Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 16:05   #2851
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Mnie też to dziwi, szczególnie, że jeden się wciska żeby poruszyć jakąś maszynę a drugi jest człowiekiem krzywdzącym dzieci...
Rozumiem, że komuś moze się nie podobać określenie "pedał", ale jeszcze większą wagę ma chyba uważanie go za zwyrodnialca molestującego dzieci....

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-27 o 16:06
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 16:08   #2852
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
mistrzu.
Do usług, madame.

ciri
, nie wiem. Ale jak spotkam jakiegoś pedała to na pewno go o to zapytam.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 16:15   #2853
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Zapytaj, zapytaj.

No nie wiem, jednak z dwojga złego wolę być nazwana "burakiem" niż, powiedzmy, "gwałcicielem". Szczególnie, że z tym drugim nie mam nic wspólnego.

Ja wiem, że to i to się zaczyna na "pe", ale jednak chodzi o coś zupełnie innego i wypadałoby nie okazywać aż takiej ignorancji. Biologia nie skorelowała pociągu do osób tej samej płci z pociągiem do dzieci.

Stary 2013-01-27, 16:29   #2854
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Znalazłam jakiś serial "Potęga miłości" i bohaterką była Andrea. Ale to nie to
W każdym razie było. Albo sobie za dużo dopowiadam? No nic, przebiegam przez jakieś forum z telenowelami, więc zaraz będę miała w małym palcu wszystkie tytuły, a może i sama machnę jakiś scenariusz
Bardzo podoba mi sie imie Andrea (jako meskie)...tylko problem z im jest taki, ze w niektorych krajach to imie damskie a w innych meskie....i tak np. u mnie w pracy mielismy kolege Andrea i kolezanke Andrea...

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2013-01-27 o 16:31
paulinka1128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 16:43   #2855
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że komuś moze się nie podobać określenie "pedał", ale jeszcze większą wagę ma chyba uważanie go za zwyrodnialca molestującego dzieci....
Pedał jest w rowerze tudzież samochodzie, nawet niejeden jeśli Cię to zadowala

Ci sami ludzie uważający "pedała" za pedofila uważają również "geja" za pedofila. To nie jest kwestia nazwy, więc miło byłoby jednak używać tej nienacechowanej negatywnie - to tak ogólnie.
A co do samego faktu, to się zgadzam. To samo z księżmi, męskimi nianiami i innymi grupami regularnie zbiorowo oskarżanymi o pedofilię.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-01-27 o 16:45
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 16:50   #2856
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Pedał jest w rowerze tudzież samochodzie, nawet niejeden jeśli Cię to zadowala

Ci sami ludzie uważający "pedała" za pedofila uważają również "geja" za pedofila. To nie jest kwestia nazwy, więc miło byłoby jednak używać tej nienacechowanej negatywnie - to tak ogólnie.
Moim zdaniem jednak często wynika to z podobieństwa w nazwie,dlatego jej użyłam.

Aż mi się przypomniało jak zostałam kiedyś zjechana za nazwanie Afroamerykanina czarnym. I nie, nie przez Murzyna.

Stary 2013-01-27, 17:02   #2857
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Moim zdaniem jednak często wynika to z podobieństwa w nazwie,dlatego jej użyłam.

Aż mi się przypomniało jak zostałam kiedyś zjechana za nazwanie Afroamerykanina czarnym. I nie, nie przez Murzyna.
Ciekawe czy ten człowiek był Amerykaninem...
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 17:03   #2858
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie dziwi. Powiesz czarny albo Cygan i zaraz jesteś rasistką. Za to białas nikogo nie razi...

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Znam Faustynę! Córka sąsiadów się tak nazywa
Ogólnie moja miejscowość zaczęła gustować w jakiś dziwnych imionach. Ja byłam pierwszą Andreą, mam koleżankę Deborę, moja mama też była pierwszą o imieniu Marcelina, a teraz już jakieś Faustyny, Dżasminy, Żakliny, Reginy i inne Idy, Igi i Pryscylle.
Autumn Witch (nazwa nawet pasuje do tego ) ja kolorów nawet nie próbowałam, bo wiem, że pokazać bym się nie mogła ludziom
Pisane: Pryscylla?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 17:04   #2859
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ciekawe czy ten człowiek był Amerykaninem...
Ten o którym się wypowiadałam? Raczej tak. Ten, z którym gadałam, nie.

Stary 2013-01-27, 17:05   #2860
anlejka
Zakorzenienie

Darkoz no właśnie nie jestem pewna czy przez dwa L
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 17:07   #2861
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
To mnie dziwi. Powiesz czarny albo Cygan i zaraz jesteś rasistką. Za to białas nikogo nie razi...
Ja tam jestem niedelikatna i mnie mało rzeczy razi

Stary 2013-01-27, 17:24   #2862
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry argument… Za zlikwidowaniem prawa w ogóle. Niech każdy postępuje zgodnie z jego sumieniem, i tyle
Prawo jest ustanowione dla społeczeństwa, żeby mogło ono funkcjonować. Aborcją w żaden sposób nie wpływam NA INNYCH ludzi, jedynie na siebie.
Jeżeli ktoś kradnie - jest to szkoda społeczna, więc musi zostać ukarany. Ja aborcją nikogo nie krzywdzę - jestem niewierząca i dla mnie w pierwszych tygodniach można pozbyć się płodu.

Aborcji nie ma, a ludzie się dziwią, czemu znajdują się takie matki, które wyrzucają dziecko na śmietnik/zostawiają na mrozie/kiszą w beczce/spalają w piecu/rzucają o próg.
Jeżeli kobieta robi takie rzeczy, to znaczy, że nie nadaje się do macierzyństwa i pewnie sama zdaje sobie z tego sprawę, więc o wiele lepszym rozwiązaniem byłoby zezwolenie na aborcję.

Cytat:
Mnie też wiele rzeczy bezpośrednio nie dotyczy, a sprzeciwiam im się (w różny sposób), bo są niezgodne z moimi poglądami.
Różnica jest taka, że Ty wyrażasz swoją opinię, możesz powiedzieć, że homoseksualizm jest zły, tylko że swoimi poglądami nie wpływasz na życie innych osób, nie zabraniasz im niczego.
Ciebie coś razi - możesz na to nie patrzeć, możesz nie utrzymywać kontaktu z takimi osobami - tylko dlaczego od razu im czegokolwiek zabraniać i traktować ich jako ludzi gorszych kategorii?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 17:27   #2863
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Darkoz no właśnie nie jestem pewna czy przez dwa L
A takie piękne imię w oryginale...
Cytat:
Ja tam jestem niedelikatna i mnie mało rzeczy razi
Ja tak samo, lubię też niektóre żarciki na temat kolorów skóry (i o żydach ), co nie oznacza, że jestem rasistką.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:04   #2864
smerfetk_a
Żona Gargamel

bowszystkotoiluzjajest po przeczytaniu Twoich dwóch ostatnich postów widzę, że mamy baaardzo podobny światopogląd Chyba dosyć nietypowy zresztą

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:53   #2865
Linaewen
Zakorzenienie

Zdziwił mnie kolega dzisiaj. Nie dość, że przy rozmowie o terenach objętych ochroną, wyskoczył z dyskusją o tym, dlaczego rolnicy TRACĄ na dopłatach [bo mają TYLKO 200zł więcej, tylko tyle, czyli w sumie tylko 1200zł za hektar, a mogliby tam niewiadomoco hodować]. Przeżywał te dopłaty po kilkanaście razy, rzucając cenami, kwotami i czynnościami, bo on ma TYLKO 200 zł więcej, a przecież zainwestował z grunt 200.000 zł, a tu tylko 200... Szkoda tylko, że jakoś ja nie dostaję żadnych dopłat, a muszę jego żalów wysłuchiwać. Jak już go uspokoiliśmy z kwestią dopłat to wsiadł na ekologów i kornika, który jakiś tam las wyniszczył. I kłócił się,ciągle z tymi samymi argumentami dobre pół godziny. Więc było jasne, że później skończymy zajęcia [a zaczęliśmy półtorej godziny wcześniej]. Po czym jak skończył, posiedział chwilę i po prostu wyszedł o godzinie, o której się miały skończyć zajęcia, a myśmy siedzieli i nadrabiali...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:54   #2866
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Dziwi mnie i denerwuje, że niektórzy mylą pedała z pedofilem... W dodatku nie trafiają do nich żadne tłumaczenia.
Albo pedała z pederastą -.-
Już pomijam używanie tak obraxliwych określeń, ale używanie słów, których znaczenie się nie zna mnie dziwi.

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
bowszystkotoiluzjajest po przeczytaniu Twoich dwóch ostatnich postów widzę, że mamy baaardzo podobny światopogląd Chyba dosyć nietypowy zresztą
Aj tam, ja tak myślę i mam znajomych, którzy tak myslą, wcale nie tak mało

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A takie piękne imię w oryginale...

Ja tak samo, lubię też niektóre żarciki na temat kolorów skóry (i o żydach ), co nie oznacza, że jestem rasistką.
Ja tak samo I notorycznie żartuję z kumplem na temat jego orientacji:
On: Mój rower ma trzy pedały.
Ja:?
On: No, dwa swoje i mnie
Albo przychodzę do niego na kawę i drzwi otwiera mi jego oburzony chlopak i oznajmia: X nie jest gejem!
Ja: Co???
On: Ty widziałaś jaką on sobie kupił koszulę?!
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 20:08   #2867
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

bowszystkotoiluzjajest - zgadzam się z Tobą. Już wolę, żeby totalnie nieodpowiedzialni ludzie, niechcący mieć dzieci, albo będący zbyt głupi na to, usunęli ciążę, niż tym dzieckiem walili o ścianę albo wyrzucili na śmietnik .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 20:10   #2868
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Aj tam, ja tak myślę i mam znajomych, którzy tak myslą, wcale nie tak mało
no to spoko

A tak odnośnie tego, jak myślą ludzie - przypomniało mi się cos Kilka miesięcy temu w moim mieście była mowa o tym, żeby zlikwidować straż miejską, bo łoży się na nich pieniądze, a ich kompetencje pokrywają się z policją. Szczerze powiedziawszy, nie zainteresowałam się tą sprawą, ale zapamiętałam jeden argument przeciw temu, jaki podała moja koleżanka - nie powinno się usunąć straży miejskiej, bo przez to ludzie tam pracujący stracą pracę. No hejże... Racja, jakbym tam pracowała, to nie w smak by mi była utrata pracy i z pewnością nie głosowałabym za, no ale...chyba należy spojrzeć na to jednak z perspektywy miasta, a nie pojedynczego obywatela. Czy co, mamy ciągnąć straż miejską, chociaż nie przynosi ona najmniejszego pożytku, bo przecież jak ją usuniemy to ludzie stracą pracę? W taki sposób dojdziemy do absurdu i nie będzie można wprowadzać żadnych zmian, bo przecież każda zmiana może nie zadowalać pojedynczego człowieka. Jak Biedronka na jakimś osiedlu nie miałaby zysku, bo ludzie chodziliby do Carrefoura, to co, dalej nic nie zmieniać, niech se stoi, bo przecież pani Krysia przez to straci pracę? Pani Krysia może otrzymać odprawę, a w CV wpisze sobie Biedronkę i pójdzie pracować gdzieś indziej. Nikt nie mówi, że człowiek ma mieć jedną pracę na całe życie.

Cytat:
hahah dobre, lubię jak ktoś ma taki dystans do siebie
Stary 2013-01-27, 20:20   #2869
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi pogląd, że jak praca, to jedna, na całe życie. Może kiedyś tak było, ale dzisiaj czasy są zupełnie inne. To, że się np. jest księgową, wcale nie znaczy, że się nią będzie x lat. Dzisiaj można być księgową a za jakiś czas np. charakteryzatorką w teatrze, bo etat księgowej przestał mieć racji bytu i nigdzie indziej nie potrzebują księgowej .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 20:23   #2870
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Zapłodniona komórka to już ciąża a jednym z działań tabletki po jest niedopuszczenie do zagnieżdzenia sie zapłodnionej komórki.
Od katolików mnie prosze nie wyzywać!!
tylko dlatego ze znam róznicę miedzy tabletką anty a po.
Według niektórych źródeł zwykłe tabletki antykoncepcyjne mogą mieć dokładnie takie samo działanie, jak tabletki PO, czyli mogą utrudnić zagnieżdżenie się zapłodnionej komórki jajowej (pomijam tutaj w ogóle kwestię wiarygodności różnych źródeł).
Zresztą, zwykłe tabletki stosuje się czasem jako antykoncepcję postkoitalną, tzw. metoda yuzpe.

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Prawo jest ustanowione dla społeczeństwa, żeby mogło ono funkcjonować. Aborcją w żaden sposób nie wpływam NA INNYCH ludzi, jedynie na siebie.
Pod warunkiem, że nie uznamy płodu czy zarodka za człowieka.

No i też, jeśli uznamy, że dopuszczalne jest wszystko, co nie krzywdzi innych ludzi, to tym samym uznamy, że dopuszczalne jest krzywdzenie zwierząt.
Stanowczo protestuję przeciwko takiemu podejściu.

Cytat:
Ciebie coś razi - możesz na to nie patrzeć, możesz nie utrzymywać kontaktu z takimi osobami - tylko dlaczego od razu im czegokolwiek zabraniać i traktować ich jako ludzi gorszych kategorii?
Owszem, można w takiej sytuacji olać to, że inni robią niezgodnie z naszą moralnością, a można też próbować w ten czy w inny sposób nakłonić ich do działania zgodnego z naszym sumieniem.
Powiedziałabym nawet, że reakcja numer dwa jest o wiele bardziej typowa w przypadku kwestii, na której nam bardzo zależy.
Inna sprawa, że wszyscy w różnimy się, więc wszyscy musimy iść nawet w ważnych dla nas kwestiach na ustępstwa, żeby w ogóle móc funkcjonować jako społeczeństwo.

No i też ogólnie zadziwia mnie ludzka niechęć do osób homoseksualnych czy do samego homoseksualizmu.
Stary 2013-01-27, 20:49   #2871
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
No i też, jeśli uznamy, że dopuszczalne jest wszystko, co nie krzywdzi innych ludzi, to tym samym uznamy, że dopuszczalne jest krzywdzenie zwierząt.
Stanowczo protestuję przeciwko takiemu podejściu.
Również nie jestem za krzywdzeniem zwierząt, więc rozszerzyłabym to na nie krzywdź innych istot. A odnośnie ludzi - nie ograniczaj czyjejś wolności, jeżeli nie koliduje ona z twoją wolnością (czyli jak mówię, aborcja wpływa na mnie, a nie na innych ludzi. Z kolei kradzież wpływa na okradanego).

Cytat:
Owszem, można w takiej sytuacji olać to, że inni robią niezgodnie z naszą moralnością, a można też próbować w ten czy w inny sposób nakłonić ich do działania zgodnego z naszym sumieniem.
Nakłonić nie równa się zmusić Nakłaniać można metodą perswazji, poprzez artykuły, dyskusje itd. A wprowadzenie ustawy przeciwaborcyjnej podyktowane jest jedynie sumieniem określonej grupy osób (posłów, ktorzy za tym głosowali) ale nie jest to jedyna własciwa moralność (są kraje, gdzie aborcja jest legalna - czy to oznacza, że ci ludzie są zerami moralnymi i będą smażyć się w piekle?).

Z kolei niezatwierdzenia ustawy o związkach partnerskich zupełnie nie rozumiem, z racji tego, że tu na dalszy plan odsunięto pary heteroseksualne, które stanowią większość społeczeństwa, a skupiono się na homoseksualistach, którzy przecież siebie nie zmienią..
To tak jakby nam, hetero, ktoś nagle kazał zmienić orientację. Postępować wbrew sobie? Nie, dzięki. Nie wierzę, że ludzie w sejmie są aż tak ograniczeni, że myślą, że jak nie zezwolą na związki partnerskie, to homoseksualistów nagle będzie mniej. Przecież nic się nie zmieni, oni dalej będą - tylko że będą mieli utrudnione życie.

Cytat:
No i też ogólnie zadziwia mnie ludzka niechęć do osób homoseksualnych czy do samego homoseksualizmu.
A przecież wystarczy zwykła tolerancja.
Stary 2013-01-27, 21:24   #2872
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że na Wizazu bardzo typowy

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość

Albo przychodzę do niego na kawę i drzwi otwiera mi jego oburzony chlopak i oznajmia: X nie jest gejem!
Ja: Co???
On: Ty widziałaś jaką on sobie kupił koszulę?!
Lubię ludzi, którzy mają dystans do siebie.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Mnie dziwi pogląd, że jak praca, to jedna, na całe życie. Może kiedyś tak było, ale dzisiaj czasy są zupełnie inne. To, że się np. jest księgową, wcale nie znaczy, że się nią będzie x lat. Dzisiaj można być księgową a za jakiś czas np. charakteryzatorką w teatrze, bo etat księgowej przestał mieć racji bytu i nigdzie indziej nie potrzebują księgowej .
Co nie znaczy, że taki człowiek, który straci pracę, ma się nie czuć rozgoryczony. Zwłaszcza w polskich warunkach, gdzie znalezienie kolejnej, albo równie dobrze płatnej jest wyjątkowo utrudnione.
Jakbym pracowała w jakimś zakładzie 20 lat i by mnie zwolnili to bym się pewnie załamała.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Również nie jestem za krzywdzeniem zwierząt, więc rozszerzyłabym to na nie krzywdź innych istot. A odnośnie ludzi - nie ograniczaj czyjejś wolności, jeżeli nie koliduje ona z twoją wolnością (czyli jak mówię, aborcja wpływa na mnie, a nie na innych ludzi. Z kolei kradzież wpływa na okradanego).
Dla niektórych człowiek jest od poczęcia. I od poczęcia ma takie samo prawo do życia jak dorosły człowiek, jak ta, która go nosi w macicy. I jeśli ta osoba tak uważa, to dla mnie jest oczywiste i logiczne, że nie będzie przyzwalać na aborcję, bo to tak, jakby przyzwalał innym na zabicie dorosłego człowieka.
To nie jest mój pogląd, prezentuję tylko jak myślą prolifowcy(nie wszyscy, bo niektórzy to po prostu nie myślą). Chodzi o to, że argumenty są po obu stronach, a ten wątek to nie miejsce na tego typu rozważania.

Stary 2013-01-27, 22:31   #2873
Hedzia Modzia
BAN stały

Tęsknił ktoś za mną?
Hedzia Modzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 22:37   #2874
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Hedzia Modzia Pokaż wiadomość
Tęsknił ktoś za mną?
No pewnie

Stary 2013-01-27, 22:44   #2875
Hedzia Modzia
BAN stały

Cytat:
No pewnie
Jak widać, z Górą nie można się dogadać. Ba, oni od prawie miesiąca nie odpowiadają na moje maile. Człowiek chce grzecznie, po dorosłemu się dogadać, wyjaśnić i się nie da. Ja podziękuję za takich adminów. Nawet specjalnie nie zakładałam klona aż do przedwczoraj. Weszłam tutaj tylko by wam przekazać, że moja sprawa została olana. Na to konto już nie wejdę. Zrobię sobie inne (z innym ip ];->) na którym będę się kryła z tożsamością. Jak ktoś ciekawy co tam u kolczastej słychać to możecie napisać u mnie na blogu w komentarzach. Chętnie poplotkuję z wizażankami ^^ http://jezowe-skarby.blogspot.com/
Hedzia Modzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:09   #2876
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Siema Miodzio. Szkoda, że nie udało się dogadać A raczej, że Cię olano

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:16   #2877
cholernarejestracja
Copyraptor

Dziwią mnie ludzie, którzy wymyślają takie rzeczy przepraszam, że nazwa zamazana, ale mam na blogu ten obrazek jako zagadkę "zgadnij co to"

zagadka1.jpg
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:30   #2878
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

ojej, czy to jakiś gadżet z sekszopu?! straszny! co to w ogóle jest?
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:41   #2879
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
ojej, czy to jakiś gadżet z sekszopu?! straszny! co to w ogóle jest?
Nie, to zwykła rzecz z supermarketu real...chcę trochę zagadkę na blogu pociągnąć, ale jak Ci bardzo zależy i nie napiszesz pod postem, to napiszę Ci na PW
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:50   #2880
Nefrytka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja myślę, że ta niechęć bierze się z niewiedzy.
Nefrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości