|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
My właśnie wróciliśmy z badań prenatalnych. Z dzieckiem wszytsko super: serduszko, nerki, głowka itd. BAdanie było w 2d ale jakoś mi to nie przeszkadzało. Jedno co mnie denerwowało, że było ponad godzinę poślizgu...Wydawałoby się, że jak się tyle płaci i idzie się prywatnie to przynajmniej jak się umawiam na godzinę to mniej wieciej o tej wchodzę do lekarza. Ale zdarza się. No i wyczekiwana wiadomość:
Będzie Dziewczynka jednak więc Laura.
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję dziewczynki |
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do poślizgu, to u mojego gina to standard. Najdłużej to chyba z 90 min czekałam na swoją kolej... Oprócz umówionych wizyt często przylatują panie "awaryjnie" czy to w ciąży czy nie, no i do tego wizyta po porodzie jest bez kolejki, więc i spore poślizgi są...
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
lonely - piekne bodziaki! maz ma niezly gust, hehe.
vil, trzymam kciuki zeby w szpitalu dobrze sie Toba zaoopiekowali i wracaj do nas szybko ![]() Motylu, moj tz tez uslyszal, ze ma kupic zwykly cisnieniomierz, bo te elektroniczne na nadgarstek oszukuja... gratulacje coreczki!!! moze jeden dzien jeszcze polez dla swietego spokoju. buziaki! Jenny, ten lek podany przez Banke to Viburcol compositum wpisz sobie w google. homeopatyczne czopki. |
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam, że się dzisiaj poryczę.
W sobotę miałam z rana ból taki, że się nie mogłam wyprostować, w dole brzucha, ale wzięłam nospę, położyłam sie i przeszło. Wczoraj w nocy przed drugą obudziło mnie kłucie koło pepka, a potem zamieniło się to na ból rozlewający po całym brzuchu, taki jak przy okresie, dokuczliwy ale znośny. Znów wzięłam nospę i przeszło. Dzisiaj poszłam do lekarza, który przyjmował w przychodni (nie mój prowadzący)i ten burak mnie nie przyjął, bo nie ma miejsc, więc ja mu tłumaczę o co chodzi, i co mam w tym wypadku zrobić, a on niech pani sobie jedzie do szpitala. Podeszłam szybko do mojej położnej, która dała posłuchać tętna dziecka, pomacała brzucho i powiedziała, że jest dobrze. Zasugerowała, żebym zadzwoniła do szpitala i poprosiła o mojego lekarza (który nie przyjmuje dzisiaj w moim mieście, tylko ma dyżur w oddalonej o 25 km mieścinie), bo to trochę za wcześnie na skurcze. Zadzwoniłam do gina, a on kazał brać nospę i pytał się o to czy często robię siku i czy mnie boli przy oddawaniu moczu. Ja mówię, że nie. umówił się ze mną na jutro na wizytę, a dzisiaj kazał odpoczywać. Cały dzień leżę i mam doła. Jeszcze zauważyłam jakieś plamy na wkładce higienicznej i już w ogóle zeschizowałam. Ale to było jakieś jednorazowe, bo od 3 godzin czyściutko jak łza. Dzidzię na szczęście czuję jak bryka, więc choć trochę jestem spokojniejsza. nie wiem jak przetrwam psychicznie jutro do 14.00. |
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Angie będzie dobrze, nie denerwuj się...
Bo ze stresu jeszcze brzuch zacznie twardnieć niepotrzebnie. Połóż się, wypij meliskę i odpoczywaj |
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
angie, ja wiem, że to ogromne nerwy, ale jestem bardziej niż pewna, że lekarz chce Cię tylko zbadać kontrolnie i tak naprawdę okaże się, że zupełnie nie masz się czym przejmować..
A im ty się bardziej bardziej denerwujesz, tym bardziej się dzidzia denerwuje - więc na spokojnie wskakuj pod kocyk i obejrzyj jakąś dobrą komedię na poprawę humoru ))Ewentualnie mogę Cię poczęstować lodami tiramisu - dziś w Tesco nie mogłam się powstrzymać )
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno gin Ci powie to samo jutro
|
|
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję córeczki ![]() dziękuję ojjj... tak, gust to on ma. A największym dowodem jestem ja Cytat:
na pewno wszystko jest ok. skoro położna Cię przebadała, czujesz ruchy.. to nie zamartwiaj się aż tak. |
||
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Angie położna Cię badała, będzie dobrze.
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
jakoś nie mam weny do pisania - od czasu do czasu Was podczytuję ale nie bardzo mogę się skupić na czymkolwiek ![]() Moja mała ma zajęcie z xboxem - dance central 2 się jej teraz załączyło.. Zastanawiam się kiedy padnie ![]() Widzę co chwilę jakieś złe wieśći - w sensie, ze każda prawie z nas ma jakiegoś stracha bo a to boli brzuch a to upławy dziwne a to coś tam... Łączę się z Wami w bólu bo mam podobnie... angie - poczekaj na spokojnie do jutra. Będzie dobrze. Musi być. Ja dlatego nawet nie wybieram się do gina do przychodni bo to bezsens... Tak samo by mnie potraktowali.. Siedzę na doopie w domu i czekam na wizytę, którą mam za tydzień... W razie gdyby było coś nie halo to IP pozostaje... Motylku-strasznie mi przykro z powodu Twojego dziadka. ![]() Wiem jak to przeżywasz a tu jeszcze trafiłaś na lekarza buraka. ![]() Nie piszę nic więcej bo cokolwiek byśmy nie napisaly nie ukoi Twojego bólu.
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i wlasnie tam tez kazdy dzieciak dostawal obrazek i mial sie modlic za nienarodzone...sam wyjazd wakacyjny byl super, ale jakies spotkania w grupach, pogadanki o tym, ze "chodzenie ze soba" jest zle doprowadzalo mnie do szalu :P do dzisiaj ciotce nie wybaczylam, ze wywinela nam taaaki numer hehe.lonely - cuuuudne zdjecia, zazdroszcze babci miejsca do zycia chociaz pewnie ciezko zakupami itd. ale fajnie mieszkac na takim "koncu swiata".banka brawo za wizyte!!! ja dostalam tardyferon fol. 25 strona...nadrabiam dalej |
||
|
|
|
#826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli chodzi o poślizg, to ja chodzę prywatnie do gin. i umawiam się na konkretną godz. to zawsze poślizg jest tak przynajmniej godzinę, a ja jak głupia zawsze idę z nadzieją, że może akurat nie będziemy czekać![]() Wróciłam właśnie do domu. Byłam u siebie w pracy, bo musiałam papierki po podpisywać i się zdenerwowałam, bo okazało się - dopiero jak wychodzilam , że w przedszkolu jest ospa. A ja jak glupia zanim się dowiedzialam chodziłam po grupach i się witałam i byłam u moich dzieciaczków, które z taką radością mnie przytulały, że aż się wzruszyłam. Pytały kiedy do nich wrócę, bo bardzo tęsknią dobra nie narzekam już
|
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Angie jest dobrze, słyszałaś serduszko to najważniejsze... ja też mam spięty brzuch boli a będe musiała wytrzymać do piątku... ogółem mi do dupy
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
słowa otuchy pd was są na wagę złota.
|
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciotce też bym nie wybaczyła |
|
|
|
|
#830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bierz!!! Pomalujecie ekologiczną farbą!
|
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie już ktoś pisał, ale jak coś to w C&A darmowa dostawa od 28.01 do 04.02
a jutro jadę do selgrosa może uda się coś ladnego dorwać
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
color i tak ma byc! wyprawka powoli sie kompletuje, nawet nie wiesz skad
jeszcze sie rozejrzyj wokol sasiadek za ciuszkami i w ogole bedzie luzik. zreszta jak zrobi sie cieplej i zrzucimy zimowe ciuchy to pewnie propozycje same zaczna sie sypac. moja sasiadka rodzi 4lutego (cesarka, pisalam wczesniej) i juz sie cieszyla, ze ciuszki tylko zniesie pietro nizej...bo gdzie to ma trzymac ![]() Jenny, ja mam caly czas wizyty co 3 tyg. Cytat:
powalcz z kolezanka zeby zaczekala az urodzisz i wtedy wrocila...to chyba najsensowniejsze rozwiazanie. Cytat:
|
||
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sklepie pewnie latami już nie była. Na szczęście nie mieszka sama tylko z córką i jej rodziną. A reszta dzieci, wnuków odwiedza ją bardzo często ![]() zgłodniałam.. idę sobie nastawić wodę na jajeczka i ugotuję na miękko ![]() przywieźliśmy od babci spory zapas
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja siedzę i łzy same się leją...
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja chcialam napisac, ze sie rozerwalas i zostawilas wizaz w spokoju
Cytat:
Cytat:
a lezaczki suuuuper! dobrze trafic na kilku takich sprzedawcow i ich pilnowac, bo pewnie niedlugo beda wystawiac kolejne rzeczy, a Ty mozesz je kupic w fajnej cenie ![]() Cytat:
mnie babka w laboratorium kazala dopytac lekarza ile razy pobierac, bo podobno kazdy lekarz ma swoj sposob :P |
|||
|
|
|
#838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko muszę porównać ceny, bo w selgrosie też jest jakaś promocja na pampersy![]() colorblue
Edytowane przez vujka Czas edycji: 2013-01-28 o 19:28 |
|
|
|
|
#839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pielęgniarka sie pyta bo są dwie opcje, Wy z tego co piszecie też robocie różnie, jedne po godzinie i dwóch drugie tylko po dwóch. Eh ... lekarka na nartach i nie wiem co mam robić
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie pisalam Ci, ze my tez sie naczekalismy. opoznienie bylo chyba z 1,5 godziny. Pani doktor przepraszala...ale w sumie mi to juz bylo obojetne i tak nastawilismy sie na calodzienna wycieczke tylko pod gabinetem myslalam, ze jajo zniose. ale zaczelismy z tz zaklady o plec, dyskusje dlaczego nie chce pomyslec nad meskim imieniem itd. i jakos przelecialo. zadowolona jestes? mnie pani doktor Wloch baaaardzo przypadla do gustu. chcialabym miec taka lekarke prowadzaca ciaze gratulacje coreczki, sliczne imie.aaa i mnie tez to ich 2d nie przeszkadzalo, bo bylo naprawde idealne. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Ślub 27. X. 2012

Bo ze stresu jeszcze brzuch zacznie twardnieć niepotrzebnie. Połóż się, wypij meliskę i odpoczywaj 

Odezwał się pan szczupły kurde.