Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 20:36   #2551
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Moja koleżanka leciała do znajomych do Edynburga. Wiozła im kiełbasę swojską i kapustę kiszoną. Na lotnisku w UK została wezwana do kontroli bagażu bo psy zwariowały przy jej walizce. Kazali jej otworzyć walizkę i spytali co to tak śmierdzi. Jak im powiedziała, że kiełbasa i kapusta to stwierdzili, że ma to natychmiast zamknąć bo tak capi Są różne gusta kulinarne
Z kolei ci znajomi mieszkali w takim niewielkim bloku i jak ona gotowała po raz pierwszy bigos to sąsiedzi przyszli zapytać czy wszystko ok bo coś im nie tak pachnie

Ale to chyba dawno było? Teraz nawet w tutejszych marketach spokojnie można kupić kiełbasę, kiszone ogórki, kapustę, chleb etc

Ale pamiętam że jeszcze 7-8 lat temu wujek jak jeździł do córki do Manchesteru to zabierał ze sobą biały ser na pierogi ruskie

Pod nami mieszkają akurat Polacy więc chociaż z tym nie ma problemu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:39   #2552
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Leoś ma już 2 ząbek Prawą jedynkę. Wczoraj nie miał, a dziś już jest

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

[/COLOR]A tak trochę od czapy - jakiej długości stopy mają wasze dzieci?
muszę zmierzyć, bo nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Z nowych osiągnięć Nadia przy leżeniu na brzuszku na podłodze buja się na rączkach i zaczęła od dzisiaj siadać sobie na stópkach ...może niedługo ruszy

Byłyśmy wczoraj w szpitalu na tympanometri ( badanie ruchów błony bębenkowej ) i niestety nie rusza się czyli za błoną bębenkową coś zalega. Lekarz potwierdził , że jest praktycznie na 100% pewien , że to wysiękowe zapalanie ucha, czyli płyn . W 90 % przypadków sam wsiąka , a jak nie to trzeba go wyssać lub założyć dren. Następna wizyta za 3 miesiące wtedy będzie wiadomo co dalej.Wiadomości to ogólnie dobre , a co najważniejsze nie trzeba zakładać żadnego aparatu

Tyle o nas ....miłego weekendu dziewczyny
świetne wieści i dla Nadii

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
hej jestem chora
biedna Ty

Cytat:
tz poszedl przebrac mala ciekawa jestem co jej ubierze
hehe, ja tak nie "ryzykuję" Zawsze przygotowuję małżowi zestaw ubranek dla Małego, bo inaczej ciągle by pytał " a jakie spodnie? a co to jest pajac?"

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
mala zjadla prawie caly sloik banana z jblkiem , czemu? bo slodkie! podejrzewam ze jak bym zupe poslodzila tez by zjadla!
Zauważyłam podobne skłonności u Leosia.
Marchewkę, banana, jabłuszko, gruszkę wcina aż mu się uszka trzęsą, a jak dziś podałam mu ziemniaka z marchewką i odrobiną kurczaka, to nic nie chciał przełknąć
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:41   #2553
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dziś tego próbowałam Mały zjadł z tego jakieś 80ml i zaczął pluć i się wściekać. Resztę dojadł samym mlekiem - ok. 140ml. W sumie zjadł ok. 220ml i powinien spać gdzieś do 2-3 w nocy. Zobaczymy czy te 80ml kaszki coś pomoże
Daj znać jak u Ciebie poszło.
no moja wydoila wszystko ale jak bekla to jej sie troche ulalo, tak z 30 ml :P

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
hehe, ja tak nie "ryzykuję" Zawsze przygotowuję małżowi zestaw ubranek dla Małego, bo inaczej ciągle by pytał " a jakie spodnie? a co to jest pajac?"
ja zaryzykowalam ubral jej jeansowe leginsty i rozowa bluzeczke z biala kokardka, jak stwierdzil "sama sobie wybrala" no zapomnial o rajstopkach ale mu skutecznie przypomnialam wiec luuuz

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:42   #2554
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
b
a moze zmien kolejnosc? w poludnie obiadek, a deser (czyli slodkie) popoludniu? nie wiem czy pomoze ale...

ja mialam taka sucha skore i pomoglo spanie w rekawiczkach z dłońmi nasmarowanymi kremem glicerynowym - 3 dni i po suchej skorze ani sladu
jutro bed ekombinowac
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
filet z kurczaka ze szpinakiem i mozarellą, kuleczki z ziemniaków zapiekane w piekarniku i sałatkę z rukoli i sałaty lodowej z sosem vinaigrette
jak robisz kuleczki?
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ciastek też uważam, ze jest szansa że zje obiadek jak dasz jej to zamiast mleka, w porze mleka.
zobaczymy
Cytat:
zrobilam malej mleko na sen tak jak robi Olcia 180 wody +6mm +3 miarki kaszki.. zobaczymy
ja robie tak ale bez kaszki. Spi cala noc

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:45   #2555
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja robie tak ale bez kaszki. Spi cala noc
moja bez kaszki wypijala 210 woda+7miarek i i tak sie budzila 3-4 na mleko pomijajac tysiac innych pobudek, kazde dziecko jest inne ehh zobaczymy o ktorej sie obudzi

Amelcia
Stary 2013-01-26, 20:52   #2556
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

I mam pytanie bo na sloiczkach jest napisane 48 godzIn zeby przechowywac w lodowce. Trzymacie sie tego czy juz an drugi dzien wyrzyucacie jak niezjedzą? Bo ja na drugi dzien. Ale z tym indykiem to 48 mi mija dzis o 18. I niewiem czy mogla bym jeszcze na obiad dac? Czy lepiej nie?
ja się trzymam tych 48h. Czyli jeśli kurczaka dałam dziś o 14, to dam też jutro i pojutrze przed 14 Inaczej musiałabym pół słoiczka mięska wyrzucić. (W praktyce i tak prawie wszystko wyrzucam, bo Młody nie chce...)

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja się trzymam tych 48 godzin bo słoiczek mam na 3 razy za każdym razem, z takiej 1/3 słoiczka Młody zjada i tak tylko połowę porcji i nie ma znaczenia czy to słodkie czy nie więc może być gorzej niż u Ciebie:P aa i ja dodaje żółtko do porcji ze słoiczka, wychodzi mi na to że muszę spróbować BLW bo innej opcji żeby moje dziecko nauczyło się jeść nie mleko nie widze[COLOR="Silver"]

ja nie ciastek ale się wypowiem
ja daje na głodniaka i to nic nie zmienia, pierś chętnie a obiadek , jak ma w pyszczku to połknie ale żeby tam coś trafiło trzeba się nagimnastykować
u nas podobnie Mały je chętnie tylko mleko i kaszkę, owoce i ewentualnie samą marchew Już mu dziś zapowiedziałam, że do osiemnastki na cycku nie będzie

Cytat:
Mleko je w odsteoach 4-5 godzin ale zjada 180. Chyba z enie doje to 150 albo teraz zjadla 120 bo niedojadla

moze ja jej za duzo mleka daje?
Leoś je około 180 ml co 3 godziny. Dziś podałam mu obiadek 4 godziny po mleku a i tak nie chciał. Za to mleko wypił duszkiem
Stary 2013-01-26, 20:52   #2557
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
moja bez kaszki wypijala 210 woda+7miarek i i tak sie budzila 3-4 na mleko pomijajac tysiac innych pobudek, kazde dziecko jest inne ehh zobaczymy o ktorej sie obudzi
to moze kaszka tu cos zdziala. Oby.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 20:57   #2558
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

No mój właśnie wydoił swój nocny zestaw,teraz będzie jadł o 7.00. Mamcia mam nadzieję że Ami lepiej pośpi

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

pumka u nas też mleko jest bee,tylko łyżeczką by jadł więc je teraz mleko tylko 3 razy na dobę
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:00   #2559
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Ale to chyba dawno było? Teraz nawet w tutejszych marketach spokojnie można kupić kiełbasę, kiszone ogórki, kapustę, chleb etc

Ale pamiętam że jeszcze 7-8 lat temu wujek jak jeździł do córki do Manchesteru to zabierał ze sobą biały ser na pierogi ruskie

Pod nami mieszkają akurat Polacy więc chociaż z tym nie ma problemu
TO było gdzieś w 2005 lub 2006 roku
Oni mieszkali akurat w takim budynku w którym sami Szkoci w koło Teraz (jakieś 2 lata temu) kupili dom więc już nie ma problemu i mogą smrodzić polskim jedzeniem

Cytat:
Hej

Leoś ma już 2 ząbek Prawą jedynkę. Wczoraj nie miał, a dziś już jest

Cytat:
no moja wydoila wszystko ale jak bekla to jej sie troche ulalo, tak z 30 ml :P
U mnie nie było szans na zjedzenie butelki tej kaszki Ale i tak trochę zjadł i jestem ciekawa
U Ciebie Amelka może dłużej pospać bo jednak trochę wypiła.

Cytat:
jutro bed ekombinowac
Wiesz, może jak Rozi poje słodkiego deserku to później jej nie smakuje taki jałowy obiadek Ja daję właśnie najpierw obiadek, a później deserek. I obiadek zjada ale zdecydowanie jest nim mniej zachwycony niż owocami, które wciąga jakby miał tasiemca

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:02   #2560
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Olcia ja tez mam taka nadzieje dostala tez viburcol, zobaczymy, choc wczoraj tez dostala czopek a budzila sie chyba z 6 razy. po mleku zajelo i ponad pol godziny zeby ja uspac ja nie wiem co jej sie tak poprzestawialo kiedys to sie pierwszy raz budzila na mleko w okolicach 5 rano wydoila i do spania a teraz ehhhhhhh
nie wiem gdzie szukac przyczyny tych jej nocnych pobudek tego krecenia sie itd, napewno nie jest jej za goraco ani za zimno, nie wiem czy to zabki ale nie placze jakos w dzien troszke marudzi ale generalnie jest pogodna juz sama nie wiem :/

Amelcia
Stary 2013-01-26, 21:07   #2561
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a co mialas?
ja bede miala dobra kolacje
tz gotuje, robi piersi z kurczaka po wlosku do tego chlebek czosnkowy i papryka faszerowana
Cytat:
filet z kurczaka ze szpinakiem i mozarellą, kuleczki z ziemniaków zapiekane w piekarniku i sałatkę z rukoli i sałaty lodowej z sosem vinaigrette

a Lu dostała pieczoną paprykę, cukinię i indyka. Cukinia była hitem
Cytat:
tutaj masz przepis
ale pyszności

Cytat:
ha sprzedaje moja poduszke do karmienia
tak sie robi pieniadze kupilam za 5 sprzedaje za 8
i 8£ do Amelkowej skarbonki wpadnie
super
Stary 2013-01-26, 21:11   #2562
phdwao
Zakorzenienie

hej wpadam sie tylkko przywitac i spadam, padam na pysk tak sie narobilam w chałupie dzis, potem zamiast odpoczywac jechałam do tesciow, widzę, że nie tlyko u nas problemy jedzeniowe, ech, u nas dziś był cycek 3x i nic więcej
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:14   #2563
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaryzykowalam ubral jej jeansowe leginsty i rozowa bluzeczke z biala kokardka, jak stwierdzil "sama sobie wybrala" no zapomnial o rajstopkach ale mu skutecznie przypomnialam wiec luuuz
no to się spisał

Cytat:
Olcia ja tez mam taka nadzieje dostala tez viburcol, zobaczymy, choc wczoraj tez dostala czopek a budzila sie chyba z 6 razy. po mleku zajelo i ponad pol godziny zeby ja uspac ja nie wiem co jej sie tak poprzestawialo kiedys to sie pierwszy raz budzila na mleko w okolicach 5 rano wydoila i do spania a teraz ehhhhhhh
nie wiem gdzie szukac przyczyny tych jej nocnych pobudek tego krecenia sie itd, napewno nie jest jej za goraco ani za zimno, nie wiem czy to zabki ale nie placze jakos w dzien troszke marudzi ale generalnie jest pogodna juz sama nie wiem :/
może to jednak ząbki U nas były nocne pobudki przy pierwszym ząbku, a wczoraj marudzenie i smutaski cały dzień i dziś mamy drugiego zębola.
Stary 2013-01-26, 21:22   #2564
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
może to jednak ząbki U nas były nocne pobudki przy pierwszym ząbku, a wczoraj marudzenie i smutaski cały dzień i dziś mamy drugiego zębola.
tylko ze to juz trwa tydzien jak nie wiecej do tego sie jeszcze przekreca na brzuch i w ogole sa cyrki...
za zebola

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej wpadam sie tylkko przywitac i spadam, padam na pysk tak sie narobilam w chałupie dzis, potem zamiast odpoczywac jechałam do tesciow, widzę, że nie tlyko u nas problemy jedzeniowe, ech, u nas dziś był cycek 3x i nic więcej

Amelcia
Stary 2013-01-26, 21:26   #2565
agunia82
Zakorzenienie

Mamcia 30ml ulała? Nie pomerdałaś nic? To wbrew pozorom strasznie dużo! (a wiem, bo pamiętam czasy jak Lu zjadała 20-30ml mleka i ulewała jak najęta, mi się to wydawało baaardzo dużo, że nawet wszystko co zjadła, a jednak faktycznie zwracała o wiele mniej)

Irmusia gratki ząbka

Cytat:

jak robisz kuleczki?
bardzo prosto, gotuję ziemniaki, robię z nich puree, doprawiam pieprzem i papryką, formuję w kuleczki i do piekarnika aż się zezłocą

edit: Mamcia my też mieliśmy taki etap częstych pobudek w nocy, tak samo dokładnie zgrało się w czasie z namiętnym przekręcaniem się na brzuch. Trwało jakieś 2 tyg i przeszło, samo z siebie. To chyba jakiś skok czy taki etap po prostu

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-01-26 o 21:29
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:27   #2566
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
do tego sie jeszcze przekreca na brzuch i w ogole sa cyrki...
moja tez si eprzekreca cale dnie. W wozku nawet nie polezy minuty juz jest na brzuchu!
A spi z emną od kad zaczela sie przekrecac bo sie boje wole miec ją na oku. POlozylam poduszke i jak sie chce rzekrecic to tylko obejmie nogą i rączka poduszke i tak spi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 21:30   #2567
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
moja tez si eprzekreca cale dnie. W wozku nawet nie polezy minuty juz jest na brzuchu!
A spi z emną od kad zaczela sie przekrecac bo sie boje wole miec ją na oku. POlozylam poduszke i jak sie chce rzekrecic to tylko obejmie nogą i rączka poduszke i tak spi
hmmm szczerze to ja bym się bardziej bała tego spania tak z poduszką niż spania na brzuchu w łóżeczku. Nie boisz się, że kiedyś tak się wykręci, że wtuli twarz w poduszkę i się poddusi?

Stary 2013-01-26, 21:34   #2568
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agunia nie wiem czy 30 ml tak powiedzialam akurat zlapalam w pieluszke :p ale troszke rzygla.

Amelcia
Stary 2013-01-26, 21:36   #2569
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Agunia nie wiem czy 30 ml tak powiedzialam akurat zlapalam w pieluszke :p ale troszke rzygla.
no bo już się przestraszyłam że może jakieś wymioty czy cuś

Stary 2013-01-26, 21:36   #2570
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm szczerze to ja bym się bardziej bała tego spania tak z poduszką niż spania na brzuchu w łóżeczku. Nie boisz się, że kiedyś tak się wykręci, że wtuli twarz w poduszkę i się poddusi?
moja spi bez poduszki ale mam materac gryke i on nie jest taki mocno twardy mam wrazenie ze ona topi buzke w tym materacu
wiec chodze jak ta matka polka i przekrecam ja z tego brzuszka na boczek milion razy na noc.

Amelcia
Stary 2013-01-26, 21:40   #2571
depoison
Zadomowienie

Hello
Dziś znów pół dnia spędziłam na stołówce

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
A wczoraj doznałam szoku, Dawidek od szwagrów wypija 90ml mm - Emil tyle wypijał jak miał tydzień
hehe, przypomniała mi się podobna sytuacja
Ponad miesiąc temu byliśmy u znajomych, mają synka o 3 miesiące starszego od Zosi. Na wstępie poprosiłam koleżankę, by mi wlała do butelki przegotowaną wodę.
- Ile? - pyta koleżanka, jak woda była gotowa - Stówkę?
- Co? Stówkę? Nie - odpowiadam - 240 ml.
- Co??? - koleżance szczęka opadła do kolan.

Tak więc tego, tam. Dziewięciomiesięczne dziecko jadało 100-120ml, a niespełna sześciomiesięczne - 240

Cytat:
mala zjadla prawie caly sloik banana z jblkiem , czemu? bo slodkie! podejrzewam ze jak bym zupe poslodzila tez by zjadla!
wiesz, że moja matka tak robiła, jak byłam mała? Tzn nie, że słodziła zupę, ale dodawała do niej... kawałek banana, który dosładzał wszystko. W ogóle ponoć dziada i baby tylko w tej zupie brakowało, ale jadłam chętnie

Cytat:
jak przychodzi zima mam takie suche rece i takie jak by pokaleczone tak mi pękają macie na to jakis sposob> uzywam kremu nosze rekawiczki i dupa......Mam teraz prawą reke taką..
moja teściowa ma podobny problem. Żadne domowe sposoby niestety nie działają. W końcu wybrała się z tym do dermatologa - coś tam pomógł, choć też nie do końca. Aha - naczynia musi myć zawsze w rękawiczkach

Cytat:
a Lu dostała pieczoną paprykę, cukinię i indyka. Cukinia była hitem
o, to zupełnie odwrotnie, niż u nas. Zosia miała śmierć w oczach i aż odruch wymiotny, jak spróbowała cukinii

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zaczynam rozważać te Cybex... Martwi mnie tylko to, co mówiła Agunia - pytanie, czy to prawda, czy plota od konkurencji.
a co mówiła Agunia? najwyraźniej mi umknęło, zupełnie nie kojarzę, o czym mowa. Pytam, bo też rozważam Cybex Juno-Fix

Cytat:
ha sprzedaje moja poduszke do karmienia
tak sie robi pieniadze kupilam za 5 sprzedaje za 8
i 8£ do Amelkowej skarbonki wpadnie
hehe, właśnie, przypomniało mi się, że ja jeszcze lepszy interes zrobiłam!
Rok temu, nie znając jeszcze płci mojego dziecka, kupiłam w H&Mie pajacyk stylizowany na smoking. Cały czarny, klapy jakby z aksamitu, satynowa muszka. Zapłaciłam za niego 3 €, bo po świętach był już mocno przeceniony. Postanowiłam go zatem opylić przed tegorocznymi świętami, jako że dziewczynki w co jak co, ale w "smoking" nie ubiorę. Poszedł na ebayu za... 24 €!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:40   #2572
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ale to jest poduszka jasiek i ma ją nisko przy brzuszku. Wiec niewiem jakim cudem miala bym twarz w nią wtulic

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 21:40   #2573
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
moja spi bez poduszki ale mam materac gryke i on nie jest taki mocno twardy mam wrazenie ze ona topi buzke w tym materacu
wiec chodze jak ta matka polka i przekrecam ja z tego brzuszka na boczek milion razy na noc.
przekręca się w obie strony? Bo jak tylko w jedną to możesz spróbować kłaść ją bliżej jednego brzegu i podłożyć ręcznik zwinięty w rulon, wtedy nie przekręci się na brzuch tylko na bok

a poobserwuj ją kiedyś czy i jak oddycha. Bo ja też się bałam, a Luśka potrafi się też położyć z nosem w maskotce (takiej jak mini kocyk) ale oddycha bez problemu, chociaż wygląda jakby nie miała jak

Stary 2013-01-26, 21:41   #2574
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
no bo już się przestraszyłam że może jakieś wymioty czy cuś
nie nie to bylo takie ulanie tylko troszke wieksze :P

Amelcia
Stary 2013-01-26, 21:43   #2575
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
moja teściowa ma podobny problem. Żadne domowe sposoby niestety nie działają. W końcu wybrała się z tym do dermatologa - coś tam pomógł, choć też nie do końca. Aha - naczynia musi myć zawsze w rękawiczkach

D
ja nie musze myc w rekawiczkach tzn moze i musze ale nie myje. Piecze mnie reka jak niewiem teraz ale rekawiczek nie lubie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
H

wiesz, że moja matka tak robiła, jak byłam mała? Tzn nie, że słodziła zupę, ale dodawała do niej... kawałek banana, który dosładzał wszystko. W ogóle ponoć dziada i baby tylko w tej zupie brakowało, ale jadłam chętnie
D

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 21:44   #2576
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
przekręca się w obie strony? Bo jak tylko w jedną to możesz spróbować kłaść ją bliżej jednego brzegu i podłożyć ręcznik zwinięty w rulon, wtedy nie przekręci się na brzuch tylko na bok

a poobserwuj ją kiedyś czy i jak oddycha. Bo ja też się bałam, a Luśka potrafi się też położyć z nosem w maskotce (takiej jak mini kocyk) ale oddycha bez problemu, chociaż wygląda jakby nie miała jak
ja mam wrazenie ze ona sie turla po tym lozeczku np klade ja i glowe nigdy nie na samej gorze tylko po srodku gdzies zachodze a ona prawie w poprze i glowa na samej gorze lozeczka

Amelcia
Stary 2013-01-26, 21:44   #2577
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe, przypomniała mi się podobna sytuacja
Ponad miesiąc temu byliśmy u znajomych, mają synka o 3 miesiące starszego od Zosi. Na wstępie poprosiłam koleżankę, by mi wlała do butelki przegotowaną wodę.

Tak więc tego, tam. Dziewięciomiesięczne dziecko jadało 100-120ml, a niespełna sześciomiesięczne - 240

hehe, właśnie, przypomniało mi się, że ja jeszcze lepszy interes zrobiłam!
Rok temu, nie znając jeszcze płci mojego dziecka, kupiłam w H&Mie pajacyk stylizowany na smoking. Cały czarny, klapy jakby z aksamitu, satynowa muszka. Zapłaciłam za niego 3 €, bo po świętach był już mocno przeceniony. Postanowiłam go zatem opylić przed tegorocznymi świętami, jako że dziewczynki w co jak co, ale w "smoking" nie ubiorę. Poszedł na ebayu za... 24 €!
Koleżance się nie dziwię, też bym zbierała szczenę

Nic tylko jakiś biznes powinnaś otworzyć

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:47   #2578
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

a co mówiła Agunia? najwyraźniej mi umknęło, zupełnie nie kojarzę, o czym mowa. Pytam, bo też rozważam Cybex Juno-Fix
a ktoś u małża w pracy na hydeparku napisał, że ponoć Cybex kupił sobie wyniki crash testów i była afera i zapłacili za to ogromną karę. Ale nie znalazłam potwierdzenia tego dlatego traktuję to jako plotkę. Chociaż Cybexa i tak nie kupimy, ale z innych względów

Cytat:
ale to jest poduszka jasiek i ma ją nisko przy brzuszku. Wiec niewiem jakim cudem miala bym twarz w nią wtulic
ja nie wiem jak ona śpi, ale Lu to się tak wierzga że pewnie by mogła tej poduszki sięgnąć i twarzą, ona zdolna jest
no a skoro mówi się, że zagrożenie potrafią stworzyć np. miękkie misie pluszowe, to wg mnie jasiek też. Wszystko, w co dziecko może wtulić mocno nosek i usta i przez to mieć problemy z oddychaniem

Stary 2013-01-26, 21:53   #2579
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jak ona śpi, ale Lu to się tak wierzga że pewnie by mogła tej poduszki sięgnąć i twarzą, ona zdolna jest
no a skoro mówi się, że zagrożenie potrafią stworzyć np. miękkie misie pluszowe, to wg mnie jasiek też. Wszystko, w co dziecko może wtulić mocno nosek i usta i przez to mieć problemy z oddychaniem
ona po lozeczku łazi wrecz przez sen ale kolo mnie an lozku spi grzecznie. Zreszta ja mam taki sen ze ona sie ruszy a ja sie budze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2013-01-26, 21:53   #2580
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

Cytat:

u nas też tak jest. Leo zjada te swoje 180-200 ml, a jego 15 miesięczna kuzynka 90 ml
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości