|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Cytat:
![]() ale bym sobie zjadła cheesa z maka i coca coli się napila może sie jutro kopsnę do sklepu chociaż po mój napój bogów.
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, w leklerku wchodzi nowa oferta z artykułami niemowlęcymi TAnie ubranka i środki czystości
![]() http://www.leclerc.lublin.pl/gaz/index.php?id=189 |
|
|
|
|
#3993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak pierzecie ochraniacze i pościel? Bo boje się że w pralce mi się zrolują?
a reszte ubranek? Ja planuje nowe prać w 30 stopniach Okazuje się że mnie czeka jeszcze przeprowadzka pod koniec lutego. Bardzo sie cieszę ale będzie to trochę męczące.. ![]() Cytat:
![]() Mój jeszcze większy a nic o CC nie było mówione ![]() Cytat:
Dla dzidziusia wszystko ![]() Cytat:
![]() Ja dlatego zrezygnowałam z Tutka bo nie mam go gdzie obejrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dałaś mi nadzieje że może i mój tak przystopuje.. ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wyprałam poszewki i od pościeli i od ochraniacza bo mam ściągane.
|
|
|
#3995 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu ma być aktywne ssanieCytat:
W sumie coś w tym jest![]() Cytat:
Tyle, że jeszcze 1,5 m-ca, więc różnie to może być... Podobno rozstępy lubią pojawiać sie tuż przed porodem![]() Cytat:
Cytat:
Bo do OC wcale mi to nie pasowało
|
|
|
#3996 | ||||
|
Rozeznanie
|
dziękujemy..
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za łóżeczko.. Cytat:
![]() Cytat:
ooo to super.. nowe mieszkanko? ![]() będzie dobrze.. zresztą ja tak do końca to nie ufam tej wadze, tym bardziej, że margines jest zawsze spory..
|
|
|
#3997 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale niektórych to omija szerokim łukiem, oby tak było z wami..
|
|
|
#3999 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i za łóżeczko ![]() witaj mam kilka koleżanek po cukrzycy ciążowej . jeśli cokolwiek się dzieje z maluszkiem, to zawsze jest tekst, że nie pilnowały się w ciąży... wszystkie problemy przy porodzie, po porodzie - winna zaniedbana cukrzyca... ja wierzę w rygor (który nie zawsze przynosi efekty a wafelków w czekoladzie jeszcze w życiu pojem cóż jest 50 dni wobec zdrowia maleństwa?!(choć położna mnie dzis zaskoczyła, że podczas porodu też mam mierzyć cukry - niektórym od stresu szybują, innym gwałtownie spadają... na serio myślałam, że podczas porodu to tylko o wypchnięciu Torresa będę myśleć ![]() )Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :co ol:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-01-28 o 19:40 |
|||||
|
|
|
|
#4000 | ||||||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Wiecie, co? Chyba koleś z pracy mnie zaraził. Przylazł z zarazkami, zamiast iść na chorobowe Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale placków ziemniaczanych też bym zjadła.Cytat:
Jak się teraz czujesz? |
||||||
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o tak ja wiem ze czerwony jest uniwersalny i pasuje dla chłopczyków i dziewczynek, tyle ze ten nowy x-lander to nie taki zwykły czerwony kolor , tylko taki koralowy bardziej, dosyć wyrazisty, a dla synka chciałam raczej jakis stonowany taki
|
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny tym co były dziś na wizytach wielkie gratulacje ze wszystko oki
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#4004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O a o której masz? (:
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się z wczorajszego spotkania ze znajomymi i historiach porodowych.
Znajoma opowiadała, że była w ciąży z bliźniaczkami. Zaczęła rodzić w 7 miesiącu, jednej już nóżki wyszły, a ona nawet nie poczuła, że rodzi. No i szał, do szpitala, ona w nerwach, a położna pyta: "Imię ojca?" no to ona "Waldemar". No i git, małe się urodziły, leżą w inkubatorze. Bierze je po jakimś czasie na rączki, cieszy się i ogląda. Zerka na bransoletkę, a tam: Imię matki: Katarzyna Imię ojca: Waldemar. Wszystko super, ale Waldemar, to nazywał się ojciec owej Kasi. W nerwach i przez źle sprecyzowane pytanie nie podała imienia ojca córek, a swojego Mówiła, że do tej pory w książeczce ze szpitala mają przekreślonego Waldemara i wpisane właściwe imię ![]() Mąż wrócił z pracy i od drzwi mi mówi, ze pięknie wyglądam. Chce coś ode mnie czy jak????
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
tez mi sie tak wydaje, ze dobrze
a w pionowej pozycji raczej dziecka sie nie karmi, wiec chyba avent zda test
|
|
#4007 |
|
Raczkowanie
|
Od samego początku chętnie się ujawnia
będzie chłopak
|
|
|
|
|
#4008 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ten 21 jump street - to chyba niesłyszałam o nim ..... muszę poszperać ..... Cytat:
Cytat:
co do rozstępów - to jak mamy je mieć to będziemy i faktycznie żadne specyfiki temu nie zapobiegną ale jednak może dzięki nim będą mniejsze...... ja sie smaruję z myślą o zapobiegnięciu rozstępów ale też co dla mnie ważne - po to abym nie czuła dyskomfortu napiętej skóry.... z doświadczenia porzednich ciąż wiem ,że pod koniec skóra potrafi być tak napięta ,że aż boli.... teraz kremuję się 2 x dziennie palmersem + na noc olejkiem palmersa i jak na razie jest bardzo dobrze .
|
|
|
#4009 |
|
Kniaginia
|
joanna, Agnjeska, anika_s, gratuluje udanych wizyt!
Lukrecjas, witaj ![]() Liwka, to przy przeprowadzce będziesz tylko stać i dyrygować ![]() U nas jeszcze remont niezałatwiony, mieszkania jeszcze nie odebraliśmy. Wszystko się przeciąga, więc albo przeprowadzka się zbiegnie z porodem, albo przeprowadzimy się później. |
|
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
no i Ja i Dziecię najedzone
co do filmy yhmm taki sobie .. myślałam ze będzie lepszy ... ale ogólnie dało się obejrzeć. zajęłam pozycje pól siedząco-leząca na łózko muszę się zebrać w sobie i odp mamie na lista na NK ![]() aa no i czy któraś z was może mi polecić jakaś nie trudna surówkę ew sałatkę żeby pasowało do mielonych !! bo ileż można mizerie żreć oooo i prosze co ja PACZE jeszcze tylko 990 postow i bedzie nowy watek
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-01-28 o 20:15 |
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), z aventu kapie po kropelce
|
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
kilka słów od siebie
nasza ciąża przebiega spokojnie. Mdłości nie tylko poranne od 7 tgc do 16 tgc. od 21 tgc urosept dla usprawnienia pracy nerek. Od 24 magnez na skurcze brzusia i nóg. Od 28 żelazo zgaga od pierwszych tygodni ciąży do dziś. Nauczyłam się z nią walczyć. Pomaga kebab, frytki z Mc Donalda, Rennie, Gawiscon i siemie lniane dziś kończymy 31 tydzień i ważymy 1800.
|
|
|
|
|
#4013 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A co do rozstępów to ja niestety mam kilka, ale mam już kilka po okresie dojrzewania, moja Mama miała, Babcia też, więc taka właściwość - no ale ogólnie też nie wierzę w smarowidła, ale jak nestelle smaruję się dla komfortu i nic mnie nie ciągnie nie piecze i inne, trudno jak zamknę fabrykę pt Dzieci najwyżej szarpnę się na jakąś mini chirurgię.. od razu mogę cycki zrobić i co nieco odessać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje i witaj ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
: dzięki wielkie !
|
|
|
#4014 | |
|
Wtajemniczenie
|
o 9.40
![]() Cytat:
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
avent natural
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
mam przyjaciółkę (filigranową) 2 tygodnie przed porodem malowałam jej brzuch. w życiu tego nie zapomnę. to był sylwester, miała termin na 14.02. myślałam, że pęknie jej brzuch. był tak napięty, że myślałam że serio zaraz strzeli.... skóra w paseczki, w szlaczki.... córa urodziła się 13.01. i w szpitalu stwierdzili, że matka natura wiedziała co robi - mała ani sekundy w inkubatorze nie leżała dziś śladu po ciąży nie ma. szczupła jak przed. i ani pół rozstępu. gdybym nie widziała, nie miała na zdjęciu brzucha z sylwka to bym nie uwierzyła... Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękować (; Tzn u mnie częściej usg są niż tutaj standardowo bo Mała mniejsza niż średnia jest i sprawdzają czy rośnie... ostatnio położna zadowolona była z przyrostu ale dla pewności jeszcze jedno zrobi (;
|
|
|
#4018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
termin masz blisko mnie a wrecz mozna by rzec prawie taki sam ![]() qrde podziwiam frytki na zgage fiuu fiuu .... mnie wlasnie najczesciej lapie jak cos za tlustego zjem ... i dlatego ludzie w pracy (pracuej w BK) smiali sie ze urodze cheesburger bo mlody tylko to tolerowal miedzy 3 a 5 miesiacem. nestelle 21 jump street - to komedia mi sie naprawde podobala, film zostal oparty na podstawie serialu ktory byl krecony w latach 80 i 2000 ![]() no i znowu bym zapomniala za wszytsie wizyty ... rde ide w pon do rodzinnego ... i chyba nie wyjde z gabinetu jak mnie dowciapnie nie przebada ... w sume i musze sie chyba na ta prywatna wizyte umowic .. ale to dop po wyplacie bo jak na razie licho z funduszem u mnie ..... wsio poszlo na wozek i lazienkowa wyprawke dla mlodego |
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pani22ka;38908940]
![]() no ja tak samo... mam przyjaciółkę (filigranową) 2 tygodnie przed porodem malowałam jej brzuch. w życiu tego nie zapomnę. to był sylwester, miała termin na 14.02. myślałam, że pęknie jej brzuch. był tak napięty, że myślałam że serio zaraz strzeli.... skóra w paseczki, w szlaczki.... córa urodziła się 13.01. i w szpitalu stwierdzili, że matka natura wiedziała co robi - mała ani sekundy w inkubatorze nie leżała dziś śladu po ciąży nie ma. szczupła jak przed. i ani pół rozstępu. gdybym nie widziała, nie miała na zdjęciu brzucha z sylwka to bym nie uwierzyła... ja smaruję oliwką i olejem kokosowym od niedawna dodatkowo mustellą, ale czy to zapobiegnie rozstępom ? nie wydaje mi się ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

uparciuch.

może sie jutro kopsnę do sklepu chociaż po mój napój bogów.

ehh
Dla dzidziusia wszystko 

) głównie do dziewczyn z terminem na początek marca. Jak już teraz pierzecie ubranka to już tak zostają czy macie zamiar jeszcze raz prać? Bo zastanawiam się czy uprać już teraz i miesiąc mogą już leżeć czy jeszcze poczekać ze 2 tygodnie
Tyle, że jeszcze 1,5 m-ca, więc różnie to może być... Podobno rozstępy lubią pojawiać sie tuż przed porodem

ale i tak mała się wystraszyła bo kopała tak że szok 

: dzięki wielkie !