|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
W Larecie nie podoba mi się materiał że się jakoś tak błyszczy, miałam porównanie bo gość miał te larety. Co do Grandera to jakoś Tambero nowocześniej wygląda. Takie jest moje zdanie. Ogólnie gość u którego kupowaliśmy, miał sporo wózków o których tu piszemy m.in ten Coletto. Opłacało się jechać 80 km, bo zrobił ceny mniejsze niż na allegro. Wzieliśmy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix, od początku taki chcieliśmy. Kupiliśmy tez wanienkę i stojak, także grubsze zakupy mamy z głowy. Nawet nie wiecie jak się cieszę... Cytat:
Oby szybko wyzdrowiał... ![]() Cytat:
ale dobrze, że lekarze powstrzymali poród. Oby wszystko się dobrze skończyło.. ![]() Cytat:
My myślimy nad Chorwacją...ale w czerwcu boję się że może być za wcześnie, może we wrześniu, żeby tez już takich wielkich upałów nie było.. O jaki miły gest ze strony szwagra. Super Dzięki temu prezentowi masz już sporą część wyprawki dla maluszka
|
|
|
#3722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie się ciężej wstaje, ale to tyle ![]() Cytat:
![]() kl aski:Cytat:
![]() Torres miał przedwczoraj dzień leniucha, a dziś dzień świra szaleje aż miło! a już po podwieczorkowej gruszce to chyba jakiś breakdance odstawia
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chorwacji - ja uwielbiam ,byliśmy jednak raz w lipcu i bardzo,bardzo gorąco ,mój tż miał jeszcze wtedy nadciśnienie i bardzo żle znosił takie tropiki .... więc może malucha raczej bym wzięła tam we wrześniu.
|
|
|
#3724 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry w mroźną białą sobotę
Cytat:
Udanej imprezki ![]() ![]() Uff - aczkolwiek dziwne, że przekładają to o tydzień, może niech dziewczyna sobie poodpoczywa i poleży.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super pomysł z wyjazdem, my się jak pisałam na jesień szykujemy, ale pewno będę organizować wszystko już jak młody będzie na świecie - nie mam doświadczenia jak Ty i najpierw chcę zobaczyć jak ogarniam temat. Ale wd mnie pod koniec czerwca w Turcji czy na Majorce to jest cieplej niż w Chorwacji w lipcu, w Chorwacji w ogóle jest dużo chłodniej w porównaniu do tych dwóch miejsc. My razem byliśmy razem raz, ale ja w sumie z 8 razy - z południa blisko i nie jeździmy właśnie ze względu na to że dla mojego Męża w lipcu czy sierpniu... za chłodno a on uwielbia upały..heh Dla mnie woda też zresztą bez szału w porównaniu właśnie do południa Włoch, Turcji czy innej Grecji .. ahh rozmarzyłam się... niech już to dziecko się rodzi i planujemy jakiś wyjazd
|
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, obkupiłam się chyba już we wszystko,
lubie byc poprostu przygotowana ... ![]() mam juz dużo ubranek, mniej wiecej po tyle samo z każdego rozmiaru... od 56 do 74, ale mam problem bo jak ja urodze i zaczne wychodzić na spacery to będzie maj, moze czerwiec (zależy) i teraz jak chce cos kupić wiosennego, letniego jakies spodenki czy rampersy to nie wiem w jakim rozmiarze... tzn. nie wiem jak on będzie szybko rósł czy w 3 miesiącu będe ubierała ubranka w rozmiarze 62 czy juz 68? Nie moge sobie wyobrazic jak on będzie szybko rósł jeżeli chodzi o miesiące... wiadomo zależy jakie dziecko się urodzi, każde jest inne, wszyscy krzyczą nie kupuj malutkich ubranek bo on szybko wyrośnie, no ale od razu w 68 przecież nie wskoczy nie? |
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Chorwacji to ja akurat byłam w nieznośnych upałach 40 stopni " bez powietrza" prawie .... a co do Turcji i majorki to wspominam tą pogodę jako ciepełko-gorąco ale z wiaterkiem czasem.... Eeeeeetam ,zobaczymy....... Ale mam lenia i śpiocha strasznego....... postanowiłam troszkę nadrobić oglądanie filmów bo jakoś dawno nic nie wypożyczaliśmy .... (po co mi telewizor w ogóle ???? o 19 dobranocka i koniec....).Dzisiaj batman..... Może oglądałyście coś fajnego ostatnio????? ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wakacje powiadacie... ja nastawiam się na wakacyjne miesiące w domku na wsi... a może jesienią wyskoczymy gdzieś dalej Tak jak pisze OC, muszę sprawdzić jak "obczajam temat" ![]() Mój maluszek w końcu się zmęczył. Fikał od wczoraj non stop jakby się szaleju najadł. Teraz odsypia i tylko co chwilkę czuje jak z boku cosik wypina (teoria mówi, że to dupulka) i śpi dalej Ależ ja chcę go już zobaczyć
|
|
|
|
#3728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
raz bylismy VII/VIII to było mega gorąco-nie dla takich maluszków, a raz w wrzesniu to było zimno. wiało najpierw od morza (chyba Bora-Bora) a potem ten drugi od ladu, burze były, chowalismy sie w aucie (spaliśmy w namiocie), korki w górach na autostradach w upały, nie ma gdzie skręcić, planuję Mazury, tylko pogoda może być lipna, ale i tak sie doczekac nie moge a co do ubranek młoda po urodzeniu ledwo wchodziła w 56, 62 było ok, 68 - od 2 miesięcy, ale to grubas był, bo długa nie była
|
|
|
#3729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pamietam jak na studiach miałam koleżanki, które pracowaly w aptekach i własnie wiele razy przynoisły jakies próbki czy darmowe kosmetyki, które dostawały tam jako gratisy, takze warto zwrócic uwage jezeli ma sie kogos w rodzinie kto pracuje jako farmaceuta ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3730 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3731 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak to ile ponad 3kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra czytam dalej
|
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3733 |
|
Zadomowienie
|
Na TVN Style leci właśnie "7 kobiet- karmienie piersią". Zapowiada się ciekawie.
Jedno ze zdań "Piersią karmią bogate kobiety, które mają dobrą pracę, męża i duży dom. Cycki są do pokazywania i seksu, nie do karmienia" ![]() Mój mąż doszedł do wniosku, że łóżeczko małego wstawimy do naszego pokoju zamiast komputera i szafki rogowej. Nie tak to sobie wyobrażałam, ale nic nie poradzę... Mam nadzieję, że teściowie zrozumieją jakoś aluzję, że nie mamy miejsca, bo mamy ich segment.... Chociaż oni bywają niedomyślni.
|
|
|
#3734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozarażałaś wszystkich u nas tylko jedna para przybyła kuzyn tż tp koniec kwietnia poczatek maja. ciekawe czy jeszcze ktos w 2013 przybedzie Cytat:
![]() dla szwagraok nadrobiłam a ja dziś od 9 do 18 poza domem. najpierw SR, potem obiad, zakupy. po przyjściu wstawilam 3 pranie już sie suszy a ja muszę się zabrać za prasowanie dwóch poprzednich prań hm... nie za bardzo chce mi sie stać przy tym, może by tak na siedząco
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecię rosło dość szybko urodziła się w lipcu a już w styczniu nosiła ubranka na 74- wtedy wydawało mi się to standardem- ostatnio z kolei koleżanka mi oznajmiła, ze jej córka. która w grudniu skończyła rok, nosi ubranka w tym rozmiarze (74) i są jeszcze za duże (a jak się urodziła miała 52 cm)
|
|
|
#3736 | |
|
Rozeznanie
|
jezeli któras z Was myśli o wózku x-landerze to tez pojawiły się dwa nowe kolorki
http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/ ten brązowy mi się podoba i ten czerwony tez taki fajny nie oklepany ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- ja tez bardzo chce jechac nad morze własnie w sierpniu, moze początkiem wrzesnia się uda, ale czy to wypali hmm musimy przejechac przez całą Polske, a nie wiem jak to bedzie z takim małym dzieckiem, a jak nie wypali to przyszły rok na pewno a w tym gdzieś blizej |
|
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no my też... generalnie nie mamy gdzie bliżej jechać, za górami nie przepadamy, a morze
|
|
|
#3738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze wyjeżdżamy w nocy i na południe jesteśmy- i tak się na trasie kilka razy zatrzymujemy, to może się uda....
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba myśleć pozytywnie
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja, dopiero wieczorkiem mam chwilę czasu i siły.
Lunao, trzymam mocno kciuki. Gratuluję tygodni. Lecę Was nadrobić i na TV, Buziaki.
|
|
#3743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
ja dziś cały dzień w szkole, synek kochany bo dzielnie dotrzymywał mi towarzystwa i buszował w brzuszku trochę Was ponadrabiam i idę spać, bo jutro znowu nauka ![]() nie wiesz jaką ja mam ochotę a jeszcze jak się włączy tv ok 21-22 to mam wrażenie, że lecą same reklamy piwa, jedna za drugą ależ będę miała silną wolę po ciąży ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę
|
|
|
#3744 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie po tygodniowej przerwie poświęconej intensywnej nauce
Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.Byłam dzisiaj w Kauflandzie, proszek Lovela 1.8kg w promocji po 17.99 .Kupiłam do białego i do koloru. Płyny Lovela do prania tez w promocji były. Mam nadzieje że się nie powtarzam bo idę was nadrabiać ale nie wiem czy dam rade tak pędzicie z postami.
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trudno wyczuc jakie dziecie sie urodzi i ile bedzie rosnąć, dlatego na zaś jak mi coś wpadnie w ręce to kupuje bodziaki pajace itp to zawsze wykorzystam wolę myśleć o wakacjach, jak sie bedę trzaskać na heban na plaży, szczupła, piękna, zadbana, z mega cycami, szukać kwater niż czytać o pielęgnacji krocza po porodzie i kolkach ale sie rozmarzyłam
|
|
|
#3746 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a mówili, że to niezaraźliwe ![]() Cytat:
ważniejsze co ludzie powiedzą niż zdrowie córki i wnuczkaCytat:
Cytat:
moja znajoma pracuje w aptece dała mi 15 próbek emulsji do kąpieli emolium więc na razie nic nie kupuję. a widziałam że też masz coś z emolium Cytat:
Cytat:
za mgrteż kupiłam proszek w kauflandzie(taniej niż w rossmanie), ale tylko do kolorów bo do bialych mam jelpa
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluję!!! Cytat:
marzenia piękna rzecz ja to szczerze pisząc marzę o mojej rodzinnej wiosce w wakacje dawno, dawno nie byłam chłopu zaś ciepłe morze... hm.. zobaczymy jak będzie
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-26 o 21:36 |
||
|
|
|
|
#3749 | |
|
Kniaginia
|
Wczoraj oglądaliśmy stary film animowany "Dzielny mały toster" ![]() Szczerze mówiąc, to ja w tej ciąży się za bardzo uwrażliwiłam, bo płakać mi się na nim chciało. Tam taki biedny kocyk występuje...robi takie smutne minki. Co więcej, mój TŻ się uwrażliwił - to chyba w ramach przygotowania do ojcostwa. Też się wzruszał na tej bajce, szczególnie pod koniec gdy tytułowy toster wykazał się odwagą ![]() Cytat:
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-01-26 o 21:36 |
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
i jak opłaca sie oglądać? chciałam i zapomniaalm ale widze że jest na stronce tvn player
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

nasz boxer dostał jakiejś padaczki, biedny 

,
a obudziłam się ..... 

Mój lekarz powiedział, że od 30 tyg. dopiero jest kiepsko, a potem wcale nie lepiej 
kl aski:

wiadomo zależy jakie dziecko się urodzi, każde jest inne, wszyscy krzyczą nie kupuj malutkich ubranek bo on szybko wyrośnie, no ale od razu w 68 przecież nie wskoczy nie? 

raz bylismy VII/VIII to było mega gorąco-nie dla takich maluszków, a raz w wrzesniu to było zimno. wiało najpierw od morza (chyba Bora-Bora) a potem ten drugi od ladu, burze były, chowalismy sie w aucie (spaliśmy w namiocie), korki w górach na autostradach w upały, nie ma gdzie skręcić, 
musi poleżeć pare dni w szpitalu, a dom weselny poszedł im na rękę i robią wesele za tydzień lub dwa bez zwiększenia kosztów. Ale fart.. 

ważniejsze co ludzie powiedzą niż zdrowie córki i wnuczka