|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łognisty jeździec,kinder bueno szklanka,chodź mężu miły,jam Twoja wybranka!PM20
Jednak ustaliliśmy z TŻ-tem, że 16. Pierwsza myśl zawsze najlepsza. 15 to u nas jednak za wcześnie.
Poznanianka, sesji żadnej nie robimy w czasie wesela! Chodzi jedynie o kilka zdjęć w okolicach sali. Goście będą nas widzieć, po prostu jedynie wyjdziemy z sali na dwór Nie wiem, kiedy rezerwować tę godzinę w końcu. Wydaje mi się, ze jak pójdę teraz to znowu kolejna instytucja potraktuje mnie jak idiotkę/alienkę/kosmitkę. Pójdę chyba dopiero jednak na rok przed ślubem.
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-01-29 o 22:20 |
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() opyyyla się
|
|
|
#3034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie planuję pić na swoim weselu, absolutnie. Mam tak słaby łeb (w ogóle nie imprezuję i nie piję), że w życiu bym nie wytrzymała do 4 rano, gdybym coś wypiła. Misiadelko, menu bardzo bogate
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem oplaca sie, bo jest duzo jedzenia. Pod warunkiem, ze jedzenie jest rownie smacznie jak sie zapowiada
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-01-29 o 22:27 |
|
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
monikkad, a może najpierw zadzwoń do księdza i zapytaj czy już przyjmuje zapisy na 2014? Żeby potem nie było, że Ci godzinę ktoś zajmie...
Co do tych zdjęć to mój kuzyn tak na swoim weselu zrobił. Fotograf zaraz po wejściu na salę, gdy skończyły się życzenia i ludzie usiedli do stołu wyciągnął Parę Młodą i świadków (ja byłam świadkową) na dosłownie tylko kilka zdjęć. Skończyło się na tym, że dobre 20 minut (jak nie więcej) lataliśmy koło sali i cykał nam zdjęcia. Nogi mnie bolały jak nie wiem co (nie zdążyłam butów zmienić, a w kościele miałam 10cm obcasy), byłam głodna, więc masakra. "Dzięki" temu jadłam zimny rosół, a Para Młoda pewnie się najeść nawet nie zdążyła... Nie wspominam tego miło. Mam nadzieję, że u Was będzie to jakoś lepiej rozwiązane ![]() misiadelko, moim zdaniem menu jak najbardziej ok Opłaca się
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wódki nie lubię za bardzo więc jeśli już to drinki ![]() zależy jak bardzo się będę stresować
|
|
|
#3038 |
|
BAN stały
|
Dzięki za opinie dziewczyny
, na was to można liczyć jednak bo TŻ tylko klepie, że bez galarety, a resztę pociśnie ![]() Mala_Czarna no właśnie nie ... i nie opłaca mi się nawet brać z sali, bo chcą 5 zł za 1 litr niegazowanych i 6 zł za litr gazowanych... Ale chyba zdecyduję się na to menu, nie ma co brać droższego skoro to styknie ![]() wenedka bardzo dobre, jadłam tam ![]() Do do alkoholu to ja lampkę szampana spiję na przygotowaniach bo chcę takie zdjęcie mieć z lampką szampana <--- tak wiem, jestem ała (a nawet hopsa)
Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-29 o 22:28 |
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Ja będe raczej pić cin&cina ze spritem
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napoje może w jakiejś hurtowni zamów żebyś mogła zwrócić nie otwarte butelki ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- no dokładnie, albo szampan albo jakiś drineczek ale to dopiero przed samym ubieraniem i kościołem bo wcześniej będę kursować sala-dom a mam 30km z jedną strone
|
|
|
#3041 |
|
BAN stały
|
No tak właśnie myślę, żeby z jakiejś hurtowni wziąć bo o ile wódka która zostanie posłuży jeszcze długo, to napoje mogą się przeterminować i szkoda pieniędzy. Zobaczę jak to będzie cenowo wyglądało jeszcze. Czytałam, że napojów bierze się latem z poprawinami 3 litry na osobę- litr gazowanego, litr niegazowanego i litr wody
Także ten
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
misiadelko menu wg mnie jest jak najbardziej ok zarówno pod względem różnorodności dań i ilości
![]() Kurde odp z tel i cos mi to kiepsko idzie, ale mama od 2 godzin przegląda na moim lapkusuknię slubne. Chyba sie wkrecila w temat
Edytowane przez agunineczka Czas edycji: 2013-01-29 o 22:46 |
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napoje?Mi na chwilę obecną najbardziej podoba się to: ZUPA – KREM- ( do wyboru ): zielony, neapolitański, brokułowy, borowikowy, porowy, selerowy, rosół kantoński, szparagowy, łososiowy ( z grzankami i prażonymi migdałami ) II DANIE: 2 porcje mięsa / os. - rolada schabowa z kurkami i cebulką – w plastrach -zraz wołowy -staropolski- ze złotym boczkiem - schab po królewsku ( nadziewany smażonymi warzywami)- otoczony w cieście omletowym z sezamem ) - de Volai podany z ananasem - udka kaczki miodem flambirowane i zapieczone orzechami włoskimi -ze śliwką podany -medalion schabowy-grillowany -porą zawijany-z pieczarkami - polędwica wieprzowa z kaparami podana z sosem pieczeniowym Dodatki: Ziemniaki gotowane ,opiekane ze skórką, frytki, pyzy,talarki ziemniaczane Sos pieczeniowy Jarzynka gotowana: kapusta modra, kalafior, brokuła, marchewka ( z sosem śmietankowym ) Surówki :z białej kapusty; seler z marchewką i jabłkiem ; buraczki z jabłkiem i cebulką; cukinia z kukurydzą fasolką meks. i papryką KAWA ,SŁODKIE…( do wyboru 1 rodzaj ) -Deser lodowy DELICJA – 3 kulki lodów z owocami, bitą śmietaną i czekoladą -Mus czekoladowy z bakaliami, kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną oraz frużellą owocową -Mus pomarańczowy z owocami, kulką lodów waniliowych ,bitą śmietaną i adwokatem -Gruszka na ciepło z kulką lodów czekoladowych, bitą śmietaną, orzechami i toffi CIASTO ( wypieki własne ) -sernik, szarlotka, placek z wiśniami, snikers, małe kruche babeczki z kremem brulle i owocami TORTY: ( do wyboru ) - na bitej śmietanie: czarny las, królewski, jogurtowy (z owocami) cytrynowy, kakaowy, alpejski KOLACJA – ZIMNY BUFET ( 5 porcji / os ) -pieczeń schabowa z selerem naciowym , śliwką i morelą nadziewana - w plastrach -rolada drobiowa wykwintna - w plastrach- nadziewana brokułami i papryką kolorową - szparagi w szynce wieprzowej -1/2 jajka w polędwicy sopockiej -złote –nadziewane- udka kurczaka zapiekane w migdalach panierowane -deska serów żółtych i pleśniowych z winogronami i żurawiną -melon z szynką parmeńską -tartoletki z zapiekanymi warzywami ,kabanosy, szynka parmeńska -ryba: łosoś marynowany na salatce z -ogórka małosolnego ,cebulki i marchewki -sałatka grecka lub sałatka z kurczakiem lub sałatka włoska - pieczywo ( 7 rodzajów ),masło Kawa, herbata, soki – bez ograniczenia Cena 190 zł na osobę, jedyne co trzeba dokupić to alkohol, korkowego brak. Jest jeszcze druga wersja cenowa w tej sali, mianowicie za 145 zł na osobę. W tamtej wersji nie ma deseru lodowego, są po prostu same ciasta i przy kolacji są po 3 porcje na osobę zamiast 5. Jak myślicie czy wystarczyłaby wersja tańsza, czy lepiej zainwestować w tą droższą? TŻ mi nie pomaga w tym wcale i nie mam się kogo zapytać o zdanie :/ ![]() misiadelko - tak długo tworzyłam posta, że już zdąrzyłaś odpowiedzieć innym dziewczynom co jest w cenie
Edytowane przez kroooliczek89 Czas edycji: 2013-01-29 o 22:50 |
|
|
|
|
#3044 |
|
BAN stały
|
Króliczku tylko to co napisałam, alkohol, tort i napoje muszę sama zakupić, te napoje spędzają mi sen z powiek, więc obarczę tym TŻta tak myślę równo za rok
I ja Ci nie pomogę zbytnio, pewnie wzięłabym tą co napisałaś, bo ja straszna boidupa jestem, a że moja rodzina to Kaszubi to lubią dużo zjeść i dużo wypić ![]() Ale różnica ogólnie ogromna 145 a 190! U mnie były menu 170, 180, 190 i 200, a tutaj taki przeskok! Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2013-01-29 o 22:51 |
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
kroooliczek, moim zdaniem te 3 porcje by spokojnie starczyły
Tylko widzę, że masz mało porcji mięsa na obiad... 2 porcje to moim zdaniem za mało... Ja mam 3,5 porcji, a takie minimum wg mnie to 3 porcje.
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtej jest jeszcze śniadanie na ciepło. Ale odpada ze względu na cenę
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
230 to faktycznie duuużo... a robicie wesele z poprawinami czy bez? ![]() Bo podejrzewam, że na samo wesele starczyłaby ta tańsza opcja (wydaje mi sie, że jak układaja menu, nawet to najtańsze, to tak, aby jedzenia starczyło), ale z drugiej strony lepiej żeby zostało niż żeby zabrakło, wiec ja, podobnie jak misiadelko, zdecydowałabym sie na menu za 190
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
kroooliczek, a jaką salę wybraliście?
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja mam 6 porcji mięsa na osobę w pakiecie full wypas. Na poprawiny starczy i pewnie jeszcze zostanie, ale niech już będzie, żeby się mamuśka nie przejmowała, że za mało. Z tym, że ja mam tradycyjne menu bez kaczek, żurawin, kurek itp.
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem wkurzona cały dzień siedziałam sama w domu bo TŻ w pracy, trochę Go dziś dłużej przytrzymali, więc zrobiłam Mu kolacyjkę, ściągnęłam film bo obiecał, że dziś sobie obejrzymy, a On przyszedł, zjadł, wrzucił talerz do zlewu i poszedł spać |
|
|
|
|
#3051 |
|
BAN stały
|
Uuuu 230 faktycznie miażdży
U mnie to za 200 jest z homarami i bażantami, to u Ciebie chyba trufle podają ![]() Pysia lej i patrz czy równo puchnie! |
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się najbardziej podoba ta wersja za 190... Przy naszej liczbie gości wyjdzie prawie 11tys za salę... No ale niczym innym już sobie głowy nie musiałabym zaprzątać... Tort, napoje, owoce, ciasta, wystrój sali i stołów żywymi kwiatami, pokój dla Pary Młodej ze śniadaniem, parking, wszystko w cenie. Za alkohol korkowego nie biorą... Przy hotelu mają mały ogródek ślicznie zrobiony. Oczywiście jest klimatyzacja. I gratis kolacja w pierwszą rocznicę ślubu kurcze będę TŻa namawiać na ten hotel na dodatek jest jakieś 5 minut drogi samochodem od mojego domku i kościoła ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Jeszcze nie wybraliśmy niestety ale ja już jestem zdecydowana wszystko zależy w tej chwili od finansów... A pisałam Ci już chyba o tej sali hotel Astra na Lutyckiej
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
kroooliczek, rzeczywiście, pisałaś o niej. Zapomniałam
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zauważyłam wcześniej
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie tak. Mieszkam tutaj od października, bo dostałam pracę pod Poznaniem
i opuściłam TŻ, mając Go kilka bloków dalej. Jakoś przetrwam do wakacji (zastępstwo). Wesele organizuje w swoich stronach (120 km od Poznania).Kładę się, bo jutro ciężki dzień. Same lekcje z klasami pierwszymi Dobrej nocki.
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cena 230 dotyczy wesel w piątki Cytat:
na 27 czerwca w piątek ale pojawiają się problemy finansowe i ostatnio rozmawialiśmy nad zmianą daty możemy zmienić np na 27 września (zawsze 3 miesiące więcej na zbieranie kasy), lub na następny rok narazie czekamy do tego czerwca i zadecydujemy ostatecznie jak zobaczymy ile wtedy będziemy mieć odłożone.
|
||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
kroooliczek, w takim razie trzymam kciuki, by udało się w 2014 roku
![]() Mykam spać. Dobranoc
|
#3058 |
|
BAN stały
|
O to grubo
![]() Dobra dziewczyny ja idę spać, TŻ uczy się u kolegi, ale mój Salem już położył się na łózko, więc mam z kim spać Jutro jadę odwiedzić rodziców, wiec nie wiem czy będę, nie nastukajcie dużo
|
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Podpisaliśmy umowę na salę
Miałam przygotowaną listę pytań i co, ani jednego pytania z tego nie zadałam chyba
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze sobie oglądam American Horror Story i pewnie też zasnę
tak więc dobranoc |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

opyyyla się

, na was to można liczyć jednak bo TŻ tylko klepie, że bez galarety, a resztę pociśnie 
... i nie opłaca mi się nawet brać z sali, bo chcą 5 zł za 1 litr niegazowanych i 6 zł za litr gazowanych... 

cały dzień siedziałam sama w domu bo TŻ w pracy, trochę Go dziś dłużej przytrzymali, więc zrobiłam Mu kolacyjkę, ściągnęłam film bo obiecał, że dziś sobie obejrzymy, a On przyszedł, zjadł, wrzucił talerz do zlewu i poszedł spać