Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 22:02   #4741
colds
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Gda - Chusteczek używam tylko do dupki. A buźkę to najpierw przecieram pieluchą, tak na szybko jak butle jeszcze daje, a potem idę umyć mydełkiem Bambino
Stary 2013-01-29, 22:03   #4742
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
o rany biedactwo kochane

ja karmie mm. i nutramigan ma wapn w skladzie. ty na pewno jak rezynujesz z nabialu musisz cos brac, a czy dziecko tez to nie wiem, musisz zapytac

dziekuje

u nas tez gondola jest prawie na styk, nie wiem czy do 6 miesiecy pojedzimy

ja ogolnie uwazam ze avon to troche szajs. nic juz taam nie kupuje od dawna. najlepiej wejdz sobie na KWC wizazu i znajdziesz dobry krem nwilzajacy

ale co to znaczy ze nic pozytywnego ? moja Giulia tez slabo z trakcja, ale nasza neurologa stwierdzila ze miesnie pracuja dobrze i nie ma co naciskac. idziemy teraz we czwartek znowu.

ehh ide do mojej pannicy spac, biedna zasnela oblepiona plastrami. musze jej robic taki opatrunek na policzkach, gruba warstwa masci z antybiotykiem, na to mokry gazik+suchy gazik+papierek i przylepić przylepcami do policzków..masakra..jak musi jej byc nie wygodnie
Bidulka! Oby szybko zniknęły te zmiany. U nas na szczęście rozpoznała szybko pediatra i sama maść cholesterolowa pomogła.

A ja nie jem nabiału i niczego nie kazała mi brać. Biorę tylko witaminy Centrum.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:04   #4743
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jeju to dziecko dopiero zasnęło... Musieliśmy mu dać 1/4 czopka, bo go zatkało. Zrobił kupkę, bardzo gęstą już. Od tej marchewki z ziemniakiem chyba. Jutro muszę dać coś lżejszego i rozluźniającego.
W ogóle ostatnią godzinę Henio zachowywał się jak szaleniec. Taki pobudzony, gadał, piszczał, krzyczał i machał nogami i rękoma ciągle! Wiecie o co chodzi...? Teraz w końcu zasnął na rękach pionowo kołysany.

Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po
jedzeniu jakoś na szybko po nie sięgam i nie wiem czy dobrze robię...

Axxxa - ja na cycu podałam najpierw jabłuszko kilka dni, potem marchewkę i marchewkę z jabłkiem kilka dni i wczoraj marchewkę i ziemniaka. Codziennie koło 11-11.30 daję.

Piszecie o sh, ja nie potrafię w nich szukać i nie mam cierpliwości do tego. Wolę mieć to wszystko wystawione przed nos jak w sieciówkach... Co do zabawek, to uwielbiam też te z Baby Ono Ogólnie to na razie nie wydaję dużo na zabawki, wszystko dostajemy na szczęście. Ale nie kupiłbym czegoś z badziewnego plastiku, bo bym się bała dodatku BPA...

Idę dalej poczytać.
ja nie wycieram. ale wsumie mi jeszcze nic nie jemy oprocz mleka wiec nie ma co wycierac

ja tez nie lubie i nie chodze do sh. tak samo tkmax, nie moge. pomieszane porozwalane ciuchy, trzeba by bylo pol dnia tam spedzic zeby cos znalesc

Cytat:
Aaa zamiast kremu używam żelu hialuronowego plus oleju z pestek arbuza. Jedno opakowanie tego i tego starcza nawet do roku, bo biorę po kropli tego i tego. Wychodzi taniej niż jakikolwiek krem, a jest idealne do mojej mieszanej cery z wypryskami
a wlasnie kalpana zel hialuronowy!!! ja uzywam obeceni z olejkiem arganowym na zmiane z serum lemon z BU.
tak jak pisze gda wydajny wiec tanio wychodzi, i naturalne wszystko buzia Ci podziekuje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:05   #4744
Sojka1990
Zadomowienie

Tytuły :
1.Za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt nie smuta.
2.Zimy nie chcemy bo już schizujemy, wirusy w koło więc nie jest wesoło.
3.Jesienne maluchy to już zuchy! Zupki zjadają i wciąż się uśmiechają.

Nie mam weny twórczej :P
Stary 2013-01-29, 22:06   #4745
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
ja właśnie tymi do pupci wycieram buźkę po jedzonku
Mi by to do głowy nie przyszło... resztki jedzenia wycieram ręcznikiem papierowym a potem idziemy się myć do łazienki.
Stary 2013-01-29, 22:07   #4746
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Bidulka! Oby szybko zniknęły te zmiany. U nas na szczęście rozpoznała szybko pediatra i sama maść cholesterolowa pomogła.

A ja nie jem nabiału i niczego nie kazała mi brać. Biorę tylko witaminy Centrum.
ale cenrum ma wapn w skladzie. przynajmniej Multiwitamina bo moj tz go bral i musial odstawic wlasnie bo on nie moze wapnia brac.

Stary 2013-01-29, 22:11   #4747
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sojka1990 Pokaż wiadomość
tytuły :
1.za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt nie smuta.
2.zimy nie chcemy bo już schizujemy, wirusy w koło więc nie jest wesoło.
3.jesienne maluchy to już zuchy! Zupki zjadają i wciąż się uśmiechają.

Nie mam weny twórczej :p
1.!!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 22:11   #4748
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Mi by to do głowy nie przyszło... resztki jedzenia wycieram ręcznikiem papierowym a potem idziemy się myć do łazienki.
Ale nawet na opakowaniu mam rysunek, że do twarzy są
Stary 2013-01-29, 22:12   #4749
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ale cenrum ma wapn w skladzie. przynajmniej Multiwitamina bo moj tz go bral i musial odstawic wlasnie bo on nie moze wapnia brac.
A no to super
Stary 2013-01-29, 22:15   #4750
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nawet na opakowaniu mam rysunek, że do twarzy są
Ale ja nie mówię że źle robisz, tylko że ja nawet o tym nie pomyślałam
Stary 2013-01-29, 22:21   #4751
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się że tą kaszkę możesz z wodą rozrobić, bo ona ma mleko w składzie. I taką podać przed karmieniem piersią. No i w schemacie bobovity jest płaska łyżka, czemu chcesz dawać tylko pół łyżeczki?
Ja podaję wieczorem, ale czy to lepiej czy gorzej
W sumie jak dasz rano to będziesz mogła cały dzień obserwować czy nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
dziękujemy za życzenia

Maggie deserek taki
http://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/pr...rkiszowym.html

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

wracam do sprzątania
dziś byłam w leclercu i takiego akurat nie widziałam. a produkty hippa przejrzałam dokładnie, bo akurat promocja na nie. Wzięłam marchew z ziemniakiem. tylko trochę się boję, że mała po tym będzie miała problem z kupami.
Cytat:
Jeszcze jedno mam pytanie - wycieracie buzie swoim dzieciom tymi chusteczkami do pupki? Bo ja po
jako, że chusteczek i do pupki rzadko używam (woda przegotowana i waciki zazwyczaj), buźkę podczas posiłku przecieram zwykłą delikatną chusteczką.
Cytat:
Oszalałaś? Nogi jak nogi, nic specjalnego....
no nie mogą mi się Twoje nogi podobać? długie i zgrabne i szczupłe... moje marzenie. bo przy moim wzroście to o takich tylko marzyć sobie mogę. a żeby wyglądać lepiej chodzę w szpilkach - och jak ja kocham szpilki. Ta... tylko ciekawe, jak przy dziecku będę w nich chodziła

Cytat:
ehh ide do mojej pannicy spac, biedna zasnela oblepiona plastrami. musze jej robic taki opatrunek na policzkach, gruba warstwa masci z antybiotykiem, na to mokry gazik+suchy gazik+papierek i przylepić przylepcami do policzków..masakra..jak musi jej byc nie wygodnie
biedna kruszynka....
rozumiem, że ejsteś rozżalona i zła (ech.. na takich lekarzy to aż się nóż człowiekowi otwiera) ale nie masz co sobie wyrzucać. Pytałaś specjalistów, a ci mam nadzieję, że będzie się ładnie goiło i swędzieć przestanie
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tytuły :

1

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:22   #4752
Dearlie
Zakorzenienie

Moi faceci już od 2h śpią na całego, a ja siedzę i czekam aż mi pazury wyschną, więc stwierdziłam, że Was jeszcze poczytam.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jasiu dzisiaj pierwszy raz zasnął w łóżeczku przy projektorze

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
My byliśmy dzisiaj u neurologa i nic pozytywnego, nie dość, że malutkie ciemiączko raczej nic pozytywnego nie wróży i dostaliśmy skierowanie na dalsze badania krwi i mamy w pon iść do poradni metabolicznej poprosić, żeby nas przyjęli i podobno przyjmą w takim przypadku, chociaż mamy termin na wrzesień, to jeszcze Kinga nie przechodzi próby trakcji i jak w ciągu 2 tygodni nie będzie poprawy to czeka nas rehabilitacja. Smutno mi .
Bardzo mi przykro, że wróciłyście z tak niedobrymi wiadomościami. Mam nadzieję, że uda Wam się bez problemu dostać do tej poradni i badania wykluczą wszystkie złe rzeczy. A rehabilitacją Kochana nie przejmuj się... spójrz na Jagódkę Angel, której tak bardzo pomogła. Trzymaj się cieplutko.

Cytat:
Jeju to dziecko dopiero zasnęło... Musieliśmy mu dać 1/4 czopka, bo go zatkało. Zrobił kupkę, bardzo gęstą już. Od tej marchewki z ziemniakiem chyba. Jutro muszę dać coś lżejszego i rozluźniającego.
W ogóle ostatnią godzinę Henio zachowywał się jak szaleniec. Taki pobudzony, gadał, piszczał, krzyczał i machał nogami i rękoma ciągle! Wiecie o co chodzi...? Teraz w końcu zasnął na rękach pionowo kołysany.

A może Heniu po prostu już o tej godzinie był bardzo zmęczony? Mój Antek czasami ze zmęczenia, to przechodzi sam siebie... jest bardziej nieznośny, gdy jest senny, niż gdy głodny.

My nie jemy, ale jak tak sobie próbuję przypomnieć, to kilka razy zdarzyło mi się chyba przetrzeć buźkę chusteczką.

Cytat:
Aaa zamiast kremu używam żelu hialuronowego plus oleju z pestek arbuza. Jedno opakowanie tego i tego starcza nawet do roku, bo biorę po kropli tego i tego. Wychodzi taniej niż jakikolwiek krem, a jest idealne do mojej mieszanej cery z wypryskami
Gda, a gdzie Ty te cuda kupujesz?

Cytat:
Oszalałaś? Nogi jak nogi, nic specjalnego....
Taaaa jasne... Ja za takie nogi to dałabym się pokroić.
Stary 2013-01-29, 22:23   #4753
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale wydaje mi się że tą kaszkę możesz z wodą rozrobić, bo ona ma mleko w składzie. I taką podać przed karmieniem piersią. No i w schemacie bobovity jest płaska łyżka, czemu chcesz dawać tylko pół łyżeczki?
Ja podaję wieczorem, ale czy to lepiej czy gorzej
W sumie jak dasz rano to będziesz mogła cały dzień obserwować czy nic się nie dzieje.
no oczywiście masz rację

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

EKSPOZYCJA NA GLUTEN
U dzieci karmionych piersią: najlepsze efekty daje wprowadzenie posiłków z glutenem po 4-tym miesiącu do końca 6-tego miesiąca życia.
Przez 2 miesiące 2-3 g glutenu na min. 100ml posiłku raz dziennie.

U dzieci karmionych mm: Wprowadzamy po 5-tym m.ż.
Przez 2 miesiące dajemy 2-3 g glutenu na min. 100ml posiłku raz dziennie. Kolejny miesiąc 6g na 100ml raz dziennie.

U dzieci karmionych piersią oraz mm: jeśli mm jest więcej niż piersi to stosujemy schemat dla dzieci karmionych mm.

Odmierzanie:
odmierzoną porcję można dodać do mleka swojego lub mm, zupki, warzyw, obiadku, kaszki bezglutenowej, deserku.
2-3 g produktu glutenowego= 1-1,5 łyżki stołowej mlecznej kaszy manny bez cukru BoboVita =1 łyżka stołowa mlecznej kaszki manny BoboVita = 1 łyżka stołowa owsianego śniadanka BoboVita

Tyle się dowiedziałam.
no dobra, głupia jestem, ale proszę mi tu wyjaśnić łopatologicznie jak to się robi. Łyżkę kaszy najpierw w wodzie i łyżeczką, czy do deserku, czy jak? bo do mleka swojego już tej bobovity mlecznej nie dodawać?

Zapraszam
Stary 2013-01-29, 22:38   #4754
katiem
Wtajemniczenie

Maggie dlatego ja kupilam ten deserek

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:38   #4755
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jako, że chusteczek i do pupki rzadko używam (woda przegotowana i waciki zazwyczaj), buźkę podczas posiłku przecieram zwykłą delikatną chusteczką.

no nie mogą mi się Twoje nogi podobać? długie i zgrabne i szczupłe... moje marzenie. bo przy moim wzroście to o takich tylko marzyć sobie mogę. a żeby wyglądać lepiej chodzę w szpilkach - och jak ja kocham szpilki. Ta... tylko ciekawe, jak przy dziecku będę w nich chodziła
No mogą, mogą, to baaardzo miłe dziękuję Ja uważam, że one nie należą do najzgrabniejszych, ale też uwieelbiam obcasy włożyć - wtedy każde nogi zyskują to coś! Ale przy dziecku faktycznie się boję. Mam wrażenie, że mogłabym się potknąć i wywrócić

My do pupy też wacik i woda. Ale do twarzy i rączek te mokre chusteczki częściej Tzn. najpierw tetrą, a potem chusteczkami.
Stary 2013-01-29, 22:41   #4756
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

A może Heniu po prostu już o tej godzinie był bardzo zmęczony? Mój Antek czasami ze zmęczenia, to przechodzi sam siebie... jest bardziej nieznośny, gdy jest senny, niż gdy głodny.

Gda, a gdzie Ty te cuda kupujesz?

Taaaa jasne... Ja za takie nogi to dałabym się pokroić.
Biochemiaurody.com i mazidla.com i jeszcze zrobsobiekrem.com albo pl.

No właśnie chyba był zmęczony, ale próbowałam go wcześniej usypiać chyba godzinę i nie dało rady, to wzięłam go na matę wykończyć

A za nogi dziękuję też!
Stary 2013-01-29, 22:42   #4757
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Katee zdjęcia wrzucę jak będe miała pełen transfer czyli gdzieś za tydzień
Czekamy.To od razu będzie do prezentacji

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia oraz Sonii!!!
Naj,najja nawet nie wiem,który dzisiaj jest,jakaś zakręcona jestem.

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie! troche probuje nadrabiac ale ciezko mi idzie. duzo piszecie to nie ogarniam tematu.

co u nas? my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace! mala rosnie jak na drozdzach. juz wszystko na 74 mamy. u was tez tak?

organizuje chrzciny na odleglosc no bo beda w szczecinie a ja w chorzowie. ale jakos damy rade. mysle nad strojem bo mi jeszcze 5kg na + zostalo i ciekawe czy w te 2 michy mi spadna. cos moloznie mi idzie. a u was jak?

czytalam ze wy juz dzieciaczkom jedzonka dajecie. dla mnie jak na chwile obecna to czarna magia. nie wiem co z czy i od czego zaczac. daje malej troche wody jedynie.

dziewczyny co karmia jeszcze piersia: od czego zaczelyscie?

wicie co fajnego znalazlam w internecie fryzjera co przyjezdza do domu i babka mi w piatek zrobila pasemka nalozyla farbe i tak sie ciesze ze szok! bo ja jeszcze nie moge sobie pozwolic by isc do fryzjera na ok.3h. a tak to w domu i jeszcze mi wymodelowala, podciela. i mojego tz tez opitolila. super sprawa!! swietnie ze takie rzeczy sa dostepne.

bede sie starala czesciej odzywac bo tyle sie mozna od was dowiedziec,.
My też już tylko 74 od paru tygodni.W ogóle rozmiar 6-9mcy jest na niego dobry,a dziś kończy 19tygodni.
U mnie waga znowu się zatrzymałajeszcze 2kg do z przed ciąży,a ogólnie 3-4Ale to moja wina,bo jem przed 22Niestety Kuba nie wysysa tego.
A tam w Szczecinie nie ma kto tego wszystkiego dopilnować?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Niby tak, ale wirus grypy w lodzie lepiej przeżywa niż w temp. dodatniej, dlatego to tez tak nie do końca, bo temp. - 10 nas nie chroni.
Najchętniej zabarykadowałbym się w domu i nikogo nie wpuszczała... tak strasznie się boję, nie chcę trafić do szpitala trzeci raz.
Rozumiema przynajmniej wietrzysz w domku?
Nie myśl o tym szpitalu,słyszysz,zabrani am Ci!złe myśli przyciągają złe myśli!Będzie dobrze!no

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Jasiu dzisiaj pierwszy raz zasnął w łóżeczku przy projektorze
super,mój wczoraj po raz pierwszy też zasnął przy projektorze,a wcześniej robił obroty w łóżeczku,że w poprzek leżał i się nie mieścił

Cytat:

A to u nas akurat na odwrót, kombinezon 68/74 jest za mały już, a teoretycznie powinien jeszcze długo służyć. Tak samo miałam z mniejszymi, że za szybko wyrastał, na jakieś maleńkie trafiałam.

Teraz jeszcze poczta zmieniła cenniki i ceny przesyłek są masakryczne, allegro przestanie byc opłacalne.
a jaki garnier?Powiedz mi używacie już pieluch "4"?

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Ale mnie boli ząb jestem bardzo tępa,zamiast od razu isc do dentysty jak plomba mi wypadła z tyłu jedynki to ja tak co chwile przesuwalam wizyty a teraz jak przystawilam lusterko do gęby i spojrzałam w drugie lusterko to omal sie nie przewrocilam jaką mam duża dziure niby nie widac z przodu ale z tylu tragedia. 6 mam wizyte i pojde napewno. Tylko czy plomba sobie da rade? mam ubytek na jakies pół zęba a najgorsze ze teraz boli a wczesniej bolał na zimno czy gorąco i boje sie ze bede go musiala przeleczyc kanałowo i zbolu sie chyba pos.ram
I jak juz mi beda robic to kanalowe to od razu zaloza plombe czy znowu bede musiala na plombe przyjsc pozniej?
Biedna Ty nasza,jak nie palec to ząbDostaniesz pewnie znieczulenie i włoży lekarstwo,plomba na następnej wizycie.Tak mi się wydaje,jeśli to duży ubytek jest

Cytat:
My byliśmy dzisiaj u neurologa i nic pozytywnego, nie dość, że malutkie ciemiączko raczej nic pozytywnego nie wróży i dostaliśmy skierowanie na dalsze badania krwi i mamy w pon iść do poradni metabolicznej poprosić, żeby nas przyjęli i podobno przyjmą w takim przypadku, chociaż mamy termin na wrzesień, to jeszcze Kinga nie przechodzi próby trakcji i jak w ciągu 2 tygodni nie będzie poprawy to czeka nas rehabilitacja. Smutno mi .
Weź nic nie mów,mój jest równo miesiąc starszy i też nie ciągnie głowy
a sam jak leży na plecach unosi ją razem z nóżkami i robi jakby "łódeczkę"

Cytat:
Ale mi gaugany dzisiaj dają popalić starszy nadal nie ma zamiaru spać...
Ej matka,co tak brzydko mówisz na swoje kochane dzieci?
Podziwiam Cię za to sprzątanie po nocy

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Proszę abyście wymyślały tytuły do następnego wątku
jużo matko kiedy to zleciało?!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 22:47   #4758
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny, co sądzicie o tych wózkach
http://www.britax-roemer.pl/wozki-sp...acerowe/b-dual
http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2224&osCsid=
http://www.everbaby.pl/phil&teds_glowna.html

od razu mówię, że nie dla siebie (bo na razie nic się nie "wykluło", no chyba, że mnie za tydzień gin zwali wiadomością z fotela)
tylko dla koleżanki. Ma termin na kwiecień, a starsza córeczka dopiero ma 12 miesięcy.
swoją drogą zastanawiałam się, jak można się zorganizować z dwójką takich maluchów i wyprawą na spacer.

Zapraszam
Stary 2013-01-29, 22:53   #4759
katiem
Wtajemniczenie

I to się kupuje taki żel i olejek i się je lączy czy oddzielnie?i tylko to? już żadnego kremu? a pod makijaż też się nadaje?

Katee ja sprzątam tylko jak dzieci śpią. Z racji malego metrażu mamy salon z aneksem kuchennym, ale salon jest też bawialnią, a moje dziecko strasznie balagani.
A gaugany to mój mąż tak zacząl mówić. Jak Pawelek byl malutki moja mama mówila na niego Pimpuś. My potem przeinaczyliśmy na Pimpol. I mlody teraz jak ma powiedzieć jak ma na imię to odpowiada Pimpol

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 06:26   #4760
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja też zapachem zachwycona nie jestem i tym, że trzeba grzebać po koszach, bo na wieszakach mało co jest, ale jak widzę jakie cuda dziewczyny potrafią znaleźć za grosze
U nas wyprzedaży nie ma takich dziecięcych rzeczy. Tzn. niby są te posezonowe, ale ceny dalej kosmiczne... W ogóle strasznie mało u mnie jest sklepów z ubrankami i ogólnie rzeczami dla dzieci. Jest hurtownia, to tam najczęściej kupuję bodziaki itd. ale mały wybór, 2 są z cenami takimi że głowa mała, zwykłe głupie body w jednym 30zł a w tym drugim 25... Jest też textil market i był taki fajny sklep, do którego lubiłam chodzić, bo fajne rzeczy i ceny przystępne, ale go zamknęli. I w snc też można było czasem coś fajnego dostać, body i pół śpiochy po 10zł, kombinezony zimowe były chyba po 20albo30zł, już nie pamiętam i zamknęli też
A na allegro to nie wiem, chyba nie umiem dobrze znaleźć, bo albo pojedyncze ubranka wypatrzę, albo są te całe zestawy i ceny ponad 100 wtedy... Wolałabym takie zestawy właśnie po kilka sztuk.
A zabawki, to ja nie mówię, żeby byle co kupować, tylko tak jak np. dziewczyny teraz kupują te grzechotki, co tam ta żyrafa jest i jedna grzechotka kosztuje 30zł, a nawet Tamlin pisała, że widziała prawie identyczne za 3zł. Więc jest różnica... No bo te niektóre chińskie podróby, to faktycznie lepiej omijać, ale są fajne tanie zabawki, ale nie mają wypromowanej firmy i dlatego są tańsze niż te np. z fp. Dużo osób chwali baby ono, albo canpola, a wcale nie są to drogie rzeczy. Nie mówię, żeby oszczędzać na dziecku, tylko zachować rozsądek, ale tak jak powiedziałam, jak ktoś ma kasę, to proszę bardzo Ja sama jakbym miała dużo kasy, to bym poszalała z rzeczami dla Małego Chyba trochę chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi

No ja właśnie nie wiem jak to na razie zrobić, bo Mały jeszcze nie siedzi i nie chciałabym go sadzać w krzesełku, bo jest za mały na to moim zdaniem, a leżaczka nie mamy. Pewnie TŻ go będzie trzymał na kolanach w takiej półsiedzącej pozycji, a ja będę karmić, póki nie zacznie sam siadać.
TŻ siedział przed kompem i chyba coś pokombinował, że już normalnie chodzi

Dziewczyny, ile na początek dawać marchewki/jabłuszka? Bo czytałam, że 1-2 łyżeczki przez kilka dni, potem pół słoiczka, a potem cały... Ale ja nie będę dawała słoiczków, tylko swoje i nie wiem jak i co...
I jak np. skończy 4 miesiąc, to w pierwszym tyg. daje mu codziennie marchewkę, w drugim jabłko (marchewkę też czy wtedy nie?) A kiedy mogę zacząć zupkę?

Kurcze, powiedzcie mi jak to jest.... Kupiłam kombinezon zimowy który miał być DO 3miesięcy, a Krystianek już ma 3,5 i jak go włożę do niego, to dłonie ma tam gdzie powinien mieć łokieć. I wcale nie jest malutki ani chudziutki... I kombinezon nie jest zaniżony rozmiarem, bo porównywałam z takim który był 62 i identyczne wymiary. Na all też szukałam i większość takie... Nie wiem, może new-born powinien nosić żeby dobre było?
wiem o co Ci chodzi no z allegro ciężko, zwłąszcza, ze większość ludzi wystawia to co upoluje na lumpach ja wystawiam często po kilka sztuk. np. 3 bluzeczki, 5 body itp i zazwyczaj jedna osoba kupuje kilka aukcji - jedna przesyłka
Co do zabawek, znam baby ono i canpola i kilka rzeczy z nich też mam i też polecam
Ja wprowadzam jedzonka po 3- 4-5 łyżeczek (od herbaty), na drugi dzień pół słoiczka, później cały. Najpierw dałam obiadek gerbera marchewka przez 3 dni, później dałam marchewka z ziemniakiem Hippa, później dałam marchewka z ryżem bobovity, później jarzynową, w międzyczasie jak już np. 3 dni jadła marchewkę to na deser dałam kilka łyżeczek jabłuszka, później po 3 dniach jabłuszko z marchewką, później samą morelę, Dzisiaj pierwszy raz zje dynię z ziemniakiem - nowością bedzie dynia
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Kalpana a pepco gdzieś blisko nie masz?

Ja kupiłam z Hipp jabłka i banany z biszkoptami skład: jabłka 50%, banany 25%, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, woda, biszkopty 6,3%, witamina c.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

A jeszcze Kalpana odnosnie allegro to ja robię tak że oglądam ciuszki za 1zł lub 2 i jak znajdę cos ciekawego to patrze jakie jeszcze przedmioty sprzedaje dana osoba.Staram się kupować u jednej osoby kilka ciuszków wtedy z przesyłką wychodzi po 3, 4 zł za sztukę.
A na Tablica.pl szukasz ciuszków?
tak właśnie sprzedaję

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Niestety nie mam. Musiałabym do Krakowa jechać, a i tak daleko od dworca z tego co patrzyłam na mapie....

Ja oglądam takie do 5zł, ale dochodzi przesyłka, co najmniej drugie 5, a niektórzy sobie liczą np. 9.... No i często mam tak, że jedna rzecz mi się u kogoś podoba, a reszta to takie szmatki...
ja właśnie na wyprzedaże do krakowa jeżdżę albo kupuję online w smyku, 5-10-15 c@a

Cytat:
Bylismy u księdza chrzciny ustalić. Zaproszenia rozdane a my dopiero w Kościele termin zaklepaliśmy

Garnier

ja tam daję co mi w łapy wpadnie, nie kieruje się jakąś kolejnością. Dziś Matis jadł pierwszy raz śliwki, oblizywał się jak dziki tak mu smakowały.

Ojej, biedna mała.

Najlepszego

A to u nas akurat na odwrót, kombinezon 68/74 jest za mały już, a teoretycznie powinien jeszcze długo służyć. Tak samo miałam z mniejszymi, że za szybko wyrastał, na jakieś maleńkie trafiałam.

Teraz jeszcze poczta zmieniła cenniki i ceny przesyłek są masakryczne, allegro przestanie byc opłacalne.
tego sie obawiam nie wiem co wtedy z ciuchami będę robić
Kiedy macie chrzciny??? my dopiero w maju
Cytat:

No moja mi dała popalić swego czasu, ostatnio odpukać jest dużo lepiej, najpierw w nocy budziła się na karmienie tylko co 3 godzinki i spała dalej, to dzisiaj spała od 21:30 do 7, wczoraj od 20:30 do 5:30, normalnie żyć nie umierać . Życzę, żeby u Was też się tak ładnie unormowało.
wszystko będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
nie wiem dlaczego, ale mam poczucie, że dziecku w takim wózku nie jest wygodnie. Może się mylę?
nie wiem czy nie wygodnie, mój synek nie narzekał, ale szkoda kręgosłupa wydaje mi się, jednak co na płasko to na płsako...no nic chyba jeszcze do ukończenia 5 mca ją powożę w tej ciasnocie

Cytat:
ja czasem wycieram

Cytat:
u nas tez gondola jest prawie na styk, nie wiem czy do 6 miesiecy pojedzimy

ja nie weim czy nam dzieci tak szybko rosną czy te gondole takie robią
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tytuły :

jeśli mam prawo głosu, to jak dla mnie nr 1!!

witam z rana i póki co znikam bo piękna szaleje a większa bestia sie wybudza i marudzi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 07:22   #4761
gda
Zakorzenienie

Cytat:
I to się kupuje taki żel i olejek i się je lączy czy oddzielnie?i tylko to? już żadnego kremu? a pod makijaż też się nadaje?

Katee ja sprzątam tylko jak dzieci śpią. Z racji malego metrażu mamy salon z aneksem kuchennym, ale salon jest też bawialnią, a moje dziecko strasznie balagani.
A gaugany to mój mąż tak zacząl mówić. Jak Pawelek byl malutki moja mama mówila na niego Pimpuś. My potem przeinaczyliśmy na Pimpol. I mlody teraz jak ma powiedzieć jak ma na imię to odpowiada Pimpol
Kupujesz oddzielnie i łączysz na dłoni. Możesz mieć różne olejki i robić albo mix wszystkich plus żel albo jeden/dwa wybrane plus żel. Ja używam też pod makijaż I żadnego kremu na to.

Pimpol - świetne

Baobabek - pozycja leżąca na plecach jest bardzo obciążająca dla kręgosłupa. W kubełkowym siedzonku dziecko ma naturalną pozycję, embrionalną. Nawet mi ortopeda mówił, żebym spała w pozycji embrionalnej na boku, bo wtedy kręgosłup ma najwygodniej

I jest jeszcze jeden plus takich spacerówek - jak się je przechyla do tyłu do spania, to dziecko się nie zsuwa
Stary 2013-01-30, 07:25   #4762
zielona1911
Zakorzenienie

za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt się nie smuta.
Ja chce to tylko z "się"
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 07:42   #4763
marzenka1984
Rozeznanie

Witam się i zaczynam nadrabiać bo 2 dni mnie nie było a Wy już tyle naskrobałyście.

Maksymilian skończył 4 miesiące 28.01 jak ten czas leci.
Podaję w tym tygodniu marchewkę z jabłkiem oddzielnie albo mieszając, i w piatek przechodzę do banana, ciekawe jak będzie smakować

Jadę do rodziców dzisiaj ale widzę, że pogoda dalej dupna ;/ to nic, folia na wózek i wioo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 07:58   #4764
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Byłam wczoraj wściekła bo oczywiscie nie mogłam sie zalogować na wizaż
Na szczęście dzisiaj się udało.

Idę szybko się umyć,uczesać bo niunia zasnęła.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:02   #4765
lidka0308
Zadomowienie

Witam dziewczyny!

Ale jestem w.kur........ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Albo się zepsuło albo ktoś zakręcił zawór cieplny w naszym bloku i w nocy wychłodziły się grzejniki
jak wstawałam karmić o 3 to poczułam, że jest chłodniej i przykryłam małą cieplejszym kocykiem, ale najwyraźniej już zmarzła, bo ma Mega Katar
kicha bez przerwy i cieknie jej z nosa a jak odciągam to sporo jest w nosie gęściejszej białej wydzieliny

i teraz mam dylemat, czy iść do przychodni z nią czy wstrzymać się do jutra

wczoraj was poczytałam, ale nie dałam rady odpisać, bo Lili miała w ciągu dnia tylko dwie krótkie drzemki a tak trzeba się było z nią bawić a jak mąż się nią zajął to musiałam wyskoczyć do rossmanna i tyle miałam wolnego czasu

a teraz tak się przejęłam tym katarem, że zapomniałam o czym wczoraj pisałyście

dobra idę ogarnąć mieszkanko
mała w leżaczku jest, bo tam ma ciut wyżej główkę i łatwiej jej oddychać
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 08:06   #4766
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie pod makijaz sie nie nadaje ten zel, wałkuje sie. ja stosuje tylko na noc\

ja zamawiam jeszcze stad http://www.e-naturalne.pl/

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-30 o 08:09
Stary 2013-01-30, 08:13   #4767
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!

Ale jestem w.kur........ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Albo się zepsuło albo ktoś zakręcił zawór cieplny w naszym bloku i w nocy wychłodziły się grzejniki
jak wstawałam karmić o 3 to poczułam, że jest chłodniej i przykryłam małą cieplejszym kocykiem, ale najwyraźniej już zmarzła, bo ma Mega Katar
kicha bez przerwy i cieknie jej z nosa a jak odciągam to sporo jest w nosie gęściejszej białej wydzieliny

wczoraj was poczytałam, ale nie dałam rady odpisać, bo Lili miała w ciągu dnia tylko dwie krótkie drzemki a tak trzeba się było z nią bawić a jak mąż się nią zajął to musiałam wyskoczyć do rossmanna i tyle miałam wolnego czasu

biedna malutka,mam nadzieję ze szybko jej minie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-30, 08:29   #4768
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
no oczywiście masz rację

no dobra, głupia jestem, ale proszę mi tu wyjaśnić łopatologicznie jak to się robi. Łyżkę kaszy najpierw w wodzie i łyżeczką, czy do deserku, czy jak? bo do mleka swojego już tej bobovity mlecznej nie dodawać?
Tą kaszkę z bobovity wsypujesz bezpośrednio do tego z czym chcesz podać. Jeśli chcesz dodać do deserku, to nie rozrabiasz wcześniej z wodą tylko po prostu wsypujesz i mieszasz. Teoretycznie oczywiście możesz ją dodać do swojego mleka i tak podać, ale uważam że skoro jest to "mleczna kaszka" to nie ma potrzeby babrać się ze ściąganiem mleka, tylko w takiej sytuacji rozrobiłabym w wodzie, podała łyżeczką i zaraz potem nakarmiła piersią, żeby ten posiłek miał w sumie te zalecane 100 ml
Stary 2013-01-30, 08:29   #4769
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!

O kurczę, biedna mała! W takich chwilach doceniam spanie z Heniem w łóżku, bo po pierwsze grzeje się ode mnie, a po drugie od razu reaguję na wszelkie zmiany temperatury. Dziś np. spaliśmy przy uchylonym oknie, ale mały wtulony we mnie, więc ciepło mu było...

Cytat:
u mnie pod makijaz sie nie nadaje ten zel, wałkuje sie. ja stosuje tylko na noc\

ja zamawiam jeszcze stad http://www.e-naturalne.pl/
A próbowałaś mniej żelu dawać? Ja daję kroplę żelu i kroplę oleju i nigdy mi się nie wałkował.
Stary 2013-01-30, 08:34   #4770
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Kupujesz oddzielnie i łączysz na dłoni. Możesz mieć różne olejki i robić albo mix wszystkich plus żel albo jeden/dwa wybrane plus żel. Ja używam też pod makijaż I żadnego kremu na to.
Podlinkuj proszę jakieś olejki

Cytat:
Witam dziewczyny!

Ojejku... zdrówka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości