|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4623 | ||||
Zakorzenienie
|
Dobry.
Tak na szybko teraz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
ale wozisz Mateuszka w kubełkowej, czy na płasko???
#4625 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co Cię gryzie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() anesh_ dziękuję Kochana jesteś ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-29 o 10:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas nadal ona się pojawia.. hahahaha, mina zarąbista! Jak Ty ją zdążyłaś chwycić? Cytat:
Agnes, i Twoja córa ma cudne długie i gęste włoski. I w ogóle jest śliczna, taka drobniutka, a jaką ma bródkę słodką. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Wtajemniczenie
|
To ja mam inny problem, Hubert juz prawie nie mieści się do fotelika
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 |
Zakorzenienie
|
Lewek smarowałam tym Emolium - krem specjalny o takim http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...alny-75ml.html ale w aptece zapłaciłam 25 zł.
Robiłam tak - smarowałam głowe około 2 godziny przed kąpiel, podczas kąpieli zmywałam Cetaphilem i wyczesywałam szczoteczka do zębów dla niemowląt extra soft - dla mnie najlepsza do wyczesywania ciemieniuchy. Ula mój jeszcze 3 miesiecy nie ma a nosi już 68 i też jak go ubiore w kombinezon to się ledwo mieści w foteliku a dopiero 5700 g waży ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-29 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Twojego samopoczucia to domyślam się jak możesz się czuć. Tylko nie wiem co Ci poradzić. Może spróbuj gdzieś się wyrwać, do kina, na kawę z koleżanką, może to brzmi durnie, ale na pewno potrzebujesz trochę dystansu. A co do męża... może jeszcze nie wszystko stracone. Nie możecie się dogadać, czy coś się stało? Bo jeśli to pierwsze to wydaje mi się, że możecie spróbować poukładać wszystko. Cytat:
![]() Maja też robi mostek i przesuwa się skubana ![]() Cytat:
Ja właśnie wysłałam męża na spacer, wziął sobie 3 dni wolnego, a ja że jestem przeziębiona to raczej siedzę w domu. Ale jutro na wieczór umówiłam się z koleżankami. Zawsze przychodzą do mnie we wtorki, a dzisiaj chciałam sobie ogarnąć mieszkanie, pranie itp., natomiast jutro jak Maja pójdzie spać matka wyskoczy na soczek ![]() Ja Mai zakładam już niektóre rzeczy na 74 cm. Na długość są raczej dobre, ewentualnie rękawki ciut długawe. Wczoraj kupiłam jej w Tesco dwa pajace właśnie na 74 cm. Maja wcina tę kaszkę z glutenem aż jej się uszy trzęsą :P Dzisiaj dam jej marchew z ziemniakiem.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-29 o 11:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dajesz już gluten??moja mała za 17 dni skończy 5 mcy i wtedy dopeiro jej zacznę wprowadzać jedną łyżeczkę do obiadku, dzieci na mm mają mieć gluten po skończonym 5 tym, czy ja coś pomieszałam ![]()
![]() |
#4631 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie nie wiem jak zrobić z tą spacerówką, też mamy kubełkową. W marcu jedziemy na 2 tygodnie w ciepełko i teraz nie wiem - brać jeszcze gondolę czy już spacerówkę? W gondoli będzie osłonięty od słońca, ale z drugiej strony będzie miał już prawie 6 miesięcy i pewnie będzie chciał już więcej widzieć. Jak myślicie??? Cytat:
Co do małżeństwa, to nie wiem co się stało, ale może nie wszystko stracone? ![]() Cytat:
![]() Trochę nie podoba mi się to, że to jest marchewka+ziemniak, wolałabym żeby Henio poznawał oddzielnie smaki, czyli samego ziemniaka... Ja mam dużo ciuchów z Mothercare i tam rozmiarówka jest taka duża, że spokojnie nosimy jeszcze 3-6, czyli teoretycznie 68 cm. Tak samo z H&M są większe. Za to z Kappahla są mniejsze i tam już 74 cm mamy. Wysyłam zdjęcia na maila ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem wsciekla na sama siebie i na lekarzy ![]() ![]() ![]() ona ma tylko na policzkach cale cialo, lokcie,zgiecia gladziutkie..moze to ich zmylilo, nie wiem. ale moje dziecko cierpi tak strasznie. przechodzimy na Nutramigen( zeby tylko pila ![]() ![]() ![]() madziar_ka strasznie CI wspolczuje i lacze sie w bolu ![]() ![]() dziekuje wszystkim za komplementy dla Giulii ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Wtajemniczenie
|
Kasiam słońce nie obwiniaj sie, to nie Twoja wina, słuchałaś swojego lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() działa wam facebook ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
Kasiam facebook mi działa
![]()
#4637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze a ja za nic nie moge wejsc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalpana - Ogarnęłam koszulkę w lumpie. Mamy dzieci, które mają naczyniaki jamiste! Nie chcę straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne. W Polsce jest tylko kilku specjalistów od naczyniaków, usg nie zawsze jest w porządku. Kuknijcie, dla przestrogi. I na prawdę oglądajmy, i kontrolujmy naczyniaki naszych maluszków ![]() http://www.juliahemangioma.com/2012/...ko-znamie.html Ja na dniach będę kontaktować się z dr Wyrzykowskim.. Edytowane przez colds Czas edycji: 2013-01-29 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Daję gluten teraz codziennie. Ja łyżkę kaszy rozrabiam w około 35 ml wody i daję jej łyżeczką przed podaniem piersi. Dobrze piszesz, że dzieci na mm dostają gluten miesiąc później. Cytat:
Ja od czasu jak daję Mai słoiczki i ten gluten to mamy kupkę codziennie i to taką fajną, że tak powiem ![]() A co do ubranek to ja kupiłam spodenki Mai na lato na 6-9 miesięcy jedne i drugie 9-12 i są takie na styk, ale to w głównej mierze przez pieluchę, ale myślę, że lato spokojnie obskoczymy. Co nie zmienia faktu, że dużo ciuszków ma takich, które założy raz, góra dwa. Gda to zdjęcie Henia w tym pajacu z Kappahl jest super! W ogóle miałam Ci pisać, że w moim odczuciu to On się bardzo zmienił od czasu porodu. Tzn. wszystkie dzieci nasze się troszkę pozmieniały, ale jakoś na Heniu widzę dużą różnicę. U nas Kappahla zamknęli niestety. Na dodatek jakoś przed świętami, czy po byłam w Galerii i widziałam, że jest wyprzedaż, ale nie weszłam, a później koleżanki mi powiedziały, że właśnie to była wyprzedaż przed zamknięciem i pewnie były duże obniżki ![]() Cytat:
Biedna Twoja Malutka, ale to nie zmienia faktu, że jest prześliczna!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Isia urodziła sie z dwoma maleńkimi, jeden jej znokł jeszcze w szpitalu,a drugi jest taki maleńki, może z pół centymetra ma i blady jest....mam nadzieję, że zejdzie ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2013-01-29 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
Dostałam na pocztę nowy numer Twojego dziecka, wersja elektroniczna, wrzuciłam Wam na pocztę, macie tam numer ze stycznia i lutego.
#4642 |
Wtajemniczenie
|
czołgiem
![]() Dziewczęta trzymajcie za Milcię kciuki, jedziemy dziś do neurologa ![]() Oby wszystko było ok. Wczoraj byłyśmy u alergologa, ale szkoda gadać. Stracona kasa i tyle ![]() No i nie wiem kiedy nadrobię was ![]()
#4643 |
Zakorzenienie
|
jeju wy już do pracy wracacie
![]() ![]()
#4644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A miałam już ostatnio zapytać. Czy u was w rossmanie są te niebieskie chusteczki z babydream bo ja już u nas od miesiąca nie spotkałam i nie wiem czy wycofali czy jak??? Bo moja się odparza nawet po pampersach sensitive ![]()
![]() |
#4645 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, czyli jednak. Ja go teraz obserwuje i od wczoraj około 18tej juz herbatki nie dostał i widze że mu jaśnieje ten policzek. Więc to rumianek go tak urządza ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za oklaski ![]() Alan zadziwia coraz bardziej, nawet marudzrniem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Antoś wczoraj z okazji skończonych 3 miesięcy, dostał w prezencie butlę mleka tę ze 150ml. ![]() ![]() ![]() Baobabek miło Cię znowu widzieć wśród nas! ![]() madziar_ka tulę mocno i Ciebie i córcię. Mam nadzieję, że Wasze problemy zdrowotne szybciutko znikną. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja aktualnie ważę 57,5 kg. Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to moja waga wynosiła 48-49kg. Teraz chciałabym chociaż dobić do tych 50kg, a później może do 45kg, bo to waga, z którą czułam się dobrze. Chociaż patrząc realnie na tę kwestię, to szanse mam chyba na to marne, więc jak się nie uda, to tragedii nie będzie, ale do tych okolic 50kg chciałabym jakoś dobić. ![]()
![]() |
#4647 | |
Zadomowienie
|
To jakby co, na NFZ już go w tym roku nie dostaniesz. Umówiłam Alicję prywatnie w swissmedzie na 12.03.
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matko ale trafiliscie na alergologa! nie sluchaj i jak karmisz piersia to odstaw nabial. zeby sie nie zrobily policzki takie straszne jak u mojej. zobaczysz sama czy to to czy nie to. nam kazala tez zaczac prac w platkach mydlanych. zielona teraz zerklam jeszcze na foty Dominika. Guilia miala tez taka na poczatku, z tego z czasem zrobilo sie o wiele gorsze. jak karmisz piersia to wes odstaw nabial, zeby maluch nie cierpial, zeby sie gorsze nie zrobilo. u ans tez bylo tak ze raz lepsze przybladniete raz gorsze. a jak nie jestes w stanie to walcz z lekarzem. ten nutramigen jest na prawde tani z recepta za 450g 9,46 zaplacilam a numer 2 juz cos kolo 4. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-29 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Zakorzenienie
|
Widze że rainforest kroluje na watku
![]() Madziarka trzymaj się Kochana. Bylam dziś z Maja w przychoddni na kontroli - jest ok. Zapytalam przy okazji o to mleko - bez zastanowienia powiedziala bebilon. Zapytalam dlaczego i powiedzialam dokladnie czym się roznia w skladzie.A ona na to,że te tluszcze potrzebne sa do ogolnego rozwoju. Chociaż zabrzmialo to tak jakby chciala mnie zbyc... No nic... Ja jestem dociekliwa i bede szukala nadal roznic I powiedziala,że powtarzajace się zapalenie pluc Mai to na pewno nie żadna alergia,raczej wirus. Ale badan nie miala. Jestem już umowiona do pediatry prywatnie,bardzo dobry specjalista z naszej okolicy. Trzeba znalezc przyczyne,bo niie chcę żeby za chwile po raz kolejny trzeba było faszerowac ja antybiotykiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.