My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 16:30   #1201
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Co do kryzysu to o ile ja jak szukalam 3-4 lata temu pracę w trakcie studiów to nie miałam żadnego problemu ze znalezieniem.. raczej przebierałam w ofertach o tyle moi rówieśnicy którzy przełożyli szukanie roboty na po obronie potem przez rok nie mogli znaleźć kompletnie nic.. a wykształcenie takie samo albo i wyższe bo ja bez dyplomu szukałam i też od gorszych stawek zaczeli niż ja 3-4 lata temu..ale coś za coś ja musiałam godzić pracę ze studiami dziennymi przebywając poza domem 12-13 godzin dziennie, a oni mogli sie opierniczać..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:30   #1202
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Jak mogły Ci nie wyjść
sama jestem beztalenciem kulinarnym, ale naleśniki to jedno z najłatwiejszych i najszybszych dań
Jak się do patelni nie przyklei

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:30   #1203
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja dzisiaj tez chyba zrobie kolejne nalesnikowe podejscie. jak znow nie wyjda to sie poddaje

pytanie za 100pkt. czy glukoze trzeba jakos specjalnie przechowywac? kupilam wczesniej, bo rodzinna dala mi skierowanie, ale jednak poczekalam na wskazowki od gina...i on chce to robic dopiero za jakies 2 miesiace
powodzenia z naleśnikami
na mój gust skoro glukoza to cukier to jedynie chronić przed wilgocią, żeby się nie rozpuściła i tyle.

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
co do glukozy to jeszcze nie wiem kiedy pójde nie mam ustalonej konkretnej daty, a w którym tygodniu najlepiej iść zrobić do badanie?
w 25?
może być 25. ja mam w karcie badań wpisane po 24t i pójdę pewnie tuż przed wizytą u gin żeby mieć w miarę aktualny wynik
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:32   #1204
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mogły Ci nie wyjść
sama jestem beztalenciem kulinarnym, ale naleśniki to jedno z najłatwiejszych i najszybszych dań
mi też nie wychodzą, uzgodniłyśmy z diabli ze to wina patelni a nie naszych zdolności kulinarnych

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:32   #1205
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
JennyAniolek
proszę o wpisanie wizyty na 1 stronie na 25 lutego (na nfz)

co do glukozy to jeszcze nie wiem kiedy pójde nie mam ustalonej konkretnej daty, a w którym tygodniu najlepiej iść zrobić do badanie?
w 25?
Mi gin powiedział, że mam iść po skończonym 24 tc; więc pewnie pójdę 1-2 dni przed wizytą, bo na kolejnej to już będzie 28-29 tc.

Wizyta dopisana

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-29 o 16:34
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:33   #1206
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ide sobie, będę pewnie jutro.. Nie chce Was podczytywać wieczorem, żebym miala co robic w pracy
Trzymajcie kciuki zeby mi zdrowe dno oka wyszło i żebym mogła wypchnąć dzidzię własnymi siłami a nie zeby mnie kroili jak świniaka na stole

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
po wczorajszej wizycie wszytsko ok. Mały ma już ponad 800 gram
Kolejna wizyta 27.02 coby wtedy 2kg nie ważył
Stary 2013-01-29, 16:33   #1207
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
ide sobie, będę pewnie jutro.. Nie chce Was podczytywać wieczorem, żebym miala co robic w pracy
Trzymajcie kciuki zeby mi zdrowe dno oka wyszło i żebym mogła wypchnąć dzidzię własnymi siłami a nie zeby mnie kroili jak świniaka na stole

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Chciałam Was nadrobić ale jednak za dużo tego

po wczorajszej wizycie wszytsko ok. Mały ma już ponad 800 gram
Kolejna wizyta 27.02 coby wtedy 2kg nie ważył

W tesco znów przechadzałam sie po dziale dziecięcym i pampki 2 są w promo 39,99 za 80 szt, natomiast chusteczki 4x64 te zielone za 19,99 a te jasne (sensitive?) 4x56 w tej samej cenie
łoooo jaki wielkolud
ciekawe ile nasz już waży za tydzień się dowiem

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:35   #1208
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mi też nie wychodzą, uzgodniłyśmy z diabli ze to wina patelni a nie naszych zdolności kulinarnych
coś w tym jest bo ja mam jedną taka wytyraną patelnię, którą nawet jak posmaruję tłuszczem to mi się przyklejają i nie są takie piękne jak z teflonowej nówki
Stary 2013-01-29, 16:40   #1209
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak się do patelni nie przyklei
Cytat:

to trzeba lecieć do sklepu po patelnię
ja sobie kupiłam taką specjalna do naleśników
jest świetna, chociaż wcześnij robiłam na normalnej, teflonowej i nigdy mi się nie przypaliło.
Aaaa.. moment.. pamiętam jak jakieś 10 lat temu byłam u takiej starej ciotki na wakacjach i chciałam zrobić naleśniki. Faktycznie wtedy mi się przykleiły do patelni.. ale to była taka stara, aluminiowa, powyginana i przypalona patelnia

Stary 2013-01-29, 16:48   #1210
xal
Zakorzenienie

Cytat:

to trzeba lecieć do sklepu po patelnię
ja sobie kupiłam taką specjalna do naleśników
jest świetna, chociaż wcześnij robiłam na normalnej, teflonowej i nigdy mi się nie przypaliło.
Aaaa.. moment.. pamiętam jak jakieś 10 lat temu byłam u takiej starej ciotki na wakacjach i chciałam zrobić naleśniki. Faktycznie wtedy mi się przykleiły do patelni.. ale to była taka stara, aluminiowa, powyginana i przypalona patelnia
Ja zawsze robię na takiej małej, bo najlepsza i się nie przykleja. Tylko ja kombinuję z jak najcieńszymi a to jeszcze trudniejsza sprawa. Takie mogą nie wychodzić jak jest zła konsystencja albo proporcje.

Stary 2013-01-29, 16:48   #1211
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
szkoda tym bardziej że kasa przepadła - nie wiem jak u was, ale w krakowie taka kasa ci przepada to będzie czysty zysk dla mordu :/
planujesz kolejną próbę?
Tak, już się zapisałam na teorię na poniedziałek
Stary 2013-01-29, 16:50   #1212
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze robię na takiej małej, bo najlepsza i się nie przykleja. Tylko ja kombinuję z jak najcieńszymi a to jeszcze trudniejsza sprawa.
ja nawet jak robię na największej to takie małe naleśniczki, żebym mogła je sprawnie obrócić

karolina super to w poniedziałek zaciskamy kciuki jeszcze mocniej
Stary 2013-01-29, 16:50   #1213
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie za 100pkt. czy glukoze trzeba jakos specjalnie przechowywac? kupilam wczesniej, bo rodzinna dala mi skierowanie, ale jednak poczekalam na wskazowki od gina...i on chce to robic dopiero za jakies 2 miesiace niby to sypki proszek, lezy sobie w torebce...3zl nie majatek, wiec moge kupic nowa. zeby bylo smieszniej kupilam 50, teraz pojde do apteki po 25 (bo gin chce 75 ) nie ma jak ciezarna z cisnieniem na slowo "juz" hehe.
swoja droga juz to 50 wydaje mi sie duze objetosciowo. to musi byc baaardzo niedobre. gdybym wsypala do kubka tyle cukru to nic tylko zwracac. a jeszcze mi brakuje 25g

Jenny sliczne ciuszki
Ja dostałam w plastikowym opakowaniu, więc gdybym miała ją przechowywać to w suchej szafce, na pewno nie w kuchni

Cytat:
w 25?
24-28tc ale różnie zalecają, poczekaj co gin Ci powie
Cytat:
mój ma tak samo. i ja się nawet specjalnie staram kłaść przed 22, żeby zdążyć się jeszcze wyspać po tych rozmowach
22:00 to za wczeeeeśnieee

Xal ja też robię cieniutkie naleśniki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:51   #1214
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze robię na takiej małej, bo najlepsza i się nie przykleja. Tylko ja kombinuję z jak najcieńszymi a to jeszcze trudniejsza sprawa. Takie mogą nie wychodzić jak jest zła konsystencja albo proporcje.
ja też robię cienkie, bo takie lubimy
a proporcje zawsze na oko, ale ciasto musi być bardzo lejące więc na sam koniec rozcieńczam je mlekiem i wodą gazowaną

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Tak, już się zapisałam na teorię na poniedziałek
teraz musi być lepiej

Stary 2013-01-29, 16:51   #1215
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet jak robię na największej to takie małe naleśniczki, żebym mogła je sprawnie obrócić
ja robię na całą patelnię i podrzucam

Stary 2013-01-29, 16:53   #1216
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Niestety nie zdałam... poległam na teorii. Zabrakło mi dosłownie 1 punktu
nastepnym razem sie uda mialas malo czasu, niedawno dopiero wprowadzili te nowe testy. glowa do gory i umawiaj sie na kolejny termin! Antek trzyma kciuki, co dwie glowy to nie jedna nastepnym razem sluchaj jego wskazowek hehe.
jak ja zdawalam z dobrych 10 lat temu to instruktor doradzal, zeby nie zapisywac sie na oba egzaminy, bo po co tracic kase...

my mamy karuzelke tiny love symfonia w ruchu - zoo dostalam od kolezanki. o taka

http://www.heymama.pl/index.php?p979...-zoo-z-pilotem
fajne zywe kolory, zwierzatka przykluwaja uwage, te "kapturki" podczas krecenia co jakis czas sie przesuwaja, wiec ciagle cos sie dzieje. no i muzyka klasyczna

Banka - za ciuszki niech sie zbiera solidna kupka

Justyna, tez mi sie podoba Mura swietny wozek. nawet uzywany za 1500zl wedlug mnie warto, o ile jest w dobrym stanie. ale mam jeszcze kilka innych typow i codziennie zmieniam zdanie
Szczesliwa kupila caly zestaw chyba za 1700 czy 1800zl, z tego co kojarze, ale w super stanie.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
heeej... przyszły te super staniki za 15zeta z all. i nawet są niezłe. chociaż mogły by być trochę stabilniejsze ale spoko. nie narzekam

ja sobie niebawem zafunduje kolejne, a naciagniety pojdzie do kosza bez zalu w moim po kilku praniach z tych wkladek (bialy) odkleila sie biala flizelina i pod biala bluzka juz bedzie widac gabke. nie wiem cz tez tak to macie rozwiazane. ale pod zimowe ciuchy i do spania jest jeszcze ok :P

[QUOTE=lonely_lady;3892208 1]Tż mi przyniósł przed chwilką próbki kremu na rozstępy, 5 tubek po 15ml
znajoma w aptece mu dała
o taki
http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=760[/QUOTE]

oo to te tubki, ktore ja tez dostalam bardzo je lubie, bo w porownaniu do innych probek saszetkowych nie musze sie meczyc z wyciskaniem kremu ze srodka, hehe.
stosuje te probki juz od dluzszego czasu, bo sporo ich dostalam i nie mam ani pol rozstepiku pharmaceris na zmiane z palmersem i oliwka
mnie rodzinna dala skierowanie bez zadnego problemu jeszcze sama poszla do pielegniarek i pytala co jest refundowane i wpisala mi kilka innych badan, ktorych gin nie zlecal.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:53   #1217
salviae
Zadomowienie

Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska ale za to z moja głową gorzej, od wyjścia ze szpitala świruje bo każdy malutki ból biorę za skracania się szyjki i już przeczytałam wszystkie strony o wcześniakach dostałam z☠☠☠ke od lekarza przepisał mi fenoterol ale tylko 1,5 tabletki dziennie po polowce, powiedział, że to bardziej na uspokojenie mojej głowy, a i że brzuch twardnieć może dlatego, że mam stosunkowo mało wód płodowych i jestem wąska. Mam uwierzyć, że naprawdę wszystko jest dobrze i wizyta za 2 tyg czyli 12 02

ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać
vil super, że wszystko wyszło dobrze
Aas czujesz coś ten krążek ?
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:54   #1218
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

aaaa
i jeszcze sobie mailuję z babka od tych aukcji i prawdopodobnie kupię tez od niej 2 bujaczki fisher prica za 100zł i może coś jeszcze
Cytat:
To Ci się trafiła okazja

My taki leżaczek mamy dostać od moich rodziców, bo mają gdzieś do wybrania za punkty

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ech brzuch mi trwardnieje to boli;/ zaczynają się przygody wzięłam nospe czekam aż przejdzie....
Mam nadzieje, że dziś czujesz się lepiej

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Jenny- połówkowe usg jeszcze mi zostało i jak się Maluch nie zastawi to poznamy płeć (a jak się zastawi to mi lekarz w PL powie ) No i jeśli położna stwierdzi, że wielkość mojego brzucha odbiega od norm podanych w ich tabeltkach to wyślą mnie jeszcze na usg w 32tc ale nie są zbyt chętni do tego

A chatka puchatka to takie cudo z mojego dzieciństwa O tak mniej więcej wygląda :klik: tyle, że ja robię bez polewy czekoladowej bo po co jeszcze dodatkowo się tuczyć i tylko jedną warstę herbatników
Dzięki za info No to czekamy co tam skrywa Cynamoniątko A kiedy to połówkowe ??

Chatka puchatka wygląda pysznie! ale obawiam się, że przy moim obecnych ciągotach do słodkiego to skończyłoby się na jednym albo i pół kawałka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 16:59   #1219
xal
Zakorzenienie

Idę mężowi robić obiad. Ostatnio mam w tym temacie kryzys i nie mam weny Twórczej. Dobrze, że mężuś kotleciki może dzień w dzień

Stary 2013-01-29, 16:59   #1220
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
wiesz co chyba zalezy od lekarza ja mam od poczatku co 3 tyg.
Cytat:
Jenny ja to od 2 miesięcy chodzę co 3 tyg ale u mnie jest "inna" sytuacja w pojedynczej to chyba standardowo do konca się chodzi co 4 tyg nie? chyba ze juz pod sam koniec końca na ktg ii inne takie...
Dzięki za info
Pogadam z moim ginem na następnej wizycie jak on to widzi

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
my też jeszcze nie mamy jasności "imionkowej" - w końcu odpadła Urszulka, myśleliśmy jeszcze o Emilce, ale chyba zostanie Małgosia. Z chłopcem byłoby nam łatwiej
z tych 3 najbardziej podoba mi się Emilia

A ja nie wiem czy przy dziewczynce byłoby nam łatwiej, bo mi się podoba kilka imion a te, które było od dawna wybrane czyli Alicja odpada na dzień dzisiejszy...

Cytat:
jestem zdrowa, co zostało oficjalnie potwierdzone

Cytat:
brawa dla męża

Cytat:
To może będzie dwóch Wiktorków
Bardzo prawdopodobne

Cytat:
właśnie też o tym pomyślałam
ale i tak już robię postępy, mam już:
-okrycie kąpielowe
-3 x body ze smyka, rozmiar 56
-2 pary skarpetek z H&M
-komplecik Body, Spodenki i Czepeczka H&M
-3x body z lumpka

dzisiaj miałam dobre zamiary, przeszłam pół miasta, nogi mi w doopę weszły. Odwiedziłam chyba z 5 lumków i nic nie znalazłam
ponad dwie godziny zmarnowane
i czasu nie zmarnowałaś, bo miałaś spacerek

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 17:02   #1221
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
oo to te tubki, ktore ja tez dostalam bardzo je lubie, bo w porownaniu do innych probek saszetkowych nie musze sie meczyc z wyciskaniem kremu ze srodka, hehe.
stosuje te probki juz od dluzszego czasu, bo sporo ich dostalam i nie mam ani pol rozstepiku pharmaceris na zmiane z palmersem i oliwka
mnie rodzinna dala skierowanie bez zadnego problemu jeszcze sama poszla do pielegniarek i pytala co jest refundowane i wpisala mi kilka innych badan, ktorych gin nie zlecal.
ja na razie też nie mam rozstępów, ale lepiej zapobiegać niż leczyć. Na razie tylko oliwką smaruję i balsamem perfecta mama. Mam kupiony kremik z Tołpy, ale oszczędzałam go na dalsze miesiące chyba niebawem zacznę go stosować. No i te próbki
fajną masz rodzinną, że dała skierowanie i jeszcze sama z siebie na dodatkowe badania- super. Zobaczymy czy mój mi da na glukozę i morfologię

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska ale za to z moja głową gorzej, od wyjścia ze szpitala świruje bo każdy malutki ból biorę za skracania się szyjki i już przeczytałam wszystkie strony o wcześniakach dostałam z☠☠☠ke od lekarza przepisał mi fenoterol ale tylko 1,5 tabletki dziennie po polowce, powiedział, że to bardziej na uspokojenie mojej głowy, a i że brzuch twardnieć może dlatego, że mam stosunkowo mało wód płodowych i jestem wąska. Mam uwierzyć, że naprawdę wszystko jest dobrze i wizyta za 2 tyg czyli 12 02

ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać
vil super, że wszystko wyszło dobrze
Aas czujesz coś ten krążek ?
super
to uwierz w końcu że wszytsko ok. I proszę mi się już nie nakręcać

Stary 2013-01-29, 17:04   #1222
colorblue
Zakorzenienie

Vil witaj w domu

Cynamonowa super mata!!!

Poterka za wizytę, ale masz wielkoludka

Głowa mnie boli, nie mam sił na nic dzisiaj:/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:07   #1223
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nosz qwa ... trzeci dzień próbuje się do Sodowskiego dodzwonić
chyba do Angeliusa zadzwonię jednak

Justyna piękne łóżeczko
vil probuj rano musi sie w koncu udac. ja tak mialam chyba tylko 2 dni, ze poznym popoludniem jak sobie przypomnialam i zaczelam dzwonic to paniom juz sie nie chcialo pracowac ale rano odbieraly.
angeliusa polecam, ale 20zl drozej.

Cytat:
kurde tak się zastanawiam.. do dowodu musi być zdjęcie lewego ucha, a ja mam prawego. Mogę sobie odwrócić lustrzanie ? nie chce mi się robić nowego zdjęcia.. zwłaszcza teraz w ciąży, kiedy mam twarz bardziiej okrągłą
a jak Ci sie lewe ucho rozni od prawego? prawie oplulam monitor...

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Justyna, dopiero teraz przeczytałam, że podobnie jak ja ostatnio wybieraliście wózek - ja też przeglądając je w smyku zakochałam się w murze maxi cosi - bardzo też podobał mi się wózek graco bodajże model evo.

W każdym razie mury na pewno nie kupicie za 1000zł, ja już je dobrze na allegro przeszukałam
One trzymają cenę, można go później całkiem sensownie odsprzedać )
graco evo jest super, a jeszcze lepszy symbio (ma lepsze kola).
tyle, ze oba to kubelkowe spacerowki, a dziewczyny tu pisaly mi, ze sa zle...mura 4 tez ma kubelek?
Stary 2013-01-29, 17:09   #1224
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dzięki za info No to czekamy co tam skrywa Cynamoniątko A kiedy to połówkowe ??

Chatka puchatka wygląda pysznie! ale obawiam się, że przy moim obecnych ciągotach do słodkiego to skończyłoby się na jednym albo i pół kawałka
Coś mi pokręcili z terminem i czekam na potwierdzenie- ale dam Wam znać jak już będę wiedziała kim jest Cynamoniątko

Moje ciągoty do słodkiego też są takie sobie ale pochłonęłam już jej sporo

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale, że niby całą patelnię do góry podrzucasz?

Cytat:
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska

Super, że wizyta się udała

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:11   #1225
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ale, że niby całą patelnię do góry podrzucasz?
do takiej wprawy jeszcze nie doszłam

Stary 2013-01-29, 17:11   #1226
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
no to odwracaj i wywołuj, zapytaj się tylko może TŻta czy widzi coś nietypowego w tym zdjeciu.. jak nic nie zauważy to ja bym wywoływała..
BTW jak się daje zdjecie do dowodu to ono musi być aktualne, nie pamiętam ile może mieć najwiecej.. A ja poszłam z tym samym co miałam w poprzednim dowodzie i Pani strasznie kręciła nosem i mówiła, że nie może i w ogóle.. Ale powiedziałam ze łzami w oczach ze ja tam tak ładnie wyszłam i wcale nie takie stare i ze ja się prawie nie zmieniłam i zeby mi zrobiła to.. no i z łaską zrobiła
moja mamuska tez wywinela taki numer. niedawno okazalo sie, ze jej dowod stracil waznosc. a ze nie lubi fotografow i nie planowala fryzjera wziela stare zdjecie (jak w poprzednim dowodzie 10 lat wstecz) i poszla zadowolona do urzedu...pani ja odeslala z kwitkiem. kazala przyjsc z aktualna fota

a jeszcze o wozkach...wydaje mi sie, ze jak ktos placi majatek za wozek (np. taka mura albo mutsy) to bardziej o niego dba, bo chce pozniej sprzedac. i te wozki mozna kupic naprawde w fajnym stanie, a cenowo tez nie spadaja jakos szybko w dol...wiec chyba warto zaplacic wiecej za cos markowego na co jest popyt i odsprzedac za jakis czas za niewiele mniejsze pieniadze.
Stary 2013-01-29, 17:13   #1227
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
22:00 to za wczeeeeśnieee
e tam za wcześnie, grubo po dobranocce

Cytat:
ja tak nie umiem kiedyś próbowałam, ale zrobił się tylko bałagan a nie odwrócony naleśnik

Cytat:
za wziytę. nie stresuj się niepotrzebnie teraz najważniejszy jest spokój
Stary 2013-01-29, 17:13   #1228
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Myślałam, że się dzisiaj poryczę.

W sobotę miałam z rana ból taki, że się nie mogłam wyprostować, w dole brzucha, ale wzięłam nospę, położyłam sie i przeszło. Wczoraj w nocy przed drugą obudziło mnie kłucie koło pepka, a potem zamieniło się to na ból rozlewający po całym brzuchu, taki jak przy okresie, dokuczliwy ale znośny. Znów wzięłam nospę i przeszło.

Dzisiaj poszłam do lekarza, który przyjmował w przychodni (nie mój prowadzący)i ten burak mnie nie przyjął, bo nie ma miejsc, więc ja mu tłumaczę o co chodzi, i co mam w tym wypadku zrobić, a on niech pani sobie jedzie do szpitala.

Podeszłam szybko do mojej położnej, która dała posłuchać tętna dziecka, pomacała brzucho i powiedziała, że jest dobrze. Zasugerowała, żebym zadzwoniła do szpitala i poprosiła o mojego lekarza (który nie przyjmuje dzisiaj w moim mieście, tylko ma dyżur w oddalonej o 25 km mieścinie), bo to trochę za wcześnie na skurcze.

Zadzwoniłam do gina, a on kazał brać nospę i pytał się o to czy często robię siku i czy mnie boli przy oddawaniu moczu. Ja mówię, że nie. umówił się ze mną na jutro na wizytę, a dzisiaj kazał odpoczywać.

Cały dzień leżę i mam doła. Jeszcze zauważyłam jakieś plamy na wkładce higienicznej i już w ogóle zeschizowałam. Ale to było jakieś jednorazowe, bo od 3 godzin czyściutko jak łza. Dzidzię na szczęście czuję jak bryka, więc choć trochę jestem spokojniejsza. nie wiem jak przetrwam psychicznie jutro do 14.00.
Trzymaj się, wszystko będzie dobrze

Cytat:
l
Jenny, ten lek podany przez Banke to Viburcol compositum wpisz sobie w google. homeopatyczne czopki.
Dzięki za info

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie do domu. Byłam u siebie w pracy, bo musiałam papierki po podpisywać i się zdenerwowałam, bo okazało się - dopiero jak wychodzilam , że w przedszkolu jest ospa. A ja jak glupia zanim się dowiedzialam chodziłam po grupach i się witałam i byłam u moich dzieciaczków, które z taką radością mnie przytulały, że aż się wzruszyłam. Pytały kiedy do nich wrócę, bo bardzo tęsknią, a potem ta wiadomośc o tej ospie. Przechodziłam ją w dzieciństwie, ale mój gin twierdzi, że z taką odpornością mogę zarazić się drugi raz (dlatego jestem na L4, żeby nic takiego nie zlapać). Wiem, ze pewnie nic mi nie będzie, ale kurde po co mnie tam ściągali jak to w sumie nie było aż tak ważne

dobra nie narzekam już
Jak masz ochotę to narzekaj, wygadaj się

No i oby się nic do Ciebie nie przyplątało , mogli Cię uprzedzić

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A ja siedzę i łzy same się leją...
Czytam o Twojej mamie i jestem w szoku, jak można się tak zachowywać Mam nadzieję, że znajdziesz osobę/osoby które Wam pomogą

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 17:15   #1229
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
do takiej wprawy jeszcze nie doszłam
Spróbuj- podobno w ciąży wiele ukrytych talentów można odkryć
Ja np zatopiłam w rosole (w sensie, że w całym garnku się zatopił) mój ukochany elektryczny młynek do pieprzu... Sytuacja była tak idiotyczna, że nie wiedziałam czym mam się śmiać czy płakać...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:15   #1230
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Przechowujesz jak normalny cukier.
dzieki mam w papierowej torebeczce z apteki.

Cytat:
Jak mogły Ci nie wyjść
opisywalam kilka dni temu...zrobilam ciasto, wyszly mi DWA. kolejne juz szly do kosza. zrobilam ciasto drugi raz i juz pierwszy wyladowal w koszu, a ciasto w zlewie jakos w ciazy mnie te nalesniki nie lubia...hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości