Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 14:39   #2221
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Miłego dnia dziewczynki U Was też tak szaro i mglisto? Brrrrrr.......
MariaMarysienka Gratuluję spadku Ja czasami faktycznie mam wrażenie że jestem na diecie za karę bo inni mogą wszystko jeść i nie tyją a ja ciągle muszę się pilnować i wszystkiego sobie odmawiać Przyznaj że czasem to może irytować Mam teraz jakiś kryzys jedzeniowy tzn jak widzę serek, jogurt lub gotowaną pierś to mam odruch wymiotny
Na obiad będą klopsy w sosie pomidorowym i pewnie do końca dnia woda bo nie mogę zmusić się do jedzenia jakoś
u mnie pogoda jest okropna co jeszcze bardziej dobija
wiesz co jak bym miała jeść same serki ,albo cycki na parze to też bym.ale jak dodajesz np do serka kielki, ogórka, paprykę, szynkę, ogórki kiszone, jablka z cynamonem to za kazdym razem masz coś innego. a jeśli chodzi o flety z kurczaka i to ja kroję na małe kawałeczki , podsmażam delikatnie na 1 łyżeczce oleju , podlewam jogurtem albo wodą i duszę. do tego wsypuję mnustwo przypraw, curry, czili, papryki, zioła, pieprz,czosnek co chcesz i wychodzi PYCHA za każdym razem wrzucam inne przyprawy i zawsze mam coś innego. do tego robię sobie sosy o których już pisąłm ........na bazie jogurtu......ja kupuję albo bakomy albo tola( z biedronki) i wcale nie musisz dodawać majonezu jak tu dziewczyny piszą , bo te są wystarczająco gęste. daje czosnek, ogórka, peperoni, zioła i też zawsze mam inny sosik.
także tylko od twojej wyobrażni zależy co soie wymodzisz. to że jesteś na diecie nie znaczy że masz jeść trociny
zachęcam do kombinowania
cel III 69,68,67,2,66,65-23,1 kg
cel IV 65,64,63,62

kwiatuszek2 3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:41   #2222
mon_cheri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dobry.

Mój ząb nadal boli, zostało w niego napchane śmierdzących specyfików. Jeśli do wieczora nie przestanie boleć, to mam wygrzebać sobie z niego wszystko i będzie wyrywanie. Zaje.biście.
Byłam też u lekarza z wynikami badań. Otóż nieznacznie podwyższona ilość leukocytów i podwyższone AST są...od diety. Tak przynajmniej uznał mój dobry lekarz. Po dogłębnym wywiadzie stwierdził, że za szybko chudnę i za mało jem (to już wiem od wczoraj). Wyliczył mi moje BMI, BMR oraz zapotrzebowanie na B/W/T i wyszło mniej więcej tak jak napisała mi Rzabba - 2100 kcal, 250 g węgli, 90 g białka i 70 g tłuszczu. Tak więc tego powinnam się trzymać przez najbliższe tygodnie, a potem stopniowo obniżać kalorie. A lekarz mówił, że podwyższone AST to, że coś tam wątroba nie nadąża za spalaniem tłuszczu czy coś w ten deseń i za dużo czy tam za mało czegoś tam produkuje. Nie słuchałam dokładnie, bo mnie strasznie ząb bolał i skupić się nie mogłam.
Bakterie w nerkach też nie wzięły się znikąd. Jedyne co to muszę pić 3 l płynów dziennie oraz herbatkę żurawinową. Jeśli nie pomoże to wtedy zapewne pojawi się infekcja w postaci dobrze znanego mi zapalenia pęcherza.
Super dzień mam po prostu. Ząb nadal boli, rokowania dla niego najlepsze nie są, a ja stracić go nie chcę, bo obok już kiedyś miałam jednego wyrwanego. Przepięknie.
faktycznie masz przykry dzień... Bądź dobrej myśli! Ząb przestanie boleć, a wyniki się poprawią jak się zastosujesz do rad lekarza
Cytat:
Napisane przez kwiatuszek2 3 Pokaż wiadomość
JA dzisiaj też mam zrąbany dzien. dostałam @, boli mnie brzuch,dzieci dostały jakiejś wysypki- musiałam lecieć do lekarza, do tego narobiły bałaganu że masakra........i w ogóle mam takiego nerwa że lepiej do mnie nie podchodzić
jedyny plus to moja waga. dzisiejsze ważenie - po weekendzie odnotowało kolejny spadek -300 gram......widaćtrzymanie diety przez weekend się opłaca do czego serdecznie was zachęcam

brawo za spadeczek
ja drażliwa jestem,bo @ mi się zbliża...

zaraz zupa jarzynowa z piersią z indyka
Stary 2013-01-28, 14:45   #2223
sagapao
Raczkowanie

Cytat:
JA dzisiaj też mam zrąbany dzien. dostałam @, boli mnie brzuch,dzieci dostały jakiejś wysypki- musiałam lecieć do lekarza, do tego narobiły bałaganu że masakra........i w ogóle mam takiego nerwa że lepiej do mnie nie podchodzić
jedyny plus to moja waga. dzisiejsze ważenie - po weekendzie odnotowało kolejny spadek -300 gram......widaćtrzymanie diety przez weekend się opłaca do czego serdecznie was zachęcam

ja też trzymam rygorystycznie diete za to 1kg znów mam mniej
72,5...70,5
i oby dalej 69,5...65,5
1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu - Cel osiągnięty 79.7
2 cel: 75kg... osiągnięty
3 cel: 70kg...
już 16kilo za mną.
sagapao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 14:50   #2224
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

moje dzisiejsze żarełko
śn- kanapka rzaowca z twarogiem +kiełki i pomidor, jogurt probiotyczny
2 śn- musli z jogurtem. nat. +otz otręby+ łyżka dzemu jogodowego
o- filet z kurczaka + 1/2 główki salaty lodowej z pomidorem , kiełkami i fasolką czerwoną- polane oliwą z oliwek
p- ??????????
k-????????????

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
Napisane przez sagapao Pokaż wiadomość
ja też trzymam rygorystycznie diete za to 1kg znów mam mniej
super każdy kilogram bardzo cieszy trzymaj tak dalej
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-01-28, 15:00   #2225
Joanna XL
Zakorzenienie

A ja sie pochwale że pogoda u mnie ładna 6 stopni, słońce (już zachodzi odwilż pełną gebą. Właśnie wróciłam ze spacerku

milenka nie myśl że ja jestem taki twardziel że ledwo oczka otworze już mate rozkładam i chodakowską odpalam po prostu jak to zrobie mam z głowy i nie ma groźby że mnie cos rozproszy i wypadnie ...

Coś mnie bark boli dzis (zaczął po ćwiczeniach może za mocno coś naciągnęłam I generalnie czuje się niemrawo - czyżby nadchodząca @ ?
Poza tym miałam kolejne interview w sprawie pracy - mają się odezwać - ciekawe dlaczego powątpiewam

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

ogolnie trzymam kciuki za Twojego zęba I jedz jedz popijając żurawinową herbatka
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:01   #2226
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

dziewczyny co do zdjęć to przemyślałam sprawę......że mogę pokazać na prywatnym klubie bo na forum nie wrzucę. mam zdjęcia z nad morza i wyglądam na nich jak wieloryb. i nie bardzo bym chciała aby wszyscy je oglądali
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-01-28, 15:13   #2227
miiilenka
Zadomowienie

Ja mam dzis niemoc na cwiczenia zbliza sie@, wiec wiem dlaczego normalnie aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa nie chce mi sie, nic na sile, jeden dzien odpoczne

CI
ASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach

http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW
miiilenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:35   #2228
Joanna XL
Zakorzenienie

Hmmm słyszałam że w internatach się dziewczynom cykle synchronizują alec żeby na forum

kwiatuszek ja w pełni cię rozumiem - zaleta internetu powinna być anonimowość i możliwość wyznaczania granic ... Myśle że też chętniej wrzucę zdjecia w znajome grono ... Zwłaszcza że żeby było widać to o co chodzi muszą być raczej bieliźniane

Dziewczyny a więc zakładamy klub Ogłaszam konkurs na nazwę
Stary 2013-01-28, 15:47   #2229
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Hmmm słyszałam że w internatach się dziewczynom cykle synchronizują alec żeby na forum

kwiatuszek ja w pełni cię rozumiem - zaleta internetu powinna być anonimowość i możliwość wyznaczania granic ... Myśle że też chętniej wrzucę zdjecia w znajome grono ... Zwłaszcza że żeby było widać to o co chodzi muszą być raczej bieliźniane

Dziewczyny a więc zakładamy klub Ogłaszam konkurs na nazwę
"Silne, piękne - nieprzeciętne "

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

kwiatuszku zazdroszczę pomysłowości w kuchni

"Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty."

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Niuuniiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:47   #2230
ogolnie
Zakorzenienie

Do środowej wizyty u dentysty chyba umrę...Ból jest dziwny. 15 minut nie ma, a potem jak przywali to mi łzy lecą. I na to tabs nie pomoże, a nie wiem czy dobrym pomysłem jest wydłubanie tych leków stamtąd, mam zostawić otwartą wielką dziurę? Poza tym boję się jakiegoś krwotoku czy coś. A jak dostanie mi się tam jedzenie? No super
Nieee wiem sama co zrobić. jakbym miala pewnosc ze nic sie nie wydarzy i przestanie bolec to juz bym dłubała ale ja tam sie boję, pomimo ze dentysta pozwolił dłubać

Ja zajadam sobie kanapki z szynką wędzoną i kiełkami, bo dziś lichutko u mnie z jedzeniem było.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 15:52   #2231
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Do środowej wizyty u dentysty chyba umrę...Ból jest dziwny. 15 minut nie ma, a potem jak przywali to mi łzy lecą. I na to tabs nie pomoże, a nie wiem czy dobrym pomysłem jest wydłubanie tych leków stamtąd, mam zostawić otwartą wielką dziurę? Poza tym boję się jakiegoś krwotoku czy coś. A jak dostanie mi się tam jedzenie? No super
Nieee wiem sama co zrobić. jakbym miala pewnosc ze nic sie nie wydarzy i przestanie bolec to juz bym dłubała ale ja tam sie boję, pomimo ze dentysta pozwolił dłubać

Ja zajadam sobie kanapki z szynką wędzoną i kiełkami, bo dziś lichutko u mnie z jedzeniem było.
O kurcze szczerze współczuję chyba nie ma nic gorszego niż bolący ząb...

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 15:56   #2232
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niuuniiaaa Pokaż wiadomość
O kurcze szczerze współczuję chyba nie ma nic gorszego niż bolący ząb...
No to jest jeden z najbardziej uciążliwych bóli
Może jakoś dam radę. O, i teraz znowu nie boli. 15 minut minie i bede wyć z bólu. Ja to jestem dziwna
Stary 2013-01-28, 16:18   #2233
miiilenka
Zadomowienie

Dobrze, ze nie poszlam cwiczyc! glowa mnie tak rozbolala, ze oj :/ masakra zaraz łykne se jakiegos procha

CI

Stary 2013-01-28, 16:44   #2234
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Dobrze, ze nie poszlam cwiczyc! glowa mnie tak rozbolala, ze oj :/ masakra zaraz łykne se jakiegos procha

Zazdraszczam bólu głowy, oddam Ci ból zęba a Ty daj mi ból głowy ok?
Stary 2013-01-28, 17:22   #2235
Beatagr3
Zadomowienie

ogolnie i milenka współczuję wam z tymi bólami i na pocieszenie powiem, że mnie też już ząb zaczyna pobolewać
Nie wiem co z nim jest, jak zjem coś słodkiego np. krówkę i ugryzę tym zębem to potem normalnie umieram z bólu dopóki nie pozbędę się słodkiego z tego zęba. On już był kiedyś robiony i nie wiem czy to nadwrażliwość czy jest zepsuty - jak jem inne rzeczy np. chleb to jest w porządku. Aha no i jak jem zimne to też pobolewa
Co do klubu to jestem za, ja też wolałabym nie wrzucać zdjęć na forum bo różni ludzie krążą i jeszcze ktoś mnie rozpozna
Stary 2013-01-28, 17:41   #2236
miiilenka
Zadomowienie

Cytat:

Zazdraszczam bólu głowy, oddam Ci ból zęba a Ty daj mi ból głowy ok?
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee! na takie cos sie nie godze!
Jestem za nazwa podana przez Niunie!

CI

Stary 2013-01-28, 17:59   #2237
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

ja jestem po kolacji
dzisiaj zjadłam bułeczkę orkiszową z szyneczką , sałatą lodową i papryczką konserwową.

a tak poza tym to nie mam pojęcia jak założyć taki prywatny klub. A wy wiecie? i może dobrze by to było żeby zrobiła to któraś z dziewczyn , która jest tu od początku
i jeszcze jedno pytanie - może trochę banalne ale jak wkleja się ten obrazek pod swoim nikiem. chciałabym coś wkleić ale za bardzo nie wiem jak, POMÓŻCIE
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-01-28, 18:10   #2238
Niuuniiaaa
Rozeznanie

Cytat:
ja jestem po kolacji
dzisiaj zjadłam bułeczkę orkiszową z szyneczką , sałatą lodową i papryczką konserwową.

a tak poza tym to nie mam pojęcia jak założyć taki prywatny klub. A wy wiecie? i może dobrze by to było żeby zrobiła to któraś z dziewczyn , która jest tu od początku
i jeszcze jedno pytanie - może trochę banalne ale jak wkleja się ten obrazek pod swoim nikiem. chciałabym coś wkleić ale za bardzo nie wiem jak, POMÓŻCIE
Ja też nie mam pojęcia jak to założyć Kto chętny to zrobić???
A obrazek to tak wchodzisz w swój profil -> ustawienia (na fioletowym pasku) -> po lewej stronie znajdź edytuj awatar i to wszystko

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Ja z jedzeniem jakoś dziko dziś
I kromka razowca, wieśniak i ogórek
II omlet z 2 jajek z ogórkiem konserwowym, cebulą, ogórkiem zielonym i toną przypraw + ketchup
III gdzieś mi umknęło, obiad mnie trzymał (wszystko przez to, że tak późno wstałam)
IV jogurt nat. z słonecznikiem, żurawiną, płatkami żytnimi i owsianymi

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez miiilenka Pokaż wiadomość
Jestem za nazwa podana przez Niunie!
Hehehe ciesze się, że Ci się podoba

10.2012
nie palę
nie piję gazowanego
Stary 2013-01-28, 18:18   #2239
anuszka21
Zakorzenienie

Ale wy tu bolejecie wszystkie dzis ;p Ja na dzis 1300kcal A wlasnie mąż napisal, ze kupil dla mnie obiad takze super ;/ moze ewentualnie troche surowki zjem ;p
pogoda wstretna ;/ niech sie konczy juz!!!
Ja tez nie wiem, jak to sie robi ;( jestem tu od niedawna ;(

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2013-01-28 o 18:20
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 18:19   #2240
ogolnie
Zakorzenienie

Ja zaraz pogrzebię, może uda się coś zdziałać w kierunku tego klubu

kwiatuszek
chodzi Ci o awatar?
Musisz wejść w ustawienia konta i z lewej strony na tym pasku masz chyba "zmień awatar" albo "dodaj awatar"
Stary 2013-01-28, 18:27   #2241
sunshine16
Zakorzenienie

Ja wiem jak zalozyc klub

No to mnie rozkłada - spojrzalam sobie na migdała i wszysto jasne. Pytanie tylko czy przeziebienie czy trzeba antybiotyk

Jeśli chodzi o diete to pewnie zamne się w 1500 kcal

Edytowane przez sunshine16
Czas edycji: 2013-01-28 o 18:29
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:46   #2242
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Ja wiem jak zalozyc klub

No to mnie rozkłada - spojrzalam sobie na migdała i wszysto jasne. Pytanie tylko czy przeziebienie czy trzeba antybiotyk

Jeśli chodzi o diete to pewnie zamne się w 1500 kcal
Ja już też wiem a jak go nazwiemy ?
Stary 2013-01-28, 19:19   #2243
Joanna XL
Zakorzenienie

A ja działam Z powodu bruku propozycji konkurs na nazwę wygrywa Niunia ... Myśle że się zgodzicie bo taka pozytywna nazwa dobrze nam zrobi

Przypomnę 'Silne, piękne - nieprzeciętne "

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Ustawiam go jako zupełnie prywatny - żeby nie było Bedzie ekskluzywnie tylko bramkarza brakuje ...

Czy macie jakieś sugestie co do członkiń ? W sensie kryteriów wysyłania zaproszeń ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 19:27   #2244
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
A

Przypomnę 'Silne, piękne - nieprzeciętne "

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Ustawiam go jako zupełnie prywatny - żeby nie było Bedzie ekskluzywnie tylko bramkarza brakuje ...

Czy macie jakieś sugestie co do członkiń ? W sensie kryteriów wysyłania zaproszeń ?
o matko a jak tam można się dostać jestem zielona jak trawa na wiosnę
weźmiecie mnie weźmiecie
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-01-28, 19:28   #2245
Joanna XL
Zakorzenienie

Ok - myślałam żejestem sprytna Klub założyłam ... zaprosze Was jak tylko rozkminie jak

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

No widzisz kwiatuszek nasz klub jest tak elitarny że nawet założycielka nie wie jak się tam dostać Ale spokojnie pracuje nadtym
Stary 2013-01-28, 19:30   #2246
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

myślę że co o kryteriów to na peweno to muszą być dziewczyny które uczęszczają i udzielają się na forum już jakiś czas
bo patrząc na 1 stronę bylo trochę dziewczyn które do nas dołączyły po czym ślad po nich zaginoł
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-01-28, 19:36   #2247
Furry Sue
Zadomowienie

Cieszę sie, że powstaje klub, też pokaże moje zdjęcia że startu lężę właśnie na wyroku i odpoczywam, dzis dzien pełen wrazen, pierwszą jazdę bez instruktora zakończyłam na skuterze z przystojniakami z GOPRu miałam rtg czaszki, wszystko ok.. jutro mam dzień wolny od jazd więc będę zwiedzać krynice...

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:37   #2248
kwiatuszek2 3
Rozeznanie

matko!!!!!!!!!! nic nie kminie!!!!!!!!!!wkleiłam zdjęcie moich córek po czym nie umiem tego zmienić
chyba lepiej zajmę się szyciem- to mi lepiej wychodzi
cel IV 65,64,63,62

Stary 2013-01-28, 19:52   #2249
Joanna XL
Zakorzenienie

kwiatuszkuZaprosiłam Cie - chyba Możesz zobaczyć czy mozesz dalej zapraszać... Zgadzam się dziewczyny które już trochę są i w dalszym ciągu są

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Ok Dokonałam wysiłku i założyłam klub - jeśli o kimś zapomniałam ze starych bywalczyń to przez nie uwagę Proszę sie przypomnieć ...

Jeśli jest tak jak myśle - to wszyscy członkowie/członkinie powinni móc zapraszać więc poprawia moje błędy

Informatyka i internet nie jest moją mocną stroną...

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

A w ogole to dziś jakis dzień do d... Bark mnie boli, humor zły (wściekłość przedokresowa) i sama nie wiem co ze sobą zrobić ...

Chociaż ten klub udało mi się założyć - malutkie zwyciestwo nad Wizażem

Tak rozważam czy by nie wrzucić zdjęcia żeby przetestowac - mam swój brzuch sprzed diety Ale w bieliźnie więc nie wiem czy Was epatować soft fat porno tak na poczatek
Stary 2013-01-28, 19:54   #2250
Furry Sue
Zadomowienie

Cieszę sie, że powstaje klub, też pokaże moje zdjęcia że startu lężę właśnie na wyroku i odpoczywam, dzis dzien pełen wrazen, pierwszą jazdę bez instruktora zakończyłam na skuterze z przystojniakami z GOPRu miałam rtg czaszki, wszystko ok.. jutro mam dzień wolny od jazd więc będę zwiedzać krynice...

78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65!

https://www.facebook.com/taauhandicraft/
Furry Sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości