzi i planujemy jakiś wyjazd
Stary 2013-01-26, 18:29   #3725
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Wiecie co, obkupiłam się chyba już we wszystko, lubie byc poprostu przygotowana ...
mam juz dużo ubranek, mniej wiecej po tyle samo z każdego rozmiaru... od 56 do 74, ale mam problem bo jak ja urodze i zaczne wychodzić na spacery to będzie maj, moze czerwiec (zależy) i teraz jak chce cos kupić wiosennego, letniego jakies spodenki czy rampersy to nie wiem w jakim rozmiarze... tzn. nie wiem jak on będzie szybko rósł czy w 3 miesiącu będe ubierała ubranka w rozmiarze 62 czy juz 68? Nie moge sobie wyobrazic jak on będzie szybko rósł jeżeli chodzi o miesiące... wiadomo zależy jakie dziecko się urodzi, każde jest inne, wszyscy krzyczą nie kupuj malutkich ubranek bo on szybko wyrośnie, no ale od razu w 68 przecież nie wskoczy nie?
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 18:39   #3726
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Super pomysł z wyjazdem, my się jak pisałam na jesień szykujemy, ale pewno będę organizować wszystko już jak młody będzie na świecie - nie mam doświadczenia jak Ty i najpierw chcę zobaczyć jak ogarniam temat. Ale wd mnie pod koniec czerwca w Turcji czy na Majorce to jest cieplej niż w Chorwacji w lipcu, w Chorwacji w ogóle jest dużo chłodniej w porównaniu do tych dwóch miejsc. My razem byliśmy razem raz, ale ja w sumie z 8 razy - z południa blisko i nie jeździmy właśnie ze względu na to że dla mojego Męża w lipcu czy sierpniu... za chłodno a on uwielbia upały..heh Dla mnie woda też zresztą bez szału w porównaniu właśnie do południa Włoch, Turcji czy innej Grecji .. ahh rozmarzyłam się... niech już to dziecko się rodzi i planujemy jakiś wyjazd
u nas ten termin wakacji zależny od szkoły .Jak dzieci były przedszkolne lub jeszcze mniejsze to wakacje za garnicą planowane były przeważnie we wrześniu....
A co do Chorwacji to ja akurat byłam w nieznośnych upałach 40 stopni " bez powietrza" prawie .... a co do Turcji i majorki to wspominam tą pogodę jako ciepełko-gorąco ale z wiaterkiem czasem....
Eeeeeetam ,zobaczymy.......

Ale mam lenia i śpiocha strasznego....... postanowiłam troszkę nadrobić oglądanie filmów bo jakoś dawno nic nie wypożyczaliśmy .... (po co mi telewizor w ogóle ???? o 19 dobranocka i koniec....).Dzisiaj batman.....
Może oglądałyście coś fajnego ostatnio?????

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wiecie co, obkupiłam się chyba już we wszystko, lubie byc poprostu przygotowana ...
mam juz dużo ubranek, mniej wiecej po tyle samo z każdego rozmiaru... od 56 do 74, ale mam problem bo jak ja urodze i zaczne wychodzić na spacery to będzie maj, moze czerwiec (zależy) i teraz jak chce cos kupić wiosennego, letniego jakies spodenki czy rampersy to nie wiem w jakim rozmiarze... tzn. nie wiem jak on będzie szybko rósł czy w 3 miesiącu będe ubierała ubranka w rozmiarze 62 czy juz 68? Nie moge sobie wyobrazic jak on będzie szybko rósł jeżeli chodzi o miesiące... wiadomo zależy jakie dziecko się urodzi, każde jest inne, wszyscy krzyczą nie kupuj malutkich ubranek bo on szybko wyrośnie, no ale od razu w 68 przecież nie wskoczy nie?
no to zależy od dziecka jedne rodzą się z dł.51 cm a inne 61 .Zona mojego kuzyna 1 dziecko urodziła takie długie - a ona sama ma ok 1.55 (mąż nie jest z tych wysokich ) . ja mam 2 przypadkowe śpiochy na 56 cała reszta na 62 i w górę ... kiedy 68 pytasz ? to zależy od tempa wzrostu dziecka.... ninka 68 chyba miała ok 4 , 5 mies. Ona długo w ogóle nosiła ubranka ....
Stary 2013-01-26, 18:50   #3727
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
UPrzyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....Tż do samochodu, przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...
Cytat:
3 opakowania, wszystkie takie same
superowy szwagier! i jak dba o Twoje brodawki

