Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 14:37   #2101
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Ja tam udaję, że nie słyszę jak ona popiskuje albo mlaska, oczywiście tak kontrolnie. Jak po chwili mija - śpimy dalej, jak odgłosy się natężają - interweniuję
Ja też tak czasem robię, bo zdarza się, że to fałszywy alarm - biorę na ręce a okazuje się, że wcale nie jest głodna. Ale jak trwa dłuższy okres to wstaję, bo i tak przez te mlaski i odgłosy zjadanych rąk to nie mogę spać. Pomijając już te dźwięki to ona lubi włączać syrenę wtedy kiedy człowiek akurat zaczyna zasypiać - w tym takim najgorszym momencie.

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
heloł kobitki
jeśli chodzi o trądzik to u mojej żabki utrzymywał sie ok 3 tyg
Chyba już ze mną coś nie tak. Zaczęłam się zastanawiać o jaką żabkę chodzi
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:46   #2102
natallkaa
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
nie
rotawirusy
pneumokoki po 2 roku życia
czy to prawda, ze rotawirusy mozna zacząć podawac tylko na pierwszej wizycie a potem juz nie?
u mnie 5w1 kosztuje 160zł

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Chyba już ze mną coś nie tak. Zaczęłam się zastanawiać o jaką żabkę chodzi
o taką małą ale nie zieloną
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:49   #2103
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
My dziś tylko 15 min. na spacerku, bo niby temperatura OK ale jakiś taki silny wiatr zawiewał.
Tak po prawdzie to ja się trochę zgubiłam i dlatego tak długo Niby mieszkamy tu od sierpnia ale jakoś nie było okazji zapoznać się z okolicą wcześniej i tak mnie nogi poniosły, że wracałam do domu 'na czuja'

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Dzika a tak się spaceruje z dwójką
Jeszcze przydałby Ci się pies coby to towarzystwo pociągnął

Cytat:
Ja też tak czasem robię, bo zdarza się, że to fałszywy alarm - biorę na ręce a okazuje się, że wcale nie jest głodna. Ale jak trwa dłuższy okres to wstaję, bo i tak przez te mlaski i odgłosy zjadanych rąk to nie mogę spać. Pomijając już te dźwięki to ona lubi włączać syrenę wtedy kiedy człowiek akurat zaczyna zasypiać - w tym takim najgorszym momencie.
To nasze dziecko z kolei z uwielbieniem włącza syrenę na pół godziny przed budzikiem, to równie irytujące jak wybudzenie, kiedy już przysypiasz

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:49   #2104
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
o taką małą ale nie zieloną
Chyba rozkojarzyły mnie niedźwiedzie w Twoim avatarku
Stary 2013-01-29, 14:53   #2105
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze przydałby Ci się pies coby to towarzystwo pociągnął
Albo jakiś osioł. Mam na myśli oczywiście zwierzę, żeby nie było skojarzeń

Cytat:
To nasze dziecko z kolei z uwielbieniem włącza syrenę na pół godziny przed budzikiem, to równie irytujące jak wybudzenie, kiedy już przysypiasz
Też to znam i zgadzam się w całej rozciągłości
Stary 2013-01-29, 14:55   #2106
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba rozkojarzyły mnie niedźwiedzie w Twoim avatarku
a może to nie niedźwiedzie tylko ten Twój promocyjny kochanek
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 15:00   #2107
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a może to nie niedźwiedzie tylko ten Twój promocyjny kochanek
Już go rzuciłam, bo nie był wart swojej ceny, nawet tej promocyjnej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 16:01   #2108
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Już go rzuciłam, bo nie był wart swojej ceny, nawet tej promocyjnej
I myślisz, że Cię teraz tak przyjmiemy z otwartymi ramionami z powrotem?

Stary 2013-01-29, 16:05   #2109
kia_mia
Zadomowienie

Dziewczyny czy chce któraś z Was kupić tą książeczke Tiny love dwustronna ( ta którą polecała Sola) za 32 zł z przesyłką??

ja wczensiej rozmawiałąm z babeczką na allegro i własnie podała mi taką cene, ale powiedziala, ze jednak nie chce konczyc aukcji.. to zaczelam szukać nowej i zdążyłam już kupić a teraz przeczytalam, ze jednak ona chciałaby ją sprzedać za tyle.... chce któraś ?? ja już swoją kupiłam, ale może ktoraś z was chce?? jak tak to dajcie znać na pw to dam znac tej babeczce

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:28   #2110
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
I myślisz, że Cię teraz tak przyjmiemy z otwartymi ramionami z powrotem?
Błagam przyjmijcie
Stary 2013-01-29, 17:29   #2111
nini_b
Zadomowienie

Dziewczyny karmiące piersią, czy Waszym dzieciaczkom zdarzają się kupki w postaci piany, takie wodniste? Mój właśnie taką zrobił i nie wiem, czy to normalne?
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 17:45   #2112
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny karmiące piersią, czy Waszym dzieciaczkom zdarzają się kupki w postaci piany, takie wodniste? Mój właśnie taką zrobił i nie wiem, czy to normalne?
u nas przez pierwszy miesiac pare razy sie takie kupki pojawily
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:51   #2113
lady_kiss
Rozeznanie

dziewczyny, zrobiłam na blogu porównanie Pampersów 3 i Dada 3, więc jakby któraś była zainteresowana, to zapraszam serdecznie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
no nie wierzę moje dziecko śpi na brzuchu już dłuższą chwilę ; o zawsze po 5 minutach się budził, nie lubi takiej pozycji, a tu proszę... odwidziało mu się?
albo może tak mu się chciało spać, że pozycja była mu obojętna

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
No i pytanie Jak tam pierwsza miesiaczka po porodzie?
mnie wszytko boli od wczoraj ale indiancow ani widu
ja już po. jakoś dziwnie miałam. w na początku stycznia jakieś krwawienie, myślałam, że @ ale 21 stycznia okres był napewno, i trwał 5 dni. 2-3 dni więcej krwi i potem już coraz mniej. nie był bolesny. dzień przed @ bolał mnie trochę brzuch.
ach, zapomniane uczucie

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:53   #2114
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Błagam przyjmijcie
Pfff

Cytat:
Nie miałam bliższej przyjemności z taką kupką

Uwaga mam wychodne do kerfa na szopping, oł jeeee!

Stary 2013-01-29, 18:02   #2115
lady_kiss
Rozeznanie

takie pytanko: macie zakupione maty edukacyjne albo planujecie zakup, czy waszym zdaniem to zbędne?
my mamy, ale Kuba się jeszcze nie za bardzo nią interesuje patrzy tylko na te zwierzaczki

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

mój syn jest niesamowity - dziś potrafi już tak unieść główkę - normalnie jestem w szoku, że z dnia na dzień taka różnica jakbym tego nie widziała to bym nie uwierzyła
przystojniacha

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 18:16   #2116
Sola1
Zakorzenienie

Jak już jesteśmy w moim ulubionym temacie pampersów to powiem Wam, że ja ostatnio jestem rozczarowana tymi trójkami - piszę o oryginalnych Pampersach. Z jedynek byłam zadowolona, dwójek nie miałam. Na początku pisałam, że są lepiej dopasowane do ciałka małej od Dad. Ale od kilku dni jest maskara - już kilka razy ( między innymi dzisiaj 2 razy) zdarzyło mi się że siuśki poleciały bokiem lub górą - jakoś mało jest tego wkładu chłonnego przy samej górze pieluszki, która jest na plecach. Nie wiem czy ja robię coś nie tak czy o co chodzi, ale zakładam że już chyba umiem zakładać pieluchy. Gdyby nie nazywały się "Pampersy" ( magia marki) to chyba bym je wyrzuciła przez okno, bo już znudziło mi się ciągłe przebieranie. Trójek już na pewno nie kupię, bo u mnie się nie sprawdzają. Najwyżej jeszcze zobaczę jak będzie przy kolejnych rozmiarach.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
takie pytanko: macie zakupione maty edukacyjne albo planujecie zakup, czy waszym zdaniem to zbędne?
my mamy, ale Kuba się jeszcze nie za bardzo nią interesuje patrzy tylko na te zwierzaczki
Ja planuję kupić, bo dobra mata pomaga przy nauce chodzenia tzn. może nie samego chodzenia, ale doprowadzenia do stanu w którym jest się gotowym do chodzenia np. nauka raczkowania. Tylko trzeba kupić dobrą matę, bo ja dostałam taką matę, która jest śliska i co za tym idzie młoda mi się na niej ślizga. Utrudnia to podnoszenie się na łapkach, więc póki co kładę ją na kocyk.
Dobre też do takiej nauki są zwykłe dywany, ale ja mam psa, więc nie będę kładła na nim dziecka tzn. na dywanie, nie psie

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

Uwaga mam wychodne do kerfa na szopping, oł jeeee!
Stary 2013-01-29, 18:27   #2117
jagnna
Zakorzenienie

Od trzech dni czytam forum, ale jakoś nie mam okazji włączyć się do dyskusji. Wpadam, czytam, zaczynam cytować, ale Ula postanawia się akurat rozwyć w danym momencie i po ptokach

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Córcia mi przespała dziś bez pobudki od 20.30 do 6 rano
O ludzie :| tyle godzin snu

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Udało się mała spi wnocy Jupi.. i odpadł pępuszek nareszcie

Cytat:
Ja tam udaję, że nie słyszę jak ona popiskuje albo mlaska, oczywiście tak kontrolnie. Jak po chwili mija - śpimy dalej, jak odgłosy się natężają - interweniuję

...

U mnie dziś schabik pieczony w ziołach, z rękawka
I sos chrzanowy sobie sieknę o tego... chociaż nie jestem pewna czy można

jak się robi schabik pieczony w rękawie w ziołach?

Cytat:
Tak po prawdzie to ja się trochę zgubiłam i dlatego tak długo Niby mieszkamy tu od sierpnia ale jakoś nie było okazji zapoznać się z okolicą wcześniej i tak mnie nogi poniosły, że wracałam do domu 'na

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy chce któraś z Was kupić tą książeczke Tiny love dwustronna ( ta którą polecała Sola) za 32 zł z przesyłką??
o kia do nas zajrzała
ja (nie chwaląc się) zakupiłam na alle okazyjnie taką książeczkę za 25zł z przesyłką

Cytat:
wodnista owszem, ale pianka niet

Cytat:
Uwaga mam wychodne do
kerfa na szopping, oł jeeee!
ja dziś miałam wychodne do ginekologa

Byłyśmy wczoraj na bioderkach, jest dobrze, ale trzeba się podwójnie pieluszkować Mała jakoś to znosi. póki co.
Dziś z kolei ja byłam u gina i jak to pani doktor stwierdziła: wróciłam do stanu sprzed ciąży . Generalnie jest u nas ok, tylko młodzieży na buzi jakaś wysypka szaleje (obstawiam trądzik) plus przy oczkach takie dziwne coś się pokazało Taki nalot?wysypka? żółtawe. Na ciemieniuche mi to nie wygląda. Myślałam najpierw że to ten trądzik, ale raczej nie. Jutro będzie u nas położna to oceni. Jak nie - idziemy do lekarza
Cóż jeszcze. Kupiłam chustę, używkę z chusty.info, będziemy się chustować
No i powróciła Ula-NocnaMaruda Ze zmęczenia i niewyspania ostatnio puściła mi się farba z nosa
Tyle. Więcej grzechów nie pamiętam.

Ula zaczyna ciamkać, ide kontynuować usypianie

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:29   #2118
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, zrobiłam na blogu porównanie Pampersów 3 i Dada 3, więc jakby któraś była zainteresowana, to zapraszam serdecznie
Weszłam na Twojego bloga i zauważyłam, że ja mam inne nadruki na Pampersach - z jednej strony jakiś żółw, a z drugiej dwie żyrafy - u Ciebie jedna. Ciekawe czy różnią się jakością
Stary 2013-01-29, 18:36   #2119
madzius90
Zakorzenienie

Agrafka Seba śliczny

co do dzieci- to my z mezem chcemy miec trojeczke. ja dobrze wspominam ciaze (no oprocz samej koncowki, gdzie okropnie puchlam i wszystko bolalo, no i jeszcze gdyby nie byla zagrozona to w ogole byloby super ), bardzo milo wspominam porod - mimo, ze skurcze bolaly, to trwal krotko, krocze cale, polog tez spoko minal, polozna w szpitalu stwierdzila, ze jestem stworzona do rodzenia dzieci

co do @- karmie piersia wiec mam nadzieje ze jeszcze dluuuugo mnie nie nawiedzi

mata edukacyjna- planuje zakupic. juz raz nosilam sie z zamiarem, upatrzylam fajna na all i juz mialam ja zamawiac, ale to by jeszcze okres, ze Bartek nie interesowal sie zabawkami, wszystko bylo ciekawsze, wiec sie wstrzymalam, ale teraz kiedy zabawkami sie interesuje i bawi po swojemu to kupie na pewno.

czas sie przygotowac do kapieli Marudy

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:37
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 18:38   #2120
judkama
Zakorzenienie

Mówi ojciec do syna:
- Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę!
- Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... kto to jest?
- To córka Kulczyka!
- Suuuper! Trzeba było tak od razu!
Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę:
- Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki!
- Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki...
- Ależ to wiceprezes Orlenu.
- Cudownie! To zmienia postać rzeczy!
Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu:
- Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie.
- No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę.
- Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka!
- Ooo! Chyba, że tak!

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:48   #2121
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

Byłyśmy wczoraj na bioderkach, jest dobrze, ale trzeba się podwójnie pieluszkować Mała jakoś to znosi. póki co.
Nie wiem czy tak jest u Twojej córci- tutaj lekarz decyduje i mam nadzieję, że ten wie co mówi. Ale niestety wiem, że są lekarze, którzy nie aktualizują swojej wiedzy na bieżąco. Przykre, ale prawdziwe.

Jak jest dobrze to nie powinno się pieluszkować ( kiedyś wklejałam link), bo można zrobić więcej szkody niż pożytku. Żeby staw dobrze się wykształcił potrzebna jest maksymalna swoboda ruchu w stawach, nie krępowanie rożkami czy kocykami. Moja ostatnio w dzień leży w samym bodziaku i skarpetkach ( bo doszłam do wniosku, że nawet rajtki ograniczają trochę ruch, zakładam tylko na noc) to sama zasypia w pozycji żabki albo ja też jej tak ustawiam nogi. Ale zawsze może zmienić pozycję jak jest jej niewygodnie. To jest tak jak złamiesz rękę i masz przez jakiś czas unieruchomioną - zwykle potrzeba czasu żeby ręka doszła do siebie, a czasem nawet potrzebna jest rehabilitacja, bo robią się przykurcze mięśniowe.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Mówi ojciec do syna:
- To córka Kulczyka!
- Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki!
- Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie.
- Ooo! Chyba, że tak!

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:52
Stary 2013-01-29, 18:49   #2122
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy tak jest u Twojej córci- tutaj lekarz decyduje i mam nadzieję, że ten wie co mówi. Ale niestety wiem, że są lekarze, którzy nie aktualizują swojej wiedzy na bieżąco. Przykre, ale prawdziwe.

Jak jest dobrze to nie powinno się pieluszkować ( kiedyś wklejałam link), bo można zrobić więcej szkody niż pożytku. Żeby staw dobrze się wykształcił potrzebna jest maksymalna swoboda ruchu w stawach, nie krępowanie rożkami czy kocykami. Moja ostatnio w dzień leży w samym bodziaku i skarpetkach ( bo doszłam do wniosku, że nawet rajtki ograniczają trochę ruch, zakładam tylko na noc) to sama zasypia w pozycji żabki albo ja też jej tak ustawiam. Ale zawsze może zmienić pozycję jak jest jej niewygodnie. To jest tak jak złamiesz rękę i masz przez jakiś czas unieruchomioną - zwykle potrzeba czasu żeby ręka doszła do siebie, a czasem nawet rehabilitacja, bo robią się przykurcze mięśniowe.
zgadzam sie nasz ortopeda mowil to samo
jest przeciwny podwojnemu pieluszkowaniu

Matylda ma juz 8 tygodni

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:53   #2123
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Matylda ma juz 8 tygodni
Stary 2013-01-29, 20:23   #2124
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
my takiej nie mieliśmy.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Jak już jesteśmy w moim ulubionym temacie pampersów to powiem Wam, że ja ostatnio jestem rozczarowana tymi trójkami - piszę o oryginalnych Pampersach. Z jedynek byłam zadowolona, dwójek nie miałam. Na początku pisałam, że są lepiej dopasowane do ciałka małej od Dad. Ale od kilku dni jest maskara - już kilka razy ( między innymi dzisiaj 2 razy) zdarzyło mi się że siuśki poleciały bokiem lub górą - jakoś mało jest tego wkładu chłonnego przy samej górze pieluszki, która jest na plecach. Nie wiem czy ja robię coś nie tak czy o co chodzi, ale zakładam że już chyba umiem zakładać pieluchy. Gdyby nie nazywały się "Pampersy" ( magia marki) to chyba bym je wyrzuciła przez okno, bo już znudziło mi się ciągłe przebieranie. Trójek już na pewno nie kupię, bo u mnie się nie sprawdzają. Najwyżej jeszcze zobaczę jak będzie przy kolejnych rozmiarach.
a próbowałaś innych Pampów? Sleep&Play ?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-29, 20:25   #2125
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Weszłam na Twojego bloga i zauważyłam, że ja mam inne nadruki na Pampersach - z jednej strony jakiś żółw, a z drugiej dwie żyrafy - u Ciebie jedna. Ciekawe czy różnią się jakością
Ja miałam 2 paczki - jedną taką, drugą taką. Słyszałam, że te z 3 obrazkami są nowsze, takie jak na rynek niemiecki, więc podobno lepsze. Ale z Twojego doświadczenia wynika co innego
Stary 2013-01-29, 20:29   #2126
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
z ciekawości wyjęłam teraz jednego pampersa, żeby sprawdzić. faktycznie, mam tego żółwia i dwie żyrafy z drugiej strony. Pewnie ten, któremu zrobiłam sesję zdjęciową, był niemiecki (może przez pomyłkę im się w opakowanie zapodział - tak jak w innym przypadku: kupiłam pampersy 1 i około 10 sztuk w środku były 2 ).
gdzieś się natknęłam na porównanie jednych i drugich i niemieckie wyglądają podobnie. jak znajdę link to wkleję

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-29, 20:30   #2127
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
wodnista owszem, ale pianka niet
"Pianki" doświadczyliśmy dziś, bo kupcia poszła w trakcie przewijania bez pampersa, bo tak to pewnie wsiąkłaby
Stary 2013-01-29, 20:39   #2128
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Mówi ojciec do syna:
- To córka Kulczyka!
- Ooo! Chyba, że tak!
eeej, dobree może by tak w realu pokombinować

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-29, 20:40   #2129
martaj9
Rozeznanie

Witam sie z wieczora!

Nie było mnie bo miałam troche załatwiania ostatnio.

Zaniosłam papiery do MOPR o becikowe. Wnerwiłam się bo musiałam tam dwa razy zachodzic (zaswiadczenie o byciu pod opieka gina musi byc na ich druku) Załatwione. Czekam na decyzję do 4 lutego....

Teraz z TŻ załatwiamy kredyt na dach. Juz się boję.... Niby 15 tysięcy- ale ja jestem taka bojąca dusza że wolę się nie zaporzyczac- ale jak nie innego wyjścia

Kolejna sprawa- zamówiłam lokal na Chrzciny- dworek dostosowany pod wesela ale posiada mała salkę kominkową. Menu do wyboru za 100 zł lub 80 zł- sa tu obiad, dwa dania gorace, dwa rodzaje sałatek i zimne zakaski. Jeszcze nie zdecydowalismy co zaserwujemy.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość

co do dzieci- to my z mezem chcemy miec trojeczke. ja dobrze wspominam ciaze (no oprocz samej koncowki, gdzie okropnie puchlam i wszystko bolalo, no i jeszcze gdyby nie byla zagrozona to w ogole byloby super ), bardzo milo wspominam porod - mimo, ze skurcze bolaly, to trwal krotko, krocze cale, polog tez spoko minal, polozna w szpitalu stwierdzila, ze jestem stworzona do rodzenia dzieci

co do @- karmie piersia wiec mam nadzieje ze jeszcze dluuuugo mnie nie nawiedzi

mata edukacyjna- planuje zakupic. juz raz nosilam sie z zamiarem, upatrzylam fajna na all i juz mialam ja zamawiac, ale to by jeszcze okres, ze Bartek nie interesowal sie zabawkami, wszystko bylo ciekawsze, wiec sie wstrzymalam, ale teraz kiedy zabawkami sie interesuje i bawi po swojemu to kupie na pewno.

czas sie przygotowac do kapieli Marudy

Ja też mam ostatnio parcie na dzidziusia następnego- dobrze wspominam ciąże i pozytywne emocje zaraz po porodzie

@ tez jeszcze nie mam. W czwartek idę do gina na kontrolę.

Co to maty zgadzam się z Madzią

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 21:35   #2130
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałaś innych Pampów? Sleep&Play ?
Nie W ogóle jakoś nie rzuciły mi się w oczy. A lepsze są?

Cytat:
Ja miałam 2 paczki - jedną taką, drugą taką. Słyszałam, że te z 3 obrazkami są nowsze, takie jak na rynek niemiecki, więc podobno lepsze. Ale z Twojego doświadczenia wynika co innego
To znaczy ja mam 2 obrazki - z tyłu i z przodu, dostałam tylko jedną żyrafę gratis Więc może ja mam jeszcze jakieś inne

Cytat:
z ciekawości wyjęłam teraz jednego pampersa, żeby sprawdzić. faktycznie, mam tego żółwia i dwie żyrafy z drugiej strony. Pewnie ten, któremu zrobiłam sesję zdjęciową, był niemiecki (może przez pomyłkę im się w opakowanie zapodział - tak jak w innym przypadku: kupiłam pampersy 1 i około 10 sztuk w środku były 2 ).
gdzieś się natknęłam na porównanie jednych i drugich i niemieckie wyglądają podobnie. jak znajdę link to wkleję
A widzisz jakieś różnice w użytkowaniu tych pieluch z różnymi obrazkami czy nie zwróciłaś uwagi?
A z tymi rozmiarami to niezłe jaja. Aż muszę swoje posprawdzać.

Teraz już w sumie przestałam się dziwić, że są tak odmienne zdania co do Pampersów.

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość

Ja też mam ostatnio parcie na dzidziusia następnego- dobrze wspominam ciąże i pozytywne emocje zaraz po porodzie
Ja może parcia jeszcze nie mam, ale w sumie chciałabym rodzeństwo dla Izy. Ja też bardzo miło wspominam ciążę - choć były momenty lepsze i gorsze, poród ( może niekoniecznie te bóle, ale emocje). Najmniej miło wspominam brak możliwości wyspania się po porodzie i później. To akurat natura dziwnie wymyśliła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości