MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 07:20   #3841
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 07:26   #3842
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja własnie wychodzę na wizytę do ginki. bardzo proszę o kicuki. dziękuję i udanego dnia Dziewczynki !

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 07:44   #3843
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh dowiedziałam się też, że w konkubinacie nie ma tzw. "opieki"
Z tego co wyczytałam na różnych forach to prawda przysługuję tylko na żonę, czyli w konkubinacie nie.

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
P.S. Jednak się potwierdza, że im bardziej ciąża zaawansowana to cukry bardziej szaleją, bo do tej pory nie miałam z nimi aż takich problemów.
A ja słyszałam, że najgorsze skoki są do 32t a potem coraz lepiej, więc mam nadzieję, że to prawda

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
W załączeniu foty.
Piękny

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja poległam od wczoraj a właściwie od piątku umieram choróbsko mnie dopadło. W pracy remont tak więc co chwile wietrzymy w piątek ogrzewanie przerabiali i mi jakoś zimno było bo już w czwartek opryszczka mnei wywaliła i od piątku taka osłabiona się czułam. Gorączka delikatna ale nie mam siły śluzówka mimo ciągłego nawilżania sucha dziś w nocy spać nie szło przez ból gardła i ciągle śpię teraz tż wołał mnie na wiadomości tak więc na chwilę zerkam do komputera.
Oj te choróbska, wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
dla mnie takie śniadanie skończyło się wynikiem 133, więc szybko zmodyfikowałam, wedle zaleceń doktor Obserwuję Cię, i jem bardziej tłuszczowo. Tyle, że ja już wiem, że mogę chleb, ale dużo mniej (25 g lub 2 tekturki). Jak nie parówki to u mnie jest to ser żółty. ale parówki są u mnie najbezpieczniejsze i najstabilniejsze (2 parówki, trochę musztardy, keczup McD - on jest bez cukru, 2 tekturki, ogórek zielony --> ok. 105), potem II śniadanie 2 kromki (50 g) + wędlina + warzywka.
Ja też muszę podziękować ObserwujęCie za rady dotyczące śniadania bo odkąd nie jem chleba na I śniadanie a tak jak radziła np jajeczninę od razu wyniki piękne

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej Mamusie!

melduję się!
12 godzin jazdy
nie było aż tak źle..
wieczorem jak szłam spać to nóg nie poznałam.. całe nogi od ud w dół to jeden wielki balon ;/ mąż wymasował, wstałam rano i przeszło ale dziś znowu troszkę spuchnięte.. ehh tak to już jest.. kupiłam maść w aptece ale babka mi powiedziała, że najlepiej kopyta do góry i odpoczywać..

no to w skrócie jestem na miejscu..
pozdrawiam
super że podróż już za Wami,teraz odpoczywać proszę
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 07:49   #3844
Malpka
Zakorzenienie

cześć!
obudziłam się dziś o 4 i nie mogłam już zasnąć a czułam sie taka zmęczona i cały czas ziewałam a zasnąć nie mogłam eh

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
a ja już po lekarzu i co? początek zapalenia zatok
antybiotyk plus wieksze dawki sprayu do nosa.
oj ciekawa jestem jaka noc mnie czeka
zdrówka mnie już tydzień czasu trzyma katar lepki na środę się zapisałam do lekarza

Cytat:
hej Mamusie!

melduję się!
12 godzin jazdy
nie było aż tak źle..
wieczorem jak szłam spać to nóg nie poznałam.. całe nogi od ud w dół to jeden wielki balon ;/ mąż wymasował, wstałam rano i przeszło ale dziś znowu troszkę spuchnięte.. ehh tak to już jest.. kupiłam maść w aptece ale babka mi powiedziała, że najlepiej kopyta do góry i odpoczywać..

pozdrawiam
super ze już po podróży miłego odpoczynku a w której części Polski jesteś?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Do nas wieczorkiem wpadli teście .... po 2 miesiącach ..... teściowa mówi do dzieci "i co niedługo braciszek sie urodzi ? ",kuba na to "tak będziemy się z nim bawić ,lulać ,kochać".A ona wypaliła" to kiedyś , ale na początku to on będzie cały czas płakac i spać ...." . i ciągnęła dalej jak to jej córka bez przerwy "ryczała i marudziła...".
achhhhhh ciężkie jest życie dla tej kobiety.... z jej opowiadań wynika ,że wszystko jest do dupy....
.
niektórzy to potrafią

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
moja gin w ogóle nie patrzy na termin z usg a tylko i wylącznie na ten z OM.
:
moja też

Cytat:
dzień dobry,

-----------------------------
mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 07:50   #3845
czarny flamaster
Zadomowienie

Hej kochane!

Wczorajsze wyjście uważam za udane. Miłe towarzystwo, fajni ludzi i dobre jedzonko. Można pogadać o wszystkim, ale jak zaczęli mówić o Bogu (bo są to ludzie, którzy należą do jakieś wspólnoty) zaczęłam się trochę martwić, a mąż przyznał "Stałem tak w kuchni i tylko się modliłem, aby Ciebie o coś nie zapytali".
Dzieciaczki znajomych są kochane. Mają 5 letniego syna i 2/3 letnią córkę. Mała jest tak cudna, że normalnie mogłabym w przyszłości mieć córkę, hehe.

No i nasłuchałam sie bardzo wielu fajnych rad jeśli chodzi o wychowanie dziecka. I nie piszę tu z ironią, bo rady były naprawdę super! Głównie chodziło o wychowanie już ciut starszych dzieci: np. grafik zajęć w domu, tygodniowy limit na komputer itd. A syn znajomego miał taki mega tor na samochodziki przyklejony do ściany....Awwwww.....musi my Sławkowi taki zamontować w pokoju jak urośnie

Kręgosłup boli mnie strasznie, dochodzi gardło. Starzeję się chyba, hehe. Wczoraj zobaczyliśmy z mężem nowy odcinek Spartacusa (ten serial zawsze sprawia, że mam potem straszną ochotę na seks ) i chciałam zobaczyć Porodówkę, ale zrobiło mi się jakoś strasznie smutno i nie dałam rady. Poszłam spać, chociaż i to mi nie wychodzi ostatnio...

Się rozpisałam, nie ma co!
Ale jest plus: Mąż powiedział, że nim mały zamieszka z nami w pokoju, to go wytapetujemy. Nooooo! W końcu coś.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:11   #3846
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
wd mnie ona nie jest za dobra ta dieta, ja bym już dawno była na insulinie jakbym tak jadła.

No więc jajecznica, sałatka, parówki te 93 procent (też nie lubię, ale w ramach urozmaicenia). Zero chleba. Albo jak Ci nie wywali, możesz na drugi dzień powtórzyć i dodać jakąś małą kromeczkę.
Cytat:
dla mnie takie śniadanie skończyło się wynikiem 133, więc szybko zmodyfikowałam, wedle zaleceń doktor Obserwuję Cię, i jem bardziej tłuszczowo. Tyle, że ja już wiem, że mogę chleb, ale dużo mniej (25 g lub 2 tekturki). Jak nie parówki to u mnie jest to ser żółty. ale parówki są u mnie najbezpieczniejsze i najstabilniejsze (2 parówki, trochę musztardy, keczup McD - on jest bez cukru, 2 tekturki, ogórek zielony --> ok. 105), potem II śniadanie 2 kromki (50 g) + wędlina + warzywka.
Witam się w nowym tygodniu

Dzięki dziewczyny za rady! Zjadłam dzisiaj na śniadanko jajecznicę z 2 jajek i plasterka szynki drobiowej i godzinę po mam 92 (na czczo było 80).
Muszę zakupić te parówki z Sokołowa co mają 93% i tez popróbować, bo jajek przecież nie można chyba jeść codziennie.

U mnie dzisiaj 28 tygodni, 6 dni, więc kończymy 29 tydzień

Siedzę w pracy od rana...byle do piątku, jak już pisałam mam plany iść w końcu na L4 od 1 lutego

Miłego dnia laseczki!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:15   #3847
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w 30 tyg
jeszcze tylko 70 dni...

Cytat:
a ja już po lekarzu i co? początek zapalenia zatok
antybiotyk plus wieksze dawki sprayu do nosa.
oj ciekawa jestem jaka noc mnie czeka
zdrówka dla Ciebie
i dla Oliwki bo też chora..

Cytat:
hej Mamusie!

melduję się!
12 godzin jazdy
nie było aż tak źle..

pozdrawiam
dobrze, że spokojnie dojechaliście
a teraz odpoczywaj..

Cytat:
dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
ja jeszcze nie piorę, zamierzam właśnie za ok 1-2 tyg..
i będę prała tylko raz..

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość

Kręgosłup boli mnie strasznie, dochodzi gardło. Starzeję się chyba, hehe. Wczoraj zobaczyliśmy z mężem nowy odcinek Spartacusa (ten serial zawsze sprawia, że mam potem straszną ochotę na seks ) i chciałam zobaczyć Porodówkę, ale zrobiło mi się jakoś strasznie smutno i nie dałam rady. Poszłam spać, chociaż i to mi nie wychodzi

a właśnie miałam jeszcze pisać.. nestelle dla Twoich dzieci..
że nie dały się teściowej..

dzień dobry..
my też dzisiaj wizyta na 14.50 więc prosimy o kciuki
wyniki odebrałam, wszystko dobrze więc uff..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:45   #3848
LiwkaO
Wtajemniczenie

uhuhu 37...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

No tydzień szybciej.

No właśnie boję się, że już będzie ponad 3 kg
Ile maluszki przybierają w ostatnim miesiącu? 150-200gram tygodniowo? Jeżeli dobrze myślę, to wydaje mi się, że nie przekroczą 4 kg
Moja koleżanka ze studiów urodziła 1,5 tyg. temu siłami natury bez znieczulenia i czegokolwiek innego córeczkę o wadze 4,5 kg więc jak coś to i Wy dacie radę haha można? można!

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

ja mam po Julce 3 biustonosze i wszystkie za małe a mam roz C i D canpola. Zamówiłam 90 E -przyszły i wiecie co.... są za małe... dokładnie takie jak te moje co mam w rozmiarze C.
Napisałam do nich
ale się wkurzyłam..

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

no to razem ściskamy nogi!
Liwka idzie w takim razie pierwsza
Ale lipa z biustonoszami!!! moje jakoś przestały rosnąć ale mam ciut większe po siostrze więc jakby się jeszcze zechciały rozrosnąć to jestem przygotowana na taką ewentualność.
A co do kolejności...to stawiacie na mnie a pewnie wam zrobie psikusa i się przeterminuje czekam na wizytę 6 lutego i myślę, że wtedy już będzie wiadomo co i jak

Cytat:

A właśnie pani więc ja stawiam na Liwkę, ona będzie pierwsza :P

Cytat:
hej Mamusie!

melduję się!
12 godzin jazdy
nie było aż tak źle..

pozdrawiam
dobrze, że nie było tak źle! współczuje puchnących nóg!

Cytat:

Do nas wieczorkiem wpadli teście .... po 2 miesiącach ..... teściowa mówi do dzieci "i co niedługo braciszek sie urodzi ? ",kuba na to "tak będziemy się z nim bawić ,lulać ,kochać".A ona wypaliła" to kiedyś , ale na początku to on będzie cały czas płakac i spać ...." . i ciągnęła dalej jak to jej córka bez przerwy "ryczała i marudziła...".
achhhhhh ciężkie jest życie dla tej kobiety.... z jej opowiadań wynika ,że wszystko jest do dupy....
dobrze ,że moje dzieci mają pozytywne nastawienie i nie dają sie wciągnąć...
Ależ pozytywnie nastawiona do życia...eh...!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:48   #3849
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
:
dzień dobry..

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
uhuhu 37...
ale pędzisz
Stary 2013-01-28, 08:52   #3850
Agnjeska
Zadomowienie

Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45 ) pewnie nic ciekawego... ale już co 2 tyg trzeba biegać...
i kurczę zauważyłam że mi kg zamiast w brzuch iść to w twarz.... wyglądam jak księżyc w pełni -.-"
No nic miłego dnia... ja po wizycie do pracy (jeszcze tylko 3 tygodnie )

Ooo i w/g suwaczka jeszcze 50 days to go

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 08:54   #3851
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

Dolaczam do niewyspanych mam
przed spaniem zamiast wziac srodek na zgage, to mysle, dam rade... i tak po 3 godzinach meczarni, koszmarow sennych, halucynacji, bolow brzucha do ktorego dolaczyly kurczowe wzdecia, musialam wstac i wziac leki.. po 20 minutach przeszlo, ale wymeczylam sie strasznie.. postaram sie nie powtorzyc juz tego bledu

Cytat:
hej Mamusie!

melduję się!
12 godzin jazdy
nie było aż tak źle..

pozdrawiam
super, ze podroz minela bez zaklocen
milego pobytu w PL

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ahhh no i mam juz 9 kg na plusie (zaczynam 30 tydzien) ja sie pytam.. gdzie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-28 o 08:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:13   #3852
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
uhuhu 37...
no no..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45 ) pewnie nic ciekawego... ale już co 2 tyg trzeba biegać...

i

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
przed spaniem zamiast wziac srodek na zgage, to mysle, dam rade... i tak po 3 godzinach meczarni, koszmarow sennych, halucynacji, bolow brzucha do ktorego dolaczyly kurczowe wzdecia, musialam wstac i wziac leki.. po 20 minutach przeszlo, ale wymeczylam sie strasznie.. postaram sie nie powtorzyc juz tego bledu

współczuję zgagi, miałam ok tygodnia, na razie samo przeszło i oby tak zostało..
i za tygodnie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:18   #3853
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
dzień dobry..
trzymamy kciuki
Cytat:
uhuhu 37...

Ile maluszki przybierają w ostatnim miesiącu? 150-200gram tygodniowo? Jeżeli dobrze myślę, to wydaje mi się, że nie przekroczą 4 kg

do 250gr tygodniowo

Cytat:

Stary 2013-01-28, 09:19   #3854
misiulka06
Rozeznanie

witam się w śnieżny dzionek, od samego rana tylko sypie i sypie ...
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:20   #3855
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Ja postanowiłam zmienić nawyki, musze coś wykombinować z jedzeniem bo przez tą zgage sie wykoncze, 2 pobudki w nocy, za każdym razem.. a mąż już nie daje rady jak w nocy zaczynam chrupać migdały

Witamy sie w 28 tygodniu
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:28   #3856
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

do 250gr tygodniowo
a w ktorych tygodniach maluszek tyle przybiera? ostatnie 4 czy wczesniej tez?
Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w śnieżny dzionek, od samego rana tylko sypie i sypie ...
a u nas pada, ale deszcz w srode ma byc plus 12 stopni
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam zmienić nawyki, musze coś wykombinować z jedzeniem bo przez tą zgage sie wykoncze, 2 pobudki w nocy, za każdym razem.. a mąż już nie daje rady jak w nocy zaczynam chrupać migdały

Witamy sie w 28 tygodniu
u mnie niewazne, co jem, kiedy i jak... zgaga jest zawsze, jak sie poloze (no moze jedynie zgage w dzien moge kontrolowac jedzeniem).. a to podobno winny jest oslabiony miesien (zwieracz?) przelyku
Stary 2013-01-28, 09:33   #3857
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

u mnie niewazne, co jem, kiedy i jak... zgaga jest zawsze, jak sie poloze (no moze jedynie zgage w dzien moge kontrolowac jedzeniem).. a to podobno winny jest oslabiony miesien (zwieracz?) przelyku
A ja już wiem że jak zjem coś słodkiego na wieczór bądź wypije pepsi to mam noc z głowy, wtedy jest okropna. Zresztą co noc się budze bo mnie pali. A w dzień też moge kontrolować jedzeniem, u mnie dżem truskawkowy robie rewolucje, wtedy tak pali że idzie się wykończyć. Odstawiam to wszystko.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:37   #3858
OtTakaJa
Zakorzenienie

Jak mnie denerwuje gadanie 'dobrych cioteczek' wszechwiedzących: "oj teraz to już będzie tylko gorzej, nie będziesz mogła się ruszać, a i z przewracaniem na drugi bok będzie źle", "po porodzie to mąż idzie na drugi plan, na pewno będziesz spać z dzieckiem w jednym łóżku", "w nocy to dopiero będziesz miała, koniec ze spaniem, wszystko się skończy" i mogłabym tak pisać i pisać ile jeszcze rzeczy usłyszałam. Ja nie mogę, kij im do tego, w dodatku rzygać mi się chcę jak mnie macają po brzuchu i "ojej nie kopie, a dlaczego??", miałam ochotę odpowiedzieć, że przestraszyło się czarownicy i zabierz ode mnie te łapy! Jestem masakrycznie wkurzona!

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:39   #3859
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
a w ktorych tygodniach maluszek tyle przybiera? ostatnie 4 czy wczesniej tez?
hm... napewno ostatnie 4, ale dokladnie od ktorego nie wiem. wiem że wcześniej bylo do 200gr ale dokładnie nie wiem.

miałam odpisać o tym praniu. ja już nie mam zamiaru drugi raz prać. co to to nie właśnie wstawiłam 4 pralkę. i będzie koniec praktycznie z ciuchami. teraz zostaną kocyki, pieluchy, ręczniki, kombinezon i spiwór. kurcze zastanawiam się nad tym rożkami czy je prać. któraś nie pierze?

Stary 2013-01-28, 09:41   #3860
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A ja już wiem że jak zjem coś słodkiego na wieczór bądź wypije pepsi to mam noc z głowy, wtedy jest okropna. Zresztą co noc się budze bo mnie pali. A w dzień też moge kontrolować jedzeniem, u mnie dżem truskawkowy robie rewolucje, wtedy tak pali że idzie się wykończyć. Odstawiam to wszystko.
ja na wieczor staram sie nie jesc, ostatni posilek tak ok. 18, pozniej tylko jakas herbatka, ale mimo wszystko gdy poloze sie na plasko, zaczyna palic..
a w dzien wlasnie slodkie potrawy (choc nie zawsze, nie znalazlam jeszcze zaleznosci), miod, biale pieczywo, sok jablkowy, jablko, pomarancze, rano tez banan - to wszystko powoduje tez palenie w gardle, niemalze natychmiastowe..

jeszcze tylko 10 tygodni
Stary 2013-01-28, 09:44   #3861
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Avent ma taką niby podobną do piersi.
tą medele połozna ze sr poleca ale to dlatego ze ona sprzedaje ich produkty.
a ogolnie powiedziala ze butelka to butleka i nigdy nie bedzie taka jak piers.

ja mam Aventową jedną na wszelki wypadek, choć będę się wzbraniać jak się tylko da.
No ja też właśnie planuję się bronić, no ale jak już będę walczyć o pokarm to w razie W chyba taka lepsza, niż zwykła, znajoma ma tą medeli i rzeczywiście bez ssania nic nie leci, a widział ktoś jak się zachowuje ta Aventowa imitująca pierś ?

Cytat:
:
dzięki za propozycje ,chodziło mi o coś nowego bo ja mniej więcej obyta bo tv raczej nie oglądam tylko kino i dvd ..... więc może te 2 ostatnie ? ....
No chyba nie ma co oglądać, jak się sporo chodzi do kina to potem tak jest... my też ostatnio już w domu nie mamy co oglądać, wszystko dobre widziałam a ja np gatunek pt komedie, komedie romantyczne i inne takie - nie trawię... więc dla mnie odpada..

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
witam w Poniedziałek ... od godziny Młody ponownie buszuje powiem wam szczerze ze po tej nocy mam dosyć i 2 raz w czasie ciąży sobie ponarzekam .... ze mogłaby się już skończyć ...
oj tam, 2 razy w ciąży to każdy może pomarudzić, także mam nadzieję że dospałaś

Cytat:

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

A ja słyszałam, że najgorsze skoki są do 32t a potem coraz lepiej, więc mam nadzieję, że to prawda
O to by było spoko, chociaż mnie u diabetologa straszyli że będzie coraz gorzej, z drugiej strony jak byłam prywatnie, to mi facet powiedział, że gdybym miała bardzo wcześnie zdiagnozowaną cukrzycę, albo taką przed ciążową to tak, ale w przypadku takiej jak ta wd niego będzie stabilna i póki co taka jest, nie obserwuję zmian... jak zwykle dziwne rozbieżności !

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja też muszę podziękować ObserwujęCie za rady dotyczące śniadania bo odkąd nie jem chleba na I śniadanie a tak jak radziła np jajeczninę od razu wyniki piękne
Do usług , ważne że dzielnie bronimy się wszystkie przed zastrzykami ! Taka mała forma anarchii

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Muszę zakupić te parówki z Sokołowa co mają 93% i tez popróbować, bo jajek przecież nie można chyba jeść codziennie.

U mnie dzisiaj 28 tygodni, 6 dni, więc kończymy 29 tydzień
No jajka codziennie raczej nie bardzo, a te parówki też są w biedronce w dobrej cenie, tak samo jak te sałatki zielone na śniadanko jak coś.

za tygodnie !

Cytat:
uhuhu 37...

Cytat:
i kurczę zauważyłam że mi kg zamiast w brzuch iść to w twarz.... wyglądam jak księżyc w pełni -.-"
za wizytę !

Cytat:
za tygodnie, ze zgagą współczuję, chyba nie ma co się bronić przed lekami.

jola - fajnie że dojechałaś bezpiecznie
Stary 2013-01-28, 09:47   #3862
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Jak mnie denerwuje gadanie 'dobrych cioteczek' wszechwiedzących: "oj teraz to już będzie tylko gorzej, nie będziesz mogła się ruszać, a i z przewracaniem na drugi bok będzie źle", "po porodzie to mąż idzie na drugi plan, na pewno będziesz spać z dzieckiem w jednym łóżku", "w nocy to dopiero będziesz miała, koniec ze spaniem, wszystko się skończy" i mogłabym tak pisać i pisać ile jeszcze rzeczy usłyszałam. Ja nie mogę, kij im do tego, w dodatku rzygać mi się chcę jak mnie macają po brzuchu i "ojej nie kopie, a dlaczego??", miałam ochotę odpowiedzieć, że przestraszyło się czarownicy i zabierz ode mnie te łapy! Jestem masakrycznie wkurzona!
hehe..

u mnie na razie dobrych rad brak... choc tesciowa dzwoni od czasu do czasu do synka, i sie martwi o nasze dziecko,jak my sobie rade damy
to naprawde bardzo dobra osoba, ale czasami mam wrazenie, ze mi nie ufa i dlatego sie martwi o swojego wnuka..
a ja im wiecej rzeczy z wyprawki mam, im blizej porodu, tym bardziej jestem spokojna, ze damy rade
Stary 2013-01-28, 09:52   #3863
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe..

u mnie na razie dobrych rad brak... choc tesciowa dzwoni od czasu do czasu do synka, i sie martwi o nasze dziecko,jak my sobie rade damy
to naprawde bardzo dobra osoba, ale czasami mam wrazenie, ze mi nie ufa i dlatego sie martwi o swojego wnuka..
a ja im wiecej rzeczy z wyprawki mam, im blizej porodu, tym bardziej jestem spokojna, ze damy rade
W moim przypadku wydaje mi się, że to nie jest z dobrej woli. Brzuch mam malutki, dużo nie przytyłam, nie mam problemów z poruszaniem się, więc skąd te ich 100%, że za chwilę stanę się 'kaleką'? To, że one miały tak tragicznie wcale nie oznacza, że wszystkie tak będą mieć.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:53   #3864
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
No ja też właśnie planuję się bronić, no ale jak już będę walczyć o pokarm to w razie W chyba taka lepsza, niż zwykła, znajoma ma tą medeli i rzeczywiście bez ssania nic nie leci, a widział ktoś jak się zachowuje ta Aventowa imitująca pierś ?
mam butelki z Aventu, imitujace piers i wlasnie zrobilam test z woda (smoczek nr 1), przy przechyleniu butelki pionowo i lekkim potrzasnieciu leci po kropelce, bez potrzasniecia tylko delikatnym przechyleniu do pionu, nic nie leci, w pozycji polprzechylonej tez nie leci.. hmm..

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-28 o 09:56
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 09:54   #3865
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć ! (: Ja zaraz mam wizytę (noo o 9.45 )

Cytat:
Dzien dobry

współczuję nocy i za tygodnie

Cytat:

Witamy sie w 28 tygodniu

Cytat:

miałam odpisać o tym praniu. ja już nie mam zamiaru drugi raz prać. co to to nie właśnie wstawiłam 4 pralkę. i będzie koniec praktycznie z ciuchami. teraz zostaną kocyki, pieluchy, ręczniki, kombinezon i spiwór. kurcze zastanawiam się nad tym rożkami czy je prać. któraś nie pierze?
ja teraz rożek będę prać bo prawie 4 lata leży nieużywany ale jak kupowałam dla Julki to nie prałam nowego

----------
nie pamiętam która z was ale któraś polecała serial Downton Abbey oczywiście wciągnęłam się i dziś się poryczałam tak na jednym odcinku że szok
A polecacie jeszcze coś ciekawego z seriali? bo ten mi się kończy a nakaz leżenie nie daje wielkiego pola do popisu
Stary 2013-01-28, 10:09   #3866
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
----------
nie pamiętam która z was ale któraś polecała serial Downton Abbey oczywiście wciągnęłam się i dziś się poryczałam tak na jednym odcinku że szok
A polecacie jeszcze coś ciekawego z seriali? bo ten mi się kończy a nakaz leżenie nie daje wielkiego pola do popisu
z polskich to ja uwielbiałam serial Usta-Usta

a pozniej regularnie na Ipli oglądałam Szpilki na Giewoncie i Przyjaciółki
Stary 2013-01-28, 10:12   #3867
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry,
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:13   #3868
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

klementyna1
ja już kiedyś pisałam że kupiłam pieluszki muślinowe są delikatniejsze i mięciutkie w porównaniu do tetrowych tylko że i cenowo są troszkę droższe ja kupiłam takie 50x50, podobają mi się zobaczymy jak tam w użytkowaniu.
Choć bardzo dużo moich znajomych w ogóle przy dzieciach nie miały pieluszek tetrowych ani innych i też dały radę
Ja póki co mam 5 i ewentualnie się zastanowię czy jeszcze jednej paczki nie kupić w razie czego można szybko wyprać i wysuszyć czyli max 3 godzinki i mam suche.
No włąsnie tyle dobrego słyszałam o nich...A gdzie kupiłas, bo na allegro znalazłam tylko na jednej aukcji i ok. 10zł/szt.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie;38887692

[B
klementyna [/B]a odnośnie tego linka, to ja mam takie spadkowe i nie mają one żadych innych właściwości niż zwykłe tetrowe, poza tym że są bardziej ekologiczne - właśnie bez chloru i innych dziwactw którym je tak wybielają - żeby były takie śliczne i ładne, ale tym są traktowane wszystkie tkaniny które wyglądają śnieżno biało - naturalny kolor bez tego to kolor właśnie taki, taki lniany... , ale ponieważ i tak barwniki są w wózku, foteliku , nowych ciuchach i wd mnie nie do uniknięcia - ja bym się nie napinała - bo spory wydatek a zysk marny, chyba że ktoś już kompletuje taką eko wyprawkę od a do z, no ale wiadomo - spore koszty.
Hmmm a laski na necie pisały, że sa bardziej chłonne, bardziej miekkie, pokażdym praniu stają się co raz gęstrze, ze nawet ręcznik lub kocyk moga zaxtąpi....Ciekawe, czy to kwestia gustu, czy są rózne rodzaje pieluch...Dzieki za opinię.
Cytat:
Dragusia 5
Strippi 4
Liwka 4
Leonikowa 1
Niespodzianka 1 (ja obstawiam że ktoś nas zaskoczy )
Ja tez obstawiam, że moze byc jakis suprajs Tylko abym to nie była ja;p Muszę wytrzymac, chociaz do połowy lutego!! Ciekawe jak tam dzidź i moja szyjka...dowiem sie w sobote.

Cytat:
hej Mamusie!

melduję się!
12 godzin jazdy
nie było aż tak źle..

pozdrawiam
ufff dobrze, że cała i zdrowa Udanego pobytu!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

no własnie... Mamusie, ostatnio pisałyście o jakims proszku, który Waszym zdanie cudnie pachniał... Jaki to był? Bo nie pamietam
Ja pisałam, że po płynie do płukania "Dzidziuś" ubranka pachną delikatnie bobasem- podobał mi sie ten zapach

Ide czytac dalej
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:15   #3869
mariolci
Rozeznanie

hej
ja juz w pracy , androbiłąm wczorajszy dzień, a później coś popisze od południa, jak bede miała spokój tu cąłkowity

Byłam w sklepie w Smyu i oglądąłam te nowe kolory x-landerów i ten brązowy bardzo mi się podoba dla chłopczyka, a ten taki czerwony nowy to jakbym miała córczke to nawet bym sie nie zastanawiała tylko brala, starsznie mi się podobaaaa

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 10:15   #3870
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
mam butelki z Aventu, imitujace piers i wlasnie zrobilam test z woda (smoczek nr 1), przy przechyleniu butelki pionowo i lekkim potrzasnieciu leci po kropelce, bez potrzasniecia tylko delikatnym przechyleniu do pionu, nic nie leci, w pozycji polprzechylonej tez nie leci.. hmm..
no to ciekawe, to nie możesz w taki razie potrząsać tym aventem

Cytat:
A to chyba ja polecałam Mi się jeszcze Mad Men podobali, Gra o tron sezon 1, głupawy ale wciągający - czysta krew a i z polityczno -sensacyjnych ostatnio Homeland

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości