|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Gratuluje Wam udanych wizyt
zle mi sie cytuje na telefonie.Xal tak u Bonifratrow jestem. Mysle ze do czw wyjde ale jak nie to super byloby sie spotkac ale jak wyjde wczesniej to moja noga juz tu nie postanie do kwietnia, nawet jesli tylko poogladac wtedy mi opiszecie ![]() Sharp klulo mnie bardzo w srodku, trudno mi to opisac. Do tego mialam nasilebnie skurczy. Ale wychodzi ze te bole to nie szyjka chyba. Tzn skrocila sie ale nie az tak jak mi lekarz dzis powiedzial. Mysia mnie tez nie pieklo a lekarz stwierdzil lekka grzybice. Jakos w badaniu to zauwazyl, tez sie zastanawialam jak Nie wychodze jeszcze bo mialam robione ktg i wyszly skurcze, nieregularne ale w miare czeste i chca poobserwowac. A ja po tym dniu mam tak napiety i bolesny brzuch ze wole polez. I dlatego tez sterydy na plucka, bo jakies tam zagrozenie przedwczesnym porodem jest. Mam nadzieje ze silniejsze leki zalatwia sprawe. Banka to 273 tc i trzy dni ![]() Nuna masz racje z lekarzem. Ale tamtemu ufalam, chodzilam do niego wczesniej 8 lat przed przeprowadzka. No ale widac jak na tym wyszlam
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam ufffff.
tz kazal mi policzyc ile mam do zaplaty za allegro i nie wiem czy chce mu mowic prawde |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie tęsknota tęsknotą. Ciężko mi tu samej to fakt.. ale nie o to do końca chodzi
![]() Ja się zastanawiam tylko czy aby ta moja matka jest moją matką? czy ona mnie nie adoptowała??? ![]() Piszę do niej,że muszę iść do lekarza chyba prędzej bo te pachwiny mnie bolą i krocze też.. było 2-3 dni względnego spokoju,a dzisiaj ponosiłam trochę węgla,poszłam na spacer i znowu mnie rwie jak jasna cholera.. A ona do mnie,że ona sobie nie wyobraża nawet tego,że mnie może lekarz do szpitala skierować bo ona nie zajmie się moimi dziećmi ![]() Pytam się jej,że z takim jej podejściem to faktycznie tylko się modlić by mnie nikt nigdzie nie skierował. A ona do mnie: no a jak Ty sobie to wyobrażasz? nie ma takiej opcji, ja sobie z trójką dzieci nie dam rady( brat 10 lat, ona 45) No to ja mówie do niej,że w takim razie jak ona sobie to wyobraża? co mam z nimi niby zrobić w razie czego? gdzie ich dać? A ona do mnie: a gdzie ona ich wogóle położy spać bo nie ma gdzie i wogóle,że nie ma opcji i tak dalej. No i co bys zrobiła jakbys mieszkała w innym mieście i mnie by nie było i była byś sama? musiałabyś sobie dac rade.. To jej mowie: no jak to co bym zrobiła? zadzwoniłabym do ciebie, przecież bym ich nie zostawiła samych.. A ona do mnie: tak kuźwa człowiek myślał ,że dzieci dorosłe i ma spokój a tu guzik ![]() Dodam,że nie proszę jej nigdy o pilnowanie dzieci,nie zajęła się starszym ani razu(8 lat) młodszym 3 razy teraz jak w ciąży jestem i do lekarza musiałam iść. cdn
|
|
#874 |
|
Wtajemniczenie
|
Justi recznie mierzyl bo na usg mu glowka dziecka podobno zaslaniala bo tak nisko byl. I w szpialu mi powiedzieli ze jest schowana troche i recznie mozna nie wyczuc. Szkoda ze tyle moich nerwow, plakalam pol drogi do szpiala :/
Juz wiem dlaczego nie lubilam zastrzykow jako dziecko. Moj tylek ;p |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam się więc jej: a co jak przyjdzie termin porodu,albo nawet przed i nagle mnie złapie, wody odejdą i co? mam rodzic w domu,żeby do szpitala nie iść bo też będzie problem ,żeby mi ich wzięła na 3 dni???
I żeby się nie zachowywała jakby to koniec świata był bo musiałaby mi pomóc, bo ja jak coś trzeba było jej to zawsze byłam ![]() A ona do mnie,że na poród to może mąż wziąść urlop i przyjechać ![]() ale kur.wa ja się pytam jak???? zadzwonie do niego: kochanie wody mi odeszły i co? w ciągu 10 min przybędzie z Holandi??? Aaaa no i ,że w razie szpitala to ewentualnie jedno może mi wziąść a do drugiego mam sobie załatwić kogoś.. Cycki mi opadły ![]() Do tego mniejszy syn wije mi się z bólu zęba. dałam mu paracetamol w czopku przed chwilą. może do rana prześpi a rano dentysta
|
|
#876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Can ja tu z głodem walczę a Ty się nabijasz
![]() Cytat:
za wizytęno i oszczędzaj się dalej, mimo lepszych wieści Cytat:
Cytat:
nie obraź się, ale ta Twoja mama to zachowuje się jak... jak nie mama... ![]() nawet jak nie jakaś ciotka czy inna, dalsza rodzina... aż się wierzyć nie chce, że można usłyszeć takie teksty od własnej mamy
|
|||
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
color, przykro mi
![]() a jakaś znajoma/zaufana sąsiadka dzieci nie weźmie jak będzie trzeba? bo mamy bym na Twoim miejscu chyba nie prosiła
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Colorek- a w razie czego, możesz liczyć na jakąś sąsiadkę, kolażankę, znajomą, ciotkę... Masz jakąś alternatywę ?
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co? po to,żeby nasłuchać się takich tekstów i wyć jak po☠☠☠? ehhh. mam dość. dojże,że bez kasy, z bolącą cipką za przeproszeniem, ledwo chodze, radzić muszę sobie sama.
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to się z nami wszystkimi ostatnio dzieje każdej coś...
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie bez mrugniecia okiem zostalaby z dzieciakami...albo nastoletnia corke sasiadow...
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę i myślę wogóle jak ja mam to wszystko teraz ogarnąć..ogólnie całość...
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wyłamuję, u mnie świetnie
Color, przykro mi |
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
color, widać mama przechodzi jakiś kryzys.. może ma menopauzę?
)ale naprawdę bardzo współczuję bo wiem doskonale jak ważne jest oparcie, zwłaszcza jak mąż daleko, dzieci małe. color, może na wszelki wypadek poszukaj jakiejś znajomej, sąsiadki jak podpowiadają dziewczyny? |
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
pozazdrościć... nawet nie wiesz jaką jesteś szczęściarą...
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
color bardzo mi przykro czytać takie rzeczy.
Czy Twoja mama ma powody, zeby mieć do Ciebie jakieś pretensje? Bo szczerze mówiąc to aż się wierzyć nie chce, ze własna matka aż tak nie znosi swojego dziecka... Nawet jeśli Cieb ie nie znosi i Twojego TŻta to, ze na wnuczki też tak reaguje to aż nie do wiary jest... Mam nadzieję, że masz kogoś bliskiego komu w razie czego możesz zostawić dzieci. Ja na Twoim mijescu już dawno bym z rodzicami nie utrzymywała kontaktu.. Wiem, ze łatwo się mói.. ale skoro i tak nie masz od nich żadnej pomocy no to wybacz ale trochę jak dla mnmie toksyczna sytuacja....
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Color, tak wpadłam na pomysł, może pójdź do księdza do parafii porozmawiać co i jak? Ksiądz się dziećmi nie zajmie, ale może zna jakąś panią na emeryturze co chętnie by się zaopiekowała przybranymi wnukami bo własnych nie ma? Zawsze to można jakoś zorganizować, a skoro matka jest jaka jest to trzeba szukać gdzie indziej.
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Justi-nie zapeszając ja też póki co ogółem ciążę przechodzę bardzo miło
tylko mam nową dziwną rzecz-bolące żebra
|
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może bolą przez to, że dziecko się rozpycha i trochę te żebra się rozejdą
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedę dzwonem??? |
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak się tego nauczyć...Wiecie.. jak mój brat miał 2 latka to ja byłam w ciąży ze starszym synem w 7 miesiącu. Mieszkałam na drugim końcu miasteczka niż ona. Mama złamała nogę.. dość poważnie... Wiecie co? ja przez gruby miesiąc CODZIENNIE latałam od siebie z brzuchem do niej.wchodziłam na 3 piętro, brałam małego brata w wózek, jej liste zakupów plus swoją i szłam na miasto, wracałam,brałam jej zakupy i 2 latka na góre,a potem swoje zakupy i do siebie do domu,żeby zdąrzyć cokolwiek zrobić zanim mąż z pracy wróci...Jechałam w zaawansowanej ciąży na 2 domy.. A jak urodziłam młodszego syna, a starszy miał 3 latka to wiecie na czym pomoc mojej mamy się skończyła? na przywiezieniu ze szpitala i zostawieniu w mieszkaniu chociaż wtedy już mieszkałam na innym osiedlu bardzo blisko niej. to był kwiecień, wiadomo kilka dni po porodzie spędziłam sama w domu, nie wychodziłam bo nie miałam jak. mąż cały dzień w pracy.. a ona nawet nie zaszła, nie zadzwoniła czy czegoś mi nie trzeba.. nawet idąc na zakupy nie zaszła i nie zapytała co mi kupić. Gdyby nie moja ciocia to nie wiem co bym jadła wtedy:/ ona mi przynosiła zakupy..A moja mama stwierdziła: przecież Ł może robić Ci zakupy jak wraca z pracy.. Taaa bo ja mam cały dzień siedzieć do godziny 19stej bez obiadu i pieczywa i czekać aż mąż wróci.. Ehhh książke mogłabym napisać. serio
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Zmarzłam dzisiaj czekając na te badania i postanowiłam się rozgrzać mocząc nogi w ciepłej wodzie. Nalałam wody do miski i schyliłam się po nią do wanny, no i skończyło się miłe popołudnie bez bólu, kręgosłup powrócił
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam co się u was dzieje, to aż mi głupio, że się nieraz takimi pierdołami przejmuję
color przytulam mocno
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
haha
może nie dzwonem ale z 5cm w obwodzie może dojść ale po porodzie wrócą na miejsce |
|
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizyte no najgorsze jak si etrafi na kogos takieg oo
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby.. ale boli okropnie..jak siedze,leżę,ide.. i znów mogew pić i pić i piiiiić i ciągle nie jestem napita, wtf?! |
|
|
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko raz wzięłam nospę, w środę jak jechaliśmy do moich rodziców. Cytat:
![]() ja też jestem taka wyrywna i czasem przeceniam swoje możliwości, ale teraz wyjątkowo uważam na siebie i sama nie dźwigam.. poleż spokojnie, może przejdzie.. albo poproś Męża niech Ci rozmasuje |
||
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba jakiś ciążowy kac, też mnie czasem dopada
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

ale jak wyjde wczesniej to moja noga juz tu nie postanie do kwietnia, nawet jesli tylko poogladac

i znowu mi coś przepisał jakieś kuleczki dopochwowe (w aptece na zamówienie mi zrobią) ehh
hehe. Powiedział, że skoro płeć sie zmieniła to znaczy że będzie niespodzianka ale że to 2 usg jest raczej bardziej wiarygodne
za wizytę