|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Dziewuszki, bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa
Wzorek zgapiłam z TEGO bloga. Z tym, że ja nie używałam ani farbek, ani dodatkowych pędzelków. Ja oprócz najzwyklejszych lakierów wykorzystałam dodatkowo sondę do zrobienia tych białych kropeczek. I bez kompleksów mi tu! Ja po # straciłam swój ogromny zapał do dbania o pazurki. Kiedyś bez pomalowanych z domu nie wychodziłam... Poza tym wzorki robię od naprawdę wielkiego dzwonu- te serducha zrobiłam dla koleżanki Inutil, jakie ciasteczka? ![]() A lakierów do serducha użyłam innych, nie z tych ostatnich zakupów ![]() Anitko, nie ma jednego słusznego schematu przeżywania żałoby. Paniczka dobrze mówi- Twoja żałoba jest "normalna", bo jest po prostu Twoja. ![]() Zeberko, jeśli finansowo byliście w stanie sobie pozwolić na rezygnację z dodatkowej roboty, to nic tylko się cieszyć tym, że będziesz mogła ten zaoszczędzony czas poświęcić córeczce ![]() Perse, Ty się masz z tym małżem swoim Ale trzeba pamiętać, że jakby niezdarnie i nie po Twojemu mu to wszystko szło, to on chce przecież dobrze ![]() A te kolorowe kule lodowe wyszły Wam cudnie! Eliza, cieszę się bardzo, że wreszcie trafiłaś na konkretnego lekarza. Jest dość szczegółowy plan działania- jest dobrze! I całe szczęście, że Cię uspokoił a propos tego wyniku cytologii. Wiesz, rok temu miałam dość podobną sytuację, tyle że mnie nastraszyli jaskrą. Wyszłam z pogotowia z płaczem wyobrażając sobie, że w młodym wieku oślepnę... Oczywiście żadnej jaskry nie ma, ale co się najadłam strachu to moje. I dziękuję za komplementy Monia, też czekam na zdjęcia szafy. I mam nadzieję, że sen i miętka Ci pomogą. Może rzeczywiście coś Ci nie podeszło? I widzę, że zakupy idą pełną parą- brawo, Kochana! ![]() Paniczko, Ty Strachulcu Pamiętasz jak Fiol goniłaś? Ale wierzę, że nie jest łatwo się przełamać. Ma jednak nadzieję, że się w końcu odważysz ![]() Wika, ojej, ale mi posłodziłaś ![]() Rzym ma w sobie to "coś"- zawsze pozostanie sentyment po odwiedzeniu go, nieważne w jakich okolicznościach ![]() A akurat w tym mani Bellków nie użyłam. Jeśli chcesz, to mogę Ci podać konkretne nazwy ![]() A z tym TSH... Ja nie mam doświadczenia, ale niestety widać, u jak wielu dziewczyn tutaj są z tym problemy. Także, Kochana, szoruj do endo, jak radzą dziewczyny Measia, aaale masz upartą pannicę Może ona tak na przekór, od początku matce na złość robi- im bardziej Ty chcesz, żeby wyszła, tym bardziej ona nie wychodzi Ale mi post wyszedł
Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-01-28 o 00:09 |
|
|
|
#2912 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Witam się poniedziałkowo
![]() Czy te styczeń się kiedyś skończy.. jak dla mnie to ten miesiąc trwa już całą wieczność.. ![]() Elizabarbara najważniejsze że jest plan działania i że lekarz wydaje się być porządnym doktorkiem!!! Oby jego plan się powiódł! Perse zdjęcia kolorowych kul są urocze ![]() Cytat:
Mój tż mówi otwarcie że jeśli za trzeci razem się nie uda to już koniec.. Ale wiem jak bardzo pragnie żeby się udało.. Według mnie decydując się na kolejną ciążę po # zawsze trzeba zakładać różne scenariusze.. i niestety ten najgorszy również.. Wika a jak Wasze starania? coś jest na rzeczy ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38887794] Strofuję ciągle TŻa przy tym sprzątaniu.... A ten mi na cały głośnik puścił piosenkę...... http://www.youtube.com/watch?v=6fGdZh_eg9U [/QUOTE] Perse poczucie humoru Twojego Tż jest obłędne Cytat:
Mój Tż podczas której rozmowy powiedział, że my nie będziemy nic kupować do porodu.. wiadomo nie zdaje sobie sprawy z tego że jednak trzeba coś kupić.. ale rozumiem go doskonale tak jak i strach Pani.. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kJa też ![]() Witam z kawą
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziś egzamin... Aaaaaaaaaaaa! Tak się boję... |
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
prawko? aaaaa! trzymam kciuki
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Medi szerokiej drogi...
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz bliżej święta
bierz się Pani za zakupy!Trzymam kciuki
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Nadrabiam powoli.... Lunao matko co za emocje!! Trzymam kciuki za kuzynkę!! Measia ale brzusio!! Medi kiedy masz ten egzamin?? edit. doczytałam i trzymam mocno !!! Fiol zazdroszczę takich "pogaduszek" ze Stasiem
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny, dzis pierwszy dzien zostalam z Mala bez Tz - wrocil juz do pracy -
Zeberka dobra decyzja z rezygnacja z pracy - czas z dzieckiem jest bezcenny. Ja przed ciaza nie mialam problemow z tarczyca tzn nie bralam zadnych lekow, podcza ciazy ze 3 razy mialam ft4 ponizej normy, wtedy moja endo gin wprowadzila mi eutyrox25 bralam tylko do dnia porodu - teraz mam zbadac po pologu... Perse super balony - ale myslalam ze bedzie sesja Twoja z tymi balonami ![]() Zeberka, Monika ja robilam szafe wnekowa o wymiarach 245x65 (material Indeco) ale robil prywatny facet z polecenia - front szklo lacobel bialy - szafa trzydrzwiowa, 3 drazki, 6 szuflad w tym jedna na bizuterie, pawlacz na calej dlugosci i 5 polek - cena 3700 - nie tanio ale inni nam wyceniali o wiele wiele drozej... Maga i jak Malutki, mniej juz placze? ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Medi kciuki zacisniete
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie śliczne!! i śliczne kolorki masz!! Eliza tak się cieszę że trafiłaś do tego profesorka!! Myślę że jesteś w dobrych rekach!!! ![]() Monika gratuluje zakupów! A kiedy fotki szafy?? Berbie Kochanie ależ Cię łapie! ja własnie tez tak chodziłam naubierana! Od jakiegos czasu ubieram się cienko ale mam ciepłą kurtkę! Ubieram bluzki z krótkim rękawem i tak chodzę! i jest mi o wiele lepiej! A kolejny problem jest w tym że zima i suche powietrze w mieszkaniu robia swoje! Zeberka słuszna decyzja Kochana!! Na pracę przyjdzie czas! A teraz poświęć więcej uwagi Kasi
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj odwiedziła nas znajoma położna i stwierdziła, że on nie dojada. Daliśmy mu pierś a później butle i od razu zasnął, w nocy budził się co 2-3 godziny, więc dużo lepiej. Mam nadzieję, że teraz będzie już z lepiej.
Ja się stresuję, bo TŻ też za tydzien wraca do pracy i zostanę sama... Nie wiem, jak ja to ogarnę. Werandujesz już małą?
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie weranduje - hmm nie mam wozka zanim bedzie mozna wyjsc na zewnatrz..
|
|
|
#2927 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38887008]Wika - nalaliśmy do balonów wody z różnymi barwnikami - niebieski spożywczy, czerwony barszcz, żółty kurkuma, później też łączone. W nocy woda zamarzła, a w południe TŻ robił fotki
![]() [/QUOTE] świetny pomysł ![]() Cytat:
i nie wiadomo co robić - ja ft3 i ft4 mam w normie, tylko TSH skacze. Wizytę u endo już mam zplanowaną - na 13 marca (zapisywałam się na początku grudnia [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38887794]Strofuję ciągle TŻa przy tym sprzątaniu.... A ten mi na cały głośnik puścił piosenkę...... http://www.youtube.com/watch?v=6fGdZh_eg9U Cytat:
co do starań, to miałam nadzieję ostatnio, ale przyszła @. Właściwie to nie wiem czy miałam bardziej nadzieję, czy byłam bardziej sparaliżowana strachem ale to pewnie już tak teraz będzie. W każdym bądź razie starania podjęte, ale na zasadzie, że będzie "co Bóg da". Jeśli będzie dzidzia, będziemy się cieszyć, mimo strachu. Jeśli jej nie będzie, nie bedziemy szat rozrywać, pomyślimy o adopcji jakiegoś starszego dziecka. Choć to również trudna i ryzykowna decyzja ![]() Medi, trzymam kciuki
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Wika a przeciwciała anty TPO badałaś??
|
#2929 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa odnośnie zdjęć ![]() Medi trzymam mocno kciuki!!! ![]() Co do zakupów dla dziecka - ja sobie coś tam podglądam, ale nic nie kupuję i chyba nie kupię do porodu. Wiecie co... Mi do porodu rzeczy mama kupiła w godzinę w pobliskich aptekach (szłam prosto z domu, bez niczego), koszulę, nawet nowe klapki i te wszystkie higieniczne sprawy. A rzeczy dla dziecka - no cóż, może się zdecyduję a może zrzucę to na kogoś innego, jak będę w szpitalu. Np. na TŻa, uprzednio wszystko mu tłumacząc. Albo kupię jakieś totalnie elementarne minimum, a potem się będzie dokupywać (na all oczywiście, do sklepów dziecięcych mnie jakoś nie ciągnie). Wózek to sprawka rodziców, nawet mnie nie obchodzi, jaki wybiorą kolor. Może być i za przeproszeniem sraczkowaty, grunt, żebym miała w nim kogo wozić. |
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38897277] Wózek to sprawka rodziców, nawet mnie nie obchodzi, jaki wybiorą kolor. Może być i za przeproszeniem sraczkowaty, grunt, żebym miała w nim kogo wozić.[/QUOTE] w pełni rozumiem Twoje podejście Edytowane przez maksikola Czas edycji: 2013-01-28 o 12:31 |
|
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja dopiero o 20.30 mam tam być. Mam nadzieję, że zostanę szybko wylosowana.
Zła jestem na siebie, bo się cholernie stresuję, a w zasadzie nie ma czym- to przecież tylko głupi egzamin. Ale mózg wie lepiej i nie przetłumaczę mu I dziękuję za kciuki i dobre słowa! Miło wiedzieć, że ktoś życzy mi dobrze ![]() Agatko, cieszę się, że ze zdrówkiem u Was lepiej ![]() Moje pazurki dziękują za pochwały Maguś, czyli żarłacz mały wyszedł z Olusia! Dobrze, że znaleźliście przyczynę jego niepokoju. Teraz już będzie coraz lepiej, coraz piękniej! ![]() Kundzia, poradzisz sobie, zobaczysz! ![]() Wika, cóż za spokój jest w Tobie. Podziwiam, naprawdę. Perse, to jest właśnie najbardziej przykre po #... Nic już potem nie jest takie piękne, jak być powinno. Ani II na teście, ani ciąża, ani kompletowanie wyprawki, wizyty u gina i usg... To, co miało być powodem niezmierzonej radości, jest teraz opakowane szczelnie w strach. |
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Ja mimo, że obiecałam sobie częstsze udzielanie się jakoś nie mogę pokonać ogarniającego mnie lenia i komputer omijam szerokim łukiem Widziałam zdjęcia Izy i Medi- ale śliczne z Was Kobiety Iza- a Ty na każdym zdjęciu wyglądasz inaczej- taka kobieta-kameleon Medi- super, że wycieczka się udała ![]() Perse- dla Twojego męża za zdjęcia - świetnie te kule wyglądają ![]() Maga- Oli jest cudowny Measia- trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie Zeberko- za decyzję odnośnie pracy- jeśli tylko macie taką możliwość to czas spędzony z Maluchem jest bezcenny ![]() Eliza- super, że udało Ci się znaleźć w miarę konkretnego lekarza ![]() Wika- trzymam kciuki za Ciebie- jeśli jesteście gotowi to starajcie się Monika- ja się dzisiaj czujesz? ![]() Anita- każdy przeżywa swoją stratę na swój sposób- nie można powiedzieć, że ktoś za bardzo czy za mało Pani- nie daj się lękowi- Torresiątko już coraz bliżej Luna- aż mi ciarki po plecach przeszły jak przeczytałam o kuzynce... Super, że udało się sytuację opanować Dostałam wyniki PAPP-A- jesteśmy w " bezpiecznej normie" Uff...
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po mojej minie i spojrzeniu chyba wywnioskował, że to trochę za wcześnie.. jak tak patrzę na wątek ciążowy i na to, że część dziewczyn ma już kupione poskładane mebelki dla dzieci i różne inne rzeczy to trochę im zazdroszczę tej pewności, że wszystko będzie dobrze..trzymamy kciuki! Cytat:
_______________ mi już lepiej, choć cały czas jestem ospała, mam totalnego lenia. w załącznikach zdjęcia szafy. |
||
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
|
Cynamonku cudowna wiadomość !!!
Cytat:
![]() Monia mam bardzo podobną szafę - nawet kolory identyczne moja ma wymiar 210x210 i szczerze ledwo mieszczą się tam rzeczy mojego Tż... więc będzie według mnie nie lada wyczynem zmieścić tam rzeczy dla 3 osób
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
monika super szafa!!!a w 3 wnęce jest drążek?
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Medi kciuki za egzamin ![]() Kundzia ja ubierałam Julka w grubą bluzę, czapkę, rękawiczki i przykrywałam kocem grubym i otwierałam okno (łóżeczko nie było blisko bardzo) i tak się wietrzyliśmy w mrozie. Więc działaj. My też mamy taką wielką szafę w sypialni. Pamiętam, że płaciliśmy za nią 3600zł i robił facet, który wcześniej pracował w sklepie typu komandor. Tam nam wyliczyli około 8tys za nią... Mamy kolor wenge, z lustrem po środku i wstawkami z mlecznej, trochę przeźroczystej płyty (jakoś ona się nazywa, ale nie pamiętam ;-)i tyle pamiętam. Aahhh, Cynamonowa za wyniki
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- tak, 2 drążki. |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Monia a ta szafa nie ma tylnej ściany? czy ja źle widzę
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
stwierdzila że ma twardy brzuch bo co chwile jest glodny i ssie i przez to nie może brzuch odpocząć. Mam nadzieję, że to jednak nie kolki
A ile jej dajesz mm? I jak często? Ja dzisiaj werandowałam 5min. Ale był krzyk bo mu się ubieranie nie podobało [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38897277] Co do zakupów dla dziecka - ja sobie coś tam podglądam, ale nic nie kupuję i chyba nie kupię do porodu. [/QUOTE] w sumie dużo na początek nie trzeba ubranek ![]() fajna
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

Pamiętasz jak Fiol goniłaś? 

jołki zielone, jaka mała ta liczba 

bierz się Pani za zakupy!

zanim bedzie mozna wyjsc na zewnatrz..
i komputer omijam szerokim łukiem