|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Rozumiem, że komuś moze się nie podobać określenie "pedał", ale jeszcze większą wagę ma chyba uważanie go za zwyrodnialca molestującego dzieci....
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-01-27 o 16:06 |
|
|
|
#2852 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Zapytaj, zapytaj.
No nie wiem, jednak z dwojga złego wolę być nazwana "burakiem" niż, powiedzmy, "gwałcicielem". Szczególnie, że z tym drugim nie mam nic wspólnego. Ja wiem, że to i to się zaczyna na "pe", ale jednak chodzi o coś zupełnie innego i wypadałoby nie okazywać aż takiej ignorancji. Biologia nie skorelowała pociągu do osób tej samej płci z pociągiem do dzieci.
|
#2854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2013-01-27 o 16:31 |
|
|
|
|
#2855 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Ci sami ludzie uważający "pedała" za pedofila uważają również "geja" za pedofila. To nie jest kwestia nazwy, więc miło byłoby jednak używać tej nienacechowanej negatywnie - to tak ogólnie. A co do samego faktu, to się zgadzam. To samo z księżmi, męskimi nianiami i innymi grupami regularnie zbiorowo oskarżanymi o pedofilię.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-01-27 o 16:45 |
||
|
|
|
#2856 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Aż mi się przypomniało jak zostałam kiedyś zjechana za nazwanie Afroamerykanina czarnym
|
|
#2857 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
|
#2859 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ten o którym się wypowiadałam? Raczej tak. Ten, z którym gadałam, nie.
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Darkoz no właśnie nie jestem pewna czy przez dwa L
|
|
|
|
#2861 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli ktoś kradnie - jest to szkoda społeczna, więc musi zostać ukarany. Ja aborcją nikogo nie krzywdzę - jestem niewierząca i dla mnie w pierwszych tygodniach można pozbyć się płodu. Aborcji nie ma, a ludzie się dziwią, czemu znajdują się takie matki, które wyrzucają dziecko na śmietnik/zostawiają na mrozie/kiszą w beczce/spalają w piecu/rzucają o próg. Jeżeli kobieta robi takie rzeczy, to znaczy, że nie nadaje się do macierzyństwa i pewnie sama zdaje sobie z tego sprawę, więc o wiele lepszym rozwiązaniem byłoby zezwolenie na aborcję. Cytat:
Ciebie coś razi - możesz na to nie patrzeć, możesz nie utrzymywać kontaktu z takimi osobami - tylko dlaczego od razu im czegokolwiek zabraniać i traktować ich jako ludzi gorszych kategorii? |
||
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
A takie piękne imię w oryginale...Ja tak samo, lubię też niektóre żarciki na temat kolorów skóry (i o żydach ), co nie oznacza, że jestem rasistką.
|
#2864 |
|
Żona Gargamel
|
bowszystkotoiluzjajest po przeczytaniu Twoich dwóch ostatnich postów widzę, że mamy baaardzo podobny światopogląd
Chyba dosyć nietypowy zresztą
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwił mnie kolega dzisiaj. Nie dość, że przy rozmowie o terenach objętych ochroną, wyskoczył z dyskusją o tym, dlaczego rolnicy TRACĄ na dopłatach [bo mają TYLKO 200zł więcej, tylko tyle, czyli w sumie tylko 1200zł za hektar, a mogliby tam niewiadomoco hodować]. Przeżywał te dopłaty po kilkanaście razy, rzucając cenami, kwotami i czynnościami, bo on ma TYLKO 200 zł więcej, a przecież zainwestował z grunt 200.000 zł, a tu tylko 200... Szkoda tylko, że jakoś ja nie dostaję żadnych dopłat, a muszę jego żalów wysłuchiwać. Jak już go uspokoiliśmy z kwestią dopłat to wsiadł na ekologów i kornika, który jakiś tam las wyniszczył. I kłócił się,ciągle z tymi samymi argumentami dobre pół godziny. Więc było jasne, że później skończymy zajęcia [a zaczęliśmy półtorej godziny wcześniej]. Po czym jak skończył, posiedział chwilę i po prostu wyszedł o godzinie, o której się miały skończyć zajęcia, a myśmy siedzieli i nadrabiali...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2866 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już pomijam używanie tak obraxliwych określeń, ale używanie słów, których znaczenie się nie zna mnie dziwi. Cytat:
![]() Cytat:
I notorycznie żartuję z kumplem na temat jego orientacji:On: Mój rower ma trzy pedały. Ja:? On: No, dwa swoje i mnie ![]() Albo przychodzę do niego na kawę i drzwi otwiera mi jego oburzony chlopak i oznajmia: X nie jest gejem! Ja: Co??? On: Ty widziałaś jaką on sobie kupił koszulę?! |
|||
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
bowszystkotoiluzjajest - zgadzam się z Tobą. Już wolę, żeby totalnie nieodpowiedzialni ludzie, niechcący mieć dzieci, albo będący zbyt głupi na to, usunęli ciążę, niż tym dzieckiem walili o ścianę albo wyrzucili na śmietnik
.
|
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak odnośnie tego, jak myślą ludzie - przypomniało mi się cos Kilka miesięcy temu w moim mieście była mowa o tym, żeby zlikwidować straż miejską, bo łoży się na nich pieniądze, a ich kompetencje pokrywają się z policją. Szczerze powiedziawszy, nie zainteresowałam się tą sprawą, ale zapamiętałam jeden argument przeciw temu, jaki podała moja koleżanka - nie powinno się usunąć straży miejskiej, bo przez to ludzie tam pracujący stracą pracę. No hejże... Racja, jakbym tam pracowała, to nie w smak by mi była utrata pracy i z pewnością nie głosowałabym za, no ale...chyba należy spojrzeć na to jednak z perspektywy miasta, a nie pojedynczego obywatela. Czy co, mamy ciągnąć straż miejską, chociaż nie przynosi ona najmniejszego pożytku, bo przecież jak ją usuniemy to ludzie stracą pracę? W taki sposób dojdziemy do absurdu i nie będzie można wprowadzać żadnych zmian, bo przecież każda zmiana może nie zadowalać pojedynczego człowieka. Jak Biedronka na jakimś osiedlu nie miałaby zysku, bo ludzie chodziliby do Carrefoura, to co, dalej nic nie zmieniać, niech se stoi, bo przecież pani Krysia przez to straci pracę? Pani Krysia może otrzymać odprawę, a w CV wpisze sobie Biedronkę i pójdzie pracować gdzieś indziej. Nikt nie mówi, że człowiek ma mieć jedną pracę na całe życie.Cytat:
|
||
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi pogląd, że jak praca, to jedna, na całe życie. Może kiedyś tak było, ale dzisiaj czasy są zupełnie inne. To, że się np. jest księgową, wcale nie znaczy, że się nią będzie x lat. Dzisiaj można być księgową a za jakiś czas np. charakteryzatorką w teatrze, bo etat księgowej przestał mieć racji bytu i nigdzie indziej nie potrzebują księgowej
.
|
|
|
|
#2870 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Zresztą, zwykłe tabletki stosuje się czasem jako antykoncepcję postkoitalną, tzw. metoda yuzpe. Cytat:
No i też, jeśli uznamy, że dopuszczalne jest wszystko, co nie krzywdzi innych ludzi, to tym samym uznamy, że dopuszczalne jest krzywdzenie zwierząt. Stanowczo protestuję przeciwko takiemu podejściu. Cytat:
Powiedziałabym nawet, że reakcja numer dwa jest o wiele bardziej typowa w przypadku kwestii, na której nam bardzo zależy. Inna sprawa, że wszyscy w różnimy się, więc wszyscy musimy iść nawet w ważnych dla nas kwestiach na ustępstwa, żeby w ogóle móc funkcjonować jako społeczeństwo. No i też ogólnie zadziwia mnie ludzka niechęć do osób homoseksualnych czy do samego homoseksualizmu.
|
|
#2871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nakłaniać można metodą perswazji, poprzez artykuły, dyskusje itd. A wprowadzenie ustawy przeciwaborcyjnej podyktowane jest jedynie sumieniem określonej grupy osób (posłów, ktorzy za tym głosowali) ale nie jest to jedyna własciwa moralność (są kraje, gdzie aborcja jest legalna - czy to oznacza, że ci ludzie są zerami moralnymi i będą smażyć się w piekle?).Z kolei niezatwierdzenia ustawy o związkach partnerskich zupełnie nie rozumiem, z racji tego, że tu na dalszy plan odsunięto pary heteroseksualne, które stanowią większość społeczeństwa, a skupiono się na homoseksualistach, którzy przecież siebie nie zmienią.. To tak jakby nam, hetero, ktoś nagle kazał zmienić orientację. Postępować wbrew sobie? Nie, dzięki. Nie wierzę, że ludzie w sejmie są aż tak ograniczeni, że myślą, że jak nie zezwolą na związki partnerskie, to homoseksualistów nagle będzie mniej. Przecież nic się nie zmieni, oni dalej będą - tylko że będą mieli utrudnione życie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2872 | ||||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Jakbym pracowała w jakimś zakładzie 20 lat i by mnie zwolnili to bym się pewnie załamała. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
To nie jest mój pogląd, prezentuję tylko jak myślą prolifowcy(nie wszyscy, bo niektórzy to po prostu nie myślą ). Chodzi o to, że argumenty są po obu stronach, a ten wątek to nie miejsce na tego typu rozważania.
|
|
#2873 |
|
BAN stały
|
Tęsknił ktoś za mną?
|
|
|
|
#2874 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
|
#2875 |
|
BAN stały
|
Jak widać, z Górą nie można się dogadać. Ba, oni od prawie miesiąca nie odpowiadają na moje maile. Człowiek chce grzecznie, po dorosłemu się dogadać, wyjaśnić i się nie da. Ja podziękuję za takich adminów. Nawet specjalnie nie zakładałam klona aż do przedwczoraj. Weszłam tutaj tylko by wam przekazać, że moja sprawa została olana. Na to konto już nie wejdę. Zrobię sobie inne (z innym ip ];->) na którym będę się kryła z tożsamością. Jak ktoś ciekawy co tam u kolczastej słychać to możecie napisać u mnie na blogu w komentarzach. Chętnie poplotkuję z wizażankami ^^ http://jezowe-skarby.blogspot.com/
|
|
|
|
#2876 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Siema Miodzio. Szkoda, że nie udało się dogadać
A raczej, że Cię olano
|
|
#2877 |
|
Copyraptor
|
Dziwią mnie ludzie, którzy wymyślają takie rzeczy
zagadka1.jpg |
|
|
|
#2878 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
ojej, czy to jakiś gadżet z sekszopu?! straszny! co to w ogóle jest?
|
|
|
|
#2879 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2880 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

mistrzu.

), co nie oznacza, że jestem rasistką.
.

A raczej, że Cię olano