|
|
#271 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Zwracam się do wszystkich forumowiczów będących studentami (18-25 lat) z gorącą prośbą. Piszę pracę magisterską dot. preferencji muzycznych (dokładny temat: Cechy osobowości i zainteresowania a preferencje muzyczne studentów) i pilnie poszukuje osób chętnych do wypełnienia kwestionariusza. No i przyznam, że mam niemały problem gdyż ciągle brakuje mi wielu ankiet Czy pomoglibyście mi poświęcając swój czas na wypełnienie kwestionariusza? Ankieta jest anonimowa a jej cel ma charakter wyłącznie dydaktyczny. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc![]() A tu jest link:http://www.ankietka.pl/ankieta/41327...studentow.html |
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uzależnione od muzyki... ???
wypełniłam
![]() OT
|
|
#273 |
|
Konto usunięte
|
wypelniam
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), kochająca muzykę nie mniej w miarę upływu czasu się nada?
|
|
|
#275 |
|
Przyczajenie
|
Absolwentka raczej nie
No chyba ze nie masz więcej niż 25 lat To zapraszam serdecznie
|
|
|
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ogranicza wiek, chętnie bym pomogła.
Ale może następnym razem!
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#277 |
|
Konto usunięte
|
też wypełniłam
|
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a do tego jeszcze studiuję (drugi kierunek ). Coś za coś
|
|
|
#279 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#282 |
|
Konto usunięte
|
2 tygodnie temu zepsuł mi się odtwarzacz mp3, myślałam, że przez te 2 DNI umrę, pobiegłam po nowy
|
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Oj jestem uzależniona. Ostatnio zapomniałam(nie wiem jakim cudem to się stało) wziąć ze sobą słuchawek. Myślałam, że wysiąde z autobusu i wrócę do domu po nie. Już nawet chciałam kupić byle jakie z kiosku, żeby tylko mieć. U mnie cały czas leci muzyka. I sama też co chwila podśpiewuje sobie hehe
|
|
|
|
|
#284 |
|
BAN stały
|
ja nawet sama robię muzykę ze swoim chłopakiem.
Obydwoje jesteśmy artystami, rysujemy, rzeźbimy, i zabraliśmy się za wspólny projekt muzyczny. jest to hip hop. ktoś jeszcze się tym zajmuje? chętnie się powymieniam
|
|
|
|
|
#285 |
|
Przyczajenie
|
Ja się uważam za uzależnioną od muzyki, po prostu uwielbiam
|
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Odświeżam! Mam nadzieję, że ktoś się tu pojawi na małe pogaduchy
![]() Ja słucham wszystkiego, co mi wpadnie w ucho. W każdym gatunku potrafię dostrzeć to COŚ Kocham nad życie Michaela Jacksona, wszelaki rock, swego czasu słuchałam też metalu (ale teraz źle mi się kojarzy, bo słuchałam go w smutnym okresie życia), pop, czasem też eski czy rmf maxxx posłucham. Ostatnio wpadły mi w ucho także Ona tańczy dla mnie i Gangnam Style także jestem chętna poznać piosenki z każdego gatunku. Ale Michael i tak jest najcudowniejszy na świecie ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- A czy wyobrażam sobie choćby jeden dzień bez muzyki? Zdecydowanie NIE! Słucham jadąc komunikacją miejską(mp3), w domu, wieczorem,w nocy, kiedy się uczę, kiedy przeglądam internet - generalnie non stop Dla mnie dzień bez muzyki jest dniem straconym, o!
|
|
#287 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
![]() Dla mnie tez muzyka wiele znaczy, slucham bardzo roznej. Poezja spiewana, jazz, pop, chillout, ambient ale najwiecej rocka, troche metalu, gotyku. Radia slucham rzadko, najczesciej w radiu jednak slucham wiadomosci i publicystyki, muzycznych audycji tylko pare. Wole swoje ulubione zespoly wybierac i sluchac kiedy chce. Staram sie tez poznawac jak najwiecej muzyki. Mam adapter, tylko zaluje ze poki co nieczynny, stare plyty, kupilam sobie w .zeszlym roku gitare i ucze sie grac, niesamowita frajde mam z tego. Poza domem slucham muzyki z sluchawek co najwyzej w podrozy, wole miec jednak kontakt z otoczeniem, a muzyka mnie chyba za bardzo pochlania. I bez tego sie potrafie zawieszac W podpisie mam last fm, mozna zerknac kto ciekawy
|
|
|
|
|
|
#288 |
|
Rozeznanie
|
Też jestem uzależniona. Najlepiej słucha się muzyki jadąc gdzieś w nocy
|
|
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Haha a mnie miło, że się ktoś odezwał
![]() Matilde a jesteś samoukiem? Ja kiedyś chciałam uczyć się grać na gitarze, ale zbyt długo zwlekałam i jakoś tak nic z tego nie wyszło. Stare płyty...mówisz o tych takich winylowych? Gramafony są super żałuję, że nie miałam okazji posłuchać bo podobno świetne wrażenia, ten taki szum i w ogóle...ach zamarzyłam się. I wtedy stary rock, pop i jestem w niebie ^_^ haha! no ja też się wyłączam całkowicie jak słucham mp3, w tym roku postanowiłam troche przystopować bo już lepiej pogadać z kim w mpk niż non stop słuchawki i żadnego kontaktu z potworem Lana, no pewnie że tak! W nocy czy się jedzie, czy się stoi ale muzyka musi być Ja jakiś czas temu uwielbiałam długie spacery, muzyka na full i wszystko w dupie ale teraz jakoś mi przeszła ochota na spacerki, leniwa się zrobiłam.
|
|
#290 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Tak, sama się uczę, na razie z tabulatury, na akordy przyjdzie czas, oczywiście chwyty umiem nawet barowe się staram ale składać je w melodię mi jeszcze nie wychodzi bo trzeba to robić płynnie a nie trafiać dziesięć sekund w jeden chwyt A póki co mam satysfakcję że to co gram ma konkretną melodię i tempo i idzie poznać Uwielbiam dźwięk strun, nawet to skrzypienie przy zmianie układu palców, słucham dużo gitarowych kawałków, wsłuchuję się, nawet jak gdzieś przypadkowo usłyszę gitarowy kawałek, aż mnie to zaczyna męczyć Bo pod takie zboczenie podchodzi że nie słyszę słów piosenki tylko szarpanie i ciągle o tym myślę A najlepiej mi brzmią basowe struny chyba kiedyś w przyszłości się przerzucę na basową gitaręGramofonowi rozwaliłam ostatnią igłę, a teraz to tylko ortofon do niego dostanę, za tą cenę bym miała cały nowy gramofon więc się waham. To nastawianie płyt to cały rytuał, a dźwięk jest piękny, nie taki metaliczny jak z cyfrówek. Paru dobrych ludzi mi dało parę płyt ze swoich strychów bo w swoich to miałam głównie bajki i kolędy. No ale teraz leżą niestety W moim przypadku to chyba nawet niebezpieczne byłoby chodzić po ulicy ze słuchawkami bo i tak chodzę jak potłuczona, wolę mieć ten słuch na wyłapanie samochodu zbliżającego się albo coś Zresztą im bardziej tęsknię do muzyki tym lepiej się jej słucha wieczorem |
|
|
|
|
|
#291 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaa powiem Ci, że ta cała ochota mi jakoś juz przeszła. Kiedyś to ciągle tylko miałam w głowie gitarę (haha!) a teraz już mam inne plany. Po wakacjach wybieram się do lo zaocznego to będę mieć troszkę czasu więcej (raz na dwa tygodnie w soboty i niedziele się chodzi) więc zapisuję się na wolontariat do schroniska do zwierzaczków<3 Do tej pory nie miałam na to czasu no i oprócz tego także kurs angielskiego żeby spełnić jedno z wielu moich marzeń zaraz po lo of course Ale może jeszcze kieeedyś będzie mi dane pobrzdękać(?) Ale fajnie, że sprawia Ci to radość, zawsze to jakieś oderwanie się od świata.A jakie te płyty Ci dali? Haha noo! Ja jak słucham mp3 w mpk
|
|
|
#292 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
lubię takie rzeczy Szkoda że teraz wydawane płyty winylowe są takie strasznie drogie, chyba dla zapaleńców fanatycznych ![]() Świetnie że się będziesz zwierzaczkami opiekować, też kiedyś chciałam iść na taki wolontariat ale się nie zebrałam. Mi ta gitara nigdy nie chciała z głowy wyjść, i dopięłam Skrzypce też mi się strasznie podobają, ale chyba wymagają więcej wysiłku, i nauczyciela jednak. A jaka babcia zadowolona, że ktoś gra Dziadkowie grywali, mieli skrzypce, basy, ale mama w nas wmawiała że my nie mamy zdolności muzycznych, chociaż wcale nie sprawdzała Zresztą ambicji na wirtuoza nie mam, chcę umieć na własne potrzeby i dla własnej satysfakcji
|
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się chętnie przyłączę. Ogólnie mam dość eklektyczny gust, w mojej bibliotece na laście można odnaleźć zarówno rock, jak i electro-pop, nie pomijając muzyki z lat 30',40',50', którą kocham, nu-jazzu (głównie electro-swing) i muzyki elektronicznej. Ostatnio mnie wzięło też na blues i staram się szukać czegoś, co mi podpasuje, ale coś ciężko mi idzie
![]() Co do słuchania, po zepsuciu swojego telefonu przez bardzo długi okres nie miałam odtwarzacza i udało mi się przetrwać te kilka miesięcy, ale jednak z wielką chęcią wróciłam do słuchania muzyki wszędzie gdzie się da. Nawet jak wychodzę do sklepu na 10 minut, to biorę ipoda ze sobą
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj No ja też wszędzie ze sobą mp3 zabieram, ale... zgubiłam! jeeezu a kojarzy mi się coś, że jeszcze w ferie miałam więc gdzie bym zgubiła jak nigdzie nie wyjeżdżałam... masakra ratatujcie!
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Hm, to może gdzieś Ci spadł, albo go schowałaś do jakiejś szafki zupełnie o tym nie myśląc i teraz nie pamiętasz (ja tak mam czasem :P)?
|
|
|
|
|
#296 |
|
BAN stały
|
Rock (System of a down <3 Nirvana Metallica) rap ( Eminem, Słoń, The Game, Sokół, DMX, Wu tang clan ) G-funk (Nate dogg) chociaż ostatnio głównie SOAD (0d 4-5 miesięcy) codziennie i wgl. mi się nie nudzi.
|
|
|
|
|
#297 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2013-01
|
Kocham muzykę z przesłaniem, ciekawą interpretacje np. Nella fantasia
|
|
|
|
|
#298 |
|
Rozeznanie
|
Uzależniona? Tak. Ale zostaję wyłącznie na etapie słuchacza, twórcą nigdy nie zostanę :P
Uwielbiam słuchać muzyki, właściwie słucham jej jakieś 10 godzin dziennie, tyle dlatego że z 24 godzin doby muszę odjąć 8 godzin na sen i 6 godzin na naukę
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#300 |
|
Przyczajenie
|
uwaga, uwaga. pilnie poszukuje piosenki, bardzo rytmicznej, tanecznej, cała jest szybka, w jednym momencie jest wstrzymanie , a potem takie uuuu lalalalalalalalalalalala coś tam xd wiem, że to nic nie mówi, ale jest bardzo szybka i nie najnowsza. prosze, umre bez niej ;d
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Czy pomoglibyście mi poświęcając swój czas na wypełnienie kwestionariusza? Ankieta jest anonimowa a jej cel ma charakter wyłącznie dydaktyczny. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc

No chyba ze nie masz więcej niż 25 lat

(haha!) a teraz już mam inne plany. Po wakacjach wybieram się do lo zaocznego to będę mieć troszkę czasu więcej (raz na dwa tygodnie w soboty i niedziele się chodzi) więc zapisuję się na wolontariat do schroniska do zwierzaczków<3 Do tej pory nie miałam na to czasu no i oprócz tego także kurs angielskiego żeby spełnić jedno z wielu moich marzeń zaraz po lo of course
Ale fajnie, że sprawia Ci to radość, zawsze to jakieś oderwanie się od świata.