|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
gianna, doszedł przelew??? Cytat:
Cytat:
)Ile ważą Wasze dzieci? PRzy każdej wizycie u lekarza Gabrysia się waży - od jakiegoś czasu jest wciąż 14kg. To mało czy w sam raz?
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-01-28 o 22:13 |
|||
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ziarenka dosypuję do chleba własciwie tylko ziółka na starośc u mnie non stop są jakieś zioła w ogrodzie ,mam swoje ulubione któe mam cały czas lawenda,tymianek ,lubczyk ,melisa ,kocimiętka ,co przechodzę przez ogród to urywam liście i wącham ![]() w tym roku mam zamiar zasiać arcydzięgiel litwor "ziele michała anioła" i będę robić z niego nalewki i syropy na kaszel i posieję sobie mydlnicę lekarska i wyprodukuję sobie szmpon i płyn do mycia ![]() niedługo będę jak reni jusis jeszcze będę liściami dupę wycierać |
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak myślę że w sam raz
Zosia waży 16 kg i wg mnie wygląda normalnie i proporcjonalnie. Można by powiedzieć że buźkę ma okrągłą no i do chudych dzieciaczków nie można jej zaliczyć. Może bym chciała żeby miała jakiś kg mniej ale bez przymusu. U dzieci, tak samo jak u dorosłych, są duże różnice w wadze. Martwisz się że Gabrysia waży za mało czy za dużo ? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
#3094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zupełnie o nim zapomniałam i prawie się wygotował![]() Czekam z utęsknieniem na te moje 30te urodziny, może mi się bardziej zachce
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-01-28 o 22:35 |
||
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miko od jakiegoś czasu waży ok. 16 kg ,a było że ważył 18 ale jak zaczął latac już jak szatnisko to schudł i tak na razie ta waga mnie więcej stoi ja myślę że gabi w sam raz waży bo chłopcy wagowo więcej |
|
|
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Mrowak przelew doszedł. Dziękuję
Monka mi do 30 brakuje kilku m-cy. Liczę, że będzie lepiej w tym temacie
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2013-01-28 o 22:38 |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przeglądałam wymiary dziewczyn o tym samym wzroście co ja i wymiary takie same toi waga nawet o 7 kg mniejsza ,także dużo tu zależy pewnie od budowy kości od mięśni ,nie można tak zaszufladkować wszystkich
|
|
|
|
|
#3098 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiem jak się cieszysz Cytat:
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co to kocimietka , ziele Michała anioła , mydlnica lekarska. - eee to juz wyższy stopień ozielenia , pozostaje przy babci Jadzi , mydlnica to z Twojej "produkcji" skumalam , ale resztę pierwszy raz słyszę |
|
|
|
|
#3100 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tyle że teraz to niestety moje libido osiągneło dno i to totalne... Ale może to tylko chwilowe zmęczenie materialu![]() Cytat:
. Ale Ania to już waży 10 kg (za 2 tyg. skończy 11 m-cy). Rodzone siostry a tak się różnią (nie tylko wagą) .
|
||
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To takie domysły , także wiesz Jasta hmmm . Kolejna do podpisu , zara tu jakaś teorie stworzymy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
halo czy jest tu ktoś komu chce się bardziej????? ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- świńska grypa w moim małym mieście |
||||
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Arcydzięgiel to takie zioło trochę podobne do Barszczu sosnowskiego tyle że pachnie anyżem i nie parzy jak tamten i jest lecznicze na drogi oddechowe między innymi i fajnie wygląda do naturalistycznych ogrodów. Jest masę ziół które kiedyś ludzie normalnie na co dzień używali ,zostały zapomniane a szkoda ,ja to wiecznie ciągam jakieś worki z zielskami ,mam taką pamięć że pamiętam jak jadę na przejażdżkę rowerem w którym miejscu jakie ziele widziałam |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to moją ochotę monka chce stłamsić ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Dobra idę bo tż idzie wykąpany ![]() będziemy spać albo będę umacniać swoją teorię, tych przed 30, kto się dołącza? ![]() tzn nie do nas do teorii |
|
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za podpis ![]() Myśle ze tak, ogień w gaciach Uuuuu pilnujcie sie , w domu , z boku bloku i omijać tłum , goście przyjdą , odrazu do wc ręce myć i kichac na balkonie
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no Ty ekologiczna baba jesteś
a ile na sraj taśmie zaoszczędzisz
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
w zasadzie się nie martwię-a już na pewno nie sądzę, że za dużo. Pytam dla orientacji jakie są przeciętne wagi u dzieci w takim wieku. Z pewnością Gabrysia nie jest za duża. Wydaje mi się, że w sam raz. O mnie ponoć się martwili jak byłam mała, to się w końcu mój lekarz zapytał mamy czy jestem chora, czy coś mi dolega, czy jestem słaba-jak za każdym razem odpowiadała, że nie, to ten swkitował: to co się pani czepia?
![]() Cytat:
to JA dziękuję bardzo-chodzę w kurtce od pierwszego dnia jak przyszła-bardzo mi podpasowała, a okazja się nadarzyła wyjątkowa (z 250 na 90
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dawaj cycka jak cos fajnego wyczaisz , ja z miła chęcią podlapie perełki Cytat:
![]() Swintuch ![]() Cytat:
i libido spadło. Albo przemeczenie. Brak czasu.Lind bedzie dobrze , |
|||
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
nooo ,bo niestety duzo zużywam
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
fajne są też syropy z młodej sosny z pędów albo z mniszka z kwiatów |
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Libra musisz jeszcze zasadzić bawełnę
![]() ![]() Normalnie samowystarczalna za jakiś czas będziesz . Chociaż pewnie kur nie planujesz bo by Ci piękny ogród zasrały A tak na serio , to podziwiam i nie wiem ile Twoja doba ma godzin
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Lepiej cos takiego co mogę kupić w sklepie bo znając moje szczęście jak cos zerwe, zrobię syrop to nam dupy pourywa A co u Darusi? Az tak złe? Darusia jesteś? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-28 o 23:09 |
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ile wziąć za moją suknię ślubną która wisi już w szafie 4.5 roku i dałam za nia w sumie niewiele, jakieś 1.5tys? Nie mam pojęcia po ile używane chodzą
|
|
#3116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krosna to moje jeszcze nie zrealizowane marzenie. Kury też bym chciała ale zagrodę by trzeba było ,bo jakbym je zobaczyła w moim ogrodzie to flinta idzie w ruch ![]() moja doba ma tyle co Twoja ,kwestia organizacji często robię coś w międzyczasie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My kiedyś z kuzynem (to jeszcze w szkole) "bawilismy" się w szamanów to taką sobie miksturę uszykowaliśmy że nieżle się tym ululaliśmy ,mniej więcej wiedzieliśmy co dajemy ale chyba nie do końca ![]() Lind popatrz może na allegro po ile wystawiają ,nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Megi gdzie zginęła ? |
|||
|
|
|
#3117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam dziś 30 day shred Jillian Michaels
Myślałam, że to będzie cięższy program, ale dokładam trochę "swoich" zestawów ćwiczeń i liczę na efekty za 30 dni Zaczęłam program z dziewczynami z wątku plażowego i mam nadzieję, że wytrwam 30 lat stuknie mi we wrześniu ![]() Cytat:
![]() Libra ja jak czytam o Twoich dokonaniach to wpadam w kompleksy Jak uda mi się ogarnąć dom to jestem bardzo zadowolona
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2013-01-28 o 23:51 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie orientuje sie wogole Cytat:
ah ta mlodosc a przyrzadzalas pokrzywe do jedzenia? moj tz mowi ze jedza i, ze bardzo dobra ,pytal sie czy jadlam . U nas w kuchni nie znalazla chyba swojego miejsca. Ja nigdy nie jadla. Jedyne co to slyszalam o plukankach do wlosow czy cos takiego ![]() ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
Zuzka chyba 10 lutego tez zaczyna 30 day challenge , to tez bede robic Moze zacznij sobie zwow robic, sa intensywne i krotkie , bo do HiiT potrzeba troche sprzetu, choc tez pokazuja alternatywy bez . |
|||
|
|
|
#3119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw chyba włączę biegi - coś ostatnio mi się nie chce, ale muszę bieżnię odpalić, bo kurzem już zarasta
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zawsze sobie jakis filmik zapodaje i ogladam podczas biegania , wlasnie szukam cos na jutro.2 tyg temu zapodalam sobie film NIEMOZLIWE o tsunami, oparty na faktach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

wpadłam do biedry i padłam,nigdy wcześniej takich dziwnych i pięknych kaktusowatych nie widziałam.One takie farbowane chyba są
kupiłam takie różowe i fioletowe cuda
)

u mnie non stop są jakieś zioła w ogrodzie ,mam swoje ulubione któe mam cały czas lawenda,tymianek ,lubczyk ,melisa ,kocimiętka ,co przechodzę przez ogród to urywam liście i wącham 
, będziesz lecieć po kulki gejszy i rosół gotować
,także dużo tu zależy pewnie od budowy kości od mięśni ,nie można tak zaszufladkować wszystkich

, nie orientuje sie wogole