Kremy BB, CC i DD

Tony Moly Dear Me, Petite Cotton BB Cream SPF30 PA++ Krem BB 3 w 1

• 15 stycznia 2014 o 16:21
    trochę go lubię, trochę nienawidzę
    Mój pierwszy azjata! Niestety moje odczucia są mieszane. Niby fajny, ale ma dwie podstawowe wady - wykończenie typu latarnia morska - świecę się 15 minut po nałożeniu, a to co się dzieje po godzinie to lepiej nie mówić. Po pewnym czasie stan mojej cery znacznie się pogorszył - to też zasługa tego gagatka, bo nic w swej pielęgnacji nie zmieniłam ani nie byłam w stanie nadmiernej huśtawki hormonów ;) podsumowując: + fajna niska cena + ładny kolor, stapia się z cerą + wyrównuje kolory +/- kryje średnio, nie jest jednak najgorszy pod tym względem - nie matuje - zapycha Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Eliren
    24 listopada 2013 o 21:04
    Bardzo dobry produkt
    Przez moją kosmetyczkę przewinęło się sporo azjatyckich kremów BB, dlatego nie porównuję go do tych dostępnych w rodzimych drogeriach. Krem ma typową dla takich kremów dosyć gęstą konstystencję i lekko szarawy odcień, który ładnie stapia się ze skórą. Najlepiej wklepywać go palcami lub gąbką - jajkiem. Krycie jest zdecydowanie średnie, krem wyrównuje koloryt, ale nie poradzi sobie przy kiepskiej cerze. Uwaga na ilość, zbyt dużo będzie wyglądać ciężko. Ja nakładam go dodatkowo na krem z filtrem, dlatego nie osiągam efektu matu, ale po nałożeniu go samodzielnie faktycznie pięknie matuje - cecha bardzo rzadka u tego typu kosmetyków. Na pewno jest wart uwagi, jeśli Skin79 było dla was zbyt ciężkie to warto go wypróbować. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 2 listopada 2013 o 17:27
    taki sobie
    Jakiś czas temu, skuszona niską ceną (ok. 6$ na ebayu) i pochwałami w internecie, kupiłam ten krem. Zacznę może od plusów. Jest lekki, nietłusty, tani w chłodnym beżowym odcieniu i przyzwoicie sobie radzi z kontrolą sebum, wchłania się do satynowego wykończenia. Minusów jest jednak znacznie więcej. Źle stapia się z cerą, ciemny, bardzo słabo kryje, nie radzi sobie z zaczerwieniami. Nie jest to do końca minus, ale opakowanie sugeruje dużo większą pojemność, tymczasem jest zapełnione w 2/3 objętości. Nie jest to zły krem, ale nieco rozminął się z moimi oczekiwaniami. Nie zauważyłam nawilżenia, ale też nie wysuszał, wybielania także nie. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    jill1
    21 lipca 2013 o 11:17
    Całkiem przyjemny
    Jest to mój pierwszy azjatycki krem bb i jestem z niego całkiem zadowolona. plusy: + trzyma się całkiem długo +nie wysusza cery +fajnie kryje - moim zdaniem na poziomie podkładu + ma spf 30 co jest dla mnie bardzo ważne, chociaż nie wiem czy do końca mu ufam + pięknie wyrównuje koloryt cery +rozświetla, cera nabiera zdrowego blasku i koloru +zdecydowanie cena jest to jeden z najtańszych bb kremów +wydajność - mimo, że wydawało mi się, że jest go mało to starcza na długo. Mam go od kwietnia i używam na zmianę z innym bb kremem (polskim) i jeszcze spokojnie starczy mi na miesiąc może i więcej. Minusy: - tylko jeden kolor, jest dość jasny - odrobinke za jasny dla mnie, odcień jest neutralny ani żółty ani różowy co u mnie jest minusem bo mam cere lekko żółtawą, - dziewczyny piszą o macie co mnie troche dziwi bo jak dla mnie on jest bardzo tłusty i dość mocno świeci si ę na twarzy ale może to dlatego, że jestem przyzwyczajona do matujących podkładów Najfajniej się sprawdza wklepywany palcami wtedy najlepiej kryje. U mnie kompletnie nie spawdził się nakładany pędzlem, bo robił smugi. Efekt na twarzy jest bardzo fajny twarz wygląda na bardzo wypoczętą i zdrową. Po przypudrowaniu błysk nie wychodzi na wierzch i cały dzień cieszymy się piękną matową cerą. Myślę, że mogę go polecić chociaż nie wiem czy go jeszcze kupie bo będę testować inne bb kremy. W każdym razie z tego jestem zadowolona. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: ok 2/3 opakowania (30 g)
  • 18 kwietnia 2013 o 20:08
    Nie jest zły, ale mogło być lepiej
    Jest to mój drugi bb i na pewno o niebo lepszy od Holika Holika Petit BB niebieskiego, ale nadal nie to. + KONSYSTENCJA - choć potrzeba dość dużo na pokrycie twarzy, to nie klei się cały dzień jak uprzednio wymieniony z Holika Holika, a poza tym jest wydajny + FILTRY - głównie przez nie go kupiłam +CENA - na ebay\'u ok. 30zł/30 ml czyli przyzwoicie ^^ + NIE ZAPYCHA - ale może to moja cera, bo nic jej jak na razie nie zapychało, nigdy nie była problematyczna + OPAKOWANIE - można się zakochać ^^ i tubka nie pozwala na wylanie się produktu + ZAPACH +/- KOLOR - tylko jeden, różowawy, a ja jestem raczej żółta ;) - jak nałożę wystarczająco dużo, aby pokryć całą twarz, to potrafi się prawie w nią wpasować, ale jeśli przesadzę, to szyja odcina się niemiłosiernie - EFEKT WYBIELENIA - a raczej jego brak. Co prawda wcale go nie potrzebuję, ale jeśli obiecuje wybielanie, to powinien to robić - PODKREŚLA - suche skórki, bez kremu nawilżającego, a często i nawet z nim problem nadal jest :/ Ogólnie nie zachwyca, ale jeśli ktoś ma cerę o różowym zabarwieniu, do której ten kolor by pasował, to warto spróbować ^^.