Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 20:15   #2731
EVAgwiazdka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
mi się podoba HANIA , MAJA, IDA, IGA, Anita-ANITKAMAŁGOSIA no i jak synek powiedział MARTYNKA też ładne tylko trochę MARTYNA tak brzmi nie ciekawie.
Jaś, Maciuś, Olaf , Antoś,Tobiasz ale w domu mam Tomasza więc Tobiasz Tomasz podobne...
Podoba mi się AGATKA ale moja siostra się tak nazywa, ja Agnieszka no i NATALIA jeszcze ładne
Sarenko to nazwij po siostrze Agatka napewno siostra sie ucieszy a imie sliczne
EVAgwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:16   #2732
tweedledee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38908152]Ja jak czytam np. że ktoś ma zaparcie, bo 2 dni nie był w WC, to się w duchu śmieję Miewałam takie okresy, że raz na tydzień to była norma W ciąży bardzo bardzo się staram to regulować.[/QUOTE]
Skąd ja to znam Chociaż u mnie nie wynikało to z samych zaparć, bo z tym rzadko miewałam w życiu problem, a z psychiką. Z łazienki potrafię korzystać tylko w domu i u siostry Także jak wprowadziłam się do TŻ, przez jakiś czas wiało hardcorem, bo też odwiedziałam łazienkę raz na tydzień - ból nie z tej ziemi.
Stary 2013-01-28, 20:18   #2733
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38908152]

Ja jak czytam np. że ktoś ma zaparcie, bo 2 dni nie był w WC, to się w duchu śmieję Miewałam takie okresy, że raz na tydzień to była norma W ciąży bardzo bardzo się staram to regulować.[/QUOTE]

Ostatnio zrobiłam sobie miksturę blenderem- kiwi, 2 pomarańcze i jabłko. Taki sorbet na "ciepło" to 2 dni mnie ganiało Takie miałam skurcze jak na biegunkę no ale o zaparciu zapomniałam

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:21   #2734
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle pod tym względem jestem tragiczna, bo na pierwsze zlecone badania, gdzie była też glukoza przylazłam z cytrynką nie wiadomo po co, na co, bo obciążeniówka to to nie była
Ja jak byłam pierwszy raz na badaniach to mówię panu, ze chcę zrobić toksoplazmozę, on się pyta którą? A mi szczena opadła i pytam jakie są

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:23   #2735
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja jak byłam pierwszy raz na badaniach to mówię panu, ze chcę zrobić toksoplazmozę, on się pyta którą? A mi szczena opadła i pytam jakie są
To nie wiesz, że to my mamy na wszystkim się znać?!

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:24   #2736
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
A propos tokso, ostatnio dziabnął mnie w rękę szczeniak znajomych, myślicie, że powinnam sobie jeszcze raz zrobić badania? Najgorsze jest to, że ostatnio lekarz mi zaznaczył na skierowania tylko tokso IgM i nie wiem, czy już ją przechodziłam wcześniej.

Filipiśko

Stary 2013-01-28, 20:25   #2737
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Niełatwe jest zycie w dwupaku

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Ide sie wykapac a potem mam zamiar polezec i powsluchiwac sie w swoj organizm?Moze powtorza sie moje urojenia z rana?Moze to rzeczywiscie kurczaczek dal znac?
ja też wieczorami leżę i się wsłuchuję w brzuszek ale u ciebie to realne, że coś usłyszysz, u mnie jeszcze raczej nie
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A mnie zaparcia wróciły. Muszę tą fasolkę spowrotem zacząć jeść.
biedulko współczuję, ja nie mam kompletnie z zaparciami problemu, nawet wzdęcia mniejsze mam niż przed ciążą

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:25   #2738
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ostatnio zrobiłam sobie miksturę blenderem- kiwi, 2 pomarańcze i jabłko. Taki sorbet na "ciepło" to 2 dni mnie ganiało Takie miałam skurcze jak na biegunkę no ale o zaparciu zapomniałam
To ja ostatnio poczułam, że mam niesamowicie wyjałowiony organizm po tych wymiotach, skroiłam sobie jabłko, banana, kiwi i pomarańczę na talerzyk, zjadłam, a później całą noc zdychałam Ale już dawno temu zauważyłam, że mój organizm nie radzi sobie z trawieniem owoców, po każdym, prócz banana, boli mnie brzuch. Ale wcinam je dalej

Cytat:
Skąd ja to znam. Ciąża obciąża mózg przede wszystkim

A tak a propos toksoplazmozy mam do zrobienia tsh, pani dr wypisala tylko to badanie, bez ft3 i ft4. Nie wiem czy robić?
Stary 2013-01-28, 20:27   #2739
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

idę się położyć bo mi żołądek skręca
dobranoc, do jutra

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:29   #2740
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
: Ale już dawno temu zauważyłam, że mój organizm nie radzi sobie z trawieniem owoców, po każdym, prócz banana, boli mnie brzuch. Ale wcinam je dalej
A może spróbuj np. upiec jabłko, a nie jeść surowego?

Filipiśko

Stary 2013-01-28, 20:32   #2741
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
To nie wiesz, że to my mamy na wszystkim się znać?!
Teraz już jestem taka wyedukowana, ze mogę tam pracować
Cytat:
A propos tokso, ostatnio dziabnął mnie w rękę szczeniak znajomych, myślicie, że powinnam sobie jeszcze raz zrobić badania? Najgorsze jest to, że ostatnio lekarz mi zaznaczył na skierowania tylko tokso IgM i nie wiem, czy już ją przechodziłam wcześniej.
Myślę, że nie, w sumie toxo kojarzy mi się z kotami a nie z psami
Ale ja miałam na początki i igm i igg i jak igg wyszło ujemne to mi kazała w każdym trymestrze powtarzać

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:35   #2742
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Skąd ja to znam Chociaż u mnie nie wynikało to z samych zaparć, bo z tym rzadko miewałam w życiu problem, a z psychiką. Z łazienki potrafię korzystać tylko w domu i u siostry Także jak wprowadziłam się do TŻ, przez jakiś czas wiało hardcorem, bo też odwiedziałam łazienkę raz na tydzień - ból nie z tej ziemi.
To też mam
W ogóle psychika mi reguluje wiele spraw somatycznych....

Cytat:
Na mnie to kurde nic nie działa :/ Jem po 4 KIWI dziennie! A tu nic albo niezadowalające efekty :/

Cytat:
Ja mam Igg i Igm ujemne i przy takim wyniku sugeruje się powtórzenie badania w 3. trymestrze. Może zrobię, zobaczymy, choć staram się unikać sytuacji, w których się można zarazić (i jedzenia). A ugryzł Cię do krwi?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
A tak a propos toksoplazmozy mam do zrobienia tsh, pani dr wypisala tylko to badanie, bez ft3 i ft4. Nie wiem czy robić?
Zrób, ew. jak masz podejrzenie, że coś może być nie tak, zrób od razu ft4, to ważniejsze niż ft3 w ciąży. Mi endo zapisała tabletki tylko na podstawie TSH i USG tarczycy.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:37   #2743
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
A może spróbuj np. upiec jabłko, a nie jeść surowego?
No właśnie ja generalnie za jabłkami nie przepadam, tylko w ciązy coś mnie na nie naszło, ale tylko te "zwykłe", nie lubię ani pieczonych, ani gotowanych. Złotym środkiem jest jedzenie ich rzadko i w małej ilości
Stary 2013-01-28, 20:38   #2744
magdalennne
Wtajemniczenie

Wróciłam z pracy Coraz bardziej mnie wkurza chodzenie tam. Nie dzieciaki, bo one są fantastyczne, codziennie pytają czy już czuję dzieciątko Za to dyrektorka stwierdziła, że brak składek w Zusie to jest ich problem i jej to nie interesuje... Co więcej obcinają mi następne godziny. Od lutego mam pracować po 5 godzin, dostanę połowę wypłaty Masakra jest Muszę się wziąć za poważną rozmowę, bo TŻ mi mówi, że dążą do zwolnienia mnie

Cytat:
Witam No więc dostałam wczoraj wózek ale nie jestem zadowolona, więc raczej kupię nowy Nie dość że kolor mnie załamał bo niebieski typowo dla chłopca a ja chce córeczke, gdyby chociaż był uniwersalny kolor a do tego nie ma gondoli typowej tylko takie coś wkładane ....o jeju
Kolor kolorem, ale to wkładane coś jest tragiczne. Moja ciotka z wujkiem mieli coś takiego i w ogóle mi się to nie podoba.

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
No tak coś się marszczył początkowo Ale chyba przyjął do wiadomości, zwłaszcza jak już bardziej kontaktowa się stałam...chyba mu ulżyło, że nie musiał nieść swojego wielorybka
Mój twierdzi, że tak przytyłam, że nie może mnie unieść. A ważę jeszcze ponad 10kg mniej niż wtedy, jak się poznaliśmy...

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Tak mi się jakoś przypomniało, rozmowa mojej mamy z moją 3,5 letnią siostrzenicą:
-Lenka jak myślisz, co ciocia ma w brzuszku? Synka czy córeczkę?
-Może kotka?!...

A jak starszy braciszek wspomnianej wyżej Lenki (jak była w brzuszku) zapytany co by wolał, braciszka, czy siostrzyczkę stwierdził:
Co Bóg da to przyjmiemy...
Uwielbiam ich teksty
Bo dzieciaków nie da się nie uwielbiać Moje dzieciaki np. pytają mnie czy moje dziecko jest dzisiaj szczęśliwe I mówią, że oni będą grzeczni, żeby dziecko się nie denerwowało

Cytat:
Napisane przez JustyskaU Pokaż wiadomość
Nawet ladny ten Twoj wozeczek,mi sie podobaja takie w stylu retro ale kola nie az bardzo wielkie,np taki

http://allegro.pl/wozki-retro-adamex...968073955.html

co wy na to?
Mi się podobają bardzo, ale TŻ nie chce się zgodzić

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a najbardziej mnie wkurzylo to wczoraj ze .. buszujac po facebooku tesciowej ( ja swojego nie mam lol) weszlam zobaczyc takiej dziewczyny z osiedla dziecko i co? ta dziewczyna ma tak na imie jak ja ... to jeszcze kij.. ale dala corce na imie tak jak ja chcialam dac LENA a tak mi sie podobalo i to wsumie jedyne imie ktore bralam pod uwage i co teraz!!!!!!!!!!!:mur :glupio to bedzie wygladac jak dwie dziewczyny co mieszkaja w obok blokach maja tak samo na imie i (jak bedzie cora) beda mialy dzieci tak samo na imie... coprawda nie lubimy sie i nie jest to moja kolezanka ale znam ja i wogole ehh snilo mi sie nawet ze ja okrzyczalam za to lol
Nie masz się co przejmować. Jak ci się podoba Lena, to nazwijcie tak córkę

Cytat:
mi się podoba HANIA , MAJA, IDA, IGA, Anita-ANITKAMAŁGOSIA no i jak synek powiedział MARTYNKA też ładne tylko trochę MARTYNA tak brzmi nie ciekawie.
Jaś, Maciuś, Olaf , Antoś,Tobiasz ale w domu mam Tomasza więc Tobiasz Tomasz podobne...
Podoba mi się AGATKA ale moja siostra się tak nazywa, ja Agnieszka no i NATALIA jeszcze ładne
Po prostu macie takie typy jak my, zwłaszcza dla dziewczynek! Dziewczynka Natalka albo Anitka. A chłopiec - mniej pewny Kamil.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
No i najważniejsze!!! Wizyta - wszystko ok, miałam szybkie usg (bo za tydzień genetyczne). Małe urosło, ma już 5,09 cm i goni swój termin, więc pojutrze zamiast się powitać z Wami w 12tygodniu, powitam się w 13! Taki tydzień ciąży gratis

Domcia - zmień mi tp. na 13.08 :)

wrzucam foto, choć z drukarką coś nie najlepiej, bo mało co widać (albo moje brzuszne ABSy tak skutecznie zamazały obraz... bo to pierwsze usg przez brzuchala, nie dowcipnie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Witajcie
Zabieram się za obiad, a później nadrabianie, ale już teraz stawiam kakao
Byłam dziś u lekarza. Dzidziol był dziś bardzo spokojny, nie chciał się bawić, ale też przerwócić tak żeby było widać co skrywa między nóżkami
Muszę z tą wiedzą czekać do kolejnej wizyty. Najważniejsze jednak, że wszystko jest w porządku. Dzidziol ma prawie 11 cm, rozwija się i jest cudny
Do tego jeszcze jedna dobra wiadomość: robiłam markery nowotworowe i CA 125 jest poniżej normy. To znaczy, że moja torbiel jest zupełnie niszkodliwa, co lepsze mniejsza. Na następnej wizycie się jej dokładniej przyjżymy z Panią doktor, ale jest nadzieja na jej zniknięcie

Uuuu, świętujemy
również dla was

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochane gratuluje pieknych wizyt!!!

Szybko rosna te wasze dzieciaczki

U nas 16 tydzien dziś a jutro idziemy na kontrole....

Nisko w podbrzuszu mi cos kazdego dnia pyrkoli...
Też to czuję już prawie cały czas
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:39   #2745
tweedledee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38908702]To też mam
W ogóle psychika mi reguluje wiele spraw somatycznych....

Zrób, ew. jak masz podejrzenie, że coś może być nie tak, zrób od razu ft4, to ważniejsze niż ft3 w ciąży. Mi endo zapisała tabletki tylko na podstawie TSH i USG tarczycy.[/QUOTE]
Mi niestety też, przez co niesamowicie się męczę czasami, zupełnie niepotrzebnie

Dobrze wiedzieć, przed ciążą miałam 2 razy robione tsh, bo wielu lekarzy zastanawiał wygląd mojej szyi i masowa wypadanie włosów, ale zawsze wszystko było ok.
Stary 2013-01-28, 20:39   #2746
malaczarnakejt
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38908702]
A ugryzł Cię do krwi?[/QUOTE]

No właśnie tak, jak będę w czwartek na wizycie,to zapytam i ewentualnie pobiorą mi od razu.
O tyle dobrze, że już 2 trymestr, trochę bezpieczniej, no ale mimo wszystko głowa pracuje i przyciąga dziwne myśli

Filipiśko

Stary 2013-01-28, 20:51   #2747
iwona335
Zakorzenienie

któraś pytała o clotrimazolum
ja dwa dni temu skończyłam partie (6 dni- 1 tabl. na noc). w piatek ide do lekarza wiec zobaczymy czy to coś pomogło.
wczesniej miałam natomycyne (chba tak to sie nazywalo) ale lekarz stwierdził ze to mi nie pomogło.
po leku nie miałam żadnych nieprzyjemnych efektów, a też naczytałam sie o nich sporo
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:54   #2748
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie tak, jak będę w czwartek na wizycie,to zapytam i ewentualnie pobiorą mi od razu.
O tyle dobrze, że już 2 trymestr, trochę bezpieczniej, no ale mimo wszystko głowa pracuje i przyciąga dziwne myśli
No nie dziwię Ci się, w ciąży się włączają czarne myśli nawet przy błahych sprawach. Spytaj lepiej lekarza, a na tokso w razie czego nie trzeba być na czczo, to zrobisz od razu

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
któraś pytała o clotrimazolum
ja dwa dni temu skończyłam partie (6 dni- 1 tabl. na noc). w piatek ide do lekarza wiec zobaczymy czy to coś pomogło.
wczesniej miałam natomycyne (chba tak to sie nazywalo) ale lekarz stwierdził ze to mi nie pomogło.
po leku nie miałam żadnych nieprzyjemnych efektów, a też naczytałam sie o nich sporo
Pewnie jakiś innych rodzaj zarazów.
A Natamcyna x 4 = Pimafucin (ta sama substancja, ale w Pimafucinie jest dawka 100, a w N. - 25)
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:08   #2749
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Już możesz wszystko zganiać na Dzidziola, bo wypycha narządy do góry mimo, ze jego tam jeszcze nie ma
Uradowałaś mnie

Kurde mąż mi zabiera kompa, bo on na swojej internetowej grze czatuje z sojusznikami. Ledwo dał mi doczytać co naskrobałyście Muszę się na dziś pożegnać, bo mi tu sapie
Spokojnej nocy, śpijcie smacznie. Papa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:29   #2750
enlevee
Zakorzenienie

hej ho wpadłam się przywitać i nadrabiać resztę ! gratuluję udanych wizyt na wstępie

ja spokojny dzien, a teraz zamówilismy pizze z Tżtem więc wolne od kuchni
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:41   #2751
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
A bardzo prosta Gotuje tortellini z pieczarkami w osolonej wodzie, jak wystygnie wkrajam ogórka zielonego (w kostkę) i dodaje kukurydzę Czasami dodaję jajko, ale wczoraj nie miałam ochoty. I zazwyczaj robię do tego sos czosnkowy, bo bardzo fajnie pasuje + koperek, ale tym razem dodałam tylko majonez ze śmietaną i voila
Jestem strasznym makaroniarzem, sałatki wręcz ubóstwiam, także jakby któraś z was posiadała na takową fajny przepis, to bardzo proszę
ja znam podobną: tortelini, ogórek świeży, pomidor, koperek, majonez-pycha

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dobry!
Dziewczyny te, ktore juz mają dzieciaczki- mialyscie łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami? Jest sens takie kupować?
Ja niby na l4 a nie mam kiedy was nadrabiać, bo praca mi do domu przyjeżdża :-(

Imię Lena też chciałam wybrać, ale po przeczytaniu znaczenia imienia zwatpilam p
ja nie miałam dzieci, ale rodzeństwo oraz siostrzenice i dla swojego dziecka widzę tylko takie z wyjmowanymi szczebelkami

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38905094]http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...iec_34985.html

"Generalnie rzecz ujmując, II trymestr daje kobiecie trochę ulgi. Piersi już nie są tak bolesne, do wzdęć i zaparć przyszła mama przywykła."

Miłeeeeeee[/QUOTE]

oj nie mogę się doczekać kiedy przestaną boleć mnie piersi

Cytat:
27 użytkowników ogląda to forum... a ja nie mam co czytać
bo tylko oglądają

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

tekst mego tż do mnie

"chcesz może dostać na walentynki zestaw śrubokrętów bo jest w biedronce, a mi by się przydał"

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:42   #2752
Neni1984
Zakorzenienie

A ja znów byłam odcięta od neta Przyszłam się w sumie pożegnać, bo już śpiąca jestem. Do jutra
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:43   #2753
EVAgwiazdka
Raczkowanie

nadrabiaja zaleglosci sama dopiero skonczylam 10 stron chyba słyszałyście ze w ciaży nie powinno sie jesc pomaranczy i truskawek (dzis mi siostra mojego Tż powiedziała bo do tej pory jadłam duzo) podobno potem dzieci sie rodza uczulone zastanawiam sie bo jak bylam mala to sama bylam uczulona na cytrusy
Stary 2013-01-28, 21:45   #2754
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
nadrabiaja zaleglosci sama dopiero skonczylam 10 stron chyba słyszałyście ze w ciaży nie powinno sie jesc pomaranczy i truskawek (dzis mi siostra mojego Tż powiedziała bo do tej pory jadłam duzo) podobno potem dzieci sie rodza uczulone zastanawiam sie bo jak bylam mala to sama bylam uczulona na cytrusy
myślę, że to bardzo indywidualna sprawa.. moja mama w ciąży jadła praktycznie tylko pomarancze, przytyła niecałe 8 kg i zdrowa jak rydz się urodziłam, a do tego równo miesiąc przed terminem więc raczej do takich rzeczy bym się nie przywiązywala..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-01-28 o 21:55
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:50   #2755
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, ja tylko na pomarańcze i mandarynki mam ochotę w ciąży, ciągle je jem, czasami też banany a tak resztę owoców odpada. A na truskawki czekam z niecierpliwością

Łukaszek
Stary 2013-01-28, 21:52   #2756
Konto usunięte

Cytat:

Myślę, że to mit. A truskawek ponoć nie można, jak się karmi.
Im więcej teraz jemy, do tym więcej smaków przyzwyczajamy dziecko - tak mi się wydaje. A cytrusy są bardzo zdrowe, zwłaszcza zimą.
Stary 2013-01-28, 22:01   #2757
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38910992]Myślę, że to mit. A truskawek ponoć nie można, jak się karmi.
Im więcej teraz jemy, do tym więcej smaków przyzwyczajamy dziecko - tak mi się wydaje. A cytrusy są bardzo zdrowe, zwłaszcza zimą.[/QUOTE]
i tego chyba jednak będę się trzymać

Łukaszek
Stary 2013-01-28, 22:15   #2758
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
i tego chyba jednak będę się trzymać
Ja z owoców teraz jem najwięcej kiwi, jabłek, mandarynek, bananów i mrożonych truskawek (ale to po przeróbce). I sok wyciśnięty z pomarańczy jak mi TŻ zrobi
Stary 2013-01-28, 22:18   #2759
tweedledee
Zakorzenienie

Ja już dzisiaj zjadłam tyle mandarynek, że kciuk mnie boli od obierania
Ale za to jak pięknie mi pokój pachnie
Stary 2013-01-28, 22:21   #2760
fiazo
Zakorzenienie

u mnie pachnie pizzą

idę spać dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości