|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
IWa no nie wyobrażam sobie jakiegos strachu sie najadlas,
![]() w kwesti zostawiania maluszkow. ja na szczescie nie musze, ale jak Giulia skonczy rok to chcialabym pojsc do pracy, bo trzeba przeciez jakies doswiadczenia zdobywac. sama juz nie wiem co lepsze czy zlobek czy opiekunka, bo rozne opinie slysze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zadomowienie
|
Konczi sadzać możesz dopiero wtedy kiedy sama usiądzie bez podpierania pleców
![]() Na razie nie radziłabym jej tak sadzać jak w łóżeczku posadziłaś choć wiem że ciężko jak dziecko już raz inną pozycje podłapie niż leżąca to jest kosmos, z Zośką mam batalie..
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja ją sadzam tylko i wyłącznie w foteliku do karmienia ale w takiej pół lezącej pozycji .. jak tylko znajdzie moment to z poduchy sama się podnosi ale podpiera się jedną rączką ... no nic więc nadal czekamy aż sama usiądzie
![]() |
#4504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Przyczajenie
|
Colds- czy duży jest ten naczyniak? Bo ja mam z tyłu na szyi takiego naczyniaka, taki sam zresztą ma mój TatA
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj idę na USG naczyniaka, tyle, że on jest lekko wypukłu i pod skórą jest taka jakby gulka.
#4508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie, facet powinien nam jakiś rabat dać. ![]() Okropny wypadek. Straszne ![]() Cytat:
Dusia jaka szczęśliwa ![]() A moje szczęście znowu zasnęło w łóżeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||
Wtajemniczenie
|
Pochwaliłam dzisiaj moje dziecko i przechwaliłam, bo tak mi marudziło dzisiaj, wszystko dobre na 5 minut, a potem znowu marudzenie, w końcu moja mama wzięła ja na spacer i mam spokój, zasnęła już jak została położona w wózku w kombinezonie
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Do tego żłobka pewnie taka kolejka, bo to państwowy z 200 zł miesięcznie, czy jakoś mniej nawet, muszę też poszukać prywatnych i popytać o ceny. Moi rodzice się boja zajmować Kinga, a teściowej ja się jakoś boję dać, ale może będę musiała się przemóc . Tż za to dużo pracuje i tak to wszystko wygląda... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
Sojka piękna Zosieńka
![]() Iwa, co za wariat, dobrze, że jesteście całe i zdrowe ![]() Ja wracam do pracy we wrześniu. Poniewaz pracujemy z mężzem w tym samym miejscu, przełozony obiecał rozsądnie rozdzielić nam dyżury, tak, żeby zawsze ktos z nas był w domu . No i jeszcze pomoc dziadka, tzn.mojego taty ![]() Jesli chodzi o kolory ciuszków, to lubię dziewczynki w innych kolorach niż wszechdominujący róż, w brązach, szarościach, granatach, zielniach, fioletach ![]() ![]() Colds pytałas o wiosenne kurtki - u mnie na pewno czarna ramoneska, brązaowa ramoneska z ćwiekami, z bardziej eleganckich mam kremowy trenczyk ![]() W temacie trunków, wczoraj pozwoliłam sobie na kiliszek białego pólsłodkiego wina , gdy Młody zasnął ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Kochane mam jeszcze pytanie do mamuś,które karmią bądź dokarmiają mm - jakie mleko polecacie? Ja jestem ciemna w tym temacie, bo Filip był od urodzenia na piersi, a gdy w zeszłym tygodniu przyszła potrzeba dokarmiania, mąż kupił Bebiko. Małemu smakuje, aczkolwiek ja nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś na necie rzuciło mi się w oczy info że Bebiko jest dość słodkim mleczkiem i dlatego dzieci chętnie je piją, ale czy to prawda nie wiem, nie próbowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
mam doła...
![]() ![]() dlatego nie ma mnie teraz i przez najbliższy czas nie będę miała głowy żeby nawet nadrabiać... tak mi ciężko ![]() najgorzej że nawet nie mam z kim szczerze porozmawiać i się wyżalić ![]() mam nadzieję że o mnie nie zapomnicie - bardzo Was serdecznie proszę o modlitwę za całą moją rodzinę... pozdrawiam Was Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Rozeznanie
|
Filusia nie śmiem pytać co sie stało Kochana, po prostu przytulam
![]() Iwa dzięki, też coś wlaśnie slyszałam, że słodkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Iwa to straszne co piszesz, dobrze, że Wam się nic nie stało!
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-28 o 15:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Filusia czasami warto wywalić z siebie ... jakby co zawsze możesz napisać i pamiętaj że trzeba wierzyć i walczyć o swoje
![]() ![]() ![]() aaaaa mi też źle ... przytulcie mnie ! ![]() jasiu kochany nasz wszystkiego naj naj z okazji 24 tygodni ![]() ![]() ![]()
#4518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Afternoon ja też Bebiko od 2 miesiąca polecam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a o tych lakierach już doczytałam, że są dobre odcienie o takich właściwościach jakie opisałaś i są niestety takie, na jaki ja trafiłam jedną zaletę on ma - rzeczywiście schnie szybko Cytat:
![]() od kilku dni się nie obraca tak jak wczoraj pisałam zobaczymy kiedy sobie przypomni o tym, że potrafi Cytat:
Konczi ja wcale nie miałam macierzyńskiego no ale mam też nienormowany czas pracy i tutaj jest plus bo na pełny etat nie muszę chodzić poradzicie sobie - oswoicie się z nową sytuacją ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie żłobek prywatny kosztuje 1500 wzwyż Cytat:
![]() Witam! Lili dziś marudna |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A płaskiego ma na szyjce i sięga aż na główkę. Cytat:
![]() Płaski, na główce, jest różowawy.. afternoon - Chyba zdecyduje się na jakąś czarną ramoneskę z ćwiekami. ![]() Bebiko polecam, od początku używamy. Skład ma bardzo podobny do Bebilonu. Jak będziesz w jakimś sklepie to sobie porównaj właśnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Konczi ![]()
![]() |
#4522 | ||||||||
Zakorzenienie
|
witam po weekendzie dziewczyny!
podczytywałam tylko troszkę. ale wreszcie mam chwilę na porządne nadrobienie i popisanie ![]() Ależ zarzuciłyście ksiażkami... pospisywałam tytuły, autorów i będę czytać ![]() z nowości z ostatnich kilku dni: 1. Zuzanka pokochała jabłuszko ![]() 2. W sobotę wsunęła pół miseczki marchewki - zabawy przy niej miałam sporo. DOstałam od cioci ekologiczną działkową marcheweczkę, więc ją ugotowałam i do blendera. Niestety paciajka się nie zrobiła. Widelec poszedł w ruch, za nim łyżka i nadal brak pożądanego efektu. Skończyło się na tym, że mąż wałkiem ją rozwałkowywał a mała wcinała aż uszy się trzęsły., Pierwszy raz aż mi łyżeczkę wyrywała niestety marchewka eko się skończyła i lecimy na słoiczkach z bobo vity po tej marchwi trochę jest stękanie przy kupie, ale przynajmniej raz dziennie niespodzianka "balasowa" jest, więc jest super ![]() 3. Zuzanka od 3 dni śpi w nocy w swoim łóżeczku. Bez problemu to przyjęła, ale za to ja pierwszej nocy tak za nią tęskniłam... co cała noc na czuwaniu była. niby spałam, ale słyszałam, że się wierci, wiec co chwilę wstawałam i sprawdzałam, czy jest dobrze przykryta itp. Cytat:
nie ma to jak się nakręcić tutaj, nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak fajniejsze to co ma pół wątku ![]() Cytat:
![]() jedna partia najmniejszych ubranek już w próżniowy worek zapakowana ![]() Cytat:
przynajmniej nie ma stracha, że pielucha nie wytrzyma ![]() Cytat:
zostawiam ją np na środku maty, za chwilę ona już na samym brzegu jakoś się przeczołga. I albo rączkami się odpycha i jak rak do tyłu się przesuwa, albo nóżkami i mi do przodu podskakuje ![]() Cytat:
![]() ![]() No i co ma mocno wysuszoną skórę na całym ciele? bo nie mogę sobie z tym poradzić ![]() Cytat:
![]() BTW znalazłaś sposób na plamy po marchewce? nam marchewka "zafabowała" łyżeczkę i nie da się doczyścić Katee super, że już jesteś z nami ![]() Katiem, ale laska z Ciebie. Pięknie Ci w czerwonym BTW sukienka rewelacyjna! i jakie zgrabne szczuplutkie nóżki ![]() Agnes, włosy Twojej Paulinki są genialne!!
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Konczi, no szkoda, że musisz wracać do pracy. Na pewno sobie poradzisz, ale wiadomo że chciałoby się być z maluszkiem jak najdłużej.
Ja planuję zostać na wychowawczym do pierwszego roku małego, ale nie wykluczam że dłużej. Zobaczymy jak to będzie. I strasznie się cieszę, że nie muszę wracać do pracy, bo raz że wcale mnie tam nie ciągnie, a dwa że małego chyba musiałabym do żłobka dać, bo nie chciałabym obciążać mojej mamy opieką na pełen etat. A drugiej babci raczej zdrowie by na to nie pozwoliło. Zakupiłam żyrafę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Rozeznanie
|
Dzieki Dziewczynki za info w sprawie mleka
![]() ![]() Konczi, Dusia jest rozkoszna ![]() Katiem, zapomniałabym: piękna sukienka, piekne włosy, piękne nogi - piękna z Ciebie kobieta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Maggie moim problemem jest również nadmiar skóry na brzuchu, co widać zwłaszcza jak włożę biodrówki - taka niesympatyczna fałdka zaczyna nad paskiem wówczas wystawać, co przed ciążą było zjawiskiem mi nieznanym ![]() Oodkąd Filipek zaczął jeść marchewkę , w kupie widoczne sa takie maleńkie, cieniutkie niteczki pomarańczowo-różowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |||||
Zakorzenienie
|
a propos wina jak to jest jeśli po wieczornym karmieniu ok 20 napiję się z lampkę (może nie całą) winka, to gdy karmię około północy ten pokarm z piersi powinnam ściągnąć i wylać a małej dać z butli?
Katiem, bijesz wszystkie na głowę swoją abstynencją ![]() Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie tego A czy Ty czasem nie miałaś mieć urlopu wypoczynkowego, czy coś ominęłam? Mi się macierzyński kończy w czwartek ![]() ale mam zgodę na wypoczynkowy zaległy (8tygodni aż). tyle, że chcieliby żebym wróciła przed świetami a później urlop wykorzystywała. póki co wciaż żyję nadzieją (trzymać mi tu kciuki proszę ![]() ![]() Cytat:
My mamy przedszkole integracyjne pod blokiem i jeśli się nie przeprowadzimy w ciągu 3 lat, to Zuzana będzie do niego chodziła. według mnie taka integracja jest super, bo dziecko uczy się normalnie funkcjonować z dziećmi z niepełnosprawnością, dogadywać się z nimi i później, jak zobaczy dziecko na wózku, albo z aparatami to nie robi z niego dziwadła jedyny minus to to, że niepełnosprawne dzieci często są rozpuszczone, rozwydrzone i uważają sie za pepek świata i chcą żeby koło nich skakać i zdrowe dzieci szykanują. Cytat:
chyba we Francji, kobieta, która zajmuje się domem i wychowuje dzieci (do wieku szkolnego chyba), dostaje coś w rodzaju pensji na sensownym poziomie, ma wszystkie świadczenia i składki emerytalne. tak sobie myślę, że nawet gdybym dostała najniższą krajową, to zostałabym w domu... a tak ... ech.. szkoda gadać BTW Dusia słodko wygląda! i jaka duża! tą spódniczkę to jej kupiłaś na all? Cytat:
Cytat:
![]() spróbuj niepasteryzowaną perłę - według mnie pycha (przynajmniej, jak pamietam ten smak) z tym zatrudnianiem kobiet to fakt - jest dyskryminacja, ale patrzcie. przecież w większości zakładów pracy za l4 w ciaży, macierzyński płaci ZUS więc to jest takie ściemnianie, że dla pracodawcy kobieta to kłopoty i zobowiązania finansowe niepotrzebne. ostatnio zauważyłam, że coraz częściej pojawia się nie tylko dyskryminacja kobiet, ale w ogóle osób pełnosprawnych. Zatrudnianie niepełnosprawnych jest teraz promowane niesamowicie.
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
maggie po 3-4 h od wypicia lampki wina możesz karmić. O tu jest ten temat fajnie ujęty http://dzieciowo.pl/2013/01/karmieni...-drinkiem.html
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-28 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |||||||
Zadomowienie
|
ale bosko
Cytat:
Cytat:
Cytat:
całe szczęście że jesteście całe i zdrowe Cytat:
![]() Cytat:
pomodlę się za was Cytat:
100 lat maluszki kochane ten czas to zapierdziela jak dziki Cytat:
już jej na szezlongu od narożnika zostawić nie można bo tak się przemieszcza, że strach, żeby nie spadła zostaje podłoga i mata albo łóżeczko a reszta miejsc tylko pod ścisłym nadzorem |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z USG. Naczyniak całe szczęście nic nie nacieka, znajduje się pod skórą i ma 2 x 2 cm. Powinien się wchłonąć
![]() Filusia tule mocno i będe się modlić ![]() Ja karmie NAN, chyba jako jedyna. Jest jeszcze ktoś na NAN?
#4529 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w większości kaszek to ja wynajduję cukier i jakoś mnie odstrasza na razie chciałam kupić te ciasteczka hipp i dodać do deserku ale one też cukier mają. czy coś bez cukru da radę znaleźć? ![]() Cytat:
najważniejsze, że Wam nic się nie stało. a tego faceta ![]() Cytat:
![]() Zuzanka też już się do siedzenia rwie. I się trzyma za nogawkę albo stópki, żeby się nie chwiać i nie polecieć do tyłu albo na boki Cytat:
![]() możesz nam się wygadać Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty Iwa to w ogóle znawca w każdym remacie (Tamlin zresztą też) ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- super wiadomość! Cieszę się bardzo
![]() |
#4530 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja dokarmiam Bebilonem, ale jak piszecie, że Bebiko ma taki sam skład to może zmienię mleczko, gdy będę już karmiła tylko mm, Bebilon też jest słodki, jak dla mnie wręcz zaskakująco słodki
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.