|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
witam się w tak zimny i śnieżny dzień. ja już po zajęciach w szkole, wszystko zaliczone i przede mną ostatni semestr nauki
|
|
|
|
|
#3782 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przydały by się te związki partnerskie. A niedługo do urzędu idziemy, TŻ dziecko uznać musi żeby po porodzie mógł sam załatwiać sprawy papierkowe.Cytat:
We wtorek wizyta, mam nadzieję że gin nie opierniczy za cukierki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam, może moje prasowanko komuś podrzucę A tak przy okazji poproszę o sprawdzony kremik na rozstępy bo właśnie na biuście odkryłam 2 szramki. Smarowanie oliwką nie pomogło A może macie sprawdzone firmy staników dla mam które dobrze trzymają wszystko?
|
|
|
#3783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Yyyy jak to? To się idzie załatwiać takie rzeczy przed porodem jeśli się nie ma ślubu? Wydawało mi się, że po narodzinach idzie Tż z aktem urodzenia i wtedy bez problemu wszystko załatwia. A mnie ciąża nie kojarzy się z radosnym okresem. Najpierw nudności, potem kolki wątrobowe, wykrycie piasku w woreczku. Potem cukrzyca. Do piasku dieta, do cukrów dieta. Nie muszę dodawać, że jedna wyklucza drugą praktycznie. Tu pszenne pieczywo tam zakaz, tu ogórki kiszone, kapusta tam zakaz i można tak wymieniać bez końca. No ale póki co dobro Sadzonki ważniejsze więc olewam piasek. Mam nadzieję, że się nie przekręcę chociaż ostatnio zaczęła mnie kłuć prawa nerka. I nie wiem czy to dzieć, czy piasek się odzywa A żeby było mało odezwał się ząbek do wyrwania z którym chciałam poczekać na "po porodzie". No nic, jakoś to będzie .... chyba ![]() A ogólnie u mnie do d... Cukry na czczo i po śniadaniu robią co chcą. Starałam się dzielić te śniadanka jak mówiłyście i nic. 5 lutego wizyta więc zobaczymy. W każdym razie jedyną pociechą jest to, że Wam nie świrują. Miło się czyta takie dobre wieści. |
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
heh dowiedziałam się też, że w konkubinacie nie ma tzw. "opieki" ![]() jakie wartości????? kombinowałaś z ostatnim posiłkiem?
|
|
|
|
#3785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj nie wiem, ja kupiłam używaną za 40zł 3 lata temu
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do piłki to polecam, mi w dniu porodu się przydała, bo sobie na niej poćwiczyłam, bo nie chciałam jechać do szpitala i przyśpieszyło poród noo Cytat:
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Do USC idziemy, TŻ podpisuje że to jego dziecko i uznaje. A później jak ja w szpitalu z małym jestem to on może dziecko zarejestrować, zameldować, z lekarzami załatwiać itd. Ma uprawnienia ojca tyle że bez ślubu. A z tą "opieką" to chodzi ci o tą opiekę nad matką po porodzie 2 tyg? Bo bez ślubu można, tylko lekarza musisz mieć który to wypisuje w szpitalu i go przypilnować żeby wypisał. Bo to jest urlop opieka nad dzieckiem, a jak uznał dziecko za swoje to urlop też się należy.
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie być sam na sam z maluszkiem na początku...
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radio MAryja mogę posłucha jedynie dla rozrywki,szczególnie jak kiedyś były porady siostry Leonilli ;p http://www.youtube.com/watch?v=1OkNT0cAox4 http://www.youtube.com/watch?v=ayNnNJhcb5c Ja odwiozłam tżta do pracy i pojechałam do mamy na obiad, bo ona tez sama, bo tata w pracy...Objadłam sie jak bąk i jeszcze wałówke do domu przywiozłam...A teraz błogie lenistwo! Dziewczyny słyszałyście o tych pieluchach? http://www.pieluszkarnia.pl/product-...0-g-4-pak.html Mama znalazła linka i mówi, ze wszyscy zachwalaja i, że lesze niż tetra i służa jako podkłady, lekki kocyk czy nawet ręcznik...Ciekawa jestem opinii z pierwszej reki, a nie tylko z neta. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-01-27 o 17:15 Powód: dopiski |
|
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wow to nie wiedziałam, że tak trzeba zrobić. Jednak warto czytać forum Musze to też w takim razie z Tż załatwić.na czczo 92, 94, 99, a dzisiaj rekord 106 ![]() Jem kanapkę z wędliną, ogórkiem, pomidorem bądź wędzona rybą. O 23-ciej. |
||
|
|
|
|
#3790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest to obowiązkowe ale lepiej załatwić przed porodem. My idziemy w tym tyg do USC to załatwić.
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo serek wiejski? na każdą coś innego działa... dla mnie zawsze jest zagadką czy po obiedzie i II śniadaniu będzie OK. niby jem podobnie (a nawet to samo) a czasem wywala... heh... muszę też to zrobić.
|
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Oldzinx dzięki za info
) bezcenne jak się okazało ![]() Cytat:
.... okej spróbuje tak dzisiaj. Nic nie mam do stracenia .. jedynie mogę zyskać trzeci miesiąc wolny od insuliny P.S. Jednak się potwierdza, że im bardziej ciąża zaawansowana to cukry bardziej szaleją, bo do tej pory nie miałam z nimi aż takich problemów. |
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
co to to nie, ja nie chcę być pierwsza
Dragusia Liwka Leonikowa Ja mam kartę, dopiero założyłam 3% na razie mam, ale jak więcej zakupów się robi to rośnie i wzrasta do 10% więc w miarę ok. nie nie nie ja 4 mówię wam piękny domek!! Cytat:
We wtorek mam wizytę także dowiemy się jak tam moje przygotowania
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko,że po śniadaniu wypiłam małą inkę z mlekiem, myślicie, że to ona zawiniła, wiem, że lepiej już wypić normalna kawę i po śniadaniu nie pić jeszcze mleka, ale myślałam,że skoro na czczo mam tak mało, to nic nie będzie (na śniadanie zjadłam 2 kromeczki 70g chleba razowego + polędwica z kurczaka + pomidor).
|
|
|
#3795 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak po cichu to myślałam, czy we wrześniu nie jechać z Młodym nad morze (miałby wtedy 5,5-6m-cy). Mąż póki co nie chce o tym słyszeć bo przeraża go wizja tak dalekiej podróży z małym dzieckiem (w ogóle z dzieckiem), ale myślę, że jak się urodzi i oboje się z nim oswoimy, to będzie nam łatwiej cokolwiek planować. a we wrześniu spokojnie można na ostatnią chwilę coś zarezerwować nad morzem.Cytat:
__________ od rana jakoś kiepsko się czuję. boli mnie żołądek(?), głowa, jest mi niedobrze, kręci mi się w głowie, jakoś tak dziwnie. w sumie poza obiadem u teściów cały dzień leżę/śpię. i zamiast prasować i przekładać rzeczy do nowej szafy parzę sobie miętę. |
||||
|
|
|
|
#3796 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za mgrCo do proszków/płynów przeszłam kilka sklepów i doszłam do wniosku że zakupię Dzidziusia, tanio wychodzi i podobno jest dość wydajny. Koleżanka mi poleciła, że nie ma sensu przepłacać, a jak będzie w praktyce to się okaże w tym tyg, bo planuję rozpocząć wielkie pranie ![]() Cytat:
U tego sprzedjącego kupiłam http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22484608 na allegro go wypatrzyłam, a że ma dobre ceny, dogadałam się z nim przez tel i opłacało się jechać. Cytat:
A co do Chorwacji to podobnie jak my, też we wrześniu planujemy się tam wybrać ![]() ![]() ja właśnie spojrzałam na swoje babystrology i co widzę 33 dni to go!!!! ałaaaaaa ![]() Cytat:
no to Folorek będzie miał bogatą garderobę ![]() Cytat:
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mnie pocieszyłaś ![]() hehe Dragusia 5 Strippi 4 Liwka 3 Leonikowa 1 Cytat:
jem max. 50 g chleba (bo inaczej kosmos), no i ta Inka (generalnie odradzana w cukrzycy ) + mleko....ale ładny cukier na czczo
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna fura...Lubier turkusowy i niebieski kolor |
|
|
|
|
|
#3799 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki!
Cytat:
hehe nie narzekam bo nie zwaracam już na nie uwagi są to są! ciąża już prawie donoszona więc już tak nie panikuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rozumiem Twoją radość![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3800 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! duży Florek ciekawe jak Michał, we wtorek się dowiem Cytat:
Cytat:
![]() to podobnie do mojego, w 32 tygodniu 2kg brawo za cukier!! Cytat:
ja poproszę o dalsze miejsca, bo u nas świńska grypa jeszcze :/ Cytat:
biedna psinka Cytat:
cały czas w sobotę myślałam o tej dziewczynie. Cytat:
Cytat:
Puchnięcie normalne pod koniec ciąży :/ Mi też puchną i dłonie również. Z Julią miałam to samo.
|
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze tak byc
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziewczyny ja poległam od wczoraj a właściwie od piątku umieram choróbsko mnie dopadło. W pracy remont tak więc co chwile wietrzymy w piątek ogrzewanie przerabiali i mi jakoś zimno było bo już w czwartek opryszczka mnei wywaliła i od piątku taka osłabiona się czułam. Gorączka delikatna ale nie mam siły śluzówka mimo ciągłego nawilżania sucha dziś w nocy spać nie szło przez ból gardła i ciągle śpię teraz tż wołał mnie na wiadomości tak więc na chwilę zerkam do komputera. achna79 może tż iść po porodzie ale ty w ciągu bodajże dwóch tygodni musisz udać się do urzędu i potwierdzić jego ojcostwo. Więc lepiej przed porodem udać się do urząd i ty potwierdzasz przed urzędnikiem, że tż jest ojcem a on że się zgadza czy jakoś tak. |
|
|
|
|
#3803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
oldzinx spóźnione
za obronę !Cytat:
Cytat:
Cytat:
70 g to sporo WW - więc ciężko dla naszych zepsutych trzustek do zniesienia, inna sprawa, że 150 to naprawdę spore przekroczenie więc nie szukałabym przyczyny tylko w mleku od inki.
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2013-01-27 o 19:15 Powód: ort |
|||
|
|
|
|
#3804 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh ciekawe jak się z tym czują :/ Cytat:
wielkie brawa dla szwagra! Cytat:
rosną nam charakterki ![]() My rozbieraliśmy w środę, bo już się sypała. Cytat:
dzięki udała się Cytat:
No właśnie boję się, że już będzie ponad 3 kg
|
|
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nawet testowałam wersję ze szklanką mleka na noc, za pierwszym razem się ucieszyłam... bo rano 80... ale na drugi dzień pokusiłam się o mierzenie godzinę po tej szklance mleka - 140 oj to już chyba wolę mieć rano - 92 stwierdziłam i olałam mleczko na noc
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
heh... właśnie zjadłam kolację
owsianka na mleku (pół szklanki) z 4 morelami suszonymi - eksperyment, jeszcze tak nie jadłam... mam nadzieję, że nie wywali...ja piję kefir/zsiadłe mleko na tę drugą kolację. rano ok. 85. a jak zjem tekturę z wędliną i pół szklanki coli ligh - 70 ![]() ale ja się boję mierzyć dwie godziny po....
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klementyna1 ja już kiedyś pisałam że kupiłam pieluszki muślinowe są delikatniejsze i mięciutkie w porównaniu do tetrowych tylko że i cenowo są troszkę droższe ja kupiłam takie 50x50, podobają mi się zobaczymy jak tam w użytkowaniu. Choć bardzo dużo moich znajomych w ogóle przy dzieciach nie miały pieluszek tetrowych ani innych i też dały radę ![]() Ja póki co mam 5 i ewentualnie się zastanowię czy jeszcze jednej paczki nie kupić w razie czego można szybko wyprać i wysuszyć czyli max 3 godzinki i mam suche. |
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3809 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a terminem to ty się tak nie przejmuj bo dzidzia wyjdzie kiedy będzie chciała i ma w nosie twojego gina, moja młoda wyszła 5 dni po terminie więc dodając 2 tygodnie przed wyznaczona datą to ja 3 tygodnie na nią czekałam dzień w dzień i jeszcze wszyscy wokół:to ty jeszcze nie urodziłaś?Cytat:
Cytat:
a u mnie wszyscy chorzy,hahaha wiem że to brzydko z czyjegoś nieszczęścia sie cieszyć ale chociaz mi nie jest zal ze ja siedze w domu a oni na stoku ![]() ooo nawet powód edycji wpisałaś
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja tak wcześnie nie piłam mleka tylko zgodnie z tymi chorymi radami po 22.. heh no ale było minęło. klementyna a odnośnie tego linka, to ja mam takie spadkowe i nie mają one żadych innych właściwości niż zwykłe tetrowe, poza tym że są bardziej ekologiczne - właśnie bez chloru i innych dziwactw którym je tak wybielają - żeby były takie śliczne i ładne, ale tym są traktowane wszystkie tkaniny które wyglądają śnieżno biało - naturalny kolor bez tego to kolor właśnie taki, taki lniany... , ale ponieważ i tak barwniki są w wózku, foteliku , nowych ciuchach i wd mnie nie do uniknięcia - ja bym się nie napinała - bo spory wydatek a zysk marny, chyba że ktoś już kompletuje taką eko wyprawkę od a do z, no ale wiadomo - spore koszty.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

za obronę 

A może macie sprawdzone firmy staników dla mam które dobrze trzymają wszystko?
A żeby było mało odezwał się ząbek do wyrwania z którym chciałam poczekać na "po porodzie". No nic, jakoś to będzie .... chyba 

I w załączeniu Gucio w swoim domku
, i spadam na zwolnienie, bo już coraz mniej daję radę na takich obrotach.