|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
dobra do roboty
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż mi ostatnio opowiadał, ze u niego w pracy czasem ktoś idzie na taką opiekę ale ja nie wiem jak to działa? Pewnie zależy od lekarza rodzinnego czy da i na ile...
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- moja mama się śmiała że za moich czasów niemowlęcych jak się urodziłam z siostrą to nie było tacierzyńskich. i tata miał lewe zwolnienie na lewe ucho :d
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4174 | ||||
|
Zadomowienie
|
a jak kiedyś tż opowiedział mi jedną scenę z paranormal activity to miałam 3 noce z głowy...Cytat:
ser ale dziś kupiłam więc od jutra będą z serem ![]() Cytat:
Cytat:
widać, że nie może się doczekać wnuczka ![]() co do @- 16 lat masakra, jak to brzmi, tyle czasu... u mnie będzie prawie 15-ale ja stara Cytat:
będziesz usuwała przed porodem? coś jeszcze miałam napisać i nie pamiętam
|
|
|
#4175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślicie, że to zniknie?
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze pytanie z serii głupich, czy metki odcinać z ciuchów czy obcięte bardziej będą drażnić ?
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Cytat:
Pytam, bo ja też dzis byłam na wizycie i maluch waży 1100g, termin z OM mam na 28.04.2013r. Wiedziałam, że Kubuś zmieniał położenie, dziś okazało się, że ma główkę u góry No nic, ma jeszcze sporo czasu, żeby się w dół obrócić
|
|
|
|
|
|
#4178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w nocy nawet 5min Moja mama 2 dziecko urodziła 30 min po przybyciu do szpitala. Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#4179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zabieram się za pranie...
![]() mam naprawdę mnóstwo ciuchów nowych i do tego dwa razy tyle używanych na 56 chyba w tych używanych nie przejdzie.. ale śmiesznie bo jedne 56 są większe niż 62, a jedne takie malusie że przez pół 56 mimo że rozmiar ten sam ![]() Cytat:
dobrze że ostatnio jak się odkleiło to byłaś w szpitalu ![]() Cytat:
ale ja i tak uważam że będziesz pierwsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() brawa za zakupy
|
|||||
|
|
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj na SR pani mówiła (nosz kurde... alem pilna uczennica)Kasia, twoja mama gotowa Ci synusia ukraść. Zazdroszczę Ci! Moja jakoś tak podchodzi do tego jak pies do jeża - chyba się boi ![]() AAAA! Zaczynają małemu grać rupie w dupie - idę na łóżko pobaraszkować razem z nim!!!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-01-29 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wykluczam takiej możliwości niestety...Dziś rano wydawało mi się, jakby mi się brzuch obniżył...ZObaczymy, co na to ginka w sobote. Ale ja bym chciała chociaz do połówy lutego, a najlepiej po 17 marca;p
Cytat:
![]() Wróciłam, wypozyczyłam sobie ksiązki i będe czytac Dowód nowy mam miec za 3 tygodnie-mam nadzieje, ze zdaze przed porodem;p A to moja dodatkowe 14kg....Qrcze ale mi w tyłek poszło...Z przodu i z tyłu prawie tyle samo wystajeZa wczesnie sie pochwaliłam,nie moge kabla do kompa znalezc.... |
|
|
|
|
|
#4182 | |||
|
Wtajemniczenie
|
za zakupyCytat:
Cytat:
. A z mąką nie rozumiem, chodzi Ci o konkretną firmę ? no nie dziwne, byłaś bardzo dzielna, że się opanowałaś ![]() Cytat:
|
|
|
#4183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Z OM też na 28.04 mam termin porodu. I wagi naszych maluszków takie same. Główkę ma już w dole i wg gina nie powinien już się przewracać. Na 99% synek będzie miał na imię TOMEK
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
i fuuuuuuujjjj, już chyba nie chcę tych mielonych, a przed chwila zaczęłam rozmrażać... Cieszę się, że podobają Wam się moje kwiaty
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ja w sumie Mloda tez nie jestem juz coraz Blizej 30 haha ... ale powiem ci ze musialam sie zastanowic ile to jest 27 odjac 11 boshe ale dzis zakrecona jestem a co do zapomnienia ... wiesz w Kocnu w tym Wieku sie czasmi zdarza zapominac Cytat:
tylko wiesz bez prenatalnego molestowania ... bo pozniej sie zdziwisz jak ci zacznie wypomniac co z nim wyprawialas .... |
||
|
|
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
........że co ???????
|
|
|
#4187 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dostałam dokładnie w 13 urodziny...A Tobie, kwiatuszku to się order dziś należy, za wytrwałość w nadrabianiu wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#4188 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za Twoją wizytę też okaski obyy obyy, bo ja to zaczynam się lekko bać Cytat:
za wizytę haha dobry tekst lekarza Cytat:
Ja myślę, że jednak wybierasz taki mam przeczucie, a potem że klementynka nas zaskoczy i będzie druga oby oby!! ![]() Cytat:
Cytat:
mam jeden z tych najtańszych, kupowałam na allegro razem z pościelą do wózka, dziewczyny też kupowały u tego sprzedawcy Cytat:
dzięki ![]() zrobiłaś mi ochotę na mielone, to właśnie mi się rozmraża na jutro
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
zabic to mało. ciekawe czy sobie też by tak zwlekała
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- ![]() ![]() ![]() też 3 razy czytałam co Sorce będzie z dzieciem robić ![]()
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
Chodziło mi o typ mąki, 2000, 1850 itp ...
|
|
#4191 |
|
Wtajemniczenie
|
Razowa to zawsze 2000
1850 to graham. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Ale myślę że i z taką i taką i z orkiszową etc będzie dobrze.
|
|
#4192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co wy z tymi mielonymi też kupiłam w sklepie jak byłam Cytat:
12 luty ??
|
|
|
#4193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zakupię sobie w takim razie i będę eksperymentować. A pieczecie same bułeczki i chleby razowe?
|
|
|
#4194 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki oj to tylko 2 dni i laba ![]() Cytat:
ostatnią wizytę miałam 3 tyg i 4 dni temu i ważył 2075 więc 4 tygodnie jeszcze do terminu - 3,5 kg No i lekarka powiedziała, że 2 dziecko przeważnie jest większe od pierwszego, ale poród lżejszy. ja to samo, najwyżej będę darła japkę, że wszyscy ze szpitala pouciekają Cytat:
Patrząc na Ciebie, to mam taką nadzieję Cytat:
![]() Cytat:
oj nie wiem nie wiem jak coś to zaciskam nogi, dopóki świńska grypa nie minie u nas w szpitalu już 2 osoby śmiertelne :/ Cytat:
Cytat:
ja po egzorcyzmach emilly rose przez tydzień nie mogłam spać a potem miesiąc budziłam się o 3:00 oglądałam go już wiele razy, ale panicznie się boję tego filmu
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
aa dobra przyznaje sie Moja Wina Moja Wina
az sie doczekac nie moge ![]() eh no i porobione .... teraz czekac az dadza znac ze mam podlaczac ![]() no ale oczywiscie musialam se palce zetrzec jak cebule tarlam ... wiec bedzie Ociupinka krwi ... podobno smaczniejsze wyjda |
|
|
|
|
#4196 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, 7mm czy 7 szwów? ![]() można też laserem kiedys znalazłam taką informacje, ale nie w ciazy i nie przy miesiączce czyli połóg tez odpada czyli najwczesniej w maju Cytat:
wyciągnęłam juz filety z kurczaka, muszę się wyłamać
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
"a co się bedziesz" ![]() ja nie mam a bym zjadła ![]() Cytat:
sponsorem dzisiejszego dnia na wątku są mielone ![]()
|
|
|
|
|
|
#4198 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w takim razie za tydzień obstawiam 2400 ![]() Cytat:
za wizytęmój się co dwa dni obraca z góry do dołu i z dołu do góry..
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
pięknie
też muszę sobie sprawić, bo już czuję wiosnę, a jak słońce świeci to normalnie masakra sprzątać mi się chce, śpiewać Cytat:
DD Cytat:
No dobra rodzimy razem, tylko jak zaczniesz mieć skurcze to czekaj na mnie! Dziewczyny jakby któraś chciała na przyszłość dla córci to sprzedaję 2 sukienki po Julce z żalem ale są już ciasnawe ehh http://allegro.pl/show_item.php?item=2988771268 i http://allegro.pl/show_item.php?item=2988756149
|
|
|
|
#4200 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A i dziękuję za link do tego sklepu. Dziś nie mam za bardzo funduszy na koncie, ale zamówienie złożę, a wpłacę jak wypłata wpłynie w tym tyg. Chyba może tak być? Tylko muszę troche poszperać w tej stronce, żeby wyszukiwać same takie z tymi napisami. Wieczorkiem się tym zajmę, obym zdążyła przed północą. A Ty coś zamówiłaś?? Super, oby słowa z szybkim porodem się sprawdziły ![]() Cytat:
![]() za wizytęCytat:
Ale już niedługo.... ![]() Cytat:
Ja doszłam do wniosku, że wypiorę i wyprasuję wszystko co n metkach ma do 6miesiąca, a potem poukładam mniej więcej porównując od najmniejszych do największych. Jak myślicie nie rozpędzam się za bardzo z tym 6m??
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-01-29 o 16:10 |
|||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

a jak kiedyś tż opowiedział mi jedną scenę z paranormal activity to miałam 3 noce z głowy...
moje najulubieńsze! nie daje tylko papryki i rzodkiewki, ogórka biorę kiszonego, a na wierzchu posypuję jeszcze drobno startym żółtym serem 
ser
widać, że nie może się doczekać wnuczka
masakra, jak to brzmi, tyle czasu... u mnie będzie prawie 15-ale ja stara
ależ mnie to denerwuje, ni to pieprzyk ni brodawka ni pryszcz... niewiadomo co :/

No nic, ma jeszcze sporo czasu, żeby się w dół obrócić 

tak więc jutro mam dentyste
W czwartek wizyta zobaczymy jak mój stan podwozia a wstępnie dostałam zaproszenie do szpitala na 28 lutego żeby być pod ich opieką
klask i: no to ślicznie! Ale coś Michaszek spowolnił wzrost