|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Ale jak trwa dłuższy okres to wstaję, bo i tak przez te mlaski i odgłosy zjadanych rąk to nie mogę spać. Pomijając już te dźwięki to ona lubi włączać syrenę wtedy kiedy człowiek akurat zaczyna zasypiać - w tym takim najgorszym momencie. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
czy to prawda, ze rotawirusy mozna zacząć podawac tylko na pierwszej wizycie a potem juz nie?
u mnie 5w1 kosztuje 160zł Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mieszkamy tu od sierpnia ale jakoś nie było okazji zapoznać się z okolicą wcześniej i tak mnie nogi poniosły, że wracałam do domu 'na czuja' ![]() Jeszcze przydałby Ci się pies coby to towarzystwo pociągnął ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Albo jakiś osioł. Mam na myśli oczywiście zwierzę, żeby nie było skojarzeń
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
I myślisz, że Cię teraz tak przyjmiemy z otwartymi ramionami z powrotem?
|
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy chce któraś z Was kupić tą książeczke Tiny love dwustronna ( ta którą polecała Sola) za 32 zł z przesyłką??
ja wczensiej rozmawiałąm z babeczką na allegro i własnie podała mi taką cene, ale powiedziala, ze jednak nie chce konczyc aukcji.. to zaczelam szukać nowej i zdążyłam już kupić a teraz przeczytalam, ze jednak ona chciałaby ją sprzedać za tyle.... chce któraś ?? ja już swoją kupiłam, ale może ktoraś z was chce?? jak tak to dajcie znać na pw to dam znac tej babeczce
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny karmiące piersią, czy Waszym dzieciaczkom zdarzają się kupki w postaci piany, takie wodniste? Mój właśnie taką zrobił i nie wiem, czy to normalne?
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2113 | ||
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, zrobiłam na blogu porównanie Pampersów 3 i Dada 3, więc jakby któraś była zainteresowana, to zapraszam serdecznie
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
ach, zapomniane uczucie
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Pfff
![]() Cytat:
![]() Uwaga mam wychodne do kerfa na szopping, oł jeeee!
|
|
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
takie pytanko: macie zakupione maty edukacyjne albo planujecie zakup, czy waszym zdaniem to zbędne?
![]() my mamy, ale Kuba się jeszcze nie za bardzo nią interesuje patrzy tylko na te zwierzaczki ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak już jesteśmy w moim ulubionym temacie pampersów
to powiem Wam, że ja ostatnio jestem rozczarowana tymi trójkami - piszę o oryginalnych Pampersach. Z jedynek byłam zadowolona, dwójek nie miałam. Na początku pisałam, że są lepiej dopasowane do ciałka małej od Dad. Ale od kilku dni jest maskara - już kilka razy ( między innymi dzisiaj 2 razy) zdarzyło mi się że siuśki poleciały bokiem lub górą - jakoś mało jest tego wkładu chłonnego przy samej górze pieluszki, która jest na plecach. Nie wiem czy ja robię coś nie tak czy o co chodzi, ale zakładam że już chyba umiem zakładać pieluchy. Gdyby nie nazywały się "Pampersy" ( magia marki) to chyba bym je wyrzuciła przez okno, bo już znudziło mi się ciągłe przebieranie. Trójek już na pewno nie kupię, bo u mnie się nie sprawdzają. Najwyżej jeszcze zobaczę jak będzie przy kolejnych rozmiarach.---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
Dobre też do takiej nauki są zwykłe dywany, ale ja mam psa, więc nie będę kładła na nim dziecka tzn. na dywanie, nie psie ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- |
|
|
|
|
#2117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Od trzech dni czytam forum, ale jakoś nie mam okazji włączyć się do dyskusji. Wpadam, czytam, zaczynam cytować, ale Ula postanawia się akurat rozwyć w danym momencie i po ptokach
![]() O ludzie :| tyle godzin snu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak się robi schabik pieczony w rękawie w ziołach? ![]() Cytat:
Cytat:
kia do nas zajrzała![]() ja (nie chwaląc się) zakupiłam na alle okazyjnie taką książeczkę za 25zł z przesyłką ![]() Cytat:
ja dziś miałam wychodne do ginekologa ![]() Byłyśmy wczoraj na bioderkach, jest dobrze, ale trzeba się podwójnie pieluszkować Dziś z kolei ja byłam u gina i jak to pani doktor stwierdziła: wróciłam do stanu sprzed ciąży . Generalnie jest u nas ok, tylko młodzieży na buzi jakaś wysypka szaleje (obstawiam trądzik) plus przy oczkach takie dziwne coś się pokazało Taki nalot?wysypka? żółtawe. Na ciemieniuche mi to nie wygląda. Myślałam najpierw że to ten trądzik, ale raczej nie. Jutro będzie u nas położna to oceni. Jak nie - idziemy do lekarza Cóż jeszcze. Kupiłam chustę, używkę z chusty.info, będziemy się chustować No i powróciła Ula-NocnaMaruda ![]() Tyle. Więcej grzechów nie pamiętam. Ula zaczyna ciamkać, ide kontynuować usypianie
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka Seba śliczny
co do dzieci- to my z mezem chcemy miec trojeczke. ja dobrze wspominam ciaze (no oprocz samej koncowki, gdzie okropnie puchlam i wszystko bolalo, no i jeszcze gdyby nie byla zagrozona to w ogole byloby super ), bardzo milo wspominam porod - mimo, ze skurcze bolaly, to trwal krotko, krocze cale, polog tez spoko minal, polozna w szpitalu stwierdzila, ze jestem stworzona do rodzenia dzieci ![]() co do @- karmie piersia wiec mam nadzieje ze jeszcze dluuuugo mnie nie nawiedzi ![]() mata edukacyjna- planuje zakupic. juz raz nosilam sie z zamiarem, upatrzylam fajna na all i juz mialam ja zamawiac, ale to by jeszcze okres, ze Bartek nie interesowal sie zabawkami, wszystko bylo ciekawsze, wiec sie wstrzymalam, ale teraz kiedy zabawkami sie interesuje i bawi po swojemu to kupie na pewno. czas sie przygotowac do kapieli Marudy Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:37 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Mówi ojciec do syna:
- Synu, znalazłem ci wspaniałą kandydatkę na żonę! - Ale tato... sam potrafię znaleźć sobie dziewczynę... kto to jest? - To córka Kulczyka! - Suuuper! Trzeba było tak od razu! Ojciec udaje się do Kulczyka na rozmowę: - Dzień dobry Panu! Wydaje mi się, że znalazłem doskonałego kandydata na męża Pańskiej córki! - Wie Pan... ale ja nie szukam męża dla mojej córki... - Ależ to wiceprezes Orlenu. - Cudownie! To zmienia postać rzeczy! Następnie ojciec udaje się do prezesa Orlenu: - Witam Pana Panie prezesie! Przychodzę z dobrą nowiną - mam idealnego kandydata na wiceprezesa w Pańskiej firmie. - No tak.. Ale ja nie szukam nikogo na tę posadę. - Jest Pan pewien?! To zięć Kulczyka! - Ooo! Chyba, że tak! |
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jest dobrze to nie powinno się pieluszkować ( kiedyś wklejałam link), bo można zrobić więcej szkody niż pożytku. Żeby staw dobrze się wykształcił potrzebna jest maksymalna swoboda ruchu w stawach, nie krępowanie rożkami czy kocykami. Moja ostatnio w dzień leży w samym bodziaku i skarpetkach ( bo doszłam do wniosku, że nawet rajtki ograniczają trochę ruch, zakładam tylko na noc) to sama zasypia w pozycji żabki albo ja też jej tak ustawiam nogi. Ale zawsze może zmienić pozycję jak jest jej niewygodnie. To jest tak jak złamiesz rękę i masz przez jakiś czas unieruchomioną - zwykle potrzeba czasu żeby ręka doszła do siebie, a czasem nawet potrzebna jest rehabilitacja, bo robią się przykurcze mięśniowe. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-01-29 o 19:52 |
||
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest przeciwny podwojnemu pieluszkowaniu Matylda ma juz 8 tygodni |
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#2125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdzieś się natknęłam na porównanie jednych i drugich i niemieckie wyglądają podobnie. jak znajdę link to wkleję
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2129 | |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z wieczora!
Nie było mnie bo miałam troche załatwiania ostatnio. Zaniosłam papiery do MOPR o becikowe. Wnerwiłam się bo musiałam tam dwa razy zachodzic (zaswiadczenie o byciu pod opieka gina musi byc na ich druku Teraz z TŻ załatwiamy kredyt na dach. Juz się boję.... Niby 15 tysięcy- ale ja jestem taka bojąca dusza że wolę się nie zaporzyczac- ale jak nie innego wyjścia ![]() Kolejna sprawa- zamówiłam lokal na Chrzciny Cytat:
Ja też mam ostatnio parcie na dzidziusia następnego- dobrze wspominam ciąże i pozytywne emocje zaraz po porodzie ![]() @ tez jeszcze nie mam. W czwartek idę do gina na kontrolę. Co to maty zgadzam się z Madzią
|
|
#2130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Cytat:
Więc może ja mam jeszcze jakieś inne ![]() Cytat:
A z tymi rozmiarami to niezłe jaja. Aż muszę swoje posprawdzać. Teraz już w sumie przestałam się dziwić, że są tak odmienne zdania co do Pampersów. ![]() Ja może parcia jeszcze nie mam, ale w sumie chciałabym rodzeństwo dla Izy. Ja też bardzo miło wspominam ciążę - choć były momenty lepsze i gorsze, poród ( może niekoniecznie te bóle, ale emocje). Najmniej miło wspominam brak możliwości wyspania się po porodzie i później. To akurat natura dziwnie wymyśliła. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Ale jak trwa dłuższy okres to wstaję, bo i tak przez te mlaski i odgłosy zjadanych rąk to nie mogę spać.
Pomijając już te dźwięki to ona lubi włączać syrenę wtedy kiedy człowiek akurat zaczyna zasypiać - w tym takim najgorszym momencie. 

. Generalnie jest u nas ok, tylko młodzieży na buzi jakaś wysypka szaleje (obstawiam trądzik) plus przy oczkach takie dziwne coś się pokazało
Taki nalot?wysypka? żółtawe. Na ciemieniuche mi to nie wygląda. Myślałam najpierw że to ten trądzik, ale raczej nie. Jutro będzie u nas położna to oceni. Jak nie - idziemy do lekarza

28.08 2010 Nasz Dzień