|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
Hej,
Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel |
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI
![]() ![]() to nie jest zasada "ogólna" oczywiście. ale w dłuższych staraniach, gdy nie wychodzi mimo stymulacji i czarów marów, dostałam takie zalecenie...
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386] śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...[/QUOTE]
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel
![]() odnośnie odgłosów w mieszkaniu, u mnie co jakiś czas coś "pyka", chodziłam kiedyś po mieszkaniu i nie mogłam dojść co to. miałam wizję urywających się szafek w kuchni. w końcu nakryłam "pykacza", a to dozownik od mydła w łazience nie odskakiwał od razu po naciśnięciu tylko dopiero po jakiejś dłuższej chwili nie raz.. ale ile się naszukałam po mieszkaniu.. ____________ paczka rozpakowana. mam stertę pieluch: zwykłe tetrowe, tetrowe kolorowe, flanelowe (pewnie i tak za mało wszystkich), fridę, gacie siatkowe, wkładki laktacyjne, maść na brodawki, gigantyczne podpaski. zamówienie z apteki od wczoraj gotowe do odbioru, jutro z TŻ podjedziemy, czekam jeszcze na staniki. |
|
|
|
#3005 |
|
Konto usunięte
|
Gacie siatkowe są tragiczne.
Ja, jeśli nie będę miała CC, a w szpitalu - przymusu ich noszenia, to w ogóle ich nie założę, tylko jakieś bawełniane wielkie babcia size z targu. Te siateczkowe to porażka
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38919451]Gacie siatkowe są tragiczne.
Ja, jeśli nie będę miała CC, a w szpitalu - przymusu ich noszenia, to w ogóle ich nie założę, tylko jakieś bawełniane wielkie babcia size z targu. Te siateczkowe to porażka [/QUOTE]nie rozpakowałam ich.. ale mam na liście zakupów ze SR, więc kupiłam. położna mówiła, że tylko w takich pozwalają chodzić po porodzie. zobaczymy. w gaciach z targu chodzę teraz musiałam zaopatrzeć się w jakieś ciut większe rozmiary bo mi biodra urosły i zmienić na jak najniższe bo zwijały mi się pod brzuchem. o dziwo są wygodniejsze niż niejedne sklepowe (albo mi się tak styl zmienił w ciąży), a w razie czego mogę je nosić i po porodzie, nie będzie mi szkoda ich wywalić jak się pobrudzą czy ja teraz niektóre farbują mi trochę od spodni.
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
dziś już lepiej?Nie zadręczaj się O ja. Aż jestem ciekawa tej Twojej kuchni ![]() Spóźnione, ale szczere życzenia Ci składam My próbowaliśmy prawie co dzień i się jednak udało... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]Mam mega schizy jeśli chodzi o dziecko, śniło mi się krwawienie ;( Jak dobrze, że jutro lekarz...[/QUOTE] My dziś mieliśmy wizytę patronażową u pediatry. Pytała, czy byłam nerwowa w ciąży, bo na Olusia chyba też to mogło wpłynąć :/ mam nadzieję, że nie. I oczywiście mi mówiła, że nie można się tak denerwować, ze trzeba się odciąć od tego, co było. A to przecież tak nie idzie
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Jak to dobrze, że dziś już jest wtorek. Wczorajszy dzień trzeba zaliczyć do bardzo nieudanych i szybko o nim zapomnieć. Najpierw przyszedł list z mandatem, potem promotorka pojechała mojego męża z góry na dół za jego pracę. To jest już prawie pewne, że nie obroni się w czasie... A na koniec dnia ja uwaliłam w beznadziejnym stylu egzamin... ![]() Ale dziś już mi wściek opadł, zostałtylko kac moralny. Bardzo, bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy, przekochane jesteście ![]() Cynamonku, ale się cieszę, że PAPPa dobrze wyszła! Wika, coś w tym jest. Człowiek zaczyna patrzeć na życie i na ludzi inaczej. Ja się stałam bardziej wyrozumiała dla innych. Choć już nie raz sobie myślałam, że oddałabym wszystko, aby móc w swej oderwanej od nieszczęść niewiedzy i ignorancji pielęgnować teraz swojego noworodka. Fiol, ząbki?! Ależ ten czas leci...Mam jednak nadzieję, że w miarę bezboleśnie to u Was przebiegnie ![]() Monia, świetna szafa, bardzo mi się podoba i kolor, i wyposażenie! I gratuluję zakupów wyprawkowych ![]() Czarnula, jaka Gwiadeczka I spóźnione życzenia dla Ciebie Perse, cieszę się, że się mąż zrehabilitował ![]() Ale powiem Ci coś- jak się Dzidziuś urodzi, to przestaniesz zwracać uwagę na ten kurz na szafce itp. ![]() A sen... Na szczęście to tylko sen Już zaciskam za jutrzejszą wizytę!Berbie, Lepiej już dzisiaj z nastrojem? Anitko, mój mąż też się skutecznością może pochwalić ![]() Wystarczyła nam jednorazowa sekunda zapomnienia ![]() Jeszcze ta wysoka skuteczność mogłaby iść w parze ze 100% gwarancją na to, że nic się nie s*ieprzy... Kundzia! Jeśli chcesz, to mogę Ci przesłać zdjęcia z rysunkami "chwytów" do masażu antykolkowego. Ja go, niestety, tylko na lalce ćwiczyłam, ale z opowieści innych rodziców, wiem, że ten masaż był skuteczny. Zeberko, bierzesz pod uwagę tylko BRW? Ja mam dwa komplety mebli od nich i powiem Ci, że nie jestem zadowolona... Stosunek ceny do jakości mają dość kiepski. Ale fakt- wzornictwo mają bardzo ładne. Izka, dobrze, że masz ochotę- przytulanki to świetny, naturalny i darmowy antydepresant ![]() A powiedz, jak tam z pracą u Was sytuacja wygląda? Kocurku, ![]() Maguś, ja ze swojej strony mogę Ci polecić masaż niemowlęcy. Terapia i dla rodzica, i dla dziecka. |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Medi będzie dobrze Kochana!!
|
#3010 | |
|
Konto usunięte
|
Medi, tak to bywa zwykle, że nieszczęścia się zbiegają w czasie..... :/ Ale teraz już musi być lepiej!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
A masz jakieś konkretne informacje, jak to się robi? Można na takim maluszku? Bo czytałam gdzieś, że dopiero od 2-3 miesiąca można masaże robić
|
#3012 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38908859]
Wika Heliobacter? [/QUOTE] dokładnie ![]() Cytat:
Ja ostatnio uczyłam moją chrześnicę do konkursu - doszła do etapu diecezjalnego i pisała test. Było 118 osób zakwalifikowanych a do eliminacji ogólnopolskich przechodziło 12. I wiecie która była? 13 jednym punktem, jedną głupiutką odpowiedzią, którą można było potraktować jak literówkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i leżymy przed telewizorem/komputerem ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38918386]Hej, Ja wstałam, spałam z przerwami i za każdym razem miałam jakiś sen. A w środku nocy obudziłam się z walącym sercem, bo śnił mi się jakiś gwałciciel to tylko sen Cytat:
Ja wróciłam od gina - pogadaliśmy sobie i tyle. W sumie mamy takie samo zdanie na temat badań - to co porobiłam jest w porządku i nie ma sensu o nic więcej się zabijać. Jedynie endo ma mnie zobaczyć z tą tarczycą, choć poziom TSH nie był jednak taki duzy, bo 3,75. Coś tam źle musiałam zobaczyć. Jedynie mowi, by rozważyć operację mięśniaka. Choć według niego, mięśniak jest tak ułożony, że nie był powodem # Tak więc, na operację również się nie zdecyduję, bo to trudne operacje i znowu rok rekonwalescencji, jak ostatnio. Tak więc, zostaje mi wizyta u endo i planowanie dziecka
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-01-29 o 15:59 |
|||||
|
|
|
#3013 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro będę na mieście, to kupię TŻowi taki test (wiem, że to można kupić w aptece) pod kątem tej bakterii. Tamten gastrolog kazał zrobić badanie na tę bakterię, bo owszem - taka pierdoła, a może zrobić niezłe spustoszenie. Wika dobrze, że u gina wszystko OK. No to teraz nic tylko zacząć starania
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38922869]Medi, tak to bywa zwykle, że nieszczęścia się zbiegają w czasie..... :/ Ale teraz już musi być lepiej!
[/QUOTE] Oby, Dziewczynki, oby! Bardzo bym chciała, żeby mi się w końcu coś udało. Cytat:
Masować maluszka zaleca się od 4-5 tygodnia życia, ale jeśli mamy do czynienia z wcześniakiem, poród był trudny lub po prostu "coś się dzieje", to możemy działać już od 3 tygodnia. Pępuszek już Olemu odpadł? Ja mam ryciny chwytów, mogę im zrobić zdjęcia i dopisać wskazówki. Możesz też się rozejrzeć za instruktorką masażu- albo dziecięcego, albo Shantala. Zerknij TU. Wika, już troszkę ochłonęłam Ale wkurza mnie, że nic mi ostatnio nie wychodzi. Strata ciąży, uwalone studia, teraz to prawko. Wiadomo, że papierek kierowcy najmniej istotny jest w tym wszystkim, ale dałoby mi to takie poczucie, że jednak jestem w stanie coś osiągnąć. Wiesz, o co chodzi? Dobrze, że masz takiego gina do pogadania. Mój też mi zlecił tylko podstawowy zestaw badań. Zrobiłam, nic nie wyszło. Potem się biłam z myślami, czy jednak nie pójść dalej w szukaniu, jak Ty to mówisz, igły w stogu siana, ale zaufałam lekarzowi i dałam sobie spokój. Perse, dosłownie kilka dni temu poczytałam trochę o Helicobacter i tych testach. Te domowe się robi z krwi, a ponoć najbardziej wiarygodnym nieinwazyjnym badaniem jest test oddechowy. Jeśli mąż ma wskazania do zrobienia testu w kierunku tej bakterii, to niech idzie do rodzinnego po skierowanie. BTW- ten test domowy można nawet w Rossmannie dostać. Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2013-01-29 o 16:36 |
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
bylam u lekarza i mnie rozwalilo. potrebowalam tabletek na tydzien gora dwa czyli max 28, dostalam 56. moge sobie nimi teraz zaglowac
bo moze mnie brzuch bardziej bolec. oczywiscie mod, cytryna i sok z malin mam zazywacTz zawiesil karnisz dzis i powiesil mi zaslony. poniewz mamy sie przeprowadzac nie kupuje nic do okien i okazalo sie, ze zaslonom brakuje jakies 20 cm w dol
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3016 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A poza tym u nas jest taka przychodnia na peryferiach i ja np. nie dostałam skierowania na TSH ani ft3 i ft4 mimo, że spytałam o nie - bo to nie leży w zakresie podstawowej opieki medycznej, więc pewnie jemu z tą bakterią powie to samo (ta super mądra lekarka). Więc zacznę od tego testu, bo ten gastrolog tylko o tym wspomniał, pierwsze co musimy zrobić, to skonsultować się jeszcze z jednym radiologiem w sprawie zdjęć RTG i RM - bo w tym wszystkim wciąż chodzi o ten kręgosłup. |
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38923961]Jutro będę na mieście, to kupię TŻowi taki test (wiem, że to można kupić w aptece) pod kątem tej bakterii. Tamten gastrolog kazał zrobić badanie na tę bakterię, bo owszem - taka pierdoła, a może zrobić niezłe spustoszenie.
Wika dobrze, że u gina wszystko OK. No to teraz nic tylko zacząć starania [/QUOTE]Perse, u mnie ten test nic nie wykazał, dopiero zrobili mi gastroskopię z pobraniem jakiegos materiału do badania i się okazało, że jest i to dużo ![]() Cytat:
ale w końcu i on się pojawi
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#3018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odespałam dyżur
Teraz siedzę z kawą, Kasia śpi.Cytat:
Wybieram się z nią do lekarza prywatnie ale chciałam iść dopiero jak będę mieć ferie. Nie podoba mi się do konca to nowe mleko i utrzymujące na buzi liszajki (plamki z przesuszoną skórą). Alergia mało prawdopodobna bo miała wykonywane testy (ta pediatra do której chodzimy prywatnie jest też alergologiem). Druga sprawa to zęby których brak i których moje dziecko rozpaczliwie w buzi szuka grzebiąc ciągle paluszkami. Nic na razie nie widać ale od dawna dokucza jej ból dziąsełek....więc możliwe, że ta przepłakana noc to także z tego powodu. Wczoraj w nocy została z Tz-etem i na szczęście przespała w miarę ładnie - z jedną pobudką o 2.00 na herbatkę. Cytat:
aktualnie kuchnia wygląda jak biblioteka z aneksem kuchennym - regały bez drzwiczek od podłogi do sufitu między którymi umieszczono zlew i płytę gazową. Siostra Tz-eta przyszła podglądnąć co się u nas dzieje i Tz-et jej powiedział, że będziemy mieć takie otwarte półki (bez drzwiczek)![]() faktycznie poszalalam z tymi szafkami ale prawda taka, że mimo iż mieszkanie ma ponad 90m2 to miejsca na różne "czary" nie ma za wiele dlatego każdy centymetr mieszkania jest wykorzystany na maxa Cytat:
tak naprawdę w salonie BRW są też ekspozycje innych firm i nie wiem, które konkretnie oglądałam to mają być meble do salonu - na ozdobę "stój i patrz na mnie" więc nie zależy mi aby były jakoś super mocne, wydawały mi się stosunkowo w dobrych cenach bo interesują mnie takie z dużą ilością szyb (i oświetleniem led) a szkło jest drogie aczkolwiek wczoraj wypatrzyłam zestaw, który mi odpowiada tylko kolorystyka nie taka jak mi trzeba i zaczęłam podpytywać Tatę czy aby do salonu na wzór tego nie mógłby zrobić. Oczywiście mógłby ale zobaczymy jeszcze czy czegoś nie wypatrzymy gotowego Cytat:
moja siostra starała się o pracę, było ponad 120 podań, została zaproszona na rozmowę wraz z kilkudziesięcioma osobami, miała opanować zadany materiał, wypadła fajnie- do kolejnego etapu przeszło 5 osób, które mieli wysłać na dalsze szkolenie i tam zdecydować które 2 zostaną- załapała się do piątki, ze szkolenia napisała" obawiam się, że będę tą trzecią" i tak też się stało- i też "głupim" błędem odpadła
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-01-29 o 17:30 |
||||
|
|
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia uwielbia zabawy przed lustrem (mała dama)
Sprzątając mieszkanie na święta zauważyłam coś co mnie rozczuliło do łez - maleńkie ślady paluszków odbite na lustrze- to była najpiękniejsza dekoracja świąteczna. Nadal mam nie umyte lustro i mimo iż w tym tygodniu w karton popakuję wszystkie ozdóbki, choinki i stroiki "śnieżynki" na lustrze zostaną. Tak bardzo chcę Wam życzyć takich "dekoracji" na przyszłe święta - agatka, BERBIE, Medi, Wika, anitka, iza, alonka, anusia, wszystkie ciężaróweczki (kogo dopisać?)- to do Was
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-01-29 o 17:41 |
|
|
|
#3021 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś byliśmy na zakupach. kupiłam konturówkę do ust z Gosh-a i była promocja i za 5 zł mogłam kupić sobie tusz ![]() zakupy w załączniku: |
|||
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko a próbowaliście zwykłego Bebilonu
Na zaparcia podaję Stasiowi na czczo trochę przegotowanej wody ciepłej. Ale coraz mniej daje się oszukać i nie chce pić![]() Byliśmy dziś w OWI. Stasio dostał się na rehabilitacje 2 razy w tygodniu. Zobaczymy czy coś to pomoże
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie próbowałam zwykłego Bebilonu- podałam NAN Pro H.A jak pediatra zaleciła. Co do wody- dzięki fiol, tak mnie olśniło, że był czas, że w nocy podawałam Kasi wodę i też to u nas fajnie działało na trawienie ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Kathe- co u Ciebie, jak się czujesz? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- cisza tu jak makiem zasiał idę przeglądać notatki - coś czuję, że mam sklerozę pociążową i nie przyswajam wiedzy tak łatwo jak kiedyś..... ----
|
|
#3024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ta koszula z bezrękawnikiem po prostu cudo!! WIKA no jak trochę za wysokie to TSH?? masz mieć wynik max do 2!!!!
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
ja was przepraszam, ze tylko o sobie dzis pisze, ale jestem przerazona. Mala ma sie urodzic lada dzien a ja zaczynam chorowac, wlasnie trace glos i nie wiem co mam robic, siedziec pod koldra czy dzwonic na izbe przyjec. wiem panikuje, ale ja sie boje o Mala
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2013-01-29 o 19:45 |
|
|
|
#3026 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widzę, że też lubisz Gosha - ja jestem fanką tej firmy, choć ciężko ją znaleźć. I czarny lakier też miałam ciężko znaleźć, ostatecznie kupiłam Essence - bardzo dobry! Cytat:
Nie poradzę Ci nic, bo się nie znam, ale jeśli masz być niespokojna, to zadzwoń do położnej i spytaj lepiej..
|
||
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko tak cichutko i nieśmiało bo obiecałam.
Byałam na wizycie wydaje sie byc ok. Serduszko słyszłam tylko na takim sprzecie-nie wiem jak sie nazywa. Macica rośnie. Szyjka ok. Mam niestety nisko płytki krwi i musze je czesto kontrolowac jak spadna jeszcze bardziej to będą leki. Niestety znowu mi dzis potwierdził, że to było najprawdopodobniej przyczyna # i musimy na to bardzo uważać. Bo zlepione płytki to mikrozakrzepy. |
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Kocurek
Measia
|
#3029 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3030 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A krew będziesz kontrolować i wszystko będzie dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

musiałam zaopatrzeć się w jakieś ciut większe rozmiary bo mi biodra urosły i zmienić na jak najniższe bo zwijały mi się pod brzuchem. o dziwo są wygodniejsze niż niejedne sklepowe (albo mi się tak styl zmienił w ciąży), a w razie czego mogę je nosić i po porodzie, nie będzie mi szkoda ich wywalić jak się pobrudzą czy ja teraz niektóre farbują mi trochę od spodni.

Ależ ten czas leci...
za jutrzejszą wizytę!

bo moze mnie brzuch bardziej bolec. oczywiscie mod, cytryna i sok z malin mam zazywac
dalismy jesc, miala czystego pampersa - czy to mozliwe ze po zmianie firmy pieluch by tak marudzila?!