Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 21:13   #2971
Darkoz
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]
Piotr Tomański: Każdy obywatel ma takie same prawa, ale ja reprezentuję Podkarpacie. Ja wiem, że 90 procent osób chcących zalegalizowania takich związków jest heteroseksualnych, i ta ustawa mogłaby im pomóc, chociażby w sprawach wspólnego dziedziczenia. Ale jest też te 10 procent, jeszcze trudne w Polsce do zaakceptowania, jak widać nawet po debacie. Dla mnie to nie był jeszcze ten moment, aby za tym zagłosować. Na dziś ja zdecydowanie nie akceptuję tych 10 procent. Nie chodzi o to, żeby nie mieli łatwiej w rozliczeniach, bo każdy obywatel ma takie same prawa i obowiązki. Ale my reprezentujemy Podkarpacie, a u nas to jeszcze bardzo odległe, żeby popierać mniejszości homoseksualne.[/QUOTE]
Przyznaję, nie zrozumiałam, co autor miał na myśli. Jak ta ustawa ma pomóc osobom heteroseksualnym? I jak debata ma się do akceptowania tych 10%?
Pewnie wszyscy homoseksualiści z Podkarpacia już się barykadują w piwnicach i czekają na lepsze, odległe czasy.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:48   #2972
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że jest moda na bycie homo U mnie na fb, to albo śluby, albo zaręczyny, albo dzieci...więc myślałam, że na to jest moda i się chcąc-nie chcąc wpasowałam .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:52   #2973
Madiha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że jest moda na bycie homo U mnie na fb, to albo śluby, albo zaręczyny, albo dzieci...więc myślałam, że na to jest moda i się chcąc-nie chcąc wpasowałam .
Może pan poseł obraca () się w innym towarzystwie
Madiha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:57   #2974
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Wszyscy Twoi znajomi z fejsa i Ty to hipsterzy, nie ulegacie modzie.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 21:59   #2975
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Wszyscy Twoi znajomi z fejsa i Ty to hipsterzy, nie ulegacie modzie.
muszę lecieć do Starbunia po koffiee, tylko założę swoją wielką czapkę, zasłaniającą mi pół twarzy i tramposzki na rozciapciany śnieg ..Holender, w moim mieście nie ma Starbunia
Stary 2013-01-28, 22:34   #2976
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że nie jestem Polką, bo nie przeszkadzają mi związki homoseksualne
Spoko, spoko, ja nie jestem Polką, kobietą, a mój facet powinien mnie rzucić, bo pewnie puszczam się za jego plecami z koleżankami

A Podkarpacie mnie zmiażdżyło wyślę kumplowi, ciekawe co powie
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 05:06   #2977
201604190949
Konto usunięte

Dziwi mnie nazywanie "carpaccio" wszystkiego co jest pokrojone w cienkie plastry. Nie ma awokado w plastrach jest "carpaccio z avocado". Dafuq?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 06:54   #2978
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
A jakby samotna staruszka trafiła do szpitala to jej sąsiadka, która od kilku lat sie nią opiekuje nic nie mogłaby sie dowiedzieć?! Bo obca? Powinna być jakaś powszechna deklaracja typu: w razie wypadku i choroby powiadomić XYZ.
No powinna być.
Tyle dobrego, że chociaż idąc na zabieg można chociaż podać kogo informować w razie wu.

Cytat:
A to nie po to przy kontaktach w telefonie się pisze ICE albo nosi takie informacje w portfelu?
No ale jednak wpis w telefonie ma małą moc prawną
A przy wypadku może zaginąć.

Cytat:
Napisane przez Madiha Pokaż wiadomość
O bożeno autentycznie niedługo przestanę się przyznawać, że jestem z Podkarpacia... . Nie chce żeby ktokolwiek łączył mnie z takimi poglądami tudzież blogerkami
Leć na niemodne polki Może jeszcze jest tam znaczek 'nie jestem z podkarpacia'

Cytat:
Buźka alpaki widnieje tam dopiero od kilku dni .

Ufff, już chciałam iść z reklamacją do okulistki Bo wmówiłam sobie, że tak od zawsze był ten alpak, a ja widziałam twarz kobiety.

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dziwi mnie nazywanie "carpaccio" wszystkiego co jest pokrojone w cienkie plastry. Nie ma awokado w plastrach jest "carpaccio z avocado". Dafuq?
Dobrze wiedzieć. Dla mnie carpaccio to było tylko coś z jednego rodzaju mięsa.

Skoro wszystko może być bruschettą( w końcu fajniej brzmi niż grzanka z czymś tam, nie?), to pewnie wszystko może być carpaccio.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 09:23   #2979
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

"carpaccio" brzmi bardziej fancy.
Chociaż zaczyna to być tak popularne, że może po prostu sugerować sposób podania.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 09:36   #2980
201604200942
Konto usunięte

a ja myślałam, że carpaccio to ciasto (jak karpatka)
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:00   #2981
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja myślałam, że carpaccio to ciasto (jak karpatka)
Ja też! Musiałam mieć bardzo głupią minę jak w sklepie zobaczyłam mięso tak podpisane
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:22   #2982
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi nazywanie ĄĘ rzeczy, które u nas uchodzą np. za tosta czy inny tatar. Komuś to pomaga, jak użyje obco brzmiącej nazwy ? Oczywiście, co innego, jak to danie oparte na przepisie z jakiegoś kraju.

Zdziwił i wnerwił mnie facet w DDTVN, który ma górę pieniędzy i jeździ po świecie, strzela do zwierząt i daje je do wypchania. Teraz, bodajże w Kielcach, otworzył wystawę swoich trupów w Muzeum Narodowym . Najbardziej zniesmaczył mnie widok wypchanej małej żyrafki i głowy słonia. Kurczę...nienawidzę ludzi, którzy myślą, że jak mają kasę na wszystko, to mogą robić, co im się podoba. Podobnie zjechali króla Hiszpanii, jak się okazało, że kraj upada, a on sobie do słoni strzela w Kenii. Nienawidzę też zabijania zwierząt dla zabawy i poprawienia swojego ego. Może gość, jak już wszystko osiągnie, co chce, zacznie strzelać do ludzi i ich wypychać? W końcu też jest wiele ras ludzkich, to co mu tam? Wystawa jak znalazł . Życzę mu i oddziałowi muzeum, żeby nikt tego nie odwiedził przez co, nie zarobią na tym nawet złamanego grosza.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-01-29 o 10:24
Stary 2013-01-29, 10:54   #2983
aleksjaaa
Rozeznanie

On to robi z powodu duzych pieniedzy? Moze wlasnie na tym zarabia.
Ale dla mnie tez to niemozliwe, nie rozumiem jak mozna tak traktowac zwierzeta. I ze on sie nie boi, ze jakas kare za to zaplaci i skonczy sie sielanka...eh
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:00   #2984
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
On to robi z powodu duzych pieniedzy? Moze wlasnie na tym zarabia.
Ale dla mnie tez to niemozliwe, nie rozumiem jak mozna tak traktowac zwierzeta. I ze on sie nie boi, ze jakas kare za to zaplaci i skonczy sie sielanka...eh
Mówili, że to jakiś biznesmen . Oj tam zapłaci.... posmaruje pieniążkiem i krzykacze się uciszą . Nie wiem, jak tacy ludzie mogą spokojnie spać? Pewnie jest zbyt zapatrzony w siebie, żeby się tym przejmować.
Stary 2013-01-29, 11:20   #2985
201604181004
Konto usunięte

yyy myślałam że carpaccio to tuńczyk czy łosoś przyrządzone w dany sposób xD (mama robiła na święta i tak to nazwała xD)
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:27   #2986
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Mnie dziwi nazywanie ĄĘ rzeczy, które u nas uchodzą np. za tosta czy inny tatar. Komuś to pomaga, jak użyje obco brzmiącej nazwy ? Oczywiście, co innego, jak to danie oparte na przepisie z jakiegoś kraju.

Zdziwił i wnerwił mnie facet w DDTVN, który ma górę pieniędzy i jeździ po świecie, strzela do zwierząt i daje je do wypchania. Teraz, bodajże w Kielcach, otworzył wystawę swoich trupów w Muzeum Narodowym . Najbardziej zniesmaczył mnie widok wypchanej małej żyrafki i głowy słonia. Kurczę...nienawidzę ludzi, którzy myślą, że jak mają kasę na wszystko, to mogą robić, co im się podoba. Podobnie zjechali króla Hiszpanii, jak się okazało, że kraj upada, a on sobie do słoni strzela w Kenii. Nienawidzę też zabijania zwierząt dla zabawy i poprawienia swojego ego. Może gość, jak już wszystko osiągnie, co chce, zacznie strzelać do ludzi i ich wypychać? W końcu też jest wiele ras ludzkich, to co mu tam? Wystawa jak znalazł . Życzę mu i oddziałowi muzeum, żeby nikt tego nie odwiedził przez co, nie zarobią na tym nawet złamanego grosza.
Jeśli te zwierzęta nie są chronione, to co w tym złego? Ma pomysł na siebie, wie jak zarobić, nie to co 3/4 społeczeństwa, które potrafi tylko siedzieć na tyłku i narzekać, że kasy brak.
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:39   #2987
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Jeśli te zwierzęta nie są chronione, to co w tym złego? Ma pomysł na siebie, wie jak zarobić, nie to co 3/4 społeczeństwa, które potrafi tylko siedzieć na tyłku i narzekać, że kasy brak.
no tak, fajnie biegać za zwierzętami i je zabijać, fajny pomysł na życie...

Słonie i żyrafy z tego, co mi się zdaje, są pod ochroną .
Stary 2013-01-29, 13:01   #2988
BioIvO
Zakorzenienie

Gdzieś słyszałam, że w Afryce legalne polowania dla bogaczy są szansą na uratowanie tych zwierząt. Bo gdy jakiś milioner przyjedzie legalnie zastrzelić sobie lwa albo słonia to zostawi sporo pieniędzy (koncesje i inne koszty wyprawy). Lokalna ludność mając realne korzyści finansowe będzie lepiej dbać o dobrostan zwierząt. Największym problemem jest przecież kłusownictwo.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:06   #2989
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś słyszałam, że w Afryce legalne polowania dla bogaczy są szansą na uratowanie tych zwierząt. Bo gdy jakiś milioner przyjedzie legalnie zastrzelić sobie lwa albo słonia to zostawi sporo pieniędzy (koncesje i inne koszty wyprawy). Lokalna ludność mając realne korzyści finansowe będzie lepiej dbać o dobrostan zwierząt. Największym problemem jest przecież kłusownictwo.
Spoko, ale ile jest bogaczy a ile kłusowników? Dla mnie zabijanie dla zabawy jest tak samo chore, jak kłusownictwo.
Stary 2013-01-29, 13:20   #2990
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Szczerze mówiąc dziwi mnie potrzeba zawierania związków partnerskich w związkach hetero. To w końcu ludzie potrzebują "papierka", żeby być razem czy nie?!
Też tego nie rozumiem. Jakby nie można było wziąć ślubu... No ale wiadomo, odpowiedzialność i "nie opuszczę Cię aż do śmieci"/"uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe" to dla niektórych za dużo.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Przeraża mnie traktowanie tego tak swobodnie... Przecież ten płód rozrywany jest na strzępy.
To chyba zależy od metody aborcji, czy ciąża jest zaawansowana, czy dopiero początek...

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że nie jestem Polką, bo nie przeszkadzają mi związki homoseksualne

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]j
Antoni Mężydło: Czy my musimy wyprzedzać tę rewolucję? Dziś na homoseksualizm jest moda. Rozmawiam z młodymi ludźmi i niektóre kobiety mają problem ze znalezieniem partnera, bo większość potencjalnych kandydatów nawet jak nie jest gejami, to udaje gejów. [/QUOTE]
A skąd on wie, że ktoś udaje geja a nie jest nim naprawdę. Normalnie:

Poza tym ja sobie tego nie wyobrażam. Przecież facet hetero nie dałby rady. Za to w drugą stronę się spotkałam i to jest problem.

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]Tomasz Głogowski: Pomysł, by dwie panie czy dwóch panów rejestrowało związek, to fanaberia[/QUOTE]
Tyle w tym zdaniu argumentów, że nie wiem z którym polemizować.

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]Marian Cycoń: Czy Polskę teraz stać na mało stabilne rodziny? Czy zatem Polskę stać, w obliczu niekorzystnych demograficznych zmian, na mało stabilne rodziny, czyli niestabilne związki partnerskie wychowujące dzieci? Z analiz NCCS (National Center for Charitable Statistics) wynika, że w krajach wysoko rozwiniętych Europy i Ameryki Północnej ze 100 proc. związków partnerskich pierwsze 10 lat wspólnie przeżywa zaledwie 31 proc. Podczas gdy małżeństw o charakterze cywilnym pierwsze wspólne 10 lat przeżywa średnio 47 proc. w Ameryce Północnej i 52 proc. w Europie. Znając te statystyki, nie możemy sobie pozwolić na jeszcze większe ryzyko rozpadu rodziny. Z powodu postępującego w ostatnich latach niżu demograficznego uważam, że należy wspierać tradycyjny model rodziny jako instytucję odpowiedzialnego małżeństwa. [/QUOTE]
Tak z ciekawości, jakie państwo ponosi koszty związane z założeniem przez kogoś rodziny, zwłaszcza tej dwuosobowej i na ogół samowystarczalnej?

Aha i myślą, że jak zabronią homo wchodzić w związki to oni będą tworzyć rodziny z przeciwną płcią?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:27   #2991
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem. Jakby nie można było wziąć ślubu... No ale wiadomo, odpowiedzialność i "nie opuszczę Cię aż do śmieci"/"uczynię wszystko, aby nasze małżeństwo było zgodne, szczęśliwe i trwałe" to dla niektórych za dużo.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

To chyba zależy od metody aborcji, czy ciąża jest zaawansowana, czy dopiero początek...

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

A skąd on wie, że ktoś udaje geja a nie jest nim naprawdę. Normalnie:

Poza tym ja sobie tego nie wyobrażam. Przecież facet hetero nie dałby rady. Za to w drugą stronę się spotkałam i to jest problem.

Tyle w tym zdaniu argumentów, że nie wiem z którym polemizować.

Tak z ciekawości, jakie państwo ponosi koszty związane z założeniem przez kogoś rodziny, zwłaszcza tej dwuosobowej i na ogół samowystarczalnej?

Aha i myślą, że jak zabronią homo wchodzić w związki to oni będą tworzyć rodziny z przeciwną płcią?

No przecież... . Już widzę, jak moja znajoma rzuca swoją narzeczoną, bo jakiś pan z drugą panią jej zakazali bycia w związku z kobietą.
Stary 2013-01-29, 13:39   #2992
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko, ale ile jest bogaczy a ile kłusowników? Dla mnie zabijanie dla zabawy jest tak samo chore, jak kłusownictwo.
Kłusownicy mają to do siebie, że zabijają dużo i jak leci, tylko po to aby za parę dolców sprzedać skórkę na czarnym rynku. Niech już zarabiają sobie na nagonce dla myśliwych. Mniejsze zło.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:42   #2993
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

fu...

Dzisiaj przede mną usiadła kobieta, która miała na szyi futro z lisa. I jeszcze miał pazury na łapach. :/
Stary 2013-01-29, 13:46   #2994
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie smuci fakt, że mimo edukowania społeczeństwa o gatunkach zagrożonych wymarciem, dalej jest popyt na kość słoniową, wypchane ary, skóry aligatorów, tygrysów czy inne kończyny małp do celów leczniczych . Przykry jest fakt, że o ile np. w Europie się o tym mówi, to w Azji czy niektórych krajach afrykańskich dalej hula sobie przekonanie, że jak szaman nasmaruje kogoś sproszkowanym penisem gazeli, to ten ktoś będzie w 5 sekund zdrowy.
Stary 2013-01-29, 14:01   #2995
FigGa05
Zadomowienie

GG do FigGa05

MonikaFaustyna a bo myślisz, że jakaś wypindrzona, wymalowana, blondyneczka będzie się przejmować jakimś zagrożonym gatunkiem? przecież ona musi mieć najnowszą torebkę ze skóry krokodyla od projektanta xyz. Zresztą ten projektant też ma to w dupie, bo dzięki takim blondyneczkom zarobi kasę na tych torebkach z aligatora czy tam krokodyla ;]
Stary 2013-01-29, 14:04   #2996
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
yyy myślałam że carpaccio to tuńczyk czy łosoś przyrządzone w dany sposób xD (mama robiła na święta i tak to nazwała xD)
I dobrze nazwała bo to jest cienko pokrojone surowe mięso wołowe, cielęce, z tuńczyka lub łososia.
Ale z awokado ni hu hu.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:14   #2997
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez FigGa05 Pokaż wiadomość
MonikaFaustyna a bo myślisz, że jakaś wypindrzona, wymalowana, blondyneczka będzie się przejmować jakimś zagrożonym gatunkiem? przecież ona musi mieć najnowszą torebkę ze skóry krokodyla od projektanta xyz. Zresztą ten projektant też ma to w dupie, bo dzięki takim blondyneczkom zarobi kasę na tych torebkach z aligatora czy tam krokodyla ;]
oj, już od razu blondyneczka
Stary 2013-01-29, 14:20   #2998
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
oj, już od razu blondyneczka
Też się focham
Choć widzę, że FigGa ma jakąś blondyneczkę w avatarze więc może nie chciała nikogo urazić

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:26   #2999
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Też się focham
Choć widzę, że FigGa ma jakąś blondyneczkę w avatarze więc może nie chciała nikogo urazić
domyślam się, że nie chciała nikogo urazić, ale często widać takie szufladkowanie osób.

Nie odnoszę się stricte do przypadku Figi, ale wkurza mnie takie ocenianie po wyglądzie. Znam dziewczynę, która ubiera się (nawet na zajęcia!) w mini, bluzki z dekoltem albo prześwitujące tak, że widać stanik, ale jest takim mózgiem, że szok.
Na początku cięzko było mi uwierzyć, że ma 5 za wiedzę, ale później zauważyłam, że to naprawdę bystra dziewczyna. I na dodatek słucha heavy metalu. Pozory często mylą
Stary 2013-01-29, 14:27   #3000
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

No tak... co tam słonie, żyrafy, tygrysy bengalskie... trzeba być FESZYN .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości