![]() |
#2191 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Cytat:
![]() ![]() Zamknęłam się dziś w 1500 kcal. Co do poniedziałkowego ważenia, to jestem za, bo dużo osób sobie w weekendy pozwala, a potem tydzień stara się to zrzucić. A tak większa motywacja żeby nie podjadać w weekendy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
sunshine
ja włażę nieraz na jakiegoś czata z wysp, ale profil na badoo przyciąga obcokrajowców bardziej. I tak sobie czasem lubię "potalkować" po angielsku ![]() Co by nie zapomnieć języka, bo chyba bym sobie tego nie wybaczyła. Teraz chcę przypomnieć sobie niemiecki, bo mnóstwo ofert pracy jest, gdzie wymagają języka niemieckiego. Gramatykę znam, jedyne co to musiałabym sobie przypomnieć, ale słówek dużo mi umyka, niestety. Ząb lepiej, wzięłam właśnie drugą połowę tej cholernej polopiryny i nie boli. Tzn. jakoś tam sobie "ćmi", ale lepiej to niż ból. Do rana przeżyję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Sagapao Brawo za basen ![]() Ogolnie ćwicz angielski jestem za ![]() Kwiatuszku 20 cm w biodrach? Masz jakieś stare zdjęcie z przed odchudzania? Tak dla porównania bo moja wyobraźnia szwankuje ![]() Sunshine Trzymaj się cieplutko ![]() Ja już po kąpieli. Zafundowałam sobie dzisiaj peeling arbuzowy ![]() ![]() ![]() Kolorowych snów dziewczynki ![]()
![]() |
#2194 | ||
Raczkowanie
|
no brawo piękna kreacja
![]() ![]() miiilenka ładnego masz pieska ![]() ![]() ![]() A joanna z kotem ćwiczy ![]() A ja z moją córeczką ![]() A reszta z kim ćwiczy >????? Jak słyszę o waszych grzechach to wole was nie czytać bo niby dlaczego ja bym miała być gorsza i czegoś słodkiego sobie odmówić??? ![]() ![]() Powaga tak mi sie to zakodowało w głowie... Jedyną rzeczą pozwoliłam już drugą niedziele z rzędu zjeść mały kawałek ciasta i tyle i nie tykam sie słodkiego...a na wierzchu w domu mam go kupe... ale dążę do celu i go nie tykam mam jakiś psychiczny opór ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie o jej musisz zwiększyć kalorie... Jestem za WAŻONKIEM W PONIEDZIAŁKI Cytat:
![]() ![]() ![]()
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Zakorzenienie
|
Ładnie kwiatuszek
![]() No cóż podjadanie w weekend i chudniecie z tego w tygodniu to chyba moja specjalność ![]() ![]() ![]() Oczywiście mogłoby być lepiej ![]() Zjadłam dziś nie co tłuściejszy obiad (bo kokosowe mleko dochińszczyzny to niestety zło ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Podsumowując - ja jednak uznam weekend za sukces ... Kalorycznie trzymałam się w ryzach (dziś nie przekroczyłam 1500, wczoraj było nie wiele ponad), nie oddałam się lenistwu tylko ruszyłam tyłek... No i poza winem w rozsądnej ilości takiego typowo niezdrowego żarcia (jak słodycze, fast foody, pizze) nie było ![]() ![]() Nie chce nikogo nawracać - ale tak sobie myśle że jak ktoś tak jak ja ma nadwagę (w różnej wysokości) od 15 lat to nie ma się co śpieszyć z odchudzaniem .. Czy mi to zajmie pół roku czy więcej grunt żeby tendencja była w dół ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Wyszedł mi wzorowy post autoadoracji ![]() No ale nie dajmy się zwariować - M. mi powiedział że ostatnio dieta to centralny punkt mojego życia - a ja wcale tego nie chcę ... Bo zaczęłam faktycznie dostawać obsesji między wagą -wagą kuchenna - strona ilet waży i wizażem ![]() Wizażo mania jest ok - bo w końcu my tu nie tylko o dietach ale i o ciuchach i innych ... Ale z resztą muszę przystopować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Zadomowienie
|
kwiatuszku dzieki
![]() Jestem za poniedziałkowym ważeniem!
#2197 |
Przyczajenie
|
czy i ja mogę do Was dołączyć??
![]()
![]() |
#2198 | |||
Rozeznanie
|
cześć kobietki ja jak zwykle nie mogę spać
![]() dzięń dobry wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() CARLA a co to za piling arbuzowy ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
![]() kiedyś nawet szyła stroje do teatru........albo suknię ślubną..........:rolleyes : ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- proszę bardzo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- pewnie , zapraszamy ![]() napisz coś o sobie......masz jakiś plan na dietę ?
![]() |
#2199 | |
Wtajemniczenie
|
Sama dobrze mi z tym
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masakra, kwiatuszek, niezle Ci biodra lecą oO masz chyba wszystkie wymiary mniejsze ode mnie a wazysz wiecej oO wtf? ile was weekendzik kosztowal? Mnie 200g, nie jest zle xD dzisiaj sie tego pozbede ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | ||
Wtajemniczenie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Peeling mam z Bielendy; http://allegro.pl/slay-bielenda-peel...952694981.html Bosko pachnie( jeśli ktoś lubi soczyście owocowe zapachy) ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Idę rozejrzeć się za jakimś śniadaniem w końcu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszekcarla co do zdjęć może faktycznie dobrze byłoby wrzucić - oczywiście koniecznie bez głów
![]() ![]() carla też tak uważam -ja potrafiłam zjeść pół camembert, chrupki , pizze i deser popijając winem ![]() A jak marzyszo Indiach to powinnaś pojechać ![]() anuszka ja mam 400 g in plus ... ale zaraz powinnam mieć okres plus wymieniłam baterie w wadze wiec za bardzo się nie przejmuje (nawet nie zmieniam w podpisie i wszędzie ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ja do toalety poszłam tuż po ważeniu ... Może z ulgi że to nie 2 kg ![]() Moim zdaniem kary nie mają sensu - tak naprawdę najzdrowsze tempo chudnięcia to max -0,5 kg na tydzień (oczywiście mniej więcej)...Wtedy organizm ma czas się przyzwyczaić (przynajmniej wg lekarza z centrum walki z otyłością) Ja nie mam cierpliwości do takiego ślimaczenia - ale też wiem że lepiej wolniejniż szybciej wiec nie ma się co denerwować ![]() A dzień białkowy za bardzo zalatuje Dukanem i nie ma nic wspólnego z racjonalnym żywieniem ![]() Carla jako że my najbardziej chyba grzeszymy to proponuje żeby ten tydzień (chociaż do piątku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem za dniem białkowym, bo dzięki temu nawet w ten jeden dzień można pozbyć się nagromadzonej przez grzeszki wody. Aczkolwiek 100 min ćwiczeń to też spoko - ćwiczenia zawsze na zdrowie ![]() Może zróbmy wersje kary? Kto na co ma bardziej ochotę?
![]() |
#2204 |
Zakorzenienie
|
Moje cele na ten tydzień - to zdrowe białkowe kolacje, utrzymanie 5 dni ćwiczeń z Ewą i codziennego godzinnego spaceru
![]() Poza tym mam nagotowany gar zupy kalafiorowej z kura (praktycznie bez tłuszczu - tyle co z udka bez skór of koz, same warzywa i mięso zblendowane) - wygrzebałam gdzieś zupy lepiej sycą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zadomowienie
|
Ja zaluje za na poczatku diety we wrzesniu nie zrobilam zdjecia i nie robilam co tydzien. Odkad cwicze z Ewa to K. mowi, ze starsznie nogi mi spadly, ze celulitu w ogole juz prawie nie mam. Nie wiem czy to zasluga tych spodenek, ale tez dieta i picie wody, a przede wszytskim ruch!
Moj weekend nie zalicza sie do udanych, ale na szczescie w nowy tydzien wchodze z waha 78,1 i moim celem na ten tydzien jest osiagniecie wagi 77,3 lub 77,5. Jestem realistka i wiem ze 1 kg bedzie mi ciezko zrzucic. Ja juz postanowilam, ze po zakonczeniu diety nie ma bata... zdowe odzywianie i tyle! CARLA ten dzien bailkowy to za dobry nie jest, ani za zdrowy. Lepiej jakies cwiczenia dodatkowe brzuszki, przysiady czy inne. Joasiu suuuuper pomysl! haha to wazenie w pn bedzie nas motywowac, zeby nie zrec ![]() Ja sie musze pochwalic wczorajszym sukcesem! Siedzialam z tesciami i wyciagneli ptasie mleczko (za ktorym nie przepadam) i czekolade z orzechami ![]() ![]()
#2206 |
Zakorzenienie
|
Idę się wyskalpelować
![]() Dziewczyny spokojnie ... Co nagle to po diable ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() Na pierwszej stonie mam códowne kilo mniej przez pomyłkę napisane ale nie szkodzi ![]() Dziś się ważyłam bo okres sie mi wczoraj skończył i waga pokazała 84 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- cudowny basen chyba będe raz na 2 tyg na basen chodzć ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- cudowny basen chyba będe raz na 2 tyg na basen chodzć ![]()
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Sagapao super!!! ![]() Milenko za niejedzenie słodyczy ![]() Dziewczyny z tymi karami to tylko takie propozycje ![]() Asiu też mam w planach na ten tydzień zdrowe białkowe kolacje ![]()
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
Joanna, tylko po tym winie tak Ci przyszlo duzo? oO Ja tez okres za jakies 3dni powinnam przywitac ;/ Tez musze isc jakies sniadanie ogarnąć. Masakra, jak okropnie zimno ;(
kwiatuszek, wrzucaj, wrzucaj ;p ja tez pokazalam rozstepy xD a to chyba gorsze ;p Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-01-28 o 09:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Mam nadziej że ćwiczysz Carla
![]() Mi jakoś ciężej po weekendzie ... Choć fakt zrobiłam calutki skalpel (wszystkie powtórzenia) i ... padłam na kanape ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Winko było w sobote ... Wczoraj też było trochę więcej niz powinno na obiad ![]() No chyba że w dół to się cieszę nawet ze 100 g ![]() Smacznego anuszka |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Zakorzenienie
|
Ja po weekendzie odnotowałam spadek 200 g
![]() ![]() ![]() ![]() Z tymi karami pomysł jest i dobry i zły - z jednej strony jak same się nie upilnujemy, to nikt za nas tego nie zrobi. Ale z drugiej strony co poniektórym przydałby się naprawdę solidny bat nad głową ![]() ![]() kwiatuszku serdeczne gratulacje ![]() Dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie pastę z 2 jajek, szczypiorku, szynki i pół łyżeczki majonezu light i to na 2 kromki razowca. Baardzo dobre śniadanie i wreszcie jakaś odmiana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Wtajemniczenie
|
Ćwiczonka już za mną
![]() Dziwne dzisiaj miałam wskazania pulsu od 70 do 100 przy takim samym tempie ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]() MariaMarysienka Gratuluję spadku ![]() ![]() ![]() Na obiad będą klopsy w sosie pomidorowym i pewnie do końca dnia woda bo nie mogę zmusić się do jedzenia jakoś ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-28 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Zadomowienie
|
Dobry!
Ja po śniadaniach, na obiad będzie kurczak z czymśtam. Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak odnośnie słodyczy, to mam w domu paczkę cukierków, które lubiłam i dzisiaj jak na nie popatrzałam to myślałam że zwymiotuję ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() Dziewczyny ponawiam o ten prywatny klub, w którym bez oporu wrzucały byśmy zdjęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- I oczywiście brawa dla wszystkich ćwiczących ![]() ![]()
![]() |
#2215 |
Zadomowienie
|
CARLA gratuluje cwiczen!
![]() ![]() ![]() Niunia najgorzej zaczac, pozniej idzie z gorki! Ja mam za soba wlasnie II sniadanie - kromka, maslo, wedlina, ogorek, jogurt naturalny, platki owsiane i mandarynka ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak ogolnie ![]() ![]()
#2216 |
Rozeznanie
|
A właśnie Milenko śliczny psiak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Dziękuję wszystkim za trzymanie za mnie kciuków na egzaminie ![]() Myślę, że zdałam ![]() Sunshine teraz trzymam kciuki za Ciebie ![]()
#2217 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szukam inspiracji na obiady dla K. cos innego by zjadl... i tak sie bujam po wielkimzarciu, durszlaku i kulinariach wizazu... i wszedzie widze tylko MAKARONY!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Mój ząb nadal boli, zostało w niego napchane śmierdzących specyfików. Jeśli do wieczora nie przestanie boleć, to mam wygrzebać sobie z niego wszystko i będzie wyrywanie. Zaje.biście. Byłam też u lekarza z wynikami badań. Otóż nieznacznie podwyższona ilość leukocytów i podwyższone AST są...od diety. Tak przynajmniej uznał mój dobry lekarz. Po dogłębnym wywiadzie stwierdził, że za szybko chudnę i za mało jem (to już wiem od wczoraj). Wyliczył mi moje BMI, BMR oraz zapotrzebowanie na B/W/T i wyszło mniej więcej tak jak napisała mi Rzabba - 2100 kcal, 250 g węgli, 90 g białka i 70 g tłuszczu. Tak więc tego powinnam się trzymać przez najbliższe tygodnie, a potem stopniowo obniżać kalorie. A lekarz mówił, że podwyższone AST to, że coś tam wątroba nie nadąża za spalaniem tłuszczu czy coś w ten deseń i za dużo czy tam za mało czegoś tam produkuje. Nie słuchałam dokładnie, bo mnie strasznie ząb bolał i skupić się nie mogłam. Bakterie w nerkach też nie wzięły się znikąd. Jedyne co to muszę pić 3 l płynów dziennie oraz herbatkę żurawinową. Jeśli nie pomoże to wtedy zapewne pojawi się infekcja w postaci dobrze znanego mi zapalenia pęcherza. Super dzień mam po prostu. Ząb nadal boli, rokowania dla niego najlepsze nie są, a ja stracić go nie chcę, bo obok już kiedyś miałam jednego wyrwanego. Przepięknie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
JA dzisiaj też mam zrąbany dzien. dostałam @, boli mnie brzuch,dzieci dostały jakiejś wysypki- musiałam lecieć do lekarza, do tego narobiły bałaganu że masakra........i w ogóle mam takiego nerwa że lepiej do mnie nie podchodzić
![]() jedyny plus to moja waga. ![]() ![]() ![]()
#2220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A widzisz, dobrze, że zrobiłaś te badania i widzisz teraz co i jak masz poprawić w swojej diecie. bedzie dobrze ![]() Niunia, mi sie kciuki przydadzą ![]() ![]() ![]() I jezeli zdałaś (jak myslisz ![]() ![]() mariamarysienka, gratuluję spadku ![]() milenka, brawo, ze powstrzymalas sie od slodyczy ![]() A u mnie kiepsko, czuję się niefajnie dziś. Niewyspałam sie, wstalam przed 6 bo przed 7 musiałam wyjsc z domu ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba zawieszam cwiczenia na jakis czas... ![]() sn: jog nat, otreby, musli, kawa 2sn: banan, jajecznica z 2 jaj z wedlinka i pomidorkiem 3sn ![]() o: zupa brokulowa k: tunczyk wsw z przyprawami i czyms tam, pol grahamki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.