|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Ja Wam powiem, że nie mam parcia na kupowanie ani drogich kosmetyków/ciuchów, ani też rzeczy dla dziecka.
Nie kręci mnie wydać kilka stów za ubranie z metką Zara czy coś takiego, za co mogę dać 30zł w zwykłym sklepie czy targu. Najczęściej kupuję rzeczy właśnie na targach i jestem zadowolona, chociaż przyznam szczerze, że ostatnio nie potrafię nic fajnego dla siebie znaleźć, bo weszła moda, z której nic mi się nie podoba, a tak to jest, że jak coś modne, to wszędzie tylko to można kupić. Po lumpach nie chodzę, bo po pierwsze nie umiem niestety nic fajnego znaleźć, a po drugie u mnie jest małe miasteczko i jakby mnie ktoś znajomy zobaczył, to zaraz by cała wieś wiedziała, że biedna jestem, bo używane rzeczy kupuję. Niestety ale tacy są u nas ludzie Ale ostatnio tak myślałam, że Mały wyrasta szybko z ubranek, a kasy teraz mamy mało, bo TŻ nie pracuje i chyba się jednak wybiorę, może coś znajdę. A zabawek też nie mam zamiaru mu takich drogich kupować, bo np. kupię mu grzechotkę za 50zł, bo ładna, a on w ogóle nie będzie nią zainteresowany, tylko polubi taką za 5zł, albo pobawi się miesiąc, a potem wyrośnie z grzechotek, a ja to wyrzucę. Więc moim zdaniem nie warto. Tzn. jeśli ktoś ma dużo kasy, to ok. ale u nas się nie przelewa, więc szaleć nie będę. Jak będzie starszy, to ok. mogę mu kupić coś droższego, bo wiem, że się tym trochę pobawi, a nie że kupię super karuzelę za 300zł, a za kilka miesięcy już to będzie niepotrzebne....Krzesełka do karmienia też nie kupuję, bo nie stać mnie, a ceny to kilka stów... Jakbym znalazła takie za 50zł, to ok. Prawdopodobnie pożyczę po chrześnicy na te kilka miesięcy. A, i od razu mówię, że nie chcę oszczędzać na dziecku, tylko można mieć coś taniego a fajnego i równie dobrego... Co to są te piramidki? A co do kremów, to polecacie jakiś dobrze NAWILŻAJĄCY do 35zł? |
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 24 godziny mniej więcej minęły od wypicia herbatki a to paskudztwo już blade jest No ale za to moje dziecie ostatnio strasznie marudne ![]() Niczym sie zabawić nie potrafi dłużej niż 3 minuty. Najlepiej to na rękach nosić i to twarzą do świata Ręce niebawem będe mieć jak "Szwarceneger" ![]() Ja mu tu zamówiłam pełno zabawek i to nawet z FP a ten sie na widok fajnego pajacyka tak rozwrzeszczał jakby go ktoś ze skóry obdzierał Już mnie nerwica bierze ostatnimi dniami ![]() Wiecznie beczy i marudzi. Noż kurrrrrr.aaaaaa znowu!!!!!!! |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Zosi też nie swędziało, byla pogodna jak zawsze, uśmiech z buzi nie znikał.
Właśnie sobie uświadomiłam że ja nic nie jem nic więc dziwnego że brzuch już wklęśnięty a spodnie które ledwo na tyłek wcisakałam za szerokie w pasie na dwie dłonie..
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana z Avonu krem roodzinny do twarzy i ciala za 14 zl;p. Ja kiedys dostalam od siostry go od tak i zaczelam stosowac do twarzy pod makijaz. I już przy nim zostalam,bo go uwielbiam;p. Duze opakowanie starcza na dlugo i fajny jest.
|
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Kalpana, kremy Ziaji sa bardzo fajne, Perfecta też, tylko już sobie zdecyduj do jakiego typu cery
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Kalpana, przypomniałam sobie, że ten Garnie też jest niezły: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ej.html&next=1 |
|
|
|
#4686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pleckach bardzo podobny,tylko tak bardziej z boku umiejscowiony(jakby na prawej nerce). Zrobil sie wypukly,ale w srodku sa przeswity 'normalnej' skory. I tez wszedzie slyszymy: czekac,zostawic,nie ruszac.Juz bylam prywatnie u polskiego pediatry(bo tutaj ciezko mi sie doprosic o fachowa porade lekarzy)-ale tez za wiele nie byl w stanie powiedziec.Jedynie,ze po 3r.z.mozna usuwac i zeby wybrac sie do dermatologa najlepiej ![]() Tak wiec czytam,obserwuje..Jak zobacze jakas niepokojaca zmiane to lecimy do pl..
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu dalej strzela brzydkie kupki, ale okazało się, że TŻ przez weekend też miał rewolucje, a że był w pracy cały weekend to się nie przyznał. Dopiero jak go przycisnełam to mi powiedział
![]() I nie wiem czy to osłabienie przy kupach czy co ale Jasiu jakoś słabiej głowe na brzuchu trzyma ![]() Dziewczyny jakie możecie polecić żelazko?
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven ja też karmię Nan
Iwa współczuję takich przeżyć Dobrze, że skończyło się tylko na strachu Powiedzcie mi co się stało, że jak świeci mi się ta lampka na klawiaturze od dużych liter, to pisze mi małymi, a jak wyłączę capslockiem, to wtedy pisze dużymi... Czyli odwrotnie niż ma być....? |
|
|
|
#4689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kubełkowa to taka: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-es...985474388.html właśnie taką mam
Cytat:
ten zapach mnie odrzuca...Ja kupuję wszystko na wyprzedażach za grosze, albo na all u ludzi co z UK przywożą i sprzedają (w wielopakach body, pajace, skarpetki, rajstopy itd.). Zawsze obkupuję z wyprzedzeniem na sezon ubranka i za groszę zawsze mam ładne markowe modne ubranka dla maluchów dokupuję później tylko jakieś drobne. Mała jest obkupiona na 3 lata naprzód oczywiście nie z wszystkiego, ale na rok z góry to wsio mam synek też obkupiony już na rok na przód Co do zabawek, dla małej nie kupuję jeszcze nic bo po bracie ma wszystko, mały ma sklep z zabawkami, niech się dzieli. Ja jestem jednk zdnia, że lepiej kupić jedną porządną rzecz, przymyślaną niż 10 tańszych, a lipnie wykonanych potem posprzedaję na all, ubranka po dzieciach nie raz sprzedalaza wiecej niz kupiłam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tz zajety wiec wpadłam na moment
|
|
#4690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj Robik tez juz w gondoli jest od konca do konca. Az kupilam spacerowke przodem do mnie bo on by nie ujechal nie widzac mnie. Chyba jutro bedzie jej debiut w trasie. ![]() Gda, jasne, ze mozesz wprowadzac gluten tymi kaszkami Holle. Tylko pewnie dawka mniejsza niz jakbys dawala bobovite np. bo to 100% kaszki, bez mleka i dodatkow zadnych. ![]() Maly jakims cudem spi od godziny, nie wierze ile w jedna godzine zrobic mozna... On normalnie w dzien praktycznie nie spi, jedynie na spacerach i caly dzien na raczkach najchetniej... ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Filusia, co u Ciebie? Lepiej juz sie czujesz? |
|||
|
|
|
#4691 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam wcześniej napisać, że Antek od wczoraj "pierdzi" ustami jak kiedyś Zośka od Sojki.
![]() Colds... bardzo współczuję tych naczyniaków u Melci i wcale się nie dziwię, że tak bardzo się tym zamartwiasz. Ja Kochana nie jestem w stanie nic doradzić, bo zupełnie nie jestem w temacie. Mogę jedynie przypomnieć, że ja sama urodziłam się z naczyniakiem na plecach, który rósł razem ze mną. Miałam go usuniętego chirurgicznie, ale wówczas były zupełnie inne czasy i medycyna na poziomie nieporównywalnym z dzisiejszym. Ja jestem mały knypek, bo mam 154cm ( w dowodzie 2 cm więcej ). Przy wadze 45kg byłam szczupła, ale nie za chuda. Aczkolwiek, tak jak pisałam... byłabym zadowolona, gdyby chociaż udało się te 50kg na początek uzyskać. Cytat:
Powiem Ci, że ja za pierwszym razem bez problemu trzymałam się zasad diety, a teraz to tak jak Ty! Najbardziej odpuściłam, gdy byłam w szpitalu z Antkiem, bo nie sposób było mi tam wyżyć na samych jogurtach, a jak wpadałam do domu, to tylko na chwilę i nie było mowy o gotowaniu, więc kończyło się zazwyczaj na jakiejś bułce. A później już tylko gorzej było, bo jak dopadłam się do słodyczy to oderwać się nie mogłam. Waga, wagą, ale ja mam bardzo nieproporcjonalną sylwetkę... szerokie biodra i masywne uda, więc nawet przy wadze 57kg ( która może dla niektórych wydawać się w porządku), ja nadal nie wyglądam dobrze. Tym bardziej, że jestem bardzo niska. Tak jak odpisałam powyżej, 154cm A dlaczego magiczna? ![]() Cytat:
W końcu umówiłam się na jutro do "dzieci zdrowych", ale już się cała trzęsę na myśl o jutrzejszym dniu. Poza tym zabraniam komukolwiek przychodzić do nas... kontakt z Małym mam tylko ja, Tż, moja mama i moja przyjaciółka. Reszta, bez względu czy im się to podoba czy nie, musi to zrozumieć, ale nie chcę narażać go na ponowne zachorowanie.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2013-01-29 o 18:49 |
||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Aaliyah to co to sie z tymi naszymi dzidziolami porobiło??
![]() Już ostatnio to ja nie wiem czy ryczy bo głodny, czy śpiący czy cholerka wie co ![]() Wcina co 4 godziny normalne posiłki a przed chwilą (było jeszcze ponad godzine do posiłku mlecznego) wypił w chyba 10 sekund 30ml herbaty. Potem znowu marudził ale to już z powodu sennosci. Śpi teraz to mam jeszcze z 10-15 minut spokoju ![]() Jakoś w nocy krótko sypia bo z około 5 godzin, w międzyczasie wypluwa smoka i potem marudzi, więc nieprzytomna szukam w jego łózku tego smoka który leży gdzieś pod jego uchem i mu go daje. Jestem wiecznie niewyspana, sama zaczynam marudzić bo zmęczenie straszne... Aaaaa |
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jutra dukam choćby nie wiem co!
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
hejka pozdrawiam Was wszystkie i musze powiedzieć że moja panna jutro konczy 4 miesiące a dziś tak się ciągnie do siadania czy to nie za wcześnie???
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja mam jeszcze pytanie odnośnie rozszerzania diety. Jeżeli już to wyjaśniałyście, to z góry przepraszam.
Mam już sporo słoiczków kupionych, choć rozszerzanie zaczynamy dopiero za miesiąc. Gdy kupowałam je, to robiłam to na zasadzie: Przykładowo: -jabłko -morela -jabłko-morela (nie chce mi się lecieć sprawdzać, może to była marchewka zamiast jabłka, ale nie czepiajmy się szczegółów )Do rzeczy... jak powinnam te 3 produkty wprowadzać? W takiej jak wymieniłam powyżej czy: jabłko, jabłko-morela i dopiero na koniec sama morela? Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytat:
Powodzenia! Trzymam kciuki! Ja może za jakiś czas jeszcze raz spróbuję, na razie poddaję się z bólem serca.
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie
jabłko morela jabłko-morela |
|
|
|
#4698 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powoli zaczyna się ocieplać więc jest nadzieja, że w końcu się wiosna odezwie. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tam jem od rana do nocy, a przytyć nie mogę. Mała wszystko wysysa.. Cytat:
Cytat:
możesz chudnąć.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic spadam bo zaraz mała do kąpania i niech wreszcie idzie spać, bo przez ostatnią godzinę non stop się drze żeby ją nosić oby tylko spała w miarę jakoś jak prawie cały dzień dzisiaj przespała ja nerwowo nie wyrabiam jak mi w nocy daje w kość....złoszczę się i wydzieram na tż i synkaspadam, do jutra
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
ide robic karpatke
|
#4701 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Oj no paskudnie wyglądają
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogólnie stan jest dobry, mamy lekką asymetrię, zakaz leżaczka na jakiś czas i dużo ćwiczenia na brzuszku A jutro jemy pierwsze jabłuszko ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- mniam.....
|
|
#4702 |
|
Zadomowienie
|
Skoro mowa o naczyniakach. Tak wygląda u nas...
Na początku był malutki, niestety rośnie szybko razem z nią. |
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiam a mówiła ci coś lekarka o suplementacji wapnia przy diecie bezmlecznej? U ciebie i dziecka?
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4705 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ma się ten refleks
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za dobre wieści i popraweCytat:
APELUJE O DOSTĘP DO KLUBU DLA NASZEJ m_moni!!!Filusi też jak nie ma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Straszne są te naczniaki
|
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie, trochę mnie nie było. Ale do jutra mam czas na oddanie pracy i co Antek śpi to piszę i tak na okrągło i już mam dość
A jeszcze mój promotor się okazał kompletnym idiotą to chodzę cała zestresowana... Jak dobrze pójdzie to w połowie lutego obrona Troszkę podczytywałam, ale nie do końca. Colds, biedna Melcia z tymi naczyniakami nie dziwię się, że się martwisz, ja bym panikowałaKasiam, śliczna Twoja kruszynka i zobaczysz będzie dobrze. Nutramigen nie jest zły, ja też piłam jako dziecko. A na lekarzy brak słów, że nie potrafili stwierdzić skazy. Co to wózka, to jeszcze korzystamy z gondoli, ale Antek też już się na styk mieści, mam nadzieje, że do wiosny jeszcze pojeździ ![]() A dzisiaj moje dzieciątko jest aniołem, spał całą noc, został z babcią, jak wróciłam o 16 poszedł spać i śpi do teraz - a ja tęsknie
|
|
|
|
#4708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dearlie - jabłko, morela, morela-jabłko. Przynajmniej ja w taki sposób wprowadzałam.
agnus21 - Twoja Malutka ma chyba bardziej zgrubiałego tego naczyniaka z tego, co widzę.. Masarka.. Dlaczego dzieciaczki muszą mieć takie świństwa? Daj znać jak będziecie po wizycie u dr Wyrzykowskiego, dobrze? ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
.Cytat:
Tylko w środku, tak to staram się zachować pozory. TZ to by mnie zatłukł młotem jakby wiedział, że po kątach sram z nerwów..
|
||
|
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też w dzień chodze dosłownie nabuzowana jak w nocy mi mały daje popalić ![]() Cytat:
Wszystko go denerwuje, wiecznie zrzędzi. Chyba dziąsła swędzą. Zaraz mu wysmaruje żelem bo jest po jedzeniu. Eh, ciekawe jak bedzie przy kąlieli za 30 minut
|
||
|
|
|
#4710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dam znać oczywiście. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Ale ostatnio tak myślałam, że Mały wyrasta szybko z ubranek, a kasy teraz mamy mało, bo TŻ nie pracuje i chyba się jednak wybiorę, może coś znajdę. A zabawek też nie mam zamiaru mu takich drogich kupować, bo np. kupię mu grzechotkę za 50zł, bo ładna, a on w ogóle nie będzie nią zainteresowany, tylko polubi taką za 5zł, albo pobawi się miesiąc, a potem wyrośnie z grzechotek, a ja to wyrzucę. Więc moim zdaniem nie warto. Tzn. jeśli ktoś ma dużo kasy, to ok. ale u nas się nie przelewa, więc szaleć nie będę. Jak będzie starszy, to ok. mogę mu kupić coś droższego, bo wiem, że się tym trochę pobawi, a nie że kupię super karuzelę za 300zł, a za kilka miesięcy już to będzie niepotrzebne....

nic więc dziwnego że brzuch już wklęśnięty a spodnie które ledwo na tyłek wcisakałam za szerokie w pasie na dwie dłonie..

Jestem żonką 

Ja mam normalna i na płasko jeździ.
ten zapach mnie odrzuca...