My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 17:19   #1231
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Spróbuj- podobno w ciąży wiele ukrytych talentów można odkryć
Ja np zatopiłam w rosole (w sensie, że w całym garnku się zatopił) mój ukochany elektryczny młynek do pieprzu... Sytuacja była tak idiotyczna, że nie wiedziałam czym mam się śmiać czy płakać...
No nieźle

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:21   #1232
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A w biedronie jest promocja na szlafroki, takie frotte..Niestety damskie u mnie w biedrze tylko kremowy i różowy..
O to muszę zobaczyć, bo po szpitalu w bluzie łaziłam, jest na wyprzedaży za ile?

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Czy lekarze zalecali Wam robić wynik na CMV (cytomegalia) ?? Albo czy robiłyście same dla siebie ?? Mi gin nie zalecił (nie wiem czy zapomniał, czy dopiero zaleci lub nie będę mieć wcale) i się zastanawiam czy też nie zrobić
Miałam robione na początku
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja idę się troszkę położyć bo czuję się jak zwłok wstałam o 9:00 a zasnęłam może o 1:00 bo oczywiście znów sobie mężul pogaduszki urządzał ze mną - cały dzień może siedzieć cicho, przyjdzie pora spania i się rozgaduje
Hehe to tak ja ja i mężuś kochany udaje ze śpi nie odzywa sie, a mnie szlag trafia bo wiem, ze nie spi
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:26   #1233
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja np zatopiłam w rosole (w sensie, że w całym garnku się zatopił) mój ukochany elektryczny młynek do pieprzu... Sytuacja była tak idiotyczna, że nie wiedziałam czym mam się śmiać czy płakać...
chciałaś nauczyć go pływać?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:32   #1234
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
coś w tym jest bo ja mam jedną taka wytyraną patelnię, którą nawet jak posmaruję tłuszczem to mi się przyklejają i nie są takie piękne jak z teflonowej nówki
u mnie na teflonowej nowce, sredniowce i starowce tam samo: NIE WYCHODZA ale nadal twierdze, ze to wina patelni. przed ciaza byly ok...a teraz niech je diabli wezma!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:32   #1235
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Śliczny i oby udało się z 2 aukcją

Cytat:
Mysia- nie wiem czy dobrze pamietam ale to Wy myśleliście o x landerze x move? Jak coś to wprowadzili 2 nowe kolory do swojej oferty
My też się zastanawiamy nad x-landerem ale od tych wózków mam już mętlik

A z kolorów podoba mi się: America, Australia, Antarctica i Europa + z limitowej nowa America

Cytat:
Gdybym wiedziała, że będę miała córeczkę to bym kupiła- w przeliczeniu 25zł
Ale już za dużo mam ubranek dla obu płci więc się powstrzymam
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Podoba mi się

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam się!
Nadrobiłam , ale nie mam siły cytować. Młody do późna męczył się z ząbkiem. Na szczęście czopek pomógł i zasnął. Właśnie wróciliśmy od dentysty. Jestem dumna ze swojego dzielnego smyka
Dzisiaj zaśnie bez tego mocnego bólu
dla Konradka

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
dziewczyny głupie pytanie. jak będziecie miały rożek to śpiworek też kupujecie? czy raczej dzieciaczki będą spały w rożkach? czy w ogóle da rade spać w rożku?
Na początku będzie rożek, a potem może śpiworek.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wróciłam z badań. W międzyczasie przyszła moja ciocia, więc szybciej mi czas zleciał. Samo wypicie w miarę ok, pierwsze pobranie spoko, dwa kolejne cholernie bolesne, ale wkłuwali się w jedno miejsce Zjadłam śniadanie, zrobiłam herbatkę i zaraz chyba uderzę w krótką drzemkę, bo oczy mi się same zamykają...
Byle masz to już za sobą

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A, zapomniałam dodać, że za jednym kłuciem zrobiłam badania w kierunku CMV...
Pytałam dziś o to badanie i chyba też zrobię dla świętego spokoju

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 17:37   #1236
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
No nieźle
Cytat:
chciałaś nauczyć go pływać?
Ej... proszę się nie śmiać (chociaż ja też się śmiałam początkowo )- to był prezent ślubny Nie wiem od kogo ale młynek był moim ulubionym Może działa- nie wiem, na razie od tygodnia leży i się suszy... Oczywiście go wcześniej umyłam w czystej wodzie żeby nie był w tłustym rosole - Boże, widzisz i nie grzmisz! Poważnie- mnie ciąża pół mózgu zabrała... Ja nigdy taką ciapą nie byłam

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
My też się zastanawiamy nad x-landerem ale od tych wózków mam już mętlik

A z kolorów podoba mi się: America, Australia, Antarctica i Europa + z limitowej nowa America
Ja wiem, że jak tak dalej będę kombinować i się czaić jakbym conajmniej dom miała kupić to stanie na tym, że skombinujemy jakąś drewnianą skrzynkę, mąż mi kółeczka doczepi i sznurek i też będzie jeździć Gdzieś czytałam, że dziecku nie jest potrzebny wypaśny wózek ani markowe ubranka tylko miłość rodziców- no to będzie ją miało A, że przy okazji na wertepach głowe sobie obije... Życie...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:37   #1237
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny z naszego wątku Pm2012 prosiły o zdjęcia brzuszka i małej wiec wam tez wstawię

3,4 zdjecia z Mikołaja
5 zdjecie buzi z wczoraj z profilu, ale mała nie chciała się nam pokazać. cały czas zasłaniała twarz obiema rączkami i jak to Pani doktor powiedziała "przytuliła się buzią do kręgosłupa"
Śliczny brzuszek i malutka

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, ponieważ nasze maluchy rodzą się latem, ile kupujecie im na sam początek, tych najmniejszych pajacyków? body z krótkim i z długim rękawem?
Nie chciałabym przedobrzyć
Ja już przedobrzyłam, bo z mamą nakupowałyśmy ubranek a potem jeszcze dostałam mega pakę od przyszłej szwagierki brata. Ogólnie mam ubranek od 56 do 86-92 (pojedyncze sztuki). Teraz jak ktoś chce coś kupować to mówię, żeby od 74 wzwyż

Cytat:
Już jutro się obkupię w primarku uwielbiam ciuszki z early days
Spokojnego lotu i miłych łowów

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny co planujecie na walentynki? chciałabym wymyślić coś fajnego. Może jakieś spa? Fakt kasy trochę szkoda ale to ostatni czas kiedy możemy pobyć całkiem sami w sumie to nawet nie wiem ile takie coś by kosztowało. Przeważnie gotowałam jakieś pyszności. Teraz chciałabym zrobić coś innego.
Póki co nie mam pomysły i wszystko zależy na jaką zmianę będzie miał mąż

Cytat:
A my (a w zasadzie bardziej ja niż mąż ) w przypływie ciążowej radości kupiliśmy matę edukacyjną dla Cynamoniątka
O taką- ale była w promocji więc żal było nie kupić
Śliczna mata!

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zdałam egzamin !!!!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 17:37   #1238
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zdałam egzamin !!!!

ps. cynamonowa fajna mata
gratki

Cytat:
Wklejam nasze ostatnie ciuszki

Rozmiar 74 i 80, jedynie śpioszki z ostatniego foto na 68, ale wydają mi się jakieś duże

1 - tesco
2, 3, 4 - C&A
5, 6, 7 - Smyk -> prezent od moich rodziców. Mam do tego jeszcze 3 pary śpiochów z motywem gąsienicy (jak na foto nr 6) , ale nie wiem gdzie je wsadziłam . Mały dostał w sumie 11 ubranek, po ok 9,50zł/szt

nono kolekcja się powiększa
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Niestety nie zdałam... poległam na teorii. Zabrakło mi dosłownie 1 punktu
Karolina, i tak Ci gratuluję, świetnie Ci poszło, słyszałam w radio, że nowe testy zdaje...10%
W poniedziałek pójdzie lepiej!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A za ile bo chyba przeoczyłam, że kupiła?

Ja od jakiegoś miesiąca obesuję aukcje tego wózka i na tablicy i gumtree i nic poniżej 1200zł nie widziałam...
z tego linku
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-4-t...971361303.html

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
możliwe, że nie miały. pewnie porozdawały rodzinie i znajomym. Mój Tż już jakiś miesiąc temu pytał tą znajomą czy mają jakieś próbki dla ciężarnych i dopiero teraz dostał

co do glukozy, to mi położna mówiła żebym wzięła sobie cytrynę i wodę. Wezmę, ale jak dam radę bez to nie skorzystam.
Jutro spróbuję wyciągnąć od rodzinnego skierowanie na to badanie, może nie będę musiała płacić
A nie masz żadnego skierowania? Mój lekarz (prywatny) nie daje mi żadnych, a na glukozę dał, bo powiedział, że musi być. I dopilnuj, żeby ujął/ ęła dwie rzeczy oprócz dawki- ile pobrań i po jakim czasie. Mi nie napisał po jakim czasie i musiałam dzwonić, widocznie może być naprawdę różnie, bo nie wierzę, że nagle tyle pielęgniarek jest niekompetnentych

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
sliczny komplet ceny faktycznie fajne, ale mnie zawsze przerazaja koszty przesylki zza granicy. wole poczekac miesiac dwa i ktos ten komplet wystawi na allegro, czesto w fajnej cenie, hehe. swoja droga Nelcia ma juz sporo takich "perelek" na ktore czaje sie od dawna (kiedy siostrzeniec mial byc Milenka ). znajoma tez podrzucila mi sporo pieknych glownie nextowych rzeczy, (sa tez george, adams i inne ang. marki) ale w wiekszych rozm. (tak 74 do nawet 110) cudne plaszczyki, torebeczki, komplety, sukienki... 3 duze kartony czekaja na mloda ona juz chyba ma wiecej ciuchow niz ja! wstawie Wam pozniej fotki.

narzekacie na mezow. ja od razu jak kupilismy nowa pralke uczylam sie obslugi wraz z tz. teraz wlacza ja czesciej ode mnie zmywarke planujemy kupic po przeprowadzce, bo bedziemy mieli wieksza kuchnie. ogolnie ten moj M. jest niesamowity. sprzata, gotuje...pamietam sytuacje, gdy w sobote spie i nagle mi cos wieje. otwieram jedno oko, a tz myje okna na poczatku mial wielka obsesje sprzatania, pedantyczne wrecz podejscie, ktore mnie lenia doprowadzalo do szalu. teraz wyluzowal, ale sprzatamy wspolnie, zmywamy na zmiane. umie sobie ugotowac, ma kilka dan popisowych, wiec naprawde jestem z niego dumna!

Aaś podgladaj, moze Ci sie przyda hehe.

Pola - sliczny sowi rozek
to opis mojego (prawie) perfekcyjnego pana domu. też jak śpię dłużej to czasem budzi mnie dźwięk mytych od zewnątrz (z balkonu) szyb
tylko z gotowaniem na bakier. całkiem.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska ale za to z moja głową gorzej, od wyjścia ze szpitala świruje bo każdy malutki ból biorę za skracania się szyjki i już przeczytałam wszystkie strony o wcześniakach dostałam z☠☠☠ke od lekarza przepisał mi fenoterol ale tylko 1,5 tabletki dziennie po polowce, powiedział, że to bardziej na uspokojenie mojej głowy, a i że brzuch twardnieć może dlatego, że mam stosunkowo mało wód płodowych i jestem wąska. Mam uwierzyć, że naprawdę wszystko jest dobrze i wizyta za 2 tyg czyli 12 02

ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać
vil super, że wszystko wyszło dobrze
Aas czujesz coś ten krążek ?
Sylviae- ja wierzę, że zarówno na forum jak i czytając artykuły bardzo się nakręcamy i zwłaszcza gdybym miała jakiś problem zdałabym się w dużej mierze na intuicję i na mojego lekarza. Żaden opis w internecie nie jest na tyle precyzyjny, żeby mieć pewność, że to to, co czujemy. A jak lekarz mówi, że mamy się uspokoić i zawierzyć- to róbmy to. Szkoda nerwów.
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Idę mężowi robić obiad. Ostatnio mam w tym temacie kryzys i nie mam weny Twórczej. Dobrze, że mężuś kotleciki może dzień w dzień
mój też uffff

Cytat:
moja mamuska tez wywinela taki numer. niedawno okazalo sie, ze jej dowod stracil waznosc. a ze nie lubi fotografow i nie planowala fryzjera wziela stare zdjecie (jak w poprzednim dowodzie 10 lat wstecz) i poszla zadowolona do urzedu...pani ja odeslala z kwitkiem. kazala przyjsc z aktualna fota

a jeszcze o wozkach...wydaje mi sie, ze jak ktos placi majatek za wozek (np. taka mura albo mutsy) to bardziej o niego dba, bo chce pozniej sprzedac. i te wozki mozna kupic naprawde w fajnym stanie, a cenowo tez nie spadaja jakos szybko w dol...wiec chyba warto zaplacic wiecej za cos markowego na co jest popyt i odsprzedac za jakis czas za niewiele mniejsze pieniadze.
Diabli, wiem, że sto razy się wypowiadałaś, ale ja wtedy nie byłam tak w temacie i wszystko mi się mieszało nic nie docierało. Który Graco polecałaś jako stosowanie spacerówki od 0 miesiąca?
Stary 2013-01-29, 17:39   #1239
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
fajną masz rodzinną, że dała skierowanie i jeszcze sama z siebie na dodatkowe badania- super. Zobaczymy czy mój mi da na glukozę i morfologię
powiedzialam wprost, ze w tym miesiacu polowkowe 300zl, dwie wizyty u gina po 100 i ze licze, ze chociaz badania uda sie zrobic na nfz, skoro od poczatku ciazy nie korzystam z bezplatnego leczenia. przyznala racje i stwierdzila, ze mam przychodzic jak cos bede miala jeszcze zlecone, bo po co placic prywatnie za badania, ktore przeciez nam sie naleza wziela kartke od gina, przepisala co on chcial, dodala swoje (zerkajac w karte ciazy co powinnam jeszcze zrobic).
sprobuj mysle, ze nie bedzie problemu.
Stary 2013-01-29, 17:46   #1240
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie na teflonowej nowce, sredniowce i starowce tam samo: NIE WYCHODZA ale nadal twierdze, ze to wina patelni. przed ciaza byly ok...a teraz niech je diabli wezma!

aż jutro chyba zrobię na obiad naleśniki na twoją cześć
Stary 2013-01-29, 17:46   #1241
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Może któraś będzie zainteresowana:

http://allegro.pl/maclaren-techno-xt...961258196.html
http://allegro.pl/maclaren-techno-xt...975875968.html
http://allegro.pl/maclaren-techno-xt...961257518.html

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:48   #1242
xal
Zakorzenienie

Cytat:
opisywalam kilka dni temu...zrobilam ciasto, wyszly mi DWA. kolejne juz szly do kosza. zrobilam ciasto drugi raz i juz pierwszy wyladowal w koszu, a ciasto w zlewie jakos w ciazy mnie te nalesniki nie lubia...hehe
To mi tak na początku ciąży rozczyn drożdżowy nie chcial wychodzić ...

Zjadłam żelka, mała takiego koziołka wywinęła, że za cały dzień ciszy wystarczy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:51   #1243
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadłam żelka, mała takiego koziołka wywinęła, że za cały dzień ciszy wystarczy
mój się wierci caaały dzień

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:53   #1244
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a jak Ci sie lewe ucho rozni od prawego? prawie oplulam monitor...[

myślę, że nikt się nie kapnie. Już wywołałam, dobrze to wygląda

Cytat:
opisywalam kilka dni temu...zrobilam ciasto, wyszly mi DWA. kolejne juz szly do kosza. zrobilam ciasto drugi raz i juz pierwszy wyladowal w koszu, a ciasto w zlewie jakos w ciazy mnie te nalesniki nie lubia...hehe
a to mnie nie było i nie czytałam tej relacji

Cytat:
powiedzialam wprost, ze w tym miesiacu polowkowe 300zl, dwie wizyty u gina po 100 i ze licze, ze chociaz badania uda sie zrobic na nfz, skoro od poczatku ciazy nie korzystam z bezplatnego leczenia. przyznala racje i stwierdzila, ze mam przychodzic jak cos bede miala jeszcze zlecone, bo po co placic prywatnie za badania, ktore przeciez nam sie naleza wziela kartke od gina, przepisala co on chcial, dodala swoje (zerkajac w karte ciazy co powinnam jeszcze zrobic).
sprobuj mysle, ze nie bedzie problemu.
fajnie, że się udało
może u mnie też się uda

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
A nie masz żadnego skierowania? Mój lekarz (prywatny) nie daje mi żadnych, a na glukozę dał, bo powiedział, że musi być. I dopilnuj, żeby ujął/ ęła dwie rzeczy oprócz dawki- ile pobrań i po jakim czasie. Mi nie napisał po jakim czasie i musiałam dzwonić, widocznie może być naprawdę różnie, bo nie wierzę, że nagle tyle pielęgniarek jest niekompetnentych
nie dostałam skierowania. Myślałam że prywatny to wcale nie może wypisać skierowania. Jutro pójdę do rodzinnego, zobaczymy jak to będzie
ale ciężarnej chyba nie odmówi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:53   #1245
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w sypialni meble wenge, łóżeczko chyba olcha miodowa ... jakoś mam to w nosie, bo łóżeczko po kuzynie i kupować nie muszę
Jeszcze muszę go obejrzeć czy wszystko ok, ale raczej będzie.
No my bedzimy kupowac wiec wolałabym bardziej pod kolor ale kto wie.

Cytat:
Justyna, dopiero teraz przeczytałam, że podobnie jak ja ostatnio wybieraliście wózek - ja też przeglądając je w smyku zakochałam się w murze maxi cosi - bardzo też podobał mi się wózek graco bodajże model evo.
Noo mura to moje marzenie...też przejrzałam już dziesiątki aukcji. Ale razem z Tż stwierdziliśmy, że nie damy tyle za używazny. Ja nie chcę raczej później sprzedawać wózka bo planujemy 3 dzieci i nie chce zeby było wiecej niż 4 lata różnicy miedzy dziecmi, a co z tych planów wyjdzie to się okazę...

Cytat:
też go widziałam

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:54   #1246
Magiusa
Zakorzenienie

Dziewczyny,

Bliźniacze gangam style

https://www.facebook.com/photo.php?v=334070763372102

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:54   #1247
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też piłam ... zrobiłam przed planowaną imprezą rano test, wyszedł negatywny i stwierdziłam że zaś nie wyszło. piłam dość dużo, tzn. ja normalnie piłam na imprezach z 2-3 drinki na całą noc a tu jakoś więcej mi wyszło ... a potem przez cały tydzień w pracy czułam takie pobolewania w podbrzuszu, a przed okresem mnie nigdy nie bolało - zrobiłam drugi test i dwie kreseczki i też mam nadzieję że alkohol nie zaszkodził.

a z okresem nawet jestem w stanie zrozumieć, ale 2-3 miesiące, bo ja miałam takie mocne krwawienia przez 1-2 dni i potem plamienia, na upartego można by je uznać za okres. ale żeby dłużej
Ja nawet nie chcę myśleć o początkach...Akurat byliśmy na wczasach w Chorwacji - czyli jazda samochodem 15godz w jedną stronę, wygrzewanie się na słońcu, owoce morza tonami itd. A że ze znajomymi to oczywiście alkoholowo. Do tej pory mam stresa - gin mnie trochę pocieszył, bo jak mu powiedziałam, to zaczął się śmiać, że każda kobieta która mu to mówiła na początku ciąży urodziła dużego, zdrowego dzidziusia
Co do objawów, to ja wszystkie zrzucałam na zmianę klimatu
Nawet miałam plamienie w dniu okresu, więc byłam pewna, że się przesunął

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Niestety nie zdałam... poległam na teorii. Zabrakło mi dosłownie 1 punktu
uda się następnym razem! Pocieszenie jest takie, że te testy teraz są naprawdę porąbane!!!

Cytat:

Czy lekarze zalecali Wam robić wynik na CMV (cytomegalia) ?? Albo czy robiłyście same dla siebie ?? Mi gin nie zalecił (nie wiem czy zapomniał, czy dopiero zaleci lub nie będę mieć wcale) i się zastanawiam czy też nie zrobić
Ja nie miałam tego badania

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nom fajny dresik na wieczorne , chłodne spacerki ide zajrzec na inne rzeczy w tej wylegarni

zrobilam deserek Panna cotta z owocamii
O jaaaaaaaa ale mi smaka narobiłaś

Cytat:

narzekacie na mezow. ja od razu jak kupilismy nowa pralke uczylam sie obslugi wraz z tz. teraz wlacza ja czesciej ode mnie zmywarke planujemy kupic po przeprowadzce, bo bedziemy mieli wieksza kuchnie. ogolnie ten moj M. jest niesamowity. sprzata, gotuje...pamietam sytuacje, gdy w sobote spie i nagle mi cos wieje. otwieram jedno oko, a tz myje okna na poczatku mial wielka obsesje sprzatania, pedantyczne wrecz podejscie, ktore mnie lenia doprowadzalo do szalu. teraz wyluzowal, ale sprzatamy wspolnie, zmywamy na zmiane. umie sobie ugotowac, ma kilka dan popisowych, wiec naprawde jestem z niego dumna!

Pola - sliczny sowi rozek
Nie no ja na mojego też nie mogę za bardzo narzekać Przejął mycie podłóg w całym domu, bo twierdzi, że mi nie wolno

Cytat:
szczęściara.. mój to pralkę umię tylko wyłączać.. ale tylko dlatego, że piszczy i go to irytuje.. Okien nigdy w życiu nie mył.. zmywarkę umię obsługiwać!! o !!
Dobre i tyle

Cytat:

70cm to dosc sporo przeciez to taki kocyk do wozka, nosidelka. do podlozenie pod malucha jak pojdziesz w odwiedziny do znajomych. duzy kocyk to sobie kupisz pozniej do lozeczka na zime, jakby koldra nie dawala rady. choc u nas jest tak cieplo, ze i koldra pewnie bedzie zbedna :P
O dobrze, że napisałaś W takim razie zamówię ten rożek i dam potem znać co i jak)

Cytat:

w tamtym tygodniu wydzwaniał kiedy w końcu wrócę do pracy, bo jest mnóstwo roboty i takie tam. dziś się widziałam z nim w biurze i jego pierwsze słowa: co ty tu robisz w takim stanie? czy na pewno już wyzdrowiałam, i że może lepiej wrócę do domu, bo jestem w ciąży i teraz dziecko powinno być dla mnie najważniejsze i muszę o siebie dbać. zgłupiałam. albo on zgłupiał i już kompletnie nie wie czego chce. ale do domu wróciłam wcześniej żeby szefuńcio się nie stresował
No i bardzo dobrze zrobiłaś

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:55   #1248
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam po kolejnej nieprzespanej nocy obudziłam się po 1 a po 4 dalej nie spałam wstałam o 8.

Zaczynam się stresować dzisiejszą wizytą

Dziewczyny co planujecie na walentynki? chciałabym wymyślić coś fajnego. Może jakieś spa? Fakt kasy trochę szkoda ale to ostatni czas kiedy możemy pobyć całkiem sami w sumie to nawet nie wiem ile takie coś by kosztowało. Przeważnie gotowałam jakieś pyszności. Teraz chciałabym zrobić coś innego.

Pora was nadrobić

Aaś dywaniki piękne
za wizytę
a w walentynki będę siedziała na szkoleniu z obsługi klienta
Cytat:
Spróbuj- podobno w ciąży wiele ukrytych talentów można odkryć

Cytat:
to napewno patelnie
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 17:55   #1249
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli, wiem, że sto razy się wypowiadałaś, ale ja wtedy nie byłam tak w temacie i wszystko mi się mieszało nic nie docierało. Który Graco polecałaś jako stosowanie spacerówki od 0 miesiąca?
ultima plus http://allegro.pl/wozek-graco-ultima-plus-sprint-fotel-oslonka-folia-i2952172969.html
graco alano http://allegro.pl/travel-system-woze...966106165.html
quattro http://allegro.pl/3w1-graco-wozek-qu...932697951.html

z tych drozszych 3w1 symbio lub evo

http://www.euro-trade.nazwa.pl/uploa...talog_2011.pdf tutaj masz katalog i dokladny opis
Stary 2013-01-29, 18:04   #1250
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja właśnie potwierdziłam nasz udział w szkole rodzenia zaczynamy w przyszłą środę

Cytat:
Kurcze gdzie moje wyniki z morfo, glukozy i moczu!!! już powinny być.. Wkurza mnie ta moja gin.. kliknąć jej sie nei chce..
Niedobra ginka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
od którego tc liczy się 3ci trym?
od 28 tc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:06
Stary 2013-01-29, 18:05   #1251
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska ale za to z moja głową gorzej, od wyjścia ze szpitala świruje bo każdy malutki ból biorę za skracania się szyjki i już przeczytałam wszystkie strony o wcześniakach dostałam z☠☠☠ke od lekarza przepisał mi fenoterol ale tylko 1,5 tabletki dziennie po polowce, powiedział, że to bardziej na uspokojenie mojej głowy, a i że brzuch twardnieć może dlatego, że mam stosunkowo mało wód płodowych i jestem wąska. Mam uwierzyć, że naprawdę wszystko jest dobrze i wizyta za 2 tyg czyli 12 02

ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać
vil super, że wszystko wyszło dobrze
Aas czujesz coś ten krążek ?
Salviae nie czytaj takich rzeczy Najważniejsze, że masz już ten krążek i że tak szybko zareagowałaś. Teraz musisz zaufać lekarzowi

Cytat:
ja na razie też nie mam rozstępów, ale lepiej zapobiegać niż leczyć. Na razie tylko oliwką smaruję i balsamem perfecta mama. Mam kupiony kremik z Tołpy, ale oszczędzałam go na dalsze miesiące chyba niebawem zacznę go stosować. No i te próbki
fajną masz rodzinną, że dała skierowanie i jeszcze sama z siebie na dodatkowe badania- super. Zobaczymy czy mój mi da na glukozę i morfologię
Ja używam masła z Palmersa i jest zarąbiste! Ale to tylko na brzuch. Na cycki mam właśnie Perfecta Mama, a reszta oliwką z Babydream. Planuję jeszcze zakupić olejek migdałowy - ponoć jest świetny.

Cytat:
moja mamuska tez wywinela taki numer. niedawno okazalo sie, ze jej dowod stracil waznosc. a ze nie lubi fotografow i nie planowala fryzjera wziela stare zdjecie (jak w poprzednim dowodzie 10 lat wstecz) i poszla zadowolona do urzedu...pani ja odeslala z kwitkiem. kazala przyjsc z aktualna fota

a jeszcze o wozkach...wydaje mi sie, ze jak ktos placi majatek za wozek (np. taka mura albo mutsy) to bardziej o niego dba, bo chce pozniej sprzedac. i te wozki mozna kupic naprawde w fajnym stanie, a cenowo tez nie spadaja jakos szybko w dol...wiec chyba warto zaplacic wiecej za cos markowego na co jest popyt i odsprzedac za jakis czas za niewiele mniejsze pieniadze.
No jakże to tak ją mogli odesłać
Mój tato zrobił to samo, poszedł ze zdjęciem jak miał dużo włosów, a teraz jest lekko łysy Pani go pogoniła to wysłał mamę. A potem po odbiór poszedł w czapce

Cytat:

Ja wiem, że jak tak dalej będę kombinować i się czaić jakbym conajmniej dom miała kupić to stanie na tym, że skombinujemy jakąś drewnianą skrzynkę, mąż mi kółeczka doczepi i sznurek i też będzie jeździć Gdzieś czytałam, że dziecku nie jest potrzebny wypaśny wózek ani markowe ubranka tylko miłość rodziców- no to będzie ją miało A, że przy okazji na wertepach głowe sobie obije... Życie...
O i to jest dobre podejście

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-29, 18:07   #1252
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Bliźniacze gangam style

https://www.facebook.com/photo.php?v=334070763372102
Widziałam to już, urocze maluchy

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Kurde miałam długiego posta naszykowanego i padła mi przeglądarka wrr
Nie chcę mi się szukać na nowo

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 18:08   #1253
_pola
Rozeznanie

Ja przez te wózki też zgłupieję niedługo...
Ostatecznie jesteśmy zdecydowani na taki:
http://allegro.pl/ultralekki-roan-4r...955771299.html
Naczytałam się milion opinii i faktyczni Maxi Cosi mura 4 jest świetny tylko ta kasa
A ten jest lekki, ma super zabudowaną spacerówkę (zależało mi na tym, bo zimą pewnie już ze spacerówki będziemy korzystać), dobrze się wpina gondolę no i ponoć da się nim jeździć po wertepach

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-29, 18:09   #1254
vil84
Wtajemniczenie

Potterka i Salviae -> gratuluje wizyt

Salviae, nie ma co się nakręcać i denerwować bo jest jeszcze gorzej - widzę po sobie. dziś po szpitalu mnie dość mocno boli podbrzusze całe, znowu mam więcej skurczy, ale stwierdziłam że będzie co ma być i trudno. może schodzi ze mnie dopiero napięcie całego wczorajszego dnia. następny szpital to już będzie poród, chyba że gin stwierdzi że trzeba szyjkę ratować. ale jeśli chodzi o bóle czy skurcze to do szpitala pojadę już z konkretnymi porodowymi
a najgorsze masz za sobą, szyjka bezpieczna to baardzo dużo jak na ten etap ciąży. największy strach jest o szyjkę

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-29 o 18:12
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:10   #1255
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
mój się wierci caaały dzień
Dzisiaj spokój bo byłam na zakupach, jak siedzę to bardziej czuję, ale jakieś leniwe to dziecko

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:12   #1256
_pola
Rozeznanie

Vil brawo za podejście

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-29, 18:12   #1257
szczesliwa25
Rozeznanie

pola mimo, że sama kupiłam murę - używaną - wahałam się jeszcze nad mutsy 4 rider - rewelacyjne opinie, nie widziałam i nie testowałam na żywo -
to ten który wybraliście baaaardzo mi się podoba!
Jaki kolor?)
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:15   #1258
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj spokój bo byłam na zakupach, jak siedzę to bardziej czuję, ale jakieś leniwe to dziecko
Moja Malutka to chyba adhd ma (tfu tfu tfu)
A już zaczyna tak kopać, że to troszkę boli Wczoraj leżałam godzinę zanim zasnęłam, bo takie tańce odprawiała
Ale i tak kocham każdego tego kopniaczka - cudowne uczucie
p.s. ciekawe czy tak samo będę mówiła jak będzie ważyła nie pół kilograma tylko trzy

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
pola mimo, że sama kupiłam murę - używaną - wahałam się jeszcze nad mutsy 4 rider - rewelacyjne opinie, nie widziałam i nie testowałam na żywo -
to ten który wybraliście baaaardzo mi się podoba!
Jaki kolor?)
Sand beige
Moja kuzynka ma mutsy 4 rider i jest bardzo zadowolona

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-01-29, 18:20   #1259
JennyAniolek
Zakorzenienie

Zmykam z wizażu i przerzucam się na allegro

Mam zamiar zrobić spis rzeczy, które jeszcze potrzebujemy z orientacyjnymi cenami, bo mąż stwierdził, że może byśmy wszystko kupili (oprócz wózka, łóżeczka, przewijaka, pościeli itd.) ale zależy jak to cenowo będzie wyglądało... Do usłyszenia potem albo jutro

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-29, 18:22   #1260
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość

No jakże to tak ją mogli odesłać
Mój tato zrobił to samo, poszedł ze zdjęciem jak miał dużo włosów, a teraz jest lekko łysy Pani go pogoniła to wysłał mamę. A potem po odbiór poszedł w czapce
twój tata sprytnie to rozegrał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości