|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam naleśniki! |
|
|
|
|
#4323 |
|
Rozeznanie
|
Dziękujemy z Filipkiem za komplementy
Asiulka, to jesteś właśnie w moim cudownym mieście Lewek ja też uwielbiam makarony, na klubie wrzuciłam 2 przepisy, coś jeszcze powrzucam, np. lubię bardzo makaron z szynką parmeńską i groszkiem, lasagne ![]() Pytałąś o kremy, ja bardzo różnie, często zmieniam, aktualnie mam L'Oreal Nutri-Gold i na dzień i na noc, bardzo też lubię kremy Yves Rocher, zresztą wszystkie ich kosmetyki Lidka ten tusz Astor Big Boom fajny jest? Powiem Wam ,że natura mnie wyposażyłą w fajne rzęsy, czarne, grube , długie i w zasadzie mogłabym się obejść bez tuszu Ja pierwszy test ciążowy mam już też za sobą, na szczęście negatywny, własnie kończy mi się okres Kraven, znam przepis na te pyszne kurczaczki, Nigella coś takiego kiedyś w jednym ze swoich programów robiła , do tego podawała takie pyszne ziemniaczki z mozzarellą. Brawa dla Jasieńka za postępy ![]() Co do szpinaku to uwielbiam, najbardziej chyba w wersji "naleśniki ze szpinakiem i fetą"
|
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
o proszę tej joy fielding chyba jeszcze nic nie czytałam albo po samych tytułach nie pamiętam bo nazwisko mi się kojarzy jakoś w zakamarkach mojej mózgownicy
ja czasem muszę przekartkować książkę żeby się upewnić, że nie czytałam, bo tyle tego przewalałam kiedyś, że same tytuły mi umykają z pamięci ![]() teraz już mniej ale i tak czytam albo was na tel albo książki w wolnej chwili ![]() Konczi - Tamlin już ci napisała wejdź na stronę rossnet.pl i tam na samej górze jest zakładka zamów on line z symbolem takiej paczuszki prezentowej kliknij i tadam-jest oferta ![]() Kasiam to może też się skuszę na ten buff skoro neutralny jest |
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Jak widać usypianie w łóżeczku ma sens bo śpi już ponad godzinę
chociaż pewnie też się troche zmęczyła tym płaczem moja biedulka.Uwaga robię obiad. Może uda mi się nie spalić... |
|
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
Lidka , jeśli chodzi o Joy Fielding to czytałam jej "Zabójcze piękno"
A znasz thrillery Karin Slaughter? Niezłe są, polecam
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jak nie pomaluję to ich nie widać, więc zawszę mówię, że idę sobie namalować oczy ![]() tusz ma grubą i gęstą szczoteczkę, co przy moich dość rzadkich rzęsach się sprawdza jak pomaluję nim rzęsy to ładnie wyglądają, nie skleja mi rzęs no i ładnie się trzyma poprzedni z loreala milion lashes już chyba mi wysechł, bo się strasznie kruszył i osypywał na powiekę dolną pod oko ten się nie osypuje i w sumie to tyle co mogę o nim napisać oczy mam dość wrażliwe i nie podrażnia mnie |
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze lubię Alex Kave. Też ma trzymające w napięciu ksiązki
![]() Lidka dziękuje za podlinkowanie księgarni - faktycznie taniej. Ja uwielbiam kupować i czytać książki. Już nie mam ich gdzie trzymać ![]() Asiulka witaj w kraju!!! Jak Jasiu zniósł podróż?
|
#4329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a karin czytałam piętno i w sumie tylko tyle na razie |
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Łyżkę
|
|
|
|
#4331 |
|
Rozeznanie
|
Lidka, daj Ty sobie spokój z tą piękną, co? J nie lubię grubych i dużych szczoteczek właśnie
A co do Slaughter to polecam "Genezę", chyba najlepsza jest według mnie |
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się, że pomogłam kavę też czytałam - jak przeczytałam jej pierwszą książkę to potem kolejne łykałam jednym tchem aż przeczytałam wszystko, co aktualnie mieli w bibliotece zakupione ![]() ostatnio tess gerritsen mnie zafascynowała ze skandynawskich lubię mons kalentoft i serię z porami roku w tytułach mam na razie dwie" ofiara w środku zimy" i " śmierć letnią porą" na resztę muszę zapolować ale to już kiedyś - nie teraz
|
|
|
|
|
#4333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo lubię Alex Kava, najbardziej "Granice szaleństwa" |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Będe jutro w bibliotece to wypożycze któąś z ksiązek polecanych przez Was
![]() A jest wśród Was jakaś maniaczka gier planszowych, ale takich przygodowych. kooperacyjnych? a jeszcze ze skandynawskich to lubię Mari Jungsted
|
#4335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, dobrze, że mi zostały jeszcze 3 tygodnie do rozszerzania dietyCytat:
.
|
|
|
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
A Monsa Kallentofta czytałam "Śmierć letnią porą". Natomiast leżąc na patologii ciąży zaczęłam "Piątą porę roku", właśnie sobie o niej przypomniała, zabiorę się za nią na nowo
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moim subiektywnym okiem jesteś piękna i już ![]() już dopisałam "genezę" do lity książek must have na przyszłość a jak nie kupię to w bibliotece poszukam ale najpierw te kupione muszę przeczytać zanim się do biblioteki wybiorę |
|
|
|
|
#4338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie oprócz czytania książek uwielbiam grac z TŻ w gry planszowe. Co miesiąc dokupuje jedną
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4341 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
colds dodajesz na 150ml wody + 4.5 mm +1 miarka kaszki (jedna łyżka stołowa) Cytat:
zaraz zerknę raz jeszcze babeczki dla Ciebie Cytat:
marzenko widzę że Asia już wyślę jakby co Asia daj znać to przeslę ją marzence o jakie to miłe ... tylko że u mnie w rodzince różne smaki i ciężko je połączyć więc bywa różne nastawienie do tego co im proponuję ale wszyscy żyją ![]() stołowa łyżka Cytat:
hahahaa no ba na moich 70m może byc problem ale siostra ma ogród będziemy koczować pod namiotami Cytat:
oj pycha takie jedzonko i kurczaka do tego grillowanego mniam mniam
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo właśnie dawaj jakieś fajne propozycje gier ... sobie zażyczę na urodzinki od przyjaciół i po za scrabblami i kalamburami będzie coś innego bo to mamy już opykane
|
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
my z gier to tylko scrabble mamy
ale ja jeszcze lubię puzzle układać - godzinami mogę ślęczeć nad tym aż mnie kark i oczy rozbolą |
|
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz coś do gry w towarzystwie to fajne są:
Jungle speed, Palce w pralce i Dixit a z takich przygodowych to polecam Small world, K2 i kultowa Kolejka ![]() My się teraz czaimy na Kupców i korsarzy
|
#4345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Znowu jakieś pyszności serwujesz. Jesteś niemożliwa. |
||
|
|
|
#4346 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze pisałyście o lakierach do paznokci i któraś essie zachwalała
u mnie jest hebe i tam mają te lakiery kupiłam nie powaliło mnie mam taki mleczno różowy kolor i strasznie słabo i nierówno kryje przy dwóch warstwach mam prześwity i albo to lakier taki jest albo ja malować nie umiem czego nie wykluczam bo robię to rzadko i nieregularnie więc może być że moja wprawa jest równa zeru dobrze, że promocja była i zapłaciłam 25 a nie ponad 30 zł za to "cudo" powoli go "wypapram" a jak nie to siostrze oddam ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Lewek o kremy pytałaś ja jakiś czas używałam nivea q10 do cery mieszanej i byłam zadowolona teraz mam z tołpy futuris lekki krem witalizujący i mogę go pochwalić nawet jak go dużo nałożę to się ładnie wchłonie i nie kulkuje się jak nakładam podkład co występowało w przypadku nivea jak nałożyłam trochę więcej kremu mam też z loreala kod młodości blask ale u mnie to akurat niewypał używam go raz w tygodniu jako "maseczki" po peelingu - nakładam grubą warstwą na twarz i zmywam płynem micelarnym po 30 minutach, przynajmniej nawilża mi twarz i w ten sposób go zużyję a nie wyrzucę do kosza on daje taką poświatę na twarzy i do mojej tłustej cery absolutnie się nie nadaje - skóra się świeci niesamowicie plus jeszcze ta poświata to już totalny klops |
|
|
|
#4347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze lubię J. D. Robb, wciągają strasznie. A ze skandynawskich Margit Sandemo, co napisała "Sagę o Ludzich Lodu" kocham każdą część. czytałam po kilka razy, nawet mój nick to z 33 części ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Fajnie się to czytało, takie w sumie lekkie i ciekawe.
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
co myślicie o takim krzesełku http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...947404981.html
|
|
|
|
#4350 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i mi to pasuje hihi o każdej porze się wygląda na umalowaną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gratulacje ![]() ja też
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

, dobrze, że mi zostały jeszcze 3 tygodnie do rozszerzania diety
.