Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-27, 20:14   #2191
Beatagr3
Zadomowienie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
A teraz posłodzę sobie trochę a wam podniosę gula.......to tak dla większej motywacji.............

ostatnio coraz więcej osób mi mówi że jakoś mnie mniej .........miło...... ....
a dzisiaj z ciekawości się obmieżyłam
i tak od
2.12.2012 11. 01.2013 27.01.2013
BIUST 106 99 95 -11 cm
TALIA 99 85 84 -15 cm
BIODRA 120 104,5 100 -20cm
UDKO 63 60 59 -4 cm
ŁYDKA 40 38 37 -3 cm
RAMIE 38 33 31 -7 cm
Wow, gratuluję , naprawdę dużo zeszło, oby tak dalej

Zamknęłam się dziś w 1500 kcal. Co do poniedziałkowego ważenia, to jestem za, bo dużo osób sobie w weekendy pozwala, a potem tydzień stara się to zrzucić. A tak większa motywacja żeby nie podjadać w weekendy.
Stary 2013-01-27, 21:05   #2192
ogolnie
Zakorzenienie

sunshine
ja włażę nieraz na jakiegoś czata z wysp, ale profil na badoo przyciąga obcokrajowców bardziej. I tak sobie czasem lubię "potalkować" po angielsku
Co by nie zapomnieć języka, bo chyba bym sobie tego nie wybaczyła.
Teraz chcę przypomnieć sobie niemiecki, bo mnóstwo ofert pracy jest, gdzie wymagają języka niemieckiego. Gramatykę znam, jedyne co to musiałabym sobie przypomnieć, ale słówek dużo mi umyka, niestety.
Ząb lepiej, wzięłam właśnie drugą połowę tej cholernej polopiryny i nie boli. Tzn. jakoś tam sobie "ćmi", ale lepiej to niż ból. Do rana przeżyję Najwyżej urządzę sobie całonocne czytanie albo czatowanie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:19   #2193
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
wiesniak z warzywami, ser bialy, chlebus z wedlinka i warzywkami albo serkiem typu almette. salatke z salaty warzyw i wedliny z fasola konserwowa hmmm... moze jakies miesko gotowane z obiadu?
Wymieniłaś wszystko to na co nie miałam ochoty Skończyło się na kolacji takiej jaką zrobiłam dla B czyli kromka razowca z pomidorem i parówki Na swoją obronę powiem że tylko dwie i parówek od zeszłego tygodnia nie ruszałam

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Sagapao Brawo za basen
Ogolnie ćwicz angielski jestem za Jak ja marze o Indiach...
Kwiatuszku 20 cm w biodrach? Masz jakieś stare zdjęcie z przed odchudzania? Tak dla porównania bo moja wyobraźnia szwankuje
Sunshine Trzymaj się cieplutko
Ja już po kąpieli. Zafundowałam sobie dzisiaj peeling arbuzowy od razu humorek mam lepszy Teraz łóżko i może książka o ile nie zasnę
Kolorowych snów dziewczynki

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
CARLA_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:35   #2194
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
zdjęcia sukienki
no brawo piękna kreacja mnie też pociąga szycie chodz krawcową nie jestem...ale pracowałam w zakładach krawieckich
miiilenka ładnego masz pieska Prawie mu ta pozycja z telewizora Ewy wyszła
A joanna z kotem ćwiczy
A ja z moją córeczką
A reszta z kim ćwiczy >?????

Jak słyszę o waszych grzechach to wole was nie czytać bo niby dlaczego ja bym miała być gorsza i czegoś słodkiego sobie odmówić???
Powaga tak mi sie to zakodowało w głowie... Jedyną rzeczą pozwoliłam już drugą niedziele z rzędu zjeść mały kawałek ciasta i tyle i nie tykam sie słodkiego...a na wierzchu w domu mam go kupe... ale dążę do celu i go nie tykam mam jakiś psychiczny opór właśnie to dziś zauważyłam.... bo na prawde zależy mi na tym żeby wyglądać chudo i mam nadzieje że jak najdłużej uda mi sie wytrwać

Cytat:
Napisane przez Beatagr3 Pokaż wiadomość
Ojej co tu się porobiło.

Wszystkie, które diety nie trzymały :aty aty:

Im częściej będziecie sobie odpuszczać, tym trudniej będzie Wam wrócić na dobry tor. Jeżeli co weekend będą grzechy to nigdy nie schudniecie!
Bez słodkiego można się obejść, mój tata przywiózł mnóstwo słodyczy z Niemiec -czekolady, batoniki, żelki- i co? I nic, nie tknęłam na razie niczego i raczej nie wezmę, bo naprawdę mi zależy żeby schudnąć.

Zgadzam się ze wszystkim co napisała Kwiatuszek, nie ma przerw od diety!
Zgadzam się z Tobą koleżanko w 100%

Ogólnie o jej musisz zwiększyć kalorie...

Jestem za WAŻONKIEM W PONIEDZIAŁKI

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
ja wróciłam od siostry i wypiłam tylko herbatkę Nie skusiło mnie ani ciasto mandarynkowe ani miska cukierków
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 21:57   #2195
Joanna XL
Zakorzenienie

Ładnie kwiatuszek

No cóż podjadanie w weekend i chudniecie z tego w tygodniu to chyba moja specjalność A jednak jakieś tma efekty (choć raczej w ślimaczym tempie mam więc chyba zachowuję trochę rozsądku w tym wszystkim

Oczywiście mogłoby być lepiej Jestem za ważeniem w piątki i poniedziałki (a co...) poniedziałkowe takie kontrolne ...

Zjadłam dziś nie co tłuściejszy obiad (bo kokosowe mleko dochińszczyzny to niestety zło i nieco za dużo (bo za dobre było) Niestety u mnie weekendowe obżarstwo przynajmniej w tym tygodniu wynika z tego że M. siedzi w domu - i mu gotuje Dobrze że chociaż na spacer ze mną poszedł No ale w ramach wyrównania na kolacje zjadłam tylko trochę marchewek - głównie dlatego że obiad dalej mnie trzymał ...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Podsumowując - ja jednak uznam weekend za sukces ...
Kalorycznie trzymałam się w ryzach (dziś nie przekroczyłam 1500, wczoraj było nie wiele ponad), nie oddałam się lenistwu tylko ruszyłam tyłek... No i poza winem w rozsądnej ilości takiego typowo niezdrowego żarcia (jak słodycze, fast foody, pizze) nie było A nie myślcie że pokus brakowało

Nie chce nikogo nawracać - ale tak sobie myśle że jak ktoś tak jak ja ma nadwagę (w różnej wysokości) od 15 lat to nie ma się co śpieszyć z odchudzaniem .. Czy mi to zajmie pół roku czy więcej grunt żeby tendencja była w dół A na razie jest - wizualnie różniaca jest ... Mam wrażenie że nigdy tak dobrze nie wygladałam (w sensie lekko umięśnionych nóg, mniejszego cellulitu i prawie płaskiego brzucha Ale w sumie po raz pierwszy w historii regularnie ćwicze/ biegam ... i to jużod ponad pół roku

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Wyszedł mi wzorowy post autoadoracji

No ale nie dajmy się zwariować - M. mi powiedział że ostatnio dieta to centralny punkt mojego życia - a ja wcale tego nie chcę ... Bo zaczęłam faktycznie dostawać obsesji między wagą -wagą kuchenna - strona ilet waży i wizażem

Wizażo mania jest ok - bo w końcu my tu nie tylko o dietach ale i o ciuchach i innych ... Ale z resztą muszę przystopować
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:11   #2196
Furry Sue
Zadomowienie

kwiatuszku dzieki masz rację.
Jestem za poniedziałkowym ważeniem!

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 23:38   #2197
pinacolada_1988
Przyczajenie

czy i ja mogę do Was dołączyć??

pinacolada_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 06:20   #2198
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

cześć kobietki ja jak zwykle nie mogę spać
dzięń dobry wszystkim

---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
ja właśnie położyłam małą spać dziś 1,5godz na basenie mąż pilnował małą a ja pływałam i ćwiczyłam nawet mnie ludzie nie ruszali że sie patrzyli
odczytam was jak sie wykąpie i odrobię dziś 20.30 kolacja jogurt z ziarnami no cóż już tak późno wróciliśmy...nic innego do zjedzenia mi nie przyszło do głowy....
ja też chodzę na basen...........zajechana po nim jestem...........masakra. .......ale to dobrze

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Kwiatuszku 20 cm w biodrach? Masz jakieś stare zdjęcie z przed odchudzania? Tak dla porównania bo moja wyobraźnia szwankuje
\Zafundowałam sobie dzisiaj peeling arbuzowy od razu humorek mam lepszy Teraz łóżko i może książka o ile nie zasnę
Kolorowych snów dziewczynki
mam zdjęcie.....ostatnio nawet oglądałam........... ........ale nie wiem czy to dobry pomysł je upubliczniać............b o najzwyczajniej w świecie się ich wstydzę

CARLA a co to za piling arbuzowy

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
no brawo piękna kreacja mnie też pociąga szycie chodz krawcową nie jestem...ale pracowałam w zakładach krawieckich
ja też krawcową nie jestem....tylko samoukiem........no może pod pilnym okiem mamy.........która jest dobrą krawcową.......
kiedyś nawet szyła stroje do teatru........albo suknię ślubną..........:rolleyes :

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Furry Sue Pokaż wiadomość
kwiatuszku dzieki masz rację.
Jestem za poniedziałkowym ważeniem!
proszę bardzo w razie w możesz na mnie liczyć

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Cytat:
Napisane przez pinacolada_1988 Pokaż wiadomość
pewnie , zapraszamy
napisz coś o sobie......masz jakiś plan na dietę ?
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:03   #2199
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:

A reszta z kim ćwiczy >?????
Sama dobrze mi z tym Chciałam nakłonić B do ćwiczenia pilatesu ze mną, bo często plecy go bolą, ale po 5 min stwierdził że to nie dla niego i wolał wziąć tabletkę p/bólową A mi pilates naprawdę świetnie pomógł

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość

Podsumowując - ja jednak uznam weekend za sukces ...
Kalorycznie trzymałam się w ryzach (dziś nie przekroczyłam 1500, wczoraj było nie wiele ponad), nie oddałam się lenistwu tylko ruszyłam tyłek... No i poza winem w rozsądnej ilości takiego typowo niezdrowego żarcia (jak słodycze, fast foody, pizze) nie było A nie myślcie że pokus brakowało

Nie chce nikogo nawracać - ale tak sobie myśle że jak ktoś tak jak ja ma nadwagę (w różnej wysokości) od 15 lat to nie ma się co śpieszyć z odchudzaniem .. Czy mi to zajmie pół roku czy więcej grunt żeby tendencja była w dół A na razie jest - wizualnie różniaca jest ... Mam wrażenie że nigdy tak dobrze nie wygladałam (w sensie lekko umięśnionych nóg, mniejszego cellulitu i prawie płaskiego brzucha Ale w sumie po raz pierwszy w historii regularnie ćwicze/ biegam ... i to jużod ponad pół roku

Wyszedł mi wzorowy post autoadoracji
Asiu ja pomimo piątkowej pizzy też zaliczam weekend do udanych Przyszły będzie jeszcze lepszy Wiadomo kalorii sporo niepotrzebnych wpadło, ale jak sobie pomyślę, że potrafiłam kilka tygodni temu zeżreć pizze, chipsy i zapić butelką wina to mi słaboTaki rytuał powtarzał się nawet co tydzień lub dwa Nie chcę się tu usprawiedliwiać, ale widzę postępy w sposobie myślenia Ćwiczę prawie codziennie od początku stycznia, ostatnią pizzę jadłam w grudniu więc raz na miesiąc to nie jest tragedia. Podsumowując jem ogolnie zdrowiej i mniejsze porcje

"W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu"
Stary 2013-01-28, 08:04   #2200
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
anuszka nie wiem czy z mówisz za autopsji ale ja miałam kontakt z Hindusami i niestety potwierdzam - ich stosunek do kobiet (zwłaszcza białych) pozostawia sporo do życzenia... Może to kwestie różnicy kulturowej albo źle trafiłam

Ale ogolnie niech się rozerwie , angielski poćwiczy zamiast ciacho piec

Ja dziewczyny i tak sie waże prawie codziennie - wiec mozemy przekładać Pochrupuje marchewki -dzieciaczki Mój sklep się zlitował bo do tej pory po Baby-karroten musiałam chodzić daleko (i nie chodziłam
i z autopsji i nie ;p w ogole ich kolor jest dla mnie taki brudny ;p
o masakra, kwiatuszek, niezle Ci biodra lecą oO masz chyba wszystkie wymiary mniejsze ode mnie a wazysz wiecej oO wtf?
ile was weekendzik kosztowal? Mnie 200g, nie jest zle xD dzisiaj sie tego pozbede
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:16   #2201
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Napisz nam jaki masz plan na dietę i dlaczego wybrałaś nasze forum właśnie?

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:

mam zdjęcie.....ostatnio nawet oglądałam........... ........ale nie wiem czy to dobry pomysł je upubliczniać............b o najzwyczajniej w świecie się ich wstydzę

CARLA a co to za piling arbuzowy
Wrzucaj koniecznie!!! Nie masz czego się wstydzić bo już tak nie wyglądasz i do takiego wyglądu już nigdy nie wrócisz!!! Wrzucaj plissss!!!

Peeling mam z Bielendy; http://allegro.pl/slay-bielenda-peel...952694981.html
Bosko pachnie( jeśli ktoś lubi soczyście owocowe zapachy)

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
ile was weekendzik kosztowal? Mnie 200g, nie jest zle xD dzisiaj sie tego pozbede
Mnie na ten moment 500g ale nie byłam w toalecie jeszcze więc pewnie bez zmian Zważę się teraz w piątek i kontrolnie w poniedziałek Dziewczyny musimy ustalić jakąś karę dla osób które przytyją choć 100g w weekend np. 100 min dodatkowych ćwiczeń lub cały dzień białkowy. Jak myślicie?

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Idę rozejrzeć się za jakimś śniadaniem w końcu

Stary 2013-01-28, 08:26   #2202
Joanna XL
Zakorzenienie

kwiatuszekcarla co do zdjęć może faktycznie dobrze byłoby wrzucić - oczywiście koniecznie bez głów Ja takiego nagiego tj w bieliźnie/stroju kąpielowym z okresu 85 to chyba nie mam - z wiadomych względów unikałam aparatu ... Ale za tydzień po @ mogę zrobić i wrzucić

carla też tak uważam -ja potrafiłam zjeść pół camembert, chrupki , pizze i deser popijając winem Ale takich uczt od początku diety nie miałam ... Może na Sylwestra wskoczyło więcej... Ale tak to porcje są przyzwoite..
A jak marzyszo Indiach to powinnaś pojechać Ja też marzyłam i pojechałam - warto było choć rzeczywistość nieco odbiega od wyobrażeń ...

anuszka ja mam 400 g in plus ... ale zaraz powinnam mieć okres plus wymieniłam baterie w wadze wiec za bardzo się nie przejmuje (nawet nie zmieniam w podpisie i wszędzie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Ja do toalety poszłam tuż po ważeniu ... Może z ulgi że to nie 2 kg

Moim zdaniem kary nie mają sensu - tak naprawdę najzdrowsze tempo chudnięcia to max -0,5 kg na tydzień (oczywiście mniej więcej)...Wtedy organizm ma czas się przyzwyczaić (przynajmniej wg lekarza z centrum walki z otyłością) Ja nie mam cierpliwości do takiego ślimaczenia - ale też wiem że lepiej wolniejniż szybciej wiec nie ma się co denerwować

A dzień białkowy za bardzo zalatuje Dukanem i nie ma nic wspólnego z racjonalnym żywieniem Z kolei 100 min ćwiczeń hmmm codzienne 30-40 min to i tak moim zdaniem lepiej niż zrywami...

Carla jako że my najbardziej chyba grzeszymy to proponuje żeby ten tydzień (chociaż do piątku był dietowo idealny ... Pokażmy że też potrafimy
Stary 2013-01-28, 08:26   #2203
mon_cheri
Raczkowanie

Cytat:
BIUST 106 99 95 -11 cm
TALIA 99 85 84 -15 cm
UDKO 63 60 59 -4 cm
ŁYDKA 40 38 37 -3 cm
RAMIE 38 33 31 -7 cm
wow jakie wyniki
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
i z autopsji i nie ;p w ogole ich kolor jest dla mnie taki brudny ;p
o masakra, kwiatuszek, niezle Ci biodra lecą oO masz chyba wszystkie wymiary mniejsze ode mnie a wazysz wiecej oO wtf?
no właśnie wczoraj miałam +0,4 po nieszczęsnej sobocie, wczoraj byłam bardzo grzeczna + poćwiczyłam na orbim, a jest kolejne +0,6! W sumie 1 kg nie wiem czy to przez to grzeszenie tak z opóźnieniem, czy przez to, że mi się zbliża okres... Powinnam dostać jutro/pojutrze. Mam nadzieję, że po okresie za to poleci na łeb na szyje 2 kg;P
Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Wrzucaj koniecznie!!! Nie masz czego się wstydzić bo już tak nie wyglądasz i do takiego wyglądu już nigdy nie wrócisz!!! Wrzucaj plissss!!!
Dołączam się do prośby
Cytat:

Mnie na ten moment 500g ale nie byłam w toalecie jeszcze więc pewnie bez zmian Zważę się teraz w piątek i kontrolnie w poniedziałek Dziewczyny musimy ustalić jakąś karę dla osób które przytyją choć 100g w weekend np. 100 min dodatkowych ćwiczeń lub cały dzień białkowy. Jak myślicie?
Jestem za tym, żeby wprowadzić karę ale trzeba przygotować regulamin bo jeśli ktoś był grzeczny, a np. zbliża mu się okres i waga się zwiększy to nie powinien dostawać kary
Jestem za dniem białkowym, bo dzięki temu nawet w ten jeden dzień można pozbyć się nagromadzonej przez grzeszki wody. Aczkolwiek 100 min ćwiczeń to też spoko - ćwiczenia zawsze na zdrowie Tylko 100 minut to dużo, jak ktoś ćwiczy np. 30-60 min dziennie to dodatkowe 100 min musiałby rozłożyć np. aż na 5 dni po 20 min ;P
Może zróbmy wersje kary? Kto na co ma bardziej ochotę?
Stary 2013-01-28, 08:29   #2204
Joanna XL
Zakorzenienie

Moje cele na ten tydzień - to zdrowe białkowe kolacje, utrzymanie 5 dni ćwiczeń z Ewą i codziennego godzinnego spaceru

Poza tym mam nagotowany gar zupy kalafiorowej z kura (praktycznie bez tłuszczu - tyle co z udka bez skór of koz, same warzywa i mięso zblendowane) - wygrzebałam gdzieś zupy lepiej sycą
Stary 2013-01-28, 08:30   #2205
miiilenka
Zadomowienie

Ja zaluje za na poczatku diety we wrzesniu nie zrobilam zdjecia i nie robilam co tydzien. Odkad cwicze z Ewa to K. mowi, ze starsznie nogi mi spadly, ze celulitu w ogole juz prawie nie mam. Nie wiem czy to zasluga tych spodenek, ale tez dieta i picie wody, a przede wszytskim ruch!

Moj weekend nie zalicza sie do udanych, ale na szczescie w nowy tydzien wchodze z waha 78,1 i moim celem na ten tydzien jest osiagniecie wagi 77,3 lub 77,5. Jestem realistka i wiem ze 1 kg bedzie mi ciezko zrzucic.

Ja juz postanowilam, ze po zakonczeniu diety nie ma bata... zdowe odzywianie i tyle!

CARLA
ten dzien bailkowy to za dobry nie jest, ani za zdrowy. Lepiej jakies cwiczenia dodatkowe brzuszki, przysiady czy inne.
Joasiu suuuuper pomysl! haha to wazenie w pn bedzie nas motywowac, zeby nie zrec jestem za!

Ja sie musze pochwalic wczorajszym sukcesem! Siedzialam z tesciami i wyciagneli ptasie mleczko (za ktorym nie przepadam) i czekolade z orzechami. Podziekowalam, nie zjadlam nawet okruszynki

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 08:31   #2206
Joanna XL
Zakorzenienie

Idę się wyskalpelować

Dziewczyny spokojnie ... Co nagle to po diable
Stary 2013-01-28, 09:03   #2207
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Na pierwszej stonie mam códowne kilo mniej przez pomyłkę napisane ale nie szkodzi
Dziś się ważyłam bo okres sie mi wczoraj skończył i waga pokazała 84 jaka jestem szczęśliwa widać że byłam wcześnej lleniwa i głupia że już dawno powinnam sie ruszać więcej a nie tylko siedzieć i nc sie nie chciało...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

cudowny basen chyba będe raz na 2 tyg na basen chodzć

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

cudowny basen chyba będe raz na 2 tyg na basen chodzć
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:19   #2208
CARLA_23
Wtajemniczenie

Cytat:
kwiatuszekcarla co do zdjęć może faktycznie dobrze byłoby wrzucić - oczywiście koniecznie bez głów Ja takiego nagiego tj w bieliźnie/stroju kąpielowym z okresu 85 to chyba nie mam - z wiadomych względów unikałam aparatu ... Ale za tydzień po @ mogę zrobić i wrzucić

carla też tak uważam -ja potrafiłam zjeść pół camembert, chrupki , pizze i deser popijając winem Ale takich uczt od początku diety nie miałam ... Może na Sylwestra wskoczyło więcej... Ale tak to porcje są przyzwoite..
A jak marzyszo Indiach to powinnaś pojechać Ja też marzyłam i pojechałam - warto było choć rzeczywistość nieco odbiega od wyobrażeń ...

anuszka ja mam 400 g in plus ... ale zaraz powinnam mieć okres plus wymieniłam baterie w wadze wiec za bardzo się nie przejmuje (nawet nie zmieniam w podpisie i wszędzie

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Ja do toalety poszłam tuż po ważeniu ... Może z ulgi że to nie 2 kg

Moim zdaniem kary nie mają sensu - tak naprawdę najzdrowsze tempo chudnięcia to max -0,5 kg na tydzień (oczywiście mniej więcej)...Wtedy organizm ma czas się przyzwyczaić (przynajmniej wg lekarza z centrum walki z otyłością) Ja nie mam cierpliwości do takiego ślimaczenia - ale też wiem że lepiej wolniejniż szybciej wiec nie ma się co denerwować

A dzień białkowy za bardzo zalatuje Dukanem i nie ma nic wspólnego z racjonalnym żywieniem Z kolei 100 min ćwiczeń hmmm codzienne 30-40 min to i tak moim zdaniem lepiej niż zrywami...

Carla jako że my najbardziej chyba grzeszymy to proponuje żeby ten tydzień (chociaż do piątku był dietowo idealny ... Pokażmy że też potrafimy
Ok podejmuję wyzwanie Przebieram się i idę poćwiczyć

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Sagapao super!!!
Milenko za niejedzenie słodyczy
Dziewczyny z tymi karami to tylko takie propozycje Ja na pewno muszę sobie zrobić jakąś listę, żeby lepiej pilnować diety, ale nikogo nie będę przecież zmuszać...
Asiu też mam w planach na ten tydzień zdrowe białkowe kolacje

Stary 2013-01-28, 09:21   #2209
anuszka21
Zakorzenienie

Joanna, tylko po tym winie tak Ci przyszlo duzo? oO Ja tez okres za jakies 3dni powinnam przywitac ;/ Tez musze isc jakies sniadanie ogarnąć. Masakra, jak okropnie zimno ;(

kwiatuszek, wrzucaj, wrzucaj ;p ja tez pokazalam rozstepy xD a to chyba gorsze ;p

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2013-01-28 o 09:23
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 09:24   #2210
Joanna XL
Zakorzenienie

Mam nadziej że ćwiczysz Carla

Mi jakoś ciężej po weekendzie ... Choć fakt zrobiłam calutki skalpel (wszystkie powtórzenia) i ... padłam na kanape

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Winko było w sobote ... Wczoraj też było trochę więcej niz powinno na obiad Niby się zmieściłam w 1500 ale górka no obiad a reszta nie dużo ... Takie rożnice mnie nie ruszają - wiadomo przed toaletą, trochę więcej wody itd

No chyba że w dół to się cieszę nawet ze 100 g
Smacznego anuszka
Stary 2013-01-28, 10:06   #2211
mariamarysienka
Zakorzenienie

Ja po weekendzie odnotowałam spadek 200 g Namacalny dowód, że niejedzenie słodyczy mi się opłaca W tym tygodniu zamierzam idealnie trzymać dietę, żeby zobaczyć 6 z przodu za tydzień Od ponad roku nie ważyłam mniej niż 70 kg, więc mam hiper motywację

Z tymi karami pomysł jest i dobry i zły - z jednej strony jak same się nie upilnujemy, to nikt za nas tego nie zrobi. Ale z drugiej strony co poniektórym przydałby się naprawdę solidny bat nad głową Momentami jest tu atmosfera zbiorowego obżarstwa, które jest zwyczajnie żałosne, bo to wygląda jakby niektóre były na diecie za karę, a nie dlatego, że chcą być szczupłe

kwiatuszku serdeczne gratulacje

Dzisiaj na śniadanie zrobiłam sobie pastę z 2 jajek, szczypiorku, szynki i pół łyżeczki majonezu light i to na 2 kromki razowca. Baardzo dobre śniadanie i wreszcie jakaś odmiana Na obiad planuję kurzego cyca z warzywami na parze.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 10:37   #2212
CARLA_23
Wtajemniczenie

Ćwiczonka już za mną Cholernie ciężko mi dzisiaj było i cudem dałam radę...Chyba jednak wolę popołudniowe lub wieczorne treningi.
Dziwne dzisiaj miałam wskazania pulsu od 70 do 100 przy takim samym tempie Mam nadzieję że to tylko chwilowy błąd odczytu a nie maszyna się psuje Odsapnę chwilkę i jakiś obiadek idę zrobić i do pracy znowu...
Miłego dnia dziewczynki U Was też tak szaro i mglisto? Brrrrrr.......
MariaMarysienka Gratuluję spadku Ja czasami faktycznie mam wrażenie że jestem na diecie za karę bo inni mogą wszystko jeść i nie tyją a ja ciągle muszę się pilnować i wszystkiego sobie odmawiać Przyznaj że czasem to może irytować Mam teraz jakiś kryzys jedzeniowy tzn jak widzę serek, jogurt lub gotowaną pierś to mam odruch wymiotny
Na obiad będą klopsy w sosie pomidorowym i pewnie do końca dnia woda bo nie mogę zmusić się do jedzenia jakoś

Edytowane przez CARLA_23
Czas edycji: 2013-01-28 o 10:42
Stary 2013-01-28, 11:13   #2213
Beatagr3
Zadomowienie

Dobry!
Ja po śniadaniach, na obiad będzie kurczak z czymśtam.

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ja po weekendzie odnotowałam spadek 200 g Namacalny dowód, że niejedzenie słodyczy mi się opłaca W tym tygodniu zamierzam idealnie trzymać dietę, żeby zobaczyć 6 z przodu za tydzień Od ponad roku nie ważyłam mniej niż 70 kg, więc mam hiper motywację
Gratuluję , niepodjadanie w weekendy się opłaca sama mam spadek od piątku 500 g, więc teraz jest 75,7 Jeszcze 2 kg i będę miała studniówkową wagę z przed 3 lat

A tak odnośnie słodyczy, to mam w domu paczkę cukierków, które lubiłam i dzisiaj jak na nie popatrzałam to myślałam że zwymiotuję , nie mam pojęcia czemu, wyglądają tak samo jak kiedyś, ale nie mogę na nie patrzeć
Stary 2013-01-28, 11:34   #2214
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Witajcie kochane ale dziś pospałam do 11

Cytat:
ostatnio coraz więcej osób mi mówi że jakoś mnie mniej .........miło...... ....
a dzisiaj z ciekawości się obmieżyłam
i tak od
BIUST 106 99 95 -11 cm
TALIA 99 85 84 -15 cm
UDKO 63 60 59 -4 cm
ŁYDKA 40 38 37 -3 cm
RAMIE 38 33 31 -7 cm
Ogromne brawa

Cytat:
ja właśnie położyłam małą spać dziś 1,5godz na basenie mąż pilnował małą a ja pływałam i ćwiczyłam nawet mnie ludzie nie ruszali że sie patrzyli
odczytam was jak sie wykąpie i odrobię dziś 20.30 kolacja jogurt z ziarnami no cóż już tak późno wróciliśmy...nic innego do zjedzenia mi nie przyszło do głowy....
Brawo za basen

Cytat:
Witaj

Dziewczyny ponawiam o ten prywatny klub, w którym bez oporu wrzucały byśmy zdjęcia a nowe osóbki zapraszały byśmy dopiero po jakimś czasie żeby być pewnym, że z nami zostaną

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

I oczywiście brawa dla wszystkich ćwiczących ja jutro kończę antybiotyki i też powracam, coś czuję, że będzie mi ciężko zacząć

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 11:40   #2215
miiilenka
Zadomowienie

CARLA gratuluje cwiczen! ja tez wole cwiczyc po poludniu, albo podwieczorkiem, jakos tak jak Joasia bym nie umiala U mnie ejst slonecznie, jerst ciapa na chodkinkach...

Niunia
najgorzej zaczac, pozniej idzie z gorki!

Ja mam za soba wlasnie II sniadanie - kromka, maslo, wedlina, ogorek, jogurt naturalny, platki owsiane i mandarynka bylo pyszne ide zaraz sprzatac i przygotowac obiad, bedzie to samo co wczoraj

Ciekawe jak ogolnie nie ma jej od rana... pewnie juz u dentysty siedzi

CI

Stary 2013-01-28, 11:52   #2216
Niuuniiaaa
Rozeznanie

A właśnie Milenko śliczny psiak mój olbrzym jest zainteresowany tylko sportami związanymi z piłką

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Dziękuję wszystkim za trzymanie za mnie kciuków na egzaminie
Myślę, że zdałam
Sunshine teraz trzymam kciuki za Ciebie

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 12:56   #2217
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
A właśnie Milenko śliczny psiak mój olbrzym jest zainteresowany tylko sportami związanymi z piłką
Dziekuje w imieniu Sheili ona też jest zainteresowana tylko swoimi pileczkami, to jej caly swiat!!!

Szukam inspiracji na obiady dla K. cos innego by zjadl... i tak sie bujam po wielkimzarciu, durszlaku i kulinariach wizazu... i wszedzie widze tylko MAKARONY!!!

CI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 13:57   #2218
ogolnie
Zakorzenienie

Dobry.

Mój ząb nadal boli, zostało w niego napchane śmierdzących specyfików. Jeśli do wieczora nie przestanie boleć, to mam wygrzebać sobie z niego wszystko i będzie wyrywanie. Zaje.biście.
Byłam też u lekarza z wynikami badań. Otóż nieznacznie podwyższona ilość leukocytów i podwyższone AST są...od diety. Tak przynajmniej uznał mój dobry lekarz. Po dogłębnym wywiadzie stwierdził, że za szybko chudnę i za mało jem (to już wiem od wczoraj). Wyliczył mi moje BMI, BMR oraz zapotrzebowanie na B/W/T i wyszło mniej więcej tak jak napisała mi Rzabba - 2100 kcal, 250 g węgli, 90 g białka i 70 g tłuszczu. Tak więc tego powinnam się trzymać przez najbliższe tygodnie, a potem stopniowo obniżać kalorie. A lekarz mówił, że podwyższone AST to, że coś tam wątroba nie nadąża za spalaniem tłuszczu czy coś w ten deseń i za dużo czy tam za mało czegoś tam produkuje. Nie słuchałam dokładnie, bo mnie strasznie ząb bolał i skupić się nie mogłam.
Bakterie w nerkach też nie wzięły się znikąd. Jedyne co to muszę pić 3 l płynów dziennie oraz herbatkę żurawinową. Jeśli nie pomoże to wtedy zapewne pojawi się infekcja w postaci dobrze znanego mi zapalenia pęcherza.
Super dzień mam po prostu. Ząb nadal boli, rokowania dla niego najlepsze nie są, a ja stracić go nie chcę, bo obok już kiedyś miałam jednego wyrwanego. Przepięknie.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:25   #2219
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

JA dzisiaj też mam zrąbany dzien. dostałam @, boli mnie brzuch,dzieci dostały jakiejś wysypki- musiałam lecieć do lekarza, do tego narobiły bałaganu że masakra........i w ogóle mam takiego nerwa że lepiej do mnie nie podchodzić
jedyny plus to moja waga. dzisiejsze ważenie - po weekendzie odnotowało kolejny spadek -300 gram......widaćtrzymanie diety przez weekend się opłaca do czego serdecznie was zachęcam

cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:35   #2220
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mój ząb nadal boli, zostało w niego napchane śmierdzących specyfików. Jeśli do wieczora nie przestanie boleć, to mam wygrzebać sobie z niego wszystko i będzie wyrywanie. Zaje.biście.
Byłam też u lekarza z wynikami badań. Otóż nieznacznie podwyższona ilość leukocytów i podwyższone AST są...od diety. Tak przynajmniej uznał mój dobry lekarz. Po dogłębnym wywiadzie stwierdził, że za szybko chudnę i za mało jem (to już wiem od wczoraj). Wyliczył mi moje BMI, BMR oraz zapotrzebowanie na B/W/T i wyszło mniej więcej tak jak napisała mi Rzabba - 2100 kcal, 250 g węgli, 90 g białka i 70 g tłuszczu. Tak więc tego powinnam się trzymać przez najbliższe tygodnie, a potem stopniowo obniżać kalorie. A lekarz mówił, że podwyższone AST to, że coś tam wątroba nie nadąża za spalaniem tłuszczu czy coś w ten deseń i za dużo czy tam za mało czegoś tam produkuje. Nie słuchałam dokładnie, bo mnie strasznie ząb bolał i skupić się nie mogłam.
Bakterie w nerkach też nie wzięły się znikąd. Jedyne co to muszę pić 3 l płynów dziennie oraz herbatkę żurawinową. Jeśli nie pomoże to wtedy zapewne pojawi się infekcja w postaci dobrze znanego mi zapalenia pęcherza.
Super dzień mam po prostu. Ząb nadal boli, rokowania dla niego najlepsze nie są, a ja stracić go nie chcę, bo obok już kiedyś miałam jednego wyrwanego. Przepięknie.
mam nadzieję, że ząbe jednak uda się uratować
A widzisz, dobrze, że zrobiłaś te badania i widzisz teraz co i jak masz poprawić w swojej diecie. bedzie dobrze

Niunia, mi sie kciuki przydadzą dzięki za dwa dni mam egzamin, potem pare dni przerwy i znowu dwa
I jezeli zdałaś (jak myslisz) to brawo

mariamarysienka, gratuluję spadku

milenka, brawo, ze powstrzymalas sie od slodyczy

A u mnie kiepsko, czuję się niefajnie dziś. Niewyspałam sie, wstalam przed 6 bo przed 7 musiałam wyjsc z domu Strasznie zmarzłam i boli mnie głowa i ogolnie słaba jestem Chyba faktycznie mnie coś bierze... a ja muszę to przetrzymać, mam niedlugo urodziny i juz planowalam isc do klubu
Chyba zawieszam cwiczenia na jakis czas...

sn: jog nat, otreby, musli, kawa
2sn: banan, jajecznica z 2 jaj z wedlinka i pomidorkiem
3sn: pomarancz
o: zupa brokulowa
k: tunczyk wsw z przyprawami i czyms tam, pol grahamki
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości