|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Z tego co wyczytałam na różnych forach to prawda przysługuję tylko na żonę, czyli w konkubinacie nie. Cytat:
![]() Piękny Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#3844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć!
obudziłam się dziś o 4 i nie mogłam już zasnąć ![]() Cytat:
na środę się zapisałam do lekarza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ----------------------------- mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
|
|
|
#3845 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Wczorajsze wyjście uważam za udane. Miłe towarzystwo, fajni ludzi i dobre jedzonko. Można pogadać o wszystkim, ale jak zaczęli mówić o Bogu (bo są to ludzie, którzy należą do jakieś wspólnoty) zaczęłam się trochę martwić, a mąż przyznał "Stałem tak w kuchni i tylko się modliłem, aby Ciebie o coś nie zapytali". Dzieciaczki znajomych są kochane. Mają 5 letniego syna i 2/3 letnią córkę. Mała jest tak cudna, że normalnie mogłabym w przyszłości mieć córkę, hehe. No i nasłuchałam sie bardzo wielu fajnych rad jeśli chodzi o wychowanie dziecka. I nie piszę tu z ironią, bo rady były naprawdę super! Głównie chodziło o wychowanie już ciut starszych dzieci: np. grafik zajęć w domu, tygodniowy limit na komputer itd. A syn znajomego miał taki mega tor na samochodziki przyklejony do ściany....Awwwww.....musi my Sławkowi taki zamontować w pokoju jak urośnie ![]() Kręgosłup boli mnie strasznie, dochodzi gardło. Starzeję się chyba, hehe. Wczoraj zobaczyliśmy z mężem nowy odcinek Spartacusa (ten serial zawsze sprawia, że mam potem straszną ochotę na seks Się rozpisałam, nie ma co! Ale jest plus: Mąż powiedział, że nim mały zamieszka z nami w pokoju, to go wytapetujemy. Nooooo! W końcu coś.
|
|
|
#3846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za rady! Zjadłam dzisiaj na śniadanko jajecznicę z 2 jajek i plasterka szynki drobiowej i godzinę po mam 92 (na czczo było 80). Muszę zakupić te parówki z Sokołowa co mają 93% i tez popróbować, bo jajek przecież nie można chyba jeść codziennie. U mnie dzisiaj 28 tygodni, 6 dni, więc kończymy 29 tydzień ![]() Siedzę w pracy od rana...byle do piątku, jak już pisałam mam plany iść w końcu na L4 od 1 lutego Miłego dnia laseczki!
|
|
|
#3847 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
i dla Oliwki bo też chora.. Cytat:
![]() a teraz odpoczywaj.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i będę prała tylko raz.. Cytat:
![]() a właśnie miałam jeszcze pisać.. nestelle dla Twoich dzieci.. ![]() że nie dały się teściowej.. ![]() dzień dobry.. ![]() my też dzisiaj wizyta na 14.50 więc prosimy o kciuki ![]() wyniki odebrałam, wszystko dobrze więc uff..
|
|
|
#3848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
uhuhu 37...
Ile maluszki przybierają w ostatnim miesiącu? 150-200gram tygodniowo? Jeżeli dobrze myślę, to wydaje mi się, że nie przekroczą 4 kg Moja koleżanka ze studiów urodziła 1,5 tyg. temu siłami natury bez znieczulenia i czegokolwiek innego córeczkę o wadze 4,5 kg więc jak coś to i Wy dacie radę haha można? można!![]() Cytat:
ale mam ciut większe po siostrze więc jakby się jeszcze zechciały rozrosnąć to jestem przygotowana na taką ewentualność.A co do kolejności...to stawiacie na mnie a pewnie wam zrobie psikusa i się przeterminuje czekam na wizytę 6 lutego i myślę, że wtedy już będzie wiadomo co i jak ![]() ![]() Cytat:
dobrze, że nie było tak źle! współczuje puchnących nóg! Cytat:
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale pędzisz
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45
) pewnie nic ciekawego... ale już co 2 tyg trzeba biegać...i kurczę zauważyłam że mi kg zamiast w brzuch iść to w twarz.... wyglądam jak księżyc w pełni -.-" No nic miłego dnia... ja po wizycie do pracy (jeszcze tylko 3 tygodnie )Ooo i w/g suwaczka jeszcze 50 days to go
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Dolaczam do niewyspanych mam ![]() przed spaniem zamiast wziac srodek na zgage, to mysle, dam rade... i tak po 3 godzinach meczarni, koszmarow sennych, halucynacji, bolow brzucha do ktorego dolaczyly kurczowe wzdecia, musialam wstac i wziac leki.. po 20 minutach przeszlo, ale wymeczylam sie strasznie.. postaram sie nie powtorzyc juz tego bledu Cytat:
![]() milego pobytu w PL ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ahhh no i mam juz 9 kg na plusie (zaczynam 30 tydzien) ja sie pytam.. gdzie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-28 o 08:55 |
|
|
|
|
|
#3852 | ||
|
Rozeznanie
|
no no..
![]() ![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
i za tygodnie..
|
|
|
#3853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do 250gr tygodniowo ![]() Cytat:
|
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
witam się w śnieżny dzionek, od samego rana tylko sypie i sypie ...
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy sie w 28 tygodniu |
|
|
|
|
|
#3856 | ||
|
Zakorzenienie
|
a w ktorych tygodniach maluszek tyle przybiera? ostatnie 4 czy wczesniej tez?
Cytat:
w srode ma byc plus 12 stopni ![]() Cytat:
|
|
|
#3857 |
|
Zadomowienie
|
A ja już wiem że jak zjem coś słodkiego na wieczór bądź wypije pepsi to mam noc z głowy, wtedy jest okropna. Zresztą co noc się budze bo mnie pali. A w dzień też moge kontrolować jedzeniem, u mnie dżem truskawkowy robie rewolucje, wtedy tak pali że idzie się wykończyć. Odstawiam to wszystko.
|
|
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie denerwuje gadanie 'dobrych cioteczek' wszechwiedzących: "oj teraz to już będzie tylko gorzej, nie będziesz mogła się ruszać, a i z przewracaniem na drugi bok będzie źle", "po porodzie to mąż idzie na drugi plan, na pewno będziesz spać z dzieckiem w jednym łóżku", "w nocy to dopiero będziesz miała, koniec ze spaniem, wszystko się skończy" i mogłabym tak pisać i pisać ile jeszcze rzeczy usłyszałam. Ja nie mogę, kij im do tego, w dodatku rzygać mi się chcę jak mnie macają po brzuchu i "ojej nie kopie, a dlaczego??", miałam ochotę odpowiedzieć, że przestraszyło się czarownicy i zabierz ode mnie te łapy! Jestem masakrycznie wkurzona!
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam odpisać o tym praniu. ja już nie mam zamiaru drugi raz prać. co to to nie
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w dzien wlasnie slodkie potrawy (choc nie zawsze, nie znalazlam jeszcze zaleznosci), miod, biale pieczywo, sok jablkowy, jablko, pomarancze, rano tez banan - to wszystko powoduje tez palenie w gardle, niemalze natychmiastowe.. jeszcze tylko 10 tygodni
|
|
|
#3861 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tygodnie !Cytat:
za wizytę !Cytat:
za tygodnie, ze zgagą współczuję, chyba nie ma co się bronić przed lekami.jola - fajnie że dojechałaś bezpiecznie
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na razie dobrych rad brak... choc tesciowa dzwoni od czasu do czasu do synka, i sie martwi o nasze dziecko,jak my sobie rade damy ![]() to naprawde bardzo dobra osoba, ale czasami mam wrazenie, ze mi nie ufa i dlatego sie martwi o swojego wnuka.. a ja im wiecej rzeczy z wyprawki mam, im blizej porodu, tym bardziej jestem spokojna, ze damy rade
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
mam butelki z Aventu, imitujace piers i wlasnie zrobilam test z woda (smoczek nr 1), przy przechyleniu butelki pionowo i lekkim potrzasnieciu leci po kropelce, bez potrzasniecia tylko delikatnym przechyleniu do pionu, nic nie leci, w pozycji polprzechylonej tez nie leci.. hmm..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-01-28 o 09:56 |
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
za tygodnie![]() Cytat:
![]() ---------- nie pamiętam która z was ale któraś polecała serial Downton Abbey oczywiście wciągnęłam się i dziś się poryczałam tak na jednym odcinku że szok ![]() A polecacie jeszcze coś ciekawego z seriali? bo ten mi się kończy a nakaz leżenie nie daje wielkiego pola do popisu
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pozniej regularnie na Ipli oglądałam Szpilki na Giewoncie i Przyjaciółki
|
|
|
#3867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3868 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki za opinię.Cytat:
Tylko abym to nie była ja;p Muszę wytrzymac, chociaz do połowy lutego!! Ciekawe jak tam dzidź i moja szyjka...dowiem sie w sobote.Cytat:
Udanego pobytu!Cytat:
- podobał mi sie ten zapach![]() Ide czytac dalej
|
|||||
|
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja juz w pracy , androbiłąm wczorajszy dzień, a później coś popisze od południa, jak bede miała spokój tu cąłkowity ![]() Byłam w sklepie w Smyu i oglądąłam te nowe kolory x-landerów i ten brązowy bardzo mi się podoba dla chłopczyka, a ten taki czerwony nowy to jakbym miała córczke to nawet bym sie nie zastanawiała tylko brala, starsznie mi się podobaaaa
|
|
|
|
|
#3870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi się jeszcze Mad Men podobali, Gra o tron sezon 1, głupawy ale wciągający - czysta krew a i z polityczno -sensacyjnych ostatnio Homeland
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

i udanego dnia Dziewczynki !

na środę się zapisałam do lekarza
) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
05.07.2008