|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2013-01-29 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
BAN stały
|
Dokładnie. Przekonałam się o tym pracując na stażu w jednym banku. Mimo, że byłam lubiana i do tej pory mile w tym banku ze mną rozmawiają, to usłyszałam na tym stażu zaraz na samym początku, że nawet jakbym nie wiadomo jak się starała i nie wiadomo jak była dobra, to i tak pracy nie dostanę po stażu, bo my nie przyjmujemy do pracy po stażu. Pan z którym pracowałam, to samo mi powiedział, tylko on dodał jeszcze, że w tym banku tylko i wyłącznie po znajomości przyjmują.A na koniec dodał jak nie masz znajomości, to twoje starania nic nie dadzą.
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38917457]dobrego fryzjera bardzo ciężko złapać a poza tym, fryzjer z takim doświadczeniem zabiera ze sobą klientów... ![]() Przypuszczam, ze w głównej mierze właśnie o to chodzi. Ktoś otwiera nowy salon i zatrudniając doświadczonego fryzjera może mieć na początek już jakiś klientów. ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-29 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli można liczyć tylko na siebie, to trzeba kombinować, kalkulować, jak ktoś ma komfort, że ma np męża, który ma stałą pracę i zarabia, można sobie szukać w mniejszym stresie. I nie mówcie mi, że tak nie jest, bo mam wielu znajomych, u których właśnie tak to wygląda. Cytat:
![]() |
#1627 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że każdy ma inną sytuację, inne poglądy, inne możliwości. Jedni mogą jeździć 100 km za 1100 zł inni nie ruszą się z domu za 1800. Jedni mają doświadczenie zawodowe, inni same darmowe staże. Wyjść jest tyle, ile poglądów.
Niv - poradź się rodziców i zobacz co Ci mówią. Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2013-01-29 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jedynie tusia i madzia na ten temat fajnie się wypowiadały. Madzia pisała, że, dzięki temu, że ma pomoc ze strony tż i rodziców , to może w "obcym mieście" pracować za najniższą i zdobywać w ten sposób doświadczenie oraz, że dzięki tej pomocy mogła szukać pracy w innym mieście mieszkając tam. I to rozumiem. Też bym za najniższą chętnie poszła do pracy, gdybym nie musiała sama się utrzymywać . W końcu pracując za najniższą zdobywamy doświadczenie. Tusia, tez pisała, w jakich sytuacjach można podjąć się pracy za najniższą w obcym mieście, a w jakich sytuacjach lepiej nie, bo wtedy się bardziej " wegetuje niż żyje " Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-29 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38918206]Ja myślę, że każdy ma inną sytuację, inne poglądy, inne możliwości. Jedni mogą jeździć 100 km za 1100 zł inni nie ruszą się z domu za 1800. Jedni mają doświadczenie zawodowe, inni same darmowe staże. Wyjść jest tyle, ile poglądów.
Niv - poradź się rodziców i zobacz co Ci mówią.[/QUOTE] Własnie tak, dlatego wszystko co piszemy to to jak my byśmy postąpiły. Nie znajdź dobrze Twojej sytuacji, tak naprawdę niewiele możemy Ci radzić. Każda napisała co ona by zrobiła, tusia dobrze pisze, pogadaj z rodzicami, co oni Ci poradzą i wtedy podejmij decyzję. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
I znowu, teraz jest kto wypowiedział się fajnie a kto nie. Tak jak napisałam wyżej, każdy napisał jak on by postąpił i chyba nie ma tu nic do oceniania.
![]() |
#1630 |
Rozeznanie
|
O kurde pojawiło się u mnie ogłoszenie stażu dla asystentki księgowej
![]() ![]() ![]()
#1631 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice są gotowi pomóc mi finansowo jeżeli będzie to konieczne. Natomiast nie doradzą mi, czy mam iść do pracy do tej firmy, czy też nie. Raz mi już doradzali i wyszłam na tym niezbyt dobrze, więc teraz wolą żebym sama podjęła decyzję.
Zbyt szczęśliwi faktem, że muszę się wyprowadzić i pracować prawie za darmo nie są. Mam też młodszą siostę, która studiuje, więc może być ciężko w sytuacji gdy jeszcze ja będę potrzebować pomocy finasowej, ale nikt mi nie powie "nie".
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1633 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ślij się, ślij! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba masz racje. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38918752] ślij się, ślij![/QUOTE] ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To prawda, że czasem warto zaryzykować i podjąć taką pracę, ale trzeba mieć wtedy jakieś zabezpieczenie, trzeba sobie to wszystko dobrze podliczyć i rozeznać się czy faktycznie będzie możliwość szybkiego awansu/podwyżki/może dorobienia sobie jakąś inną pracą. To bardzo indywidualna sprawa. Na studiach pracowałam za bardzo niską stawkę, potem zaliczyłam bezpłatny staż, teraz znów jestem na stażu, również bez wynagrodzenia. Dłużej nie mogę sobie pozwolić na bycie (prawie)darmową siłą roboczą, bo zwyczajnie muszę mieć za co żyć. Uważam, że dobry pracownik, z doświadczeniem i wykształceniem w żadnym zawodzie nie powinien zarabiać tak słabych pieniędzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-29 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38918752]
ślij się, ślij![/QUOTE] Się posłałam ![]() Dziewczyny dzięki za kciuki ![]() ![]() Jezu, ale się podnieciłam tą ofertą jak ją zobaczyłam. W końcu coś dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam tych staży chociaż zazdroszczę bo ja już za stara jestem na staż
#1640 | |
BAN stały
|
Kiedyś też pojawiło się ogłoszenie do biura rachunkowego, ale chcieli rok doświadczenia w kadrach , wysłałam CV i cisza. Można powiedzieć, dwa sensowne ogłoszenia się pojawiły w tym roku do nas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przestań być taką pesymistką bo się nabawisz depresji...przeczytaj książkę moc pozytywnego myślenia, potęga podświadomości itp albo ściągnij sobie film sekret jak Ci się czytać nie chce...książki są na necie w pdf więc nic nie kosztują film chyba na YT, a jak nie to na torrentach. Tyle w temacie ![]()
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
Przyszłam się pochwalić, że dostałam pracę. Co prawda tylko pół etatu i to przy mega nudnych rzeczach (archiwizacja dokumentów, ksiegowość, ble), ale za to w rodzinnym mieście, 5 minut od domu. I z zupełnym poszanowaniem ze dalej szukam sobie pracy, czyli na zasadzie: zapłacimy Ci za to co zrobisz, ale jak się zdarzy, ze masz rozmowę to idziesz i nie ma gadania
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1645 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja również. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() |
#1646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Jednak dostałam staż na 7 miesięcy. Podpisałam umowę z urzędem i dowiedziałam się, że zaczynam 4 lutego. Muszę w piątek skontaktować się z Dyrektorką i omówić mój plan pracy. W przedszkolu pracują niemiłe sprzątaczki, przez to, że jednej córka nie dostała stażu. Zobaczymy jak to wyjdzie, ale chociaż dobre i to, zawsze coś nowego w moim CV. Czy u Was na stażu "wołano" wszystkie dokumenty jak: CV, dyplom ukończenia studiów, list motywacyjny itp. ? Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-29 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
BAN stały
|
8 miesięcy, to na bardzo długo dostałaś staż. Masz szansę na pracę choć na kilka miesięcy po nim ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Raczkowanie
|
Wiesz co, nie jestem poinformowana nawet o fakcie zatrudnienia po stażu. Ale wydaje mi się, że Dyrektorka musiała podpisać papiery, bo inaczej stażu by mi nie przyznali. Nie zdziwiłam się, że muszę jeszcze CV zanosić i całą moją dokumentację dotyczącą studiów, pewnie chcą wiedzieć z kim maja do czynienia. Pani Dyrektor mało jest poinformowana o stażu, więc wszystko jest na mojej głowie.
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Erykah_B Gratulacje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.