Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 11:59   #3001
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Hej,

Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel Mam ostatnio takie sny, że się boję o swoje ciśnienie w nocy!!! Naprawdę już drugi raz budzę się w nocy zlana potem ze strachu :/ A na dodatek musiałam przejść przez ciemne mieszkanie, bo jakiś dziwny odgłos nie dawał mi spokoju, a tu się okazało, że przed blokiem skuwają lód o 5 rano... Mam mega schizy jeśli chodzi o dziecko, śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:59   #3002
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Ja generalnie stawiam w tych sprawach na jakość a nie na ilość

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
nam nikt o tym nie mówił, ale w sumie o pierwszą ciążę jakoś na takich zasadach się staraliśmy chyba.
to nie jest zasada "ogólna" oczywiście. ale w dłuższych staraniach, gdy nie wychodzi mimo stymulacji i czarów marów, dostałam takie zalecenie...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:03   #3003
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386] śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...[/QUOTE]

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:38   #3004
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel Mam ostatnio takie sny, że się boję o swoje ciśnienie w nocy!!! Naprawdę już drugi raz budzę się w nocy zlana potem ze strachu :/ A na dodatek musiałam przejść przez ciemne mieszkanie, bo jakiś dziwny odgłos nie dawał mi spokoju, a tu się okazało, że przed blokiem skuwają lód o 5 rano... Mam mega schizy jeśli chodzi o dziecko, śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...[/QUOTE]

odnośnie odgłosów w mieszkaniu, u mnie co jakiś czas coś "pyka", chodziłam kiedyś po mieszkaniu i nie mogłam dojść co to. miałam wizję urywających się szafek w kuchni. w końcu nakryłam "pykacza", a to dozownik od mydła w łazience nie odskakiwał od razu po naciśnięciu tylko dopiero po jakiejś dłuższej chwili nie raz.. ale ile się naszukałam po mieszkaniu..

paczka rozpakowana. mam stertę pieluch: zwykłe tetrowe, tetrowe kolorowe, flanelowe (pewnie i tak za mało wszystkich), fridę, gacie siatkowe, wkładki laktacyjne, maść na brodawki, gigantyczne podpaski.
zamówienie z apteki od wczoraj gotowe do odbioru, jutro z TŻ podjedziemy, czekam jeszcze na staniki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:45   #3005
Konto usunięte

Gacie siatkowe są tragiczne.
Ja, jeśli nie będę miała CC, a w szpitalu - przymusu ich noszenia, to w ogóle ich nie założę, tylko jakieś bawełniane wielkie babcia size z targu. Te siateczkowe to porażka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:52   #3006
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38919451]Gacie siatkowe są tragiczne.
Ja, jeśli nie będę miała CC, a w szpitalu - przymusu ich noszenia, to w ogóle ich nie założę, tylko jakieś bawełniane wielkie babcia size z targu. Te siateczkowe to porażka [/QUOTE]

nie rozpakowałam ich.. ale mam na liście zakupów ze SR, więc kupiłam. położna mówiła, że tylko w takich pozwalają chodzić po porodzie. zobaczymy. w gaciach z targu chodzę teraz musiałam zaopatrzeć się w jakieś ciut większe rozmiary bo mi biodra urosły i zmienić na jak najniższe bo zwijały mi się pod brzuchem. o dziwo są wygodniejsze niż niejedne sklepowe (albo mi się tak styl zmienił w ciąży), a w razie czego mogę je nosić i po porodzie, nie będzie mi szkoda ich wywalić jak się pobrudzą czy ja teraz niektóre farbują mi trochę od spodni.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:22   #3007
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
smutno mi dzisiaj jakoś...
dziś już lepiej?

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
tym razem nie zdałam
Nie zadręczaj się

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
potrzebuje prawie 40 uchwytów..
zachciało mi się szafek do sufitu
O ja. Aż jestem ciekawa tej Twojej kuchni

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witam
Bardzo dziękuje wszystkim za życzenia
Spóźnione, ale szczere życzenia Ci składam

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
niestety nie najlepszy na potomstwo (sic!!!!).
My próbowaliśmy prawie co dzień i się jednak udało...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]Mam mega schizy jeśli chodzi o dziecko, śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...[/QUOTE]

My dziś mieliśmy wizytę patronażową u pediatry. Pytała, czy byłam nerwowa w ciąży, bo na Olusia chyba też to mogło wpłynąć :/ mam nadzieję, że nie. I oczywiście mi mówiła, że nie można się tak denerwować, ze trzeba się odciąć od tego, co było. A to przecież tak nie idzie

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:40   #3008
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Jak to dobrze, że dziś już jest wtorek. Wczorajszy dzień trzeba zaliczyć do bardzo nieudanych i szybko o nim zapomnieć. Najpierw przyszedł list z mandatem, potem promotorka pojechała mojego męża z góry na dół za jego pracę. To jest już prawie pewne, że nie obroni się w czasie... A na koniec dnia ja uwaliłam w beznadziejnym stylu egzamin...
Ale dziś już mi wściek opadł, zostałtylko kac moralny.
Bardzo, bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, przekochane jesteście

Cynamonku, ale się cieszę, że PAPPa dobrze wyszła!

Wika, coś w tym jest. Człowiek zaczyna patrzeć na życie i na ludzi inaczej. Ja się stałam bardziej wyrozumiała dla innych.
Choć już nie raz sobie myślałam, że oddałabym wszystko, aby móc w swej oderwanej od nieszczęść niewiedzy i ignorancji pielęgnować teraz swojego noworodka.

Fiol, ząbki?! Ależ ten czas leci...
Mam jednak nadzieję, że w miarę bezboleśnie to u Was przebiegnie

Monia, świetna szafa, bardzo mi się podoba i kolor, i wyposażenie!
I gratuluję zakupów wyprawkowych

Czarnula, jaka Gwiadeczka
I spóźnione życzenia dla Ciebie

Perse, cieszę się, że się mąż zrehabilitował
Ale powiem Ci coś- jak się Dzidziuś urodzi, to przestaniesz zwracać uwagę na ten kurz na szafce itp.
A sen... Na szczęście to tylko sen
Już zaciskam za jutrzejszą wizytę!

Berbie, Lepiej już dzisiaj z nastrojem?

Anitko, mój mąż też się skutecznością może pochwalić
Wystarczyła nam jednorazowa sekunda zapomnienia
Jeszcze ta wysoka skuteczność mogłaby iść w parze ze 100% gwarancją na to, że nic się nie s*ieprzy...

Kundzia! Jeśli chcesz, to mogę Ci przesłać zdjęcia z rysunkami "chwytów" do masażu antykolkowego. Ja go, niestety, tylko na lalce ćwiczyłam, ale z opowieści innych rodziców, wiem, że ten masaż był skuteczny.

Zeberko, bierzesz pod uwagę tylko BRW? Ja mam dwa komplety mebli od nich i powiem Ci, że nie jestem zadowolona... Stosunek ceny do jakości mają dość kiepski. Ale fakt- wzornictwo mają bardzo ładne.

Izka, dobrze, że masz ochotę- przytulanki to świetny, naturalny i darmowy antydepresant
A powiedz, jak tam z pracą u Was sytuacja wygląda?

Kocurku,

Maguś, ja ze swojej strony mogę Ci polecić masaż niemowlęcy. Terapia i dla rodzica, i dla dziecka.
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 15:12   #3009
agatkaa1
Zakorzenienie

Medi będzie dobrze Kochana!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 15:16   #3010
Konto usunięte

Medi, tak to bywa zwykle, że nieszczęścia się zbiegają w czasie..... :/ Ale teraz już musi być lepiej!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
My dziś mieliśmy wizytę patronażową u pediatry. Pytała, czy byłam nerwowa w ciąży, bo na Olusia chyba też to mogło wpłynąć :/ mam nadzieję, że nie. I oczywiście mi mówiła, że nie można się tak denerwować, ze trzeba się odciąć od tego, co było. A to przecież tak nie idzie
Ta bo to się tak łatwo mówi, nie myśl, nie stresuj się, itd. Dobrze wiadomo, jak jest.
Stary 2013-01-29, 15:24   #3011
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Maguś, ja ze swojej strony mogę Ci polecić masaż niemowlęcy. Terapia i dla rodzica, i dla dziecka.
A masz jakieś konkretne informacje, jak to się robi? Można na takim maluszku? Bo czytałam gdzieś, że dopiero od 2-3 miesiąca można masaże robić

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 15:53   #3012
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38908859]
Wika Heliobacter?

[/QUOTE]

dokładnie nie wiedziałam, ze potrafi tyle namieszać,z tym ze ja miałam dosyć duże stężenie tego świństwa

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
smutno mi dzisiaj jakoś...

Cytat:
Dziewczynki, dziękuję za kciuki, ale niestety i tym razem nie zdałam. I to na czym... Placyk zrobiłam, wyjeżdżam za bramę WORDu, a facet "Koniec egzaminu ze skutkiem negatywnym". Ja nie wiem, o co chodzi, a on do mnie: Proszę wysiąść z samochodu i stanąć za pojazdem. Wyszłam, stanęłam i dopiero wtedy się dowiedziałam, o co mu chodziło... NIE WŁĄCZYŁAM ŚWIATEŁ
Tak wściekła jestem na siebie, że godzinę ryczałam... Powinnam sobie wytatuować na czole na czerwono: DEBIL.
Ech...

Kochane, idę sobie smutki zapić piwkiem i zagryźć pizzą. Jutro, jak mi emocje opadną, Was nadrobię.

Dobranoc!
Kochana, nie myśl tak czasem na byle czym człowiek polegnie, nic na to nie poradzimy Następnym razem będzie lepiej
Ja ostatnio uczyłam moją chrześnicę do konkursu - doszła do etapu diecezjalnego i pisała test. Było 118 osób zakwalifikowanych a do eliminacji ogólnopolskich przechodziło 12. I wiecie która była? 13 jednym punktem, jedną głupiutką odpowiedzią, którą można było potraktować jak literówkę

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
cla noc mnie meczyl kaszel czuje sie jakby mnie grypa rozkladala juz nie mialam kiedy sie zaziebic noz ku........ mam nieprzespana noc i wizyte o 9.30 u lekarza. poznij lozeczko i herbata z sokiem malinowym
Kuruj się Kochana, pod koniec ciąży lepiej już nie chorować, tylko rodzić trudna ta końcówka

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja nie mam ostatnio nawet o czym pisać,taki zastój emocjonalny u mnie..
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Powiem ci że jakoś nie myśle o tym.Przytulamy się kiedy mamy ochote,a że ochote mamy często
co znaczy młodość do mnie Mąż przyjeżdża na weekendy i w piątek nam się nie chce po całym tygodniu pracy, w sobotę nam się nie chce, bo sprzątanie, zakupy itd, w niedzielę nam się nie chce, bo już czas wyjeżdżać i leżymy przed telewizorem/komputerem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]Hej,

Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel Mam ostatnio takie sny, że się boję o swoje ciśnienie w nocy!!! Naprawdę już drugi raz budzę się w nocy zlana potem ze strachu :/ A na dodatek musiałam przejść przez ciemne mieszkanie, bo jakiś dziwny odgłos nie dawał mi spokoju, a tu się okazało, że przed blokiem skuwają lód o 5 rano... Mam mega schizy jeśli chodzi o dziecko, śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...[/QUOTE]
to tylko sen

Cytat:

Wika, coś w tym jest. Człowiek zaczyna patrzeć na życie i na ludzi inaczej. Ja się stałam bardziej wyrozumiała dla innych.
Choć już nie raz sobie myślałam, że oddałabym wszystko, aby móc w swej oderwanej od nieszczęść niewiedzy i ignorancji pielęgnować teraz swojego noworodka.
Pewnie każda z nas tutaj obecnych tak by chciała

Ja wróciłam od gina - pogadaliśmy sobie i tyle. W sumie mamy takie samo zdanie na temat badań - to co porobiłam jest w porządku i nie ma sensu o nic więcej się zabijać. Jedynie endo ma mnie zobaczyć z tą tarczycą, choć poziom TSH nie był jednak taki duzy, bo 3,75. Coś tam źle musiałam zobaczyć. Jedynie mowi, by rozważyć operację mięśniaka. Choć według niego, mięśniak jest tak ułożony, że nie był powodem # Tak więc, na operację również się nie zdecyduję, bo to trudne operacje i znowu rok rekonwalescencji, jak ostatnio. Tak więc, zostaje mi wizyta u endo i planowanie dziecka

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2013-01-29 o 15:59
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:07   #3013
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
dokładnie nie wiedziałam, ze potrafi tyle namieszać,z tym ze ja miałam dosyć duże stężenie tego świństwa

Ja wróciłam od gina - pogadaliśmy sobie i tyle. W sumie mamy takie samo zdanie na temat badań - to co porobiłam jest w porządku i nie ma sensu o nic więcej się zabijać. Jedynie endo ma mnie zobaczyć z tą tarczycą, choć poziom TSH nie był jednak taki duzy, bo 3,75. Coś tam źle musiałam zobaczyć. Jedynie mowi, by rozważyć operację mięśniaka. Choć według niego, mięśniak jest tak ułożony, że nie był powodem # Tak więc, na operację również się nie zdecyduję, bo to trudne operacje i znowu rok rekonwalescencji, jak ostatnio. Tak więc, zostaje mi wizyta u endo i planowanie dziecka

Jutro będę na mieście, to kupię TŻowi taki test (wiem, że to można kupić w aptece) pod kątem tej bakterii. Tamten gastrolog kazał zrobić badanie na tę bakterię, bo owszem - taka pierdoła, a może zrobić niezłe spustoszenie.

Wika dobrze, że u gina wszystko OK. No to teraz nic tylko zacząć starania
Stary 2013-01-29, 16:21   #3014
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Medi będzie dobrze Kochana!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38922869]Medi, tak to bywa zwykle, że nieszczęścia się zbiegają w czasie..... :/ Ale teraz już musi być lepiej!
[/QUOTE]

Oby, Dziewczynki, oby! Bardzo bym chciała, żeby mi się w końcu coś udało.

Cytat:
A masz jakieś konkretne informacje, jak to się robi? Można na takim maluszku? Bo czytałam gdzieś, że dopiero od 2-3 miesiąca można masaże robić
W zeszłym roku skończyłam kurs masażu dziecięcego- to taka "zeuropeizowana" wersja hinduskiego masażu Shantala. Różnią się w zasadzie kolejnością ruchów.
Masować maluszka zaleca się od 4-5 tygodnia życia, ale jeśli mamy do czynienia z wcześniakiem, poród był trudny lub po prostu "coś się dzieje", to możemy działać już od 3 tygodnia. Pępuszek już Olemu odpadł?
Ja mam ryciny chwytów, mogę im zrobić zdjęcia i dopisać wskazówki.
Możesz też się rozejrzeć za instruktorką masażu- albo dziecięcego, albo Shantala. Zerknij TU.

Wika, już troszkę ochłonęłam Ale wkurza mnie, że nic mi ostatnio nie wychodzi. Strata ciąży, uwalone studia, teraz to prawko. Wiadomo, że papierek kierowcy najmniej istotny jest w tym wszystkim, ale dałoby mi to takie poczucie, że jednak jestem w stanie coś osiągnąć. Wiesz, o co chodzi?

Dobrze, że masz takiego gina do pogadania. Mój też mi zlecił tylko podstawowy zestaw badań. Zrobiłam, nic nie wyszło. Potem się biłam z myślami, czy jednak nie pójść dalej w szukaniu, jak Ty to mówisz, igły w stogu siana, ale zaufałam lekarzowi i dałam sobie spokój.

Perse, dosłownie kilka dni temu poczytałam trochę o Helicobacter i tych testach. Te domowe się robi z krwi, a ponoć najbardziej wiarygodnym nieinwazyjnym badaniem jest test oddechowy. Jeśli mąż ma wskazania do zrobienia testu w kierunku tej bakterii, to niech idzie do rodzinnego po skierowanie.
BTW- ten test domowy można nawet w Rossmannie dostać.

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2013-01-29 o 16:36
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:39   #3015
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

bylam u lekarza i mnie rozwalilo. potrebowalam tabletek na tydzien gora dwa czyli max 28, dostalam 56. moge sobie nimi teraz zaglowac powiedzialam jej, ze wstalam dzis zazibiona i czuje sie do d..... na co uslyszalam, ze to nie jest powod dlaczego przyszlam do niej dzis i zakonczyla temat kaszlu. zmierzyla mi cisnienie i stwierdzila, ze jest dobre i niegdzie nie widzi wpisu, ze cos nie tak bylo. wiec otworzylam jej "niebieska ksiazeczke" tam gdzie sa dokumenty szpitalne zeby sobie zobaczyla, ze jednak problem byl. Jakos nie lubie tej lekarki, chociaz jest moim lekarzem prowadzacym, staram sie jej unikac jak ognia. nie twierdze, ze jest zlym lekarzem, ja poprostu nie moge sie z nia dogadac, czuje sie jak intruz jak przekraczam prog jej gabinetu. dzwonilam do poloznej czy mam sie bac juz czy jeszcze nie. stwierdzila, ze nie i mam sprobowac nie kaslac bo moze mnie brzuch bardziej bolec. oczywiscie mod, cytryna i sok z malin mam zazywac

Tz zawiesil karnisz dzis i powiesil mi zaslony. poniewz mamy sie przeprowadzac nie kupuje nic do okien i okazalo sie, ze zaslonom brakuje jakies 20 cm w dol powiesolam je na miejscu firanek wewnatrz okna zaraz przy szybie, dlugosc akurat a firanki na krniszu bo maja jakies 3 metry. nie wyglada zle
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:59   #3016
Konto usunięte

Cytat:
Perse, dosłownie kilka dni temu poczytałam trochę o Helicobacter i tych testach. Te domowe się robi z krwi, a ponoć najbardziej wiarygodnym nieinwazyjnym badaniem jest test oddechowy. Jeśli mąż ma wskazania do zrobienia testu w kierunku tej bakterii, to niech idzie do rodzinnego po skierowanie.
BTW- ten test domowy można nawet w Rossmannie dostać.
Medi gdyby to było takie łatwe, to prawdopodobnie miałabym o wiele mniej zszarganych nerwów. TŻ pójdzie do lekarza tylko wtedy, gdy umiera z bólu i w tym stanie mi to obieca. Miesiąc później jakoś o tym zapomina...
A poza tym u nas jest taka przychodnia na peryferiach i ja np. nie dostałam skierowania na TSH ani ft3 i ft4 mimo, że spytałam o nie - bo to nie leży w zakresie podstawowej opieki medycznej, więc pewnie jemu z tą bakterią powie to samo (ta super mądra lekarka).
Więc zacznę od tego testu, bo ten gastrolog tylko o tym wspomniał, pierwsze co musimy zrobić, to skonsultować się jeszcze z jednym radiologiem w sprawie zdjęć RTG i RM - bo w tym wszystkim wciąż chodzi o ten kręgosłup.
Stary 2013-01-29, 17:19   #3017
Wika28
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38923961]Jutro będę na mieście, to kupię TŻowi taki test (wiem, że to można kupić w aptece) pod kątem tej bakterii. Tamten gastrolog kazał zrobić badanie na tę bakterię, bo owszem - taka pierdoła, a może zrobić niezłe spustoszenie.

Wika dobrze, że u gina wszystko OK. No to teraz nic tylko zacząć starania [/QUOTE]

Perse, u mnie ten test nic nie wykazał, dopiero zrobili mi gastroskopię z pobraniem jakiegos materiału do badania i się okazało, że jest i to dużo

Cytat:

Wika, już troszkę ochłonęłam Ale wkurza mnie, że nic mi ostatnio nie wychodzi. Strata ciąży, uwalone studia, teraz to prawko. Wiadomo, że papierek kierowcy najmniej istotny jest w tym wszystkim, ale dałoby mi to takie poczucie, że jednak jestem w stanie coś osiągnąć. Wiesz, o co chodzi?

Dobrze, że masz takiego gina do pogadania. Mój też mi zlecił tylko podstawowy zestaw badań. Zrobiłam, nic nie wyszło. Potem się biłam z myślami, czy jednak nie pójść dalej w szukaniu, jak Ty to mówisz, igły w stogu siana, ale zaufałam lekarzowi i dałam sobie spokój.
wiem, wiem, czasem "nieszczęścia" chodzą nie parami lecz tabunami i człowiek szuka chociażby jakiegoś promyczka ale w końcu i on się pojawi
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:27   #3018
zebrawpaski
Zakorzenienie

Odespałam dyżur Teraz siedzę z kawą, Kasia śpi.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Nam masaże też pomagają, ale Stasio póki co prawdziwego ataku kolki nie miał, ale za to czuję, że zęby dadzą nam w kość
co do kolek to u nas w razie ataku sprawdzał się Espumisan tyle, że ja w kwestii kolek niewiele powiem bo Kasia ich praktycznie nie miała (raz pamiętam ogromny płacz w trakcie przechodzenia na Beilon). Aktualnie przeszliśmy na NAN Pro H.A i martwię się abym się teraz nie przekonała co to znaczy kolka. W nocy z niedzieli na poniedziałek budziła się co 10 minut i płakała 20 minut. Podałam jej Esumisan. Z dalszych obserwacji wynika, że miała zaparcia. Po dzisiejszym dniu widzę, na przy tym NANIE to w pampersie mogę się za każdym razem spodziewać czegoś innego...
Wybieram się z nią do lekarza prywatnie ale chciałam iść dopiero jak będę mieć ferie. Nie podoba mi się do konca to nowe mleko i utrzymujące na buzi liszajki (plamki z przesuszoną skórą). Alergia mało prawdopodobna bo miała wykonywane testy (ta pediatra do której chodzimy prywatnie jest też alergologiem).
Druga sprawa to zęby których brak i których moje dziecko rozpaczliwie w buzi szuka grzebiąc ciągle paluszkami. Nic na razie nie widać ale od dawna dokucza jej ból dziąsełek....więc możliwe, że ta przepłakana noc to także z tego powodu. Wczoraj w nocy została z Tz-etem i na szczęście przespała w miarę ładnie - z jedną pobudką o 2.00 na herbatkę.

Cytat:
przynajmniej będziesz mieć miejsce na wszystko. u mnie szafek jak na lekarstwo i z niczym się nie mieszczę

Cytat:
O ja. Aż jestem ciekawa tej Twojej kuchni
aktualnie kuchnia wygląda jak biblioteka z aneksem kuchennym- regały bez drzwiczek od podłogi do sufitu między którymi umieszczono zlew i płytę gazową. Siostra Tz-eta przyszła podglądnąć co się u nas dzieje i Tz-et jej powiedział, że będziemy mieć takie otwarte półki (bez drzwiczek)
faktycznie poszalalam z tymi szafkami ale prawda taka, że mimo iż mieszkanie ma ponad 90m2 to miejsca na różne "czary" nie ma za wiele dlatego każdy centymetr mieszkania jest wykorzystany na maxa

Cytat:
Zeberko, bierzesz pod uwagę tylko BRW? Ja mam dwa komplety mebli od nich i powiem Ci, że nie jestem zadowolona... Stosunek ceny do jakości mają dość kiepski. Ale fakt- wzornictwo mają bardzo ładne.
właśnie wzornictwo mnie kusi
tak naprawdę w salonie BRW są też ekspozycje innych firm i nie wiem, które konkretnie oglądałam
to mają być meble do salonu - na ozdobę "stój i patrz na mnie" więc nie zależy mi aby były jakoś super mocne, wydawały mi się stosunkowo w dobrych cenach bo interesują mnie takie z dużą ilością szyb (i oświetleniem led) a szkło jest drogie
aczkolwiek wczoraj wypatrzyłam zestaw, który mi odpowiada tylko kolorystyka nie taka jak mi trzeba i zaczęłam podpytywać Tatę czy aby do salonu na wzór tego nie mógłby zrobić. Oczywiście mógłby ale zobaczymy jeszcze czy czegoś nie wypatrzymy gotowego

Cytat:

Ja ostatnio uczyłam moją chrześnicę do konkursu - doszła do etapu diecezjalnego i pisała test. Było 118 osób zakwalifikowanych a do eliminacji ogólnopolskich przechodziło 12. I wiecie która była? 13 jednym punktem, jedną głupiutką odpowiedzią, którą można było potraktować jak literówkę
wyobrażam sobie
moja siostra starała się o pracę, było ponad 120 podań, została zaproszona na rozmowę wraz z kilkudziesięcioma osobami, miała opanować zadany materiał, wypadła fajnie- do kolejnego etapu przeszło 5 osób, które mieli wysłać na dalsze szkolenie i tam zdecydować które 2 zostaną- załapała się do piątki, ze szkolenia napisała" obawiam się, że będę tą trzecią" i tak też się stało- i też "głupim" błędem odpadła

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-01-29 o 17:30
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:30   #3019
Konto usunięte

Cytat:
Perse, u mnie ten test nic nie wykazał, dopiero zrobili mi gastroskopię z pobraniem jakiegos materiału do badania i się okazało, że jest i to dużo

To po co robią te testy z krwi jak są nieskuteczne
Stary 2013-01-29, 17:39   #3020
zebrawpaski
Zakorzenienie

Kasia uwielbia zabawy przed lustrem (mała dama)
Sprzątając mieszkanie na święta zauważyłam coś co mnie rozczuliło do łez - maleńkie ślady paluszków odbite na lustrze- to była najpiękniejsza dekoracja świąteczna. Nadal mam nie umyte lustro i mimo iż w tym tygodniu w karton popakuję wszystkie ozdóbki, choinki i stroiki "śnieżynki" na lustrze zostaną.

Tak bardzo chcę Wam życzyć takich "dekoracji" na przyszłe święta - agatka, BERBIE, Medi, Wika, anitka, iza, alonka, anusia, wszystkie ciężaróweczki (kogo dopisać?)- to do Was

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-01-29 o 17:41
Stary 2013-01-29, 17:44   #3021
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety i tym razem nie zdałam. I to na czym... NIE WŁĄCZYŁAM ŚWIATEŁ
Kochana zdarza się, moja koleżanka o mały włos nie zdała egzaminu bo nie umiała pokazać gdzie się olej znajduje. Tak stres robi z nami!
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Fio wiem, ale pediatra mowila ze Sab Simplex jest mocniejszy. Dzis w nocy Mala strasznie nam marudzila - prawie wogole nie spala, nie wiemy czemu dalismy jesc, miala czystego pampersa - czy to mozliwe ze po zmianie firmy pieluch by tak marudzila?!
ja tak jak Fiol, polecam Bio Gaia
Cytat:
paczka rozpakowana. mam stertę pieluch: zwykłe tetrowe, tetrowe kolorowe, flanelowe (pewnie i tak za mało wszystkich), fridę, gacie siatkowe, wkładki laktacyjne, maść na brodawki, gigantyczne podpaski.
zamówienie z apteki od wczoraj gotowe do odbioru, jutro z TŻ podjedziemy, czekam jeszcze na staniki.

dziś byliśmy na zakupach. kupiłam konturówkę do ust z Gosh-a i była promocja i za 5 zł mogłam kupić sobie tusz chciałam lakier do paznokci - czarny ale brak, nigdzie nie znalazłam
zakupy w załączniku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1671.jpg (26,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1672.jpg (29,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1673.jpg (30,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1675.jpg (35,4 KB, 20 załadowań)
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:59   #3022
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko a próbowaliście zwykłego Bebilonu Na zaparcia podaję Stasiowi na czczo trochę przegotowanej wody ciepłej. Ale coraz mniej daje się oszukać i nie chce pić

Byliśmy dziś w OWI. Stasio dostał się na rehabilitacje 2 razy w tygodniu. Zobaczymy czy coś to pomoże
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:26   #3023
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko a próbowaliście zwykłego Bebilonu Na zaparcia podaję Stasiowi na czczo trochę przegotowanej wody ciepłej. Ale coraz mniej daje się oszukać i nie chce pić

Byliśmy dziś w OWI. Stasio dostał się na rehabilitacje 2 razy w tygodniu. Zobaczymy czy coś to pomoże
fioluś- trzymam kciuki, bądź dobrej myśli. Daleko musicie dojeżdżać?
Nie próbowałam zwykłego Bebilonu- podałam NAN Pro H.A jak pediatra zaleciła.
Co do wody- dzięki fiol, tak mnie olśniło, że był czas, że w nocy podawałam Kasi wodę i też to u nas fajnie działało na trawienie

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Kathe- co u Ciebie, jak się czujesz?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

cisza tu jak makiem zasiał

idę przeglądać notatki - coś czuję, że mam sklerozę pociążową i nie przyswajam wiedzy tak łatwo jak kiedyś.....

----

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-01-29, 19:33   #3024
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Kasia uwielbia zabawy przed lustrem (mała dama)
Sprzątając mieszkanie na święta zauważyłam coś co mnie rozczuliło do łez - maleńkie ślady paluszków odbite na lustrze- to była najpiękniejsza dekoracja świąteczna. Nadal mam nie umyte lustro i mimo iż w tym tygodniu w karton popakuję wszystkie ozdóbki, choinki i stroiki "śnieżynki" na lustrze zostaną.

Tak bardzo chcę Wam życzyć takich "dekoracji" na przyszłe święta - agatka, BERBIE, Medi, Wika, anitka, iza, alonka, anusia, wszystkie ciężaróweczki (kogo dopisać?)- to do Was
ahhh dziękuje Ci Kochana!!!

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
dziś byliśmy na zakupach. kupiłam konturówkę do ust z Gosh-a i była promocja i za 5 zł mogłam kupić sobie tusz chciałam lakier do paznokci - czarny ale brak, nigdzie nie znalazłam
zakupy w załączniku:
super zakupki a ta koszula z bezrękawnikiem po prostu cudo!!

WIKA no jak trochę za wysokie to TSH?? masz mieć wynik max do 2!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-29, 19:44   #3025
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ja was przepraszam, ze tylko o sobie dzis pisze, ale jestem przerazona. Mala ma sie urodzic lada dzien a ja zaczynam chorowac, wlasnie trace glos i nie wiem co mam robic, siedziec pod koldra czy dzwonic na izbe przyjec. wiem panikuje, ale ja sie boje o Mala do tego uszy mi zatyka

Edytowane przez measia
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:45
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:50   #3026
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
zakupy w załączniku:
Super zakupki
Widzę, że też lubisz Gosha - ja jestem fanką tej firmy, choć ciężko ją znaleźć.
I czarny lakier też miałam ciężko znaleźć, ostatecznie kupiłam Essence - bardzo dobry!

Cytat:
ja was przepraszam, ze tylko o sobie dzis pisze, ale jestem przerazona. Mala ma sie urodzic lada dzien a ja zaczynam chorowac, wlasnie trace glos i nie wiem co mam robic, siedziec pod koldra czy dzwonic na izbe przyjec. wiem panikuje, ale ja sie boje o Mala do tego uszy mi zatyka
Oj Nie poradzę Ci nic, bo się nie znam, ale jeśli masz być niespokojna, to zadzwoń do położnej i spytaj lepiej..
Stary 2013-01-29, 19:57   #3027
kooocur
Zakorzenienie

Ja tylko tak cichutko i nieśmiało bo obiecałam.

Byałam na wizycie wydaje sie byc ok. Serduszko słyszłam tylko na takim sprzecie-nie wiem jak sie nazywa. Macica rośnie. Szyjka ok.

Mam niestety nisko płytki krwi i musze je czesto kontrolowac jak spadna jeszcze bardziej to będą leki.

Niestety znowu mi dzis potwierdził, że to było najprawdopodobniej przyczyna # i musimy na to bardzo uważać. Bo zlepione płytki to mikrozakrzepy.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:01   #3028
agatkaa1
Zakorzenienie

Kocurek najważniejsze że to teraz kontrolujecie!! wszystko będzie dobrze!

Measia

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-01-29, 20:04   #3029
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
jesli masz możliwość dzwoń do położnej dopytaj, bądz jedz na ip. zdrówka.
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Byałam na wizycie wydaje sie byc ok. Serduszko słyszłam tylko na takim sprzecie-nie wiem jak sie nazywa. Macica rośnie. Szyjka ok.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 20:09   #3030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja tylko tak cichutko i nieśmiało bo obiecałam.

Mam niestety nisko płytki krwi i musze je czesto kontrolowac jak spadna jeszcze bardziej to będą leki.

Niestety znowu mi dzis potwierdził, że to było najprawdopodobniej przyczyna # i musimy na to bardzo uważać. Bo zlepione płytki to mikrozakrzepy.

A krew będziesz kontrolować i wszystko będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości