|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11311 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Wczoraj rozmawiałam z koleżanka na temat powiekszania piersi , oczywiscie jest nastawiona negatywnie do tego typu spraw i wrecz wyśmiewała dziewczyny które się na to decydują( ona nie wie , ze ja mam w planach operacje ) ale wiecie co mnie zaniepokoiło , powiedziała mi ze implanty trzeba wymieniac co 10 lat bo tak słyszała w telewizji ... Przeraziła mnie tym , bo wydawało mi sie ze mozna miec je przez cale zycie bez wymieniania ;/ chyba , ze ulegną uszkodzeniu ( ale rzadko sie to zdarza)
|
|
|
|
#11312 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
dreamer365,
dzięki
|
#11313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, że jak robisz operację w wieku myslę 4o lat to raczej nie będziesz musiała ich wymieniać, ale jeśli masz 20 kilka lat to pewnie tak. Gwarancja jest dożywotnia, więc nic z implantem nie powinno się dziać. Jednak... No właśnie to jednak - ja np w umowie, którą podpisywałam przed operacją, miałam napisane po ilu latach jaki procent implantów pęka, jeśli dobrze pamiętam to po 20 chyba około 80% implantów, ale mogę się mylić (w każdym razie dużo). Więc w zasadzie to, co Ci koleżanka powiedziała to prawda. Może nie za 10 lat, ale za te 15 -20 będzie trzeba je wymienić. ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Ja też miałam małe, ale akceptowałam je - czekałam po prostu na moment, w którym uzbieram na operację - nie rwałam sobie włosów z glowy i nie płakałam. W tej chwili nic nie poradzisz, czekaj cierpliwie - ten czas wbrew pozorem jest potrzebny - dzięki temu zdecydujesz, czy na pewno tego chcesz. Głowa do góry
|
|
#11314 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie po co firmy dają dożywotnią gwarancję, skoro aż tyle procent pęka po 20 latach
|
|
#11316 |
|
Raczkowanie
|
a mnie się dr pytał ile urosły piersi podczas ciąży i karmienia i wypytywał o mame jaka jest. mi niecały rozmiar urosły podczas ciąży więc lipa mama jest szczuplutka taką samą ma budowę ciała a cycunie na lata jej o rozmier tylko urosły więc co to jest więc ja to nie mam co się martwić że jak zrobie cycki to potem mogą się zniekształcić
|
#11317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zdrówka życzę synkowi, a Ty przekaż opiekę chłopu jak wróci z pracy, a sama się zdrzemnij, bo niewyspana kobieta to wściekła kobieta
|
|
#11318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie przed operacją zauważyłam nieścisłość, bo lekarz kazał mi nie przejmować się wymianą, ale jednak w umowie był zawarty taki zapis
|
|
#11319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle . A nieścisłość rzeczywiście jest . Zaraz znajdę swoją gwarancję i poczytam, co oni tam gwarantują, a czego nie .---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- No i mam: [...]Gwarant zobowiązuje się, w przypadku opróżnienia implantu lub utraty integralności powłoki albo zastawki, z winy protezy bezpłatnie dostarczyć produkt zamienny[...] To chyba jednoznaczne z pęknięciem
|
|
#11320 |
|
Raczkowanie
|
Saba08,
dziękuję, dodałaś mi otuchy
|
#11321 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam tak:
(...) PAD Technologies zobowiazuje się w przepadku opróżnienia implantu lub utraty integralności powłoki albo zastawki z przyczyn innych niż naturalne zużycie wskutek upływu czasu bezpłatnie dostarczyć (...) To jest zapisane w takiej otwieranej broszurce gdzie są dane pacjentki, lekarza, data i wklejki implantów
|
#11322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#11323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie powtarzaj i pomyśl jak sexy wyglądasz w koszulce jak Ci sutki stana![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- No właśnie. Ale mam też drugą ulotkę - taką kilka razy składaną i tam nie ma podobnego zapisu (tam za to jest wspomniane o 1000 euro na ponowną operację z winy implantu w ciagu pierwszych 10 lat).
|
|
#11324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Operację sobie jeszcze zrobisz, ja 20 lat czekałam Saba, może Mya nam wyjaśni te rozbieżności w gwarancjach ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
|
#11325 |
|
Zadomowienie
|
|
#11326 |
|
Raczkowanie
|
Saba08, anika75 dziękuję Wam za miłe słowa
ja to mam jakieś błędne myślenie, za bardzo się skupiłam na tych piersiach, a to nie jest najważniejsze. Nie potrzebnie przez to że mam mały biust czuję się "gorsza" ..... Wasze rady pomagają mi bardziej uwierzyć w siebie.
|
#11327 |
|
Zadomowienie
|
hej i jak??ja drufa czesc czytam-wciaga
![]() jusi super ze bedzieszz miec kaske ![]() klaudeczka i tak trzymac ![]() co do tych gwarancj tez jestem ciekaw mam tak jak anika ![]() buziaki wpadne pozniej a wy piszcie a ciasto lubie wiec sie dopisuje do waszego niecnego lesnego planu ![]()
|
|
|
|
#11328 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry!!!!!!!!
Piszecie dziewczynki o byciu seksownym pomimo braku piersi a ja z piersiami nie czuje sie narazie bardzo seksowna, bo ta ograniczonosc dzialania po operacji powoli zaczyna mnie meczyc. Wy tez tak mialyscie a jezeli tak to jak dkugo tski stan trwa?
|
#11329 |
|
Rozeznanie
|
Ania ja mialam op w listopadzie i jeszcze jestem ograniczona,mysle ze po pol roku bedzie lepiej.
|
#11330 |
|
Raczkowanie
|
Juz nie moge sie doczekac pelnej sprawnosci. Niby i tak bardzo szybko i prawie bezbolesnie doszla do siebie, ale mimo wszystko brak mi pelnego dzialania.
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Celina777 a czy juz cos cwiczysz albo chodzisz na basen. Mysle ze moze jak bedzie mozna to basen pozwoli troche sie wzmocnic i rozruszac. Ja choc nie lubie cwiczyc to juz zaczynam w rej dedperacji o tym juz myslec ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Sory za bledy ale pisze z telefonu
|
#11331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#11332 |
|
Raczkowanie
|
A ile od operacji zaczelas chodzic na basen
|
#11333 |
|
Rozeznanie
|
Jakos 8 tyg po ,takie zalecenie lek
|
#11334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak tak czytam o tym co piszesz to aż miło się robi ![]() normalnie mozna pozazdrości Wam tej otwartości w rodzinie-mało kiedy się zdarza aby tak oficjalnie mozna rozmawiac o takiej oepracji i wszyscy to PO PROSTU akceptują i już! Ja na to nie zdobyłabym się przed op.,takze bede jak wiekszosc-informowac po fakcie i to chyba tylko jak sie domyslą
|
|
|
|
|
#11335 |
|
Zadomowienie
|
No w sumie się rozkręca, jak już zaczęło to być bardziej romansem niż jakimś sado-maso, to jest ok i czytam dalej
|
#11336 |
|
Zadomowienie
|
LittleButterfly,
wiem jak się czujesz,bo ja po odwołaniu swojej operacji miałam doła chyba przez tydzień,a i teraz co jakis czas mysle,ze juz bym miala i byloby juz coraz lepiej(choc wiem ze roznie bywa-komplikacje?) ze mam w perspektywie weekend majowy na ciepłej wysepce i tez by bylo fajnie je miec,no i potem te dlugie dwa miesiące wakacji....no ale coz-wpadlam w wir innych zajęć i staram się mysli o piersiach odsuwać na bok i nastawiam sie psychicznie na kolejny termin... Moze tez rzuć się w wir jakichś innych zajęc i mysli same popłyną w innym kierunku-zobaczysz! I ani się obejrzysz,to biuścik będzie juz na swoim miejscu ![]() No i nie waż się mysleć inaczej jak tylko,ze jestes sexy!!Jak kobieta tak o sobie mysli to odrazu po niej to widać!!! |
|
|
|
#11337 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cierpliwości!---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|
#11338 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudek- kurczę , w Egipcie gorąco się robi
Tak sobie tu żartujemy ale na prawdę sprawdź jeszcze jutro czy turyści są tam w pełni bezpieczni Zadzwoń może do ambasady czy zalecają wyjazdy.kasikkk - jak olejowanie włosków idzie- sprawdza się u Ciebie? A jaki Ty masz tak w ogóle kolorek włosków?
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
|
#11339 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki
![]() Celinka siedze juz naolejowana, calkiem fajnie pachnie.Wloski super, dziekuje A zapomnialam Ci powiedziec, ze od wczoraj biore 50tke tych tabl. I czekam jak sie poczuje |
|
|
|
#11340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytuj proszę w swoim poście nazwisko Pana dr- wszystkie wiemy o kogo chodzi, same inicjały wystarczą w zupełności
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

...i właśnie skończyłam się pakować....

Nie mam sił na nic, ehh nawet jak Was czytam po chwili nie mam pojęcia o czym piszecie
Tylko myślę o tym, żeby się przespać

. Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle
. Zaraz znajdę swoją gwarancję i poczytam, co oni tam gwarantują, a czego nie