Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 378 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 13:10   #11311
buziol04
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Wczoraj rozmawiałam z koleżanka na temat powiekszania piersi , oczywiscie jest nastawiona negatywnie do tego typu spraw i wrecz wyśmiewała dziewczyny które się na to decydują( ona nie wie , ze ja mam w planach operacje ) ale wiecie co mnie zaniepokoiło , powiedziała mi ze implanty trzeba wymieniac co 10 lat bo tak słyszała w telewizji ... Przeraziła mnie tym , bo wydawało mi sie ze mozna miec je przez cale zycie bez wymieniania ;/ chyba , ze ulegną uszkodzeniu ( ale rzadko sie to zdarza)
buziol04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:15   #11312
LittleButterfly
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

dreamer365,
dzięki jakoś muszę przetrwać lato ..... stwierdziłam że skoro na razie nie będę miała piersi to chociaż w jakiś inny sposób spróbuję się "upiększyć" żeby poczuć się lepiej . No i muszę się zaopatrzyć w jakieś mega push-upy żeby chociaż coś było widać jak ja nie lubie patrzeć w lustro na tą cześć ciała
Stary 2013-01-29, 13:32   #11313
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziol04 Pokaż wiadomość
ale wiecie co mnie zaniepokoiło , powiedziała mi ze implanty trzeba wymieniac co 10 lat bo tak słyszała w telewizji ... Przeraziła mnie tym , bo wydawało mi sie ze mozna miec je przez cale zycie bez wymieniania ;/ chyba , ze ulegną uszkodzeniu ( ale rzadko sie to zdarza)
Jak to jest napisane w ulotce - musisz mieć świadomość, że implanty nie są na całe życie pacjentki.
Wiadomo, że jak robisz operację w wieku myslę 4o lat to raczej nie będziesz musiała ich wymieniać, ale jeśli masz 20 kilka lat to pewnie tak. Gwarancja jest dożywotnia, więc nic z implantem nie powinno się dziać. Jednak... No właśnie to jednak - ja np w umowie, którą podpisywałam przed operacją, miałam napisane po ilu latach jaki procent implantów pęka, jeśli dobrze pamiętam to po 20 chyba około 80% implantów, ale mogę się mylić (w każdym razie dużo). Więc w zasadzie to, co Ci koleżanka powiedziała to prawda. Może nie za 10 lat, ale za te 15 -20 będzie trzeba je wymienić.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly Pokaż wiadomość
jakoś muszę przetrwać lato ..... stwierdziłam że skoro na razie nie będę miała piersi to chociaż w jakiś inny sposób spróbuję się "upiększyć" żeby poczuć się lepiej . No i muszę się zaopatrzyć w jakieś mega push-upy żeby chociaż coś było widać jak ja nie lubie patrzeć w lustro na tą cześć ciała
Motylku, tak jak Ci Mya napisała - cycki nie są tym, co swiadczy o wartości kobiety. Masz młode i jędrne piersi, to sprawia, że są ładne niezależnie od rozmiaru. Kiedyś sobie powiększysz, ale narazie postaraj się je akceptować Ja też miałam małe, ale akceptowałam je - czekałam po prostu na moment, w którym uzbieram na operację - nie rwałam sobie włosów z glowy i nie płakałam. W tej chwili nic nie poradzisz, czekaj cierpliwie - ten czas wbrew pozorem jest potrzebny - dzięki temu zdecydujesz, czy na pewno tego chcesz. Głowa do góry
Stary 2013-01-29, 13:54   #11314
korinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
WITAJCIE KOCHANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

weszłam i od razu się uśmiałam....MAYU dobre ,..tego nie opowiadałaś nigdy:hah aha:

JA DALEJ W ŚWIETNYM HUMORZE...i właśnie skończyłam się pakować....w czwartek I'll go to EGIPT........

czy ja mogłabym poprosić skrót wydarzeń..bo jestem zacofana z kilka dni...błagam!!!!!!!!!!!!! !
Klaudeczka....chyba mnie coś ominęło! co wprawiło Cię w tak znakomity nastrój?
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 14:00   #11315
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Jak to jest napisane w ulotce - musisz mieć świadomość, że implanty nie są na całe życie pacjentki.
Wiadomo, że jak robisz operację w wieku myslę 4o lat to raczej nie będziesz musiała ich wymieniać, ale jeśli masz 20 kilka lat to pewnie tak. Gwarancja jest dożywotnia, więc nic z implantem nie powinno się dziać. Jednak... No właśnie to jednak - ja np w umowie, którą podpisywałam przed operacją, miałam napisane po ilu latach jaki procent implantów pęka, jeśli dobrze pamiętam to po 20 chyba około 80% implantów, ale mogę się mylić (w każdym razie dużo). Więc w zasadzie to, co Ci koleżanka powiedziała to prawda. Może nie za 10 lat, ale za te 15 -20 będzie trzeba je wymienić.
Ooo, tego nie wiedziałam
W takim razie po co firmy dają dożywotnią gwarancję, skoro aż tyle procent pęka po 20 latach
Stary 2013-01-29, 14:04   #11316
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

a mnie się dr pytał ile urosły piersi podczas ciąży i karmienia i wypytywał o mame jaka jest. mi niecały rozmiar urosły podczas ciąży więc lipa mama jest szczuplutka taką samą ma budowę ciała a cycunie na lata jej o rozmier tylko urosły więc co to jest więc ja to nie mam co się martwić że jak zrobie cycki to potem mogą się zniekształcić
Stary 2013-01-29, 14:04   #11317
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
Hihi to ja się cieszę, że mam synka, bo takich problemów mieć nie będzie a z tymi bardziej męskimi to pewnie mój tż będzie musiał mu doradzać

Jusi oj widzisz, niepotrzebnie tylko na zapas zaczęłaś się martwić. Super, że wszystko poszło po Twojej myśli

Witajcie Ja ostatnio troszkę Was podczytuję. Mój synuś chory, drugą noc z rzędu nie spałam i ledwo na nogach się trzymam Nie mam sił na nic, ehh nawet jak Was czytam po chwili nie mam pojęcia o czym piszecie Tylko myślę o tym, żeby się przespać
Hihihi, ja też mam i synka, ale jeśli jego żona będzie chciała zrobić cycki to również pomogę, tak więc Kiciu - nie ciesz się na zapas .
Zdrówka życzę synkowi, a Ty przekaż opiekę chłopu jak wróci z pracy, a sama się zdrzemnij, bo niewyspana kobieta to wściekła kobieta
Stary 2013-01-29, 14:04   #11318
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Ooo, tego nie wiedziałam
W takim razie po co firmy dają dożywotnią gwarancję, skoro aż tyle procent pęka po 20 latach
Bo z tego co kojarzę gwarancja nie obejmuje naturalnego zużywania się implantu, tylko pęknięcie z jakiegoś innego powodu z winy implantu, cokolwiek by to znaczyło Właśnie przed operacją zauważyłam nieścisłość, bo lekarz kazał mi nie przejmować się wymianą, ale jednak w umowie był zawarty taki zapis
Stary 2013-01-29, 14:17   #11319
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Bo z tego co kojarzę gwarancja nie obejmuje naturalnego zużywania się implantu, tylko pęknięcie z jakiegoś innego powodu z winy implantu, cokolwiek by to znaczyło Właśnie przed operacją zauważyłam nieścisłość, bo lekarz kazał mi nie przejmować się wymianą, ale jednak w umowie był zawarty taki zapis
Ja nie podpisywałam z moją dr żadnej umowy, jedynie w klinice zgodę na operację, to wszystko . Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle . A nieścisłość rzeczywiście jest . Zaraz znajdę swoją gwarancję i poczytam, co oni tam gwarantują, a czego nie .

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

No i mam:
[...]Gwarant zobowiązuje się, w przypadku opróżnienia implantu lub utraty integralności powłoki albo zastawki, z winy protezy bezpłatnie dostarczyć produkt zamienny[...]

To chyba jednoznaczne z pęknięciem
Stary 2013-01-29, 14:22   #11320
LittleButterfly
Raczkowanie

Saba08,
dziękuję, dodałaś mi otuchy no i masz rację ..... muszę je na razie zaakceptować. Wiem też że powinnam skończyć nad użalaniem się nad nimi tylko korzystać z życia - jak to łatwo napisać a trudniej wprowadzić w życie . Ale dobrze mieć z kim pogadać kto to rozumie
Stary 2013-01-29, 14:25   #11321
Saba08
Zadomowienie

a ja mam tak:
(...) PAD Technologies zobowiazuje się w przepadku opróżnienia implantu lub utraty integralności powłoki albo zastawki z przyczyn innych niż naturalne zużycie wskutek upływu czasu bezpłatnie dostarczyć (...)
To jest zapisane w takiej otwieranej broszurce gdzie są dane pacjentki, lekarza, data i wklejki implantów
Stary 2013-01-29, 14:29   #11322
anika75
Zadomowienie

Cytat:
a ja mam tak:
(...) PAD Technologies zobowiazuje się w przepadku opróżnienia implantu lub utraty integralności powłoki albo zastawki z przyczyn innych niż naturalne zużycie wskutek upływu czasu bezpłatnie dostarczyć (...)
To jest zapisane w takiej otwieranej broszurce gdzie są dane pacjentki, lekarza, data i wklejki implantów
O cholercia, zupełnie inaczej i rzeczywiście można to różnie interpretować
Stary 2013-01-29, 14:36   #11323
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly Pokaż wiadomość
Saba08,
dziękuję, dodałaś mi otuchy no i masz rację ..... muszę je na razie zaakceptować. Wiem też że powinnam skończyć nad użalaniem się nad nimi tylko korzystać z życia - jak to łatwo napisać a trudniej wprowadzić w życie . Ale dobrze mieć z kim pogadać kto to rozumie
A i taka drobna uwaga - naucz się być sexy niezależnie od kompleksów, a na Twojego chłopaka na pewno będzie to działać. Co z tego, że małe cycki - ale mimo to zaje...te Tak sobie powtarzaj i pomyśl jak sexy wyglądasz w koszulce jak Ci sutki stana

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
O cholercia, zupełnie inaczej i rzeczywiście można to różnie interpretować
No właśnie. Ale mam też drugą ulotkę - taką kilka razy składaną i tam nie ma podobnego zapisu (tam za to jest wspomniane o 1000 euro na ponowną operację z winy implantu w ciagu pierwszych 10 lat).
Stary 2013-01-29, 14:50   #11324
anika75
Zadomowienie

Cytat:
A i taka drobna uwaga - naucz się być sexy niezależnie od kompleksów, a na Twojego chłopaka na pewno będzie to działać. Co z tego, że małe cycki - ale mimo to zaje...te Tak sobie powtarzaj i pomyśl jak sexy wyglądasz w koszulce jak Ci sutki stana

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

No właśnie. Ale mam też drugą ulotkę - taką kilka razy składaną i tam nie ma podobnego zapisu (tam za to jest wspomniane o 1000 euro na ponowną operację z winy implantu w ciagu pierwszych 10 lat).
Motylek nawet uczyć się nie musi - Ona jest baaaardzo sexy . Tak tak Motylku - jesteś zgrabniutką dziewczyną ze świetną pupcią, talią osy, zgrabnymi dłuuugimi nóżkami i jędrnym, choć niedużym biuścikiem . W dodatku nie masz pusto w głowie, no czego chcieć więcej???
Operację sobie jeszcze zrobisz, ja 20 lat czekałam .
Saba, może Mya nam wyjaśni te rozbieżności w gwarancjach

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
A tego mi nie dali
Stary 2013-01-29, 14:53   #11325
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Saba, może Mya nam wyjaśni te rozbieżności w gwarancjach
O tak tak
Stary 2013-01-29, 15:53   #11326
LittleButterfly
Raczkowanie

Saba08, anika75 dziękuję Wam za miłe słowa
ja to mam jakieś błędne myślenie, za bardzo się skupiłam na tych piersiach, a to nie jest najważniejsze. Nie potrzebnie przez to że mam mały biust czuję się "gorsza" ..... Nie mogę dalej patrzeć tak krytycznie na siebie, jeżeli ja będę się czuła ładna i seksowna taka jaka jestem to będzie to widać i mogę się facetom podobać Wasze rady pomagają mi bardziej uwierzyć w siebie.
Stary 2013-01-29, 16:39   #11327
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Udanej kontroli, a ja wracam do Greya
hej i jak??ja drufa czesc czytam-wciaga

jusi super ze bedzieszz miec kaske

klaudeczka i tak trzymac

co do tych gwarancj tez jestem ciekaw mam tak jak anika

buziaki wpadne pozniej a wy piszcie
a ciasto lubie wiec sie dopisuje do waszego niecnego lesnego planu
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:04   #11328
ania2003
Raczkowanie

Dzien dobry!!!!!!!!
Piszecie dziewczynki o byciu seksownym pomimo braku piersi a ja z piersiami nie czuje sie narazie bardzo seksowna, bo ta ograniczonosc dzialania po operacji powoli zaczyna mnie meczyc. Wy tez tak mialyscie a jezeli tak to jak dkugo tski stan trwa?
Stary 2013-01-29, 17:08   #11329
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!!!!!!!
Piszecie dziewczynki o byciu seksownym pomimo braku piersi a ja z piersiami nie czuje sie narazie bardzo seksowna, bo ta ograniczonosc dzialania po operacji powoli zaczyna mnie meczyc. Wy tez tak mialyscie a jezeli tak to jak dkugo tski stan trwa?
Ania ja mialam op w listopadzie i jeszcze jestem ograniczona,mysle ze po pol roku bedzie lepiej.
Stary 2013-01-29, 17:21   #11330
ania2003
Raczkowanie

Juz nie moge sie doczekac pelnej sprawnosci. Niby i tak bardzo szybko i prawie bezbolesnie doszla do siebie, ale mimo wszystko brak mi pelnego dzialania.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Celina777 a czy juz cos cwiczysz albo chodzisz na basen. Mysle ze moze jak bedzie mozna to basen pozwoli troche sie wzmocnic i rozruszac. Ja choc nie lubie cwiczyc to juz zaczynam w rej dedperacji o tym juz myslec

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Sory za bledy ale pisze z telefonu
Stary 2013-01-29, 17:22   #11331
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Juz nie moge sie doczekac pelnej sprawnosci. Niby i tak bardzo szybko i prawie bezbolesnie doszla do siebie, ale mimo wszystko brak mi pelnego dzialania.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Celina777 a czy juz cos cwiczysz albo chodzisz na basen. Mysle ze moze jak bedzie mozna to basen pozwoli troche sie wzmocnic i rozruszac. Ja choc nie lubie cwiczyc to juz zaczynam w rej dedperacji o tym juz myslec
Chodze na basen 3 razy w tyg i fajnie sie czuje ale to nie powoduje ,ze moje ograniczenie cyckowe sie zmniejszylo.Boje sie o nie nadal i trzymam jak cos
Stary 2013-01-29, 17:27   #11332
ania2003
Raczkowanie

A ile od operacji zaczelas chodzic na basen
Stary 2013-01-29, 17:34   #11333
celina777
Rozeznanie

Cytat:
A ile od operacji zaczelas chodzic na basen
Jakos 8 tyg po ,takie zalecenie lek
Stary 2013-01-29, 17:49   #11334
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
przed op zaprosiłam rodziców i babcie na obiad takie podziękowanie za pomoc i wsparcie
nie mam pieniędzy by im coś fajnego kupić bo żyje z wypłaty do wypłaty ale chociaż tak mogę się odwdzięczyć ale byli zdziwieni hehe
jusi,
jak tak czytam o tym co piszesz to aż miło się robi
normalnie mozna pozazdrości Wam tej otwartości w rodzinie-mało kiedy się zdarza aby tak oficjalnie mozna rozmawiac o takiej oepracji i wszyscy to PO PROSTU akceptują i już!
Ja na to nie zdobyłabym się przed op.,takze bede jak wiekszosc-informowac po fakcie i to chyba tylko jak sie domyslą
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:55   #11335
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
hej i jak??ja drufa czesc czytam-wciaga
No w sumie się rozkręca, jak już zaczęło to być bardziej romansem niż jakimś sado-maso, to jest ok i czytam dalej
Stary 2013-01-29, 17:56   #11336
iloona79
Zadomowienie

LittleButterfly,
wiem jak się czujesz,bo ja po odwołaniu swojej operacji miałam doła chyba przez tydzień,a i teraz co jakis czas mysle,ze juz bym miala i byloby juz coraz lepiej(choc wiem ze roznie bywa-komplikacje?) ze mam w perspektywie weekend majowy na ciepłej wysepce i tez by bylo fajnie je miec,no i potem te dlugie dwa miesiące wakacji....no ale coz-wpadlam w wir innych zajęć i staram się mysli o piersiach odsuwać na bok i nastawiam sie psychicznie na kolejny termin...
Moze tez rzuć się w wir jakichś innych zajęc i mysli same popłyną w innym kierunku-zobaczysz!
I ani się obejrzysz,to biuścik będzie juz na swoim miejscu
No i nie waż się mysleć inaczej jak tylko,ze jestes sexy!!Jak kobieta tak o sobie mysli to odrazu po niej to widać!!!
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:59   #11337
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry!!!!!!!!
aniu, ja dalej tak mam, bo są ograniczenia w wiadomej sferze ale cierpliwości!

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
LittleButterfly,
wiem jak się czujesz,bo ja po odwołaniu swojej operacji miałam doła chyba przez tydzień,a i teraz co jakis czas mysle,ze juz bym miala i byloby juz coraz lepiej(choc wiem ze roznie bywa-komplikacje?) ze mam w perspektywie weekend majowy na ciepłej wysepce i tez by bylo fajnie je miec,no i potem te dlugie dwa miesiące wakacji....no ale coz-wpadlam w wir innych zajęć i staram się mysli o piersiach odsuwać na bok i nastawiam sie psychicznie na kolejny termin...
Moze tez rzuć się w wir jakichś innych zajęc i mysli same popłyną w innym kierunku-zobaczysz!
I ani się obejrzysz,to biuścik będzie juz na swoim miejscu
No i nie waż się mysleć inaczej jak tylko,ze jestes sexy!!Jak kobieta tak o sobie mysli to odrazu po niej to widać!!!
Oj tak, to prawda!
Stary 2013-01-29, 17:59   #11338
MyaDiva
Zakorzenienie

Klaudek- kurczę , w Egipcie gorąco się robi Tak sobie tu żartujemy ale na prawdę sprawdź jeszcze jutro czy turyści są tam w pełni bezpieczni Sytuacja się rozwija z dnia na dzień Zadzwoń może do ambasady czy zalecają wyjazdy.

kasikkk - jak olejowanie włosków idzie- sprawdza się u Ciebie? A jaki Ty masz tak w ogóle kolorek włosków?

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:02   #11339
Amorcio
Wtajemniczenie

Witajcie Kobietki
Celinka siedze juz naolejowana, calkiem fajnie pachnie.Wloski super, dziekuje
A zapomnialam Ci powiedziec, ze od wczoraj biore 50tke tych tabl. I czekam jak sie poczuje
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:03   #11340
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Foxy89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Oglądałam wczoraj "Sekrety chirurgii" i akurat trafiłam na odcinek, w którym dziewczyna (nota bene bardzo fajna) powiększała piersi. Miała takiego farta, że podobno nie odczuwała bólu. W ogóle!! Nawet po operacji wyglądała pięknie. Operował ją doktor PXXXX. Nieźle się wycwanili, bo odkąd jest ten program ich ceny znacznie wzrosły.
W każdym razie widziałam całą operację (starałam się być twarda i nie zakrywać oczu). Nie wygląda to tak fatalnie jak myślałam. Chirurg robi bardzo niewielkie nacięcie i przez nie wpycha implant. Wydaje się jakby to trwało 15minut. W zapowiedziach natomiast pokazywali dziewczynę po operacji powiększenia piersi i wyglądało to fatalnie! Miała wielkie siniaki, jakby ją ktoś solidnie pobił.
No tak, tak- wczoraj był poniedziałek
Edytuj proszę w swoim poście nazwisko Pana dr- wszystkie wiemy o kogo chodzi, same inicjały wystarczą w zupełności

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości