Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 12:15   #2821
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość

Tylko tyle: to mnie dziwi. Prymitywizm. Nie mam siły tego nawet komentować, bo mi ciśnienie skacze, a w sesji to nie wskazane
Jak w przedszkolu -.-
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:16   #2822
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
No właśnie dane są różne, według niektórych źródeł tabletka PO może uniemożliwić zagnieżdżenie się zapłodnionej już komórki jajowej.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Serio.

Mnie dziwi, że osoba, która wie, że będzie chciała w razie czego zastosować tabletkę PO, nie kupi jej na zapas. Po co w ryzykownej sytuacji się stresować, biegać po lekarzach, aptekach? Nawet, jeśli szybko się dostanie do lekarza, lekarz nie będzie robił problemów z receptą, w aptece będzie tabletka itp., to i tak sporo czasu minie nim będzie można ją zastosować. Już lepiej mieć ją ciągle przy sobie i w razie ryzykownej sytuacji od razu zażyć. Stresów mniej, biegania mniej, a i skuteczność tabletki wyższa niż wtedy, gdy się ją weźmie kilka godzin po stosunku.

No właśnie to miałam na myśli, ja nie uważam żeby zapłodniona komórka, która się nie zagnieździła to ciąża, ale wiem, że to akurat dyskusyjne.

No więc bardzo mnie dziwi, że jest takie prawo w Polsce, mamy XXI wiek a prawo podyktowane przez wiarę. Jak tak dalej pójdzie to środki anty będziemy nielegalnie sprowadzać zza granicy bo całkiem ich zakażą

Co do kupowania na zapas: chyba mało kto jest aż tak zapobiegawczy No i czy lekarz będzie chciał wypisać, zakładając, że się prawdę powie.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:19   #2823
Ciocia Mroczne Widmo
Raczkowanie

Chatul ma rację. Wg danych, escapelle uniemożliwia zagnieżdżeniu się zygoty. Ale jeśli się zagnieździ, to już "po ptokach".
A lekarz nie ma obowiązku przepisać takiej tabletki.
Ciocia Mroczne Widmo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:20   #2824
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
No więc bardzo mnie dziwi, że jest takie prawo w Polsce, mamy XXI wiek a prawo podyktowane przez wiarę. Jak tak dalej pójdzie to środki anty będziemy nielegalnie sprowadzać zza granicy bo całkiem ich zakażą
Na czymś prawo musi być oparte. Zwykle oparte jest na zdaniu osób trzymających władzę.

Cytat:
Co do kupowania na zapas: chyba mało kto jest aż tak zapobiegawczy
A szkoda.

Cytat:
No i czy lekarz będzie chciał wypisać, zakładając, że się prawdę powie.
Są tacy, którzy bez problemu wypiszą. Zwłaszcza, że wtedy na spokojnie można przebadać pacjentkę, zlecić ewentualne badania i dopiero przepisać receptę na tabletkę.
Stary 2013-01-27, 12:38   #2825
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Już myślałam, że Esmeralda
I początek serialowej piosenki: Esmeraldaaaa w roliii głóóóówneeeeej. Zawsze rozumiałam trochę inaczej
Demi93 nie, w przedszkolu da się jakoś dzieci ogarnąć i wytłumaczyć im, że jak jeden mówi to reszta słucha. Nawet trzylatki na początku września to ogarniają już. Tylko czasem popłakują
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:44   #2826
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
I początek serialowej piosenki: Esmeraldaaaa w roliii głóóóówneeeeej. Zawsze rozumiałam trochę inaczej
Demi93 nie, w przedszkolu da się jakoś dzieci ogarnąć i wytłumaczyć im, że jak jeden mówi to reszta słucha. Nawet trzylatki na początku września to ogarniają już. Tylko czasem popłakują
Odbierasz im szansę na bycie politykiem
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:44   #2827
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko tyle: to mnie dziwi. Prymitywizm. Nie mam siły tego nawet komentować, bo mi ciśnienie skacze, a w sesji to nie wskazane
Powinno się takich ludzi wywalać z sali, albo z sejmu najlepiej.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:46   #2828
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Odbierasz im szansę na bycie politykiem
Eee tam, wychowam takich polityków co to będą umieli zachować choć odrobinę kultury na sali. I będą wiedzieli, że jak jeden mówi, to grzecznie dźwiga się rękę i czeka na swoją kolej Jestem okropna, ale bardzo lubię ten system i jakbym mogła to bym go wprowadzała gdzie się da. Może dlatego, że nie mam siły przebicia i na zajęciach nie mam żadnej aktywności, bo po prostu nie potrafię przewrzeszczeć trzydziestki bab
O! Ale z drugiej strony... Czemu tam się nie stosuje czegoś takiego jak kara porządkowa czy coś? Jakby im po wypłacie przeleciał to od razu byłaby cisza
Stary 2013-01-27, 12:56   #2829
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Eee tam, wychowam takich polityków co to będą umieli zachować choć odrobinę kultury na sali. I będą wiedzieli, że jak jeden mówi, to grzecznie dźwiga się rękę i czeka na swoją kolej Jestem okropna, ale bardzo lubię ten system i jakbym mogła to bym go wprowadzała gdzie się da. Może dlatego, że nie mam siły przebicia i na zajęciach nie mam żadnej aktywności, bo po prostu nie potrafię przewrzeszczeć trzydziestki bab
O! Ale z drugiej strony... Czemu tam się nie stosuje czegoś takiego jak kara porządkowa czy coś? Jakby im po wypłacie przeleciał to od razu byłaby cisza
O taaak. W ogóle jestem zdania, że bycie politykiem powinno mieć charakter służby społeczeństwu. Politykami powinni być ludzie wykwalifikowani w danych dziedzinach i na tyle bogaci, żeby nie mieć zapędów typu "nagroda 40 tysi za pracę" . Politycy powinni być normalnymi ludźmi ze swoimi codziennymi zawodami, tylko raz na jakiś czas mieć zjazdy, na których ustalają ważne sprawy państwowe, za które to zjazdy by nic nie dostawali . No i powinno być tak, że taka rola byłaby społecznym wyróżnieniem i powodem do dumy, a nie "nic mi w życiu nie wyszło, to zostanę politykiem i będę dostawać grubą kasę za darcie ryja w sejmie i robienie afery" .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:12   #2830
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ostatecznie Monikę może to dziwić, ale nie zbiera podpisów pod ustawą mającą zabronić wstępowanie kobitom do wojska, bo ona ma takie widzimisie. Taka jest różnica, myślę, że o to Monice chodziło. Nikt nie zabrania się dziwić odnośnie wieelu spraw, po prostu fajnie jakby każdy zatrzymał te swoje dziwienie się dla siebie i nie próbował porządkować otoczenia wg. swoich poglądów

W przypadku tej pani z góry niestety nie kończy się na gadaniu, ona i jej bracia posłowie ten swój monopol wprowadzają w rzeczywistość i mają realny wpływ na życie tysięcy ludzi w tym kraju
Dokładnie. Wiele rzeczy może nas dziwić, czy się nawet nie podobać, dopóki zachowujemy to dla siebie i nie próbujemy komuś wmówić, że jest coś z nim nie tak, bo nie myśli po naszemu, nie robi tak i tak.
Mnie np. dziwi, że ktoś nie wierzy w żadnego Boga, bo ja wierzę i to jest dla mnie naturalne, wypływa ze mnie i nie rozumiem jak można inaczej. Co nie zmienia tego, że WIEM że można. I nie wmawiam ateistom, że to dziwne, bo w gruncie rzeczy nawet mnie nie obchodzi, czy ktoś wierzy/nie wierzy.
Tak samo dla geja/lesbijki będzie naturalne, że można kochać tę samą płeć. Głupie to by było jakbym im wmawiała, że nie można.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Eee aż tak to nie... Taka tam zwykła Andrea. Taki czarny serialowy charakter. Jak nie rozbija związków, to rozbija ludzi
A jak już się trafi jako ta dobra to jest ślepa
A gdzie była ta ślepa?

Pamiętam Andreę(?) ze "Zbuntowanego anioła". Była strasznie wysoka, chuda, brzydka i naprawdę suczowata.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Dziękuję
No mnie się wszyscy pytali czy na pewno to moje imię, że może sobie ubzdurałam pod wpływem 'Zbuntowanego Anioła' czy coś Dla wszystkich nauczycielek starszej daty byłam po prostu: Angeliką, Adrianną, Agatą, Agnieszką... Zdarzała się też Estera. Teraz czasem ktoś do mnie powie Dorota, ale to dlatego, że przez trzy lata studiów trzymałam się z taką i po prostu wszyscy przywykli, że my razem
Poprawiałaś je? Wkurza mnie przekręcanie imion.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-27 o 13:14
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:14   #2831
anlejka
Zakorzenienie

Właśnie nie pamiętam jak się serial nazywał Ona była z jakiejś biedniejszej rodziny, potem poznała (czy ktoś ją poznał) z jakimiś tam bogatym i pewno przystojnym panem i on zafundował jej operację dzięki której miała znów widzieć. I żyli długo i szczęśliwie Ona chyba nawet miała jakąś tam siostrę bliźniaczkę, która widziała i chciała odbić jej tego faceta czy coś... A nie wiem, to tak dawno było.
Ach! I moim ulubionym filmem jest film o foce Andre
*
Ciri jak byłam młodsza to nie, bo ja ogólnie strasznie nieśmiała. Teraz za to nagminnie chodzę i jak słyszę tylko do siebie: "ee... ty... noo" od razu rzucam przez ramię z syknięciem: "ANDREA!" i potem nikt ze mną gadać nie chce Znaczy jak ktoś nowy to rozumiem, ale nie dziewczyny z którymi studiuję czwarty rok, chodziłam z nimi przez trzy lata do liceum, z niektórymi do gimnazjum i podstawówki, a one ciągle do mnie per ej wołają

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2013-01-27 o 13:21
Stary 2013-01-27, 13:21   #2832
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Rozumiem, że można myśleć inaczej. Ale żeby się nawet człowiekowi nie dać wypowiedzieć

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Ha ha ha, genialny pomysł.

Aż mi się przypomniała Paloma i Luiz Fernando... Luz Maria... itp.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-27 o 13:24
Stary 2013-01-27, 13:30   #2833
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że można myśleć inaczej. Ale żeby się nawet człowiekowi nie dać wypowiedzieć

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Oglądałam Luz Marię i Fiorellę Morelli . Ta kobitka, która grała obie postaci, miała śliczne włosy.
Stary 2013-01-27, 13:32   #2834
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam jakiś serial "Potęga miłości" i bohaterką była Andrea. Ale to nie to
W każdym razie było. Albo sobie za dużo dopowiadam? No nic, przebiegam przez jakieś forum z telenowelami, więc zaraz będę miała w małym palcu wszystkie tytuły, a może i sama machnę jakiś scenariusz
Stary 2013-01-27, 13:32   #2835
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Oglądałam Luz Marię i Fiorellę Morelli . Ta kobitka, która grała obie postaci, miała śliczne włosy.
O Fiorella, właśnie.
To była Angie Cepeda chyba. W ogóle ładna była. Ale bardziej mi się podobała w tych kolonialnych strojach z epoki
Oj tak, tak, ja to wszystko oglądałam z moją już nieżyjącą babcią. Nawet Modę na sukces

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-27 o 13:35
Stary 2013-01-27, 13:41   #2836
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Uwielbiałam Palome, mój pierwszy serial i mam do niego ogromny sentyment
A potem oglądałam wszystkie jak leci Bardzo lubiłam np "Biały welon", tyle strasznych rzeczy się tam działo, że przypominało czasem horror

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:51   #2837
Autumn Witch
Raczkowanie

Cytat:
Eee aż tak to nie... Taka tam zwykła Andrea. Taki czarny serialowy charakter. Jak nie rozbija związków, to rozbija ludzi
A jak już się trafi jako ta dobra to jest ślepa

A jak mocny makijaż na codzień nosisz? Kiedyś zauważyłam ze znajomą zależność, że im mocniejszy makijaż tym ciemniejszy charakter - dun dun dun .

Oglądało się z babcią kilka telenowel, więc jestem w temacie .

A tak serio to nie ma co się przejmować i głowa do góry. Sama kiedyś mojego nienawidziłam (szczególnie, że nigdy nie spotkałam osoby z moim imieniem0. Teraz mam za to odruchy obronne i czuje że to moje imie i już ;p. Nikomu nie wolno mieć takiego
Stary 2013-01-27, 13:54   #2838
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Autumn Witch Pokaż wiadomość

A jak mocny makijaż na codzień nosisz? Kiedyś zauważyłam ze znajomą zależność, że im mocniejszy makijaż tym ciemniejszy charakter - dun dun dun .

A tak serio to nie ma co się przejmować i głowa do góry. Sama kiedyś mojego nienawidziłam (szczególnie, że nigdy nie spotkałam osoby z moim imieniem0. Teraz mam za to odruchy obronne i czuje że to moje imie i już ;p. Nikomu nie wolno mieć takiego
Żadnego makijażu Jestem totalnym beztalenciem, więc czasem tylko tuszem się okaleczę. Znaczy albo sobie dziubnę do oka przy okazji albo ubabram wszystko wokół
A co do odruchów obronnych to a i owszem. W mojej okolicy są podobno jeszcze dwie takie jak ja. Ale młodsze o dwa-trzy lata, więc to ja jestem tą pierwszą i niech mi nawet nie podskakują
Stary 2013-01-27, 13:55   #2839
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Autumn Witch Pokaż wiadomość

Ja w swoim życiu poznałam...aż 3 Moniki . Faustyny żadnej nie znam .
Stary 2013-01-27, 14:01   #2840
Autumn Witch
Raczkowanie

Cytat:
Żadnego makijażu Jestem totalnym beztalenciem, więc czasem tylko tuszem się okaleczę. Znaczy albo sobie dziubnę do oka przy okazji albo ubabram wszystko wokół
A co do odruchów obronnych to a i owszem. W mojej okolicy są podobno jeszcze dwie takie jak ja. Ale młodsze o dwa-trzy lata, więc to ja jestem tą pierwszą i niech mi nawet nie podskakują
Piąteczka! Ja zawsze jak próbuje sobie zrobić makijaż to wyglądam jak klaun albo emo (zależy czy probowałam kolorów użyć) .

Edytowane przez Autumn Witch
Czas edycji: 2013-01-27 o 14:02
Autumn Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 14:10   #2841
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w swoim życiu poznałam...aż 3 Moniki . Faustyny żadnej nie znam .
Znam Faustynę! Córka sąsiadów się tak nazywa
Ogólnie moja miejscowość zaczęła gustować w jakiś dziwnych imionach. Ja byłam pierwszą Andreą, mam koleżankę Deborę, moja mama też była pierwszą o imieniu Marcelina, a teraz już jakieś Faustyny, Dżasminy, Żakliny, Reginy i inne Idy, Igi i Pryscylle.
Autumn Witch (nazwa nawet pasuje do tego ) ja kolorów nawet nie próbowałam, bo wiem, że pokazać bym się nie mogła ludziom
Stary 2013-01-27, 14:30   #2842
Ivi 1988
Zakorzenienie

Pracuje jako woluntariuszka w sklepie, z ktorego dochod idzie na fundacje chorob serca.
Skupujemy wszystko: ciuchy, buty, torebki, ksiazki, muzyke.
Wkurza mnie, bo wszystko leci za pare funtow, jesli nie jest to Balenciaga, to bluzki z dobrych firm sa za 3,4 funty. W H&M za nowa placisz minimum 15.
Ksiazki leca za 1,2 funty, gdzie normalnie sa za minimum 8.

Bardzo nie lubie i denerwuje mnie, kiedy ludzie podchodza do mnie i pytaja sie,czy im nie obnize ceny, bo dla nich to troche drogo

Zapominaja,ze sprzedajemy uzywane rzeczy? I tak juz tak tanie?

Albo bezczelnosc albo glupota, ja juz nie wiem.

To,ze to nie "normalny" sklep nie znaczy,ze bedziemy przeciez za darmo rozdawali!

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 14:42   #2843
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
O taaak. W ogóle jestem zdania, że bycie politykiem powinno mieć charakter służby społeczeństwu. Politykami powinni być ludzie wykwalifikowani w danych dziedzinach i na tyle bogaci, żeby nie mieć zapędów typu "nagroda 40 tysi za pracę" . .

Jeden z moich wykładowców powiedział:" Polska to dziwny kraj. Żeby iśc do jakiejkolwiek pracy, nawet za śmieszne pieniądze, to trzeba mieć wykształcenie w danym kierunku. Politykiem, który rządzi krajem i bierze za to wielkie pieniądze może być każdy."

No i wszytsko w temacie

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:

Najlepszy był Zbuntowany Anioł!!!!!!!!!

Caaaaaaaaaaaambio Dolooooooooor............ ...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 14:57   #2844
anlejka
Zakorzenienie

khloe się nie śmiej! To jedyny serial, który obejrzałam cały od początku do końca Mam nawet kasetę Natalii O. No i nie muszę mówić jakie były akcje w szkole jak pojawiła się Andrea w serialu Albo jak oglądaliśmy na zielonej szkole Pokój dwuosobowy, czterdziestka dzieciaków, dwie nauczycielki i ósemka rodziców na godzinę wisiała przed telewizorem
Stary 2013-01-27, 15:07   #2845
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Na czymś prawo musi być oparte. Zwykle oparte jest na zdaniu osób trzymających władzę.
Tylko że zdanie osób trzymających władzę powinno mieć na względzie zdanie osób, które tej władzy podlegają - czyli zdanie społeczeństwa.

Kto nie chce aborcji bo nie jest zgodna z jego sumieniem - niech jej nie robi. Tylko dlaczego ktoś ma MI zakazywać czegoś, tylko dlatego, że to nie zgadza się z JEGO sumieniem i z JEGO moralnością? Taki zakaz aborcji jest tylko WSPIERANIEM ABORCYJNEGO PODZIEMIA - bo kobieta, która nie chce mieć dziecka, a wpadnie, pójdzie szukać nielegalnych sposobów, byle pozbyć się SWOJEGO problemu.

A to że lekarz może odmówić tabletek PO, to tak jakby sprzedawca odmawiał sprzedania mięsa, bo jest wegetarianinem.
On nie musi jeść, ale niech nie zabrania MI postępować zgodnie z MOIM światopoglądem.

Tak samo z tymi związkami partnerskimi - gdzie wypowiada się posłanka, która jest niezamężna i bezdzietna Dlaczego taka osoba ma mieć wpływ na takie ważne sprawy, skoro one nawet jej bezpośrednio nie dotyczą? Sama nie ma partnera, więc dlaczego nie pozwala mi, żebym dzięki związkowi partnerskiemu mogła bez problemu załatwiać za partnera jakieś urzędowe formalności. W czym jej to przeszkadza? No ba, bo tutaj ignoruje się właściwie związki heteroseksualne, bo przecież cały szkopuł tkwi w tym, że dzięki tej ustawie homoseksualiści też będą mogli zawierać związki. Tylko pytanie...co z tego? Czy to ma wpływ na moje życie, że jakiś gej pójdzie na pocztę odebrać przesyłkę dla swojego partnera? Homoseksualizm to nie choroba, fakt że się pozwoli na takie związki nie sprawi, że nagle hetero zmienią orientację Dalej homoseksualistów będzie tylko odsetek, więc dlaczego utrudniać im życie? Oni się nie zmienią, więc dajmy im żyć tak jak sobie.

Cytat:
O taaak. W ogóle jestem zdania, że bycie politykiem powinno mieć charakter służby społeczeństwu. Politykami powinni być ludzie wykwalifikowani w danych dziedzinach i na tyle bogaci, żeby nie mieć zapędów typu "nagroda 40 tysi za pracę" . Politycy powinni być normalnymi ludźmi ze swoimi codziennymi zawodami, tylko raz na jakiś czas mieć zjazdy, na których ustalają ważne sprawy państwowe, za które to zjazdy by nic nie dostawali . No i powinno być tak, że taka rola byłaby społecznym wyróżnieniem i powodem do dumy, a nie "nic mi w życiu nie wyszło, to zostanę politykiem i będę dostawać grubą kasę za darcie ryja w sejmie i robienie afery" .
Zgadzam się w 100%! Można im dać jedynie zwrot kosztów podróży za dojazdy na zjazdy

Ale oczywiście, to nigdy nie przejdzie. Nikt zamachu stanu nie przeprowadzi No a jedyna opcja na zmiany, to referendum - którym zarządza sejm, w związku z czym tego nie zrobi, bo przecież jak mieliby prosić żeby lud zagłosował, czy należy im się 40 tysi miesięcznie czy nie. Bo oczywiste, że się należy!
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 15:21   #2846
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Kto nie chce aborcji bo nie jest zgodna z jego sumieniem - niech jej nie robi. Tylko dlaczego ktoś ma MI zakazywać czegoś, tylko dlatego, że to nie zgadza się z JEGO sumieniem i z JEGO moralnością?
Dobry argument… Za zlikwidowaniem prawa w ogóle. Niech każdy postępuje zgodnie z jego sumieniem, i tyle

Cytat:
Sama nie ma partnera, więc dlaczego nie pozwala mi, żebym dzięki związkowi partnerskiemu mogła bez problemu załatwiać za partnera jakieś urzędowe formalności. W czym jej to przeszkadza?
W tym, że uwiera to jej moralność. Mnie też wiele rzeczy bezpośrednio nie dotyczy, a sprzeciwiam im się (w różny sposób), bo są niezgodne z moimi poglądami.

I żeby nie było, jestem jak najbardziej za tym, by osoby homoseksualne mogły zawierać związki akceptowane przez prawo.
Stary 2013-01-27, 15:33   #2847
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

Caaaaaaaaaaaambio Dolooooooooor............ ...
O tak! I Natalka najpiękniejsza

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Mam nawet kasetę Natalii O.
Piąteczka, ja też!

Dziwi mnie i denerwuje, że niektórzy mylą pedała z pedofilem... W dodatku nie trafiają do nich żadne tłumaczenia.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-27 o 15:36
Stary 2013-01-27, 15:46   #2848
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Dziwi mnie i denerwuje, że niektórzy mylą pedała z pedofilem... W dodatku nie trafiają do nich żadne tłumaczenia.
Mnie też to dziwi, szczególnie, że jeden się wciska żeby poruszyć jakąś maszynę a drugi jest człowiekiem krzywdzącym dzieci...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 15:51   #2849
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość

Jakiej "obecnej już ciąży"?? Z tego co wiem to tabletka "po" zapobiega zapłodnieniu a nie je przerywa bo żadnego zapłodnienia jeszcze nie ma. Przeciwnicy katolicy sieją propagandę że to aborcja
Poza tym odmówienie wypisania tej tabletki jest dla mnie tak samo idiotyczne jak planowane wprowadzenie prawa aptekarzy do niesprzedania środków anty, ten kraj to jakaś paranoja.
Zapłodniona komórka to już ciąża a jednym z działań tabletki po jest niedopuszczenie do zagnieżdzenia sie zapłodnionej komórki.
Od katolików mnie prosze nie wyzywać!!
tylko dlatego ze znam róznicę miedzy tabletką anty a po.

BTW nigdzie nie napisałam że tabletka po jest zła, ale jesynie że jej stosowanie jest kontrowersyjne i co mnie zaskakuje wile osób nie ma swiadomosci że to nie cukierki.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 15:55   #2850
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Mnie też to dziwi, szczególnie, że jeden się wciska żeby poruszyć jakąś maszynę a drugi jest człowiekiem krzywdzącym dzieci...
mistrzu.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości