|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 |
|
8 | 16,00% |
| Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 |
|
28 | 56,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
2 | 4,00% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
1 | 2,00% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
0 | 0% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 |
|
3 | 6,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8
Co do kryzysu to o ile ja jak szukalam 3-4 lata temu pracę w trakcie studiów to nie miałam żadnego problemu ze znalezieniem.. raczej przebierałam w ofertach o tyle moi rówieśnicy którzy przełożyli szukanie roboty na po obronie potem przez rok nie mogli znaleźć kompletnie nic.. a wykształcenie takie samo albo i wyższe bo ja bez dyplomu szukałam i też od gorszych stawek zaczeli niż ja 3-4 lata temu..ale coś za coś ja musiałam godzić pracę ze studiami dziennymi przebywając poza domem 12-13 godzin dziennie, a oni mogli sie opierniczać..
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mój gust skoro glukoza to cukier to jedynie chronić przed wilgocią, żeby się nie rozpuściła i tyle. Cytat:
|
|
#1204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizyta dopisana Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-01-29 o 16:34 |
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe ile nasz już waży za tydzień się dowiem
|
||
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to trzeba lecieć do sklepu po patelnię ![]() ja sobie kupiłam taką specjalna do naleśników ![]() jest świetna, chociaż wcześnij robiłam na normalnej, teflonowej i nigdy mi się nie przypaliło. Aaaa.. moment.. pamiętam jak jakieś 10 lat temu byłam u takiej starej ciotki na wakacjach i chciałam zrobić naleśniki. Faktycznie wtedy mi się przykleiły do patelni.. ale to była taka stara, aluminiowa, powyginana i przypalona patelnia
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1211 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolina super to w poniedziałek zaciskamy kciuki jeszcze mocniej
|
|
#1213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Xal ja też robię cieniutkie naleśniki |
|||
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a proporcje zawsze na oko, ale ciasto musi być bardzo lejące więc na sam koniec rozcieńczam je mlekiem i wodą gazowaną ![]() teraz musi być lepiej
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialas malo czasu, niedawno dopiero wprowadzili te nowe testy. glowa do gory i umawiaj sie na kolejny termin! Antek trzyma kciuki, co dwie glowy to nie jedna nastepnym razem sluchaj jego wskazowek hehe.jak ja zdawalam z dobrych 10 lat temu to instruktor doradzal, zeby nie zapisywac sie na oba egzaminy, bo po co tracic kase... my mamy karuzelke tiny love symfonia w ruchu - zoo dostalam od kolezanki. o taka http://www.heymama.pl/index.php?p979...-zoo-z-pilotem fajne zywe kolory, zwierzatka przykluwaja uwage, te "kapturki" podczas krecenia co jakis czas sie przesuwaja, wiec ciagle cos sie dzieje. no i muzyka klasyczna ![]() Banka - za ciuszki niech sie zbiera solidna kupka ![]() Justyna, tez mi sie podoba Mura swietny wozek. nawet uzywany za 1500zl wedlug mnie warto, o ile jest w dobrym stanie. ale mam jeszcze kilka innych typow i codziennie zmieniam zdanie Szczesliwa kupila caly zestaw chyba za 1700 czy 1800zl, z tego co kojarze, ale w super stanie. Cytat:
ja sobie niebawem zafunduje kolejne, a naciagniety pojdzie do kosza bez zalu w moim po kilku praniach z tych wkladek (bialy) odkleila sie biala flizelina i pod biala bluzka juz bedzie widac gabke. nie wiem cz tez tak to macie rozwiazane. ale pod zimowe ciuchy i do spania jest jeszcze ok :P[QUOTE=lonely_lady;3892208 1]Tż mi przyniósł przed chwilką próbki kremu na rozstępy, 5 tubek po 15ml znajoma w aptece mu dała ![]() o taki http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=760[/QUOTE] oo to te tubki, ktore ja tez dostalam bardzo je lubie, bo w porownaniu do innych probek saszetkowych nie musze sie meczyc z wyciskaniem kremu ze srodka, hehe. stosuje te probki juz od dluzszego czasu, bo sporo ich dostalam i nie mam ani pol rozstepiku pharmaceris na zmiane z palmersem i oliwkamnie rodzinna dala skierowanie bez zadnego problemu jeszcze sama poszla do pielegniarek i pytala co jest refundowane i wpisala mi kilka innych badan, ktorych gin nie zlecal.
|
||
|
|
|
#1217 |
|
Zadomowienie
|
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska
ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać ![]() vil super, że wszystko wyszło dobrze Aas czujesz coś ten krążek ?
|
|
#1218 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My taki leżaczek mamy dostać od moich rodziców, bo mają gdzieś do wybrania za punkty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A kiedy to połówkowe ?? ![]() Chatka puchatka wygląda pysznie! ale obawiam się, że przy moim obecnych ciągotach do słodkiego to skończyłoby się na jednym albo i pół kawałka |
||||
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Idę mężowi robić obiad. Ostatnio mam w tym temacie kryzys i nie mam weny Twórczej. Dobrze, że mężuś kotleciki może dzień w dzień
|
#1220 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadam z moim ginem na następnej wizycie jak on to widzi ![]() Cytat:
![]() A ja nie wiem czy przy dziewczynce byłoby nam łatwiej, bo mi się podoba kilka imion a te, które było od dawna wybrane czyli Alicja odpada na dzień dzisiejszy...![]() Bardzo prawdopodobne ![]() Cytat:
i czasu nie zmarnowałaś, bo miałaś spacerek
|
|||
|
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba niebawem zacznę go stosować. No i te próbki ![]() fajną masz rodzinną, że dała skierowanie i jeszcze sama z siebie na dodatkowe badania- super. Zobaczymy czy mój mi da na glukozę i morfologię ![]() Cytat:
![]() to uwierz w końcu że wszytsko ok. I proszę mi się już nie nakręcać
|
||
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Vil witaj w domu
![]() Cynamonowa super mata!!! ![]() Poterka za wizytę, ale masz wielkoludka![]() Głowa mnie boli, nie mam sił na nic dzisiaj:/
|
|
#1223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musi sie w koncu udac. ja tak mialam chyba tylko 2 dni, ze poznym popoludniem jak sobie przypomnialam i zaczelam dzwonic to paniom juz sie nie chcialo pracowac ale rano odbieraly.angeliusa polecam, ale 20zl drozej. Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
(ma lepsze kola).tyle, ze oba to kubelkowe spacerowki, a dziewczyny tu pisaly mi, ze sa zle...mura 4 tez ma kubelek? |
|||
|
|
|
#1224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje ciągoty do słodkiego też są takie sobie ale pochłonęłam już jej sporo ![]() Ale, że niby całą patelnię do góry podrzucasz? ![]() ![]() Cytat:
Super, że wizyta się udała
|
||
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
do takiej wprawy jeszcze nie doszłam
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mamuska tez wywinela taki numer. niedawno okazalo sie, ze jej dowod stracil waznosc. a ze nie lubi fotografow i nie planowala fryzjera wziela stare zdjecie (jak w poprzednim dowodzie 10 lat wstecz) i poszla zadowolona do urzedu...pani ja odeslala z kwitkiem. kazala przyjsc z aktualna fota a jeszcze o wozkach...wydaje mi sie, ze jak ktos placi majatek za wozek (np. taka mura albo mutsy) to bardziej o niego dba, bo chce pozniej sprzedac. i te wozki mozna kupic naprawde w fajnym stanie, a cenowo tez nie spadaja jakos szybko w dol...wiec chyba warto zaplacic wiecej za cos markowego na co jest popyt i odsprzedac za jakis czas za niewiele mniejsze pieniadze. |
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
e tam za wcześnie, grubo po dobranocce
ja tak nie umiem kiedyś próbowałam, ale zrobił się tylko bałagan a nie odwrócony naleśnikCytat:
za wziytę. nie stresuj się niepotrzebnie
|
|
#1228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i oby się nic do Ciebie nie przyplątało , mogli Cię uprzedzić ![]() Czytam o Twojej mamie i jestem w szoku, jak można się tak zachowywać Mam nadzieję, że znajdziesz osobę/osoby które Wam pomogą
|
|||
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
Spróbuj- podobno w ciąży wiele ukrytych talentów można odkryć
Ja np zatopiłam w rosole (w sensie, że w całym garnku się zatopił Sytuacja była tak idiotyczna, że nie wiedziałam czym mam się śmiać czy płakać...
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

tym bardziej że kasa przepadła - nie wiem jak u was, ale w krakowie taka kasa ci przepada to będzie czysty zysk dla mordu :/ 

to boli;/ zaczynają się przygody
O tak mniej więcej wygląda
chyba ze juz pod sam koniec końca na ktg ii inne takie...