|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Na szczęście delikatne, więc zawartość nie ląduje na mnie ![]() Wreszcie Wam się skończył ten urlop! Zdjęcia są zachwycające. Znowu powtórzę, że Twoja rodzina jest jak dal mnie idealna A i jeszcze jedno - naprawdę nie wierzę, ze Ty masz tyle lat, ile jest napisane na pierwszej stronie A zima tak u Was (u rodziców) piękna! Cytat:
Monia - fajny ten zająć Mama tych słodkich bliźniaczek, dobrze kojarzę? Dzień dobry i dobry wieczór ![]() Dziewczyny, która ma matę wodną. Pamiętam, że sporo planowało kupować na gwiazdkę. Sprawdzają się? Dzieci się już tym bawią?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-27 o 21:42 |
||
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
hej hej
Monia fajne pomysły powklejałaś z tych skarpetek to ja jeszcze ostatnio laleczkę zrobioną widziałam ![]() ja póki co dzisiaj sweter zakupiony w SH prułam - liczyłam, że szybciej mi to pójdzie :/ Iustyna no to dospaliście pięknie ![]() Agawoo współczuję kiepskiej nocy ![]() AgaG witaj! cudne zdjęcia ![]() dzieciaczki i Ty uśmiechnięci i super ![]() a śniegu ile!!! a wiesz, że byłam kiedyś w Ustronu ale się chwalę, pewnie nie ja jedna ![]() byliśmy na urlopie kiedyś koło Szczyrku i podjechaliśmy do Ustronia do Leśnego Parku Niespodzianek czy jakoś tak to się zwało. Madziulko zdrówka dla Szymonka i oczywiście dla Ciebie! Bella jak dziewczynki? Brumku Ala dostała tą matę od moich rodziców ma roczek i maziają z Hanią byle kiedy ![]() mają taką z jakimiś odgłosami zwierząt czy coś no i to dla Ali dodatkowa atrakcja ![]() u nas ok. TŻ już na miejsce dojechał a my od jutra do przedszkola po 2 tygodniach laby
|
#2163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua no to jade
:1. ten chlebek, co dawalas przepis fajny Ci wychodzil? Mnie smakuje, ale on mi sie strasznie kruszyl, ciezko go ukroic. Ile kromek dziennie jadlas? 2. Czy teraz za drugim razem szlo Ci tak samo latwo jak za pierwszym? Mi niestety ciezej, pewnie przez pare grzechow, ktore popelniam... 3. Uzywalas slodzika? Ja tym razem jakos nie moge sie przemoc. Kupilam stevie, ale to mi psuje smak, wiec sporadycznie tego uzywam, tylko jak robie sobie jakies slodkosci. 4. Czy korzystalas z jakis stron w necie jesli chodzi o przepisy? Masz cos godnego polecenia? To chyba tyle na razie... Cytat:
2. Tak, wiem, kiedys widzialam na zdjeciu. Ja kupilam uzywke, ale w super stanie i jestem bardzo zadowolona. 3. Rekawiczki po dziewczynach. Czerwone, bo mialy czerwona kurtke, Antkowi srednio pasuja, ale nie bede kupowac nowych. Te sa z Decathlona. 4. No mam, mam niestety. A za tydzien +1 w dodatku 5. Tak, pieknie tam zima. Zwlaszcza jak przymrozi i slonce swieci. Uwielbiam widok oszronionych gor. Ja nie mam tej maty. W ogole sie zastanawiam na czym ona polega? U nas szal na znikopis. Mam jeden jeszcze dziewczyn i od wczoraj jak przyjechalismy jest bijatyka o niego. Bella hej! Co tam u blizniaczek? |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku tak słodkich ale jakże nicpotych. Energia je ostatnio roznosi. Zaczynam mieć dość.
dziewczynki dobrze, miały ostatnio katar ale juz przechodzi
|
#2165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, wbrew pozorom nie kazdy nawet wie, gdzie jest Ustron. A wielu ludzi myli go z Ustroniem Morskim. Tak, tak mamy tam Lesny Park Niespodzianek. A maz gdzie wybyl? My tez do przedszkola. Oj nie chce mi sie... Podrzuce Ci w ktorys dzien sukienke, ok? |
|
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą.
Nie ma to jak wyprać kurtkę razem z magnesami (magnesowo-kartonowymi )- wszystko w paprochach. Chyba wnętrze pralki będę musiała odkurzaczem przejechać. Zgadnijcie czyja to sprawka? Aga, wiesz jak wkupić się w łaski. Nie mogę się napatrzeć na Was. Antoś goni dziewczyny, rośnie jak na drożdżach.Monia, skąd ty bierzesz te wszystkie strony? Fajny pomysł z materacem na paletach. Bella, kim jesteś nieznajoma? Agawo, biedna Amelka- oby białe potwory szybko się przebiły i przestały męczyć. ![]() Madziulka, i Was rozłożyło? Zdrówka, kurujcie się szybko. ![]() Brumku, Hania nie ma maty wodnej, ale ma znikopis- na początku przemieszczała się na nim po domu ![]() Iustyna, wow takie spanie to ja rozumiem. Ach jak te (psie)dzieci szybko dorastają.![]() My już spakowani, poszło całkiem sprawnie. Pobudka o 5 i ruszamy w drogę. Nie liczcie na to, że się mnie pozbędziecie na tydzień Telik, Isia, do zobaczenia za tydzień! |
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Odziwo szło szybko (albo zaprawiona jestm w bojach), a prawie że pewny jest gorszy efekt przy 2 podejściu. Nie wiem, ja byłam pozytywnie nastawiona, w pracy jadłam jak Pan Bóg przykazał, w domu już węszyłam za czyms innym, czasem zgrzeszyłam, ale nie było źle. Najtrudniejsze i najbardziej zniechęcające jak dla mnie jest to przygotowywanie oddzielnych posiłków - dla siebie, dla męża i dla Zosi, ale to taka dygresja. 3. Mnie słodzik drapie w gardło, ale jakoś się przyzwyczaiłam. Miałam kupić też właśnie stevię, ale zapomniałam - mówisz, że nie podeszła Ci ze smakiem... Kupiłaś proszek czy tabletki? 4. Mam jakieś przepisy z neta, mogę podesłać, tylko daj mi maila na priv, a tak to generalnie z gowy, inwencja twórcza lub co tam w lodówce Dukanowego. A jakie masz wyniki kilogramowe? Pewnie wakacje Ci trochę przeszkodziły, mnie na wyjazdach było chyba najtrudniej. Tak w ogóle to się zastanawiam PO CO Ci to odchudzanie??? |
|
|
|
|
#2168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mi sie uda to zrobie arturowi to (to jego ulubiona postac z bajki) http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...pg?_ex=350x350 kotobus i male totoro ![]() poza tym polecam dla starszych dzieci wlasnie "moj sąsiad totoro" oraz "podniebna poczte kiki" z filmow anime, sa przesympatyczne! dla doroslych zas "grobowiec swietlikow" - poryczycie sie na bank... a dla zakreconych jak ja "notatnik śmierci" ale w wersji animowanej! mam jeszcze w planach w koncu zobaczyc spirited away bo jakos jeszcze nie widzialam. i "ponyo" polecam!!!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-01-28 o 08:37 |
|
|
|
|
#2169 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
polki stoliki itp Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
ja ![]() Cytat:
Miałaś racjębrumuś to nie saczur był tylko ciasto w tej kaszy Noi poniedziałek..... niedługo minie miesiac od wyjazdu Tż-a i powiem Wam szczerze , że .....jakoś daję radę ![]() mam zamiar od lutego rozpoczac diete Allevo.....próbowała któraś ???? |
||||||
|
|
|
#2170 |
|
Wtajemniczenie
|
SWEETANGEL chodzi o amte do rysowania np taka:http://allegro.pl/mata-wodna-do-malo...948669069.html
ja miałam w planach zakup na gwiazdke ale w sumie staneło na bardziej praktycznym prezencie tzn na bodach
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie wiem czy u nas te przeziębienia kiedyś sie skonczą. Ja umieram na gardło, normalnie tak mnie boli że nie mogę śliny przełykać a co dopiero coś zjeść. Nic mi nie pomaga na nie. Tantum verde, tabletki do ssania.no nic. Czuje ze mam migdały i węzły wywalone, bo mam aż całą szyję spuchniętą i obolałą.
Bartek tez smary i gorączka, muszę go lekarza skoczyć, zobaczyć czy nie ma na oskrzelach ani płucach nic. |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Marzenko, przyjemnego wypoczynku Ja w tym roku chyba nie pojeżdżę...Sweet, mata wodna do pisania nie do kąpieli. Brumek, Domek ma znikopis- bez szału Podobnie jak u Marzenki kurzy się. Dominik woli kartkę i kredki. dla Tymka za nową umiejętność.AgaG, Ty wyglądasz jak siostra a nie mama tych uroczych dzieciaczków Aniu, fajnie że Adaś tak lubi basen i oczywiście za nocnik ![]() Madziulka, zdrówka dla Was Nocka u nas dzisiaj bajeczna. Wstaliśmy o 9 ![]() Sobotnia impreza się udała. Było super, bardzo dobrze się bawiliśmy, do domu wrócilismy o 5. Nogi jeszcze dzisiaj mnie bolą. Niestety coraz trudniej jest mi Domka zostawiać... Wczoraj zamiast odsypiać, szybko wstałam, żeby jak najszybciej wrócił do domu. |
|
|
|
#2173 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() 2. W takim razie zajrzę do D. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak w przedszkolu? Nie było płaczu po takiej przerwie? Cytat:
![]() Nie, nie. Chodzi o taką do rysowania. O zabawkę. Cytat:
Cytat:
Czarną sukienkę miałaś? Może będą jakieś zdjęcia?
|
|
#2174 | |||
|
Zakorzenienie
|
super, że u dziewczynek wszystko w porządku
![]() Cytat:
wróci w piątek lub w sobotę - wyjazd służbowy... 2. z sukienką spokojnie - przy okazji podrzuć ![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję nie płaczu nie było Hania już stęskniona była za przedszkolem cieszyła się, że idzie. długo nie pochodzi jednak - pewnie ze 2 tygodnie i później już jej przed zabiegiem nie będę zaprowadzać żeby czegoś nie podłapała :/
|
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Przywitam się tylko, na więcej brak siły. Szymon wczoraj przez gorączkę spał w dzień ok. 4 h i później nie mógł spać do 2.30, wstał po 8. Jestem dzisiaj przeziębiony zombiak.
|
#2176 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
hmmm jak przez mgłę ![]() Cytat:
|
|
#2177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zdjęcia ![]() Ja zrobiłam niewielkie zakupy, TŻowi torcik bo ma dziś urodziny, mały dopiero zasnął, i już mi pół dnia zleciało.... dziewczyny, HELP! Roczek był dawno, więc nie pamiętam, co byście poleciły na pierwsze urodzinki? Chrześniak ma za miesiąc, myślę co kupić. Ma na pewno typowy pchacz, coś jak nasze biedronkowe żyrafy, nie wiem czy na miejscu byłby wtedy jakiś jeździk? A w gratisie: - model - mamo, na pewno ta pieluszka dobrze leży??
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-28 o 20:42 |
|||
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, weź mnie nie strasz. Ja nigdy anginy nie miałam
![]() Bardziej to chyba migdały góre wzięły. Popuchnięte, widać je w gardle tak że szok. Dzisiaj jeszcze nic nie jadłam, normalnie nie jestem w stanie nic przelknąć. Ostatnio u lekarza w swojej sprawie (pomijając ginekologa i dentyste) byłam jakieś 7 lat temu, więc wcale nie uśmiecha mi się tam iść. Ale chyba będe musiała, bo ciężko wytrzymać. Aania świetne zdjęcia! |
|
|
|
#2179 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie popołudniowo!
Cytat:
W nocy ostatnio budzi się z płaczekm po kilak razy i wypycha z łóżka, żeby go ponosić, jeśli nie chce wstać to straszna rzpoacz. Nie wiem czym to jest spowodowane ![]() AgaG - świetne zdjęcia starszej siostry z młodszym rodzeństwem ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jak Domek zniósł noc bez rodziców, bo chyba nieczęsto go zostawiacie? [ Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2180 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe mieszkasz tam tak? kiedyś może się wybierzemy, ale kiedy to tego nikt nie wie ![]() Cytat:
zdjęcia super ![]() Cytat:
ale angina to właśnie ostre zapalenie migdałów a jeszcze jak ropna to już całkiem "wesoło" bez lekarza to się nie wyleczy samo ale sypie! poszłam po Hanię, Ala wcześniej zasnąć nie mogła i dobrze, że jej nie ulegałam i sanek nie wzięłam bo mi w wózku zasnęła. pospała całe 30 minut, ale lepiej tyle niż nic jak to ostatnio bywa :/ no, ale tyle śniegu, że jak pchałam ten wózek to myślałam, że ducha wyzionę
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa_iw no właśnie widzisz, nie wiedziałam, to jutro idę do lekarza.
|
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Brumku -
za nową umiejętność Tymka!Chelsy - gdzie jesteś? agawo -u nas powoli wychodzą górne czwórki, tzn. dziąsła napuchnięte ale nic jeszcze białego nie widać Także łączę się w bólu!A zastanawiam się czy 4 mogą wyjść przed dolnymi dwójkami, bo maly ich jeszcze nie ma ![]() Genralnie mogę już chyba napisać, że mały zdrowieje, gorączki brak, kaszel i katar słabszy! Humor dopisuje, rozrabia ile się da. Po chorobie tylko brak apetytu został oraz mniejsza waga... Wczoraj zauważył na półce butelkę z winem, zabrał ją (tatuś gapa zostawił łudząc się że witryny nie otworzy) i oczywiście musiał nią rzucić na płytki. Jak się wchodzi do przedpokoju to wingoronowy zapach/smrod się unosi! |
|
|
|
#2183 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam !!
Madziulka, Gomra, Anka zdrowka dla Was. AgaG śliczne te twoje dzieciaki Marzenko dobrej zabawy. Szybko wracaj do nas. My dzis jak co poniedziałek byliśmy na grupie. Kolejny raz Wiki sie dostało. Dzis chłopiec podeptal ja specjalnie po raczce a na koniec kopnął w twarz A ten chłopiec nigdy wczesniej nie przejawial agresji w stosunku do innych dzieci. Zeby było śmieszniej z piątku na sobotę w nocy ten imbecyl znów nam porysowal auto. Tym razem cały bok Edit: weekend sie skończył a Was dalej nie ma ???? |
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrówka dla nas!
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłaś u lekarza? Co mu jest?
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Aga ślicznie wypadła na fotkach wasza gromadka, no ale Ty wyglądasz olśniewająco Aniu-widać ze Adaś na basenie czuje sie... Jak rybka w wodzie. Marzenko- szerokiej drogi, bawcie sie dobrze i do zobaczenia wkrótce Sweet: Jaś od kilku tygodni pije krowie mleczko a mm od kilku dni razie nic Brumciu jakoś wierzyć mi sie nie chce ze lubiłaś wymówki przed pójściem do szkoły. Jakoś utrwalilam sobie obraz brumcia jako sumiennej uczennicy Stronczku A u nas: -siedzielismy dziś z Jasiem razem w domciu bo moja mum chora. Fajnie tak nigdzie sie nie spieszyć - nie mam gorączki od wczoraj i wracam do żywych - mam dość tej poody -Upiekłam Jasiowi pasztet z piersi indyka, a on sie nim zajada co mnie bardzo cieszy, bo znacy ze ma chlopak dobre poniebienie
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Jestem jestem Anka. Żyję, mam się dobrze, zaliczyłam pierwszy semestr więc teraz nie mam już czego się uczyć. Gotuję, sprzątam, zajmuję się dzieckiem tylko ja tak mam, że znikam co jakiś czas. Mam pytanie. Zgłaszała któraś z Was szkodę w PZU przez internet? Bo ja właśnie zgłosiłam i zastanawiam się ile to będzie trwało. Buziaki dla wszystkich chorych Julkowi idą dwie dolne piątki. Tyle u nas
|
#2188 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ja tak tylko na chwilke, rozłozylo mnie totalnie...katar,kaszel,g ardło...moze jutro bedzie ciut lepiej i wroce do żywych-napisze cos wiecej. Zdrówka dla reszty chorowitków!!!! P.S TelikCzyli juz wykurowana? Ja do pon tez bede zdrów jak ryba Wklejaj przepis na pasztet
|
|
|
|
#2189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A które urodziny ma tż? U nas (i mojego chrześniaka) tez sprawdził się taki samochód: http://www.ceneo.pl/15494483 Może też robić za pchacz. Pewnie dużo zależy od tego, czy dziecko już chodzi, czy dopiero próbuje. Jak próbuje, to jak najbardziej się nada. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- Co za psychol!!! Zgłosiliście to już? Koniecznie trzeba. Cytat:
Idziecie do lekarza?Cytat:
Poza tym pilna, ale do szkoły wcale jakoś specjalnie chodzić nie lubiłam - Przykre, że mama chora, ale chociaż Ty sobie w domku z Jaśkiem odsapnęłaś. No, powiedzmy, że odsapnęłaś (o ile to możliwe przy roczniaku) Bo tak to cały czas masz urwanie głowy...- Mniam. A mi nie upiekłaś? A dużo roboty z takim patetem? Dałaś tam wątróbkę? - Dobrze, że gorączka minęła
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-01-28 o 22:12 |
||||||
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Natka, zazdroszczę imprezy ![]() Ania, Adaśko jak zwykle cud miód orzeszki ![]() Chelsea, gratki za zaleczenie semestru, szybko Ci poszło! Tak na szybko: http://www.imid.med.pl/klient1/ W pierwszej aktualnosci macie poradnik żywieniowy do pobrania - niby wszytsko wiadomo, ale tak fajnie usystematyzowa wiedza i pomysły na zdrowe jedzonko. Dziś miałam taki sobie dzień... Koleżanki ojciec dostał wylweu, jest nieprzytomny, do tego za granicą i nic w sumie nie wiadomo, martwię się. Tż ciocia była dziś na kontroli po zapaleniu płuc i w środę idzie na bronchoskopię, bo nie ma poprawy na rtg, aż boję się pomyśleć... Jakiś czas temu zajrzałam tu do Was i Telik pisała, że czyta blog Chustki... No i przeczytałam, matrwię się o Jasia, czekam na film i już po zwiastunie boję się go oglądać. Przewartościowałam się po tym blogu, mam więcej cierpliwości do Zosi... Pewnie już przewałkowałyście tu ten temat... Nie pochwaliłam się, że ta moja kumpela po in vitro urodziła 2 zdrowych chłopaków Odzwyczajałyście już dzieciaki od smoczków? Jakieś rady? Ja jutro zamieniam wieczorną i poranną butelkę na bidon, mam nadzieję, że łatwo pójdzie zasypianie A pptem zaczajam się na smoka ![]() Dobranoc kobietki! PS: jeszcze jedno mi się przypomniało - czytałyscie GAGA Magazyn o pięknym dzieciństwie ? Kuszona reklamami kupiłam nr grudniowo-styczniowy 2012/2013 i jestem zafascynowana, fajne artykuły, nie takie powierzchowne jak w najpopularniejszcych dzieciowych pismach, pismo takie bardziej psychologiczne, kładące nacisk na wychowanie, relacje itp. Tylko rekalmy super ekstra drogich ciuszków i gadżetów mnie wnerwiają, ale nie ma ich aż tak strasznie dużo. Polecam! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2013-01-28 o 22:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

zapraszam

Na szczęście delikatne, więc zawartość nie ląduje na mnie 
Ja też nie najlepiej się czuję, dobrze, że mąż w domu dzisiaj.

Chyba wnętrze pralki będę musiała odkurzaczem przejechać.
Zgadnijcie czyja to sprawka? 

Ja w tym roku chyba nie pojeżdżę...
dla Tymka za nową umiejętność.
A ten chłopiec nigdy wczesniej nie przejawial agresji w stosunku do innych dzieci.