Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 22:08   #3091
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

główka czosnku ,ząbki obrane i zmiażdżone
sok z 1 cytryny
2 duże łyżki miodu
trochę wody ok. 1/3 szklanki nie gorącej -ciepłej i postawiłam na ciepłym miało stać 24h ,dzisiaj przecedzę i do lodówki schowam.
może swojemu tż zrób bo pisałaś że coś go bierze ,to nie jest że tylko na kaszel ale też i na przeziębienie,grypę ,gorączkę przecież czosnek to antybiotyk naturalny.
ile tego można podawać dzieciakom i przez jak długi czas?

gianna, doszedł przelew???

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Mrówka przytargałam dzisiaj do domu 4 kaktusy wpadłam do biedry i padłam,nigdy wcześniej takich dziwnych i pięknych kaktusowatych nie widziałam.One takie farbowane chyba są kupiłam takie różowe i fioletowe cuda plus przypadkiem dorwałam biało różowe/fioletowe 4 mini doniczki do nich.Ślicznie wyglądają razem
pokażesz jakie? fotki kaktusów to chyba możesz wstawić, co?

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Ana, jakkolwiek stosunek do tych korali mam jak mrówcia, to cieszę się razem z tobą
no, za cholerę tego nie rozumiem-nawet jak AniaP wstawiała fotkę swojej, to przyglądałam się i bardzo chciałam żeby mnie olśniło i jakoś-kurde-się nie dało. (Ania, sorry)

Ile ważą Wasze dzieci? PRzy każdej wizycie u lekarza Gabrysia się waży - od jakiegoś czasu jest wciąż 14kg. To mało czy w sam raz?

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:13
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:19   #3092
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra w związku z twoim zamiłowaniem do ziół ," dziś "sądzisz czarnuszke a na starość

Eee to taniocha , a robilas z tych ziarenek jakiś napad czy cus ? A może nalewke , czarnuszkowa naleweczka najlepsza z raneczka .
Ja tylko z miodem jem, chyba ten miód który teraz kupiłam wymieszam z czarnuszka i odrazu kupię mocniejszy , będę czubkom dawać .

Nie czytam im bajki, holota niewychowana , nabijaja sie ze mnie, wariata strugaja i wyszłam.

Moj młody dziś jakiś mega złośliwy , ja mu gadam a on do mnie " bla bla bal " , nie słuchał sie dziś wogole , strasznie wredny , dokuczliwy , jakby to nie było moje dziecko to bym mu z miła chęcią " w dupsko dała" . Czytam o rozwoju szescio i siedmiolatka zeby sie wyloozowac z jego zachowaniem bo to niby taki wiek BUNT 6 -LATKA .
na to wygląda że przez całe dorastanie będzie bunt

ziarenka dosypuję do chleba własciwie tylko
ziółka na starośc u mnie non stop są jakieś zioła w ogrodzie ,mam swoje ulubione któe mam cały czas lawenda,tymianek ,lubczyk ,melisa ,kocimiętka ,co przechodzę przez ogród to urywam liście i wącham
w tym roku mam zamiar zasiać arcydzięgiel litwor "ziele michała anioła" i będę robić z niego nalewki i syropy na kaszel i posieję sobie mydlnicę lekarska i wyprodukuję sobie szmpon i płyn do mycia
niedługo będę jak reni jusis jeszcze będę liściami dupę wycierać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:28   #3093
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Mrowak myślę że w sam raz . Kiedyś mi doktor mówił żeby nie było zbyt dużych dysproporcji między wagą a wzrostem na siatkach centylowych, czyli np. waga jest poniżej 25 a wzrost powyżej 90 albo odwrotnie (tu gorzej bo wiadomo nadwaga, otyłość).
Zosia waży 16 kg i wg mnie wygląda normalnie i proporcjonalnie. Można by powiedzieć że buźkę ma okrągłą no i do chudych dzieciaczków nie można jej zaliczyć. Może bym chciała żeby miała jakiś kg mniej ale bez przymusu.

U dzieci, tak samo jak u dorosłych, są duże różnice w wadze.

Martwisz się że Gabrysia waży za mało czy za dużo ?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:

ziółka na starośc u mnie non stop są jakieś zioła w ogrodzie ,mam swoje ulubione któe mam cały czas lawenda,tymianek ,lubczyk ,melisa ,kocimiętka ,co przechodzę przez ogród to urywam liście i wącham
w tym roku mam zamiar zasiać arcydzięgiel litwor "ziele michała anioła" i będę robić z niego nalewki i syropy na kaszel i posieję sobie mydlnicę lekarska i wyprodukuję sobie szmpon i płyn do mycia
niedługo będę jak reni jusis :brzydal: jeszcze będę liściami dupę wycierać
Tylko nie to bo baby nie trawię
Stary 2013-01-28, 22:31   #3094
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ile ważą Wasze dzieci? PRzy każdej wizycie u lekarza Gabrysia się waży - od jakiegoś czasu jest wciąż 14kg. To mało czy w sam raz?
Michał nie dobił do 14 jeszcze ale przytył ostatnio i niewiele mu już brakuje

Cytat:
Poczekaj jak ci 30 styknie , będziesz lecieć po kulki gejszy i rosół gotować
Wiem że Ty tu o czymś innym ale dzięki Ci za przypomnienie mi że rosół gotuję Zupełnie o nim zapomniałam i prawie się wygotował

Czekam z utęsknieniem na te moje 30te urodziny, może mi się bardziej zachce

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:35
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:31   #3095
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
ile tego można podawać dzieciakom i przez jak długi czas?

niektórzy podają nawet kilka tygodni ale ja myślę że profilaktycznie można podać nawet co drugi dzień po łyżeczce no a w czasie choroby to nawet i 2 razy dziennie łyżeczkę , a miała już do czynienia z czosnkiem ,bo mój to i wcześniej jadł chleb z czymś tam i czosnkiem ale czasem nie chciał więc myślę że taka nalewka/syrop to dobra alternatywa

Miko od jakiegoś czasu waży ok. 16 kg ,a było że ważył 18 ale jak zaczął latac już jak szatnisko to schudł i tak na razie ta waga mnie więcej stoi
ja myślę że gabi w sam raz waży bo chłopcy wagowo więcej
Stary 2013-01-28, 22:34   #3096
gianna
Wtajemniczenie

Mrowak przelew doszedł. Dziękuję Jula waży 13,6 kg - na bilansie dwulatka (czyli prawie rok temu) ważyła 11,5 kg.
Monka mi do 30 brakuje kilku m-cy. Liczę, że będzie lepiej w tym temacie

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2013-01-28 o 22:38
gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:35   #3097
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U dzieci, tak samo jak u dorosłych, są duże różnice w wadze.

Tylko nie to bo baby nie trawię
też jej nie trawię bo przegina i pod publikę działa ,chcę tylko zrobić coś dla środowiska i dla siebie bo lubię takie mikstury z poprzedniej epoki

Ja przeglądałam wymiary dziewczyn o tym samym wzroście co ja i wymiary takie same toi waga nawet o 7 kg mniejsza ,także dużo tu zależy pewnie od budowy kości od mięśni ,nie można tak zaszufladkować wszystkich
Stary 2013-01-28, 22:37   #3098
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ty moje tez boja sie ciemnosci , spia ci calkiem przy zgaszonym swietle? bo moje nie, tzn maja uchylone drzwi i pali sie w przedpokoju , a u nich w pokoju jest zgaszone .
Wydaje mi sie , ze malego - mlody nakrecil i teraz mam takie dwie dupy wolowe .
Przy zgaszonym kimają , ale w chowanego musi być przy zapalonym

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałam sie pochwalić a wlasciwie to pochwalić moje niesamowite dziecko czyli Nataszke. A wiec byliśmy dzisiaj u kardiologa i przegroda miedzy komorami w sercu zarosla sie . Ona miała większy ubytek niż Oliwka. U Oliwki zarastolo sie ponad dwa lata a u Nataszy juz sie zarosło. Normalnie to dziecko zaskakuje nas non stop i to pozytywnie.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja od dzisiaj już definitywnie kończe z młodego spaniem w dzień. Już nie mam na to nerwów. Uspać go idzie łatwo, ale np dzisiaj o 13 muszę po Eryka iść do szkoły, jesteśmy w domu o 14.30, to najwcześniej mogłabym go ululać o 15-15.30 z godzinę musi spać żeby to miało jakiś sens, a później o 21 on lata jak nakręcony do 23.
Ile godzin takie dzieci w wieku naszych muszą spać na dobę? Wystarczy te 11h nocne?

U nas też roztopy, ale co za tym idzie wkońcu można śnieżkę zrobić lub bałwana choć na chwilę.

Idę kończyć deserek, tylko same galaretki z owocami, tak na szybko, ale ile przyjemności
Ile dziecku potrzeba nie ma na to przeciez reguł

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja muszę powiedzieć, że jestem dumna ze spania (a raczej zasypiania) mojej córki. Otóż tak jest nauczona, ze jak przychodzi pora spania, to nawet jak jest jeszcze pelna werwy to bez gadania idzie, kladzie się i zasypia. nawet jak są goście. Ostatnio w sobotę przyszli do nas znajomi (chrzestna Werki z mężem). Mieli być po 21 wiec pozwoliliśmy jej poczekać (zwykle zasypia do 21). Przyszli, posiedziała z nami 20 minut i na hasło "idziemy spać" posłusznie pomaszerowała do łózka, oczywiście najpierw dała wszystkim buziaki na dobranoc. Zamknęłam jej drzwi, my normalnie funkcjonowaliśmy ,rozmawialiśmy, a ona sobie zasypiała... Nie ma, że jak goście, to można wariować do ktorej sie podoba Strasznie mnie to cieszy

Właśnie poparzyłam sobie policzek od środka gorącą pomidorową. Mam dwa bąble
U mnie SZymek pada , a Olka na imprezach to być lubi . Jak są dzieci to pozwalam , jak nie ma dzieci grzecznie idzie kimać .

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ania dostałam dzisiaj cynk o wycofywaniu niektórych pandorowych korali i w wawie koleżanka mi poleciała kupić 2 złoto-srebne na które chorowałam i kupiła mi je z -50% plus jeszcze mam o tyle samo przecenione sreberko.Jeszcze z takim upustem złotek to ja nigdy nie trafiłam.
Wiesz jak się cieszę? wiesz
Widzisz babo może jednak warto by się na fejsa zalogować . Ja mam tam klepnietą pandorę i takie oferty się pojawiają . Czasem są też promocje typu 3 w cenie 2 itp . I na fejsie takie info zawsze jest dość szybko .
Wiem jak się cieszysz

Cytat:
no, za cholerę tego nie rozumiem-nawet jak AniaP wstawiała fotkę swojej, to przyglądałam się i bardzo chciałam żeby mnie olśniło i jakoś-kurde-się nie dało. (Ania, sorry)
he he nic się nie stało , jakby kazdemu się to samo podobało , to by było nudno
Stary 2013-01-28, 22:38   #3099
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
na to wygląda że przez całe dorastanie będzie bunt

niedługo będę jak reni jusis jeszcze będę liściami dupę wycierać

Nie wiem co to kocimietka , ziele Michała anioła , mydlnica lekarska. - eee to juz wyższy stopień ozielenia , ja juz wysiadam , pozostaje przy babci Jadzi , mydlnica to z Twojej "produkcji" skumalam , ale resztę pierwszy raz słyszę
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:40   #3100
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
A jak juz jesteśmy przy dojrzewania , to dziś z koleżanka gadalysmy ze my juz 30 na karku mamy i nas chcica wzięła , jej chłop juz sie burzy i mówi ze nie jest maszyna do sexu , te przed 30 i po , zauwazylyscie zwiększenie zapotrzebowania na jazdę konna? .
Może faktycznie coś w tym jest? My zmajstrowaliśmy Agatkę miesiąc przed moimi 30-stymi urodzinami, 2 lata później Anię. Tyle że teraz to niestety moje libido osiągneło dno i to totalne... Ale może to tylko chwilowe zmęczenie materialu
Cytat:
Moja Agatka jakiś miesiąc temu dobila dopiero do 14 kg. Lekarze zawsze mi mówią, że nie mam się czym przejmować, jak mama drobna to nie ma co oczekiwać, że córka będzie grubej kości. Ale Ania to już waży 10 kg (za 2 tyg. skończy 11 m-cy). Rodzone siostry a tak się różnią (nie tylko wagą).
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:44   #3101
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Wiem że Ty tu o czymś innym ale dzięki Ci za przypomnienie mi że rosół gotuję Zupełnie o nim zapomniałam i prawie się wygotował

Nie ma za co

To takie domysły , także wiesz

Jasta hmmm . Kolejna do podpisu , zara tu jakaś teorie stworzymy
Stary 2013-01-28, 22:47   #3102
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj jak ci 30 styknie , będziesz lecieć po kulki gejszy i rosół gotować
tak myślisz???

Cytat:

moja waży 12,500 może 13.
Cytat:

serio nie chce ci się?

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
następna
halo czy jest tu ktoś komu chce się bardziej?????

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

świńska grypa w moim małym mieście
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:49   #3103
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem co to kocimietka , ziele Michała anioła , mydlnica lekarska. - eee to juz wyższy stopień ozielenia , ja juz wysiadam , pozostaje przy babci Jadzi , mydlnica to z Twojej "produkcji" skumalam , ale resztę pierwszy raz słyszę
Kociemiętka to raczej na ozdobę trzymam ,pachnie mięta koty sie lubię w niej tarzać stąd nazwa , mydlnica to z niej się robi wywary z których później można robić np.szampon ,czy płyn do mycia naczyń .
Arcydzięgiel to takie zioło trochę podobne do Barszczu sosnowskiego tyle że pachnie anyżem i nie parzy jak tamten i jest lecznicze na drogi oddechowe między innymi i fajnie wygląda do naturalistycznych ogrodów.

Jest masę ziół które kiedyś ludzie normalnie na co dzień używali ,zostały zapomniane a szkoda ,ja to wiecznie ciągam jakieś worki z zielskami ,mam taką pamięć że pamiętam jak jadę na przejażdżkę rowerem w którym miejscu jakie ziele widziałam
Stary 2013-01-28, 22:51   #3104
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

to też dzięki mnie bo to moją ochotę monka chce stłamsić

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Dobra idę bo tż idzie wykąpany
będziemy spać

albo będę umacniać swoją teorię, tych przed 30, kto się dołącza?
tzn nie do nas
do teorii
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:51   #3105
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Może faktycznie coś w tym jest? My zmajstrowaliśmy Agatkę miesiąc przed moimi 30-stymi urodzinami, 2 lata później Anię. Tyle że teraz to niestety moje libido osiągneło dno i to totalne... Ale może to tylko chwilowe zmęczenie materialu
Czyli jesteśmy dwie w miarę świeże podwójne mamusie - ja też liczę na poprawę w tym temacie

Stary 2013-01-28, 22:53   #3106
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak przelew doszedł. Dziękuję Jula waży 13,6 kg - na bilansie dwulatka (czyli prawie rok temu) ważyła 11,5 kg.
Ja tez za kilka, kiedy dokładnie masz?
Co to za podpis

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
tak myślisz???

[/COLOR]świńska grypa w moim małym mieście
Myśle ze tak, ogień w gaciach , zobaczysz tz nocki weźmie

Uuuuu pilnujcie sie , w domu , z boku bloku i omijać tłum , goście przyjdą , odrazu do wc ręce myć i kichac na balkonie
Stary 2013-01-28, 22:53   #3107
ania p
Zakorzenienie

Libra no Ty ekologiczna baba jesteś a ile na sraj taśmie zaoszczędzisz
Stary 2013-01-28, 22:56   #3108
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Martwisz się że Gabrysia waży za mało czy za dużo ?
w zasadzie się nie martwię-a już na pewno nie sądzę, że za dużo. Pytam dla orientacji jakie są przeciętne wagi u dzieci w takim wieku. Z pewnością Gabrysia nie jest za duża. Wydaje mi się, że w sam raz. O mnie ponoć się martwili jak byłam mała, to się w końcu mój lekarz zapytał mamy czy jestem chora, czy coś mi dolega, czy jestem słaba-jak za każdym razem odpowiadała, że nie, to ten swkitował: to co się pani czepia?

Cytat:
niektórzy podają nawet kilka tygodni ale ja myślę że profilaktycznie można podać nawet co drugi dzień po łyżeczce no a w czasie choroby to nawet i 2 razy dziennie łyżeczkę , a miała już do czynienia z czosnkiem ,bo mój to i wcześniej jadł chleb z czymś tam i czosnkiem ale czasem nie chciał więc myślę że taka nalewka/syrop to dobra alternatywa
o tyle co w makaronach, rybie-surowego nie jadła nigdy

Cytat:
Mrowak przelew doszedł. Dziękuję
to JA dziękuję bardzo-chodzę w kurtce od pierwszego dnia jak przyszła-bardzo mi podpasowała, a okazja się nadarzyła wyjątkowa (z 250 na 90)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:58   #3109
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Czyli jesteśmy dwie w miarę świeże podwójne mamusie - ja też liczę na poprawę w tym temacie
Z taką dwójką jest jeszcze P0P. Ciekawe jak u niej te sprawy "stoją"?
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 22:59   #3110
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Kociemiętka to raczej na ozdobę trzymam ,pachnie mięta koty sie lubię w niej tarzać stąd nazwa , mydlnica to z niej się robi wywary z których później można robić np.szampon ,czy płyn do mycia naczyń .
Arcydzięgiel to takie zioło trochę podobne do Barszczu sosnowskiego tyle że pachnie anyżem i nie parzy jak tamten i jest lecznicze na drogi oddechowe między innymi i fajnie wygląda do naturalistycznych ogrodów.

Jest masę ziół które kiedyś ludzie normalnie na co dzień używali ,zostały zapomniane a szkoda ,ja to wiecznie ciągam jakieś worki z zielskami ,mam taką pamięć że pamiętam jak jadę na przejażdżkę rowerem w którym miejscu jakie ziele widziałam
Aha
To dawaj cycka jak cos fajnego wyczaisz , ja z miła chęcią podlapie perełki

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
to też dzięki mnie bo to moją ochotę monka chce stłamsić

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Dobra idę bo tż idzie wykąpany
będziemy spać

albo będę umacniać swoją teorię, tych przed 30, kto się dołącza?
tzn nie do nas
do teorii
Okey okey nie podważam Twojej chcicy , wierze

Swintuch

Cytat:
Może po ciąży jeszcze cos sie normuje , a może antykoncepcja nie pasi i libido spadło. Albo przemeczenie. Brak czasu.

Lind bedzie dobrze , , widzisz juz rosół gotujesz , jeszcze tylko libido trzeba jakoś odkręcić , nakręcić . Przemeczenie? A może kijowy nastrój hmmm
Stary 2013-01-28, 23:03   #3111
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra no Ty ekologiczna baba jesteś a ile na sraj taśmie zaoszczędzisz
nooo ,bo niestety duzo zużywam

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Aha
To dawaj cycka jak cos fajnego wyczaisz , ja z miła chęcią podlapie perełki

fajne są też syropy z młodej sosny z pędów albo z mniszka z kwiatów
Stary 2013-01-28, 23:07   #3112
ania p
Zakorzenienie

Libra musisz jeszcze zasadzić bawełnę i sobie sama koszulki trzaskać
Normalnie samowystarczalna za jakiś czas będziesz . Chociaż pewnie kur nie planujesz bo by Ci piękny ogród zasrały
A tak na serio , to podziwiam i nie wiem ile Twoja doba ma godzin
Stary 2013-01-28, 23:08   #3113
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
nooo ,bo niestety duzo zużywam

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

fajne są też syropy z młodej sosny z pędów albo z mniszka z kwiatów
Cynka!!!!!!!! ( z tableta pisze , nieswiadomka )
Lepiej cos takiego co mogę kupić w sklepie bo znając moje szczęście jak cos zerwe, zrobię syrop to nam dupy pourywa .

A co u Darusi? Az tak złe? Darusia jesteś?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-28 o 23:09
Stary 2013-01-28, 23:14   #3114
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
też jej nie trawię bo przegina i pod publikę działa ,chcę tylko zrobić coś dla środowiska i dla siebie bo lubię takie mikstury z poprzedniej epoki
Cytat:

Moja babcia robiła różne mikstury na różne dolegliwości i wszystkie zawsze pomagały. Lubiłam z nią zbierać "zielsko". To jednak były czasy braku oprysków i chemii na polach więc było dużo łatwiej czyste zebrać. Suszenie było cale lato
Stary 2013-01-28, 23:16   #3115
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam za 1.5m-ca

Dziewczyny ile wziąć za moją suknię ślubną która wisi już w szafie 4.5 roku i dałam za nia w sumie niewiele, jakieś 1.5tys? Nie mam pojęcia po ile używane chodzą

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 23:42   #3116
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra musisz jeszcze zasadzić bawełnę i sobie sama koszulki trzaskać
Normalnie samowystarczalna za jakiś czas będziesz . Chociaż pewnie kur nie planujesz bo by Ci piękny ogród zasrały
A tak na serio , to podziwiam i nie wiem ile Twoja doba ma godzin
Ha ,myślisz że nie szukałam krosen? szukałam i nigdzie nie ma ,nawet mój mąż patrzył jakby tu samemu zrobić ,ale na razie nie ma czasu ,chciałam tkać len i pokrzywy (też się robiło samodziały) i jakbym miała gdzie to hodowałabym alpagi (coś jak lamy) i przędła wełnę i tkała
krosna to moje jeszcze nie zrealizowane marzenie.
Kury też bym chciała ale zagrodę by trzeba było ,bo jakbym je zobaczyła w moim ogrodzie to flinta idzie w ruch
moja doba ma tyle co Twoja ,kwestia organizacji często robię coś w międzyczasie
Cytat:
Moja babcia robiła różne mikstury na różne dolegliwości i wszystkie zawsze pomagały. Lubiłam z nią zbierać "zielsko". To jednak były czasy braku oprysków i chemii na polach więc było dużo łatwiej czyste zebrać. Suszenie było cale lato
zbieram najczęściej przy lasach na polanach ,albo na ugorach o dziwo trochę ich jeszcze u nas zostało ,zanim zaadaptowaliśmy strych na pomieszczenia mieszkalne to miałam świetną suszarnię do ziół , a jaki zapach się roznosił
Cytat:
Cynka!!!!!!!! ( z tableta pisze , nieswiadomka )
Lepiej cos takiego co mogę kupić w sklepie bo znając moje szczęście jak cos zerwe, zrobię syrop to nam dupy pourywa .

A co u Darusi? Az tak złe? Darusia jesteś?
lepiej nie zbieraj jak nie jesteś pewna
My kiedyś z kuzynem (to jeszcze w szkole) "bawilismy" się w szamanów
to taką sobie miksturę uszykowaliśmy że nieżle się tym ululaliśmy ,mniej więcej wiedzieliśmy co dajemy ale chyba nie do końca

Lind popatrz może na allegro po ile wystawiają ,nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Megi gdzie zginęła ?
Stary 2013-01-28, 23:45   #3117
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez za kilka, kiedy dokładnie masz?
Co to za podpis
Zaczęłam dziś 30 day shred Jillian Michaels Myślałam, że to będzie cięższy program, ale dokładam trochę "swoich" zestawów ćwiczeń i liczę na efekty za 30 dni Zaczęłam program z dziewczynami z wątku plażowego i mam nadzieję, że wytrwam A Ty co teraz ćwiczysz?
30 lat stuknie mi we wrześniu
Cytat:
to JA dziękuję bardzo-chodzę w kurtce od pierwszego dnia jak przyszła-bardzo mi podpasowała, a okazja się nadarzyła wyjątkowa (z 250 na 90)
Polecam się na przyszłość

Libra ja jak czytam o Twoich dokonaniach to wpadam w kompleksy Ja to większość dnia plączę się po domu z 9-cio kg rzepem na boku Jak uda mi się ogarnąć dom to jestem bardzo zadowolona

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2013-01-28 o 23:51

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-28, 23:51   #3118
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam za 1.5m-ca

Dziewczyny ile wziąć za moją suknię ślubną która wisi już w szafie 4.5 roku i dałam za nia w sumie niewiele, jakieś 1.5tys? Nie mam pojęcia po ile używane chodzą
, nie orientuje sie wogole

Cytat:
Ha ,myślisz że nie szukałam krosen? szukałam i nigdzie nie ma ,nawet mój mąż patrzył jakby tu samemu zrobić ,ale na razie nie ma czasu ,chciałam tkać len i pokrzywy (też się robiło samodziały) i jakbym miała gdzie to hodowałabym alpagi (coś jak lamy) i przędła wełnę i tkała
krosna to moje jeszcze nie zrealizowane marzenie.
Kury też bym chciała ale zagrodę by trzeba było ,bo jakbym je zobaczyła w moim ogrodzie to flinta idzie w ruch
moja doba ma tyle co Twoja ,kwestia organizacji często robię coś w międzyczasie

zbieram najczęściej przy lasach na polanach ,albo na ugorach o dziwo trochę ich jeszcze u nas zostało ,zanim zaadaptowaliśmy strych na pomieszczenia mieszkalne to miałam świetną suszarnię do ziół , a jaki zapach się roznosił

lepiej nie zbieraj jak nie jesteś pewna
My kiedyś z kuzynem (to jeszcze w szkole) "bawilismy" się w szamanów
to taką sobie miksturę uszykowaliśmy że nieżle się tym ululaliśmy ,mniej więcej wiedzieliśmy co dajemy ale chyba nie do końca
ah ta mlodosc
a przyrzadzalas pokrzywe do jedzenia? moj tz mowi ze jedza i, ze bardzo dobra ,pytal sie czy jadlam . U nas w kuchni nie znalazla chyba swojego miejsca. Ja nigdy nie jadla. Jedyne co to slyszalam o plukankach do wlosow czy cos takiego

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Zaczęłam dziś 30 day shred Jillian Michaels Myślałam, że to będzie cięższy program, ale dokładam trochę "swoich" zestawów ćwiczeń i liczę na efekty za 30 dni Zaczęłam program z dziewczynami z wątku plażowego i mam nadzieję, że wytrwam A Ty co teraz ćwiczysz?
30 lat stuknie mi we wrześniu
Polecam się na przyszłość
zwow , jutro nr 9 i HiiT ( stary BRtv ) 30 day challenge, tez licze na efekty , plus bieg i orbiterek - lajcikowo

Zuzka chyba 10 lutego tez zaczyna 30 day challenge , to tez bede robic
Moze zacznij sobie zwow robic, sa intensywne i krotkie , bo do HiiT potrzeba troche sprzetu, choc tez pokazuja alternatywy bez .
Stary 2013-01-28, 23:58   #3119
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
zwow , jutro nr 9 i HiiT ( stary BRtv ) 30 day challenge, tez licze na efekty , plus bieg i orbiterek - lajcikowo

Zuzka chyba 10 lutego tez zaczyna 30 day challenge , to tez bede robic
Moze zacznij sobie zwow robic, sa intensywne i krotkie , bo do HiiT potrzeba troche sprzetu, choc tez pokazuja alternatywy bez .
Popatrzę na zwow Najpierw chyba włączę biegi - coś ostatnio mi się nie chce, ale muszę bieżnię odpalić, bo kurzem już zarasta

Stary 2013-01-29, 00:08   #3120
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Popatrzę na zwow Najpierw chyba włączę biegi - coś ostatnio mi się nie chce, ale muszę bieżnię odpalić, bo kurzem już zarasta
ojjjjjjjjjjj moja dlugo stala nieruszana , zawsze sobie jakis filmik zapodaje i ogladam podczas biegania , wlasnie szukam cos na jutro.
2 tyg temu zapodalam sobie film NIEMOZLIWE o tsunami, oparty na faktach porazka , nigdy wiecej , zaryczana bieglam przy tym filmie , jakby mnie ktos zobaczyl to pomyslalby , ze mi tz kaze i za kare mam biegac , lzy mi ciurkiem lecialy .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości