Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 15:33   #2641
surka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A najlepsza druga dziewczyna taka znajoma.. urodzila dziecko niedawno i ona nie pracuje,on nie pracuje no i faza bo on jej powiedzial ze jak wezmie kredyt (ok 15 tysi) i kupi mu auto to on pojdzie do pracy.. no i ona wziela kredyt kupila mu auto a on nadal siedzi w domu bo mu sie robic nie chce,a ledwo koniec z koncem wiaza.. lol
Ja to nie wiem skąd ci ludzie się biorą. Zamiast lecieć po kredyt, ja poleciałabym rzeczy z szafy powyrzucać, bo na pakowanie szkoda byłoby mi sił
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:34   #2642
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Pędzicie jak oszalałe 3 godziny mnie nie było i ledwo nadrobiłam

za udane wizyty

Ja bardzo chciałabym kupić taka matę ale rzeczywiście drogie są ja bym z takiej okazji skorzystała!

ja lubie delikatnie podsmażyć, nie znoszę przesmażonego. A może przepisikiem sie podzielisz?

Ubranek też sporo dostaniemy po mojej siostrzenicy, tak samo jak łóżeczko, przewijaczek...
to pewnie sie zdecyduuje na ta mate,oplaca sie fakt..

no wiec tak fileta kroi sie w takie dosc spore kawalki posypuje troche papryka i podsmaza sie lekko na oleju .. z dwoch stron aby sie lekko "sciol" pozniej dodaje sie do tego cebulki w paski pokrojone przyprawia sol pieprz wedle uznania przykrywa.. chwile sie dusi i co chwile troszke wody sie dodaje ale nie zaduzo i to ma sie dusic ok 20 minut tak pozniej na talerz cebulka na miesko i na ziemniaczki i sosik tez dobry ..( ja duzo wody dodam ( nie zeby zupa sie zrobila wiadomo haha)poniewaz lubie ten sosik co sie robi..) mam nadzieje ze mi wyjdzie bo bede pierwszy raz robic:P napisze pozniej czy wyszlo he..

ja tez po szwagierce dostane wlasnie butelki ktorych nie uwzywala.. ciuszki.. bujaczek..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:35   #2643
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dobry!
Dziewczyny te, ktore juz mają dzieciaczki- mialyscie łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami? Jest sens takie kupować?
Ja niby na l4 a nie mam kiedy was nadrabiać, bo praca mi do domu przyjeżdża :-(

Imię Lena też chciałam wybrać, ale po przeczytaniu znaczenia imienia zwatpilam p
Stary 2013-01-28, 15:35   #2644
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A najlepsza druga dziewczyna taka znajoma.. urodzila dziecko niedawno i ona nie pracuje,on nie pracuje no i faza bo on jej powiedzial ze jak wezmie kredyt (ok 15 tysi) i kupi mu auto to on pojdzie do pracy.. no i ona wziela kredyt kupila mu auto a on nadal siedzi w domu bo mu sie robic nie chce,a ledwo koniec z koncem wiaza.. lol

I pewnie kasę ciągną z zasiłków i innych socjali, z tego, na co nam odciągają po 1/3 pensji... Brak słów.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:36   #2645
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A to od zawsze był dla mnie fenomen - jak ludzie, którzy nie pracują, potrafią się utrzymać + dziecko czasami. Ja wiem, że jest mops, ale aż takich kokosów to oni nie rozdają. Jakiś sekretny przepis na mnożenie pieniędzy czy co.
no ja niewiem jak oni zyja pewnie z tego co ona tam dostanie jakies "marne grosze" z pracy na macierzynskim jeszcze a tak to to niewiem.. nieodpowiedzialnosc i tyle...

Zuza

Razem
Stary 2013-01-28, 15:47   #2646
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem skąd ci ludzie się biorą. Zamiast lecieć po kredyt, ja poleciałabym rzeczy z szafy powyrzucać, bo na pakowanie szkoda byłoby mi sił
Podobnie pomyślałam dla mnie to zwykły pasożyt, nie rozumiem takich ludzi.
Owszem teraz jestem na utrzymaniu męża (wcześniej pracowaliśmy razem w jego małej działalności) ale noszę pod sercem jego dziecko a raczej na tą chwilę warunki w pracy nie sprzyjają ciąży (całodniowa praca na świeżym powietrzu, dźwiganie). Mimo wszystko mam wyrzuty sumienia, że sam na nas pracuje

Cytat:
to pewnie sie zdecyduuje na ta mate,oplaca sie fakt..

no wiec tak fileta kroi sie w takie dosc spore kawalki posypuje troche papryka i podsmaza sie lekko na oleju .. z dwoch stron aby sie lekko "sciol" pozniej dodaje sie do tego cebulki w paski pokrojone przyprawia sol pieprz wedle uznania przykrywa.. chwile sie dusi i co chwile troszke wody sie dodaje ale nie zaduzo i to ma sie dusic ok 20 minut tak pozniej na talerz cebulka na miesko i na ziemniaczki i sosik tez dobry ..( ja duzo wody dodam ( nie zeby zupa sie zrobila wiadomo haha)poniewaz lubie ten sosik co sie robi..) mam nadzieje ze mi wyjdzie bo bede pierwszy raz robic:P napisze pozniej czy wyszlo he..

ja tez po szwagierce dostane wlasnie butelki ktorych nie uwzywala.. ciuszki.. bujaczek..
Dziękuję łatwe i brzmi smacznie

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Własnie gotuję pomidorówkę z ryżem bo tak mi się zachciało

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:50   #2647
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
no co tyyyyyyyyza prasowanie tez sie zabierasz??

Ale mam w planach na środę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:52   #2648
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Ale mam w planach na środę
ktora?

Zuza

Razem
Stary 2013-01-28, 15:53   #2649
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnie pomyślałam dla mnie to zwykły pasożyt, nie rozumiem takich ludzi.
Owszem teraz jestem na utrzymaniu męża (wcześniej pracowaliśmy razem w jego małej działalności) ale noszę pod sercem jego dziecko a raczej na tą chwilę warunki w pracy nie sprzyjają ciąży (całodniowa praca na świeżym powietrzu, dźwiganie). Mimo wszystko mam wyrzuty sumienia, że sam na nas pracuje
Ale to jest całkiem inna sytuacja, ty nie praujesz nie dla tego, że nie chcę ci się zaprzeproszeniem d.py z kanapy podnieść, tylko dlatego, że praca którą byś wykonywała nie jest bezpieczna w twoim stanie.
Stary 2013-01-28, 15:55   #2650
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
ktora?
w tym roku

Mały
Stary 2013-01-28, 15:58   #2651
Katerine2
Raczkowanie

Mniam pomidorowka z ryzem....wlasnie dwa talerze skonsumowalam
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:01   #2652
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
to u mnie na odwrót bo ja mieszkałam w domku drewnianym z piecem kaflowym tzw ścianówką (Fajnie się nogi i plecy przy tym grzeje jak tak się położyć i tak za tym tęsknię, a w pokoju nie miałam u siebie ogrzewania i jakoś strasznie zimno mi nie było. Teraz jak w bloku mieszkam to tylko narzekam, jedyny pozytyw to właśnie te grzejniki wszędzie.
Ja w takie dni jak dzis gdzie musze intensywnie palic w piecu bo na dworze - tęsknie za mieszkaniem na wiezowcu Ale tylko czasem bo mam mega argument-na wiezowcu,bloku nie moglabym miec mojego ukochanego Kaukaziątka
Cytat:

Przeczytałam rzeźnikiem i zastanawiałam się dlaczego to Tż ma być rzeźnikiem podczas Twojego porodu

:
Co za horrory Ci po głowie chodzą
Cytat:
Ja też nie będę miała absolutnie żadnego problemu z używanymi ubrankami dla dziecka. PRzecież to na samym początku rośnie jak torpeda - nawet jeżeli zaopatrzę się w tanie nowe ciuszki - to już jest fortuna A nikt tu nie mówi przecież o jakichś spranych, ubarwionych marchewkami po dziesięciu dzieciakach ubrankach Nie ma co popadać w skrajności . Jeśli udało nam się z TŻ zrobić dziewczynkę to będę bardzo zadowolona, że od siostry dostanę po chrześnicy ogrom ubranek - bo mała ma ich mnóstwo i to naprawdę pięknych .

A co do zbędnych-niezbędnych gadżetów To też jest sprawa indywidualna, są dzieci, które uwielbiają bujaczki czy karuzele i takie, które nawet na nie nie reagują, czy wręcz przeciwnie - nie lubią.
Ja sama z siebie nie mam zamiaru zaopatrywać się w różne wibrującą - grające gadżety, ale jeśli je dostanę w spadku czy w prezencie to płakać też nie będę [COLOR=Silver]
Ja tez nie mam oporu przed uzywanymi ciuszkami,zabawkami A czym sie dziecko bedzie bawic-wyjdzie ,,w praniu"
Cytat:
Nie sądziłam, że kiedykolwiek to napiszę, ale idę sprzątać bo mam jeden wielki burdel w chałupie- jak zwykle po weekendzie
Ja mam tak co tydzien Jak Tż jest w pracy to mam w domu jak w muzeum
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hahaha - moja Ty idolko!!!

Ja myślę, że każda z nas opowiedziałaby Ci inną historię i każda byłaby inna i prawdziwa. Nie ma dwóch takich samych porodów. Ja miała planowane CC, a zanim je bałwany wykonali leżałam 18h!!! (od 23 w piątek do16 w sobotę) z bólami krzyżowymi, zaczęły się od "co 15 min" i leciało w dół... po awanturze o 16, z bólami co 3-5 min. i badaniu przez położną (bo lekarze byli zajęci...), która stwierdziła 8cm rozwarcia - mały przyszedł na świat o 16,20... przez CC, ale czy to wszystko było potrzebne? Ja uważam, że nie, bo się straznie wycierpiałam.
Moja przyjaciółka przy drugim porodzie podeszła z takim luzem i spokojem, że się okąpała, zawiozła Miśka do przedszkola, sprzątnęła, podała mężowi śniadanie i kawę i w trakcie, ok. 9 poinformowała go, że ma szybciutko zjeść, bo o 5 odeszły jej wody I zajechali do szpitala, była zepsuta winda, 4 piętra weszła "z buta", mąż poleciał do auta po bagaż i nie zdążył na poród drugiego syna... Położyli ją na górze, dwa parte i mały wyskoczył tak szybko, że położna nawet nie zdążyła pomyśleć o nacinaniu krocza :P Skończyło się na kilku otarciach skóry
Reasumując - bywa różnie!

to ja, to ja i mój ulubiony tekst

u nas typy bez zmian, choć jeszcze niedoprecyzowane: Eryk, Wiktor, Dominik, Gabriel, a dziewczynkowe są problemowe (również bez zmian... ) - mnie się podoba Iga, Sara, Matylda - mąż ma inne typy - niestety żadnego punktu styku

No i najważniejsze!!! Wizyta - wszystko ok, miałam szybkie usg (bo za tydzień genetyczne). Małe urosło, ma już 5,09 cm i goni swój termin, więc pojutrze zamiast się powitać z Wami w 12tygodniu, powitam się w 13! Taki tydzień ciąży gratis

Domcia - zmień mi tp. na 13.08 :)

wrzucam foto, choć z drukarką coś nie najlepiej, bo mało co widać (albo moje brzuszne ABSy tak skutecznie zamazały obraz... bo to pierwsze usg przez brzuchala, nie dowcipnie
za wizytke
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Witajcie
Zabieram się za obiad, a później nadrabianie, ale już teraz stawiam kakao
Byłam dziś u lekarza. Dzidziol był dziś bardzo spokojny, nie chciał się bawić, ale też przerwócić tak żeby było widać co skrywa między nóżkami
Muszę z tą wiedzą czekać do kolejnej wizyty. Najważniejsze jednak, że wszystko jest w porządku. Dzidziol ma prawie 11 cm, rozwija się i jest cudny
Do tego jeszcze jedna dobra wiadomość: robiłam markery nowotworowe i CA 125 jest poniżej normy. To znaczy, że moja torbiel jest zupełnie niszkodliwa, co lepsze mniejsza. Na następnej wizycie się jej dokładniej przyjżymy z Panią doktor, ale jest nadzieja na jej zniknięcie

Uuuu, świętujemy
Kolejne
Cytat:
Jak Ci się nudzi to możesz do mnie wpaść posprzątać
Choć ja mam motywację- w czwartek przychodzi ksiądz, a w weekend przyjeżdżają moi rodzice Na cały tydzień, coś czuję, że spadnę z piedestału spamowców na wątku

hehe ja bym dzis sprzatnie olała ale kolęda
Cytat:
Zamknęłam kota w łazience co by mi nie latał po świeżo umytej podłodze- już się boje co mi mała wredota na złość za to zrobi
Mój domowy Pies wyszedł na przechadzke wiec nie nie zdążył nadeptac
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochane gratuluje pieknych wizyt!!!

Szybko rosna te wasze dzieciaczki

U nas 16 tydzien dziś a jutro idziemy na kontrole....

Nisko w podbrzuszu mi cos kazdego dnia pyrkoli...
A ja tak jakbym cos dzis na szkoleniu poczula.Nie wiem czy mi żaby w brzuchu pływały czy to moj kurczaczek

Jea! Zrobiłam wypasne kropidło na kolędę ! z Habazi łąkowych ale jest. U mnie na Śląsku ksiądz chodzi z ministrantami,wyposazony w wode święconą i kropidło a tu lipa...Trzeba mu zapewnic kolędowe gadżety :brzyda l:
Stary 2013-01-28, 16:01   #2653
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
w tym roku
Żeby w twoim przypadku nie skończyło się jak u mnie - zawsze wszystko miałam wyprasowane na czas, bo uwielbiałam, a teraz odkładam to z prania na pranie, aż góra ubrań mi okno przysłania I właśnie zaraz się za to biorę
Stary 2013-01-28, 16:02   #2654
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
w tym roku
tak myslalam

Zuza

Razem
Stary 2013-01-28, 16:05   #2655
JustyskaU
Przyczajenie

mysle ze bedzie ok,kolezanka ma z duzo wiekszymi kolami i nie narzeka

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

piszcie tez o lozeczkach dzieciecych jakie wam sie podobaja,slyszalam ze lepiej kupic uzywane bo nie ma tego smrodu farby i lakieru
JustyskaU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:05   #2656
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby w twoim przypadku nie skończyło się jak u mnie - zawsze wszystko miałam wyprasowane na czas, bo uwielbiałam, a teraz odkładam to z prania na pranie, aż góra ubrań mi okno przysłania I właśnie zaraz się za to biorę
ja tez przed ciaza to codziennie moglam prasowac lubilam i wogole a teraz na sama mysl mi slabo a juz duza kopka jest tez chyba w srode sie za to wezme..:P

Zuza

Razem
Stary 2013-01-28, 16:06   #2657
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ale to jest całkiem inna sytuacja, ty nie praujesz nie dla tego, że nie chcę ci się zaprzeproszeniem d.py z kanapy podnieść, tylko dlatego, że praca którą byś wykonywała nie jest bezpieczna w twoim stanie.
i tym się pocieszam ale tak mnie jakoś nachodzi czasem... szkoda mi go, że tak marznie a ja tu kuperek grzeję

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:08   #2658
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Jea! Zrobiłam wypasne kropidło na kolędę ! z Habazi łąkowych ale jest. U mnie na Śląsku ksiądz chodzi z ministrantami,wyposazony w wode święconą i kropidło a tu lipa...Trzeba mu zapewnic kolędowe gadżety :brzyda l:
U mnie ksiądz też nie chodzi ze swoim sprzętem
Stary 2013-01-28, 16:18   #2659
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze!!! Wizyta - wszystko ok, miałam szybkie usg (bo za tydzień genetyczne). Małe urosło, ma już 5,09 cm i goni swój termin, więc pojutrze zamiast się powitać z Wami w 12tygodniu, powitam się w 13! Taki tydzień ciąży gratis
Cieszę się, że Maluszek rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Witajcie
Zabieram się za obiad, a później nadrabianie, ale już teraz stawiam kakao
Byłam dziś u lekarza. Dzidziol był dziś bardzo spokojny, nie chciał się bawić, ale też przerwócić tak żeby było widać co skrywa między nóżkami
Muszę z tą wiedzą czekać do kolejnej wizyty. Najważniejsze jednak, że wszystko jest w porządku. Dzidziol ma prawie 11 cm, rozwija się i jest cudny
Do tego jeszcze jedna dobra wiadomość: robiłam markery nowotworowe i CA 125 jest poniżej normy. To znaczy, że moja torbiel jest zupełnie niszkodliwa, co lepsze mniejsza. Na następnej wizycie się jej dokładniej przyjżymy z Panią doktor, ale jest nadzieja na jej zniknięcie

Uuuu, świętujemy
Gratuluję! Duży dzidziuś już no i super, że torbiel nieszkodliwa i wchłania się

Cytat:
Kurcze trafione to znaczenie imienia Lenka, moja siostrzenica własnie jest taka małą rządzicielką, cholerka z niej niesamowita
To może faktycznie tak jest, że imiona nadają ludziom charakter Dobrze, że moja Milenka (na którą i tak pewnie będę mówić Lenka ) ma takie ładne znaczenie swojego imienia

Moja Księżniczka jest dziś wyjątkowo ruchliwa znowu Aż mi brzuch podskakuje w tym miejscu gdzie ona kopie

A mam do Was takie pytanie bo nie wiem czy się tym martwić czy nie. Od jakiegoś czasu mam tak, że serce zaczyna mi nagle szybko pikać jakbym biegła czy coś i ciężko mi się wtedy oddycha. I nie wiem czemu mi się tak dzieje Czy to normalne, czy wspomnieć gince o tym na następnej wizycie?

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:32   #2660
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

Ja mam tak co tydzien Jak Tż jest w pracy to mam w domu jak w muzeum

Mój domowy Pies wyszedł na przechadzke wiec nie nie zdążył nadeptac

A ja tak jakbym cos dzis na szkoleniu poczula.Nie wiem czy mi żaby w brzuchu pływały czy to moj kurczaczek

No ja właśnie też mam czysto jak Tż nie ma w domu

Pies nadepta jak wróci

No właśnie u mnie też ksiądz chodzi "ze swoim sprzętem", a tu pożyczyła nam teściowa

Ciekawe czy to Twój Kurczak
Cytat:
Zasłania, ale ma to swoje zalety, bo okien nie trzeba myć
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A mam do Was takie pytanie bo nie wiem czy się tym martwić czy nie. Od jakiegoś czasu mam tak, że serce zaczyna mi nagle szybko pikać jakbym biegła czy coś i ciężko mi się wtedy oddycha. I nie wiem czemu mi się tak dzieje Czy to normalne, czy wspomnieć gince o tym na następnej wizycie?
Nasze są aktywne na zmianę bo Nasz Maluch dziś ospały

A wspomnieć nie zaszkodzi, chociaż może to być związane z pompowaniem większej ilości krwi?

Mały
Stary 2013-01-28, 16:35   #2661
charmeuse_25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dobry!
Dziewczyny te, ktore juz mają dzieciaczki- mialyscie łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami? Jest sens takie kupować?
Ja niby na l4 a nie mam kiedy was nadrabiać, bo praca mi do domu przyjeżdża :-(

Imię Lena też chciałam wybrać, ale po przeczytaniu znaczenia imienia zwatpilam p
My takie mamy i to swietny wynalazek, mlody jak wstaje w nocy lub rano to sam sobie wychodzi. Nie musze go wyjmowac. Dla mnie to spore ulatwienie
Stary 2013-01-28, 16:39   #2662
Neni1984
Zakorzenienie

Malinka ponoć to normalne, bo serce jest teraz ok 20% większe i ma więcej krwi do przepąpoowania. W 9 miesiącu będziemy miały o 50% większe serce niż normalnie Mnie z kolei martwią kłócia serca. Kiedyś miewałam nerwobóle, ale zawsze były one po bardzo stresowych sytuacjach, a teraz stresów nie mam a te kłócia mam kilka razy dziennie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:39   #2663
d0tkaaa
Zakorzenienie

ale sie zamulilam zjem i pewnie pojde w kimono na chwile

Zuza

Razem
Stary 2013-01-28, 16:41   #2664
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:

A wspomnieć nie zaszkodzi, chociaż może to być związane z pompowaniem większej ilości krwi?
Ja tam ostatnio nie narzekam bo od tamtej pory kiedy się tak zamartwiałam bo przez jeden dzień nie czułam i miałam przez to koszmary to teraz codziennie mnie raczy kopniakami Tyle, że wcześniej trochę rzadziej je czułam, a teraz o wiele częściej. A dziś to nawet jak stoję to mnie potrafi skopać chyba cierpi dziś na bezsenność

Czytałam też gdzieś, że w 2 trymestrze może czasami być tak, że ciężko się będzie oddychało bo inne narządy na płuca uciskają czy jakoś tak i o tym pompowaniu większej ilości krwi też słyszałam. Chyba wspomnę gince o tym na wizycie (jeśli oczywiście nie zapomnę).

Milenka
Stary 2013-01-28, 16:45   #2665
JustyskaU
Przyczajenie

Cytat:
No ja właśnie też mam czysto jak Tż nie ma w domu

Pies nadepta jak wróci

No właśnie u mnie też ksiądz chodzi "ze swoim sprzętem", a tu pożyczyła nam teściowa

Ciekawe czy to Twój Kurczak

Zasłania, ale ma to swoje zalety, bo okien nie trzeba myć

ja mam to samo jak leze wieczorem,biore tylko magnez bo mozna w ciazy brac a nawet sie powinno,to chyba normalne bo jest wiecej krwi
JustyskaU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 16:47   #2666
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Malinka ponoć to normalne, bo serce jest teraz ok 20% większe i ma więcej krwi do przepąpoowania. W 9 miesiącu będziemy miały o 50% większe serce niż normalnie Mnie z kolei martwią kłócia serca. Kiedyś miewałam nerwobóle, ale zawsze były one po bardzo stresowych sytuacjach, a teraz stresów nie mam a te kłócia mam kilka razy dziennie
Uspokoiłaś mnie co nieco Toż to będziemy miały serce jak dzwon

Aha i miałam Ci powiedzieć, ale mi coś nie zacytowało, że ja jestem już w połowie książki Pierwszy rok w życiu dziecka i przyznam szczerze, że naprawdę bardzo fajna książeczka. Czytam ją z przyjemnością. Dużo ciekawych informacji w niej jest i sporo się można nauczyć.

Milenka
Stary 2013-01-28, 16:50   #2667
Neni1984
Zakorzenienie

Póki co zdąrzyłam tylko spis treści przelecieć, ale już widzę, że będzie fajna
Stary 2013-01-28, 16:56   #2668
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja mam nerwobóle często bez stresujących sytuacji, znaczy zawsze wtedy myślę, ze mam zawał
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Uspokoiłaś mnie co nieco Toż to będziemy miały serce jak dzwon
Dzwon Zygmunta

Mały
Stary 2013-01-28, 17:01   #2669
malaczarnakejt
Zakorzenienie

możemy mieć też kłucia w klatce piersiowej spowodowanej obciążeniem mięśni międzyżebrowych (w końcu piersi nam rosną i są ciężkie).
Swoją drogą wczoraj doznałam szoku. Jako, że potłukłam w mieszkaniu przez przypadek prawie wszystkie lustra, to mam tylko w łazience, które obejmuje obszar od głowy do obojczyków. Wczoraj nocowaliśmy u rodziców i jak się rozebrałam do mycia i spojrzałam w lusterko to się przeraziłam...są ogromne i niezbyt apetyczne, nie wiem co mąż w nich widzi i dlaczego się zachwyca... dla mnie masakra ;/ jak napuchnięte i z żyłkami;/ bleeee

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:04   #2670
Neni1984
Zakorzenienie

Ooooo. Moje były duże, a teraz są ogromne-może stąd te bóle. Moje też niezbyt ładnie się teraz prezentują - powiększyły się o jakieś 2 rozmiary i w związku z tym trochę opadły Ale staram się jak mogę przeciwdziałać grawitacji i nawet do spania ubieram sportowy stanik.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości