|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Tak jak u Ciebie
Cytat:
![]() Byłam na morfologii chyba już ostatni raz co myślicie??? fajnie by było
|
|
|
|
#4052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jakie sposoby na zgagę ![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
ale ja z tych co nie mogą nabiału, a czasem taką mam ochotę skuszę się i cierpię
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-29 o 08:17 |
||||
|
|
|
|
#4053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niby mam też kilka ubranek na 50cm, bo dostałam po koleżanki maluśkim synku ale myślę, że się nie przydadzą, tak samo jak i 56 Cytat:
to jest chyba najbardziej prawdopodobnebo to są mali spryciarze u nas jest tak, że szaleje jak dziki a wystarczy zdjąć z brzucha jedną warstwę ciuchów albo kołdrę i nagle ciszaw niedzielę wieczorem byliśmy u rodziców i mały tak szalał, że mimo tego że na brzuchu miałam leginsy, spodnie ciążowe, t-shirt i sweter było widać jak podskakuje i wypycha różne części. Wszyscy się cieszyli a brat stwierdził, że to jest ochydne i on nie może na to patrzeć, bo sobie wyobraża jak mały tam siedzi taki skulony i ściśnięty. Potem siostra mówi do 5,5-letniego synka: zobacz jak cioci dzidziuś rusza się w brzuszku a ten w płacz i uciekł do drugiego pokoju, potem jak się uspokoił i chodził to zamykał oczy żeby na mnie nie patrzeć
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miłego dzionka wam życzę i idę pracować i może się zwolnię jak porobię ledwo siedzę ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() Mi mała może buszować a ja i tak padnę i śpię choć teraz podczas choroby to gorzej ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i wyskoczył mi jeden na piersi ale tak od dołu ze go nie widac
|
||
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kupowałyście na allegro prześcieradła jakiego sprzedawcę polecić możecie??
|
|
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja uwielbiam buraczki do wszystkiego Cytat:
mój ojciec i brat uważają, że nie potrzebuję TV i tak cały czas się na brzuch gapię
|
|
|
|
#4058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeciez to takie cudowne nie znają się!Cytat:
ale też tak miałam! i najlepiej jeszcze cały dzień z przyklejoną ręką na brzuchu bym chodzila
|
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam wczoraj z mężem "Sekrety Chirurgii" na TVN. Zauważyłam, że strasznie dużo kobiet robi sobie plastykę brzucha czy biustu, a argumentują to przebytą ciążą. Zastanawiam się więc- jak to jest? Jak to jest, że jedna kobieta po jakimś czasie wróci do formy sprzed ciąży i nie ma takie nadmiaru skóry, a inne (jak sama jedna z pacjentek powiedziała) wyglądają jak rodzynki?
Doszłam wczoraj do wniosku, że za pieniądze komunijne mojego Sławka zrobię sobie biust i brzuch Była też pokazana kobieta, która na wskutek mocnego stresu (straciła 3 dzieci- w tym dwoje gdy jeszcze była z nimi w ciąży) kompletnie wyłysiała. Tak mi się jej żal zrobiło....
|
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
witam się we wtorkowy słoneczny lecz śnieżny dzionek. Dziś skończony 28 tydzień = 7 miesiąc = III trymestr, zaczynamy 29 tydzień.
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
O rety! jak ja nie lubię buraczków na ciepło... Na zimno ubóstwiam, ale na ciepło mnie odrzucają Podziwiam za entuzjazm I dzięki za podpowiedź - jutro strzelę mielone ![]() Ależ miałam sen - śniło mi się, że nasz maluszek jak leżał to miał taką płaską główkę, jakby się rozlała... byłam przerażona. Ale jak się go brało na ręce to głowa nabierała normalnego kształtu Chyba muszę zaprzestać oglądanie "Archiwum X"---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
no to Ci się zacznie...
|
|
|
|
#4062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jest mój ulubiony program w TV. Tylko konkubent się nabija, że przez większość trwania mam zamknięte oczy albo głowę pod kołdrą, bo jak dla mnie zbyt hardcorowe widoki z sali operacyjnej.... Cytat:
![]() ![]() w nocy mi mignęło na TV Trwam. i nie wiem czy mi się śniło czy to możliwe
|
|
|
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczynam zazdrościć Wam TV - my z TŻ jesteśmy nauczeni, że nie oglądamy toteż nie posiadamy - ale ile ja bym pierdół mogła oglądać... oj, ile pierdół. A tak muszę ich szukać w sieci ![]() Pani, spójrz: http://www.teleman.pl/program-tv/sta...ate=2013-01-28 nawet nie wiem pod co by to Archiwum można by podciągnąć
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-29 o 09:11 |
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kompa mam tak słabego, że nawet chłopa na stokach nie mogę podglądać, a co mówić o serialach... heh... jakbym miała dobry komp, to bym na Kurniku siedziała a nie Was spamem zasypywała ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ja bym parę pozycji znalazła
|
|
|
|
#4065 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Elo
![]() Cytat:
Można tak pewnie mieć cesarkę tam, ale jak się jest np pacjentką ordynatora.Cytat:
Cytat:
![]() kasia a może marchewka z groszkiem i beszamelem ![]() Cytat:
W każdym bądź razie, jakby była lesbijką i miała z moją partnerką dziecko z próbówki, to nie chciałabym być przy jej porodzie ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() Ja mam TV, ale nudzi mnie totalnie, wolę sieć - więc 99 procent czasu wyłączony, chyba że coś puszczam z internetu ) Czekam uparcie, aż się zepsuje ten odbiornik co mam i koniec z tym !
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
A! Przypomniało mi się. Wczoraj na SR siedziała przed nami para... tacy przed 30 na pewno. Nie mogłam się napatrzyć na nich. Za każdym razem jak dziewczyna chciała się napić trącała swojego faceta, żeby jej odkręcił butelkę (którą sama uprzednio zakręciła). Już na początku rzuciła mu notes i długopis i chłop skrupulatnie notował.... A po skończonych zajęciach wszyscy idą do wyjścia, a on do niej: "No nie.. nie będziesz przecież po schodach chodzić. Idziemy na windę". Przy czym po schodach znaczy 5 takich płaskich długich schodków już na zewnątrz.
Ależ się uśmiałam. Mój mąż skomentował ich: PEWNIE GO BIJE
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od początku miałam robione mocz i morfo co 2 wizytę. Chyba, że w moczu wyszły jakieś bakterie to robiłam znowu na kolejną. To morfo będzie na wizytę 6 lutego - skończony 37 tydzień więc już raczej mi nie zleci, jedynie może mocz. Wymaz na paciora bierze teraz i chyba będzie wsio dzis jeszcze idę HIV zrobić po południu.
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-01-29 o 09:37 |
|
|
|
|
|
#4069 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie są faktyczne koszty nie wiem, podejrzewam że cesarka droższa, z oczywistych względów, ale wiem ile płaci nfz. Kiedyś tak było że płacił więcej za cesarkę bo właśnie droższa procedura, ale ponieważ szpitale dorabiały sobie robiąc sporo nieuzasadnionych - zmienili to i dziś stawka za poród jest jedna, wyrównana niezależnie od techniki porodu.
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Sorceresss przez tego linka aż mi się forum wyłączyło
Co do CC jeszcze niedawno można było wybierać jednak po licznych komplikacjach i skargach pacjentek za komplikacje po CC itp. szpitale się z tego wycofały i CC teraz to tylko gdy jest uzasadnione. Mało który lekarz robi na "życzenie" chyba że rodzisz prywatnie i płacisz 6 tysiaków
|
|
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
No w Krk to nigdy nie można było wybierać, chyba że chodziłaś prywatnie do lekarza, a sytuacja miała charakter co najmniej hmm kontrowersyjny, jeśli nie korupcyjny.. nigdy tu nie było tak, że przychodziłaś z ulicy do szpitala i sobie coś mogłaś wybierać
)
|
|
#4072 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby to był ostatni raz.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja dawniej non stop siedziałam na kurniku, później przestałam, zapomniałam loginu i hasła, zresztą i tak czasu nie mam teraz.. ale uwielbiałam.. ![]() hehe dzień dobry.. u nas dziś słoneczko, tak przyjemnie się zrobiło.. ![]() może jakiś spacerek zaliczymy..
|
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja gram w Literaki, Kości i Tysiąca
|
|
|
|
#4074 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Ale nam wczoraj nasza Ala kopała! jeszcze troszkę i będzie z nami... a łózeczko które juz na nią czeka poprostu mnie taaaaaak rozczula, że nie moge się doczekac i jakaś taka strasznie emocjolana pod tym względem się zrobiłam ![]() ehhhhhh... wczoraj mielismy mega cięzki dzień... ![]() efekt był taki, że mąż mi siedł na łózku i pratycznie się popłakał... chociaż może i płakał nie wiem bo nie chciał się obrócić ... ![]() twardy na codzien, radzący sobie z każdym problemem wybuch w końcu jak wulkan... chodziło o to, że dziecko w drodze, on nie ma pracy ani nawet widoku na jakąkolwiek pracę... utrzymujemy sie z 1500zł msc, widok własnego mieszkania odsunelismy na kilka lat... on tak bardzo chce coś znaleśc wysyła setki podan i nadal cisza, jeszcze jego zawód jest tak beznadziejny - boże ze tez go wogóle podkusiło iśc na tą fizjoterapie doszedł do wniosku, że jak trzeba bedzie to wyjedzie do pracy... ale wtedy to ja sie poryczałam i powiedziałam że nigdy w życiou go nigdzie samego nie puszcze i koniec kropka... ![]() najwyżej wezmę rok macierzyńskiego, pózniej mogę mieć wychowawczy - nie wiem będe kombinować ALE wyjedziemy w trójkę - sam nigdy!!! ![]() jakoś tak mi się strasznie smutno zrobiło, że cżłowiek pomimo tego że tak bardzo chce nie może... ehhhh... znów perspektywa zostawienia rodziców samych przeraża mnie... wiem, że oni nie dadzą sobie rady sami finansowo... poza tym dzieci bez babci i dziadka?! ... nie mogę sobie tego wyobrazić ![]() dziś wysłałam męża do sklepu po materacyk dla małej i pościele... niech coś robi byleby w domu nie siedział... martwie się o niego... tak niewiele trzeba żeby wpaść w depresje... ![]() ehhhhh... cieżko mi... ![]() niby wiem, że wszystko jakos się ułozy, wszyscy powtarzają żeby się nie martwić... ale przeciez ja widze co się dzieje, jak to wyglada i jak moze wygladac ... mąz mnie tez pociesza, że w koncu bedzie lepiej... efekt?! jeszcze bardziej mnie to martwi...
Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-01-29 o 10:03 |
|
|
|
|
#4075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4076 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no przykre są takie sprawy, a próbował maż chodzic po duzych sklepach, marketach, wiem, ze na kasy czy na nocki do ukąłdania ciagle kogos potrzebuja, pieniadze nie za duze, ale zawsze to coś, powodzonka dla WAS
|
|
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), Tysiąc, Kanasta... też uwielbiam. ale mi się muli, wiesza i przegrywam czasem, czego nie znoszę :/ więc nie gram
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wróciłam z tej Biedronki, ale nawet nie mam chęci i sił na rozpakowywanie torby. Wietrzę mieszkanie i musze jakieś zajęcie sobie znaleźć bo zwariuję. Na szczęście mąż dba o to bym robote miała i czeka na mnie zmywanie. Mam nadzieję, że wykuruję się do piatku, bo nie chciałabym przegapić zajęć w SR...
|
|
|
|
#4080 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mam nadzieję że będziesz tylko się przyglądać i wydawać polecenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

już tuż tuż..
nawet tak nie PISAJ !! 

05.07.2008 

no przykre są takie sprawy, a próbował maż chodzic po duzych sklepach, marketach, wiem, ze na kasy czy na nocki do ukąłdania ciagle kogos potrzebuja, pieniadze nie za duze, ale zawsze to coś, powodzonka dla WAS