MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 22:06   #3751
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
ile godzin jedziecie nad morze? do Gizycka z Kraka w zeszłym roku z młodą, bez szalenstw z mała i dużą pólgodzinną przerwą to nam wyszło niespełna 7 h, oczywiscie w nocy, Warszawka w niedziele rano pusciutka, super

trudno wyczuc jakie dziecie sie urodzi i ile bedzie rosnąć, dlatego na zaś jak mi coś wpadnie w ręce to kupuje bodziaki pajace itp to zawsze wykorzystam

wolę myśleć o wakacjach, jak sie bedę trzaskać na heban na plaży, szczupła, piękna, zadbana, z mega cycami, szukać kwater niż czytać o pielęgnacji krocza po porodzie i kolkach ale sie rozmarzyłam
Jak nie ma wypadków na trasie, remontów i korków (szczególnie juz na Pomorzu) to max 9-10 z kilkoma przerwami na trasie. Gorzej jak nas korek zlapie....

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.
.
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 00:32   #3752
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier
świetna wyprawka

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a probował wsadzić adaptery w wózek albo fotelik w adaptery maxi cosi?
nie, bo twierdził, że nie ma takiej możliwości i jedyne co można zrobić to skręcić z 2 różnych adapterów jedne, ale w takie coś nie zamierzam się bawić poszukałam dziś trochę na necie i też nie znalazłam żadnych informacji o możliwości wpięcia tych fotelików do lareta. były tylko informacje, że można wpiąć ich fotelik, maxi cosi i cybexa.

Cytat:
WY juz o wakacjach? Podziwiam za dalekosięzne plany
ja też. my nic nie planujemy, ale myślę, że jak już ktoś ma dzieci to inaczej podchodzi bo wie czego może się spodziewać po dziecku w danym wieku. dla mnie to czarna magia i sama nie wiem jak będę funkcjonować w nowej roli i radzić sobie ze wszystkim, więc jak tu planować jakikolwiek wyjazd

jeszcze odnośnie wakacji, bo coś dziś palnęłam, że na działkę będę jeździć a moja mama się pyta czy nie będę się bała z takim małym dzieckiem yyyy... ale on będzie wtedy miał 3-6 m-cy, będziemy 60km za miastem, z samochodem non stop do dyspozycji, więc :conf used: nie sądzę, żeby lepszą opcją było spędzanie całego lata i upałów w mieszkaniu, zupełnie samej z dzieckiem, bo mąż w pracy a mama na działce.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
moja siostra twierdzi, że bez sensu kupować na 56, lepiej na 62 no i z tego co widzę w ciuszkach od niej na 56 były może ze 2 rzeczy, reszta 62. z resztą już od nie jednej osoby to słyszałam
nam w SR też mówili, żeby zacząć kupować od 62, a jeśli dziecko będzie na prawdę małe to ktoś poleci i nam dokupi kilka rzeczy 56. z dotychczasowych zakupów chyba coś zgromadziliśmy takiego malutkiego, trudno powiedzieć bo na niektórych metkach były tylko "rozmiary" w stylu 0-3, albo w ogóle niektóre metki były sprane (przy ciuszkach z komisów), ale to dosłownie kilka ciuszków. raczej 56 nie biorę pod uwagę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 00:55   #3753
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
My dziś wróciliśmy z Tambero, kolor czarny/turkus. Wybrałam jednak czarną ramę, na niebieskiej jakoś badziewnie wyglądał i mi się nie widział (jednak jest różnica widzieć wózek w realu a w necie).
W Larecie nie podoba mi się materiał że się jakoś tak błyszczy, miałam porównanie bo gość miał te larety. Co do Grandera to jakoś Tambero nowocześniej wygląda. Takie jest moje zdanie. Ogólnie gość u którego kupowaliśmy, miał sporo wózków o których tu piszemy m.in ten Coletto. Opłacało się jechać 80 km, bo zrobił ceny mniejsze niż na allegro. Wzieliśmy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix, od początku taki chcieliśmy. Kupiliśmy tez wanienkę i stojak, także grubsze zakupy mamy z głowy. Nawet nie wiecie jak się cieszę...
A gdzie byliście po wózek i inne gadżety ? Bo Tutki są z tego co widzę są w sklepie w Nowym Sączu (najbliżej od Krk).

Cytat:
Witam wszystkie mamusie po tygodniowej przerwie poświęconej intensywnej nauce Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nam w SR też mówili, żeby zacząć kupować od 62, a jeśli dziecko będzie na prawdę małe to ktoś poleci i nam dokupi kilka rzeczy 56. z dotychczasowych zakupów chyba coś zgromadziliśmy takiego malutkiego, trudno powiedzieć bo na niektórych metkach były tylko "rozmiary" w stylu 0-3, albo w ogóle niektóre metki były sprane (przy ciuszkach z komisów), ale to dosłownie kilka ciuszków. raczej 56 nie biorę pod uwagę.
Mi też wiele osób doradzało, żeby nie kupować najmniejszego rozmiaru -56, tylko zacząć sobie od 62, a w razie czego dokupić.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 01:18   #3754
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
nadrobie potem

a ja po wizycie zrobiła mi jednak usg
mały na 3185gram co daje tp 12 luty
ale powiedziała że jest dużo wód i one mogą zawyżać wagę więc może nie będzie tak źle co?
łożysko 2/3 stopień.
twierdzi że brzuch mam obniżony ale ja nie zauważyłam
mam buźke w 3d ale kiepska jakość. potem pośle. takie niezbyt ładne heh. nos po mnie szpiczasty. tż twierdzi (trochę ze smutkiem) ze cały podobny do mnie, nawet mina
hm...chyba tyle. za 10-14 dni mam znowu iść. chyba zdążę co?
nooo... Dragusia to może na walentynki prezencik sobie zafundujecie Brawa dla Florka
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mamy dziś iśc na ślub TŻta kuzyna. I jego dziewczyna właśnie wylądowała w szpitalu z krwawieniem i regularnymi skurczami.. termin ma na maj i teraz kończy dopiero 6 miesiąc.. Lekarze twierdzą że prawdopodobnie dziś urodzi.. proszę was o kciuki albo modlitwę
Cytat:
Dziewczyny udało się akcja porodowa zatrzymana, ewidentnie skurcze były przez stres musi poleżeć pare dni w szpitalu, a dom weselny poszedł im na rękę i robią wesele za tydzień lub dwa bez zwiększenia kosztów. Ale fart..
Swoją drogą to wesele mieli na sierpień.. ale że wpadli to jej rodzice się uparli że dziecko musi być ślubne i przełożyli ślub na styczeń.. efekty same widzicie

Co do mojego puchnięcia to w sumie dziś tak zauważyłam ale to było po ciepłym prysznicu i zaraz po nim przeszło.. czyli jakby od gorąca. Ciśnienie mierze 2-3 razy dziennie i nigdy nie jest większe niż 110-70

Alliw bardzo pozytywna historia
Moja kuzynka na początku 7 mies miała cesarke przez rzucawkę.. ledwo ją uratowali.. a dziecko tym bardziej, mała ważyła 900g ale teraz już jest duża i zdrowa
Lunka, no to dobrze, że sie udało ale mnie też zastanawia jak to teraz bez wód płodowych
Nadrobiłam ale jutro popiszę, bo lecę spać Dobranoc Mamuśki
Stary 2013-01-27, 08:18   #3755
anika_s
Wtajemniczenie

Witam się z Wami w 30 tyg
jeszcze tylko 70 dni...
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 08:37   #3756
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
i jak opłaca sie oglądać? chciałam i zapomniaalm ale widze że jest na stronce tvn player
Mi się podobało Kilka kobiet i każda z nich ma inne zdanie na temat tego czy karmić butelką czy piersią, karmić przez miesiąc czy do 5roku życia, czy z drugim dzieckiem jest łatwiej, czy można robić to publicznie itd.

Fatalnie mi się spało... Mąż na graniu, wrócił o 6, a ja się kręciłam tam i z powrotem. Jak już mnie biodra zaczęły boleć, to stwierdziłam, że wstaję, bo to nie ma sensu. Miałam jeszcze dziwaczne wrażenie, że mały ulokował się gdzieś w dnie bioder i czułam tam ciężar. Heh....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 09:02   #3757
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
za mgr
też kupiłam proszek w kauflandzie(taniej niż w rossmanie), ale tylko do kolorów bo do bialych mam jelpa
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

gratuluję!!!
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Gratuluję

Mi też wiele osób doradzało, żeby nie kupować najmniejszego rozmiaru -56, tylko zacząć sobie od 62, a w razie czego dokupić.
Dziękuję bardzo dziewczęta Dzidziuś dużo mi pomógł bo patrzyli na mnie chyba bardziej "łaskawie" a i zagadywali że nowy student rośnie.

Co do ciuszków też mam sporo tych na 56 (były takie słodki że ciężko się oprzeć). Niestety koleżanka która urodziła we wrześniu uświadomiła mnie że jej Mikołaj (3300 po porodzie) tylko raz miał na sobie te najmniejsze. Były te ciuszki "w sam raz" ale jak mu je ubierała to darł się na cały głos. I od razu przeszła na 62, więcej luzu, trochę wisiały ale najważniejsze że dzidzius nie płakał. Chyba nie uwierało go nic nigdzie i dlatego. Tak więc teraz muszę dokupić tych większych a nie za najmniejszymi się rozglądać
Stary 2013-01-27, 09:49   #3758
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie po tygodniowej przerwie poświęconej intensywnej nauce Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.
.

Witam sie i ja w mroźny poranek...Jamjuż po modłąch, a rano na termometrze było -15 brrrrr
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:16   #3759
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
u nas poranek świstaka ... ja znowu jeszcze w łóżku ,tż na siłce a dzieci jeszcze śpią ........
Cytat:
Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.
gratuluje
Cytat:
wolę myśleć o wakacjach, jak sie bedę trzaskać na heban na plaży, szczupła, piękna, zadbana, z mega cycami, szukać kwater niż czytać o pielęgnacji krocza po porodzie i kolkach ale sie rozmarzyłam

Cytat:
Wczoraj oglądaliśmy stary film animowany "Dzielny mały toster"
Szczerze mówiąc, to ja w tej ciąży się za bardzo uwrażliwiłam, bo płakać mi się na nim chciało. Tam taki biedny kocyk występuje...robi takie smutne minki. Co więcej, mój TŻ się uwrażliwił - to chyba w ramach przygotowania do ojcostwa. Też się wzruszał na tej bajce, szczególnie pod koniec gdy tytułowy toster wykazał się odwagą
fajny tytuł . nie słyszałam o takiej bajce .....
Cytat:
jeszcze tylko 70 dni...
Stary 2013-01-27, 10:21   #3760
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Co do ciuszków też mam sporo tych na 56 (były takie słodki że ciężko się oprzeć). Niestety koleżanka która urodziła we wrześniu uświadomiła mnie że jej Mikołaj (3300 po porodzie) tylko raz miał na sobie te najmniejsze. Były te ciuszki "w sam raz" ale jak mu je ubierała to darł się na cały głos. I od razu przeszła na 62, więcej luzu, trochę wisiały ale najważniejsze że dzidzius nie płakał. Chyba nie uwierało go nic nigdzie i dlatego. Tak więc teraz muszę dokupić tych większych a nie za najmniejszymi się rozglądać
Już mi lepiej nie jestem sama

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
u nas poranek świstaka ... ja znowu jeszcze w łóżku ,tż na siłce a dzieci jeszcze śpią ........

gratuluje

fajny tytuł . nie słyszałam o takiej bajce .....

Ja też pisze z łózka i jakoś nie chce mi się wstawać
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:35   #3761
maria28
Kniaginia

Ja też witam z łóżka

Co do ubranek 56 to różnie bywa - moja koleżanka jak urodziła synka, to się okazało, że 62 za duże były, bo wisiały na nim, a 56 nie miała ze sobą.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:46   #3762
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Ta skąd ja to znam jak ciąża od razu ślub i wesele choćby skały sr...ły u mnie też cisnęli starzy moi i tż, ale uparłam się że nie będę nikogo uszczęśliwiać bo sorry ale skąd mialabym wiedzieć w 2 mc jaqk się będę czuła w 6 mc? I z tego wszystkiego kompromisem był ślub w USC cichy, bez pompy i posiadówa dla najbliższych w domu a i to było dla mnie mega męczące ledwo do 22 dotrwałam. Kiedy ludzie zrozumieją że ważniejsze od papierków i imprezy dla gości jest zdrowie i samopoczucie dzieciątka i mamusi? My kościelny planujuemy za rok i wesele jak mały już bedzie na świecie a ja będę szczupła :P Po co się spieszyć

A co do tych puchnacych nóg ja też mam ten problem zwłaszcza wtedy jak pochodze, postoje dłużej. Moja gin twierdzi ze to normalne i ze trzeba więcej leżeć z nogami uniesionymi na poduszkach.
Mnie nie cisneli ale zrobiliśmy dokładnie tak jak Ty. Cywilny w 7 miesiącu, posiadówka do 21 i do spania a kościelny planujemy za 2-3 lata
Ja na swoim weselu chce być piękna i wyluzowana, a nie siedzieć na krześle i patrzeć jak się inni bawią albo co gorsza bawić się w strachu że cos się stanie
Najlepsze jest to że oni mieli ślub na sierpień 2013 i przełożyli na styczeń.. tego nie mogłam pojąć no i nie myliłam się...

Zapytałam o puchnące nogi bo się przeraziłam że tylko ja tak mam ale przy zatruciu ciążowym podobno puchną bardzo i od rana więc się nie mam czym martwić..

Cytat:
Ufff Ale zastanawia mnie, czy maluch wytrzyma w brzuchu bez wód płodowych? Czy będa je jakos uzupełniac....?

A ja się witam w dobrym humorze, bo pospałam do 9.00 i nawet dbrze mi się spało, tż ma dzis wolne a poza tym....
Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier, bo mi się leki konczą i miałam mu zawieź listę aptecznej wyprawki, zeby porównał ceny z allegro...No i daje mu tą listę, mamy już wychodzic, a on, ze jeszcze ma dla ich mamy paczke do przekazania, jak bedziemy jechac, no to wzielismy...Przyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....Tż do samochodu, przynosi, a tam wyprawka i kartka, ze to prezent dla małego, a zwrotów nie przyjmuje...SKubany wykosztował sie, bo nawet z jego zniżkami to myślę, ze zapłacił z 2-3 stówy...A w pudełku prawie wszystko z listy od połóżnej: od gazików, płatków, przez kremy i oliwkę, do bezdoptykowego termomenru i fridy do nosa....Normalnie byłam w szoku bpęde taka pyszna, ze pochwale sie zdjęciem nawet;pA co! Zrobił na mnie szwagier wrazenie

Ponadto byłam u fotografa i zrobiła sobie zdjecie do dwodu, bo musze zmienic i jak sie zobaczyam, to wygladam jak PYZA na Polskiech dróżkach... Nigdy nie miałam jeszze takiej buzi okragłej... Jakos na codzien tego nie widze;p
Nie wiem jak z tymi wodami, myślę że poprostu jej się sączyły i jakoś to zatrzymali.. Mam informacje z trzeciej ręki więc ciężko mi stwierdzić, ale bez wód to raczej nie ma przecież szans utrzymać dziecka dlużej niż tydzień, dwa i to napewno na leżąco

Szwagier cudo naprawdę was wyposażył... widze że dostaliście też te rurki na kolkę, ja sama zamówiłam dwie bo podobno są bardzo dobre

Co do zdjęć to ja ze ślubu tak samo mam takie pyziate a normalnie jestem szczuplejsza i TŻ też mi ciągle mówi że tylko na zdjęciach tak wyszłam bo normalnie nie widać żebym była okrąglejsza na twarzy.. ale sam TŻ zauważył że na zdjęciach taka okrąglutka jestem

Cytat:
My dziś wróciliśmy z Tambero, kolor czarny/turkus. Wybrałam jednak czarną ramę, na niebieskiej jakoś badziewnie wyglądał i mi się nie widział (jednak jest różnica widzieć wózek w realu a w necie).

Jedziesz już w czerwcu z maluszkiem na wakacje?? A gdzie się planujecie wybrać??
My myślimy nad Chorwacją...ale w czerwcu boję się że może być za wcześnie, może we wrześniu, żeby tez już takich wielkich upałów nie było..
Super pokażesz?
My planujemy jechać na Chorwacje we wrześniu, tym bardziej że jednak maluszek będzie o te 3 miesiące starszy

Cytat:
a
o matko! trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
szybko to przyjęcie
jak to ile ponad 3kg co tylko ja mam klocka rodzić
no i ja... a wszystkie ciuszki na 56 najpiękniejsze... oby się urodził w 37tc

Cytat:
jeszcze odnośnie wakacji, bo coś dziś palnęłam, że na działkę będę jeździć a moja mama się pyta czy nie będę się bała z takim małym dzieckiem yyyy... ale on będzie wtedy miał 3-6 m-cy, będziemy 60km za miastem, z samochodem non stop do dyspozycji, więc :conf used: nie sądzę, żeby lepszą opcją było spędzanie całego lata i upałów w mieszkaniu, zupełnie samej z dzieckiem, bo mąż w pracy a mama na działce.
Rozwala mnie Twoja mama... przecież mieć działkę przy takim maluchu to wielkie szczęście! Zamiast siedzieć na ławce pod blokiem to pakujesz malucha i jedziesz odpoczywać... Co ma do tego małe czy duże dziecko to nie wiem

Cytat:
A gdzie byliście po wózek i inne gadżety ? Bo Tutki są z tego co widzę są w sklepie w Nowym Sączu (najbliżej od Krk).
W Nowym Sączu są trzy sklepy i napewno tam Tutka nie ma-skąd takie informacje?
W Krakowie niby miał byc, ale okazuje się że też nie ma

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:47   #3763
trolla2405
Rozeznanie

witam!
obudziłam sie o 6 dziś, czemu? nie mam zielonego pojęcia
układałam z młodą misie przed chwilą i tak mi się oczy zamykały że masakra
bolą mnie stawy w dłoniach; starość czy ciąża?

Cytat:

Witam sie i ja w mroźny poranek...Jamjuż po modłąch, a rano na termometrze było -15 brrrrr
radio Maryja czy wyprawa?jak wyprawa to podziwiam, zimno, rano brrrr

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mi się podobało Kilka kobiet i każda z nich ma inne zdanie na temat tego czy karmić butelką czy piersią, karmić przez miesiąc czy do 5roku życia, czy z drugim dzieckiem jest łatwiej, czy można robić to publicznie itd.

Fatalnie mi się spało... Mąż na graniu, wrócił o 6, a ja się kręciłam tam i z powrotem. Jak już mnie biodra zaczęły boleć, to stwierdziłam, że wstaję, bo to nie ma sensu. Miałam jeszcze dziwaczne wrażenie, że mały ulokował się gdzieś w dnie bioder i czułam tam ciężar. Heh....
to sobie oglądnę, lubię to dziennikarkę, kiedyś nagrała tez coś podobnego o porodach, ponieważ sama była w ciąży i coś mi się kojarzy ze o poprawianiu urody
Stary 2013-01-27, 10:53   #3764
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

oldzinx
za obronę ... no i witam ponownie w 100% dniu ''ciężarówki''

nestelle
mówiłam ze weekend jest od spania

wstałam i ja Aga sprząta - ale qrde nikt nie zostali akurat 2 osoby były nie pijące i miały auta i sie wszyscy o 3!!! zebrali do domow

ogólnie na firmowej imprezie bylo OK najadłam się za free, opalaszowalam dwa rodzaje deserów haha.
tylko zona szefa mnie wnerwiła ... ciut sie yhmm ze tak powiem ''opiła'' i za brzuch mnie łapie i mówi jak ona mi zazdrości bo tez by chciała .. ale to już 3 aaaa - ja pindole ... no ale dałam rade siedziałam do 23 wiec na 24 byłam w domu
posiedziałam godzinkę z gośćmi i do spania

teraz tez odpoczywam ... i zastanawiam się co na śniadanie zjeść

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 10:55   #3765
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
jeszcze tylko 70 dni...

Cytat:
no i ja... a wszystkie ciuszki na 56 najpiękniejsze... oby się urodził w 37tc

a rozmiar rozmiarowi nie równy ja mam takie 56 co jak 68 jest. i mam pare ciuchów z holandi 44 czy 50 i jest to takie spokojne 56 holendrzy chyba sie wielcy rodzą

miałam wczoraj poprasować i dupa jak mnie wzieło to myślałam że przez ten kaszel i wymioty urodzę zaraz eh. naprawdę kurdę muszę się w końcu spakować.

a tak teraz mnie ciekawi nastepna wizyte umowilam 13 lutego dopiero bo nie ma miejsc i co jak mi zrobi usg sprawdzi wage to co pokaze termin minął

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 11:22   #3766
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

a rozmiar rozmiarowi nie równy ja mam takie 56 co jak 68 jest. i mam pare ciuchów z holandi 44 czy 50 i jest to takie spokojne 56 holendrzy chyba sie wielcy rodzą

miałam wczoraj poprasować i dupa jak mnie wzieło to myślałam że przez ten kaszel i wymioty urodzę zaraz eh. naprawdę kurdę muszę się w końcu spakować.

a tak teraz mnie ciekawi nastepna wizyte umowilam 13 lutego dopiero bo nie ma miejsc i co jak mi zrobi usg sprawdzi wage to co pokaze termin minął
a to nie jest tak że liczy sie pierwszy termin z pierwszego usg?? bo potem dzieciaki rosna w swoim tempie? z tego co mnie mówil jeden lekarz tylko sierp mózgu jest narządem który nie podlega przyspieszeniu, opoźnieniu we wzroście wiec na tej podstawie sprawdzać sie powinno wiek ciązy. reszta zależy do wielu czynników co nie znaczy że jest coś źle.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 12:03   #3767
kasia86bgo
Zakorzenienie

i już po .... siostra zrobiła Jajecznice

i nadal nie wiem co robić ... obiadu chyba dziś nie będzie :P ew chleb i kanapki hahaha ....

no nic idę leniuchować dalej na łóżku

Stary 2013-01-27, 12:21   #3768
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dzień dobry w niedzielę!

Zmykam z powrotem czytać romansidło bo kolejny dzień czuję się jakby mnie ktoś z pupy psa wyciągnął. Małego psa. Ratlerka
Więc miłego dnia Wam życzę ciężaróweczki

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 12:46   #3769
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrobił na mnie szwagier wrazenie

Ponadto byłam u fotografa i zrobiła sobie zdjecie do dwodu, bo musze zmienic i jak sie zobaczyam, to wygladam jak PYZA na Polskiech dróżkach... Nigdy nie miałam jeszze takiej buzi okragłej... Jakos na codzien tego nie widze;p
Wow super prezent od szwagra! I jeszcze jak fajnie pokombinował z paczką do dostarczenia
Też zauważyłam, że się strasznie pyzata zrobiłam, mam nadzieję, że po ciąży wrócą moje normalne rysy twarzy...

Cytat:
Może oglądałyście coś fajnego ostatnio?????
Ja z Mężem teraz tłuczemy "Szklaną pułąpkę" po kolei, wcześniej oglądałam "Jak urodzić i nie zwariować" i "Crazy Stupid Love" i oba fajne - lekkie i pozytywne, w sam raz na czas ciaży.

Cytat:
Mgr obroniony
Gratulacje!
Proszek w Kauflandzie taniej niż w Rossmanie, ja zapłaciłam na promocji koło 19-2o zł.

Cytat:

Też tak sobie marzę, ja z płaściutkim brzuchem i bez cellulitu - bo dziś rano mi TŻ pokazał, że mam

Cytat:
Wczoraj oglądaliśmy stary film animowany "Dzielny mały toster"
Pamiętam to z dzieciństwa! Ten kocyk taki kochany był...

Sorceresss - pupa ratlerka

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-01-27 o 12:54
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 12:47   #3770
czarny flamaster
Zadomowienie

Mąż śpi, a ja już rosołek mam gotowy, mięsko się smaży, a niedługo biorę się za kluski, bo mnie naszło. Uwielbiam niedzielne obiady!
A potem musze wymyślić jak wielki namiot powinnam założyć gdy będziemy szli do znajomych na urodziny

53 dni do Wielkiego BUM!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 12:53   #3771
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dzień dobry w niedzielę!

Zmykam z powrotem czytać romansidło bo kolejny dzień czuję się jakby mnie ktoś z pupy psa wyciągnął. Małego psa. Ratlerka
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 14:06   #3772
monicca1989
Zakorzenienie

Witam się w słoneczne niedzielne popołudnie z pyszną kawką

Cytat:
Właśnie ja kupowałam wszystko od 62 mniejsze mam tylko kilka z lumpeksów, także muszę coś dokupić na wyjście ze szpitala w 56

Cytat:
jeszcze tylko 70 dni...
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 14:12   #3773
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Pojechalismy do apteki, gdzie pracuje mój szwagier, bo mi się leki konczą i miałam mu zawieź listę aptecznej wyprawki, zeby porównał ceny z allegro...No i daje mu tą listę, mamy już wychodzic, a on, ze jeszcze ma dla ich mamy paczke do przekazania, jak bedziemy jechac, no to wzielismy...Przyjezdzamy do domu, a on dzwoni, zeby tę paczke otworzyc....
wspaniały prezent! super szwagier

Cytat:
Wzieliśmy wózek 2w1 i do tego fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix, od początku taki chcieliśmy. Kupiliśmy tez wanienkę i stojak, także grubsze zakupy mamy z głowy. Nawet nie wiecie jak się cieszę...

Cytat:
Torres miał przedwczoraj dzień leniucha, a dziś dzień świra szaleje aż miło!
a już po podwieczorkowej gruszce to chyba jakiś breakdance odstawia
nie breakdance, tylko ćwiczy rzuty rożne

Cytat:
Ale mam lenia i śpiocha strasznego....... postanowiłam troszkę nadrobić oglądanie filmów bo jakoś dawno nic nie wypożyczaliśmy .... (po co mi telewizor w ogóle ???? o 19 dobranocka i koniec....).Dzisiaj batman.....
Może oglądałyście coś fajnego ostatnio?????
Corka_rosy wspomniała o Crazy Stupid Love - również polecam, bo fajne relaksujące kino, z humorem, nie dla idiotów A z mniej relaksujących, ale moim zdaniem dobrych, to obejrzałam ostatnio "Prawdziwe męstwo" braci Coen i "Gran Torino" Eastwooda - ale to starsze filmy, więc może już widziałaś

Cytat:
gratulacje

Cytat:
i to jest dobre podejście

Cytat:
jeszcze tylko 70 dni...

Cytat:
Więc miłego dnia Wam życzę ciężaróweczki

Ja dziś mam dobry nastrój, bo się pysznie wyspałam i w ogóle jakoś tak dobrze się czuję Miłego popołudnia
Stary 2013-01-27, 14:16   #3774
Malpka
Zakorzenienie

hej witam sie w mroźny dzień ale zimno dziś

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wiecie co, obkupiłam się chyba już we wszystko, lubie byc poprostu przygotowana ...
mam juz dużo ubranek, mniej wiecej po tyle samo z każdego rozmiaru... od 56 do 74, ale mam problem bo jak ja urodze i zaczne wychodzić na spacery to będzie maj, moze czerwiec (zależy) i teraz jak chce cos kupić wiosennego, letniego jakies spodenki czy rampersy to nie wiem w jakim rozmiarze... tzn. nie wiem jak on będzie szybko rósł czy w 3 miesiącu będe ubierała ubranka w rozmiarze 62 czy juz 68? Nie moge sobie wyobrazic jak on będzie szybko rósł jeżeli chodzi o miesiące... wiadomo zależy jakie dziecko się urodzi, każde jest inne, wszyscy krzyczą nie kupuj malutkich ubranek bo on szybko wyrośnie, no ale od razu w 68 przecież nie wskoczy nie?
jak pisały już dziewczyny wszystko zależy od dziecka moja Julka urodziłą się 57 cm wiec duża a mojej siostry córeczka ma teraz 4 miesiące i już nosi ubranka na 74

Cytat:
.
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 14:19   #3775
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cześć dziewuszki

Cytat:
Nie wiem jak z tymi wodami, myślę że poprostu jej się sączyły i jakoś to zatrzymali.. Mam informacje z trzeciej ręki więc ciężko mi stwierdzić, ale bez wód to raczej nie ma przecież szans utrzymać dziecka dlużej niż tydzień, dwa i to napewno na leżąco
Jak byłam na oddziale patologii to leżałam z dziewczyną w 20 tygodniu ciązy, której ulewały się wody. Miała nakaz leżenia non stop do końca ciązy. Robili jakieś badania i mieli zadecydować, czy robić zabieg dolewania wód. Lekarz powiedział, że zapewne dziecko będzie miało problemy z drogami oddechowymi
Było mi jej tak szkoda, młoda dziewczyna, nakaz leżenia plackiem przez 20 tygodni, nawet do WC, a dziecko może mieć problemy zdrowotne.
Przez większośc dnia płakała, ja też się popłakałam kilka razy

Cytat:
W Nowym Sączu są trzy sklepy i napewno tam Tutka nie ma-skąd takie informacje?
W Krakowie niby miał byc, ale okazuje się że też nie ma
Eee, nie Nowy Sącz tylko Nowy Targ sorki. Szukałam ostatnio na stronie Tutka http://www.tutek.pl/gdzie-kupic. A pytam, bo nie wiem jeszcze gdzie najlepiej po niego jechać.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 14:36   #3776
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
.
no co ty spokojnie mozesz jechać my z 4 miesieczną Julką byliśmy nad morzem

Cytat:
jeszcze tylko 70 dni...

Cytat:
cześć ,
:
co ty robisz ze twoje dzieci takie spiochy

Cytat:

ja sie dopiero na 13 wybrałam mieliśmy isć wszyscy na 10.30 mąż już w kurtcew a Julka nagle że kopy jej się chce no i musiała pokiblować więc poszliśmy na raty

Cytat:

53 dni do Wielkiego BUM!
a no co raz bliżej u mnie już tylko 39 dni
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-01-27 o 14:38
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 14:44   #3777
kasia86bgo
Zakorzenienie

boshe ... i to w szpistalu gdzie chce rodzic ... aaaaaaaaaaa
kolezanka z ''mamusiowej Bergen'' grupy
ze akurat musialam odczytac !!!

''a jak u mnie z porodem bylo
maly sie urodzil i wygladal jak niezywy
2 tygodnie po terminie wywolywali , 4 dni mnie trzymali zamiast cesarke zrobic
4 dni wywoływania

stwierdzili ze cesarka ni jest konieczna
a ja nie moglam urodzic malego bo zaklinowal mi sie w ramionkach i mi go wyciagali na sile pompa
za dlugo byl zaklinowany i juz przestal oddychac ale serduszko na szczescie bilo''

Stary 2013-01-27, 14:44   #3778
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
a to nie jest tak że liczy sie pierwszy termin z pierwszego usg?? bo potem dzieciaki rosna w swoim tempie? z tego co mnie mówil jeden lekarz tylko sierp mózgu jest narządem który nie podlega przyspieszeniu, opoźnieniu we wzroście wiec na tej podstawie sprawdzać sie powinno wiek ciązy. reszta zależy do wielu czynników co nie znaczy że jest coś źle.
no niby pierwszy termin najpewniejszy czyli mi by wychodziło 5.03
ale skoro to moje dziecko takie duże to mam nadzieje że szybciej wyjdzie.
tylko kurcze przeraża mnie ta epidemia grypy bo co zostane sama bez tż i na porodówce i w szpitalu ojciec syna nie zobaczy bez sensu

pochwale się wyprasowałam 3 pralki prania

podzieliłam rozmiarami i ... nie mam gdzie układać

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 14:49   #3779
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Fatalnie mi się spało...
mnie też...
chłop późno wrócił z imprezy, potem o 6ej wstał, bo jechali na deskę... zawsze trudno mi zasnąć, a teraz to już w ogóle zanim znajdę odpowiednie miejsce na brzuch

Cytat:
bo kolejny dzień czuję się jakby mnie ktoś z pupy psa wyciągnął. Małego psa. Ratlerka
ależ porównanie... miSZCZyni

Cytat:
Miała nakaz leżenia non stop do końca ciązy.
heh.. moja matka tak miała... nogi w górze, wtedy nie było żadnego "dolewania", absolutny zakaz chodzenia...

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u mnie już tylko 39 dni
luudyyy, jakie te liczby malutkie....

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
nie breakdance, tylko ćwiczy rzuty rożne
i strzały z przerzutki, i dryblingi....
uwielbiam to
tylko dlaczego zamiera jak kamerkę odpalam?!

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
dziś mam dobry nastrój, bo się pysznie wyspałam i w ogóle jakoś tak dobrze się czuję
pozytywizmem* daje aż miło

* buhahhahhaa miało być: "optymizmem". mózg mi się kurczy.... ortografy walę, słowa mylę

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-27 o 14:50 Powód: głupaffka ciążowa
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-27, 15:18   #3780
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR] i strzały z przerzutki, i dryblingi....
uwielbiam to
tylko dlaczego zamiera jak kamerkę odpalam?!
Ooo to właśnie! Ja mam takie kuksańce że Tż jak dotyka to mówi że aż sie boi tak mocno wypycha się nieraz jak mąż przyłoży ręke to on sie od razu uspokaja! ja nie wiem jak on to robi a znowu jak zaczyna ćwiczyc a ja siegam po aparat to nawet nie drgnie co za łobuz
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości