|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
świetna wyprawka
Cytat:
ja też. my nic nie planujemy, ale myślę, że jak już ktoś ma dzieci to inaczej podchodzi bo wie czego może się spodziewać po dziecku w danym wieku. dla mnie to czarna magia i sama nie wiem jak będę funkcjonować w nowej roli i radzić sobie ze wszystkim, więc jak tu planować jakikolwiek wyjazd ![]() jeszcze odnośnie wakacji, bo coś dziś palnęłam, że na działkę będę jeździć a moja mama się pyta czy nie będę się bała z takim małym dzieckiem yyyy... ale on będzie wtedy miał 3-6 m-cy, będziemy 60km za miastem, z samochodem non stop do dyspozycji, więc ![]() :conf used: nie sądzę, żeby lepszą opcją było spędzanie całego lata i upałów w mieszkaniu, zupełnie samej z dzieckiem, bo mąż w pracy a mama na działce.nam w SR też mówili, żeby zacząć kupować od 62, a jeśli dziecko będzie na prawdę małe to ktoś poleci i nam dokupi kilka rzeczy 56. z dotychczasowych zakupów chyba coś zgromadziliśmy takiego malutkiego, trudno powiedzieć bo na niektórych metkach były tylko "rozmiary" w stylu 0-3, albo w ogóle niektóre metki były sprane (przy ciuszkach z komisów), ale to dosłownie kilka ciuszków. raczej 56 nie biorę pod uwagę. |
|
|
|
|
|
#3753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa dla Florka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam ale jutro popiszę, bo lecę spać
|
|
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami w 30 tyg
![]() jeszcze tylko 70 dni...
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kilka kobiet i każda z nich ma inne zdanie na temat tego czy karmić butelką czy piersią, karmić przez miesiąc czy do 5roku życia, czy z drugim dzieckiem jest łatwiej, czy można robić to publicznie itd. Fatalnie mi się spało... Mąż na graniu, wrócił o 6, a ja się kręciłam tam i z powrotem. Jak już mnie biodra zaczęły boleć, to stwierdziłam, że wstaję, bo to nie ma sensu. Miałam jeszcze dziwaczne wrażenie, że mały ulokował się gdzieś w dnie bioder i czułam tam ciężar. Heh....
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ciuszków też mam sporo tych na 56 (były takie słodki że ciężko się oprzeć). Niestety koleżanka która urodziła we wrześniu uświadomiła mnie że jej Mikołaj (3300 po porodzie) tylko raz miał na sobie te najmniejsze. Były te ciuszki "w sam raz" ale jak mu je ubierała to darł się na cały głos. I od razu przeszła na 62, więcej luzu, trochę wisiały ale najważniejsze że dzidzius nie płakał. Chyba nie uwierało go nic nigdzie i dlatego. Tak więc teraz muszę dokupić tych większych a nie za najmniejszymi się rozglądać
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3759 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,u nas poranek świstaka ... ja znowu jeszcze w łóżku ,tż na siłce a dzieci jeszcze śpią ........ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3761 |
|
Kniaginia
|
Ja też witam z łóżka
![]() Co do ubranek 56 to różnie bywa - moja koleżanka jak urodziła synka, to się okazało, że 62 za duże były, bo wisiały na nim, a 56 nie miała ze sobą. |
|
|
|
|
#3762 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
a kościelny planujemy za 2-3 lata ![]() Ja na swoim weselu chce być piękna i wyluzowana, a nie siedzieć na krześle i patrzeć jak się inni bawią albo co gorsza bawić się w strachu że cos się stanie Najlepsze jest to że oni mieli ślub na sierpień 2013 i przełożyli na styczeń.. tego nie mogłam pojąć no i nie myliłam się... Zapytałam o puchnące nogi bo się przeraziłam że tylko ja tak mam ale przy zatruciu ciążowym podobno puchną bardzo i od rana więc się nie mam czym martwić.. ![]() Cytat:
![]() Szwagier cudo Co do zdjęć to ja ze ślubu tak samo mam takie pyziate a normalnie jestem szczuplejsza i TŻ też mi ciągle mówi że tylko na zdjęciach tak wyszłam bo normalnie nie widać żebym była okrąglejsza na twarzy.. ale sam TŻ zauważył że na zdjęciach taka okrąglutka jestemCytat:
pokażesz? ![]() My planujemy jechać na Chorwacje we wrześniu, tym bardziej że jednak maluszek będzie o te 3 miesiące starszy ![]() Cytat:
a wszystkie ciuszki na 56 najpiękniejsze... oby się urodził w 37tc ![]() Cytat:
Cytat:
W Krakowie niby miał byc, ale okazuje się że też nie ma |
||||||
|
|
|
|
#3763 | ||
|
Rozeznanie
|
witam!
obudziłam sie o 6 dziś, czemu? nie mam zielonego pojęcia ![]() układałam z młodą misie przed chwilą i tak mi się oczy zamykały że masakra bolą mnie stawy w dłoniach; starość czy ciąża? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
oldzinx
za obronę ... no i witam ponownie w 100% dniu ''ciężarówki''nestelle ![]() wstałam i ja Aga sprząta - ale qrde nikt nie zostali akurat 2 osoby były nie pijące i miały auta i sie wszyscy o 3!!! zebrali do domow ![]() ogólnie na firmowej imprezie bylo OK najadłam się za free, opalaszowalam dwa rodzaje deserów haha. tylko zona szefa mnie wnerwiła ... ciut sie yhmm ze tak powiem ''opiła'' i za brzuch mnie łapie i mówi jak ona mi zazdrości bo tez by chciała .. ale to już 3 aaaa - ja pindole ... no ale dałam rade siedziałam do 23 wiec na 24 byłam w domu ![]() posiedziałam godzinkę z gośćmi i do spania teraz tez odpoczywam ... i zastanawiam się co na śniadanie zjeść
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a rozmiar rozmiarowi nie równy ja mam takie 56 co jak 68 jest. i mam pare ciuchów z holandi 44 czy 50 i jest to takie spokojne 56 holendrzy chyba sie wielcy rodzą ![]() miałam wczoraj poprasować i dupa a tak teraz mnie ciekawi nastepna wizyte umowilam 13 lutego dopiero bo nie ma miejsc i co jak mi zrobi usg sprawdzi wage to co pokaze termin minął ![]()
|
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
i już po .... siostra zrobiła Jajecznice i nadal nie wiem co robić ... obiadu chyba dziś nie będzie :P ew chleb i kanapki hahaha .... no nic idę leniuchować dalej na łóżku ![]() |
|
|
|
|
#3768 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w niedzielę!
Zmykam z powrotem czytać romansidło bo kolejny dzień czuję się jakby mnie ktoś z pupy psa wyciągnął. Małego psa. Ratlerka ![]() Więc miłego dnia Wam życzę ciężaróweczki
|
|
|
#3769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też zauważyłam, że się strasznie pyzata zrobiłam, mam nadzieję, że po ciąży wrócą moje normalne rysy twarzy... Ja z Mężem teraz tłuczemy "Szklaną pułąpkę" po kolei, wcześniej oglądałam "Jak urodzić i nie zwariować" i "Crazy Stupid Love" i oba fajne - lekkie i pozytywne, w sam raz na czas ciaży. Gratulacje!Proszek w Kauflandzie taniej niż w Rossmanie, ja zapłaciłam na promocji koło 19-2o zł. Cytat:
Też tak sobie marzę, ja z płaściutkim brzuchem i bez cellulitu - bo dziś rano mi TŻ pokazał, że mam ![]() Pamiętam to z dzieciństwa! Ten kocyk taki kochany był... ![]() Sorceresss - pupa ratlerka
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-01-27 o 12:54 |
||
|
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Mąż śpi, a ja już rosołek mam gotowy, mięsko się smaży, a niedługo biorę się za kluski, bo mnie naszło. Uwielbiam niedzielne obiady!
A potem musze wymyślić jak wielki namiot powinnam założyć gdy będziemy szli do znajomych na urodziny ![]() 53 dni do Wielkiego BUM!
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w słoneczne niedzielne popołudnie z pyszną kawką
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3773 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z mniej relaksujących, ale moim zdaniem dobrych, to obejrzałam ostatnio "Prawdziwe męstwo" braci Coen i "Gran Torino" Eastwooda - ale to starsze filmy, więc może już widziałaśCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja dziś mam dobry nastrój, bo się pysznie wyspałam i w ogóle jakoś tak dobrze się czuję Miłego popołudnia |
|||||||
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki
![]() Cytat:
![]() Było mi jej tak szkoda, młoda dziewczyna, nakaz leżenia plackiem przez 20 tygodni, nawet do WC, a dziecko może mieć problemy zdrowotne. Przez większośc dnia płakała, ja też się popłakałam kilka razy ![]() Cytat:
sorki. Szukałam ostatnio na stronie Tutka http://www.tutek.pl/gdzie-kupic. A pytam, bo nie wiem jeszcze gdzie najlepiej po niego jechać.
|
||
|
|
|
|
#3776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z 4 miesieczną Julką byliśmy nad morzem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mieliśmy isć wszyscy na 10.30 mąż już w kurtcew a Julka nagle że kopy jej się chce no i musiała pokiblować więc poszliśmy na ratya no co raz bliżej u mnie już tylko 39 dni
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-27 o 14:38 |
|||
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
boshe ... i to w szpistalu gdzie chce rodzic ... aaaaaaaaaaakolezanka z ''mamusiowej Bergen'' grupy ze akurat musialam odczytac !!! ''a jak u mnie z porodem bylo maly sie urodzil i wygladal jak niezywy 2 tygodnie po terminie wywolywali , 4 dni mnie trzymali zamiast cesarke zrobic 4 dni wywoływania stwierdzili ze cesarka ni jest konieczna a ja nie moglam urodzic malego bo zaklinowal mi sie w ramionkach i mi go wyciagali na sile pompa za dlugo byl zaklinowany i juz przestal oddychac ale serduszko na szczescie bilo'' |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro to moje dziecko takie duże to mam nadzieje że szybciej wyjdzie. tylko kurcze przeraża mnie ta epidemia grypy bo co zostane sama bez tż i na porodówce i w szpitalu pochwale się wyprasowałam 3 pralki prania podzieliłam rozmiarami i ... nie mam gdzie układać
|
|
|
#3779 | ||
|
Zakorzenienie
|
mnie też... chłop późno wrócił z imprezy, potem o 6ej wstał, bo jechali na deskę... zawsze trudno mi zasnąć, a teraz to już w ogóle zanim znajdę odpowiednie miejsce na brzuch ![]() Cytat:
![]() heh.. moja matka tak miała... nogi w górze, wtedy nie było żadnego "dolewania", absolutny zakaz chodzenia... luudyyy, jakie te liczby malutkie.... ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- i strzały z przerzutki, i dryblingi.... uwielbiam to ![]() tylko dlaczego zamiera jak kamerkę odpalam?! Cytat:
![]() * buhahhahhaa miało być: "optymizmem". mózg mi się kurczy.... ortografy walę, słowa mylę
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-27 o 14:50 Powód: głupaffka ciążowa |
||
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a znowu jak zaczyna ćwiczyc a ja siegam po aparat to nawet nie drgnie co za łobuz
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ale sie rozmarzyłam
Mgr obroniony, teraz już spokojnie mogę szykować wyprawkę i czekać do porodu.

i już po .... siostra zrobiła Jajecznice
05.07.2008