MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 18:57   #3991
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

a ja wróciłam z wizyty i wszystko jest ok
mała rośnie, waży 1500g oczywiście buzie zasłoniła łapkami i nic nie było widać uparciuch.
łozysko, szyjka macica wszystko w porządeczku
następna wizyta 27 lutego

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Witam cieplutko wszystkie mamusie marzec kwiecień właśnie się zalogowałam. Mamy termin - OM 02.04. 2013 natomiast z USG 26.03.2013. Tak jak większość borykamy się z niewielkimi dolegliwościami ciążowymi i fajnie jest poczytać sobie właśnie takie forum.
Na początek pozdrawiam
witamy i gratulujemy

ale bym sobie zjadła cheesa z maka i coca coli się napila może sie jutro kopsnę do sklepu chociaż po mój napój bogów.

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 18:59   #3992
klementyna1
Zakorzenienie

Laseczki, w leklerku wchodzi nowa oferta z artykułami niemowlęcymi TAnie ubranka i środki czystości
http://www.leclerc.lublin.pl/gaz/index.php?id=189
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:05   #3993
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny jak pierzecie ochraniacze i pościel? Bo boje się że w pralce mi się zrolują?
a reszte ubranek? Ja planuje nowe prać w 30 stopniach

Okazuje się że mnie czeka jeszcze przeprowadzka pod koniec lutego. Bardzo sie cieszę ale będzie to trochę męczące..

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka, bo to już drugi lekarz,który potwierdził płeć wszystko jest jak powinno, wzorowo. Śmiać mi się chciało, bo robił mi usg, mierzy dzieciątko,ogladą z każdej strony i pyta: która to pani ciąża?druga?trzecia? Ja zdziwiona mówie,że 1sza. Na co on że dziecko jest baaaardzo duże, wage oszacował na 2300 i już kazał rozważać cesarskie cięcie, bo prawdopodobnie podwoi jeszcze wage lece robić kopytka! pozdrawiam

Mój jeszcze większy a nic o CC nie było mówione

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hej,
bardzo dziękuję za kciuki. trzymam za pozostałe wizyty.
Mała oki
szyjka moja gorzej bo się skróciła o kolejne 0,5 cm. Ma teraz 3 cm. mam zazywac wiecej magnezu odpoczywac leżakować no i uważać z sexem. w sumie powiedziała ze zakaz :P ale zapytałam czy taki konktretny bo mi nic po nie jest to mówiła ze jak już coś to subtelny i delikatny ehh
z tymi szyjkami....

no ale przytyłam 8 kg od poczatku żeby nie bylo że nie tyję :P

poza tym się zmęczylam dzisiejszą wyprawą do lekarza do pracy i do upc.
Odpoczywaj no i z seksu narazie zrezygnuj, ja mam zakaz od początku i mimo że jest ciężko, to da się Dla dzidziusia wszystko

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Chanel_Coco bardzo ładny wózek, też chciałabym niebieski (mój ulubiony kolor), ale TŻ nie pasuje, więc w ramach kompromisu bierzemy czerwono - czarny ale jeszcze nie wiem jaki model

Kurcze, to ja już nie wiem gdzie po ten wózek będę jeździć chyba pozostaje Allegro, ale chciałam go obejrzeć najpierw.
My też dla chłopczyka bierzemy czarno-czerwony
Ja dlatego zrezygnowałam z Tutka bo nie mam go gdzie obejrzeć a w ciemno nie kupie napewno

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Miałam skurcze i szyjka skróciła mi sie do 2 cm wiec mnie gin polozyl do szpitala, dal kroplowke z fenotarolu a teraz na tabsy przerzucił.
jeszcze niech siedzi w piekarniku Mała a nie na swiat sie pcha :/
Ojej dobrze że już ok czyli teraz jedziesz na fenoterolu? Jaką masz dawkę? Ja już biore co 6 godzin i jak tylko przestaję się trząść to kolejna dawka i trzęsę się od nowa

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
no i jestem po wizycie..
szyjka ok, dzidziol zdrowy, wszystko w porządeczku, przytył mało od ostatniej wizyty, teraz waży 2100g, gin powiedziała, że bobaski tak czasem stopują..
najważniejsze, że on zdrowy i mamusia też..

następna wizyta za 3 tyg..
o super
dałaś mi nadzieje że może i mój tak przystopuje..

Cytat:
[/COLOR]a ja wróciłam z wizyty i wszystko jest ok
mała rośnie, waży 1500g oczywiście buzie zasłoniła łapkami i nic nie było widać uparciuch.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:07   #3994
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak pierzecie ochraniacze i pościel? Bo boje się że w pralce mi się zrolują?

Ja wyprałam poszewki i od pościeli i od ochraniacza bo mam ściągane.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:15   #3995
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
-----------------------------
mam pytanie (miałam 2 ale tylko jedno pamiętam ) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
ja planuje prać 3-4 tyg przed tp i to będzie pierwszy i ostatni raz

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
hm... napewno ostatnie 4, ale dokladnie od ktorego nie wiem. wiem że wcześniej bylo do 200gr ale dokładnie nie wiem.

miałam odpisać o tym praniu. ja już nie mam zamiaru drugi raz prać. co to to nie właśnie wstawiłam 4 pralkę. i będzie koniec praktycznie z ciuchami. teraz zostaną kocyki, pieluchy, ręczniki, kombinezon i spiwór. kurcze zastanawiam się nad tym rożkami czy je prać. któraś nie pierze?
ja rożki tez będę prać
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
mam butelki z Aventu, imitujace piers i wlasnie zrobilam test z woda (smoczek nr 1), przy przechyleniu butelki pionowo i lekkim potrzasnieciu leci po kropelce, bez potrzasniecia tylko delikatnym przechyleniu do pionu, nic nie leci, w pozycji polprzechylonej tez nie leci.. hmm..
to w sumie chyba dobrze, że nie leci W końcu ma być aktywne ssanie
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
..... wszystkie mamy tak samo skończyć - mamy być grube ,obwisłe , niedomyte -śmierdzące dziecięcymi wymiocinami,niedospane ,rozhisteryzowane i wykończone . Nasze dzieci będą się drzeć wniebogłosy,pluć ,ulewać,bez wyjątku - będą mieć kolki , boleśnie ząbkować . Nasz facet stanie się dla nas zbędny - no chyba ,że ma wynieść śmieci...,będzie spać osobno no i na pewno patrzeć łakomie na "boki" ..... I czasem niech Ci do głowy nie przyjdzie ,że będzie inaczej ,że jesteś lepsza . Już teraz wiemy - jak mówi moja teściowa " życie jest do dupy!"
Nie przejmuj się ,ja te teksty słyszę już przez 3 ciąże ....
nestelle, ale się usmiałam W sumie coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ja na cycuszkach i wew stronie ud i troche na biodrach miałam własnie po okresie dojrzewania jeszcze,a a nowych na razie nie widze , mam andzieje ze brzuszek zostanie oszczędzony, chociaz nie wiem czego sie spodziewać skoro w młodosci mnie nie oszczedziło to myslałam ze teraz tym bardziej jestem podatna,a tu na razie ciszaaaa, oby nie zapeszyć
ja własnie tez z okresu dojrzewania mam na piersiach i pod kolanami z tyłu... I byłam pewna, że w związku z tym w ciąży to mnie od razu posiekają... A tu poki co ani jednego nowego Tyle, że jeszcze 1,5 m-ca, więc różnie to może być... Podobno rozstępy lubią pojawiać sie tuż przed porodem
Cytat:
hej,
Mała oki
szyjka moja gorzej bo się skróciła o kolejne 0,5 cm. Ma teraz 3 cm. mam zazywac wiecej magnezu odpoczywac leżakować no i uważać z sexem. w sumie powiedziała ze zakaz :P ale zapytałam czy taki konktretny bo mi nic po nie jest to mówiła ze jak już coś to subtelny i delikatny ehh
z tymi szyjkami....

no ale przytyłam 8 kg od poczatku żeby nie bylo że nie tyję :P

poza tym się zmęczylam dzisiejszą wyprawą do lekarza do pracy i do upc.
Ptaszysko, super że z Natalka wszystko dobrze A Twoja szyjka może i sie skróciła ale jednak długośc taką w miarę jeszcze ma No i waga też ok
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hihihi, OC, a Ty ćwiczysz zdrobnienia już? metaczki, leżaczki... praleczki
mnie tez to uderzyło po oczachBo do OC wcale mi to nie pasowało
Stary 2013-01-28, 19:27   #3996
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

to super !
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Brawo!!
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dziękujemy..

Cytat:

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Nam położna na SR mówiła, że podczas wywiadu lekarskiego, jak przyjmują rodzącą na oddział, pada pytanie typu: "Czy zgadza się pani rodzić naturalnie?" i ponoć jeśli się powie "Nie", to powinni robić cesarkę. Jakoś nie wierzę, że to takie proste

Chciałam się pochwalić, że kupiłam dziś łóżeczko Takie zwykłe: http://allegro.pl/show_item.php?item=2976443240
Pod spodem jest akurat tyle miejsca, że wejdzie nam ikeowski pojemnik.
ja też w to nie wierzę..
za łóżeczko..

Cytat:
Witam cieplutko wszystkie mamusie marzec kwiecień właśnie się zalogowałam. Mamy termin - OM 02.04. 2013 natomiast z USG 26.03.2013. Tak jak większość borykamy się z niewielkimi dolegliwościami ciążowymi i fajnie jest poczytać sobie właśnie takie forum.
Na początek pozdrawiam
cześć..

Cytat:

Okazuje się że mnie czeka jeszcze przeprowadzka pod koniec lutego. Bardzo sie cieszę ale będzie to trochę męczące..

o super
dałaś mi nadzieje że może i mój tak przystopuje..
Ja tak jak Liwka mam ściągane poszewki ze wszystkiego..

ooo to super.. nowe mieszkanko?

będzie dobrze.. zresztą ja tak do końca to nie ufam tej wadze, tym bardziej, że margines jest zawsze spory..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:27   #3997
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam skurcze i szyjka skróciła mi sie do 2 cm wiec mnie gin polozyl do szpitala, dal kroplowke z fenotarolu a teraz na tabsy przerzucił.
jeszcze niech siedzi w piekarniku Mała a nie na swiat sie pcha :/
trooskava, mam nadzieję, że leki jeszcze przez jakiś czas zatrzymaja małą w brzuszku
Cytat:

A u nas po wizycie nic ciekawego...No poza tym że 3kg mi przybyło w 3 tyg co trochę dużo jest szczególnie że zmiast iść to w Małą/brzuch to idzie we wszystkie inne części ciała -.-"
Następna wizyta 11.02 a usg 13.02 (to już ostatnie jak wszystko będzie ok).
no to tego samego dnia będziemy wizyty miały
Cytat:
Na początek pozdrawiam
witaj
Stary 2013-01-28, 19:31   #3998
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja własnie tez z okresu dojrzewania mam na piersiach i pod kolanami z tyłu... I byłam pewna, że w związku z tym w ciąży to mnie od razu posiekają... A tu poki co ani jednego nowego Tyle, że jeszcze 1,5 m-ca, więc różnie to może być... Podobno rozstępy lubią pojawiać sie tuż przed porodem
ja tak miałam właśnie w 1c.. zaraz przed porodem masakra, jakby mnie ktoś nożem pociął teraz po drugim porodzie chyba będę musiała się na jakiś zabieg usuwający zapisać..

ale niektórych to omija szerokim łukiem, oby tak było z wami..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:38   #3999
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

mała rośnie, waży 1500g (...)
piękności

Cytat:
Nam położna na SR mówiła, że podczas wywiadu lekarskiego, jak przyjmują rodzącą na oddział, pada pytanie typu: "Czy zgadza się pani rodzić naturalnie?" i ponoć jeśli się powie "Nie", to powinni robić cesarkę. Jakoś nie wierzę, że to takie proste
jakoś też nie sądzę...

no i za łóżeczko

Cytat:
Na początek pozdrawiam
witaj

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ciągle do mnie nie dochodzi, że aż taki rygor muszę stosować
mam kilka koleżanek po cukrzycy ciążowej . jeśli cokolwiek się dzieje z maluszkiem, to zawsze jest tekst, że nie pilnowały się w ciąży... wszystkie problemy przy porodzie, po porodzie - winna zaniedbana cukrzyca...
ja wierzę w rygor (który nie zawsze przynosi efekty jak widać na załączonym obrazku), i nie chcę by ktoś miał 'prostą', cukrzycową receptę na wszystko.
a wafelków w czekoladzie jeszcze w życiu pojem cóż jest 50 dni wobec zdrowia maleństwa?!
(choć położna mnie dzis zaskoczyła, że podczas porodu też mam mierzyć cukry - niektórym od stresu szybują, innym gwałtownie spadają... na serio myślałam, że podczas porodu to tylko o wypchnięciu Torresa będę myśleć )

Cytat:
ja dostałam poprane... i wygląda (pościel) idealnie.

Cytat:
a macie już coś nagranego czy dopiero szukacie?

Cytat:
Tyle, że jeszcze 1,5 m-ca, więc różnie to może być... Podobno rozstępy lubią pojawiać sie tuż przed porodem
i to mnie martwi....:co ol:

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-01-28 o 19:40
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:39   #4000
maria28
Kniaginia

Witam
Wiecie, co? Chyba koleś z pracy mnie zaraził. Przylazł z zarazkami, zamiast iść na chorobowe No nic. Nakupowałam syropów itp, mleko, miód, soki, czosnek, pójdę może wcześniej spać, ale zła jestem.

Cytat:
oj Kobietki ależ rozpoczęłam dzień:

Wychodzę rano z domu, na schodach śnieg , i zdążyłam tylko postawić jedną nogę i leeeeceeeee
boshe ależ się wystraszyłam na szczęście zdążyłam się złapać barierki i zdarłam tylko kolano ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok
Dobrze, że na strachu się skończyło.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a co do macacania moze przy ciotkach to by nie zadziałało ale przy znajomych(które nie były w ciązy a rzucały sie wręcz na mój brzuch) to ja sie odwzajemniałam tym samym, tez zdarzylo m i sie je pomacac po brzuchu i powiedziec: "też dobrze/ładnie wygladasz" chyba żadna nie była zadowolona, nie wiem czy się ludziom wydaje ze macają dziecko?
O! Na to nie wpadłam

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

melduję się po wizycie kontrolnej leci mi 32 tc, lekarz powiedział, że on widzi dziewczyne, więc będzie chyba Baśka,

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Coraz więcej rozstępów u mnie. Dół brzucha, biust i wewnętrzna strona ud. Ojjjj, mam nadzieję, że po porodzie w miarę szybko się ogarnę
U mnie za bardzo nie widać, trochę przy udach takie zaczerwienienia mam. Za to na brzuchu czuję, jak mi skóra peka! Ale rozstępów nie widzę. Czy one mogą wyjść później? I tak niczym nie smaruję, bo nie wierzę w żadne specyfiki.

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ale wczoraj wieczorem nagrzeszyłam z jedzeniem tzn. zjadłam 10 placków ziemniaczanych z cukrem i śmietaną do tego mały kawałek torciku z budyniem i to wszystko popiłam szklaneczką coli jak położyłam się do łóżka to się zastanawiałam czy mam skurcze czy rewolucję żołądkową na całe szczęście ból minął i poszłam spokojnie spać
No nic dziwnego, że brzuch bolał ale placków ziemniaczanych też bym zjadła.

Cytat:
hej,
Mała oki
z tymi szyjkami....
Super! A z tymi szyjkami to jakaś jazda.

Cytat:
witam was dziewczynki. troche mnie nie bylo bo bylam w szpitalu na patologii
Jak się teraz czujesz?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:52   #4001
bmma
Zadomowienie

Cytat:
no i jestem po wizycie..
szyjka ok, dzidziol zdrowy, wszystko w porządeczku, przytył mało od ostatniej wizyty, teraz waży 2100g, gin powiedziała, że bobaski tak czasem stopują..

następna wizyta za 3 tyg..

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:55   #4002
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Ja będe miała chłopczyka, a wózek czerwony, bo wydaje mi się, że jest uniwersalny.
.

o tak ja wiem ze czerwony jest uniwersalny i pasuje dla chłopczyków i dziewczynek, tyle ze ten nowy x-lander to nie taki zwykły czerwony kolor , tylko taki koralowy bardziej, dosyć wyrazisty, a dla synka chciałam raczej jakis stonowany taki

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 19:55   #4003
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

dziewczyny tym co były dziś na wizytach wielkie gratulacje ze wszystko oki
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:02   #4004
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie to też trochę nieprawdopodobnie brzmi... Moja ciotka się umawiała wcześniej, jej dwa poprzednie porody były ciężkie dlatego chciała cesarkę... no ale jak ją widziałam po to jednak chyba lepiej byłoby się sn pomęczyć..
Cytat:
Na początek pozdrawiam
Hej (; a wiesz co będzie? (;
Cytat:

no to tego samego dnia będziemy wizyty miały
O a o której masz? (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:03   #4005
czarny flamaster
Zadomowienie

Przypomniało mi się z wczorajszego spotkania ze znajomymi i historiach porodowych.

Znajoma opowiadała, że była w ciąży z bliźniaczkami. Zaczęła rodzić w 7 miesiącu, jednej już nóżki wyszły, a ona nawet nie poczuła, że rodzi. No i szał, do szpitala, ona w nerwach, a położna pyta: "Imię ojca?" no to ona "Waldemar". No i git, małe się urodziły, leżą w inkubatorze. Bierze je po jakimś czasie na rączki, cieszy się i ogląda. Zerka na bransoletkę, a tam: Imię matki: Katarzyna Imię ojca: Waldemar. Wszystko super, ale Waldemar, to nazywał się ojciec owej Kasi. W nerwach i przez źle sprecyzowane pytanie nie podała imienia ojca córek, a swojego Mówiła, że do tej pory w książeczce ze szpitala mają przekreślonego Waldemara i wpisane właściwe imię

Mąż wrócił z pracy i od drzwi mi mówi, ze pięknie wyglądam. Chce coś ode mnie czy jak????

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:05   #4006
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
to w sumie chyba dobrze, że nie leci W końcu ma być aktywne ssanie
tez mi sie tak wydaje, ze dobrze
a w pionowej pozycji raczej dziecka sie nie karmi, wiec chyba avent zda test
Stary 2013-01-28, 20:09   #4007
Lukrecjas
Raczkowanie

Od samego początku chętnie się ujawnia będzie chłopak
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:11   #4008
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas po wizycie nic ciekawego...No poza tym że 3kg mi przybyło w 3 tyg co trochę dużo jest szczególnie że zmiast iść to w Małą/brzuch to idzie we wszystkie inne części ciała -.-"
za wizytę
Cytat:

Cytat:
Na początek pozdrawiam
cześć i gratuluje
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
anio moze i jakas telepatia .... no se siedze pacze kolega wysla mi nowy ... spodobal mi sie ... i dalam tutaj .... ciesze sie ze wam sie spodobal

no i twoje futerko tez niczego sobie

zjadlam cala Pizze salami i pieczarki z doktora ... dopijem herbate ... poczekam az mi sie film skonczy ... zapusiclam sobie Atlantis End of a World Birth of a Legend nio zobaczymy co i jak.

a co do filmow .... mnie sie bardzo podobal John Carter z Marsa
21 Jump Street - The Next Three Days - o tak te filmy moge smialo polecic
musialabym przejrzec dysk dodatkowy 1tera - same filmy i seriale ... by cos sie rzucilo w oczy .. ew dam znac pozniej
.. no to czekam.... a carter mi akurat nie podszedł ,no ale to właśnie rzecz gustu .....
a ten 21 jump street - to chyba niesłyszałam o nim ..... muszę poszperać .....
Cytat:
teraz wszystko pewnie mega zakurzione więc pranie przede mną jeszcze ale wcześniej prałam wszystko normalnie w 30 stop.mi się nic nie rolowało......
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Witam
Wiecie, co? Chyba koleś z pracy mnie zaraził. Przylazł z zarazkami, zamiast iść na chorobowe No nic. Nakupowałam syropów itp, mleko, miód, soki, czosnek, pójdę może wcześniej spać, ale zła jestem.

U mnie za bardzo nie widać, trochę przy udach takie zaczerwienienia mam. Za to na brzuchu czuję, jak mi skóra peka! Ale rozstępów nie widzę. Czy one mogą wyjść później? I tak niczym nie smaruję, bo nie wierzę w żadne specyfiki.
zdrówka , oby Cię nie chwyciło....
co do rozstępów - to jak mamy je mieć to będziemy i faktycznie żadne specyfiki temu nie zapobiegną ale jednak może dzięki nim będą mniejsze......
ja sie smaruję z myślą o zapobiegnięciu rozstępów ale też co dla mnie ważne - po to abym nie czuła dyskomfortu napiętej skóry.... z doświadczenia porzednich ciąż wiem ,że pod koniec skóra potrafi być tak napięta ,że aż boli.... teraz kremuję się 2 x dziennie palmersem + na noc olejkiem palmersa i jak na razie jest bardzo dobrze .
Stary 2013-01-28, 20:13   #4009
maria28
Kniaginia

joanna, Agnjeska, anika_s, gratuluje udanych wizyt!

Lukrecjas, witaj

Liwka, to przy przeprowadzce będziesz tylko stać i dyrygować
U nas jeszcze remont niezałatwiony, mieszkania jeszcze nie odebraliśmy. Wszystko się przeciąga, więc albo przeprowadzka się zbiegnie z porodem, albo przeprowadzimy się później.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:13   #4010
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

no i Ja i Dziecię najedzone doprawiłam 3 kostkami czekolady ( szkoda ze tylko tyle miałam, a moze i lepiej )

co do filmy yhmm taki sobie .. myślałam ze będzie lepszy ... ale ogólnie dało się obejrzeć.

zajęłam pozycje pól siedząco-leząca na łózko
muszę się zebrać w sobie i odp mamie na lista na NK

aa no i czy któraś z was może mi polecić jakaś nie trudna surówkę ew sałatkę żeby pasowało do mielonych !! bo ileż można mizerie żreć

oooo i prosze co ja PACZE

jeszcze tylko 990 postow i bedzie nowy watek

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-01-28 o 20:15
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:20   #4011
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ty lepiej nie padaj ze śmiechu, tylko zrób test z calmą dla koleżanki, czy się woda leje, czy nie :P plizzz
zrobiłam test: calma dla porównania z antykolkową z aventu. Wyniki: z calmy nie kapie zupełnie nic (possałam żeby sprawdzić czy działa i działa ), z aventu kapie po kropelce
Stary 2013-01-28, 20:32   #4012
Lukrecjas
Raczkowanie

kilka słów od siebie
nasza ciąża przebiega spokojnie. Mdłości nie tylko poranne od 7 tgc do 16 tgc. od 21 tgc urosept dla usprawnienia pracy nerek. Od 24 magnez na skurcze brzusia i nóg. Od 28 żelazo zgaga od pierwszych tygodni ciąży do dziś. Nauczyłam się z nią walczyć. Pomaga kebab, frytki z Mc Donalda, Rennie, Gawiscon i siemie lniane dziś kończymy 31 tydzień i ważymy 1800.
Stary 2013-01-28, 20:36   #4013
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hehe nie o serniczku nie słyszałam
Ja przyznaję się,że zjadłam kilka razy tak po 3 herbatniki petit i też po kosteczce czekolady 70% i raz krówkę do kawy i nie wywaliło cukra po nich, miałam jakoś w okolicach 100 po godzinie.
No trzeba zachować czujność rewolucyjną, wiadomo 3 herbatniki i kosteczka czekolady, to luz ( chociaż podobnie jak pani mam gdzieś takie ilości) ale łatwo zjeść więcej... i po godzinie będzie ok, ale po 2, 3 nie - bo węglowodany i tłuszcze się często po kilku h dopiero wybijają..

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Właśnie ...... najgorsze jest to, że się stosujemy do tej diety i to sumiennie, a i tak czasami wywali cukry .... to nie na moje nerwy ja straszny nerwus jestem.

Pani mi też dziś wywaliło cukier po PEWNYM obiadku Pierś, kasza gryczana i ogóras kiszony.
głowa do góry, myślę że takie małe odchylenia maluszkowi nie szkodzą, wiadomo że norma jest przyjęta w sposób bezpieczny, żeby te normy wyłapywać właśnie więc spokojnie. A jak już dieta nie będzie pomagała, to nie ma co i trzeba brać insulinę i tyle.

Cytat:
no i jestem po wizycie..

A co do rozstępów to ja niestety mam kilka, ale mam już kilka po okresie dojrzewania, moja Mama miała, Babcia też, więc taka właściwość - no ale ogólnie też nie wierzę w smarowidła, ale jak nestelle smaruję się dla komfortu i nic mnie nie ciągnie nie piecze i inne, trudno jak zamknę fabrykę pt Dzieci najwyżej szarpnę się na jakąś mini chirurgię.. od razu mogę cycki zrobić i co nieco odessać

Cytat:
No to pięknie, czyli na koniec jeszcze będzie pogląd jak córka ułożona, czy to jeszcze jakieś ogólne usg ?

Cytat:
[/COLOR]a ja wróciłam z wizyty i wszystko jest ok

Cytat:

A gdzie tak niby jest ? Bo chyba nie w pl / na szczęście /

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

mam kilka koleżanek po cukrzycy ciążowej . jeśli cokolwiek się dzieje z maluszkiem, to zawsze jest tekst, że nie pilnowały się w ciąży... wszystkie problemy przy porodzie, po porodzie - winna zaniedbana cukrzyca...
Ale lekarze im tak mówią ?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tez mi sie tak wydaje, ze dobrze
a w pionowej pozycji raczej dziecka sie nie karmi, wiec chyba avent zda test
A jak się moja droga ten model nazywa konkretnie ?

Cytat:
Gratulacje i witaj

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
zrobiłam test: calma dla porównania z antykolkową z aventu. Wyniki: z calmy nie kapie zupełnie nic (possałam żeby sprawdzić czy działa i działa ), z aventu kapie po kropelce
: dzięki wielkie !
Stary 2013-01-28, 20:38   #4014
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
O a o której masz? (:
o 9.40
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
w sumie nic dziwnego... Calma to wyższa półka
Stary 2013-01-28, 20:40   #4015
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

A jak się moja droga ten model nazywa konkretnie ?
avent natural (przypominajace pierś)
Stary 2013-01-28, 20:41   #4016
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja sie smaruję z myślą o zapobiegnięciu rozstępów ale też co dla mnie ważne - po to abym nie czuła dyskomfortu napiętej skóry....
no ja tak samo...

mam przyjaciółkę (filigranową) 2 tygodnie przed porodem malowałam jej brzuch. w życiu tego nie zapomnę. to był sylwester, miała termin na 14.02. myślałam, że pęknie jej brzuch. był tak napięty, że myślałam że serio zaraz strzeli.... skóra w paseczki, w szlaczki.... córa urodziła się 13.01. i w szpitalu stwierdzili, że matka natura wiedziała co robi - mała ani sekundy w inkubatorze nie leżała
dziś śladu po ciąży nie ma. szczupła jak przed. i ani pół rozstępu. gdybym nie widziała, nie miała na zdjęciu brzucha z sylwka to bym nie uwierzyła...

Cytat:
Wszystko się przeciąga, więc albo przeprowadzka się zbiegnie z porodem
no to będzie gorący czas

Cytat:
doprawiłam 3 kostkami czekolady ( szkoda ze tylko tyle miałam,

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:44   #4017
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się z wczorajszego spotkania ze znajomymi i historiach porodowych.

Znajoma opowiadała, że była w ciąży z bliźniaczkami. Zaczęła rodzić w 7 miesiącu, jednej już nóżki wyszły, a ona nawet nie poczuła, że rodzi. No i szał, do szpitala, ona w nerwach, a położna pyta: "Imię ojca?" no to ona "Waldemar". No i git, małe się urodziły, leżą w inkubatorze. Bierze je po jakimś czasie na rączki, cieszy się i ogląda. Zerka na bransoletkę, a tam: Imię matki: Katarzyna Imię ojca: Waldemar. Wszystko super, ale Waldemar, to nazywał się ojciec owej Kasi. W nerwach i przez źle sprecyzowane pytanie nie podała imienia ojca córek, a swojego Mówiła, że do tej pory w książeczce ze szpitala mają przekreślonego Waldemara i wpisane właściwe imię

Mąż wrócił z pracy i od drzwi mi mówi, ze pięknie wyglądam. Chce coś ode mnie czy jak????
O mamusiu, nieźle... ale ja powiem szczerze że jak czytałam to też mi pierwsze co na myśl przyszło to imię własnego ojca

Cytat:
joanna, Agnjeska, anika_s, gratuluje udanych wizyt!
dziękować (;
Cytat:

No to pięknie, czyli na koniec jeszcze będzie pogląd jak córka ułożona, czy to jeszcze jakieś ogólne usg ?

Tzn u mnie częściej usg są niż tutaj standardowo bo Mała mniejsza niż średnia jest i sprawdzają czy rośnie... ostatnio położna zadowolona była z przyrostu ale dla pewności jeszcze jedno zrobi (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:45   #4018
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
kilka słów od siebie
nasza ciąża przebiega spokojnie. Mdłości nie tylko poranne od 7 tgc do 16 tgc. od 21 tgc urosept dla usprawnienia pracy nerek. Od 24 magnez na skurcze brzusia i nóg. Od 28 żelazo zgaga od pierwszych tygodni ciąży do dziś. Nauczyłam się z nią walczyć. Pomaga kebab, frytki z Mc Donalda, Rennie, Gawiscon i siemie lniane dziś kończymy 31 tydzień i ważymy 1800.
Stary 2013-01-28, 20:46   #4019
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
kilka słów od siebie
witam nowa ''meska'' mamusie
termin masz blisko mnie a wrecz mozna by rzec prawie taki sam

qrde podziwiam frytki na zgage fiuu fiuu .... mnie wlasnie najczesciej lapie jak cos za tlustego zjem ... i dlatego ludzie w pracy (pracuej w BK) smiali sie ze urodze cheesburger bo mlody tylko to tolerowal miedzy 3 a 5 miesiacem.

nestelle 21 jump street - to komedia mi sie naprawde podobala, film zostal oparty na podstawie serialu ktory byl krecony w latach 80 i 2000

no i znowu bym zapomniala

za wszytsie wizyty ... rde ide w pon do rodzinnego ... i chyba nie wyjde z gabinetu jak mnie dowciapnie nie przebada ... w sume i musze sie chyba na ta prywatna wizyte umowic .. ale to dop po wyplacie bo jak na razie licho z funduszem u mnie ..... wsio poszlo na wozek i lazienkowa wyprawke dla mlodego

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 20:51   #4020
Lukrecjas
Raczkowanie

[QUOTE=pani22ka;38908940]

no ja tak samo...

mam przyjaciółkę (filigranową) 2 tygodnie przed porodem malowałam jej brzuch. w życiu tego nie zapomnę. to był sylwester, miała termin na 14.02. myślałam, że pęknie jej brzuch. był tak napięty, że myślałam że serio zaraz strzeli.... skóra w paseczki, w szlaczki.... córa urodziła się 13.01. i w szpitalu stwierdzili, że matka natura wiedziała co robi - mała ani sekundy w inkubatorze nie leżała
dziś śladu po ciąży nie ma. szczupła jak przed. i ani pół rozstępu. gdybym nie widziała, nie miała na zdjęciu brzucha z sylwka to bym nie uwierzyła...

ja smaruję oliwką i olejem kokosowym od niedawna dodatkowo mustellą, ale czy to zapobiegnie rozstępom ? nie wydaje mi się

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
witam nowa ''meska'' mamusie
termin masz blisko mnie a wrecz mozna by rzec prawie taki sam

qrde podziwiam frytki na zgage fiuu fiuu .... mnie wlasnie najczesciej lapie jak cos za tlustego zjem ... i dlatego ludzie w pracy (pracuej w BK) smiali sie ze urodze cheesburger bo mlody tylko to tolerowal miedzy 3 a 5 miesiacem.

nestelle 21 jump street - to komedia mi sie naprawde podobala, film zostal oparty na podstawie serialu ktory byl krecony w latach 80 i 2000

no i znowu bym zapomniala

za wszytsie wizyty ... rde ide w pon do rodzinnego ... i chyba nie wyjde z gabinetu jak mnie dowciapnie nie przebada ... w sume i musze sie chyba na ta prywatna wizyte umowic .. ale to dop po wyplacie bo jak na razie licho z funduszem u mnie ..... wsio poszlo na wozek i lazienkowa wyprawke dla mlodego
gin mówi że powinnam do połowy marca wytrzymać
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości