|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Gda - Chusteczek używam tylko do dupki. A buźkę to najpierw przecieram pieluchą, tak na szybko jak butle jeszcze daje, a potem idę umyć mydełkiem Bambino
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie jem nabiału i niczego nie kazała mi brać. Biorę tylko witaminy Centrum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez nie lubie i nie chodze do sh. tak samo tkmax, nie moge. pomieszane porozwalane ciuchy, trzeba by bylo pol dnia tam spedzic zeby cos znalesc ![]() Cytat:
tak jak pisze gda wydajny wiec tanio wychodzi, i naturalne wszystko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zadomowienie
|
Tytuły :
1.Za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt nie smuta. 2.Zimy nie chcemy bo już schizujemy, wirusy w koło więc nie jest wesoło. 3.Jesienne maluchy to już zuchy! Zupki zjadają i wciąż się uśmiechają. Nie mam weny twórczej :P
#4745 |
Zakorzenienie
|
Mi by to do głowy nie przyszło... resztki jedzenia wycieram ręcznikiem papierowym a potem idziemy się myć do łazienki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Ale ja nie mówię że źle robisz, tylko że ja nawet o tym nie pomyślałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no nie mogą mi się Twoje nogi podobać? długie i zgrabne i szczupłe... moje marzenie. bo przy moim wzroście to o takich tylko marzyć sobie mogę. a żeby wyglądać lepiej chodzę w szpilkach - och jak ja kocham szpilki. Ta... tylko ciekawe, jak przy dziecku będę w nich chodziła ![]() Cytat:
![]() rozumiem, że ejsteś rozżalona i zła (ech.. na takich lekarzy to aż się nóż człowiekowi otwiera) ale nie masz co sobie wyrzucać. Pytałaś specjalistów, a ci ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4752 | |||
Zakorzenienie
|
Moi faceci już od 2h śpią na całego, a ja siedzę i czekam aż mi pazury wyschną, więc stwierdziłam, że Was jeszcze poczytam.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My nie jemy, ale jak tak sobie próbuję przypomnieć, to kilka razy zdarzyło mi się chyba przetrzeć buźkę chusteczką. Cytat:
Taaaa jasne... ![]() ![]()
![]() |
#4753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My do pupy też wacik i woda. Ale do twarzy i rączek te mokre chusteczki częściej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie chyba był zmęczony, ale próbowałam go wcześniej usypiać chyba godzinę i nie dało rady, to wzięłam go na matę wykończyć ![]() A za nogi dziękuję też! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Naj,naj ![]() ![]() Cytat:
U mnie waga znowu się zatrzymała ![]() ![]() ![]() A tam w Szczecinie nie ma kto tego wszystkiego dopilnować? Cytat:
![]() Nie myśl o tym szpitalu,słyszysz,zabrani am Ci!złe myśli przyciągają złe myśli!Będzie dobrze!no ![]() super,mój wczoraj po raz pierwszy też zasnął przy projektorze,a wcześniej robił obroty w łóżeczku,że w poprzek leżał i się nie mieścił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a sam jak leży na plecach unosi ją razem z nóżkami i robi jakby "łódeczkę" Cytat:
![]() Podziwiam Cię za to sprzątanie po nocy już ![]()
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co sądzicie o tych wózkach
http://www.britax-roemer.pl/wozki-sp...acerowe/b-dual http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2224&osCsid= http://www.everbaby.pl/phil&teds_glowna.html od razu mówię, że nie dla siebie (bo na razie nic się nie "wykluło", no chyba, że mnie za tydzień gin zwali wiadomością z fotela) tylko dla koleżanki. Ma termin na kwiecień, a starsza córeczka dopiero ma 12 miesięcy. swoją drogą zastanawiałam się, jak można się zorganizować z dwójką takich maluchów i wyprawą na spacer.
#4759 |
Wtajemniczenie
|
I to się kupuje taki żel i olejek i się je lączy czy oddzielnie?i tylko to? już żadnego kremu? a pod makijaż też się nadaje?
Katee ja sprzątam tylko jak dzieci śpią. Z racji malego metrażu mamy salon z aneksem kuchennym, ale salon jest też bawialnią, a moje dziecko strasznie balagani. A gaugany to mój mąż tak zacząl mówić. Jak Pawelek byl malutki moja mama mówila na niego Pimpuś. My potem przeinaczyliśmy na Pimpol. I mlody teraz jak ma powiedzieć jak ma na imię to odpowiada Pimpol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do zabawek, znam baby ono i canpola i kilka rzeczy z nich też mam i też polecam ![]() Ja wprowadzam jedzonka po 3- 4-5 łyżeczek (od herbaty), na drugi dzień pół słoiczka, później cały. Najpierw dałam obiadek gerbera marchewka przez 3 dni, później dałam marchewka z ziemniakiem Hippa, później dałam marchewka z ryżem bobovity, później jarzynową, w międzyczasie jak już np. 3 dni jadła marchewkę to na deser dałam kilka łyżeczek jabłuszka, później po 3 dniach jabłuszko z marchewką, później samą morelę, Dzisiaj pierwszy raz zje dynię z ziemniakiem - nowością bedzie dynia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kiedy macie chrzciny??? my dopiero w maju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam z rana i póki co znikam bo piękna szaleje a większa bestia sie wybudza i marudzi ![]()
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pimpol - świetne ![]() Baobabek - pozycja leżąca na plecach jest bardzo obciążająca dla kręgosłupa. W kubełkowym siedzonku dziecko ma naturalną pozycję, embrionalną. Nawet mi ortopeda mówił, żebym spała w pozycji embrionalnej na boku, bo wtedy kręgosłup ma najwygodniej ![]() I jest jeszcze jeden plus takich spacerówek - jak się je przechyla do tyłu do spania, to dziecko się nie zsuwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
za oknem chlupa, w pieluszce kupa, w buziaczkach zupa więc nikt się nie smuta.
Ja chce to tylko z "się" |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Rozeznanie
|
Witam się i zaczynam nadrabiać bo 2 dni mnie nie było a Wy już tyle naskrobałyście.
Maksymilian skończył 4 miesiące 28.01 ![]() Podaję w tym tygodniu marchewkę z jabłkiem oddzielnie albo mieszając, i w piatek przechodzę do banana, ciekawe jak będzie smakować ![]() Jadę do rodziców dzisiaj ale widzę, że pogoda dalej dupna ;/ to nic, folia na wózek i wioo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Byłam wczoraj wściekła bo oczywiscie nie mogłam sie zalogować na wizaż ![]() Na szczęście dzisiaj się udało. ![]() Idę szybko się umyć,uczesać bo niunia zasnęła.
#4765 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Ale jestem w.kur........ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Albo się zepsuło albo ktoś zakręcił zawór cieplny w naszym bloku i w nocy wychłodziły się grzejniki jak wstawałam karmić o 3 to poczułam, że jest chłodniej i przykryłam małą cieplejszym kocykiem, ale najwyraźniej już zmarzła, bo ma Mega Katar ![]() kicha bez przerwy i cieknie jej z nosa a jak odciągam to sporo jest w nosie gęściejszej białej wydzieliny i teraz mam dylemat, czy iść do przychodni z nią czy wstrzymać się do jutra ![]() wczoraj was poczytałam, ale nie dałam rady odpisać, bo Lili miała w ciągu dnia tylko dwie krótkie drzemki a tak trzeba się było z nią bawić a jak mąż się nią zajął to musiałam wyskoczyć do rossmanna i tyle miałam wolnego czasu a teraz tak się przejęłam tym katarem, że zapomniałam o czym wczoraj pisałyście ![]() dobra idę ogarnąć mieszkanko mała w leżaczku jest, bo tam ma ciut wyżej główkę i łatwiej jej oddychać |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja zamawiam jeszcze stad http://www.e-naturalne.pl/ Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-30 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Tą kaszkę z bobovity wsypujesz bezpośrednio do tego z czym chcesz podać. Jeśli chcesz dodać do deserku, to nie rozrabiasz wcześniej z wodą tylko po prostu wsypujesz i mieszasz. Teoretycznie oczywiście możesz ją dodać do swojego mleka i tak podać, ale uważam że skoro jest to "mleczna kaszka" to nie ma potrzeby babrać się ze ściąganiem mleka, tylko w takiej sytuacji rozrobiłabym w wodzie, podała łyżeczką i zaraz potem nakarmiła piersią, żeby ten posiłek miał w sumie te zalecane 100 ml
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.