Wakacje powiadacie... ja nastawiam się na wakacyjne miesiące w domku na wsi... a może jesienią wyskoczymy gdzieś dalej Tak jak pisze OC, muszę sprawdzić jak "obczajam temat"

Mój maluszek w końcu się zmęczył. Fikał od wczoraj non stop jakby się szaleju najadł. Teraz odsypia i tylko co chwilkę czuje jak z boku cosik wypina (teoria mówi, że to dupulka) i śpi dalej Ależ ja chcę go już zobaczyć

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 18:59   #3728
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry w mroźną białą sobotę

Cytat:
u nas ten termin wakacji zależny od szkoły .Jak dzieci były przedszkolne lub jeszcze mniejsze to wakacje za garnicą planowane były przeważnie we wrześniu....
A co do Chorwacji to ja akurat byłam w nieznośnych upałach 40 stopni " bez powietrza" prawie .... a co do Turcji i majorki to wspominam tą pogodę jako ciepełko-gorąco ale z wiaterkiem czasem....

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

no to zależy od dziecka jedne rodzą się z dł.51 cm a inne 61 .Zona mojego kuzyna 1 dziecko urodziła takie długie - a ona sama ma ok 1.55 (mąż nie jest z tych wysokich ) . ja mam 2 przypadkowe śpiochy na 56 cała reszta na 62 i w górę ... kiedy 68 pytasz ? to zależy od tempa wzrostu dziecka.... ninka 68 chyba miała ok 4 , 5 mies. Ona długo w ogóle nosiła ubranka ....
kurcze, też mi się marzyła Chorwacja ale się nie wybierzemy w tym roku, boje sie upałów, albo zimna raz bylismy VII/VIII to było mega gorąco-nie dla takich maluszków, a raz w wrzesniu to było zimno. wiało najpierw od morza (chyba Bora-Bora) a potem ten drugi od ladu, burze były, chowalismy sie w aucie (spaliśmy w namiocie), korki w górach na autostradach w upały, nie ma gdzie skręcić, generalnie nie z dziećmi;

planuję Mazury, tylko pogoda może być lipna, ale i tak sie doczekac nie moge jedziemy ze znajomymi, bierzemy karty, planszówki, może rowery

a co do ubranek młoda po urodzeniu ledwo wchodziła w 56, 62 było ok, 68 - od 2 miesięcy, ale to grubas był, bo długa nie była
Stary 2013-01-26, 19:08   #3729
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier, bo mi się leki konczą i miałam mu zawieź listę aptecznej wyprawki, zeby porównał ceny z allegro...No i daje mu tą listę, mamy już wychodzic, a on, ze jeszcze ma dla ich mamy paczke do przekazania, jak bedziemy jechac, no to wzielismy...Przyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....Tż do samochodu, przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...SKubany wykosztował sie, bo nawet z jego zniżkami to myślę, ze zapłacił z 2-3 stówy...A w pudełku prawie wszystko z listy od połóżnej: od gazików, płatków, przez kremy i oliwkę, do bezdoptykowego termomenru i fridy do nosa....Normalnie byłam w szoku bpęde taka pyszna, ze pochwale sie zdjęciem nawet;pA co! Zrobił na mnie szwagier wrazenie
super niespodzianka, niezły szwagier
Ja pamietam jak na studiach miałam koleżanki, które pracowaly w aptekach i własnie wiele razy przynoisły jakies próbki czy darmowe kosmetyki, które dostawały tam jako gratisy, takze warto zwrócic uwage jezeli ma sie kogos w rodzinie kto pracuje jako farmaceuta

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a co do ubranek młoda po urodzeniu ledwo wchodziła w 56, 62 było ok, 68 - od 2 miesięcy, ale to grubas był, bo długa nie była
hiii grubasek mówisz

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:09   #3730
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mamy dziś iśc na ślub TŻta kuzyna. I jego dziewczyna właśnie wylądowała w szpitalu z krwawieniem i regularnymi skurczami.. termin ma na maj i teraz kończy dopiero 6 miesiąc.. Lekarze twierdzą że prawdopodobnie dziś urodzi.. proszę was o kciuki albo modlitwę
Straszne
Cytat:
Hej laseczki
nie wiem czy dziś was nadrobię, bo od wczoraj mam młyn. Dziś przyjęcie urodzinowe Julci

Wczoraj od rana nie czułam małego, a wiecie jak on wariuje cały czas i o 13:00 zadzwoniłam do mojej gin. Powiedziała bym przyjechała posłuchamy małego i będę spokojniejsza. To o 13:30 jak mój wrócił z pracy pojechaliśmy. Na szczęście wszystko ok, tętno ładne było, spał sobie. Gin wymacała brzuchi powiedziała "duuużyyy"
Usg nie robiliśmy, ale we wtorek mam wpaść to zrobimy i od razu pobierzemy wymazy.
Więc jestem ciekawa ile waży mój klocek mały
Ciśnienie wczoraj miałam fatalne, lekarka powiedziała "że na granicy" bo było -141.
A ja czułam się okropnie. Takiego lenia załapałam, że szok, ale dobrze że tż pomagał.
Posprzątaliśmy łazienki, balony powiesiliśmy, upiekłam ciasto, zrobiliśmy zakupy.
Dziś przyjęcie na 15:00 więc od rana szykuję, bo tż w pracy, a ja sama z Julą więc domyślacie się jaki to hardcore
Siostra przyjechała z Poznania i przywiozła mi zasłonki do pokoju Michałka, więc zaraz zabieram się za prasowanie i tż powiesi. Ciekawe jaki będzie efekt, bo niestety to nie są te co mi się najbardziej podobały.

Nadrobię was pewnie dopiero jutro, wybaczcie
Udanej imprezy! (:

Cytat:
Dziewczyny udało się akcja porodowa zatrzymana, ewidentnie skurcze były przez stres musi poleżeć pare dni w szpitalu, a dom weselny poszedł im na rękę i robią wesele za tydzień lub dwa bez zwiększenia kosztów. Ale fart..
Swoją drogą to wesele mieli na sierpień.. ale że wpadli to jej rodzice się uparli że dziecko musi być ślubne i przełożyli ślub na styczeń.. efekty same widzicie
Dobrze że udało im się akcje zatrzymać, oby teraz do końca bez problemów się obyło...

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
No nie mieliśmy wyjścia Księżniczkę Disney`a- Kopciuszka. Najlepsze jest to, że nasza była za 40zł, a jakaś w migoczącej sukience za 70zł już była. Kwestia sukienki
hah moda
Cytat:
O ja w Turcji w kwietniu byłam i uważam że pogoda super była, nie za gorąco tak w sam raz (; poleciałabym znowu

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:14   #3731
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chcemy fotelik recaro z bazą (a potem kolejny fotelik recaro do tej samej bazy) i wg sprzedawcy na pewno nie wejdzie do lareta. pokazywał nam te adaptery i są kompletnie inne. eh, ciężko coś stwierdzić jak się człowiek nie zna
a probował wsadzić adaptery w wózek albo fotelik w adaptery maxi cosi?
Cytat:
o matko! trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Hej laseczki
nie wiem czy dziś was nadrobię, bo od wczoraj mam młyn. Dziś przyjęcie urodzinowe Julci

Usg nie robiliśmy, ale we wtorek mam wpaść to zrobimy i od razu pobierzemy wymazy.
Więc jestem ciekawa ile waży mój klocek mały
szybko to przyjęcie
jak to ile ponad 3kg co tylko ja mam klocka rodzić

Cytat:
Dziewczyny Julcia ma urodziny dopiero za tydzień 03.02
ale dziś przyjęcie, bo moja siostra (chrzestna) nie mogła przyjechać za tydzień, bo miała szkołę i dlatego szybciej.
a mi się ubzdurało że 6 lutego

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle się zorientowałam, że dziś zaczynam 8 miesiąc

Cytat:
Dziewczyny zauważyłam że puchną mi stopy? Nie jakoś bardzo ale puchną.. i oczywiście zaczynam się bać zatrucia ciążowego gin mnie pyta na każdej wizycie ale zauważyłam to dopiero dziś.. no i mam takie uczucie napływania krwi do stóp szczególnie jak jest gorąco... czy to normalne?
mi puchną nogi i dłonie. nie wiem czy na stopy to tak jak nogi ale leżeć i nogi do góry

dobra czytam dalej

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:19   #3732
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

O to właśnie pytałam, mniej więcej

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:

No właśnie mi szkoda tych ubranek 56 bo mam ich troche a jak mały bedzie długi to po bombkach
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:26   #3733
czarny flamaster
Zadomowienie

Na TVN Style leci właśnie "7 kobiet- karmienie piersią". Zapowiada się ciekawie. Jedno ze zdań "Piersią karmią bogate kobiety, które mają dobrą pracę, męża i duży dom. Cycki są do pokazywania i seksu, nie do karmienia"

Mój mąż doszedł do wniosku, że łóżeczko małego wstawimy do naszego pokoju zamiast komputera i szafki rogowej. Nie tak to sobie wyobrażałam, ale nic nie poradzę...
Mam nadzieję, że teściowie zrozumieją jakoś aluzję, że nie mamy miejsca, bo mamy ich segment.... Chociaż oni bywają niedomyślni.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:28   #3734
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
witamy razem z Małą w 31 TYGODNIU

aaaaaaa.... i nie mówiłam że otworzyłam 'puszkę pandory dziecioróbstwa'?!
- przyjaciółka w ciąży (tp. maj)
- koleżanka w pracy (tp. maj/czerwiec)
- szwagierka w ciąży (tp. wrzesień)
- kuzynka (tp. wrzesień)
- bratowa w przymierzeniu do maleństwa - jak najszybszego

pozarażałaś wszystkich
u nas tylko jedna para przybyła kuzyn tż tp koniec kwietnia poczatek maja. ciekawe czy jeszcze ktos w 2013 przybedzie

Cytat:
Dziewczyny udało się akcja porodowa zatrzymana, ewidentnie skurcze były przez stres musi poleżeć pare dni w szpitalu, a dom weselny poszedł im na rękę i robią wesele za tydzień lub dwa bez zwiększenia kosztów. Ale fart..
super

Cytat:
Zrobił na mnie szwagier wrazenie
dla szwagra

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

ok nadrobiłam
a ja dziś od 9 do 18 poza domem.
najpierw SR, potem obiad, zakupy.
po przyjściu wstawilam 3 pranie już sie suszy a ja muszę się zabrać za prasowanie dwóch poprzednich prań hm... nie za bardzo chce mi sie stać przy tym, może by tak na siedząco

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:28   #3735
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

planuję Mazury, tylko pogoda może być lipna, ale i tak sie doczekac nie moge jedziemy ze znajomymi, bierzemy karty, planszówki, może rowery

My z kolei planujemy w sierpniu wypad nad morze- odkąd jeździmy młodej skończyły się problemy z infekcjami gardłowymi. Mamy takie miejsce gdzie śmigamy od lat, Oliwka ma się z kim bawić bo tam zawsze dzieciaków duzo, no i wszędzie blisko, zarówno sklep jak i plaża....

Moje dziecię rosło dość szybko urodziła się w lipcu a już w styczniu nosiła ubranka na 74- wtedy wydawało mi się to standardem- ostatnio z kolei koleżanka mi oznajmiła, ze jej córka. która w grudniu skończyła rok, nosi ubranka w tym rozmiarze (74) i są jeszcze za duże(a jak się urodziła miała 52 cm)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:37   #3736
mariolci
Rozeznanie

jezeli któras z Was myśli o wózku x-landerze to tez pojawiły się dwa nowe kolorki

http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/

ten brązowy mi się podoba i ten czerwony tez taki fajny nie oklepany

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

pozarażałaś wszystkich
u nas tylko jedna para przybyła kuzyn tż tp koniec kwietnia poczatek maja. ciekawe czy jeszcze ktos w 2013 przybedzie
u nas po nas z 5 par zaszło w ciaże takze u nas tez boooom

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My z kolei planujemy w sierpniu wypad nad morze- odkąd jeździmy młodej skończyły się problemy z infekcjami gardłowymi. Mamy takie miejsce gdzie śmigamy od lat, Oliwka ma się z kim bawić bo tam zawsze dzieciaków duzo, no i wszędzie blisko, zarówno sklep jak i plaża....
ja tez bardzo chce jechac nad morze własnie w sierpniu, moze początkiem wrzesnia się uda, ale czy to wypali hmm musimy przejechac przez całą Polske, a nie wiem jak to bedzie z takim małym dzieckiem, a jak nie wypali to przyszły rok na pewno a w tym gdzieś blizej

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 19:47   #3737
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
jezeli któras z Was myśli o wózku x-landerze to tez pojawiły się dwa nowe kolorki

http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/

ten brązowy mi się podoba i ten czerwony tez taki fajny nie oklepany

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

u nas po nas z 5 par zaszło w ciaże takze u nas tez boooom

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

ja tez bardzo chce jechac nad morze własnie w sierpniu, moze początkiem wrzesnia się uda, ale czy to wypali hmm musimy przejechac przez całą Polske, a nie wiem jak to bedzie z takim małym dzieckiem, a jak nie wypali to przyszły rok na pewno a w tym gdzieś blizej

no my też...
generalnie nie mamy gdzie bliżej jechać, za górami nie przepadamy, a morze to jest to co lubimy
Stary 2013-01-26, 19:52   #3738
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no my też...
generalnie nie mamy gdzie bliżej jechać, za górami nie przepadamy, a morze to jest to co lubimy
myślę że zawsze można znaleźć jakiś nocleg na trasie w połowie drogi
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 20:10   #3739
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
myślę że zawsze można znaleźć jakiś nocleg na trasie w połowie drogi
zawsze wyjeżdżamy w nocy i na południe jesteśmy- i tak się na trasie kilka razy zatrzymujemy, to może się uda....
Stary 2013-01-26, 20:17   #3740
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

e:

WY juz o wakacjach? Podziwiam za dalekosięzne plany
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 20:18   #3741
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
zawsze wyjeżdżamy w nocy i na południe jesteśmy- i tak się na trasie kilka razy zatrzymujemy, to może się uda....
pewnie trzeba myśleć pozytywnie
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 20:24   #3742
bmma
Zadomowienie

Witam i ja, dopiero wieczorkiem mam chwilę czasu i siły.
Lunao, trzymam mocno kciuki.
Gratuluję tygodni.
Lecę Was nadrobić i na TV, Buziaki.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 20:45   #3743
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć! ja dziś cały dzień w szkole, synek kochany bo dzielnie dotrzymywał mi towarzystwa i buszował w brzuszku trochę Was ponadrabiam i idę spać, bo jutro znowu nauka

Cytat:
Ale mi narobiłaś ochoty na zimne piwo z sokiem imbirowym!
nie wiesz jaką ja mam ochotę a jeszcze jak się włączy tv ok 21-22 to mam wrażenie, że lecą same reklamy piwa, jedna za drugą ależ będę miała silną wolę po ciąży

Cytat:
Tu nie chodzi o uprzejmość kasjerki, one proponują kartę za każdym razem jak kupujesz coś dzieciowego albo wkładki laktacyjne czy inne artykuły związane z ciążą - pewnie wcześniej nic takiego nie kupowałaś.
ja kupowałam ciążowe i dzieciowe rzeczy i nigdy mi nie zaproponowali karty, dopiero jak sama się upomniałam to dali

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
oto foty ale takie kiepskie w porownaniu z waszymi fachowymi. ale dobre i to
jaki nosek ładny

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza. Wszystko OK. Torres rośnie (ale mało przybrał od ostatniego USG, max. 2100 waży - ja w panice, lekarz mówi, że dobrze, że znaczy że cukry unormowane), główkę ma już nisko, w kanale rodnym (aaaaa!!!!); łożysko I, przepływy OK, pępowinka ładna. No i moszna ślicznie widoczna
za wizytę
Stary 2013-01-26, 20:49   #3744
oldzinx
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie po tygodniowej przerwie poświęconej intensywnej nauce Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.

Byłam dzisiaj w Kauflandzie, proszek Lovela 1.8kg w promocji po 17.99 .Kupiłam do białego i do koloru. Płyny Lovela do prania tez w promocji były. Mam nadzieje że się nie powtarzam bo idę was nadrabiać ale nie wiem czy dam rade tak pędzicie z postami.
Stary 2013-01-26, 21:11   #3745
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

Moje dziecię rosło dość szybko urodziła się w lipcu a już w styczniu nosiła ubranka na 74- wtedy wydawało mi się to standardem- ostatnio z kolei koleżanka mi oznajmiła, ze jej córka. która w grudniu skończyła rok, nosi ubranka w tym rozmiarze (74) i są jeszcze za duże(a jak się urodziła miała 52 cm)
ile godzin jedziecie nad morze? do Gizycka z Kraka w zeszłym roku z młodą, bez szalenstw z mała i dużą pólgodzinną przerwą to nam wyszło niespełna 7 h, oczywiscie w nocy, Warszawka w niedziele rano pusciutka, super

trudno wyczuc jakie dziecie sie urodzi i ile bedzie rosnąć, dlatego na zaś jak mi coś wpadnie w ręce to kupuje bodziaki pajace itp to zawsze wykorzystam
Cytat:

WY juz o wakacjach? Podziwiam za dalekosięzne plany
wolę myśleć o wakacjach, jak sie bedę trzaskać na heban na plaży, szczupła, piękna, zadbana, z mega cycami, szukać kwater niż czytać o pielęgnacji krocza po porodzie i kolkach ale sie rozmarzyłam
Stary 2013-01-26, 21:34   #3746
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
ojejku struchlałam po tym poście. najwazniejsze, że udało się powstrzymać poród i że wszystko z nimi ok

Cytat:

aaaaaaa.... i nie mówiłam że otworzyłam 'puszkę pandory dziecioróbstwa'?!
- przyjaciółka w ciąży (tp. maj)
- koleżanka w pracy (tp. maj/czerwiec)
- szwagierka w ciąży (tp. wrzesień)
- kuzynka (tp. wrzesień)
- bratowa w przymierzeniu do maleństwa - jak najszybszego

hahaha ciekawe kto jeszcze dojdzie
ulala zarażasz na lewo i prawo a mówili, że to niezaraźliwe

Cytat:
Swoją drogą to wesele mieli na sierpień.. ale że wpadli to jej rodzice się uparli że dziecko musi być ślubne i przełożyli ślub na styczeń.. efekty same widzicie
brak słów na zachowanie jej rodziców ważniejsze co ludzie powiedzą niż zdrowie córki i wnuczka

Cytat:

Czyli jest jak mówia - 3 trymestr i od razu gorzej Mój lekarz powiedział, że od 30 tyg. dopiero jest kiepsko, a potem wcale nie lepiej
potwierdzam niestety...

Cytat:
A ja się witam w dobrym humorze, bo pospałam do 9.00 i nawet dbrze mi się spało, tż ma dzis wolne a poza tym....
Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier, bo mi się leki konczą i miałam mu zawieź listę aptecznej wyprawki, zeby porównał ceny z allegro...No i daje mu tą listę, mamy już wychodzic, a on, ze jeszcze ma dla ich mamy paczke do przekazania, jak bedziemy jechac, no to wzielismy...Przyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....Tż do samochodu, przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...SKubany wykosztował sie, bo nawet z jego zniżkami to myślę, ze zapłacił z 2-3 stówy...A w pudełku prawie wszystko z listy od połóżnej: od gazików, płatków, przez kremy i oliwkę, do bezdoptykowego termomenru i fridy do nosa....Normalnie byłam w szoku bpęde taka pyszna, ze pochwale sie zdjęciem nawet;pA co! Zrobił na mnie szwagier wrazenie
super szwagier bardzo miły i praktyczny prezent.
moja znajoma pracuje w aptece dała mi 15 próbek emulsji do kąpieli emolium więc na razie nic nie kupuję. a widziałam że też masz coś z emolium

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
moja siostra twierdzi, że bez sensu kupować na 56, lepiej na 62 no i z tego co widzę w ciuszkach od niej na 56 były może ze 2 rzeczy, reszta 62. z resztą już od nie jednej osoby to słyszałam

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie po tygodniowej przerwie poświęconej intensywnej nauce Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.

Byłam dzisiaj w Kauflandzie, proszek Lovela 1.8kg w promocji po 17.99 .Kupiłam do białego i do koloru. Płyny Lovela do prania tez w promocji były. Mam nadzieje że się nie powtarzam bo idę was nadrabiać ale nie wiem czy dam rade tak pędzicie z postami.
za mgr
też kupiłam proszek w kauflandzie(taniej niż w rossmanie), ale tylko do kolorów bo do bialych mam jelpa
Stary 2013-01-26, 21:35   #3747
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.
gratulacje!!!
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 21:35   #3748
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
My dziś wróciliśmy z Tambero, kolor czarny/turkus. Wybrałam jednak czarną ramę (...) Kupiliśmy tez wanienkę i stojak, także grubsze zakupy mamy z głowy.

Cytat:
Mgr obroniony
gratuluję!!!

Cytat:
wolę myśleć o wakacjach, jak sie bedę trzaskać na heban na plaży, szczupła, piękna, zadbana, z mega cycami, szukać kwater niż czytać o pielęgnacji krocza po porodzie i kolkach ale sie rozmarzyłam

marzenia piękna rzecz

ja to szczerze pisząc marzę o mojej rodzinnej wiosce w wakacje dawno, dawno nie byłam
chłopu zaś ciepłe morze... hm.. zobaczymy jak będzie

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-26 o 21:36
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 21:35   #3749
maria28
Kniaginia

Cytat:
Zrobił na mnie szwagier wrazenie
Na mnie też. Pogratulować praktycznego prezentu!

Cytat:
Może oglądałyście coś fajnego ostatnio?????
Wczoraj oglądaliśmy stary film animowany "Dzielny mały toster"
Szczerze mówiąc, to ja w tej ciąży się za bardzo uwrażliwiłam, bo płakać mi się na nim chciało. Tam taki biedny kocyk występuje...robi takie smutne minki. Co więcej, mój TŻ się uwrażliwił - to chyba w ramach przygotowania do ojcostwa. Też się wzruszał na tej bajce, szczególnie pod koniec gdy tytułowy toster wykazał się odwagą

Cytat:
Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.
Gratulacje

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2013-01-26 o 21:36
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 22:06   #3750
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Na TVN Style leci właśnie "7 kobiet- karmienie piersią". Zapowiada się ciekawie. Jedno ze zdań "Piersią karmią bogate kobiety, które mają dobrą pracę, męża i duży dom. Cycki są do pokazywania i seksu, nie do karmienia"
i jak opłaca sie oglądać? chciałam i zapomniaalm ale widze że jest na stronce tvn player

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości