|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Dobry patent! Mój ucieszyłby się z kuponu na granie na ps3, bo gra tylko sporadycznie,w nocy po 2 godzinki, jak usnę, żeby mi nie przeszkadzać. Dobre, dobre muszę pokombinować...
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to nie bylby przywilej.. ale napisalam ze pojde z nim do kina..bo normalnie ciezko mi sie zebrac ![]() kupony fajna sprawa tylko niewiem czy kiedykolwiek skorzysta ![]() zjadłabym coś
|
|
|
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a troszkę się natrudziłam przy ich robieniu i powymyślałam sporo fajnych propozycji no niestety troszkę widoczne ![]() ale chyba ich stan nie pogorszył się jakoś zauważalnie ![]() chyba jest podobnie |
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam bardzo widoczne na prawej nodze ale od długiego czasu, mam nadzieję, że żylaki nie wyjdą
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet piknik..ale to w cieplejsze dni.. już niedługo w tamtym roku dość często piknikowaliśmy nad jeziorkiem..a w tym jak się doturlam to też fajnie by było
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
możliwe
Cytat:
![]() ale nawet jak.. to u mnie są już na tyle widoczne że i tak czeka mnie laserek ![]() ale będę się tym martwiła po porodzie |
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ciazowy.pl/back/images/art/lead/00000742.jpg
smarujcie brzuchy!
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam spać, bo padam :ziewa:
jutro spróbuję troszkę ponadrabiać.. dobrej nocki |
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
dołączam do grona opuchniętych mam, nawet nie chcę myśleć, że to dopiero półmetek
![]() Cytat:
Mnie moja teściowa nauczyła robić biszkopt i zawsze ale to zawsze wychodzi: Ubiajmy 4 białka na sztywno z odrobiną soli, później szklanka cukru do białek i dalej ubijamy, następnie dodajemy 4żółtka delikatnie miksujemy oraz 4 łyżki oleju i też miksujemy. Cały "sekret" tkwi w delikatnym wymieszaniu szklanki mąki oraz łyżeczki proszku do pieczenia z powstałą wcześniej masą Widzę, że zaczynacie rozmawiać o karmieniu piersią, córkę karmiłam do 5 miesiąca bo później okazało się, że mam tarczycę i musiałam zacząć się leczyć, teraz mam nadzieję, że uda się karmić maleństwo do roku. Moja kuzynka była karmiona do ponad 5 lat i wiecie co do dzisiaj nie bardzo widzę siebie w roli matki karmiącej przedszkolaka, nie wiem jakie są plusy karmienia dziecka do 3, 4 czy 5 lat myślę, że każda mama powinna znaleźć odpowiedni czas aby dziecko mogło najmniej boleśnie rozstać się z piersią Właściwie to miałam napisać o tym, że w karmieniu piersią obawiałam się jedynie tego, że moje żywienie zaszkodzi dziecku, bo oczywiście wszystkie doświadczone kobiety uświadamiały mnie co wolno a czego nie wolno jeść najśmieszniejsze, że córka czy przestrzegałam diety czy też nie kolki i tak miała... więc w pewnym momencie wyluzowała, ale były chwile kiedy myślałam jaka to ze mnie wyrodna matka bo obżarłam się ogórkówteraz kiedy mam więcej czasu zaczęłam poszukiwania na temat karmienia piersią i wpływu naszego jedzenia na pokarm; najbardziej spośród wielu opini przemawia do mnie ta mówiąca o tym, że to co szkodzi matce tzn. powoduje wzdęcia nie szkodzi dziecku, ponieważ do mleka dostają się nieliczne substancje z naszego pożywienia (alkohol, teina, kofeina, leki, itp.) Najgorsze jest to że po takiej drastycznej diecie nasz organizm jest naprawdę wyniszczony, bo nie możesz jeść wielu warzyw i owoców, itp, a maluszek właśnie najbardziej potrzebuje witamin, które z nas wyciąga. Mam nadzieję, że tym razem się "nie dam" namówić na zabobony naszych "doświadczonych" kobietek, tylko może pojawić się inny problem - alergia u dziecka wtedy trzeba będzie działać. Edytowane przez acha131321 Czas edycji: 2013-01-27 o 23:15 |
|
|
|
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a brzuch nie taki ogromny... :/
|
||
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() straszne.. oby nas to ominęło ![]() idę spać jutro od rana lecę do tż i do lidla.. mój ulubiony tydzień kupię szaszłyki-krewetki :d
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-01-27 o 23:30 |
|
|
|
|
#524 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że skorzystałaś uwielbiam zdjęcia zimy, słońce plus mroźne powietrze, to coś pięknego! no i cześć, brakowało Cię tutaj!Cytat:
Mniam ![]() Cytat:
diabli, do diaska, eksportuj swoje ulubione i wyślij mi Cytat:
Cytat:
o, mąż zasługuje na ![]() Cytat:
dzięki za motywator
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja już zdrowa, a mąż dalej kaszle trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
cześć
mam nadzieję, że mąż szybciej się wykuruje niż mój, który kaszlał ponad cztery tygodnie. znowu idzie odwilż i już się boję, bo pewnie jakieś zarazki znowu przyniesie ![]() ja też kciukuje za wizytujące !
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten mroźny poranek,
to, że nie sposób nadgonić to żadna nowość - zatrzymałam się przed weekendem na końcówce starego wątku )Co do puchnących nóg - mam zupełnie na odwrót - puchną mi palce na dłoniach - w zasadzie już od 2-3mcy nie noszę obrączki - co się namęczyłam żeby ją ściągnąć! A nogi na razie ok ![]() Kupiłam wczoraj wózek, może ciut za wcześnie bo to dopiero 23tc ale przeglądając allegro znalazłam okazję, a po zdjęciach zdaje się, że jest naprawdę w idealnym stanie ![]() W ogóle dopadło mnie takie zmęczenie, że najchętniej nie wychodziłabym z łóżka, czy któraś z Was ma podobnie czy to może moje ukryte lenistwo sie ujawnia?
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i spadam bo zaraz wychodze na wizyte wiec trzymac kciuki
|
#529 | ||
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
i za wszystkie pozostałe wizytujące dziś ![]() Cytat:
ale wczoraj, żeby podtrzymać męża w postanowieniu, że będzie ćwiczył (od ślubu przybrało mu się prawie 20 kg , dobrze, że jest wysoki i nadal się dobrze prezentuje ale zdrowotnie trzeba o niego zadbać) - pierwszy raz delikatnie się poruszałam na orbitreku. (oglądaliśmy sobie film i na zmianę jeździliśmy). Norma na pół roku wyrobiona co do tematu przytulaniowego nie wyobrażam sobie dawkowania, jestem jak miś koala i mogłabym się godzinami przytulać ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
mnie to swędzenie już wkurza ![]() podpisuję się ![]()
|
||
|
|
|
#530 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas kosztowały przed promocją tyle. Jak kupowaliśmy, to była włożona cenówka 38,xx zł i napis, że podane ceny zawierają już obniżkę. Może ceny u Was jej nie zawierały? Kto ich tam wie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Biedna pani. Sąsiadka - malutka, drobniutka, niziutka przez całą ciążę praktycznie przelatała w swoich normalnych ciuchach sprzed ciąży, umiała nosić nawet dżinsy. Wszyscy się zastanawiali gdzie ona tego dzidziolka ma. Smarowała się dzień w dzień. Noooo... szkoda, że w ostatnim miesiącu tak jej wywaliło brzuch, że miała posiekany w rozstępy tak jak mniej więcej ta pani. Brzydko to wygląda, bo to świeże, czerwone, mnie aż ciary przechodzą jak na takie świeże patrzę, chociaż sama mam starych chyba z pierdyliard. ![]() Cytat:
![]() Heeloł!! Wciągnęłam kanapkę z serem, chciałam płatki, ale się skończyły. W ogóle ostatnio płatki mogłabym jeść codziennie. Ale to nie takie zwykłe, ależ gdzie tam. Najlepiej takie CiniMinis, albo Lyon. ![]() Justi, ja wczoraj w mojej ambitnej szkole dostałam... 6 z... egzaminu. |
||||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja z kubkiem kakao.
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Mysia mysz , justyna_g4, sharpnowaja, banka26, Paulina 87 za was wszystkie kciuki ![]() u nas wczoraj posiedzieli znajomi ale potem juz się źle czułam cały brzuch mi spieło musiałam wzią nospę i potem patrzyłam tylko, żeby się połozyć. I obejrzałąmz mężem ten film <<niemożliwe"
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
anoxe, ja za to mam ostatnio świra na punkcie wszystkich miodowych płatków - musi być słodko. Ewentualnie chocapic przejdzie
)wózek, od początku chciałam albo mutsy 4rider, albo właśnie maxi cosi mura4 - jest dość ciężki, ale ma rewelacyjnie dużą gondolę ) Rano byłam w sklepie, posprawdzałam sobie co trzeba i wieczorem wylicytowałam zestaw za 1/2 ceny na allegro - ja to w ogóle oszczędna jestem, sukienkę ślubną też kupiłam rok temu za pół ceny na allegro:link do wózka: http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-t...971361303.html miałam licytować o 100zł mniej, ale że kolor czarny to jeszcze 100 dołożyłam i akurat wyszło dobrze )I powoli chyba teraz zacznę coś tam dobierać do wyprawki. Wlazłam wczoraj na stronę h&m i zakochałam się w dziecięcej serii )
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja poniedziałkowo
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące! Okazało się ,że ten wózek o którym Wam pisałam jakiś czas temu jednak będę miała ![]() Przy synkach tego nie miałam bo nie uważała tego za konieczność,ale skoro dostanę to super..zobaczymy jak to cudo się sprawdza w użytkowaniu. Czytam Was na bieżąco ale nie piszę bo ciężko mi się wbić, a nawet jak się wbiję to i tak nikt mojego postu nie zauważa ![]() pozdrawiam !
|
|
#534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam się poniedziałkowo..Zostało 5 dni pracy i L4 ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Zaraz spróbuję się ogarnąć po powrocie, nastawić pranie i postaram się nadrobić zaległości i wrzucić Wam fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jaki kupiłaś i za ile
|
|||
|
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież dziewczyny normalnie Ci odpisują, bo sama osobiście widziałam. Czasem posty poprostu się zagubią nie tylko Twoje bo tu jest takie tępo , że to całkiem możliwe.
|
|
#537 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, motywacja jest ![]() która to wczoraj pisała, że straciła zapał po pierwszej ciąży??? no to teraz patrzeć! TAK by to wyglądało, gdyby smarowanka nie było wcale ![]() Cytat:
uciekło ci słówko "chorą" i śmiesznie wyszło ![]() z tym karmieniem to jeśli nie ma wskazań do dłuższego karmienia (typu alergia), to nie widzę sensu... około roczku dzieciak już tyyyyyle różności może jeść, o ile jest zdrowy, że spokojnie można go wyżywić zdrowo ![]() Cytat:
![]() skoro była okazja z wózkiem, to dobrze, że wzięłaś! ja też bym już brała... tylko okazja się nie trafiła... no i lenia też mam. nie wiem, czy to normalne, ale chyba tak mnie strasznie demotywuje fakt, że jak za coś się nawet już zabiorę, to po 3 minutach jestem padnięta... kręci się w głowie od niby banalnie prostych czynności. więc się odechciewa wszystkiego ![]() Cytat:
Cytat:
aaaale! na pociechę tym zmartwionym, które się stresują, że brzuch za wolno rośnie, to powiem, że te świeże czerwone rozstępy mają dużą szansę się ładnie zagoić, jeśli potraktujemy je olejem z dzikiej róży i będziemy nawilżać ja właśnie sobie zamówiłam parę maseł i olejów, z których mam zamiar spróbować ukręcić masełko do brzucha... i jak mi się kręcenie spodoba, to może i później krem ochronny dla malucha też zrobię ![]() jak coś rozsądnego z tego wyjdzie, to się podzielę z wami przepisem
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny wybór maxi cosi mura to też jeden z moich faworytów. Tylko troszkę ciężki... no ale zobaczymy Cytat:
![]() a jak tam Twój Mąż, odzywał się już. Wybacz jeśli już o tym pisałaś , ale przez ten mój wyjazd nie jestem na bieżąco
|
||
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#540 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Aha! No i dziewczyny pamiętajcie! ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

ja też mam bardzo widoczne na prawej nodze ale od długiego czasu, mam nadzieję, że żylaki nie wyjdą

, dobrze, że jest wysoki i nadal się dobrze prezentuje
W ogóle ostatnio płatki mogłabym jeść codziennie. Ale to nie takie zwykłe, ależ gdzie tam.