Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-28, 17:30   #2941
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Demi, to leć się wypowiedzieć na wątek. Trzeba dobrą literaturę młodszemu pokoleniu polecać, bo potem człowiek czyta Spotted Buw(przez wizaż) i się okazuje, że nie tylko "sztuka czytania zanika", ale nawet korzystania z biblioteki.
Ja mam 26, a ostatnio czytałam Mroczne Materie, które teoretycznie miały być "dla dzieci"
A podrzucisz link do tego wątku? Bo bym się wcześniej wypowiedziała, a nie wiedziałam
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:32   #2942
jesienny_lisc
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672456
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:34   #2943
201607231707
Konto usunięte

Dzięki^^
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:38   #2944
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Autumn Witch Pokaż wiadomość

A jak mocny makijaż na codzień nosisz? Kiedyś zauważyłam ze znajomą zależność, że im mocniejszy makijaż tym ciemniejszy charakter - dun dun dun .
Tylko pamiętaj, że czarne charaktery o tym wiedzą I malują się w stylu 'jestem aniołkiem słit słit'

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość

A to że lekarz może odmówić tabletek PO, to tak jakby sprzedawca odmawiał sprzedania mięsa, bo jest wegetarianinem.
On nie musi jeść, ale niech nie zabrania MI postępować zgodnie z MOIM światopoglądem.

T
Tak i nie

Dochodzą tu też stety lub niestety względy religijne. A taki lekarz ułatwiając komuś coś co jest niezgodne z tym co mówi kościół sam ma grzech na koncie.
I jest ustawa jakaś tam mówi o wolności sumienia. A nakaz wypisywania lekarzom takich recept pewnie by ją łamał.

Ja sobie chyba założę jakiś kościół i 1 przykazaniem będzie: 'nie będziesz wstawał przed 10'

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Poza tym...czasem mam wrażenie, że niektórzy w Sejmie z chęcią wprowadziliby prawo oparte o zakazy i nakazy KK...coś na wzór konstytucji w krajach islamskich. Ludzie w Europie panikują, bo fala muzułmanów i boją się meczetów, a niektórzy sami zachowują się gorzej, niż Al-Kaida.
Jak dla mnie trochę przesadziłaś z porównaniem

I sama bym się bała gdyby nagle Polskę zaludniły w połowie obce nacje o bardzo odmiennej religii i kulturze.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 17:46   #2945
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Tylko pamiętaj, że czarne charaktery o tym wiedzą I malują się w stylu 'jestem aniołkiem słit słit'

Tak i nie

Dochodzą tu też stety lub niestety względy religijne. A taki lekarz ułatwiając komuś coś co jest niezgodne z tym co mówi kościół sam ma grzech na koncie.
I jest ustawa jakaś tam mówi o wolności sumienia. A nakaz wypisywania lekarzom takich recept pewnie by ją łamał.

Ja sobie chyba założę jakiś kościół i 1 przykazaniem będzie: 'nie będziesz wstawał przed 10'

Jak dla mnie trochę przesadziłaś z porównaniem

I sama bym się bała gdyby nagle Polskę zaludniły w połowie obce nacje o bardzo odmiennej religii i kulturze.
"Obce" nacje widuję na co dzień. Nie czuję zagrożenia a mam koło siebie meczet turecki i meczet marokański...nieco dalej polski kościół, który stoi i nikt tam kamieniami nie rzuca . Porównanie wg mnie trafne, bo jestem zdania, że niektóre środowiska, jakby mogły, skonstruowałyby jedynie słuszną konstytucję opartą na tym, co uważa Watykan a jak komuś nie pasuje, to kulka w czaszkę.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:47   #2946
Madiha
Zadomowienie

Cytat:
"Obce" nacje widuję na co dzień. Nie czuję zagrożenia a mam koło siebie meczet turecki i meczet marokański...nieco dalej polski kościół, który stoi i nikt tam kamieniami nie rzuca . Porównanie wg mnie trafne, bo jestem zdania, że niektóre środowiska, jakby mogły, skonstruowałyby jedynie słuszną konstytucję opartą na tym, co uważa Watykan a jak komuś nie pasuje, to kulka w czaszkę.
Wg. mnie masz rację

Chociażby z kontrowersyjnymi tematami takimi jak eutanazja, aborcja czy antykoncepcja. Większość jest podyktowana przez KK (chciaż mam wrażenie, że z 70% tych krzyczących "nie dla aborcji" w sejmie, gdyby ich córka wpadła lecieliby do klinki)

Państwo wg. mnie ma być świeckie. I idąc do lekarza guzik mnie obchodzi w co wierzy, jeśli ja potrzebuję legalnego środka i nie ma przeciwskazań inne niż medyczne chcę go dostać. Zresztą co jeśli lekarze jest Świadkiem Jehowy i odmówi przetoczenia krwi?
Madiha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 18:57   #2947
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madiha Pokaż wiadomość
Wg. mnie masz rację

Chociażby z kontrowersyjnymi tematami takimi jak eutanazja, aborcja czy antykoncepcja. Większość jest podyktowana przez KK (chciaż mam wrażenie, że z 70% tych krzyczących "nie dla aborcji" w sejmie, gdyby ich córka wpadła lecieliby do klinki)

Państwo wg. mnie ma być świeckie. I idąc do lekarza guzik mnie obchodzi w co wierzy, jeśli ja potrzebuję legalnego środka i nie ma przeciwskazań inne niż medyczne chcę go dostać. Zresztą co jeśli lekarze jest Świadkiem Jehowy i odmówi przetoczenia krwi?
Albo dietetyk wegetarianinem i by Ci zakazał jedzenia mięsa .

Uważam, że jeśli ktoś wykonuje taki zawód, jak lekarz czy farmaceuta, to jego przekonania powinny zostać razem z kapciami w domu.

Dzisiaj widząc spot zapowiadający wiadomości na polsacie, wkurzyłam się. Źle pokazuje się związki partnerskie przedstawiając tylko związki homo. Problem dotyczy także związków hetero, a o tym się już nie mówi, bo to mało kontrowersyjne i tym samym niemedialne. A co z ludźmi starszymi będącymi z kimś, żeby nie być samotnym a jednocześnie niechcący zawierać z tą osobą związku małżeńskiego? Rozumiem, że jako "bezproduktywni", nie mają racji bytu? Tak samo pary bezpłodne? Farsa jakaś .

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-01-28 o 18:58
Stary 2013-01-28, 19:12   #2948
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Krzyczeć zawsze łatwo, ale już widzę któregoś z tych posłów, którzy zgwałconej przez menela, wstrząśniętej trzynastoletniej córce zakazują aborcji, wiedząc, że ciąża rozwali jej życie. Nie jestem w 100% za aborcją, ale są przypadki, w których ją popieram - najpierw powinno się myśleć o zdrowiu i bezpieczeństwie matki.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:23   #2949
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Krzyczeć zawsze łatwo, ale już widzę któregoś z tych posłów, którzy zgwałconej przez menela, wstrząśniętej trzynastoletniej córce zakazują aborcji, wiedząc, że ciąża rozwali jej życie. Nie jestem w 100% za aborcją, ale są przypadki, w których ją popieram - najpierw powinno się myśleć o zdrowiu i bezpieczeństwu matki.
Też mi się nie podoba fakt, że w kraju, gdzie mieszkam, aborcja jest traktowana, jak pójście do kosmetyczki . Ale...jeśli są ku temu wskazania medyczne albo sytuacja typu gwałt, to nie widzę przeciwwskazań. Chociaż...ci co uważają, że "nie stać mnei na nic, ale będę robić dzieci, bo mi państwo kasę da", to powinni albo nie móc wcale mieć dzieci, albo mieć możliwość aborcji, albo po prostu te dzieci oddawać do rodzin, które zapewnią im normalne życie.

Przez takich hipokrytów podziemie aborcyjne kwitnie na całego. Kogo stać usunąć ciążę w normalnych warunkach, to to zrobi, kogo nie stać, to...wolę nawet nie myśleć przez co kobiety przechodzą.

Jestem matką, ale jak widzę coraz więcej przypadków zabójstw dzieci, to jestem zdania: albo uprościć przepisy dotyczące adopcji dzieci, albo umożliwić przerwanie ciąży. A już najlepiej by było, gdyby ludzie byli wyedukowani seksualnie i nie trzeba było zabijać kilkutygodniowych płodów ani nikogo podrzucać do okienka życia.

Co do obrońców życia...jestem ciekawa, czy takie osoby działają w hospicjach, pomagają sierotkom itd. W końcu dbają o życie poczęte...czyli logicznie także to już narodzone. Krzyczy się o obronę ciąż, zapominając o dzieciach, które niejednokrotnie wychowuje ulica, czy osobach starszych, które umierają w samotności, zaniedbane, albo głodne, bo emerytury są tak niskie, że nic, tylko ręce załamać.
Stary 2013-01-28, 19:30   #2950
Madiha
Zadomowienie

Cytat:
Krzyczeć zawsze łatwo, ale już widzę któregoś z tych posłów, którzy zgwałconej przez menela, wstrząśniętej trzynastoletniej córce zakazują aborcji, wiedząc, że ciąża rozwali jej życie. Nie jestem w 100% za aborcją, ale są przypadki, w których ją popieram - najpierw powinno się myśleć o zdrowiu i bezpieczeństwie matki.
Dokładnie. Zresztą z tego co słyszałam (nie dam sobie ręki uciąć, że to jest prawda) chcieli wprowadzić całkowity zakaz aborcji. Biorąc np. pod uwagę, że młodemu małżeństwu, które dochód ma jaki ma urodzi się dziecko z tak poważną wadą w rozwoju, że leczenie będzie pochłaniać prawie całą pensję rodziców, a ono pożyje kilka lat. I niech jeden z drugim im powie, że muszą stanąć przed wyborem wychowania go, utrzymania go z nie wiadomo czego, albo oddania go do domu opieki, gdzie wiadomo co się dzieję. Nie mówię tutaj, że jedyną wygodną i słuszną opcją jest usuwanie "problemu". Ale wg. mniejeśli chcą wprowadzić zakaz usuwania ciąży z wadą genetyczną, niech najpierw zadbają o to, żeby taka para miała z czego żyć. Niech zapewnią kogoś kto im w jakiś sposób pomoże przy rehabilitacji, opiece, jakiś potrzebny sprzęt (coś więcej niż szalone 500 zł). Jestem przekonana, że gdyby tak to wyglądało dużo więcej ludzi decydowałoby się na wychowanie takiego człowieka. Bo teraz wielu z nich nie jest w stanie podołać temu wyzwaniu ze względu finansowych niestety.
Stary 2013-01-28, 19:40   #2951
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Ale żeby aż tak ? Toż to trąbią o tym wszędzie. Poza tym bardziej mnie zszokowała druga część mojej wypowiedzi, że się wykłócają jak nie mają o tym pojęcia . To tak jakbyście Wy - nie wiedząc o co chodzi, nagle podawały jakieś info z tego zdarzenia . Byleby wyszło na ich.

Poza tym napisałam tylko, że mnie to dziwi, Was nie musi
ja tam wiadomości nie oglądam
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:50   #2952
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się nie podoba fakt, że w kraju, gdzie mieszkam, aborcja jest traktowana, jak pójście do kosmetyczki . Ale...jeśli są ku temu wskazania medyczne albo sytuacja typu gwałt, to nie widzę przeciwwskazań. Chociaż...ci co uważają, że "nie stać mnei na nic, ale będę robić dzieci, bo mi państwo kasę da", to powinni albo nie móc wcale mieć dzieci, albo mieć możliwość aborcji, albo po prostu te dzieci oddawać do rodzin, które zapewnią im normalne życie.
Przeraża mnie traktowanie tego tak swobodnie... Przecież ten płód rozrywany jest na strzępy. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem na niechciane ciąże i związane z nimi problemy finansowe jest tabletka po, jeśli nie można było użyć antykoncepcji.

Stary 2013-01-28, 19:54   #2953
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Problem dotyczy także związków hetero, a o tym się już nie mówi, bo to mało kontrowersyjne i tym samym niemedialne. A co z ludźmi starszymi będącymi z kimś, żeby nie być samotnym a jednocześnie niechcący zawierać z tą osobą związku małżeńskiego? Rozumiem, że jako "bezproduktywni", nie mają racji bytu? Tak samo pary bezpłodne? Farsa jakaś .
Szczerze mówiąc dziwi mnie potrzeba zawierania związków partnerskich w związkach hetero. To w końcu ludzie potrzebują "papierka", żeby być razem czy nie?!

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 19:56   #2954
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Przeraża mnie traktowanie tego tak swobodnie... Przecież ten płód rozrywany jest na strzępy. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem na niechciane ciąże i związane z nimi problemy finansowe jest tabletka po, jeśli nie można było użyć antykoncepcji.
Tutaj w niektórych kręgach, z tego, co mi znajomi mówili, jest to traktowane na zasadzie "a co tam, po problemie" . Przeraża mnie to. Sama nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji.

BioIvo - bez tego partner się nie dowie niczego w razie wypadku chociażby...więc ma to sens.

Czas edycji: 2013-01-28 o 19:57
Stary 2013-01-28, 20:03   #2955
Madiha
Zadomowienie

Cytat:
Tutaj w niektórych kręgach, z tego, co mi znajomi mówili, jest to traktowane na zasadzie "a co tam, po problemie" . Przeraża mnie to. Sama nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji.

BioIvo - bez tego partner się nie dowie niczego w razie wypadku chociażby...więc ma to sens.
Akurat mimo, że jestem za związkami partnerskimi homo i hetero, to takie rzeczy jak informacje w razie wypadku, dostęp do kont, dziedziczenie można załatwić bez wchodzenia w tak owy Ale rozumiem, że niektórzy mają taką potrzebę i to jest dla nich ważne.
I nie wiem jaką różnice robią posłom pary gejów w zwiażku nieformalnym a formalnym. Tak czy tak ich produktywność jest taka sama.
Stary 2013-01-28, 20:04   #2956
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem środki antykoncepcyjne zawodzą Tabletka po również.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:04   #2957
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
To w takim razie dziwi mnie fakt, że ktoś gdzieś ustalił, że tylko rodzina może być informowana o nagłych wypadkach.
A jakby samotna staruszka trafiła do szpitala to jej sąsiadka, która od kilku lat sie nią opiekuje nic nie mogłaby sie dowiedzieć?! Bo obca? Powinna być jakaś powszechna deklaracja typu: w razie wypadku i choroby powiadomić XYZ.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:05   #2958
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
I nie wiem jaką różnice robią posłom pary gejów w zwiażku nieformalnym a formalnym. Tak czy tak ich produktywność jest taka sama.
Też nie rozumiem, co to za problem. Czy im się wydaje, że jak nie będzie wolno zawierać takich związków, to ludzie pozmieniają orientację i będzie po problemie?

Stary 2013-01-28, 20:05   #2959
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat mimo, że jestem za związkami partnerskimi homo i hetero, to takie rzeczy jak informacje w razie wypadku, dostęp do kont, dziedziczenie można załatwić bez wchodzenia w tak owy Ale rozumiem, że niektórzy mają taką potrzebę i to jest dla nich ważne.
Też nie wiem

Pamiętam, że mój mąż musiał wypełniać deklarację w przychodni, że mogą mu udzielać informacji medycznych na mój temat. Tylko nie wiem, czy byliśmy przed, czy po ślubie.

Czas edycji: 2013-01-28 o 20:08
Stary 2013-01-28, 20:06   #2960
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
To w takim razie dziwi mnie fakt, że ktoś gdzieś ustalił, że tylko rodzina może być informowana o nagłych wypadkach.
A jakby samotna staruszka trafiła do szpitala to jej sąsiadka, która od kilku lat sie nią opiekuje nic nie mogłaby sie dowiedzieć?! Bo obca? Powinna być jakaś powszechna deklaracja typu: w razie wypadku i choroby powiadomić XYZ.
A to nie po to przy kontaktach w telefonie się pisze ICE albo nosi takie informacje w portfelu?

Stary 2013-01-28, 20:08   #2961
Madiha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
No i można z tego co wiem coś takiego zrobić
Przynajmniej do mojej np. dokumentacji medycznej i podejmowaniu decyzji związanych z leczeniem ( w przypadku kiedy ja nie jestem w stanie ), mogą nie tylko rodzice, ale też jedna niespokrewniona osoba. Podpisywałam deklarację w przychodni.
Stary 2013-01-28, 20:31   #2962
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
A to nie po to przy kontaktach w telefonie się pisze ICE albo nosi takie informacje w portfelu?
Po to poza tym od rodzinnego lekarza dostałam już ze dwa lata temu taką deklarację gdzie się wpisywało osobę upoważnioną do informacji o moim stanie zdrowia

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:31   #2963
201604200942
Konto usunięte

Ja się dzisiaj dowiedziałam, że nie jestem Polką, bo nie przeszkadzają mi związki homoseksualne
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:37   #2964
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja się dzisiaj dowiedziałam, że nie jestem Polką, bo nie przeszkadzają mi związki homoseksualne
To ja też nie jestem...a na dodatek jestem zdrajcą narodu, bo nie mieszkam w Polsce . Kiedyś przeczytałam, że też nie powinnam do kościoła chodzić, bo popieram in vitro . Nic tylko siedzieć w domu i .
Stary 2013-01-28, 20:37   #2965
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja się podobnie dowiedziałam o sobie ale w związku z tym, że ośmielam sie być zadowolona z emigracji i nie tęsknie za domem w Polsce

wracając do tematu, najbardziej w całym zamieszaniu urzekły mnie tłumaczenia posłów dlaczego zagłosowali w akurat taki sposób:

Antoni Mężydło: Czy my musimy wyprzedzać tę rewolucję? Dziś na homoseksualizm jest moda. Rozmawiam z młodymi ludźmi i niektóre kobiety mają problem ze znalezieniem partnera, bo większość potencjalnych kandydatów nawet jak nie jest gejami, to udaje gejów.

Piotr Tomański: Każdy obywatel ma takie same prawa, ale ja reprezentuję Podkarpacie. Ja wiem, że 90 procent osób chcących zalegalizowania takich związków jest heteroseksualnych, i ta ustawa mogłaby im pomóc, chociażby w sprawach wspólnego dziedziczenia. Ale jest też te 10 procent, jeszcze trudne w Polsce do zaakceptowania, jak widać nawet po debacie. Dla mnie to nie był jeszcze ten moment, aby za tym zagłosować. Na dziś ja zdecydowanie nie akceptuję tych 10 procent. Nie chodzi o to, żeby nie mieli łatwiej w rozliczeniach, bo każdy obywatel ma takie same prawa i obowiązki. Ale my reprezentujemy Podkarpacie, a u nas to jeszcze bardzo odległe, żeby popierać mniejszości homoseksualne.

Tomasz Głogowski: Pomysł, by dwie panie czy dwóch panów rejestrowało związek, to fanaberia

Mariusz Grad: Nie mam nic do homoseksualistów, ale parę powinni tworzyć kobieta i mężczyzna

Marian Cycoń: Czy Polskę teraz stać na mało stabilne rodziny? Czy zatem Polskę stać, w obliczu niekorzystnych demograficznych zmian, na mało stabilne rodziny, czyli niestabilne związki partnerskie wychowujące dzieci? Z analiz NCCS (National Center for Charitable Statistics) wynika, że w krajach wysoko rozwiniętych Europy i Ameryki Północnej ze 100 proc. związków partnerskich pierwsze 10 lat wspólnie przeżywa zaledwie 31 proc. Podczas gdy małżeństw o charakterze cywilnym pierwsze wspólne 10 lat przeżywa średnio 47 proc. w Ameryce Północnej i 52 proc. w Europie. Znając te statystyki, nie możemy sobie pozwolić na jeszcze większe ryzyko rozpadu rodziny. Z powodu postępującego w ostatnich latach niżu demograficznego uważam, że należy wspierać tradycyjny model rodziny jako instytucję odpowiedzialnego małżeństwa.

fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:42   #2966
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3890883 4]ja się podobnie dowiedziałam o sobie ale w związku z tym, że ośmielam sie być zadowolona z emigracji i nie tęsknie za domem w Polsce

wracając do tematu, najbardziej w całym zamieszaniu urzekły mnie tłumaczenia posłów dlaczego zagłosowali w akurat taki sposób:

Antoni Mężydło: Czy my musimy wyprzedzać tę rewolucję? Dziś na homoseksualizm jest moda. Rozmawiam z młodymi ludźmi i niektóre kobiety mają problem ze znalezieniem partnera, bo większość potencjalnych kandydatów nawet jak nie jest gejami, to udaje gejów.

Piotr Tomański: Każdy obywatel ma takie same prawa, ale ja reprezentuję Podkarpacie. Ja wiem, że 90 procent osób chcących zalegalizowania takich związków jest heteroseksualnych, i ta ustawa mogłaby im pomóc, chociażby w sprawach wspólnego dziedziczenia. Ale jest też te 10 procent, jeszcze trudne w Polsce do zaakceptowania, jak widać nawet po debacie. Dla mnie to nie był jeszcze ten moment, aby za tym zagłosować. Na dziś ja zdecydowanie nie akceptuję tych 10 procent. Nie chodzi o to, żeby nie mieli łatwiej w rozliczeniach, bo każdy obywatel ma takie same prawa i obowiązki. Ale my reprezentujemy Podkarpacie, a u nas to jeszcze bardzo odległe, żeby popierać mniejszości homoseksualne.

Tomasz Głogowski: Pomysł, by dwie panie czy dwóch panów rejestrowało związek, to fanaberia

Mariusz Grad: Nie mam nic do homoseksualistów, ale parę powinni tworzyć kobieta i mężczyzna

Marian Cycoń: Czy Polskę teraz stać na mało stabilne rodziny? Czy zatem Polskę stać, w obliczu niekorzystnych demograficznych zmian, na mało stabilne rodziny, czyli niestabilne związki partnerskie wychowujące dzieci? Z analiz NCCS (National Center for Charitable Statistics) wynika, że w krajach wysoko rozwiniętych Europy i Ameryki Północnej ze 100 proc. związków partnerskich pierwsze 10 lat wspólnie przeżywa zaledwie 31 proc. Podczas gdy małżeństw o charakterze cywilnym pierwsze wspólne 10 lat przeżywa średnio 47 proc. w Ameryce Północnej i 52 proc. w Europie. Znając te statystyki, nie możemy sobie pozwolić na jeszcze większe ryzyko rozpadu rodziny. Z powodu postępującego w ostatnich latach niżu demograficznego uważam, że należy wspierać tradycyjny model rodziny jako instytucję odpowiedzialnego małżeństwa.

[/QUOTE]

Argument o Podkarpaciu mnie urzekł
Stary 2013-01-28, 20:49   #2967
asioollka
Zakorzenienie

No tak, bo jak nie zalegalizują związków partnerskich, to gejom nagle się odwidzi, przestaną być gejami i zaczną robić dzieci jak na prawdziwych patriotów zatroskanych o społeczeństwo przystało.
Btw chodziłam z synem Mężydły do liceum, chyba powinnam mu złożyć kondolencje...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:55   #2968
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Argument o Podkarpaciu mnie urzekł
mnie tez Moniko, mnie też
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-28, 20:55   #2969
Darkoz
Zakorzenienie

Moda na homoseksualizm... Bardzo rzadko skarżę się na Polskę czy Polaków, ale jak pomyślę, że tak bezgranicznie głupi człowiek ma mnie reprezentować, to mi się odechciewa żyć.

Stary 2013-01-28, 21:05   #2970
Madiha
Zadomowienie

O bożeno autentycznie niedługo przestanę się przyznawać, że jestem z Podkarpacia... . Nie chce żeby ktokolwiek łączył mnie z takimi poglądami tudzież blogerkami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości