|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Pani Buka
|
Dot.: i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:)
Cytat:
![]() 1. ja nie mam pieniędzy, a on czasu 2. nigdy nie mieliśmy nart na nogach 3. nie mam kurtki, spodni, rękawiczek, żadnego sprzętu 4. ...i tu wracamy do punktu 1 ![]() 5. jest sesja, ale to mniej istotne ![]() ale pojechałabym chociaż na spacer w góry
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też Ja też przytyłam znowu Tak się kończy byczenie na L4
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Jaworzynie byłam raz i się zakochałam-no bosko no Ale rzeczywiście prawie tam 'zaplecza' nie ma-jedna knajpka, nie ma jak spokojnie posiedzieć nad grzańcem aby troszkę odpocząć...A takie miałam widoczki https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...75756337_n.jpg Myślę, że Jaworzyna nawet dla początkującego narciarza będzie ok-jest dużo tras, są szerokie, ciężko w coś uderzyć ![]() Heloł
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38918585]To wpadasz jutro?
[/QUOTE]Będę
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Pani Buka
|
wiem
ale zauważyłam po znajomych, że zwykle ci którzy jeżdżą na nartach/desce, to zaczęli jeszcze jako dzieci/nastolatkowie, najczęściej dlatego bo ich rodzice jeździli albo wysyłali ich na jakieś obozy czy coś w tym stylu. a ja nigdy nic, wszelkie aktywności i wyjazdy tylko latem miałabym ochotę spędzać zimę bardziej aktywnie, bo mi się to wydaje całkiem fajne, ale niestety nawet przy minimalnych nakładach na początek to jest spory wydatek i nie mogę sobie na to pozwolić... bo jak mam do wyboru wydać kasę na ferie, a potem siedzieć w domu całe wakacje, to jednak wolę odwrotnie. no, marudzę, ale już kończę, idę do nauki
|
#4087 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny zamawiające ze mną w Mango chciałam uprzedzić, że tego zamówienia chyba nie będzie bo wrzuciłam wszystko do koszyka, chciałam zapłacić ale nie miałam środków na koncie i pomyślałam, że zapłacę w poniedziałek rano ale nijak nie można odnalezc numeru konta na który można przelać pieniądze więc to zamówienie wisi i czekam aż je anulują.
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Pojeździłabym na nartach. Nie wiem, czy umiem, bo narty miałam na nogach tylko raz, ale coś jeździłam. Nie umiem hamować, ale wszystko do nauczenia.
Być może kiedyś, w przypływie wolnego czasu i środków finansowych, spróbuję rozwinąć swoje umiejętności, bo fajne to było, chociaż moje doświadczenia są jednorazowe i sprzed dziesięciu lat. |
|
|
|
#4089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak mi brakowało $ i chciałam mieć nowy telefon to dymałam w drukarni na Zawiłej po 16h za 3,5zł na rękę. Naprawdę zrozumiałabym Twoje ciągłe zganianie winy na brak kasy, gdybym sama nie przeżyła kilku lat w takich warunkach, bo na swoim przykładzie wiem, że da się. Doczytałam drugi post - u mnie również rodzice nigdy nie jeździli na zimowe wakacje i na nartach stanęłam pierwszy raz na studiach.
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2013-01-29 o 13:00 |
||
|
|
|
#4090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4091 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4092 |
|
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38920217]
No jesli nie złożyłaś drugiego zamówienia to oczywiście, że tych rzeczy nie będzie. Płatność to automatyczny krok po złożeniu zamówienia. Powinnaś była złożyć jeszcze raz to samo zamówienie i od razu opłacić... A mojej torebki już nie ma [/QUOTE]Automatycznie nie złożyłam drugiego zamówienia bo jak mi wisi jedno zamówienie to nie mam gwarancji, że mi je anulują. |
|
|
|
#4093 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie rozumiem przyjemności z jedzenia sałaty...
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak będę w domu to zerknę...Jak nie znajdę to zrobię Ci fotkę
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4095 |
|
Konto usunięte
|
Z doświadczenia powiem Ci, że zawsze kiedy płatność jest kolejnym krokiem i nie ma możliwości zapłaty później, nieopłacone zamówienia są po prostu anulowane z czasem.
|
|
|
|
#4096 |
|
Konto usunięte
|
jak wrócę do domu to zrobię sobie sałatkę - mix sałat, pomindorki cherry, serki pleśniowe, kozie i oliwa
no, może jeszcze dokupię jakieś orzeszki (pinii albo nerowce)
Edytowane przez 2016070953 Czas edycji: 2013-01-29 o 13:54 |
|
|
|
#4097 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja tez, mój tata tak jada (mi sałat/sałata + sos, czosnek i np jakis ser czy cos).
za to wieczorem zrobie sobie sałatke grecka
|
#4098 | |
|
Konto usunięte
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38920777]Z doświadczenia powiem Ci, że zawsze kiedy płatność jest kolejnym krokiem i nie ma możliwości zapłaty później, nieopłacone zamówienia są po prostu anulowane z czasem.[/QUOTE]
Właśnie nie mam tu pewności 100% dlatego wolałam nie ryzykować. Cytat:
chcę kupić blachy do pieczenia bo coś chodzi mi po głowie karpatka
Edytowane przez 201608010929 Czas edycji: 2013-01-29 o 14:32 |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś dzień lewych rąk, bo wszystko mi z nich leci, do tego się oparzyłam i nie wyszedł mi najłatwiejszy obiad na świecie. I oczywiście brak weny do nauki.
+ sprawdziłam stan konta i chyba muszę poczynić jakieś cięcia w budżecie na następne 2 tygodnie, bo nie będę mieć za co jechać do Pragi ![]() Koniecznie, koniecznie muszę iść po czekoladę. Tylko ona może mnie uratować Edytowane przez ville Czas edycji: 2013-01-29 o 14:31 |
|
|
|
#4100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam wyniki egzaminu, jest 4.5
![]() Cytat:
Cytat:
O tu, http://www.alinarose.pl/2013/01/mask...koktajl-z.html.Cytat:
![]() Będziesz robić jeszcze jedno zamówienie? Może tym razem uda mi się załapać ![]() Cytat:
2. Każdy kiedyś zaczynał! 3. Początkujący jeżdżą nawet w jeansach! W zwykłych, puchowych kurtkach. Mało kto kupuje od razu cały sprzęt 4. A to Ty chcesz kupować wszystko nowe i z wysokiej półki? Pierwsze moje narty i buty były z giełdy narciarskiej, używane. Wcale nie wyszły drogo, bo kupowane od osoby prywatnej. Poza tym możesz na jeden raz wypożyczyć, bo przecież nie wiesz czy Ci się spodoba Zresztą opcji jest dużo, ja pierwsze zjazdy miałam na pożyczonych od znajomej na 1 dzień nartach Dopiero na następny sezon miałam swoje. A cały strój narciarski skompletowałam dopiero 3 lata temu, kiedy w końcu kupiłam kask ![]() 5. A weź już ![]() Znam wielu narciarzy, snowboardzistów, których rodzice nigdy nie uprawiali takich sportów. Daleko nie muszę szukać- choćby mój TŻ.
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2013-01-29 o 14:32 |
||||
|
|
|
#4101 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Myszka, gratuluję
U mnie dopiero pojutrze i to dopiero się sesja zaczyna
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dziś się zaczęła sesja ![]() Ile Cię czeka egzaminów?
|
|
|
#4103 |
|
Konto usunięte
|
ja jak się uczyłam jeździć na nartach to miałam jakieś stare ocieplacze-portki
,narty były wypożyczone, ale jakoś mnie narciarstwo przestało cieszyć od kiedy przestałam jeździć - czyli na 3 roku studiów i jakoś nie chcę do niego wracać
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
hard, a z jakiegoś powodu? Kontuzja? Czy tak po prostu?
|
|
#4105 |
|
maszyna, nie człowiek
|
3, jeden juz zdałam tydzien temu (chcielismy przed sesją mieć).
|
#4106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie rozumiem Cię Kasiencja... chyba sobie wymyślasz powody albo może jesteś takim typem, że jak ma coś robić to musi mieć wszystko na full, bo "inaczej się nie da". Sprzęt kompletowałam przez 3-4 lata a do tego czasu jeździłam w starych kurtach i spodniach, na starych za długich nartach, bez kijków i w okularach przeciwsłonecznych zamiast gogli ![]() mogę Ci odsprzedać za symboliczną sumę 2pary spodni narciarskich starego typu (czyli suwak po samą pierś, na szelkach- białe i czerwone), ale w b. dobrym stanie, tak samo 1 kurtkę narciarską (czerwoną) i pożyczyć narty elany sprzed lat chociaż lepiej wypożyczyć, a to koszt ok 30-50zł/dzień chociaż z drugiej strony jeżeli nigdy w życiu nie miałaś nart na nogach to dla samego przyzwyczajenia się do stania mogą być wyjazd na 1dzień np. do Laskowej to koszt: -8 zł bus (bilet ulgowy) x 2 - karnet - 1 wjazd= 4zł-> jeżeli idziesz na "górkę" (niemal płaską część stoku) żeby stanąć na nartach i zsunąć się jodełką to nic 0zł; - koszt zrobienia kanapek i herbaty do teromosu, które zabierasz ze sobą żeby nie wydawać na miejscu kasy. A nawet jeśli coś kupujesz na miejscu to akurat tam jest taniej niż w Krakowie- piwko 8zł, wielgachna kiełbasa z grilla 12zł, hamburger 5zł. drogo? ;>Cytat:
![]() widoki w Jurgowie są boskie Jaworzyna jest droga, ale tylko tam widzę, że faktycznie dbają o infrastrukturę i trasy. Jest dużo lepiej niż w Białce nie mówiąc już o zróżnicowaniu tras. też mi się wydaje, że dla początkującego narciarza jest ok chociaż może mieć problem na końcówce tuż przy zjeździe do gondoli. No ale może jednorazowo da radę ![]() Cytat:
na bok
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|||
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
gg, odpisałam Ci w klubie.
No to nie jest źle, powodzenia
|
|
#4108 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Btw z tego kolokwium co mi zabraklo 1/4 punkta jednak mam 5
|
#4109 |
|
Pani Buka
|
gg22, dzięki za konkrety
ja za ponad tydzień zaczynam ferie, ale TŻ to nawet weekendów nie ma wolnych...najprędzej pewnie wybralibyśmy się w środku tygodnia.
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-01-29 o 15:20 |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Średnio - mój M. w tym roku na wypożyczalniach bazował w kilku miejscach - 30-35 zł / dzień komplet - narty, kijki, buty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

zwłaszcza jak lubi się narty, górskie powietrze i piękne krajobrazy

Tak się kończy byczenie na L4
Ale rzeczywiście prawie tam 'zaplecza' nie ma-jedna knajpka, nie ma jak spokojnie posiedzieć nad grzańcem aby troszkę odpocząć...