My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 13:04   #721
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

banka no komplementa ci sprzedał lekarz że
super że wszystko ok
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:05   #722
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Oczko pewnie, że będzie dobrze, nie ma innej opcji

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:06   #723
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że położna jest od prowadzenia ciąży, nawet w Polsce jest taka możliwość ale tutaj się preferuje jednak lekarzy ale cholera jasna, żeby nie zajrzeć i nie sprawdzić szyjki? Śluzu? Czy nie ma jakiegoś zapalenia (przecież czasem to bezobjawowe jest)

Justi ja się śmieję z tego pisząc to ale tylko dlatego żeby nie zwariować Każdego dnia mam takie czarne myśli, że szkoda gadać.

Jak przy poronieniu trafiłam tutaj do szpitala to wysłali mnie na oddział ginekologiczny i zrobili mi test ciążowy z moczu... Potem pani ginekolog zbadała mi szyjkę i stwierdziła, że jest zamknięta i jest ok. Na moje pytanie czy nie mogą mi zrobić usg stwierdziła, że ona nie może bo u nich ginekolog nie zajmuje się ciążą i muszę przyjść następnego dnia rano na inny oddział bo oni na ginekologii nie mają usg, które mogą wykorzystać dla ciężarnych... A tak w ogóle ona nie zna się na ciążach więc muszę iść do innego lekarza I na tym wizyta się skończyła Pominę fakt, że tak czy siak żadnego usg mi wtedy nie zrobili

A teraz co? Usg W 12tc- sprawdzili czy serduszko bije (ale już jak szybko to nie bo po co?), czy są dwie nóżki i dwie rączki, NT i CRL- tyle Kość nosową to musiałam wymusić żeby sprawdzić- ale tylko jej obecność bo tutaj jej nie mierzą.
I to też powoduję, że często tylko rzucam okiem na Wasze opisy wizyt bo się zwyczajnie dołuję- że u Was sprawdzali w 12tc milion innych rzeczy a u mnie wielkie nic...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:06   #724
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no to wrzucam kilka fotek z wyjazdu

1. Widok z tarasu mojego rodzinnego domu
2. Spacerek po zamarzniętym jeziorku
3.Widok z jednej z grórek w mojej rodzinnej Wiosce
4. Widok z balkonu mojego rodzinnego domu
5. Idziemy spacerkiem do mojej babci, która mieszka w lesie
piękne widoki nie bałaś się chodzić po jeziorze?
Stary 2013-01-28, 13:10   #725
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Justi ja się śmieję z tego pisząc to ale tylko dlatego żeby nie zwariować Każdego dnia mam takie czarne myśli, że szkoda gadać.

Jak przy poronieniu trafiłam tutaj do szpitala to wysłali mnie na oddział ginekologiczny i zrobili mi test ciążowy z moczu... Potem pani ginekolog zbadała mi szyjkę i stwierdziła, że jest zamknięta i jest ok. Na moje pytanie czy nie mogą mi zrobić usg stwierdziła, że ona nie może bo u nich ginekolog nie zajmuje się ciążą i muszę przyjść następnego dnia rano na inny oddział bo oni na ginekologii nie mają usg, które mogą wykorzystać dla ciężarnych... A tak w ogóle ona nie zna się na ciążach więc muszę iść do innego lekarza I na tym wizyta się skończyła Pominę fakt, że tak czy siak żadnego usg mi wtedy nie zrobili

A teraz co? Usg W 12tc- sprawdzili czy serduszko bije (ale już jak szybko to nie bo po co?), czy są dwie nóżki i dwie rączki, NT i CRL- tyle Kość nosową to musiałam wymusić żeby sprawdzić- ale tylko jej obecność bo tutaj jej nie mierzą.
I to też powoduję, że często tylko rzucam okiem na Wasze opisy wizyt bo się zwyczajnie dołuję- że u Was sprawdzali w 12tc milion innych rzeczy a u mnie wielkie nic...
No nic innego Ci nie zostało jak śmiać się z tego... Pocieszę Cię, że mój wujek z żoną mieszka w Anglii, mają trójkę dzieci, wszystkie ciąże tam prowadzone i wszystko jest dobrze

Ja też nie miałam długości kości nosowej podanej ale sama widziałam, że jest jak cholera

Jednak chyba się cieszę, że mieszkam w Polsce... przynajmniej w ciąży

Stary 2013-01-28, 13:11   #726
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

to faktycznie strasznie słabo.. BTW swoją drogą ciekawe dlaczego tak położnictwo różni się między krajami, ze w danym kraju sprawdzanie czegoś to standard a w innym nie do pomyślenia. zwłaszcza jak nie mamy tutaj jakiegoś zacofanego kraju wersus G8 tylko kraje europejskie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:13   #727
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
raczej nie czuje cały dzień i nie chyba stałej pory, często podczas albo po jedzeniu czuje kopnięcia, ale staram się nie stresować, bo ostatnie dni prawie nic nie czułam a na usg fika więc jest na pewno w porządku
no najlepsze uzasadnienie, że jest w porządku to dzisiejsze USG chociażby
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jestemmmm nadrobilam troche , zostaly mi 4 strony

a wiec maly ulozony głowa w dół, serce przebadane na 99 % zdrowe bez wad, maly nadal duzy ale nie mierzyl mi powiedzial ze za 3 tyg. na wizycie da mi skierowanie na usg w 30 tc ph ok , wydzielina ok szyjka dluga i twarda hehe i p. doktor badajac mowi" p. Moniko bada sie Pania rewelacyjnie" eheheh no myslalam ze padne no i jak jest glowa w dol to gra sobie raczkami na moim przewodzie moczowym heheh waga - tak jak pisalam 12 kg na + ale stwierdzil patrzac na mnie ze polowa z tego to woda a mocz ok, hiv ujemny toxo tez a glukoza na czczo 92 godzina 0"- 91 po 2 godzinach 115 wiec wynik ok, niestety morfologia do d....py hemoglobina 11 i dal mi zelazo, a ze mam i bez niego zaparcia dal mi nazwe jakiegos nowej generacji CHELL-RERR MED musze kupic i tyle z wizyty a
i dzieki za kciukasy dziewczynki
w takim razie gratuluje udanej wizyty i komplementu:P
Stary 2013-01-28, 13:15   #728
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Okazało się ,że ten wózek o którym Wam pisałam jakiś czas temu jednak będę miała Kumpela pisała,że jednak uda jej się go wcisnąć na palete ( żeby się przenieść z tej Irlandii to wykupili 2 palety na swoje rzeczy) Powiedziała też,że dołoży mi też leżaczek bujaczek Fisher Price jako uwaga GRATIS do wózka:jupi :
Przy synkach tego nie miałam bo nie uważała tego za konieczność,ale skoro dostanę to super..zobaczymy jak to cudo się sprawdza w użytkowaniu.
Super wiadomość!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
witam się poniedziałkowo..Zostało 5 dni pracy i L4
Oby tydzień szybko zleciał

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja właśnie sobie zamówiłam parę maseł i olejów, z których mam zamiar spróbować ukręcić masełko do brzucha... i jak mi się kręcenie spodoba, to może i później krem ochronny dla malucha też zrobię
jak coś rozsądnego z tego wyjdzie, to się podzielę z wami przepisem a jak nie, to rąbnę tym wszystkim w kąt
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Właśnie zajrzałam na pierwszą stronę i kurczę już tylko nieliczne dzieciaki się jeszcze nie ujawniły W tym mój leniuch
Może w tym wątku wszystkie maluchy już się ujawnią

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Witamy się w 6 miesiącu, w dobrym humorze, ale z bolącym kręgosłupem (chyba muszę się wybrać do reumatologa),
i

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:17   #729
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Mój mąż wczoraj wieczorem poczuł 1 kopniaka
gratulacje

Cytat:

a wiec maly ulozony głowa w dół, serce przebadane na 99 % zdrowe bez wad, maly nadal duzy ale nie mierzyl mi powiedzial ze za 3 tyg. na wizycie da mi skierowanie na usg w 30 tc ph ok , wydzielina ok szyjka dluga i twarda hehe i p. doktor badajac mowi" p. Moniko bada sie Pania rewelacyjnie" eheheh no myslalam ze padne no i jak jest glowa w dol to gra sobie raczkami na moim przewodzie moczowym heheh waga - tak jak pisalam 12 kg na + ale stwierdzil patrzac na mnie ze polowa z tego to woda a mocz ok, hiv ujemny toxo tez a glukoza na czczo 92 godzina 0"- 91 po 2 godzinach 115 wiec wynik ok, niestety morfologia do d....py hemoglobina 11 i dal mi zelazo, a ze mam i bez niego zaparcia dal mi nazwe jakiegos nowej generacji CHELL-RERR MED musze kupic i tyle z wizyty
super, za wizytę
ale Ci gin komplement rzucił

Cytat:
ale wiesz, że to nie była aluzja do Twojej wagi wielorybku
:
dobra, dobra, teraz już mnie nie pocieszaj

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
piękne widoki nie bałaś się chodzić po jeziorze?
no właśnie Justi już o to pytała. Ale przy takim dużym mrozie, trwającym tyle dni lód jest naprawdę baaaardzo wytrzymały.
I podejrzewam, że nawet jak wszystkie byśmy stanęły to nawet by nie zatrzeszczał

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:19   #730
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Oby tydzień szybko zleciał

i
mam nadzieje,że szybko zleci..

Jutro idę do okulisty sprawdzić dno mojego oka

I w ogóle dalej mnie wkurzają w pracy.. Dalej nikt ze mna nie pogadał.. Codziennie rano podchodzi do mnie mój bezpośredni szef i mówi, że coś tam ma do załatwienia, ale po spotkaniu przyjdzie do mnie i pogadamy.. I ja się stresuje i czekam czekam czekam.. Po czym jest godzina prawie wychodzenia i podchodzi, ze jednak nie dał rady i że jutro rano i tak dzien w dzien...już 6 dzien tak.. Ja normalnie zawału z nimi dostanę, bo ja się boję takich "rozmów"...

Wojtek
Stary 2013-01-28, 13:19   #731
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej...zaginełam w akcji...ale tylko trzy dni
no może cztery..
proszę o skrót wszelkich nowości

miałam wojne domową z tżtem ..pare dni..
nawet wyprowadziłam się do innego łóżka
no i wygrałam
przeprosił..wyjaśnił..i myślę ze się już taki incydent nie powtórzy..
ale powiem Wam ..że sytuacja była mega zła..codzień wyłam
Najważniejsze, że przeprosił i już jest ok

Cytat:
w ogóle to zarobiłam dziś dobry uczynek wracałam ze sklepu i zauważyłam, że jakiś dziadek się przewrócił, byłam przekonana, że po alko jest no ale wyobraziłam sobie dziadka M. i podeszłam do niego, ledwo udało mi się go podnieść i on sam nie mógł ustać chwiał się strasznie to podeszłam z nim do murka, żeby usiadł, pogadałam chwilę, żeby się upewnić, że wszystko z nim ok i zostawiłam go bo w sumie co więcej miałam pomóc co prawda szedł w moją stronę ale nie będę go prowadziła w tym śniegu, z brzuchem i zakupami później z okna widziałam jak para żulików go prowadzi
Dziękował mi strasznie i powiedział, że ma nadzieję, że pójdę do nieba

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
witamy sie w 24 tygodniu i 6 miesiacu! szok.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciuki, bo dr już na 100% powiedział, że jest dziewczynka Waży 700g, z nereczkami wszystko ok, obie są równe, bez śladów jakichś niepokojących zmian - także git TP mi ustalił na 13.05 ale ja już nie zmieniam, trzymam się 7 maja - tego z TP z początkowych usg
Cieszę się, że z Lilką wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
co chwila mi się coś przypomina

Jenny mi się znowu te wizyty poprzesuwały przez ten pessar itp.
Teraz zamiast 05.02 idę dopiero 15.02. spotkanie z glukozą zostaje tak jak było czyli w najbliższy piątek
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Jednak nie idę dziś do lekarza bo ma dyżur. Zapisał mnie na jutro na 16 co trochę krzyżuje moje plany.
Poprawione

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Po glukozie, ble. Slodki ulepek co drażni gardło i pozostawia podraznione dłużej niż wódka
Najważniejsze, że już po

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Uważajcie na obrączki. Mi gin powiedział, że po 30 tygodniu lepiej pozdejmować wszystkie pierścionki z palców,bo opuchlizna może się pojawić niespodziewanie np. w ciągu nocy, a wtedy wstaniecie z czarnym paluchem.
Co do opuchniętych kostek to mam to samo, odciśnięte pręgi od skarpet. Jak mam wolną chwilę, to staram się trzymać nogi wyżej, żeby usprawnić krążenie.
Obrączkę jeszcze bez problemu umiem zdjąć, ale z zaręczynowym już mam kłopot

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-28, 13:21   #732
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie Justi już o to pytała. Ale przy takim dużym mrozie, trwającym tyle dni lód jest naprawdę baaaardzo wytrzymały.
I podejrzewam, że nawet jak wszystkie byśmy stanęły to nawet by nie zatrzeszczał
ja i tak bym się bała

idę do sklepu

Stary 2013-01-28, 13:22   #733
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
banka no komplementa ci sprzedał lekarz że
super że wszystko ok
a noo hihihi
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no najlepsze uzasadnienie, że jest w porządku to dzisiejsze USG chociażby

w takim razie gratuluje udanej wizyty i komplementu:P
Komplement super i to w moemcie kiedy lezyz gola na fotelu hehehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:25   #734
nuna2
Zakorzenienie

ale mam leeeniiaa
Stary 2013-01-28, 13:29   #735
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

super, za wizytę
ale Ci gin komplement rzucił

dobra, dobra, teraz już mnie nie pocieszaj

oj to zludne myslenie, w sobote był pogrzeb mojego wujka , ktory w zeszly poniedzialek wybral sie na ryby , na jezioro ktore znal od dziecka a lowil na nim od ponad 30 lat- zapalony wedkarz, we wtorek go wylowili zreszta pisalm tu wiec zakaz wchodzenia na lod!!!
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:29   #736
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczko pewnie, że będzie dobrze, nie ma innej opcji
I tego się trzymajmy
Stary 2013-01-28, 13:30   #737
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wróciłam dziś do domu.
Wczoraj okazało się, że na dyżurze jest jeszcze mój ginekolog i zalecił bym jeszcze została. Pogadał ze mną, powiedziałam co i jak, mówi, że ten lekarz tak ma i że szkoda gadać.
Dziś rano na obchodzie było z 15 osób, powiedziałam, że chcę wyjść na własne żądanie. Lekarka powiedziała, że normalnie mnie wypiszą, bo może być 2 dni.
Myślę, ok.
Później przyleciały, że jednak na żadanie, później znów, że normalnie i w końcu na żadanie...Lekarz z lekarką się pokłócili. Ona do Niego, że nie życzy sobie by ktoś podważał jej zdanie przy pacjentce, ten ją przepraszał. Słyszałam na korytarzu.
Ze mną i z dzidzią w porządku.
Na pewno dziewczynka.
Leków nie dostałam, bo to ingerencja, mam jakoś zapanować nad nerwami i pić litrami melisę :| Kupić normalny ciśnieniomierz a nie elektroniczny...
I jak mnie przyjmowali to lekarz miał wątpliwości co do szyjki, że nie trzyma, ale wszystko w porządku.
Nie mam zastrzeżeń żadnych, bo oddział super, obsługa też nie licząc tej jednej cholernej zmiany :|

Pogrzeb dopiero w czwartek, bo tyle jest pogrzebów i nie ma terminów
Dobrze, że trafiłaś też na swojego gina, a co do szyjki to trzymam oby było ok.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
marchewka dzięki za odpowiedź, ale z tą babcią to mnie okłamali, żeby nie mówić od razu, że dziadek zmarł... Babcia cała, ale z tego co wiem i słyszałam średnio się trzyma. Czekam na nią w domu jak wrócą z załatwiania.
Dobrze, że z babcią jednak ok

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Witam się w ten mroźny poranek,
to, że nie sposób nadgonić to żadna nowość - zatrzymałam się przed weekendem na końcówce starego wątku )

Kupiłam wczoraj wózek, może ciut za wcześnie bo to dopiero 23tc ale przeglądając allegro znalazłam okazję, a po zdjęciach zdaje się, że jest naprawdę w idealnym stanie

W ogóle dopadło mnie takie zmęczenie, że najchętniej nie wychodziłabym z łóżka, czy któraś z Was ma podobnie czy to może moje ukryte lenistwo sie ujawnia?
Gratuluję zakupu wózka a co do zmęczenia to mnie czasami dopada

Cytat:
Hej ja tylko an szybko po drugim połówkowym i lecę nadrabiać

Pitoruś jest dalej |Piotrusiem, znowu pokazał wszystko:P we wtorek ważył 323 dzisiaj 380 także rośnie wg USG 20t6 d, wg OM 20t5d, wszystko w porządku, widziałam jak młodzież ziewa, grzebie przy twarzy, doktor sprawdził nawet, ze wargi są w porządku i soczewki

postanowiłam przed wylotem pójść jeszcze dzisiaj do ginki sprawdzić szyjkę na wszelki wypadek, żebym sie nie stresowała:0

w ogóle w szoku jestem, czułam puknięcia pod żebrami, ale myślałam, że za wysoko na malucha a dzisiaj jak gin oglądał stopy to mi głowicę trzymał prawie na żebrach ależ te maluchy rosną
Cieszę się, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ps. wlasnie mi bratowa z kanady pokazywala na skype prezenciki dla Nelci piekne ciuszki, duuuuzo sukienek, male rajstopki, skarpeteczki, letnie cienkie spodenki, gryzaki, sliniaki z lisciem klonowym hehe i inne takie cuda. no i buciki! pieeeeekne!!! jakis grajacy mis fisher price...paczka wyplynie w tym tyg. 6 tyg i powinna byc u nas

http://allegro.pl/interaktywny-mis-f...960850716.html taki
Oby paczka szybko dopłynęła

Cytat:
A i musze się pochwalić, że w sobotę byłam na gimnastyce dla ciężarnych chociaż było zimno i mi się bardzo nie chciało!!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-28, 13:33   #738
Mysia mysz
Zakorzenienie

W ogóle dzwoniłam do szpitala gdzie chce rodzić zapytać o zapisy na szkołę rodzenia i szkoła zaczyna się co miesiąc i nie muszę się zapisywać, chyba pójdę w marcu
Stary 2013-01-28, 13:33   #739
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:

pewnie wiesz co mówisz, ale ja i tak bym miała cykora tym bardziej w ciąży, gdzie boje się nie poślizgnąć na każdym kroku no ale te jeziora to pewnie Twoje swojskie klimaty więc podejrzewam, że czułaś się tam pewnie
Stary 2013-01-28, 13:34   #740
colorblue
Zakorzenienie

Banka gratuluje wizyty!!!

Motylku ciesze się,że już w domku jesteś

Jenny wpisz mi proszę wizytę i mojej gin na 11 luty.

Co do wózka to ona chce za niego 400zł ale moja kuzynka która będzie chrzesną małego mówiła,że da połowę, więc ja tylko połowę muszę i to nie teraz bo ona poczeka

No i najlepsze!!! Wychodziłam o 12stej z chłopcami na spacer i zarejestrować się do gina i zaczepiła mnie sąsiadka z dołu. Taka starsza kobiecina i pyta się mnie czy nie chciałabym łóżeczka za darmo bo sąsiadka jej mamy skolei ma po swojej 3 letniej córeczce i ponoć zadbane i jak nowe. Pewnie ,że chce No i tak o to o 14stej ma do mnie dojechać to łóżeczko. Ciekawa jestem jak wygląda

Ehhh zostało tylko ciuszki i pieluszki kompletować i te rzeczy z apteki

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:41   #741
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
aha. jeszze jedna sprawa.

która to zaczęła temat masła orzechowego w sobotę?? bo podczytywałam was koło północy i jak mi się nie zachciało tego masła... i wołam męża żeby mi zrobił. powiedział że spoko. i co? i zrobił mi kanapkę z serem i dżemem!! bo masło orzechowe jest ciężkostrawne i nie zasnę po nim
i się pokłóciliśmy o to masło
ale skończyło się na tym że mi jednak zrobił kanapkę z nim

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Właśnie wzięłam Matruelle i daję mężowi powąchać jak to śmierdzi. Ale nie jedną tabletkę, tylko cały ten słoiczek mu daję pod nos. A on: "Jezzzuuuu, jak to wali! Jak pasza dla zwierząt!" I po chwili... "To teraz już wiem czemu tak dobrze wyglądasz."

Odezwał się pan szczupły kurde.
Dowcipniś

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
wybaczcie ja bez nadrabiania bo musze Was podpytać o to stawianie się macicy, bo troche mam cykora.
Od przedwczoraj w sumie czuję jak mnie momentami ciągnie w brzuchu i pod tą warstewką tłuszczu brzuch mega twardy.
No i wzięłam np. wczoraj no spe- 0 efektu ( dziś usiłuję się do mojego gina zapisać, jak nie wyjdzie to pewnie pojedziemy do szpitala).
W każdym razie nie chce też z drugiej strony nadmiernie panikować bo czytam na niektórych stronach, że jak jest takie ciągnięcie, ale nie boli to jest ok. Mnie nie boli, po prostu czuję napięcie.
Poradźcie mi proszę
Jak Cię to niepokoi to dzwoń do gina (oby w końcu odebrał ) albo jedź na ip

Cytat:

a wiec maly ulozony głowa w dół, serce przebadane na 99 % zdrowe bez wad, maly nadal duzy ale nie mierzyl mi powiedzial ze za 3 tyg. na wizycie da mi skierowanie na usg w 30 tc ph ok , wydzielina ok szyjka dluga i twarda hehe i p. doktor badajac mowi" p. Moniko bada sie Pania rewelacyjnie" eheheh no myslalam ze padne no i jak jest glowa w dol to gra sobie raczkami na moim przewodzie moczowym heheh waga - tak jak pisalam 12 kg na + ale stwierdzil patrzac na mnie ze polowa z tego to woda a mocz ok, hiv ujemny toxo tez a glukoza na czczo 92 godzina 0"- 91 po 2 godzinach 115 wiec wynik ok, niestety morfologia do d....py hemoglobina 11 i dal mi zelazo, a ze mam i bez niego zaparcia dal mi nazwe jakiegos nowej generacji CHELL-RERR MED musze kupic i tyle z wizyty a
i dzieki za kciukasy dziewczynki
Same dobre wieści

A od którego tygodnia wizyty są co 3 tygodnie czy to zależy od lekarza ??

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Też miałam o to pytać, ale właśnie doczytałam

Cytat:
mam nadzieje,że szybko zleci..

Jutro idę do okulisty sprawdzić dno mojego oka

I w ogóle dalej mnie wkurzają w pracy.. Dalej nikt ze mna nie pogadał.. Codziennie rano podchodzi do mnie mój bezpośredni szef i mówi, że coś tam ma do załatwienia, ale po spotkaniu przyjdzie do mnie i pogadamy.. I ja się stresuje i czekam czekam czekam.. Po czym jest godzina prawie wychodzenia i podchodzi, ze jednak nie dał rady i że jutro rano i tak dzien w dzien...już 6 dzien tak.. Ja normalnie zawału z nimi dostanę, bo ja się boję takich "rozmów"...
za okulistę, u mnie wizyta jest w planach ale jeszcze nie wiem kiedy , za to w środę dentysta

Jaja sobie robią w pracy byle tylko nie obudzili się w piątek popołudniu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-28, 13:44   #742
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Banka gratuluje wizyty!!!

Motylku ciesze się,że już w domku jesteś

Co do wózka to ona chce za niego 400zł ale moja kuzynka która będzie chrzesną małego mówiła,że da połowę, więc ja tylko połowę muszę i to nie teraz bo ona poczeka

No i najlepsze!!! Wychodziłam o 12stej z chłopcami na spacer i zarejestrować się do gina i zaczepiła mnie sąsiadka z dołu. Taka starsza kobiecina i pyta się mnie czy nie chciałabym łóżeczka za darmo bo sąsiadka jej mamy skolei ma po swojej 3 letniej córeczce i ponoć zadbane i jak nowe. Pewnie ,że chce No i tak o to o 14stej ma do mnie dojechać to łóżeczko. Ciekawa jestem jak wygląda

Super!!

Wojtek
Stary 2013-01-28, 13:44   #743
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Zupę brokułową już zrobiłam i skonsumowałam, teraz czas na naleśniki z dżemem truskawkowym i na 15:30 lecę na chwilę do pracy, bo mimo, że jestem na zwolnieniu to szefowa prosiła mnie żebym w miarę możliwości od czasu do czasu sprawdziła i pomogła nowej osobie się wdrożyć, sprawdzić czy wszystko OK, wykonać kilka tel., W sumie zgodziłam się, bo nie jest to jakoś obciążające, a i trochę grosza dodatkowo wpadnie. Ale już coraz mniej mi się to podoba jak dzwonią do mnie o każdej porze, bo mają problem więc muszę dziś pogadać, że luty to ostatni miesiąc gdzie mogą liczyć na jakąś pomoc, nie chce jakiś chorych sytuacji
Tak więc miłego dnia i do później
Stary 2013-01-28, 13:45   #744
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

A od którego tygodnia wizyty są co 3 tygodnie czy to zależy od lekarza ??

za okulistę, u mnie wizyta jest w planach ale jeszcze nie wiem kiedy , za to w środę dentysta

Jaja sobie robią w pracy byle tylko nie obudzili się w piątek popołudniu
Własnie podbijam pytanie, bo muszę zabukować wizyty...
A z tą rozmową to bym się wcale nie zdziwiła, że w piatek jak będę wychodzić to mnie szef zaczepi i pomiędzy fajką a kawa pogada ze mna 5 minut i się na tym zakonczy.. eh

Wojtek
Stary 2013-01-28, 13:46   #745
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamusie!

Jeszcze nigdy, przenigdy takiego lenia nie miałam jak w ciąży- nawet komputera mi się włączyć nie chce Ale jakoś od 3 dni powoli zaczynam się rozkręcać (z naciskiem na powoli ) więc może ten 2 trymestr nie jest taki przereklamowany? Fakt faktem czuję się fatalnie ale w porównaniu z tragicznym samopoczuciem w 1 trymestrze jest szał

A ja cały czas się zastanawiam czy to co poczułam w piątek to było Cynamoniątko czy nie- nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam To było takie śmieszne "bulgnięcie" akurat w miejscu gdzie jest Maleństwo- to już 16tc więc może... Porównam to uczucie jak już Młode zacznie częściej się ujawniać
Dzisiaj robię Chatkę Puchatka na deser - tylko muszę pokonać lenia żeby się do kuchni przetransportować
Cześć

Oby w 2 trymestrze było tylko lepiej i gratuluję pierwszego bulgotania

Co to za deser ??

Cytat:

Masakra

A Ty masz mieć jeszcze 1 usg czy już nie ? Masz szansę poznać płeć maleństwa ??

Cytat:
W ogóle dzwoniłam do szpitala gdzie chce rodzić zapytać o zapisy na szkołę rodzenia i szkoła zaczyna się co miesiąc i nie muszę się zapisywać, chyba pójdę w marcu
No to super!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-28, 13:48   #746
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja uciekam po kotleciki, bo zaraz wróci głodny pan Mąż, i zobaczymy co uda nam się dzisiaj załatwić.

Do usłyszenia później! Bajo!
za załatwianie spraw

Cytat:
A to ja muszę pochwalić męża, bo w sobotę zrobił pyszny obiadek - mielone, ziemniaczki z cebulką i szczypiorkiem + kapucha zasmażana
Brawa dla męża za popisy kulinarne Ja pochwale, że mój fajnie zmywa po moim gotowaniu Ale też gotuje więc nie narzekam

Cytat:
Mój mąż wczoraj wieczorem poczuł 1 kopniaka
dla Pysia za skopanie tatusia Wybraliście już imię?

Cytat:
p. doktor badajac mowi" p. Moniko bada sie Pania rewelacyjnie"

za wizytę

Cytat:
Hej ja już jutro mam badania a w środę wizyta. Aż sama się dziwie jak szybko minęły te 3 tyg . Powoli zaczynam łapać lekkiego stresa, ale mam co robić więc nie rozmyślam no i jestem dobrej myśli. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Będzie dobrze-

Cytat:
No nic innego Ci nie zostało jak śmiać się z tego... Pocieszę Cię, że mój wujek z żoną mieszka w Anglii, mają trójkę dzieci, wszystkie ciąże tam prowadzone i wszystko jest dobrze

Ja też nie miałam długości kości nosowej podanej ale sama widziałam, że jest jak cholera

Jednak chyba się cieszę, że mieszkam w Polsce... przynajmniej w ciąży
Ja właśnie chciałabym prowadzić ciążę w Polsce bo bardziej odpowiada mi traktowanie ciężarnej jak jajko niż takie "e tam- natura wie co robi" No ale z drugiej strony prowadzenie ciąży też ma tutaj swoje plusy (na prawdę ). Nic- w każdym razie dla swojego spokojnego sumienia jeszcze do swojego ginekologa w Polsce w Wielkanoc się wybiorę

Cytat:
to faktycznie strasznie słabo.. BTW swoją drogą ciekawe dlaczego tak położnictwo różni się między krajami, ze w danym kraju sprawdzanie czegoś to standard a w innym nie do pomyślenia. zwłaszcza jak nie mamy tutaj jakiegoś zacofanego kraju wersus G8 tylko kraje europejskie..
Oni twierdzą, że w Polsce za bardzo się trzęsiemy nad wszystkim a natura wie lepiej i lekarze w PL często na siłę podtrzymują ciążę... Z drugiej strony jak np u dziecka wykryją przykładowo białaczkę to następnego dnia już włączają pełne leczenie a w Polsce trochę dłużej to trwa. Są plusy i minusy- jak wszędzie

Cytat:
oj to zludne myslenie, w sobote był pogrzeb mojego wujka , ktory w zeszly poniedzialek wybral sie na ryby , na jezioro ktore znal od dziecka a lowil na nim od ponad 30 lat- zapalony wedkarz, we wtorek go wylowili zreszta pisalm tu wiec zakaz wchodzenia na lod!!!
Ehh...

Dobra, to ja uciekam zrobić obiad- dzisiaj u nas nudle w warzywami i kurczakiem w sosie pomidorowym i zestaw sałat
Do później

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 13:50   #747
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

Wizyta dopisana
I kolejne dobre wiadomości
To kuzynka już wie, że będzie chrzestną ??

U nas pewnie będą świadkowie ze ślubu czyli mój brat i męża siostra, ale jeszcze z nikim na ten temat nie rozmawialiśmy i nie wiemy czy nie zmienimy zdania, no i najważniejsze czy się zgodzą Póki co wiemy, że chrzest chcielibyśmy w kościele gdzie był ślub i najprędzej będzie to pod koniec sierpnia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-28, 13:52   #748
maarchewka
Zakorzenienie

Udało mi się zapisać do lekarza, który pracuje w Medicoverze i jednocześnie w szpitalu na Madalińskiego, gdzie chciałabym rodzić.. przyjmuje tylko 2 godziny w tygodniu i ciągle były zajęte wizyty a tu nagle się odblokowało.. Jakby się udało i okazała się babka ok to bym już do konca ciąży do niej chodziła. Nie wiem co powie jak przyjdę do niej w połowie 7 miesiąca ciąży, ale chyba lepiej tak niż w ogóle? Co myślicie??

Wojtek
Stary 2013-01-28, 13:53   #749
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zupę brokułową już zrobiłam i skonsumowałam, teraz czas na naleśniki z dżemem truskawkowym i na 15:30 lecę na chwilę do pracy, bo mimo, że jestem na zwolnieniu to szefowa prosiła mnie żebym w miarę możliwości od czasu do czasu sprawdziła i pomogła nowej osobie się wdrożyć, sprawdzić czy wszystko OK, wykonać kilka tel., W sumie zgodziłam się, bo nie jest to jakoś obciążające, a i trochę grosza dodatkowo wpadnie. Ale już coraz mniej mi się to podoba jak dzwonią do mnie o każdej porze, bo mają problem więc muszę dziś pogadać, że luty to ostatni miesiąc gdzie mogą liczyć na jakąś pomoc, nie chce jakiś chorych sytuacji
Tak więc miłego dnia i do później
Zjadłabym takiej zupki ale na pocieszenie jak coś mam brokuła, chociaż marzył mi się kalafior , ale w końcu na zakupach w sobotę wzięłam brokuła i małe pudełeczko truskawek

Masakra

Cytat:
A z tą rozmową to bym się wcale nie zdziwiła, że w piatek jak będę wychodzić to mnie szef zaczepi i pomiędzy fajką a kawa pogada ze mna 5 minut i się na tym zakonczy.. eh
Ciekawe tylko czy szef pamięta, że jesteś do piątku

---
Nadrobiłam a teraz idę po kanapki z dżemem z czarnych porzeczek

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-28, 13:53   #750
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak, pamiętam.. masakra ale wtedy nie było takich mrozów, więc chyba wujek czuł się zbyt pewnie

Cytat:
pewnie wiesz co mówisz, ale ja i tak bym miała cykora tym bardziej w ciąży, gdzie boje się nie poślizgnąć na każdym kroku no ale te jeziora to pewnie Twoje swojskie klimaty więc podejrzewam, że czułaś się tam pewnie

Gdyby wejście na lód było ryzykowne, to jeśli nawet nie sama to Tż powstrzymałby mnie przed wejściem. Tego dnia było -12stopni, a kilka poprzednich nocy mroziło po 20 stopni
Sporo ludzi chodziło po lodzie.. dzieci z rodzicami jeździły na łyżwach... kawałek dalej rozsiadło się kilkunastu rybaków i łowiło ryby. Takie mrozy jak tam były sprawiły, że lód jeszcze długo będzie bezpieczny.
Oczywiście rozsądek jest najważniejszy.. Mimo, że było bezpiecznie, chodziliśmy tylko przy brzegu, gdzie jest bardzo płytko

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości