|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]
Piotr Tomański: Każdy obywatel ma takie same prawa, ale ja reprezentuję Podkarpacie. Ja wiem, że 90 procent osób chcących zalegalizowania takich związków jest heteroseksualnych, i ta ustawa mogłaby im pomóc, chociażby w sprawach wspólnego dziedziczenia. Ale jest też te 10 procent, jeszcze trudne w Polsce do zaakceptowania, jak widać nawet po debacie. Dla mnie to nie był jeszcze ten moment, aby za tym zagłosować. Na dziś ja zdecydowanie nie akceptuję tych 10 procent. Nie chodzi o to, żeby nie mieli łatwiej w rozliczeniach, bo każdy obywatel ma takie same prawa i obowiązki. Ale my reprezentujemy Podkarpacie, a u nas to jeszcze bardzo odległe, żeby popierać mniejszości homoseksualne.[/QUOTE] Przyznaję, nie zrozumiałam, co autor miał na myśli. Jak ta ustawa ma pomóc osobom heteroseksualnym? I jak debata ma się do akceptowania tych 10%? ![]() Pewnie wszyscy homoseksualiści z Podkarpacia już się barykadują w piwnicach i czekają na lepsze, odległe czasy.
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że jest moda na bycie homo
U mnie na fb, to albo śluby, albo zaręczyny, albo dzieci...więc myślałam, że na to jest moda i się chcąc-nie chcąc wpasowałam |
|
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Podkarpacie mnie zmiażdżyło
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie nazywanie "carpaccio" wszystkiego co jest pokrojone w cienkie plastry. Nie ma awokado w plastrach jest "carpaccio z avocado". Dafuq?
|
|
|
|
#2978 | ||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Tyle dobrego, że chociaż idąc na zabieg można chociaż podać kogo informować w razie wu. Cytat:
![]() A przy wypadku może zaginąć. Cytat:
Ufff, już chciałam iść z reklamacją do okulistki ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
Skoro wszystko może być bruschettą( w końcu fajniej brzmi niż grzanka z czymś tam, nie? ), to pewnie wszystko może być carpaccio.
|
|
#2979 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
"carpaccio" brzmi bardziej fancy.
Chociaż zaczyna to być tak popularne, że może po prostu sugerować sposób podania. |
|
|
|
#2980 |
|
Konto usunięte
|
a ja myślałam, że carpaccio to ciasto (jak karpatka)
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też! Musiałam mieć bardzo głupią minę jak w sklepie zobaczyłam mięso tak podpisane
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi nazywanie ĄĘ rzeczy, które u nas uchodzą np. za tosta czy inny tatar. Komuś to pomaga, jak użyje obco brzmiącej nazwy
? Oczywiście, co innego, jak to danie oparte na przepisie z jakiegoś kraju.Zdziwił i wnerwił mnie facet w DDTVN, który ma górę pieniędzy i jeździ po świecie, strzela do zwierząt i daje je do wypchania. Teraz, bodajże w Kielcach, otworzył wystawę swoich trupów w Muzeum Narodowym . Najbardziej zniesmaczył mnie widok wypchanej małej żyrafki i głowy słonia. Kurczę...nienawidzę ludzi, którzy myślą, że jak mają kasę na wszystko, to mogą robić, co im się podoba. Podobnie zjechali króla Hiszpanii, jak się okazało, że kraj upada, a on sobie do słoni strzela w Kenii. Nienawidzę też zabijania zwierząt dla zabawy i poprawienia swojego ego. Może gość, jak już wszystko osiągnie, co chce, zacznie strzelać do ludzi i ich wypychać? W końcu też jest wiele ras ludzkich, to co mu tam? Wystawa jak znalazł Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2013-01-29 o 10:24 |
|
|
|
#2983 |
|
Rozeznanie
|
On to robi z powodu duzych pieniedzy? Moze wlasnie na tym zarabia.
![]() Ale dla mnie tez to niemozliwe, nie rozumiem jak mozna tak traktowac zwierzeta. I ze on sie nie boi, ze jakas kare za to zaplaci i skonczy sie sielanka...eh |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oj tam zapłaci.... posmaruje pieniążkiem i krzykacze się uciszą |
|
|
|
|
#2985 |
|
Konto usunięte
|
yyy myślałam że carpaccio to tuńczyk czy łosoś przyrządzone w dany sposób xD (mama robiła na święta i tak to nazwała xD)
|
|
|
|
#2986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, fajnie biegać za zwierzętami i je zabijać, fajny pomysł na życie...Słonie i żyrafy z tego, co mi się zdaje, są pod ochroną .
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś słyszałam, że w Afryce legalne polowania dla bogaczy są szansą na uratowanie tych zwierząt. Bo gdy jakiś milioner przyjedzie legalnie zastrzelić sobie lwa albo słonia to zostawi sporo pieniędzy (koncesje i inne koszty wyprawy). Lokalna ludność mając realne korzyści finansowe będzie lepiej dbać o dobrostan zwierząt. Największym problemem jest przecież kłusownictwo.
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2990 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]j Antoni Mężydło: Czy my musimy wyprzedzać tę rewolucję? Dziś na homoseksualizm jest moda. Rozmawiam z młodymi ludźmi i niektóre kobiety mają problem ze znalezieniem partnera, bo większość potencjalnych kandydatów nawet jak nie jest gejami, to udaje gejów. [/QUOTE] A skąd on wie, że ktoś udaje geja a nie jest nim naprawdę Poza tym ja sobie tego nie wyobrażam. Przecież facet hetero nie dałby rady. Za to w drugą stronę się spotkałam i to jest problem. [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]Tomasz Głogowski: Pomysł, by dwie panie czy dwóch panów rejestrowało związek, to fanaberia[/QUOTE] Tyle w tym zdaniu argumentów, że nie wiem z którym polemizować. [1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]Marian Cycoń: Czy Polskę teraz stać na mało stabilne rodziny? Czy zatem Polskę stać, w obliczu niekorzystnych demograficznych zmian, na mało stabilne rodziny, czyli niestabilne związki partnerskie wychowujące dzieci? Z analiz NCCS (National Center for Charitable Statistics) wynika, że w krajach wysoko rozwiniętych Europy i Ameryki Północnej ze 100 proc. związków partnerskich pierwsze 10 lat wspólnie przeżywa zaledwie 31 proc. Podczas gdy małżeństw o charakterze cywilnym pierwsze wspólne 10 lat przeżywa średnio 47 proc. w Ameryce Północnej i 52 proc. w Europie. Znając te statystyki, nie możemy sobie pozwolić na jeszcze większe ryzyko rozpadu rodziny. Z powodu postępującego w ostatnich latach niżu demograficznego uważam, że należy wspierać tradycyjny model rodziny jako instytucję odpowiedzialnego małżeństwa. [/QUOTE] Tak z ciekawości, jakie państwo ponosi koszty związane z założeniem przez kogoś rodziny, zwłaszcza tej dwuosobowej i na ogół samowystarczalnej? Aha i myślą, że jak zabronią homo wchodzić w związki to oni będą tworzyć rodziny z przeciwną płcią?
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przecież... |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Kłusownicy mają to do siebie, że zabijają dużo i jak leci, tylko po to aby za parę dolców sprzedać skórkę na czarnym rynku. Niech już zarabiają sobie na nagonce dla myśliwych. Mniejsze zło.
|
|
#2993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj przede mną usiadła kobieta, która miała na szyi futro z lisa. I jeszcze miał pazury na łapach. :/ |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie smuci fakt, że mimo edukowania społeczeństwa o gatunkach zagrożonych wymarciem, dalej jest popyt na kość słoniową, wypchane ary, skóry aligatorów, tygrysów czy inne kończyny małp do celów leczniczych
. Przykry jest fakt, że o ile np. w Europie się o tym mówi, to w Azji czy niektórych krajach afrykańskich dalej hula sobie przekonanie, że jak szaman nasmaruje kogoś sproszkowanym penisem gazeli, to ten ktoś będzie w 5 sekund zdrowy.
|
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
MonikaFaustyna a bo myślisz, że jakaś wypindrzona, wymalowana, blondyneczka będzie się przejmować jakimś zagrożonym gatunkiem? przecież ona musi mieć najnowszą torebkę ze skóry krokodyla od projektanta xyz. Zresztą ten projektant też ma to w dupie, bo dzięki takim blondyneczkom zarobi kasę na tych torebkach z aligatora czy tam krokodyla ;]
|
#2996 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Też się focham
![]() Choć widzę, że FigGa ma jakąś blondyneczkę w avatarze więc może nie chciała nikogo urazić
|
#2999 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie odnoszę się stricte do przypadku Figi, ale wkurza mnie takie ocenianie po wyglądzie. Znam dziewczynę, która ubiera się (nawet na zajęcia!) w mini, bluzki z dekoltem albo prześwitujące tak, że widać stanik, ale jest takim mózgiem, że szok. Na początku cięzko było mi uwierzyć, że ma 5 za wiedzę, ale później zauważyłam, że to naprawdę bystra dziewczyna. I na dodatek słucha heavy metalu. Pozory często mylą
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
No tak... co tam słonie, żyrafy, tygrysy bengalskie... trzeba być FESZYN
.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

) się w innym towarzystwie
muszę lecieć do Starbunia po koffiee, tylko założę swoją wielką czapkę, zasłaniającą mi pół twarzy i tramposzki na rozciapciany śnieg 

. Najbardziej zniesmaczył mnie widok wypchanej małej żyrafki i głowy słonia. Kurczę...nienawidzę ludzi, którzy myślą, że jak mają kasę na wszystko, to mogą robić, co im się podoba. Podobnie zjechali króla Hiszpanii, jak się okazało, że kraj upada, a on sobie do słoni strzela w Kenii. Nienawidzę też zabijania zwierząt dla zabawy i poprawienia swojego ego. Może gość, jak już wszystko osiągnie, co chce, zacznie strzelać do ludzi i ich wypychać? W końcu też jest wiele ras ludzkich, to co mu tam? Wystawa jak znalazł 
.