My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 9 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.9 8 16,00%
Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieciaki urodzą się wiosną! V-VI 2013, cz.9 28 56,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.9 2 4,00%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.9 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.9 1 2,00%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.9 0 0%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.9 3 6,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 18:34   #1261
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8

ciekawy artykuł o wyborze wózka:

http://dzieciowo.pl/2011/12/kupujemy...h-pomylek.html

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:48   #1262
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska ale za to z moja głową gorzej, od wyjścia ze szpitala świruje bo każdy malutki ból biorę za skracania się szyjki i już przeczytałam wszystkie strony o wcześniakach dostałam z☠☠☠ke od lekarza przepisał mi fenoterol ale tylko 1,5 tabletki dziennie po polowce, powiedział, że to bardziej na uspokojenie mojej głowy, a i że brzuch twardnieć może dlatego, że mam stosunkowo mało wód płodowych i jestem wąska. Mam uwierzyć, że naprawdę wszystko jest dobrze i wizyta za 2 tyg czyli 12 02

ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać
vil super, że wszystko wyszło dobrze
Aas czujesz coś ten krążek ?
nic a nic tylko też mi brzuch twardnieje. więc się kładę wtedy. i tak ok. wstaję, kładę się, wstaję, kładę się
ale podobno wszystko jest ok więc noooł streeees

bliźniacze gangam style super moje też nauczę. może macareny? albo single ladies?
jakieś propozycje? postaramy się z dziewczynami dostosować

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no i człowiek głupieje. szczególnie że większość dotyczy bliźniakowych wózków

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:50   #1263
xal
Zakorzenienie

http://allegro.pl/nowosc-najlzejszy-...974210489.html
Zainteresowało mnie to, a byłam dzisiaj na tej ulicy tylko w innym sklepie ... a tam jest problem z parkowaniem. No cóż, czas zaplanować nastepna wycieczkę, ale chyba z kimś, bo ja to nawet 5kg nie dźwignę teraz

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:51   #1264
joooasia
Raczkowanie

Witajcie Przyszłe Mamy

Do tej pory bardzo nieśmiało i po cichu pozwalałam sobie podglądać Wasz wątek i Wasze rozmowy. W końcu zebrałam się na odwagę, postanowiłam się ujawnić i przyłączyć się do rozmów (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie)
Mam na imię Asia, jestem w 20 tygodniu pierwszej ciąży. Płci Maleństwa jeszcze nie znamy, ale mamy nadzieję, że jutro już poznamy (jeśli tylko Maleństwo nie odziedziczyło uporu po mnie, bo wtedy na pewno odwróci się pleckami i nic nie pokaże na złość wszystkim ),ponieważ idziemy na USG połówkowe. Maleństwo dało o sobie znać pierwszy raz tydzień temu, 23 stycznia.
Przyznam, że jestem zaszokowana ilością rzeczy, jaką już macie dla swoich pociech... Ja się nie spieszyłam i dopiero zaczęłam się rozglądać za wózkami (i już jestem skołowana), ale zastanawiam się teraz czy nie za bardzo ociągam się z kupnem wyprawki....? Z uwagą czytam wszystkie Wasze porady i wierzę, że będę dzięki nim mądrzejsza w całym natłoku artykułów dziecięcych

Pozdrawiam
joooasia

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:53   #1265
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Ja przez te wózki też zgłupieję niedługo...
Ostatecznie jesteśmy zdecydowani na taki:
http://allegro.pl/ultralekki-roan-4r...955771299.html
Naczytałam się milion opinii i faktyczni Maxi Cosi mura 4 jest świetny tylko ta kasa
A ten jest lekki, ma super zabudowaną spacerówkę (zależało mi na tym, bo zimą pewnie już ze spacerówki będziemy korzystać), dobrze się wpina gondolę no i ponoć da się nim jeździć po wertepach
interesujacy
Cytat:
Ja nawet nie chcę myśleć o początkach...Akurat byliśmy na wczasach w Chorwacji - czyli jazda samochodem 15godz w jedną stronę, wygrzewanie się na słońcu, owoce morza tonami itd. A że ze znajomymi to oczywiście alkoholowo. Do tej pory mam stresa - gin mnie trochę pocieszył, bo jak mu powiedziałam, to zaczął się śmiać, że każda kobieta która mu to mówiła na początku ciąży urodziła dużego, zdrowego dzidziusia
Co do objawów, to ja wszystkie zrzucałam na zmianę klimatu
Nawet miałam plamienie w dniu okresu, więc byłam pewna, że się przesunął

uda się następnym razem! Pocieszenie jest takie, że te testy teraz są naprawdę porąbane!!!

Ja nie miałam tego badania

O jaaaaaaaa ale mi smaka narobiłaś

Nie no ja na mojego też nie mogę za bardzo narzekać Przejął mycie podłóg w całym domu, bo twierdzi, że mi nie wolno

Dobre i tyle

O dobrze, że napisałaś W takim razie zamówię ten rożek i dam potem znać co i jak)

No i bardzo dobrze zrobiłaś
własnie wciagnelam heheh pyszna była ta panna
[QUOTE=diabli;38924882]nastepnym razem sie uda mialas malo czasu, niedawno dopiero wprowadzili te nowe testy. glowa do gory i umawiaj sie na kolejny termin! Antek trzyma kciuki, co dwie glowy to nie jedna nastepnym razem sluchaj jego wskazowek hehe.
jak ja zdawalam z dobrych 10 lat temu to instruktor doradzal, zeby nie zapisywac sie na oba egzaminy, bo po co tracic kase...

my mamy karuzelke tiny love symfonia w ruchu - zoo dostalam od kolezanki. o taka

http://www.heymama.pl/index.php?p979...-zoo-z-pilotem
fajne zywe kolory, zwierzatka przykluwaja uwage, te "kapturki" podczas krecenia co jakis czas sie przesuwaja, wiec ciagle cos sie dzieje. no i muzyka klasyczna

Banka - za ciuszki niech sie zbiera solidna kupka

Justyna, tez mi sie podoba Mura swietny wozek. nawet uzywany za 1500zl wedlug mnie warto, o ile jest w dobrym stanie. ale mam jeszcze kilka innych typow i codziennie zmieniam zdanie
Szczesliwa kupila caly zestaw chyba za 1700 czy 1800zl, z tego co kojarze, ale w super stanie.

ja sobie niebawem zafunduje kolejne, a naciagniety pojdzie do kosza bez zalu w moim po kilku praniach z tych wkladek (bialy) odkleila sie biala flizelina i pod biala bluzka juz bedzie widac gabke. nie wiem cz tez tak to macie rozwiazane. ale pod zimowe ciuchy i do spania jest jeszcze ok :P

dzieki czas zaczac ehhe

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Tż mi przyniósł przed chwilką próbki kremu na rozstępy, 5 tubek po 15ml
znajoma w aptece mu dała
o taki
http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=760[/QUOTE]

oo to te tubki, ktore ja tez dostalam bardzo je lubie, bo w porownaniu do innych probek saszetkowych nie musze sie meczyc z wyciskaniem kremu ze srodka, hehe.
stosuje te probki juz od dluzszego czasu, bo sporo ich dostalam i nie mam ani pol rozstepiku pharmaceris na zmiane z palmersem i oliwka
mnie rodzinna dala skierowanie bez zadnego problemu jeszcze sama poszla do pielegniarek i pytala co jest refundowane i wpisala mi kilka innych badan, ktorych gin nie zlecal.
super
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, jestem po wizycie, wszytko ok, krążek trzyma się elegancko, mały już nie naciska ale za to z moja głową gorzej, od wyjścia ze szpitala świruje bo każdy malutki ból biorę za skracania się szyjki i już przeczytałam wszystkie strony o wcześniakach dostałam z☠☠☠ke od lekarza przepisał mi fenoterol ale tylko 1,5 tabletki dziennie po polowce, powiedział, że to bardziej na uspokojenie mojej głowy, a i że brzuch twardnieć może dlatego, że mam stosunkowo mało wód płodowych i jestem wąska. Mam uwierzyć, że naprawdę wszystko jest dobrze i wizyta za 2 tyg czyli 12 02

ide czytać, nadrabiałam na bierząco, ale uważałam, że jest ze mną tragicznie i nie miałam nawet ochoty pisać
vil super, że wszystko wyszło dobrze
Aas czujesz coś ten krążek ?
wszystko bedzie napewno dobrze, ja tez mam tak ze sie nakrecam zaraz
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:53   #1266
cynamon_owa
Zadomowienie

Ja uciekam do męża Miłego wieczoru i spokojnej nocy

coś wizaż znowu szwankuje...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:54   #1267
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiście ciekawy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:57   #1268
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
Przyznam, że jestem zaszokowana ilością rzeczy, jaką już macie dla swoich pociech... Ja się nie spieszyłam i dopiero zaczęłam się rozglądać za wózkami (i już jestem skołowana), ale zastanawiam się teraz czy nie za bardzo ociągam się z kupnem wyprawki....? Z uwagą czytam wszystkie Wasze porady i wierzę, że będę dzięki nim mądrzejsza w całym natłoku artykułów dziecięcych
Witam
Czytaj, czytaj i będziesz skołowana jeszcze bardziej
A skąd jesteś?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:57   #1269
ankaaa206
Wtajemniczenie

Heloł, dołączam do grona twardniejących brzuszków ;p
dawno się nie odzywałam, ale podczytuję Was w miarę regularnie. Próbuję nie schizować z tym brzuchem, twardnieje tylko wieczorem, jak chodzę i stoję a w dzień jest ok, kurde nie wiem czemu ale cały czas jest taki napięty ale nie boli nic. Wcinam no spę i magnez i wierze że jest dobrze, wizyta była niedawno i było ok.
Muszę zrobić tą durną glukozę w końcu, ale nigdy nie mogę się za to zabrać.
W przyszłym tygodniu przeprowadzamy się do nowego mieszkania, wkurza mnie to że nic nie mogę robić -oprócz leżenia- tam jest tyle do sprzątnięcia, i wgl wszytko w szafach trzeba bedzie poukładać, ehhh...
Powoli szykuję się do kupna wózka i łóżeczka. Ubranka kupiłam używane za śmieszną cenę, jest ich mnóstwo, wiem że mały w życiu tego nie wynosi, mam ok 40 śpiochów, 30 bodziaków itp. Teściowa kupiła Leośkowi już 2 kocyki i pościel śliczną
Mój mąż ma sesje i ogólnie prawie wszystko w tył, prawie się nie widujemy, bo pracuje, zje obiad i jedzie do biura się uczyć, normalnie podziwiam go że mu się chce
No i wymysliłam pyyyszną kolację: tortellini z serem gorgonzola, śmietanką i szynką super pyszne i mega kaloryczne, jak się obżerać to na maksa.
Moja bratowa opowiadał mi o swojej kuzynce co też jest w ciązy, dziewczyna dba o linie i pozwala sobie, uwaga - na 1 kostkę ciemnej czekolady w tygodniu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 18:59   #1270
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Przyszłe Mamy

Do tej pory bardzo nieśmiało i po cichu pozwalałam sobie podglądać Wasz wątek i Wasze rozmowy. W końcu zebrałam się na odwagę, postanowiłam się ujawnić i przyłączyć się do rozmów (jeśli oczywiście mnie przyjmiecie)
Mam na imię Asia, jestem w 20 tygodniu pierwszej ciąży. Płci Maleństwa jeszcze nie znamy, ale mamy nadzieję, że jutro już poznamy (jeśli tylko Maleństwo nie odziedziczyło uporu po mnie, bo wtedy na pewno odwróci się pleckami i nic nie pokaże na złość wszystkim ),ponieważ idziemy na USG połówkowe. Maleństwo dało o sobie znać pierwszy raz tydzień temu, 23 stycznia.
hej witam najserdeczniej i zapraszam do gadania no i oczywiście trzymam kciuki za jutrzejszą wizytą żeby maleństwo rozchyliło nogi daj znać co wyjdzie
ja jestem w 19t i też praktycznie nic nie mam, także spokojnie mamy czas na wyprawkę
Stary 2013-01-29, 18:59   #1271
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Przyszłe Mamy

Pozdrawiam
joooasia
Witam a wiec trzymam kciuki za ujawnienei sie maluszka a co do wyprawki to tez jest pare dziewczyn co nic nie ma , ja mam malutko , wiec tez jeszcze sporo przedemna

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja uciekam do męża Miłego wieczoru i spokojnej nocy

coś wizaż znowu szwankuje...
miłego
Stary 2013-01-29, 19:01   #1272
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
nic a nic tylko też mi brzuch twardnieje. więc się kładę wtedy. i tak ok. wstaję, kładę się, wstaję, kładę się
ale podobno wszystko jest ok więc noooł streeees

bliźniacze gangam style super moje też nauczę. może macareny? albo single ladies?
jakieś propozycje? postaramy się z dziewczynami dostosować

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

ostatnio na wizycie pytałam gina o twardy brzuch. mówię mu, że mi się wydaje, że mam twardy, taki napięty. "a jak to badasz?" no to mówię mu, że mam takie uczucie ciężkości i że jak dotykam to czuję, że jest twardy. i on mi powiedział, że mam nie sprawdzać ani na siedząco ani na stojąco, bo to o niczym nie świadczy i kazał mi zrobić eksperyment. na leżąco, napinasz mięśnia uda na parę sekund, puszczasz isprawdzasz brzuch wtedy? tylko za cholerę nie pamiętam, czy trzeba kłaść się na boku czy plecach.
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ej... proszę się nie śmiać (chociaż ja też się śmiałam początkowo )- to był prezent ślubny Nie wiem od kogo ale młynek był moim ulubionym Może działa- nie wiem, na razie od tygodnia leży i się suszy... Oczywiście go wcześniej umyłam w czystej wodzie żeby nie był w tłustym rosole - Boże, widzisz i nie grzmisz! Poważnie- mnie ciąża pół mózgu zabrała... Ja nigdy taką ciapą nie byłam

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Ja wiem, że jak tak dalej będę kombinować i się czaić jakbym conajmniej dom miała kupić to stanie na tym, że skombinujemy jakąś drewnianą skrzynkę, mąż mi kółeczka doczepi i sznurek i też będzie jeździć Gdzieś czytałam, że dziecku nie jest potrzebny wypaśny wózek ani markowe ubranka tylko miłość rodziców- no to będzie ją miało A, że przy okazji na wertepach głowe sobie obije... Życie...
słodkie : ))))))))))))

Cytat:

myślę, że nikt się nie kapnie. Już wywołałam, dobrze to wygląda

a to mnie nie było i nie czytałam tej relacji

fajnie, że się udało
może u mnie też się uda

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

nie dostałam skierowania. Myślałam że prywatny to wcale nie może wypisać skierowania. Jutro pójdę do rodzinnego, zobaczymy jak to będzie
ale ciężarnej chyba nie odmówi

też dotąd prywatny nic mi nie dawał, a teraz dostałam i wzięli to skierowanie, tylko za jedno pobranie płaciłam, bo jedno mam w pakiecie.

Cytat:
Ja przez te wózki też zgłupieję niedługo...
Ostatecznie jesteśmy zdecydowani na taki:
http://allegro.pl/ultralekki-roan-4r...955771299.html
Naczytałam się milion opinii i faktyczni Maxi Cosi mura 4 jest świetny tylko ta kasa
A ten jest lekki, ma super zabudowaną spacerówkę (zależało mi na tym, bo zimą pewnie już ze spacerówki będziemy korzystać), dobrze się wpina gondolę no i ponoć da się nim jeździć po wertepach

ładny ten wózek
Cytat:
Witajcie Przyszłe Mamy

Pozdrawiam
joooasia
cześć, czuj się jak u siebie trzymam kciuki za jutrzejsze poznanie płci
ja się nie wypowiadam w kwestii wyprawki, bo nie mam ani jednej rzeczy, tak jak Ty niespieszno mi

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Chciałam Was nadrobić ale jednak za dużo tego

po wczorajszej wizycie wszytsko ok. Mały ma już ponad 800 gram
Kolejna wizyta 27.02 coby wtedy 2kg nie ważył

W tesco znów przechadzałam sie po dziale dziecięcym i pampki 2 są w promo 39,99 za 80 szt, natomiast chusteczki 4x64 te zielone za 19,99 a te jasne (sensitive?) 4x56 w tej samej cenie
brawo za udaną wizytę

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:04
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:02   #1273
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny artykuł. Nie wiem czemu ale uśmiałam się czytając. Może dlatego, że czuję się już bezsilna jeśli chodzi o te wózki.

Cytat:
Witajcie Przyszłe Mamy

Pozdrawiam
joooasia

Witaj

Ja zaczynam jutro 22tc i też nie mam wyprawki. Myślałam, że zacznę kupować jak już bedę po prenatalnych ale wczoraj stwierdziłam, że to jednak jeszcze za wcześnie. Mam zrbiony spis co trzeba kupić, przejrzałam allegro i znalazłam chyba sprzedawcę. Wiec zakupy to będzie kwestia siąść godzinkę i wszytsko kupić.
Za wóżkami też się rozglądam ale na razie nie kupuję. Myślę, że w kwietniu zacznę kupowanie łóżeczka itp.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:02   #1274
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Moja bratowa opowiadał mi o swojej kuzynce co też jest w ciązy, dziewczyna dba o linie i pozwala sobie, uwaga - na 1 kostkę ciemnej czekolady w tygodniu
podziwiam ludzi z taką silną wolą - u mnie rzadko kończy się na 1 kostce, zresztą teraz gorzka czekolada mniej mi smakuje niż mleczna z orzechami. a najlepiej jogurtowa milka - znika momentalnie
Stary 2013-01-29, 19:04   #1275
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam
Czytaj, czytaj i będziesz skołowana jeszcze bardziej
A skąd jesteś?
Mieszkam w okolicach Tychów. W Tychach tez planuję urodzić.

Dziękuję dziewczyny za tak miłe przyjęcie. Oczywiście dam znać czy Maleństwo mialo ochotę się zaprezentować w całej okazałości
A z ta wyprawką... Ok. uspokoiłyście mnie, bynajmniej troszkę

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:07
Stary 2013-01-29, 19:05   #1276
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dawno się nie odzywałam, ale podczytuję Was w miarę regularnie. Próbuję nie schizować z tym brzuchem, twardnieje tylko wieczorem, jak chodzę i stoję a w dzień jest ok, kurde nie wiem czemu ale cały czas jest taki napięty ale nie boli nic. Wcinam no spę i magnez i wierze że jest dobrze, wizyta była niedawno i było ok.
W przyszłym tygodniu przeprowadzamy się do nowego mieszkania, wkurza mnie to że nic nie mogę robić -oprócz leżenia- tam jest tyle do sprzątnięcia, i wgl wszytko w szafach trzeba bedzie poukładać, ehhh...
Powoli szykuję się do kupna wózka i łóżeczka. Ubranka kupiłam używane za śmieszną cenę, jest ich mnóstwo, wiem że mały w życiu tego nie wynosi, mam ok 40 śpiochów, 30 bodziaków itp. Teściowa kupiła Leośkowi już 2 kocyki i pościel śliczną
Mój mąż ma sesje i ogólnie prawie wszystko w tył, prawie się nie widujemy, bo pracuje, zje obiad i jedzie do biura się uczyć, normalnie podziwiam go że mu się chce
No i wymysliłam pyyyszną kolację: tortellini z serem gorgonzola, śmietanką i szynką super pyszne i mega kaloryczne, jak się obżerać to na maksa.
skoro bylas na wizycie i wszystko bylo dobrze to mysle ze tak jest
kolacja mniammm a ja sobie pozwalam nieraz na cala tabliczke
Stary 2013-01-29, 19:06   #1277
humpback
Zakorzenienie

idę nakarmić dziecko, tylko póki co nie może się zdecydować czy woli coś na słodko czy na słono
Stary 2013-01-29, 19:06   #1278
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
podziwiam ludzi z taką silną wolą - u mnie rzadko kończy się na 1 kostce, zresztą teraz gorzka czekolada mniej mi smakuje niż mleczna z orzechami. a najlepiej jogurtowa milka - znika momentalnie
albo nussbeisser cała moja

Julka
Stary 2013-01-29, 19:08   #1279
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Twoje objawy są takie jak moje i doktor powiedział, że to o niczym nie świadczy. Zresztą wczoraj dziewczyny pisały, że im tak wydyma wieczorem, po całym dniu jedzenia brzuchy. A jak nie ma bóli to ja nie jem nospy, od początku ciąży nie zjadłam ani jednej. Magnez owszem.
Nie wiem, ja ufam mojemu lekarzowi, skoro brzuch mnie nie boli, a czuję dyskomfort i ciężar to może po prostu to dlatego, że rośnie?
No i doktor mówił, żeby się nie sugerować podczas siedzenia i stania tym uczuciem.

Też nas czeka przeprowadzaka i mąż mi już zapowiedział, że przed wprowadzeniem wynajmiemy jakąś panią do ogarnięcia mieszkania. Może też moglibyście? Oczywiście zostaje układanie, ale to można rozłożyć na dłuższy okres czasu.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-29 o 19:09
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:13   #1280
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Twoje objawy są takie jak moje i doktor powiedział, że to o niczym nie świadczy. Zresztą wczoraj dziewczyny pisały, że im tak wydyma wieczorem, po całym dniu jedzenia brzuchy. A jak nie ma bóli to ja nie jem nospy, od początku ciąży nie zjadłam ani jednej. Magnez owszem.
Nie wiem, ja ufam mojemu lekarzowi, skoro brzuch mnie nie boli, a czuję dyskomfort i ciężar to może po prostu to dlatego, że rośnie?
No i doktor mówił, żeby się nie sugerować podczas siedzenia i stania tym uczuciem.

Też nas czeka przeprowadzaka i mąż mi już zapowiedział, że przed wprowadzeniem wynajmiemy jakąś panią do ogarnięcia mieszkania. Może też moglibyście? Oczywiście zostaje układanie, ale to można rozłożyć na dłuższy okres czasu.
chce spytać sie kuzynki męża która nie pracuje czy nie chciałaby pomóc oczywiście za kase, bo ja jakos z tym sprzatniem mojego nie widzę,
no a z tym brzuchem to podejrzewam że to normalne tylko człowiek taki głupi jest i sobie wkręca nie wiadomo co. Teraz tak narzekam a za jakieś parę miesięcy oddam wszystko by sie tak beztrosko powylegiwać w wyrku.

Julka
Stary 2013-01-29, 19:13   #1281
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
albo nussbeisser cała moja
taaak uwielbiam te kawałki mocno naszprycowane orzechami
no i tym sposobem na kolacje będzie nutella

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a wiecie już kiedy się przeprowadzacie czy dalej czegoś szukacie?
Stary 2013-01-29, 19:19   #1282
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Witam nową Przyszłą Mamę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:22   #1283
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Witam nową Przyszłą Mamę
Dziękuję XxXJuSstiii

Jaś
Stary 2013-01-29, 19:23   #1284
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za tak miłe przyjęcie. Oczywiście dam znać czy Maleństwo mialo ochotę się zaprezentować w całej okazałości
A z ta wyprawką... Ok. uspokoiłyście mnie, bynajmniej troszkę
no to czekamy jutro na relację
Stary 2013-01-29, 19:23   #1285
happy blue
Zadomowienie

było dziś o butkach (cytowałam Lonely, ale zeżarło) no i ja Helence przed chodzeniem nie kupuję, bo po co skoro jest to:

UWAGA!!! Miłość od pierwszego wejrzenia gwarantowana
http://www.bokado.pl/pl/p/Skarpetki-...ink-0-12m/1530
http://www.bokado.pl/pl/p/Skarpetki-...nnys-0-12m/105
http://www.bokado.pl/pl/p/Skarpetki-...2m-Nowosc/2796
http://www.bokado.pl/pl/p/Skarpetki-...tel-0-12m/1605
http://www.bokado.pl/pl/p/Skarpetki-...stel-0-12m/109
http://www.bokado.pl/pl/p/Skarpetki-...ers-0-12m/1345

Cytat:
chce spytać sie kuzynki męża która nie pracuje czy nie chciałaby pomóc oczywiście za kase, bo ja jakos z tym sprzatniem mojego nie widzę,
no a z tym brzuchem to podejrzewam że to normalne tylko człowiek taki głupi jest i sobie wkręca nie wiadomo co. Teraz tak narzekam a za jakieś parę miesięcy oddam wszystko by sie tak beztrosko powylegiwać w wyrku.

też się czasami wkręcam, ale piję szklankę wody oddycham i staram się nie myśleć pozytywnie, przecież nie ma bólu, ciągnięć, plamień. nienie, nie można dać się zwariować....

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
taaak uwielbiam te kawałki mocno naszprycowane orzechami
no i tym sposobem na kolacje będzie nutella

a wiecie już kiedy się przeprowadzacie czy dalej czegoś szukacie?
w sobotę idę oglądać coś, jak zawsze napalona, zobaczymy co tym razem będzie nie tak. może fakt, że chcą wynająć dopiero za 3 miesiące? a może to, że nagle zapomniałam, że szukam czegoś za 250 zł mniej, a to jest tylko 100 zł tańsze, za to 20 m2 większe i dużo lepiej wyposażone? narazie to jedno mam na oku, nic ciekawego nie znajduję. a Wy wynajmujecie?
Stary 2013-01-29, 19:29   #1286
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejo,to znów ja

witam nową mamusię

brzucho się spina..ale biorę to za te "normalne" skurcze i się nie przejmuję

byłam na mega długim spacerze,fajnie,miło a jutro ma być 10stopni więc też chętnie wyjdę

Laaaaaaaaaaskiiiii, niedługo będziemy mieć przy sobie nasze maluchy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:29   #1287
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

cześć

Właśnie zjadłam sobie sorbet truskawkowy, mąż sprząta chałupę, ja tu sobie Was czytam a mała bryka w brzuchu żyć nie umierać, pełnia szczęścia

Cytat:
ogólnie nie lubię tego tematu... nie nawidzę narzekania i ciągłego biadolenia, że kryzys.. że bieda.. itp. itd.
no ale niestety taka prawda... u nas jest to bardzo zauważalne.. znajomi którym powodziło się bardzo dobrze, nagle nie mogą pozwolić sobie na tyle co wcześniej. Część ze znajomych zawiesiło działalność firm, albo całkiem je zamknęło.. coraz częściej słyszy się o zwolnieniach
ogólnie nie jest dobrze... po domowym budżecie niestety też to obserwuję
nie ma kryzysu tylko recesję ja sobie nigdy nie mogłam poszaleć i zmian jako takich nie wiedzę, cały czas oszczędzam, nie czuje się pewnie w tym kraju chociaż mam fajny i dobrze zarządzany zakład pracy i pracującego męża. Szczytem szaleństwa byłoby dla mnie np zdecydować się na drugie dziecko bo nie jestem pewna przyszłości

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
masakra

ej dziura po kolczyku z pępka chyba mi się rozerwie
co ja mam do cholery zrobić ?
masakrycznie się naciągnęła, boli,swędzi..a naciągnie sie pewnie jeszcze mocniej i pęknie
e tam nie pęknie, a pępek Ci już wyskoczył, bo wiesz, może być jeszcze zabawniej
Stary 2013-01-29, 19:31   #1288
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo,to znów ja

witam nową mamusię

brzucho się spina..ale biorę to za te "normalne" skurcze i się nie przejmuję

byłam na mega długim spacerze,fajnie,miło a jutro ma być 10stopni więc też chętnie wyjdę

Laaaaaaaaaaskiiiii, niedługo będziemy mieć przy sobie nasze maluchy
i to tak baaaaaaaardzo niedługo
Stary 2013-01-29, 19:33   #1289
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
e tam nie pęknie, a pępek Ci już wyskoczył, bo wiesz, może być jeszcze zabawniej
jest na powierzchni
jeszcze trochę

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 19:34   #1290
szczesliwa25
Rozeznanie

joasia witam się i ja ))

happy - my dzięki uprzejmości rodziców zaadaptowaliśmy sobie I piętro i poddasze w kamiennicy usługowej - na dole są dwa sklepy, zupełnie nieuciążliwe bo jeden Pani zamyka koło 15 - sprzedaje odzież używaną, ale nigdy nic tam nie wygrzebałam, drugi ze wszystkim, błyszczyki, biżuteria, staniki - zamykany koło 17
Mieszkanko nie jest duże bo i budynek nie jest duży, do tego mało rozkładowy bo przecięty po połowie przez klatkę schodową więc nie da się w żaden sposób ani połączyć pomieszczeń ni nic.. i tak zrobiliśmy rewolucję bo schody do sypialni na poddaszu przenieśliśmy na drugą stronę budynku, tak że się wchodzi przez salonik z kuchnią. Ciągle jeszcze jestem na etapie urządzania, wszędzie gdzieś czegoś brakuje.. jutro będę robiła fotki bo kuzynka chciała zobaczyć jak wysprzątaliśmy to poddasze więc mogę coś wrzucić tutaj
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości