|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
Rosi ja też czekam na wiosnę
![]() Zabcia ooo myślałam, że ma 2 obywatelstwa. Ale w sumie pewnie dlatego, że ty masz Amerykańskie a nie polskie. Maja dziś się uderzyła w oczko. Zaczęła mocno płakać. Wzięłam ją na ręcę , patrzę a tu zamiast łez to z jednego oczka leci krew tak się wystraszyłam. Miała je zamknięte więc nie wiedziałam co jest w środku. Jak się uspokoiła to jej przemyłam. Rozcięła sobie oko w kąciku, całe szczęście tylko skóra. Była teściowa ją obejrzeć ale wszystko ok, tyle że ma oko w tym miejscu spuchnięte. Jak zobaczyłam tę krew to tylko zacisnęłam zęby bo się prawie bym rozpłakała tak się wystraszyłam. Byłam akurat u rodziców bo mąż był w pracy.
|
|
|
|
#992 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
dzisiaj poćwiczyłam taniec na lodzie, wczoraj stopniał śnieg, wieczorem padało a rano WSZYSTKO było pokryte lodem, serialnie raki by mi się przydały, założyłabym na buty i śmigamy. Dobrze, że latarnie spotkałam na swojej drodze, bo bym zaliczyła taką glebę, że szokCytat:
A tak mniej kosztownie to idź do sklepu, pooglądaj co Ci pasuje (np. zamrażalnik na górze czy na dole, wygodna półka na napoje, jak dla mnie obowiązkowo szuflada na warzywa, która trzyma je w takiej tem. że nie więdną), ja bym patrzyła czy głośna jest. I w sumie tyle.Bzyczka - u mnie tylko na obronę kupowaliśmy... Cytat:
Cytat:
Dziecko dostaje obywatelstwo po rodzicach (jeśli jedno jest Holendrem to dziecko ma podwójne). Wątpię, że kiedykolwiek będziemy się o nie starać - do szczęścia mi potrzebne nie jest, jedyne do czego się przydaje to do głosowania w wyborach państwowych (bo w lokalnych już możemy). Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Dziewczyny - czy do robota Bosch jest przystawka sokowirówka??? Magda - dobrze, że tylko zadrapanie, nie ma co płakać, im Majka mobilniejsza tym więcej guzów zaliczy
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka teraz już się uspokoiłam, ale jak zobaczyłam tę krew to myślałam o najgorszym, ze jej się coś w samo oczko stało. ufff na szczęście nie. Jak już się uspokoiła to dalszą część dnia była bardzo radosna.
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście nie trzeba się wyrzekać pierwszego. Także ja mam polskie i amerykańskie. Dominikowi w każdej chwili możemy zrobić polski paszport z tym nie ma problemu.Dobrze ze nic poważnego się nie stało!
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dobrze, że nic poważnego Mai sie nie stało, ale też bym się wystraszyła
miłego dnia!
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosia oni byli 3 lata jakos tak wiec braklo.. u mojej siostry to nie wiem jak bylo bo szwagier jest tam na bank ze 4-5lat a siostra byla krotko.. a mimo wszystko nie dostali troche żałowali bo by mial brytyjskie a z takim bez wiz wszędzie no ale.. pilam wczoraj drinka na bazie rumu ale byl taki pyszny ze maria awaria.. nasz barman udowadnia mi skrupulatnie ze lubie wszystkie albohole ale dobrze zrobione.. ![]() Magda dobrze ze wszytsko dobrze!
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-01-29 o 08:19 |
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia, nie nie, to nie takie proste
zależy ile lat- u niemców musi być 5 lat.Madzia ojej, biedna Majka co ta mała zołza sobie zrobiła?? mam nadzieję, że dziś juz lepiej Samba czy u Was też taka powalona pogoda?? U nas 7 stopni na plusie i wszystko się roztopiło... tak dziwnie wygląda Wczoraj było 5 stopni.
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-01-29 o 08:17 |
|
|
|
#998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z której strony rozcięła to oczko? od strony rogówki? Cytat:
![]() ![]() ![]() India fajną masz lodówkę - tylko ogromną! Do mojej kuchni sie nie zmieści ![]() Iwka niestety jestem mocno ograniczona finansowo... Martucha tę Twoją wczoraj oglądałam i generalnie mi się podobała ![]() Ale jakoś zdecydować się nie możemy... Wczoraj spotakliśmy się w centrum handlowym, poszliśmy na obiad a później jeździliśmy po mieście w poszukiwaniach lodówki... ehs! Nic się nam nie podoba! Wszystko jest takie samo a jak patrzymy na naszą kuchnię to nic tam nie pasuje... durn.a kuchnia!!! Jedna się bardzo spodobała mężowi, ale nie jest już dostępna w normalnych sklepach, tylko w internetowych i jest za duża... W końcu wymyśliłam, żebyśmy kupili najnormalniejszą i kupimy naklejki i będzie czadowa, ale mąż nie przekonany także szukamy dalej. Gdyby nie to że ta lodówka stoi w tak widocznym miejscu (widać ją z salonu), to kupiłabym jakąkolwiek, a tak to chcemy żeby się ładnie prezentowała... ehs! Gu.pie problemy
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja też go lubie ![]() musisz do mnie przyjechać to pójdziemy do niego razem![]() ![]() wspolczuje niezdecydowania ![]() :
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-01-29 o 09:07 |
|
|
|
|
#1000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze niezdecydowanie mnie rozbraja! Właśnie mąż mi wysłał 2 lodówki i kazał wybrać Stwierdził, że trudno, nieco dołożymy, bo jak ma wyglądać to musi być droższa... ale jakoś mnie nie przekonał do końca. Dzisiaj trzeba będzie podjąć decyzję jak się spotkamy w domu...![]() Zanim, zanim, to ja Cię zapoznam z malinowym mohito z owocami granatu! ![]()
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Iwka no proszę jaka kulturka była w twojej szkole Magda ale się strachu najadłaś! Dobrze, że to tylko skórka pękła. Marta szkoda, że się nie udalo z tym obywatelstwem, tak jak piszesz, zawsze troszkę łatwiej dla dziecka. |
|
|
|
#1003 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez nie wiem czy my sie kiedys bedziemy starac, w sumie to nam to niepotrzebne, na glosowaniach mi nie zalezy jedynie jest latwiej z podrozowaniem bo np do USA nie trzeba wizy... ale zobaczymy... wszystko zalezy od tego czy bedziemy tu chcieli zostac na dluzej, bo jesli tak to moze to nam sie jednak przydac... jednak fajnie miec jakis dokument potwierdzajacy chociazby adres zamieszkania... my mamy dokumenty polskie + potwierdzenie zameldowania, ale takie zwykle na kartce A4 ja tego nie nosze przy sobie ale na upartego chyba powinnam bo jakby sie ktos przyczepil to nie mam jak mu udowodnic ze tutaj mieszkam a poza tym latwiej tez z wymiana dokumentow (wiem ze to raz na 10 lat, ale jednak trzeba pamietac o terminie wymiany i w odpowiednim czasie znalezc sie w polsce, albo gdzies w ambasadzie...), jak sie urodzi dzidzius to chcialam na swieta jechac do polski i wlasnie sobie uswiadomilam ze dzidzius nie bedzie mial zadnego dokumentu... i chyba tak se go nie moge przewiezc tylko bede musiala mu jakis dowod wyrobic.... tylko gdzie... takze takie rzeczy bylyby latwiejsze z paszportem niemieckim, ale jakos specjalnie nam poki co nie zalezy....Cytat:
ostatnio nawet slyszalam ze niemcy bardzo niechetnie daja polakom obywatelstwo bo przeciez polska jest tez krajem ue i oni nie rozumieja po co nam to obywatelstwo ale nie wiem akurat ile w tym prawdy bo nigdy nie bylam w urzedzie sie pytac o to, to tylko obiegowe opinie na ten temat, takze pewnie z prawda nie maja zbyt wiele wspolnego ![]() Cytat:
no a tu jeszcze dlugi czas abstynencji przede mna Cytat:
U nas wczoraj byla bardzo ladna pogoda, wprawdzie sniegu bylo duzo jeszcze, ale swiecilo sloneczko i bylo cieplutko (niestety nie patrzylam na termometr, ale pewnie kolo 10 st. w poludnie bylo)... a w nocy strasznie lalo i teraz od rana jest szaro, buro i do d... sniegu jakies resztki tylko leza... Ktosia ale narobilas z tym Twoim ciastem :P tz ma 12 lutego urodziny i musze mu 2 blachy upiec do pracy... i wymyslilam ze upieke sernik z brzoskwiniami i jablecznik... a tu twoje ciasto popsulo mi szyki i teraz nie wiem na ktore sie zdecydowac ![]() Kurde nie wiem czy to ta pogoda czy co, ale znowu wstalam taka slaba i wypompowana ze chyba zaraz wracam lezec do lozka.... |
|||||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jakie??
![]() Magda jak była krew ja bym poszła do okulisty
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Samba
to upiecz na niedzielę to moje ciasto i zobaczysz, które będzie odpowiedniejsze na urodziny męża
|
|
|
|
#1006 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam nad tym ale sily mam ostatnio tyle ze ledwo mi starcza na lezenie i gapienie sie w sufit licze na to ze do 12stego mi przejdzie bo jak nie to kupimy gotowe a poza tym odrzucilo mnie ostatnio od slodkiego, a tz tez niejadek wiec teraz by sie zmarnowalo ale zrobie na pewno jak tylko wroca mi sily i apetyt
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Samba rozumiem
![]() Zrobiłam grochówkę Jest pyszna i gęsta, że łycha stoi Mąż się będzie cieszył
|
|
|
|
#1010 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie za drogie
dlatego nawet nie pokazuje bo odpadną w przedbiegach. Ma szukać dalej. Ja mam dzisiaj spotkanie z Trójcą a TŻ ma pojechać jeszcze do jednego sklepu i zobaczyć te, które mu się spodobały w Internecie.![]() Ktosia dawno już grochówki nie jadłam! Ja zawsze kupowałam gotową, chyba z hortexu i tylko dodawałam kiełbaskę i boczek - bardzo smaczna wychodziła. nie wiem czy bym się podjęła robienia od zera takiej zupy - za trudne to
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Guciu ja mam samsunga z systemem no frost...i z okienkiem na wodę dokładnie taką(żałuję, że nie wzięłam lodu bo ta woda toi niepotrzebne całkiem) nie wiem czy przez ten no frost ale wszystko wysusza mi środku nawet w tej szufladzie 0 stopni wszystko wysycha teściowa ma starą jeszcze lodówkę i kurcze nie wysycha nigdy jej jedzenie może sobie zostawić szynkę w plasterkach na talerzyku a ja nawet nie moge cytryny zostawić na wierzchu bo za 2 dni jest sucha ![]() nawet mam problem jak zrobie np. sałatkę jakąś to albo muszę ją przykryć szczelnie, albo owinąć folią spożywczą nie wiem, ale nie jestem z niej zadowlona droga była bo prawie 2 tysiace za nia daliśmy i najchętniej bym kupiła nową... Ktosiu ale mi narobiłaś smaka na grochówę... taką z boczusiem i typowym grochem
|
|
|
|
#1015 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Mai oczko (tzn. powieka) lekko jeszcze spuchnięte, choc z dolnej już znika. Krewka jak leciała na początku tak po przemyciu juz nic nie leciało. Wydaje mi się tez, że ją to nie boli, bo sie do mnie tuli (strona z oczkiem też) i nie widać aby ją to jakoś bolało). Jest to zewnetrzny kącik oka (nie ta strona od noska). Wczoraj nawet przez lupe patrzyłam, to miała lekko rozciętą samą skórkę w kąciku.
Wczoraj chciałam z nią jechac na IP, ale w końcu nie pojechałam bo wszyscy mi powiedzieli , ze przesadzam. Juz sama nie wiem. Agatek uderzyła się zabawką. Przewracała się, złapałam ją, a ona sobie zabawką bach w oczko. |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, Aguś to zapraszam na grochówkę. Mam duży garnek
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu to i ja lecę
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za opinie no ale tu trzeba się z grochem bawić itp ![]() Cytat:
ale to ja! lecęęęę!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

tak się wystraszyłam. Miała je zamknięte więc nie wiedziałam co jest w środku. Jak się uspokoiła to jej przemyłam. Rozcięła sobie oko w kąciku, całe szczęście tylko skóra. Była teściowa ją obejrzeć ale wszystko ok, tyle że ma oko w tym miejscu spuchnięte. Jak zobaczyłam tę krew to tylko zacisnęłam zęby bo się prawie bym rozpłakała tak się wystraszyłam. Byłam akurat u rodziców bo mąż był w pracy.

dzisiaj poćwiczyłam taniec na lodzie, wczoraj stopniał śnieg, wieczorem padało a rano WSZYSTKO było pokryte lodem, serialnie raki by mi się przydały, założyłabym na buty i śmigamy. Dobrze, że latarnie spotkałam na swojej drodze, bo bym zaliczyła taką glebę, że szok

A tak mniej kosztownie to idź do sklepu, pooglądaj co Ci pasuje (np. zamrażalnik na górze czy na dole, wygodna półka na napoje, jak dla mnie obowiązkowo szuflada na warzywa, która trzyma je w takiej tem. że nie więdną), ja bym patrzyła czy głośna jest. I w sumie tyle.
Wczoraj było 5 stopni.