|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko na temat BB Cream'ów cz. III
uzywal ktos it's skin WH effector??
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać że tamte mają o wiele bardziej delikatne włosie, i założę się że bym nie używała tych dodatkowych końcówek
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
|
#1176 |
|
Raczkowanie
|
trzeba napisać maila do sprzedawcy
![]() przypominam się z pytaniem odnoście kremu z rozgwiazdy - jak jest przy dłuższym stosowaniu? |
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie wiekszosc zeli wysusza, (jak nie wszystkie) i wcale nie zwracam uwage na zapachy, od kilku lat w ogole mnie nie kusza ale te zele z p&r nie wysuszaja, i nie ma tego uczucia swiadu, ja wczesniej musialam za kadym razem sie smarowac balsamem, teraz juz nie. No i do tego pachna oblednie, zwlaszcza ten z serii relaksujacej. Polecam zajrzec tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645255&page=137 na ten watek, dziewczyny pokazuja swoje naturalne kosmetyki i wymieniaja sie opiniami na ich temat. Mozna tez o cos zapytac. Ja do ciala i wlosow uzywam naturalnych kosmetykow i dzialaja swietnie, szkoda, ze do twarzy nie znalazlam czegos dobrego z naturalnej pielegnacji. Do ciala jak dla mnie sa nieporownywalnie lepsze niz te ogolnodostepne napakowane chemia.
|
|
#1179 |
|
Przyczajenie
|
Cześć ... mam pytanie odnośnie żelu Mizon Snail Recovery Gel.
Używam go już od jakiegoś tygodnia i zaczęły na twarzy pojawiać się niemiłe 'niespodzianki' na twarzy.Czytałam, że podczas używania produktów ze ślimaka, skóra się w ten sposób oczyszcza... jednak nie wiem ile w tym jest prawdy. Czy mógłby mi ktoś napisać, ile czasu to może potrwać? Może ktoś stosował ten żel, lub jakiś inny ślimaczkowy produkt i ma podobne doświadczenia. |
|
|
|
#1180 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny proszę o pomoc
![]() Jestem bardzo blada a w ostatnim czasie gdy regularnie od roku używam na co dzień filtra i od kilku miesięcy kwasów zrobiłam się jeszcze bardziej . Nie przeszkadza mi to ale wszystkie BB creamy są dla mnie za ciemne .Obecnie posiadam BRTC Jasmine Water i A'pieu Emu i też się stały za ciemne. Znacie jakieś bb creamy dosłownie mówiąc białe? Firmy typu Skin79, Lioele, Skinfood, Bio-essence, Missha wypróbowałam i też są za ciemne. Stąd pytanie, bo może znacie jakieś niezbyt popularne firmy, które wypuszczają bebiki dla naprawdę bladych .Załączam zdjęcie, które nie jest moją własnością ale dla zobrazowania jak bardzo jestem jasna (moja twarz jest takiego samego odcienia jak ręka po prawej). http://cdn.makeuptalk.com/9/90/902f8c8b_bbswatches.jpeg |
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jak przy piciu pokrzywy, bratka, kwasach.
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
|
#1182 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, trafiłam na http://www.ebay.pl/itm/BIORE-UV-AQUA...item460a3953da i teraz się zastanawiam czy warte to to uwagi. Używał ktoś? Słyszał ktoś? Znawczynie składów umiałyby powiedzieć czy to jako takie? Bo na tym to akurat nic a nic sie nie znam..
Ingredients: Water (Aqua), Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Lauryl Methacrylate/Sodium Methacrylate Crosspolymer, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Dimethicone, Acrylates/C10-30 Acrylate Crosspolymer, Glyceryl Stearate, Agar, Polyvinyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Xylitol, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Sodium Hydroxide, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, BHT, Fragrance (Parfum). |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę bez szału, bo substancje czynne są dopiero w połowie składu.
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Delikatny nawet na mojej ultrawrazliwej skorze, nawilza, wchlania sie w kilka chwil do matu ale zostawia skore satynowa w dotyku Doskonaly jako baza pod wszystko - bb, zwykle podklady i mineraly Dla mnie bez wad |
|
|
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Planuje zakupić jakiś puder ze skin79 , ale nie mogę się do końca zdecydować który wziąć. http://www.alledrogeria.pl/product.php?id_product=484 http://www.alledrogeria.pl/product.php?id_product=485 http://www.alledrogeria.pl/product.php?id_product=944 Wybrałam te powyżej , które najbardziej mnie zainteresowały i kompletnie nie wiem który z nich wybrać . Dodam jeszcze , że mam cerę mieszaną w kierunku do tłustej. Który puder byłby dla mnie najbardziej odpowiedni?
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja używam a też jestem blada ale się dopasowuje. Ultraviolet też go chwaliła a pisała kiedyś że jest przezroczysta
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
|
#1187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Krzywdy nie robi, też mam cerę mieszaną i żadne niespodzianki mi po nim nie wyskoczyły, matuje, ale efekt w strefie T utrzymuje się w moim wypadku jakieś 2-3 godziny, całkiem dobrze pokrywa drobne niedoskonałości, w opakowaniu wydaje się dosyć ciemny, ale dopasowuje się do koloru cery, wydajny. Ma dosyć wysoki filtr, wyciągi z roślin, ale raczej nie zauważyłam, żeby działał w jakiś wyjątkowy sposób na moją skórę. Dodam, że używałam go w komplecie z kremem BB tej samej firmy. Zapach ma raczej neutralny. Na plus zaliczam ładne i trwałe opakowanie (mam go już kilka miesięcy, noszę w torbie do drobnych poprawek w ciągu dnia i jedynie trochę starły się literki), z lusterkiem, w środku gąbeczka, oddzielona od pudru plastykowym wieczkiem. Za minus uważam dosyć wysoką cenę, chociaż patrząc na to, że spokojnie starcza na kilka miesięcy używania, to nie jest tak tragicznie. Ja go jednak więcej nie kupię, teraz używam sypkiego pudru Skin Food oraz prasowanego The Face Shop, które kupiłam przez eBay, znacznie taniej i jestem z nich tak samo zadowolona jak z tego firmy Skin79.
S. Hrabec, F, Pepłowski, Wiadomości o autorach i dziełach cytowanych w Słowniku Lindego w tej sprawie proszę o kontakt na PWEdytowane przez Monniq Czas edycji: 2013-01-28 o 22:19 |
|
|
|
|
#1188 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
] - oba jaśniejsze od Missha 21 więc może będą pasowały.A Lioele Dollish Green lub Purple próbowałaś? Chyba też jasne o dobrze się dopasowują.
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ratunku
Zamówiłam ostatnio zielony dollish, niedawno przyszedł. Pamiętam że kiedyś miałam odlewkę i byłam zachwycona, ale teraz po aplikacji.. krem w pewnych miejscach nie dopasował się, w pewnych zrobił pomarańczowe placki, w innych zostawił białą, pudrową poświatę i zero krycia.. Co jest? Jak go nakładacie? Ja starałam się wklepywać a potem jak zobaczyłam że nic się nie dzieje, to starałam się wetrzeć, tak jak krem, ale nic to nie daje... |
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
--------------------- Od jakiegos czasu używam Skin 79 Premier Gold - krycie ma swietne! konsystencja w porządku, łatwosć w nakładaniu też - polecam szczególnie na zimę
|
|
|
#1192 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Elemong już wtedy nie pasował (odcień zbyt żółty).A Lioele Dollish Purple mam akurat próbkę to może będzie dobry .Dziewczyny a czy jest wśród was taka, która używała The Saem A.C. Control BB cream i którąś z Missha #13? Kolor tego pierwszego jest jaśniejszy od nich czy niekoniecznie ?
|
||
|
|
|
#1193 | |
|
szef wszystkich szefów
|
Cytat:
Ja wiem, że to kwestia indywidualna, ale... Pojedynek Missha PC13 kontra Elemong wg Was wygrałby/-aby...
|
|
#1194 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Elemonga nie miałam ale missha potwornie mnie zapchała i już nigdy nie próbowałam żadnego produktu tej marki.
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Missha i mnie zapchała. Elemonga używałam często (mój pierwszy bb) i byłam zadowolona wtedy
ale on taki szarawy na mnie był o ile dobrze pamiętanm.
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
elemong jest baaardzo kryjący wiec zalezy czego wymagamy od bb
![]() ja wczoraj wyprobowalam skinfooda grzybkowego jeju jak smierdzi ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Jest któraś posiadaczką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...spf30-pa-.html i odstąpiłaby mi próbke?? chetnie rowniez sie podziele tym co mam
|
|
|
#1198 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zapchał tak jak Missha![]() Cytat:
daj znać jak u Ciebie się sprawdza po dłuższym użytkowaniu
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i smierdzi ![]() nie mam zadnego pelnowymiarowego opakowania oprocz elemonga (i nie zuzyje) bo szukam swojego bb najbardziej mi odpowiada lioele dollish ale jak juz pisalam, jest szary i za mocno kryje... potrzebuje czegos w innym odcieniu bardziej zoltym? i mniej kryjacy...
|
|
|
|
#1200 |
|
Rozeznanie
|
Od jakiegoś czasu używam regularnie Skin79 Vip gold plus i chyba z tych kremów którymi dysponuje jest dla mnie najlepszy. Hot Pink daje troche bardziej trupi odcień i moim zdaniem jest mniej trwały, grzybek robi maske i wygląda nienaturalnie na twarzy, Intense classic też robi maskę i okropnie się po nim błyszczę już po chwili a Skinfood Honey black tea niestety wzięłam za ciemny odcień
Oczywiście pomazałam się nim i zastanawiam się czy następnym razem jak będę coś zamawiać nie wziąć jaśniejszego bo zrobił dobre wrażenie chociaż strasznie odznaczał się od szyi swoim pomarańczowym odcieniem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

a zależałoby mi właśnie na czymś co pozostawi fajną nawilżającą powłokę na skórze 
.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
ale on taki szarawy na mnie był o ile dobrze pamiętanm.