|
|
#2791 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Hej
Cytat:
![]() A mamy jeszcze 2 zaległe ![]() Cytat:
Cytat:
Do tej pory mi to przypominaCytat:
Moja też cyfrowa. Pamiętacie jak 4 dni temu ważyłam 57 kg? Dziś waga pokazała 59 Nie ogarniamCytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas remont od 8 rano, a tak poza tym .. to nic ciekawego u mnie-była noc to spałam |
||||||
|
|
|
#2792 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to teraz narobiłaś mi ochoty ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu waga tyle wskazuje
Właśnie zmierzyłam obwód tyłka i uda i są mniejsze niż wtedy, gdy ważyłam 55 kg rok temu
|
|
|
|
#2795 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie było mnie u Was aż 3 dni. Ostatnio się bardzo opuściłam w postach...
Wczoraj była u nas mojego taty siostra. Poprosiłam ją by pożyczyła mi płytkę ze swojego wesela, bo z tego co pamiętam miała fajną orkiestrę i powiedziałyśmy jej z moją mamą, że 5 października będzie się bawić na moim weselu. Pogratulowała po czym dodała "A ja 4 października będę rodzić". Lekarz jej wyliczył o miesiąc za późno datę i doszłyśmy do wniosku, że jednak urodzi 4 września, a miesiąc później będzie się bawić na weselu ![]() Ja mam termin 12 sierpnia, ale jaja. Moje dziecko będzie miało o miesiąc młodszego wujka, bądź ciocię od siebie. Moja mama zadowolona mówiła "Będę ciocią, będę ciocią", a w moich myślach "Będziesz babcią, będziesz babcią". Przyszła mi głupia myśl do głowy dzisiaj rano... bo siostra taty ma już synka, a teraz chciałaby córeczkę, my z tż chcielibyśmy synka. I wrazie gdybyśmy urodziły obie innej płci niż chciałyśmy to się zamienimy A mój kochany tatuś oczywiście jak mówiłyśmy jej z mamą o ślubie to się wtrącił z przekąsem "Jaki ślub, jaka data" ... Jak on mnie denerwuje!!!! Ale obie go olałyśmy i rozmawiałyśmy dalej... Mówił coś dwa dni temu, że nie ma nic przeciwko. Ale na każdym kroku gada jakieś bzdury w stylu "Jak wyjdziesz za mąż i się pokłócisz z mężem to nie licz na to, że przyjdziesz tu z powrotem. Ja Ci powiem - Idź do męża". A jak go poprosiłam o to by nie robił awantur w nocy, bo mnie budzi i jakbym miała wystarczającą ilość pieniędzy to już bym siedziała na wynajmie, bo tego nie idzie wytrzymać, to on mi na to "Tak? To powiedz mi dlaczego uciekłaś od swojego chłopaka z domu, z powrotem tutaj. Skoro tam było tak dobrze?" ... Powiedziałam tylko, że wie dlaczego i jaka była sytuacja, ucięłam rozmowę i poszłam do pokoju. A on dalej wykrzykiwał "no odpowiedz mi na pytanie". Wczoraj skończyliśmy 12tc (3 miesiąc). Wymioty mnie na szczęście ominęły, choć często mi się na nie zbierało i nie powiem, że dałoby mi to ulgę ![]() 7 lutego wizyta, już nie mogę się doczekać ![]() ![]() Kot tż doprowadza mnie do szału. Trzeba po niej codziennie odkurzać cały dom. A on inteligentnie kładzie białe zasłony na parapecie, a ta na nich śpi!!! Zostają ciemne plamy i kępki sierści. Jestem wkurzona na maksa, bo uprasowanie jednej zajmuje 40 min. Mam nadzieje, że się doprały. Na dodatek u nas w piecu pali się drewnem/węglem i wszystko się nosi do przedpokoju. Nie ma dnia, żeby było czysto! Białe ramki od okna zafajdane, bo tż nalewa w kuchni wodę dla gołębi i wystawia sobie na parapet. Wszędzie porozrzucane jego ciuchy... Zrobił się kurna okropnym bałaganiarzem!! ![]() Jak ta jego kicia nasra (przepraszam za wyrażenie) do kuwety na piętrze to czuć na cały dom, a najgorsze, że na piętrze stoi suszarka z praniem. Tak mnie to obrzydza... Pisałyście coś o zaręczynach. My zaplanowaliśmy wspólnie ślub na 5 października. A oświadczyn jak nie było tak niema. Chociaż tż stwierdził, że będą, więc cierpliwie czekam... Pierścionek ma, no chyba, że sprzedał ![]() Myślałam, że się oświadczy w wigilię, nie oświadczył się, więc czekałam w urodziny 17 stycznia, w ogóle o nich zapomniał tzn przypomniało mu się wieczorem - skype mu przypomniał ;/ nie wiem... może w walentynki wpadnie na ten pomysł... Cytat:
Jak byliśmy dziećmi (ja i moi bracia) to zupełnie nas olewał. Jak wracał z pracy, to cisza, nie można się bawić, nic mówić, nawet szeptem, bo tata ogląda telewizję. Nie zabierał nas nigdzie, a sam w wakacje jeździł co weekend na ryby. A teraz nagle się w nim ojciec odezwał, bo by kur** chciał wychowywać, jak my już mamy po 20-23 lata. Ale się zezłościłam... ![]() Cytat:
![]() To samo mówię tż jak on chce wstawić tv do sypialni i buntuje się, że tam gdzie śpimy nie będzie telewizora. dotkaaa Ja też oglądałam na kinomaniaku, faktycznie od kilku dni nie działa. Mogę polecić Ci zalukaj.pl |
||
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
witam się, trzymam kciukasy i lecę z mamą na shopping
Bo z chłopami to się nie da :P
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam jeszcze takie pytanie czy 18 tydzien i 5 dzien jest już odpowiednim terminem na USG połówkowe?
Bo chciałam iść w moje urodziny |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie 4ty dzień bez wymiotów
Po prostu szał ciał, bo przez ostatnie 3,5 miesiąca wymiotowałam praktycznie codziennie i to parę razy dziennie. Może jednak mój układ trawienny zna litość
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tyle bede pewnie ważyc pod koniec ciąży
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też muszę się wybrać bo wszystko sie przymałe zrobiło. A jestem ewenementem w tym temacie bo nie cierpię kupywać ciuchów
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
ASIUNIA1230......a po ślubie gdzie będziecie mieszkać u twoich rodziców? Współczuję ci takiego TATY
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Asiunia biedna Ty jesteś, współczuję Ci sytuacji z tatem i ślubem. Nawet sobie nie wyobrażam jak Tobie musi być przykro.
Ale z opisu śmierdzącej kupy kota to już się uśmiałam Mój jak nawali to psikamy odświeżaczem powietrza, aż w oczy piecze ![]() A zaręczyny jak powiedział, że będą to na pewno słowa dotrzyma. U nas była taka historia: W październiku 2011 r. dowiedziałam się, że jestem w ciąży, więc ustaliliśmy, że skoro tak to weźmiemy ślub - i ustaliliśmy datę na 29.09.2012. Zaręczyn nie było oczywiście, a na dodatek ja na początku grudnia poroniłam Pamiętam jak dziś jak przyjechał brat TŻ do nas w odwiedziny po #, a jego dziewczyna do mnie z pytaniem, czy nadal planujemy wziąć ślub .... Bardzo mnie to zabolało i nawet powtórzyłam to TŻ, że po co ślub, jak powód ślubu "uciekł" I tak sobie żyłam smutna, aż w Święta Bożego Narodzenia TŻ oświadczył się przy całej jego rodzinieEdytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-01-29 o 10:21 |
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
ja na początku ciąży ważyłam 48,6 kg ostatnio się ważyłam w niedzielę to 50,2 kg to 1,6 więcej...coś mało ale mam tylko większy brzuch i piersi nic więcej
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do dziewczyny brata tż, to jak ona mogła coś takiego powiedzieć to ja nie wiem masakra ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie poprostu nie mają wyczucia
|
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Asiunia1230 masz 20 lat jesteś młoda dla tego ojciec pewnie myśli że, za szybko na ślub ze za młoda jesteś, ale jeżeli kochacie się z chłopakiem i jesteście siebie pewni to czemu nie. Nie wiem czy długo z nim byłaś czy też nie chociaż to nie ma znaczenia...jeżeli się kochacie.Ja wielokrotnie pisałam że urodziłam w wieku 17 lat dopiero byłąm młoda ślub wzięłam też i jestem szczęśliwa. Ja z moim mężem chodziłam 3 lata zanim zaszłam w ciąże też niby się znaliśmy ale po ślubie były małe zgrzyty poznawaliśmy wspólne zycie razem jaką mąż i żona nie jako para nastolatków. Ale nie żałujemy naszej decyzji kochaliśmy się, kochamy i czekamy na 2 dzidzię
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed chwilą np. miałam takie uczucie jakby ktoś mnie dotknął ręką w brzuch, a wcześniej miałam takie przelewanie nisko w brzuchu. Bardzo wyraźne. Tam chyba nie ma jelit co?![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny może znacie się na jakiej stronie można kupić tanie bilety lotnicze, chciałabym w kwietniu/maju polecieć do koleżanki do Irlandii, tak szukam i szukam i wszędzie wielkie pieniądze
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale skończyło się pięknie, przy całej rodzinie, pewnie byłaś przeszczęśliwa po tych wcześniejszych sytuacjach Ja Wam opiszę co mnie spotkało, mój mąż wykazał się mega romantyzmem i tym, że jest zarąbiaszczy ![]() Pracuję sobie jednego dnia w biurze, jestem tylko z jedną koleżanką. Nagle do biura wchodzi pan ubrany w garniak i pyta, która to Pani XX (wymienia moje imię i nazwisko). Ja mówię, że ja, a on mi podaje kartkę taką okolicznościową. Otwieram ją, a tam śliczna karteczka z napisem, że mam się nie bać i zaufać temu panu i iść z nim- napisane przez tżta. Ja ogólnie szok na maksa, pan mówi, że mam wziąć rzeczy, bo już nie wrócę i wyjść z nim. Wychodzimy przed budynek, a tam na parkingu czeka czarny Chrysler 300c (to ogólnie samochód moich marzeń). Wchodzimy i jedziemy jakieś pół godziny, ja nic nie wiem, szczena na ziemi. Nagle skręciliśmy w jakąś polną drogą i pan zawiózł mnie do Pałacyku Rodziny XX, który jest zabytkiem rodzinnym, ale teraz świadczy usługi hotelowe. Tam czekał pod drzwiami mój wtedy jeszcze chłopak, ślicznie ubrany. Wziął mnie za rękę i powiedział, że idziemy na spacer. Poszliśmy parę kroków parkiem aż doszliśmy do małego jeziorka, gdzie czekała na nas łódka. Na środku tego jeziora była wyspa, na której stała altanka z przygotowanych stołem, krzesłami, wszystko w ślicznych wstążkach itp. Przepłynęliśmy tą łódką jeziorko, wysiedliśmy na wyspie, poszliśmy do altanki usiąść. Po chwili łódką przyjechał kelner z menu W ten sposób zjedliśmy obiad z deserkiem na wyspie, gdzie każde danie było przywiezione łódką z tego zameczku. Po kolacji ukochany padł na kolanka z pięknym pierścionkiem i powiedział co trzeba Ja się zgodziłam, a on wyciągnął spod stołu bukiet czerwonych róż Nocowaliśmy w tym zameczku, mieliśmy piękny apartament, jak weszłam wieczorem była już przygotowana kąpiel z płatkami róż w wodzie, szampanem itp. Jak się później okazało tż załatwił mi tydzień wolnego w pracy za moimi plecami, więc cały kolejny tydzień sobie odpoczywaliśmy zwiedzając troszkę naszych ulubionych miejsc w Polsce. NIGDY nie zapomnę tego dnia, był niesamowity, wszystko było świetnie zaplanowane. Mąż wykazał się i sprytem i romantyzmem i wszystkim co najlepsze. Ech....
|
|
#2811 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny od wczoraj strasznie lydki mnie bola,zwlaszcza przy chodzeniu i to tylko z przodu,z tylu nie,wczoraj wstalam juz z tym bolem i tak jest do dzis,zwlaszcza bola jak chodze,a jestem w trzecim miesiacu ciazy,co to moze byc?
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
czy ktos chce dziecko?? przynajmniej na 3 noce??
po ostatniej nocy mi sie noz w kieszeni otwiera.....udusilabym jak mozna od godziny 22 budzic sie z placzem non-stop pozniej wstac o 6:30 i byc pelnym sil i wigoru??? no jak to w ogole mozliwe???
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
Oj możliwe
Smoczka dałaś?
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest lepiej tylko dlatego, że już się wyprowadziłam na swoje. Odpoczywamy od swojego towarzystwa, gdy się nie widzimy. A jak się widujemy z rodzicami, to już są inne tematy. każdy ma swój dom, swoją rodzinę, swoje królestwo do sprzątania. Nie ma się czego uczepić. I relacje dzięki temu są lepsze, jest spokojniej. |
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łał |
||
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
może być, chociaż czym później , więcej widać
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakbym była po skurczu mięśni łydek, tylko, że ja nie miałam skurczu. chyba magnezu nam brak. |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie czuję nic, za wcześnie..ale jak czytam o motylkach, bąbelkach czy takich lekkich 'dotknięciach', to też zaczęłam czuwać. Czasami tak sobie leżę i 'nasłuchuję' czy mi się w brzusiu coś rusza..jakaś rybka..przelewa.. Po czym mogłabym powiedzieć, że się zaczyna i z dnia na dzień będzie intensywniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Do tej pory mi to przypomina
Pewnie jest zły, że jeszcze nie ma imienia i taki jest bezosobowy. 
Nie ogarniam

no to teraz narobiłaś mi ochoty 

Przed chwilą np. miałam takie uczucie jakby ktoś mnie dotknął ręką w brzuch, a wcześniej miałam takie przelewanie nisko w brzuchu. Bardzo wyraźne. Tam chyba nie ma jelit co?