O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 12:43   #1231
arenika
Zadomowienie

Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Witam
Zła jestem bo się nam goście zwalili, kuzyn męża z żoną i dzieciakami, nic do nich nie mam, ale nie lubię niezapowiedzianych wizyt, które trwają dłużej niż kilka godzin.
Zostają do poniedziałku albo wtorku, teraz sobie poszli na lodowisko i do innej rodziny w odwiedziny, ale na kolację wracają.
Mąż jest w pracy do wieczora, ja zostałam sama i coś czuję, że ten cykl idzie na straty bo z ludźmi śpiącymi za ścianą to ja się zrealakowac i przytulać nie umiem

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
Trele Morele super, że wszystko ok a kreseczki piękne

testowałam dziś znowu z samego rana i .... znowu bladziutka druga ale juz wyraźniejsza niz wczoraj mąż na początku mówił że nic nie widzi (myślał ze ma byc taka jak kreska przy C) ale przyjrzał się i mówi ze faktycznie jutro beta a później nie wiem co .... chyba do gina sie zapisze żeby potwierdził i skierował na wszystkie badania
No i martwie sie trochę pracą (pracuję i będę). Bo pracuje u moich rodziców, dopóki ucze sie (koncze dodatkowe studium) nie potrzebowałam umowy a oni "zaoszczędzili" na ZUSie. Oczywiscie mówili ze jak tylko zajdzie potrzeba to mnie zatrudnią a przy ciąży to juz obowiązkowo. Tylko nie wiem czy musze zatrudnic sie teraz czy dopiero za jakis czas.... wiem durnota ale jakos chodzi za mną całą noc. Księgowy napewno coś podpowie ale taka moja martwiąca sie natura. Kurcze za 2 godz mam zaliczenie a moje myśli nie mogą skupic sie na niczym innym niż na fasolce, teście, badaniach.
Super Z pracą się ułżoży, teraz grunt żeby maleństwo dobrze się rozwijało
Cytat:
Napisane przez /\/\ilka Pokaż wiadomość
Pierwszy cykl za mną, wynik negatywny, zaczynam się już denerwować, że będzie ciężko. Czemu tak jest, że jak się nie planuje ciąży to się pojawia, a jak specjalnie chcesz zajść w ciążę to się nie udaje.....niesprawiedliwe !
No też się czasami zastanawiam czemu jak się nie chce t raz dwa i ciąża jest...
Stary 2013-01-27, 12:46   #1232
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arenika Pokaż wiadomość
Witam
Zła jestem bo się nam goście zwalili, kuzyn męża z żoną i dzieciakami, nic do nich nie mam, ale nie lubię niezapowiedzianych wizyt, które trwają dłużej niż kilka godzin.
Zostają do poniedziałku albo wtorku, teraz sobie poszli na lodowisko i do innej rodziny w odwiedziny, ale na kolację wracają.
Mąż jest w pracy do wieczora, ja zostałam sama i coś czuję, że ten cykl idzie na straty bo z ludźmi śpiącymi za ścianą to ja się zrealakowac i przytulać nie umiem
nie jesteś sama . Ja też nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt . W ogóle zwalili się Wam na głowę na 2-3 dni bez żadnego uprzedzenia - to dla mnie trochę niepojęte

u nas też cykl chyba pójdzie na straty bo posprzeczałam się z TŻ (znowu )
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:55   #1233
arenika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
nie jesteś sama . Ja też nie lubię takich niezapowiedzianych wizyt . W ogóle zwalili się Wam na głowę na 2-3 dni bez żadnego uprzedzenia - to dla mnie trochę niepojęte

u nas też cykl chyba pójdzie na straty bo posprzeczałam się z TŻ (znowu )
W piątek zadzwonili czy mogą wpaść do nas to mąż się zgodził bo myślał że wpadną na kawę i dalej w drogę dobrze, że chociaż poczuli się w obowiązku i nie muszę szykować teraz kupy żarcia dla wszystkich bo żona kuzyna pomaga w kuchni i zakupy też sama porobiła.
Jakby nie mogli za tydzień wpaść a nie w moją owulację się wpasowali no

To trzeba się szybko pogodzić, no chyba że tż zasłużył to wtedy niech on przeprasza

Edytowane przez arenika
Czas edycji: 2013-01-27 o 12:56
arenika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:58   #1234
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Trele Morele super, że wszystko ok a kreseczki piękne

testowałam dziś znowu z samego rana i .... znowu bladziutka druga ale juz wyraźniejsza niz wczoraj mąż na początku mówił że nic nie widzi (myślał ze ma byc taka jak kreska przy C) ale przyjrzał się i mówi ze faktycznie jutro beta a później nie wiem co .... chyba do gina sie zapisze żeby potwierdził i skierował na wszystkie badania
No i martwie sie trochę pracą (pracuję i będę). Bo pracuje u moich rodziców, dopóki ucze sie (koncze dodatkowe studium) nie potrzebowałam umowy a oni "zaoszczędzili" na ZUSie. Oczywiscie mówili ze jak tylko zajdzie potrzeba to mnie zatrudnią a przy ciąży to juz obowiązkowo. Tylko nie wiem czy musze zatrudnic sie teraz czy dopiero za jakis czas.... wiem durnota ale jakos chodzi za mną całą noc. Księgowy napewno coś podpowie ale taka moja martwiąca sie natura. Kurcze za 2 godz mam zaliczenie a moje myśli nie mogą skupic sie na niczym innym niż na fasolce, teście, badaniach.
gratuluje II super!

A ja niedawno czytalam artyklu własnie o takich umowach i szybkiej ciazy po umowie o prace. Podobno zus teraz chce zaoszczedzic i kontroluje kobiety które zaraz po dostaniu umowy ida na zwolnienie bo ciaza i takie ktore pracuja u swojej rodziny.

czesto teraz kobiety w ciazy sadza sie z zusem, bo zus twiedzi ze chca wyludzic od niego pieniadze. Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko ok. Dzidzia najwazniejsza, jeszcze raz gratuluje ze tak szybko Wam sie udalo. Mi właśnie zaczyna sie @ pewnie za 2,3 dni sie rozkreci na dobre, zawsze tak mam, czyli 5 cykl stracony

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:03   #1235
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
W piątek zadzwonili czy mogą wpaść do nas to mąż się zgodził bo myślał że wpadną na kawę i dalej w drogę dobrze, że chociaż poczuli się w obowiązku i nie muszę szykować teraz kupy żarcia dla wszystkich bo żona kuzyna pomaga w kuchni i zakupy też sama porobiła.
Jakby nie mogli za tydzień wpaść a nie w moją owulację się wpasowali no
już widzę ich minę jak Twój TŻ im mówi: "w niedzielę nie możecie nas odwiedzić bo żona ma owulację"

Cytat:
To trzeba się szybko pogodzić, no chyba że tż zasłużył to wtedy niech on przeprasza
wczoraj chciałam sie pogodzić to posprzeczaliśmy się jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
gratuluje II super!

A ja niedawno czytalam artyklu własnie o takich umowach i szybkiej ciazy po umowie o prace. Podobno zus teraz chce zaoszczedzic i kontroluje kobiety które zaraz po dostaniu umowy ida na zwolnienie bo ciaza i takie ktore pracuja u swojej rodziny.

czesto teraz kobiety w ciazy sadza sie z zusem, bo zus twiedzi ze chca wyludzic od niego pieniadze. Mam nadzieje ze u Ciebie bedzie wszystko ok. Dzidzia najwazniejsza, jeszcze raz gratuluje ze tak szybko Wam sie udalo. Mi właśnie zaczyna sie @ pewnie za 2,3 dni sie rozkreci na dobre, zawsze tak mam, czyli 5 cykl stracony
podobnie jest jak kobiety wiedząc że są w ciąży zakładają firmy i później dostają od zusu ten podwyższony zasiłek . Podobno mieli się za to wziąć ale jak na razie chyba nic nie zrobili
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:13   #1236
Malgos_12
Zakorzenienie

Witam wszystkich
O kolejna nowa staraczka hej!

U mnie też przyszła dziś @ - a więc 1cs oficjalnie uważam za nieudany, ale jeszcze tyle cykli przede mną - szkoda tylko, że nie da się ich przyśpieszyć

Arenika - ja bym tak nie potrafiła powiedzieć, że kogoś odwiedzę, a potem zostać na kilka dni... ale mam takich w rodzinie, co jeszcze dzwonią do swojego syna (kótóy ma żonę i dziecko) i np. mówią, wsiadajcie w pociąg i przyjeżdżajcie - Ciocia (u której aktualnie żerują) zaprasza i czekamy wszyscy na was.... a potem dzwonią do drugiego syna (też z żoną i dzieckiem) ale najlepsze, że oni mieszkają ponad 400km od tej cioci i tak się zwalają caluteńką rodziną komuś na głowę, a ciocia ma nie aż tak duże mieszkanie i oni absolutnie nic nie przywożą ze sobą. Nieźle nie?
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:24   #1237
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Trele Morele ja tez trzymam kciuki, musi byc dobrze !!!!!

dziewczyny nie wytrzymałam do jutro, zrobiłam test dzisiaj popoludniu... bladzioch drugi jest <3 delikatniutki ale jest. Juz raz tak miałam ale wtedy była inna kreska niz teraz. Ale nie chcę za wcześnie się cieszyc i jutro raniutko powtórka. o mamo serce mi wyskoczy niedługo. A dziś spotkanie z przyjaciółmi mamy w pubie ... może wezmę samochód dla niepoznaki to mąz popiwkuje

A jak sie czujesz? masz jakies ciazowe objawy?

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-27, 13:25   #1238
papryczka160
Wtajemniczenie

Dziekuje dziewczyny za mile przyjecie Mnie do grona Staraczek;-). Malgos to my az takie stare jestesmy;-)
z mojego 1c tez nici rozchorowalam sie I w lozku leze zakatarzona :-( zamiast starac sie
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:28   #1239
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
O kolejna nowa staraczka hej!

U mnie też przyszła dziś @ - a więc 1cs oficjalnie uważam za nieudany, ale jeszcze tyle cykli przede mną - szkoda tylko, że nie da się ich przyśpieszyć

Arenika - ja bym tak nie potrafiła powiedzieć, że kogoś odwiedzę, a potem zostać na kilka dni... ale mam takich w rodzinie, co jeszcze dzwonią do swojego syna (kótóy ma żonę i dziecko) i np. mówią, wsiadajcie w pociąg i przyjeżdżajcie - Ciocia (u której aktualnie żerują) zaprasza i czekamy wszyscy na was.... a potem dzwonią do drugiego syna (też z żoną i dzieckiem) ale najlepsze, że oni mieszkają ponad 400km od tej cioci i tak się zwalają caluteńką rodziną komuś na głowę, a ciocia ma nie aż tak duże mieszkanie i oni absolutnie nic nie przywożą ze sobą. Nieźle nie?
Tez bym nie potrAFILA SIE TAK ZWALIC DO KOGOS Z NOCLEGIEM NA KILKA DNI. NAWE GŁUPIO BY MI BYŁO ZADZWONI I POWIEDZIE ŻE PRZYJEŻDZAMY Z NOCLEGIEM. MOGĘ DO KOGOŚ JECHA W ODWIEDZINY NA KAWĘ CZY COŚ, ALE TAK TO PRZEGIECIE, NO ALE NIKTÓRZY TAK WŁAŚNIE ŻYJĄ SOBIE TROCHĘ TU TROCHĘ TAM
A KTOŚ MA STA W GARACH I ŻARCIE SZYKOWA DLA TAKIEJ CHMARY?

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-27, 13:29   #1240
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - to może mąż poleczy cię "korzeniem" - jak mój się czasem śmieje heheheh
z jakiego miesiąca jesteś?
Stary 2013-01-27, 13:29   #1241
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez /\/\ilka Pokaż wiadomość
Pierwszy cykl za mną, wynik negatywny, zaczynam się już denerwować, że będzie ciężko. Czemu tak jest, że jak się nie planuje ciąży to się pojawia, a jak specjalnie chcesz zajść w ciążę to się nie udaje.....niesprawiedliwe !
No zgadzam się że to mało sprawiedliwe jest

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:31   #1242
Malgos_12
Zakorzenienie

Madziusia - a najlepsze, że wujek (ten co pierwszy zwalił się z żoną im na głowę) powiedział do swojej żony, "to ty tutaj sobie zostaniesz kilka dni i odpoczniesz" bez żadnego zaproszenia, co lepsze podobno byli w drodze nad morze do innej rodziny to u nich zupełnie normalne...
Stary 2013-01-27, 14:15   #1243
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Madziusia - a najlepsze, że wujek (ten co pierwszy zwalił się z żoną im na głowę) powiedział do swojej żony, "to ty tutaj sobie zostaniesz kilka dni i odpoczniesz" bez żadnego zaproszenia, co lepsze podobno byli w drodze nad morze do innej rodziny to u nich zupełnie normalne...
Ciekawy tok rozumowania mają
Mam pytanko jak na moim teście jest że wykrywa 1-3 dniową ciąże, to chyba mają na myśli od momentu zagnieżdżenia się? nie wiem czy wytrzymam ze zrobieniem testu do dnia spodziewanej miesiączki

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-01-27, 14:24   #1244
Malgos_12
Zakorzenienie

Magalska - musi się zagnieździć i najlepiej robić jednak dniu spodziewanej @ albo max ze 2 dni przed.
Stary 2013-01-27, 14:30   #1245
magalska
Zadomowienie

Małgoś Dzięki za info ehhh fajnie mają te dziewczyny które nie myślą dokładnie kiedy mają mieć okres tylko jak się spóźnia to wtedy nachodzi ich myśl czy to nie czasem ciąża i dopiero robią test

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-01-27, 14:35   #1246
papryczka160
Wtajemniczenie

Jestem z maja a ty ?
Ja mam na odwrot nie lubie spac u rodzinki wole swoje wyrko ;-) zawsze musze wymyslac wykety!
Kurcze wspolczuje Ci z ta rodzinka !
Stary 2013-01-27, 14:51   #1247
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Jestem z maja a ty ?
Ja mam na odwrot nie lubie spac u rodzinki wole swoje wyrko ;-) zawsze musze wymyslac wykety!
Kurcze wspolczuje Ci z ta rodzinka !
Mam tak samo uwielbiam spać w swoim łóżku!

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-01-27, 15:13   #1248
Malgos_12
Zakorzenienie

Papryczka - ja jestem z sierpnia już nie długo 3 z przodu eh... po 18-nastce życie nabiera pędu co nie?

Magalska - ja też najbardziej lubię swoje łóżko, ale w sumie nie mam problemów jak jestem gdzieś na wakacjach żeby zasnąć...

my mieszkamy blisko nich, ale też lubili przychodzić np do mojej mamy na imieniny i dzwonili po wszytkich swoich córkach i synach, żeby też przyszli - rozumiecie to? Ja w sumie nawet gdyby moja mama tak zrobiła to bym nie przyszła, a tamci to wygląda na to jakby tylko czekali na okazję... eh szkoda gadać! Do babci nie można przyjść bo zaraz są (mieszkają za płotem), wszystko muszą wiedzieć, nawet jak kiedyś kurier do babci przyjechał to zaraz przyleciała ciotka z pytaniem, po co był kurier....
Stary 2013-01-27, 15:17   #1249
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
A jak sie czujesz? masz jakies ciazowe objawy?
od ok tyg co jakis czas (nie rano) pojawiają się mdłości. A tak to wszystko ok póki co

jutro ide na bete ale mam nadzieje odebrać wyniki po kilku godz a nie kolejnego dnia. Wzielam wolny dzien w pracy (powiedzialam ze mam szkolenie dodatkowe na studium bo narazie nikomu z męzem nie chcemy nic mówic), podzwonie po labolatoriach i pojade tam gdzie szybki wynik jest.
Jeśli beta potwierdzi ciąże to nie wiem co robic. Isc do lekarza czy poczekać jeszcze tydzien? Wdg moich obliczeń jest to 5 tydzien. Chyba pójde, dowiem sie czy wszystko ok i poprosze o skierowania na wszelkie badania.
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 15:51   #1250
Malgos_12
Zakorzenienie

Kasia - myślę, że powinnaś pójść, choć nie wiem jak szybko zaleca się wizytę u lekarza, w sumie pewnie jak najszybciej, żeby wykonać badania, prawda?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

robię ptysie z karpatkowym kremem - zapraszam
Stary 2013-01-27, 16:35   #1251
papryczka160
Wtajemniczenie

A ja rosolek gotuje zeby szybciutko sie wykurowac.
mniam ptysie jestem chora I mam goraczke, ale ptysia nie odmowie;-) uwielbiam slodkosci!
ale narobilas smaczka. Smacznego
Stary 2013-01-27, 16:39   #1252
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Papryczka - ja jestem z sierpnia już nie długo 3 z przodu eh... po 18-nastce życie nabiera pędu co nie?

...
to prawda do 18 sie wlecze, chce sie juz miec 18, dowod i na legalu piwo kupowac a pozniej leci niewiadomo kiedy

ja majac 21 lat kupowałam piwo i pani sie mnie pyta czy jest dowod na to piwo to tak mi sie milo zrobilo, ze niby młodo wygladam haha

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

a ja robie sernik na zimno z galaretka\zaraz mamy gosci co prawda zaproszonych i zapowiedzianych, bez noclegu

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-27, 16:40   #1253
papryczka160
Wtajemniczenie

A ja sie nie bede chwalic, ze Mnie do tej pory o dowod pytaja :-D
dziewczyny, ale wy szalejecie takiie pysznosci pichcicie I smaka robicie. A ja tak nie lubie gotowac, ale moj Tz uwielbia moglby juz z pracy wrocic bo smutno mi!

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-01-27 o 16:43
Stary 2013-01-27, 16:48   #1254
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

wiecie co w sobote wieczorem na poprawe nastroju obejrzalam sobie kilka odcinków "chłopaków do wzięcia" znacie to? kojarzycie?
poprawia humor na dlugo polecam

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-27, 16:57   #1255
Malgos_12
Zakorzenienie

Mnie też jeszcze do tego czasu nie raz pytają o dowód

Madziusia - widziałam to bo tż lubi takie "perełki"
Stary 2013-01-27, 17:05   #1256
papryczka160
Wtajemniczenie

A ja uwielbiam serial Gotowe na wszystko, babki daja czadu! Ale jak na zlosc jak mam chwile to nie puszczaja powtorek. Facetow do wziecia tez lubie mozna sie posmiac
Znacie ten serial.
Przepraszam, ze nie uzywam polskich znakow pisze przez tel bo laptop mi padl.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2013-01-27 o 17:10
Stary 2013-01-27, 17:20   #1257
justiii87
Zakorzenienie

A Ja zapraszam na muffiny czekoladowe z białą i czarną czekoladą pachnie w całym mieszkaniu
U Nas w domu chyba przeziębienie zagościło na dobre najpierw Ja tydzień leżałam w łóżku teraz TŻ

Ja też mam taką rodzinkę co bez zapowiedzi lubią wpaść w gościnę i zasiedzieć się, Ja zawsze się śmieję, że lubią się u kogoś zaśmierdzieć, a co lepsze ich pory odwiedzin to 21-22 :/ i nie patrzą czy to środek tygodnia czy weekend. A co najlepsze mają dwójkę małych dzieciaków i z Nimi o tak późnych porach kursują.

Ja nie mam problemu ze snem mogę spać w każdym miejscu i obojętnie na czym No chyba, że jakaś bezsenność mnie dopadnie jak ostatnio, ale to nawet w swoim łóżku trzech nocy nie przespałam
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 17:51   #1258
Malgos_12
Zakorzenienie

Ale sobie dogadzamy tymi pysznościami
Stary 2013-01-27, 19:08   #1259
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5
Konto usunięte

Cytat:
Kasia - myślę, że powinnaś pójść, choć nie wiem jak szybko zaleca się wizytę u lekarza, w sumie pewnie jak najszybciej, żeby wykonać badania, prawda?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

robię ptysie z karpatkowym kremem - zapraszam
Ale narobiłaś mi smaka ja właśnie wróciłam od babci, objadłam się faworków

Cytat:
to prawda do 18 sie wlecze, chce sie juz miec 18, dowod i na legalu piwo kupowac a pozniej leci niewiadomo kiedy

ja majac 21 lat kupowałam piwo i pani sie mnie pyta czy jest dowod na to piwo to tak mi sie milo zrobilo, ze niby młodo wygladam haha

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

a ja robie sernik na zimno z galaretka\zaraz mamy gosci co prawda zaproszonych i zapowiedzianych, bez noclegu
Mnie do tej pory pytają o dowód, niby fajnie ale mnie to czasami wkurza
Małgoś zmieniłaś avka a ja się zastanawiam, kto to pisze
e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 20:43   #1260
Malgos_12
Zakorzenienie

Ewelika - no znudził mi się mój poprzedni i zapragnęłam wakacji ale to cały czas ja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości